.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
Aangepast zoeken
WEBSITES
 • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
 • SHIMANO
 • HET WEER ONLINE
 • W.B.V.
 • WIELRENNEN
 • DE WIELERSITE
 • CYCLING NEWS
 • PAGINA WIELRENNEN
 • JENS TUMMELEER - SPORTUMONIA
 • CHW BEVEREN
 • MG SPORTS & BIKEFITTING
 • MOTION FIETSANALYSE
 • NOENS ERIC
 • CYCLING.TV
 • .
  .
  .

   

  zelf banners maken
  TopSiteGuide banner banner maken gratis
  DE POLDERRENNERS

  POLDERRENNERS
  03-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDVERSLAG JUNIORES TE DAKNAM-LOKEREN VAN ZONDAG 03/06/2007

  ZONDAG 03/06/2007 - Juniores te Daknam

  Proficiat aan JOERI GODDAERT uit Stekene met zijn 1° Seizoenszege van 2007 !!!!

   

  FANTASTISCHE SPURT VAN JOERI GODDAERT !!!!

   

  DAKNAM joeri larwrence bew 3.6 

  Winnaar Joeri Goddaert en zijn ploegmaat Lawrence Vandermeersch, die eveneens een schitterende wedstrijd reed.

  In Daknam heeft Joeri Goddaert uit Stekene van Hoop op Zegen Beveren op meesterlijke wijze de spurt van een man of achttien gewonnen en zo zijn eerste zege vastgelegd. We zouden nu toch wel beginnen te denken dat de familie Goddaert een aangeboren snelheid in de genen heeft want wat Kristof Goddaert ons al aan sprintsnelheid heeft laten zien, gaat toch ook in die richting.

   

  Het was de 64ste Reinaertprijs die in Daknam werd gereden. Met 70 deelnemers die 17 ronden of 97 km moesten rijden. Mooie omloop was dat daar. Voor de toeschouwers was er het feit dat ze de renners nabij de aankomstlijn tweekeer per ronde zagen langs komen en voor de renners was het mooi en zwaar omdat er per ronde toch een kilometer kassei in te verwerken viel. Voor sommige juniores woog dat wel echt door!

  Van in de eerste ronden waren er zo al slachtoffers zoals Dean Bolssens uit Vrasene die al in de 3de ronde uit koers werd genomen omdat hij 5 min achterop reed. Maar wat wil je, Dean is nog maar pas in de wielersport gestapt en moet nu zorgen dat hij gauw sterker wordt. Ook Zelenaar Wouter D’Hollander van het Isorex Cycling Team  en Hammenaar Frederic De Graef van het Wac Team moesten, al vroegtijdig uit koers.

  In de 4de ronde trokken al vijf renners in de aanval: Temsenaar Nick Van Walle, De Nederlander Alex Grisnigt, Jos Stalmans, Kenny De Witte en Kevin Van de Noortgate. Die vlucht stond ook Christophe Willems wel aan en in zijn eentje reed hij naar voor maar hij vond daar geen Nick Van Walle meer terug want die was er alleen van onder gemuisd.

  Grisnigt was de eerste die reageerde op de aanval van de Temsenaar en  trappend op de grote molen reed hij er heen.

  In de 5de ronde telde het tweetal een voorsprong van 25 sec. Het werd nu een rondenlange strijd tussen de leiders en de vier achtervolgers met Kevin Van de Noortgate, Kenny De Wilde, Christophe Willems en Jos Stalmans. Omdat in het peloton Yoni Bastaens, Lawrence Vandermeersch ( De Klinge-Hoop op Zegen Beveren) en Tom De Maersschalck (Sinaai-KSC Denderstreek) stevig achtervolgden brak, de groep in stukken.

  De achtervolgers op de twee leiders werden ingelopen en voor uitblinker tot dan toe, Kenny De Wilde (Lembeke), zat het tegen want hij moest met pech uit koers. Het leidersduo Van Walle-Grisnigt bleef standhouden al was hun voorsprong nooit meer dan 30 sec.

  In de 9de ronde kwam er dan toch een reactie die inhoud had. Kjell De Potter, Yuri Goris en Jos Stalmans leidden ze in. Daarna groeide dat achtervolgend groepje aan tot acht wanneer de Waaslanders Tom De Maersschalck (Sinaai), Jens Verschaffelt (Sint-Niklaas), Davy Van de Walle (Lokeren), Oliver Naesen (Berlare)  en Jeffrey Daeze aansloten. In de 10de ronde kwamen ook Lawrence Vandermeersch, Jens Gys en Hammenaar Dieter Van der Stock tot bij hen zodat ze met elf op zoek gingen naar de twee leiders Van Walle en Grisnigt.

  Op vier ronden van het einde hadden de twee nog altijd een halve minuut voorsprong. Twee blauwe truien van “Van Lokeren”, sponsor van Hoop op Zegen, reden nu opvallend in beeld: Lawrence Vandermeersch en Jens Verschaffelt. Je  zag het zo dat zij met hun groepje van elf iets wilden forceren. Op dat ogenblik verliet Manuel Verwulgen de wedstrijd en een andere Waaslander Bart Bryssinck (Rupelmonde) had het ook erg moeilijk en nadat hij steeds aan de staart van de groep bengelde verliet hij de koers. Pijn aan de maag, klonk het.

  Op twee ronden van het einde begon het er voor de twee leiders Van Walle-Grisnigt niet zo goed uit te zien. Met één forse uithaal sloot eerst Jens Gys (Gierle) aan en onder leiding van Jens Verschaffelt en Lawrence Vandermeersch kwam ook de rest van de achtervolgende groep stilaan naar voor. Zo kregen we een twintigtal leiders.

  In de laatste ronde voerde Pieter Cordeel ook nog een verbeten strijd met een groepje en dat sloot dan ook nog aan. Allemaal in de laatste ronde. Uiteindelijk bleven er achttien over voor de eindspurt. Die werd dus met overtuiging gewonnen door Joeri Goddaert voor de absolute uitblinker van de Nederlandse ploeg van Theo Middelkamp, Alex Grisnigt en een verduiveld zeer sterke Pieter Cordeel.

  Winnaar Joeri Goddaert en met hem clubvoorzitter Staf Pieters en ploegleider André Coenen waren in de wolken met deze knappe spurtzege. Na de driedaagse van de Vlaamse Ardennen had Joeri de goede conditie in de benen. Dat wist hij.

  -“Deze wedstrijd, met al die kasseien, lag mij wel. Op kasseien koersen doe ik wel graag. Toen we terug bij die eerste groep waren geraakt, dacht ik dat een top-5 moest kunnen.”

  Het feit van deze koers was wel dat de achtervolgende groepen probeerden naar voor te rijden en daar ook in slaagden.

  -“Ik denk dat we wel vijf, zes ronden achter die eersten hebben gereden. Ik had wel twee ploegmaats mee met Lawrence Vandermeersch en jens Verschaffelt. Zo kwam ik wel in een goede groep terecht samen met Pieter Cordeel die er ons eigenlijk terug bijbracht in de laatste ronde.”

  En dan kwam de spurt die voor Joeri Goddaert een onvergetelijke inspanning werd. Ze bracht hem de eerste zege van dit seizoen en zelfs slechts de tweede sedert hij begon te koersen. Vorig jaar won hij voor het eerst in Poeke.

  -“In de spurt begon ik twee ‘plekken’ achter Cordeel want ik dacht dat die als eerste zou gaan. De Nederlander Grisnigt ging er eerst over en dan kwam ik er uit.”

  Nu kan de vraag gesteld worden of Joeri eigenlijk niet meer moet geloven in zijn sprintkwaliteit. Trouwens, vorig jaar was zijn zege in Poeke, ook het resultaat van een geloof in de groepspurt.

  -“Ik ben echter wel een beetje bang in zo’n peloton”, aldus de renner van Hoop op Zegen.

  Volgende week koerst hij in Belsele en dan is hij er voor twee weken uit voor het examen in het GTI van Beveren.

  Voor Hoop op Zegen Beveren is het een eerste zege van het seizoen maar wat ook nog Jens Verschaffelt en Lawrence Vandermeersch toonden mocht er best wel zijn. Verder is toch ook nog altijd Jochem Smet uit Kemzeke die de blauwe formatie goed in beeld kan fietsen.

  Natuurlijk was Temsenaar Nick Van Walle (Daikin Cycling Team Liedekerke) de absolute uitblinker want hij reed toch meer dan 75 km voorop. Alleen, er ontbrak een dikke ereplaats bij. Maar zoals Nick nu koerst, is de zege niet ver meer weg.


  DAKNAM vader en zoon goddaert bew 3.6

  Vader en zoon Goddaert.

  DAKNAM Staf en andre bew 3.6 

  Een glorievolle dag was het voor de ploegleiding van Hoop op Zegen Beveren met Staf Pieters en André Coenen.


  TEKST EN FOTO’S :
  Flor Van de Velde  

  03-06-2007 om 22:19 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE MERCHTEM VAN ZATERDAG 02/06/2007

  NEDERLANDSE BRAS WINT IN MERCHTEM , ANNICK VAN LEUVEN 4DE !!!!

   

  MERCHT DEBBOUDTBRASGELDHOF bew 3.6

  Het podium met Lensy Debboudt (Zottegem), winnares Martine Bras (NL) en Ilse Geldhof (Boezinge) die 2de werd.


  In Merchtem namen 67 rensters deel aan de wedstrijd voor Dames Elite, aangevoerd door Belgisch Kampioene Ludivine Henrion. Op hun programma stonden 16 ronden van 5 km. Voor de polderrennersregio” waren aanwezig: Ines Claes (Beveren - Benelux), Cindy Pieters (Sint-Niklaas - Vlaanderen), Natasja Nobels (Dendermonde - Squadra Ciclistica), Ilse Fiers (Waasmunster - Oostende Noordzee), Annick Van Leuven (Schoten - Oostende Noordzee), Patricia Thys (Hoboken - Benelux), Nana Steenssens (Zwijndrecht - Lotto), Cindy Vandermeulen (Stekene - Benelux) en Caroline Van Peteghem (Puurs - Cognee Saar).

  Verder koersten ook voor het Beneluxteam mee: : Carine Potums, Ilse Van De Pontseele, Sofie De Nys en Katrien Aerts.

  Nauwelijks gestart, kreeg het publiek reeds snelle aanvallers maar ze geraakten niet veel voorop. In de 2de ronde was er een poging van een vijftal rensters met onder andere Natasja Nobels. Ook zij werden snel terug gegrepen.

  Tamara Boyd (Nieuw-Zeeland) waagde zich dan maar solo en hield het iets langer uit maar ook zij moest plooien en zich weer in de groep zetten.Het was wachten tot de 7de ronde toen Ilse Fiers en Catherine Delfosse overtuigend in de aanval trokken. Dat werkte aanstekelijk want een ronde later kregen ze al bezoek van Ilse Geldhof, Helen Wyman (GBR), Martine Bras (Nederland), Lensy Debboudt, Liliane Leenknegt en Corine Hierckens.

  Dit achttal mocht wel een mooie voorsprong nemen maar toch waren hun concurrenten in het peloton zeer attent en lieten de kloof niet te groot worden. In de 11de ronde moest Ilse Fiers vooraan de rol lossen en voor Lensy Debboudt kwam een lekke band haar koppositie verstoren. Nog zes leidsters bleven dus over met opvallend die dames van de Lottoploeg.

  Op 3 ronden van het einde vonden Ilse Geldhof en Martine Bras (Nederland) dat het iets te traag ging en zij lanceerden dan maar een aanval. Goed bekeken van die twee want ze konden een voorsprong uitbouwen die hen naar de spurt voor de overwinning leidde.

  Martine Bras (Nederland) haalde het voor Ilse Geldhof. Lensy Debboudt en Annick Van Leuven waren ook nog weggegaan uit het peloton en werden 3de en 4de. Liesbet De Vocht werd solo 5de en de groepsspurt werd gewonnen door Ludivine Henrion voor Sigrid Jochems.

  Caroline Van Peteghem werd 8ste, Natasja Nobels 16de, Nana Steenssens 17de, Sofie De Nys 21ste, Ines Claes 24ste, Cindy Pieters 25ste, Katrien Aerts 31ste en Carine Potums 40ste.


  MERCHT ilsefiers bew 3.6

  Ilse Fiers die mee aan de basis lag van de goede ontsnapping.

  MERCHT Annickvan leuven bew 3.6
  Annick Van Leuven werd 4de.
  MERCHT Beneluxteam bew 3.6

  Het Beneluxteam kwam goed in beeld. Hier met Ines Claes als leidster.  TEKST :
  Flor Van de Velde

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

   

   

   

  03-06-2007 om 20:02 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 03/06/2007

  STEVEN SMET KOERSTE AANDACHTIG MEE IN LOVENDEGEM

  Steven Smet , de tweedejaars nieuweling van Hudiko was zaterdag bij de 69 deelnemers in Lovendegem en legde beslag op een 19de plaats.

  -“Ik had wel zware benen maar ondervond daar niet al te veel last van en kon mij goed vooraan houden. Naar mate de wedstrijd vorderde voelde ik mij beter. Dus sprong ik in de 5de ronde al eens mee maar het peloton gaf ons geen vrijgeleide.”

  Steven hield zich dan even rustig tot hij op 3 ronden van het einde de kans zag om achter twee koplopers te rijden.

  -“ Ik reed eerst alleen maar er kwamen nog 2 renners aansluiten. Het was een groot gat en we bleven een ronde met 5 renners rijden. Ik greep toen juist naast de premie. Het peloton kwam terug op gang en viel niet stil waardoor ze na 2/3 ronde goed doorrijden ons terug te pakken hadden.”

  Voor Steven was het nu gewoon de spurt afwachten. Jammer genoeg werd in de laatste ronde bij een uitwijk manoeuvre bijna gevallen. De Waaslander moest in de remmen knijpen en verloor daardoor enkele posities.

  -“Ik maakte wel een deel goed door nog in de laatste kilometers op te schuiven. In de spurt zelf zat ik links en werd een beetje ingesloten.”

  Zo moest Steven Smet tevreden zijn met een 19de plaats. Volgende week rijdt hij nog één koers en dan volgt een korte stop wegens de examens.

   

  Junior Jonas Van Buynder (Temse-WAC Team) heeft zijn allereerste interclubwedstrijd in Ruisbroek-Puurs, over een afstand van 128 km, uitgereden en kwam aan het peloton.

   Er waren 184 deelnemers.

  -“Omdat het mijn eerste interclub was wou ik gewoon uitrijden en geen al te ‘zotte dingen’ doen”, aldus Jonas.

   

  Natasja Nobels (Dendermonde-Squadra Ciclistica Femminile Bianchi) heeft Zaterdag 02/06/2007 de wedstrijd voor Dames Elite te Merchtem gereden , 67 deelneemsters kwamen hun rugnummer afhalen.

  De Nederlandse Martine Bras won de wedstrijd.

  Natajsa :” Ik heb heel veel afgezien van de warmte, er was precies niet echt veel zuurstof in de lucht.  Ik heb in het begin goed kunnen mee koersen maar daarna was ik genoodzaakt om gewoon mee te volgen. Ik hoop dat het beter gaat volgende week !!!”.

  Natasja behaalde een 16de plaats en vertrekt nu naar de Ardennen om een beetje uit te rusten en rustig te trainen.

  Zaterdag 09/06 rijdt ze te Belsele en Zondag 10/06 te Prosperpolder.

   

   

   

  TEKST: Flor Van de Velde & Kenny

  03-06-2007 om 19:51 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 02/06/2007

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 6° Seizoenszege van 2007 !!!!!
  Proficiat aan Matthias Ongena uit Zele met zijn 1° Seizoenszege van 2007 !!!!

  ZATERDAG 02/06/2007 -
  KNOKKE-HEIST (W) – Elite z/c + Beloften – 120 Km - 02h52min

  Aantal deelnemers : 32

  1. Patrick Cocquyt
   

  02/06/2007 - WAASMUNSTER (O) – Elite z/c + Beloften – 118 Km - 02h40min

  Aantal deelnemers : 60

  koers guy waasmunster 2 juni 2007 004


  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel) op 7"
  5. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco C.T) op 17"
  6. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel)
  8. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem B.C)
  11. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T) op 50"
  12. Marc Laureys uit St.Niklaas (Rudyco C.T)
  13. Koen Van De Velde uit Belsele (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)

  16. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco C.T)
  23. Stefan Suy uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  24. Matthias Onghena uit Kieldrecht (W.O.O.Parike)
  25. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  26. Denis Pijl uit St.Niklaas (Rudyco C.T)
  31. Chris Van Cleemput uit Temse (Dagvergunning) op 5'00"
  34. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  35. Geert Smet uit St.Niklaas (Klaipeda)
  36. Kenny Van Garsse uit Zele (Wielerclub Hamme-Zogge Sunweb)
  37. Bart Baeyens uit Overmere (Artevelde VZW)
  38. Stein Vermeulen uit Vrasene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  42. Chris Aerts uit Hamme (Rudyco C.T)
  44. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco C.T)
  46. Thijs Van Den Bossche uit Stekene (Wielerploeg Soenens-Germond)
  koers guy waasmunster 2 juni 2007 002
  Guy Smet in volle aktie te Waasmunster !!!!

  02/06/2007 -
  ZWEVEZELE (W) – Elite z/c + Beloften – 118,8 Km - 02h54min

  Aantal deelnemers : 80

  1. Bert Duyck
  12. Nico Debaes uit Desselgem (CLC-Team Ingelmunster) op 3'45"


  02/06/2007 -
  ZWIJNAARDE (O) – Elite z/c + Beloften – 115 Km - 02h38min

  Aantal deelnemers : 82

  1. Bart Van Speybroeck
    

  02/06/2007 – WESTMALLE (A) – Am./Mast./Beloften/Elite z/c  – 101 Km - 02h25min

  Aantal deelnemers : 58

  1. Peter Aerts
   

  02/06/2007 – MERCHTEM (VB) – Dames Elite – 80 Km – 02h06min

  Aantal deelnemers : 67

  1. Martine Bras

  4. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee) op 37”

  8. Caroline Van Peteghem uit (Team Coogee Saar)

  9. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee) op 58”

  16. Natasja Nobels uit Dendermonde (Squadra Ciclistica Femminile Biachi)

  17. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto-Ladiescycling)

  24. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)

  25. Cindy Pieters uit St.Niklaas (Vlaanderen Capri-Sonne)

   

  02/06/2007 – MERCHTEM (VB) – Dames Nieuwelingen – 60 Km – 01h41min

  Aantal deelnemers : 38

  1. Eline De Roover

  4. Kaat Hannes uit Wechelterzande (Benelux Team) op 5”

   

  02/06/2007 – MERCHTEM (VB) – Dames Juniores – 60 Km – 01h41min

  Aantal deelnemers : 36

  1. Annelies Van Doorslaer

  5. Veronique Staes uit St.Job in ‘t Goor

  16. Amy De Ridder

  19. Liesl Van Daele uit St.Niklaas

   

  02/06/2007 – RUISBROEK-PUURS (A) – Juniores – Km

  Aantal deelnemers :

   

  02/06/2007 – KESTER (VB) – Juniores – 87 Km - 02h11min

  Aantal deelnemers : 81

  1. MATTHIAS ONGENA uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  2. Christophe Willems
  3. Greg Faes op 19"
   

  02/06/2007 – LENDELEDE (W) – Juniores – 91 Km - 02h13min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Thomas Vanhoecke
  19. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren) 


  02/06/2007 –
  OVERBOELARE (O) – Juniores – 100 Km - 02h41min

  Aantal deelnemers : 35

  1. Bart Van Den Berghe
  18. Jonas de Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) op 5'00"
    

  02/06/2007 – REKKEM PARADIJS (W) – Juniores – 93,1 Km - 02h21min

  Aantal deelnemers :
  1. Kevin Callens 


  02/06/2007 –
  LOVENDEGEM (O) – Nieuwelingen  – 66 Km - 01h41min

  Aantal deelnemers : 69

  1. Cedric Callebaut
  5. Didier Moens uit Baasrode (Hudiko Waasland)
  6. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  19. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland)
  25. Jan Hullaert uit Kalken (Hudiko Waasland)
  54. Mathias D'Hollander uit Zele (Hudiko Waasland)
   


  02/06/2007 –
  WAKKEN (W) – Nieuwelingen  – 66 Km - 01h38min

  Aantal deelnemers : 50

  1. Jochem Deweer 


  02/06/2007 –
  WESTMALLE (A) – Nieuwelingen  – 57 Km - 01h35min

  Aantal deelnemers : 88
  1. Nick Vanderlijke

  03-06-2007 om 19:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. TE WAASMUNSTER VAN ZATERDAG 02/06/2007
  Proficiat aan DAVY DE BLIECK uit Hamme met zijn 1° Seizoenszege van 2007 !!!!
  Proficiat aan ANDRE VAN GEERTSOM uit St.Niklaas met zijn 1° Seizoenszege van 2007 !!!!

  ZATERDAG 02/06/2007 - WAASMUNSTER - W.A.O.D.

  INWONERS -40 JAAR
  1. DAVY DE BLIECK uit Hamme
  2. Mario Bolssens uit Meerdonk
  3. Robby Van Raemdonck uit Kallo
  5. Bruno Pletinck uit Hamme
  7. Wim Heyndrickx uit Vrasene
  11. Peter De Maere uit Waasmunster
  13. Stefan Van Broeck uit Elversele
  23. Paul Van Puymbroeck uit Hamme 

  INWONERS +40 JAAR

  TEMSE andre v geertsom bew 20.5
  1. ANDRE VAN GEERTSOM uit St.Niklaas
  2. Rudi Saelens uit Stekene
  3. Johan De Rop uit Nieuwkerken
  4. Dirk Bryssinckx uit Melsele
  5. Dirk Mathys uit Gentbrugge
  7. Kenny Janssens uit Zwijndrecht
  12. Patrick De Beule uit Nieuwkerken
  17. Luc Van Britsom uit Elversele
  18. Peter Dierks uit Bornem

  03-06-2007 om 19:47 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN ZATERDAG 02/06/2007

  Proficiat aan PATRICK BOLSSENS uit Kieldrecht met zijn 5° Seizoenszege in de Catg.D

  Proficiat aan RONNY COSIJN uit Lochristi met zijn 1° Seizoenszege in de de Catg.E

   

  ZATERDAG 02/06/2007 – RONSE – W.A.O.D.

   

  CATG. A / B (53 dln.)

  1. Kristof Muys winnaar B

  2. Raf Martens winnaar A

  8. Nikola Lion uit St.Niklaas (A6)

  18. Gino Van Broeck uit Belsele (A12)

  24. Alex Goossens uit Vrasene (B8)


  CATG. C / D

  1. PATRICK BOLSSENS uit Kieldrecht winnaar D

  2. Franky Van Oyen winnaar C

  25. Marc Borghgraef uit Burcht (C15)


  CATG. E / E+

  1. Tony Baudonck winnaar E+

  2. Ronny COSIJN uit Lochristi winnaar E

  3. Lucien Van Goethem uit Stekene (E+2)

   

  CATG. F1

  1. Theo Coudyzer

  2. John Heyndrickx uit Nieuwkerken

  6. Freddy De Blick uit Beveren

  11. Alfred Staljanssens uit Stekene

  03-06-2007 om 19:42 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTOREPORTAGE WEDSTRIJD ZWARE MOTEREN TE WILRIJK

  WEDSTRIJD ACHTER ZWARE MOTOREN OP PISTE VAN WILRIJK !!!!

   

  Deze fotoreportage geeft de sfeer weer van de allereerste stayerswedstrijd op de wielerbaan van Wilrijk. Deze internationale meeting werd terecht als “historisch” genoemd.

   

  PISTE beirnaertsmeuldersbreuer bew 1.6.7 

  Wim Beirnaert achter André De Raet , was in de eerste reeks de beste. Met het nummer 5: Gangmaker Raymond Persijn met Edwin Smeulders en het nr 1 is Marc Pachéco de gangmaker van de Duitser Christoph Breuer.

  PISTE P de paepe bew 1.6.7 

  Paul De Paepe werd vijftig jaar nadat hij wereldkampioen bij de stayers werd, aan het publiek voorgesteld.

  PISTE beirnartsmeulders bew 1.6.7 

  De twee sterke Belgen Wim Beirnaert en Edwin Smeulders.

  PISTE EDWIN Smeulders wint achter Raymond Persijn bew 1.6.7

   Edwin Smeulders wint.

  PISTE GUYVERVOORTenRay Persijn bew 1.6.7 

  Na afloop vertelden organisatoren Guy Vervoort en Raymond Persijn aan onze speaker Flor Van de Velde dat ze getroffen werden door de publieke belangstelling. Zij willen de wedstrijd voor stayers zeker komend jaar een vervolg geven.

  PISTE ZW M podium bew 1.6.7

  De laureaten: vlnr de Fransman Emilien Clère (3de) met gangmaker François Toscano, winnaar Edwin Smeulders en Raymond Persijn en Duitser Christoph Breuer (2de) en zijn gangmaker, de Fransman Marc Pachéco.

   

  Samenstelling reportage: Flor Van de Velde


  Met dank aan Willy Bellemans

  03-06-2007 om 19:36 geschreven door kenny


  02-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERTOERISTEN KRIJGEN FANTASTISCHE ONTVANGST TE ZWIJNDRECHT !!!

  ZWIJNDRECHT BEZORGT WIELERTOERISTEN  ONVERGETELIJK ONTVANGST !!!!!


  ZWZW Fortlaan vol wielert bew2.6 

  De Fortlaan vol wielertoeristen bij de aankomst.


  Zaterdagmiddag, rond 12.15u kwamen 217 wielertoeristen vanuit het Nederlandse Zwijndrecht de Sporthalparking aan de Fortlaan opgedraaid. Tot deze grote groep behoorden ook 47 toeristen uit Zwijndrecht, Melsele of Beveren.

  Reeds aan het Kerkplein in Burcht werd het kleurrijk en vooral lang uitgerekt peloton, opgewacht door zestien muzikanten van de Koninklijke Fietsfanfare “De Zwaluw” uit Eernegem in West-Vlaanderen.  Wat een sfeermakers! Deze veloclub bestaat dit jaar 115 jaar en is uniek ter wereld.

  Aan een gezapig tempo van nog geen 15 km/u reden ze voorop en de bevolking wist niet wat ze zag. Er reden ook twee tandems mee waarop de trommelaars zaten. Muzikanten bespeelden blaasinstrumenten zonder ventiel en zaten in een donkergroen uniform op splinternieuwe fietsen die ook al uniform waren.

  De Nederlandse wielertoeristen wachtte een zeer hartelijk ontvangst aan de sporthal waar de hete soep klaar stond. Na het eetmaal volgde in een speciaal opgestelde feesttent de officiële receptie. Ze werd geleid door burgemeester Willy Minnebo, schepen van sport Kris Herremans en schepen Chris Vermeulen. Namens de gemeentelijke sportdienst was Veerle Nyssen aanwezig. Zij had de organisatie van het Belgische deel van Zwijndrecht-Zwijndrecht in handen. Ze werd voor haar knap werk dan ook door het bestuur van DTC De Mol in de bloempjes gezet.

  Schepen van sport, Kris Herremans verwelkomde, organisatoren en deelnemers. Hij had zelf om 8u ’s morgens de start gegeven en de tocht in de wagen gevolgd. Hij dankte de Antwerpse Verkeerspolitie die van en tot aan de grens de groep begeleidde. De Zwijndrechtse politie had Luc Smet afgevaardigd en als ex-wielrenner weet die maar al te best hoe zulke organisatie moet verlopen.

  Omdat de wielertoerrit ook een goed doel in Nederland steunde overhandigde Schepen Herremans een cheque van  250 euro voor de actie “Kinderen Kanker Vrij”. Jan Korteland van DTC De Mol dankte de gemeente Zwijndrecht. Hij overhandigde ook een beker aan een Nederlandse groep die met meest deelnemers was.

  De trofee voor de van verst meerijdende groep was voor een vijftal deelnemers uit Beveren.

  Omdat het de 30ste uitgave was had DTC De Mol ook speciale bandana’s laten ontwerpen en maken. Jan Korteland overhandigde een eerste ingelijst exemplaar aan burgemeester Minnebo.

  Na een eet-en rustpauze van anderhalf uur vertrok de groep terug richting Nederland via de Waaslandtunnel, Italiëlei, Noorderlaan richting Ekeren, Hoevenen naar de Nederlandse grens en huiswaarts langs Sprundel, Etten-Leur, Langeweg, Dordrecht en eindelijk Zwijndrecht.

   

  ZWZWfietsende fanfare voorop bew 2.6

  De fietsfanfare “De Zwaluw” reed voorop.

  ZWZW overh cheque bew 2.6

  Het gemeentebestuur schonk 250 euro voor het goede doel. Vlnr: burgemeester Willy Minnebo, schepen Kris Herremans, schepen Chris Vermeulen en Jan Korteland  van de Nederlandse organisatie.

  ZWZW burgem bandana bew 2.6

  Burgemeester Minnebo kreeg als aandenken een ingelijste bandana die ter gelegenheid van de 30ste Zwijndrecht-Zwijndrecht werd ontworpen.  TEKST EN FOTO’S:
  Flor Van de Velde.

   

   

   

   

  02-06-2007 om 23:29 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE NOODZAAK VAN WIELERPISTEN VOOR DE WIELERSPORT !!!!

  EEN WIELERPISTE VOOR BRUGGE , BEVEREN DE VOLGENDE?


  PISTE BRUGGE 1 bew 1.6

  De wielerbaan van Brugge met de opwarmingsbaan (ook voor skeeleren en rolschaatsen) en middenplein. De blauwe lijn op de baan is de stayerslijn en de rode de sprinterslijn.

   

  Omdat in Beveren voor de regio ook wordt gezorgd dat er een openlucht wielerpiste komt, is de opening van deze in het Bloso Sportcentrum van Brugge  in de deelgemeente Assebroek een belangrijk gegeven. Het is er net als in Wilrijk een asfalt wielerbaan met een baanomtrek van 333,33 meter en 7 meter breed. Vorig jaar in juni werd de eerste spadesteek gezet.

  Het is inmiddels al reeds de 10de nieuwe open wielerbaan met een asfalt oppervlak welke sinds 1992 of in een tijdspanne van 15 jaar, is gebouwd in België. Hierdoor beschikt elke provincie nu over één degelijke oefenwielerbaan.

  We zetten de aangelegde wielerpistes sedert 1992 eens op een rij. Tussen haakjes de naam van de deelgemeente waar de baan is gelegen :

  1992 - ZEMST (Elewijt)- lengte  377m .

  1994 - HULSHOUT - Lengte 384m .

  1999 - ANS (Alleur) - Lengte 400m 

  2000 - PEER - Lengte 400m .

  2000 - CHARLEROI (Gilly)- Lengte 250m  .

  2001 - ROCHEFORT (Jemelle) - Lengte 400m 

  2002 - REBECQ (Quenast) - Lengte 333,33 

  2005 - OOSTENDE (Stene) - Lengte 333,33 

  2006 - ANTWERPEN (Wilrijk) - Lengte 333,33 

  2007 - BRUGGE (Assebroek)  -Lengte 333,33 

  Al deze wielerbanen zijn in asfalt aangelegd.

   

  Verder zijn er momenteel nog plannen voor de aanleg en bouw van dergelijke banen in BEVEREN (reeds goedgekeurd en bezig) , AFFLIGEM (plannen), ROESELARE (plannen) en ergens in de omgeving van BRUSSEL (mogelijk Anderlecht)

  Verder werd in 2005 de halfoverdekte 250m houten wielerbaan te GENT Blaarmeersen omgebouwd naar een polyvalente indoor wielerbaan en werd geopend in februari 2006. Deze wielerbaan kreeg de naam van “ Vlaams wielercentrum Eddy Merckx”.

  In GENT in het Citadelpark is er ook nog steeds de technisch moeilijke kleine indoor baan van 166,66m gelegen in Sportpaleis "Het Kuipke" .

   

  En hoe zit het met de baan in het Sportpaleis van Antwerpen? Hier ligt de mooie 250m indoor wielerbaan reeds jarenlang, sinds het WK 2002, bedolven onder het gewicht van de tribunes. Het ziet er dus naar uit dat deze indoorbaan voorgoed is verloren voor de wielersport. De mensen uit de regio weten ook wel dat de uitbaters meer brood zien in andere evenementen zoals de vele optredens. Daar is meer geld aan te verdienen en waarom zouden zij investeren in het wielrennen.

  Ze zouden dus ook al beter deze baan definitief afbreken zoals men ook al in Ahoy Rotterdam, Keulen en Zurich heeft gedaan. Eventueel kunnen ze die piste dan terug opbouwen in bijvoorbeeld een hangar van één van de vele leegstaande legerkazernes die rond het Antwerpse staan te verkommeren. Hallo, ministeries doe het en geef de baanwielersport zo een kans om ’s winters te trainen nieuwe kansen!

   

  In Beveren vorderen de werken en in de loop van volgende week hebben we een afspraak met Schepen van Sport Dirk Van Esbroeck om samen naar de bouwwerf te stappen. De schepen zal dan ook alle  details kenbaar maken. In sportmiddens wordt de hoop uitgesproken dat het geen wielerbaan wordt met “slappe bochten” via een onvoldoende hellingsgraad.

  Het zou spijtig zijn moest Beveren van de bochten geen ernstig werk maken. Kenners zegden ons:

  -“Op een wielerbaan met bochten van minder dan 20 a 22° graden helling kan men wel met een wegfiets rijden, maar bijna onmogelijk, zeker in volle sprintsnelheid, met een echte pistefiets, want met de zwaartekracht wordt men in de bochten naar boven geduwd, waardoor het heel gevaarlijk wordt bij hogere snelheden. Idem bijvoorbeeld ook wanneer men met een wegfiets op de piste, op een veilige manier, achter een bromfiets of echte derny zou willen trainen voor een speedtraining of intervaltraining, kan hetzelfde gebeuren:  door de snelheid die wordt ontwikkeld wordt men in de bochten naar boven geduwd, en met slappe bochten is dat dan gewoon gevaarlijk.”

   

  Na het “Wielercentrum Eddy Merckx” in Gent en de “Wielerbaan Patrick Sercu” in Brugge kan in Beveren misschien, de “Wielerpiste Theo Verschueren” worden ingehuldigd. Want toen Theo in 1971 en 1972 wereldkampioen der stayers werd, woonde hij in Beveren. Het zou een mooi eerbetoon zijn aan ‘den Theo”.

   

  TEKST EN FOTO : Flor Van de Velde

   

  02-06-2007 om 13:13 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 02/06/2007
  Thibault Koppen 07


  Thibault Koppen
  (Beveren-KSV Deerlijk) rijdt Zondag 03/06/2007 zijn laatste wedstrijd voor de belangrijke examenperiode.

  Hij gaat van start inde wedstrijd Elite z/c en Beloften te Leeuwergem (O) , de totale afstand bedraagt 115 Km (12 X 9,5 Km).

  Dinsdag 29/05/2007 is Thibault bij het naar school rijden nog zwaar overkop gegaan met de fiets met alle gevolgen vandien , een diepe snede boven de wenkbrauw (5cm) diende genaaid te worden en hij hield er tal van kneuzingen aan over.

  Woensdag startte hij toch in de wedstrijd te Oosterzele maar is met tal van anderen gelost na 80 km en dit door de naweeën van zijn val.

  02-06-2007 om 12:59 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 01/06/2007

  DE NIEUWE START VAN BELOFTE BART BAEYENS !!!


  Bart Baeyens 04

  Bart Baeyens (Overmere –Artevelde Gent) heeft een rustperiode achter de rug. Hij reed op 6 mei zijn laatste wedstrijd op het PK in Oosterzele.

  -“Ik was dringend aan wat rust toe.De batterijen waren op en mijn ijzergehalte stond te laag.Dat is nu in orde en alles staat op punt.”

  Bart start zaterdag in Waasmunster en moet afwachten hoe het zal gaan:

  -“ Het gevoel op training is in orde, maar koersen is iets anders. Zeker in deze categorie want bij de elite zonder contract en beloften mag je geen slechte periode kennen! In het begin van het seizoen liep alles goed , ik eindigde op ongeveer 100 deelnemers altijd rond de 30ste. Dat vind ik niet mis als eerste jaar belofte. Ik ging geregeld zelf in de aanval.”

  Maar van in april ging het mis door het rijden van maar liefst 27 koersen. Maar nu voelt Bart zich wel beter dan in maart. Dat belooft wel wat voor het weekend dat komt.

  -“Ik wil zeker nog eens wat van mij laten horen dit seizoen.Ik reed vorig jaar een prachtige zomervakantie en dat wil ik dit jaar overdoen. Vooral de maand augustus interesseert me met 2 wedstrijden voor eigen deur in Overmere en Berlare.”

  Belangrijk voor de 18-jarige Bart Baeyens is ook dat hij over twee weken een nieuwe job heeft waardoor hij meer tijd gaat hebben voor het koersen. “Ik moet maar drie dagen op de vijf werken.Ideaal is dat want op deze manier kan ik alles blijven doen voor mijn sport en verdien ik een centje bij. Ik kan immers niet blijven rekenen op mijn ouders !!!”

   

  TEKST: Flor Van de Velde

  02-06-2007 om 12:46 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN VRIJDAG 01/06/2007
  Proficiat aan TIM VERCAUTEREN uit Belsele met zijn 1° Seizoenszege in de Catg.A 
  Proficiat aan WALTER DE VEERMAN met zijn zege in de Catg.C

  VRIJDAG 01/06/2007 - ERTVELDE - W.A.O.D.

  CATG. A / B  (38dln.)
  1. Kristof Muys winnaar B
  2. TIM VERCAUTEREN uit Belsele winnaar A
  8. Gunther De Cock uit St.Gilis-Waas (B3)
  16. Peter Van Havere uit Burcht (A10)
  22. Michaël Van De Casteele uit Stekene (A14)
  25. Filip Troubleyn uit Temse (A16)

  CATG. C / D
  1. Kenny De Maerteleire winnaar D
  3. WALTER DE VEERMAN uit Lochristi winnaar C
  12. Gunther Van Den Bosch uit De Klinge (C7)
  16. Dirk Onghena uit Kieldrecht (D7)
  20. Roger Schuurman van L.O. (C12)

  CATG. E / E+
  1. Florent De Leersnijder winnaar E+
  4. Helmuth Tas winnaar E
  5. Fons Van Raemdonck uit Beveren (E+4)

  CATG. F1
  1. Luc Snels
  2. John Heyndrickx uit Nieuwkerken
  9. Dirk De Cauwer uit Hamme
  14. Freddy De Blick uit Beveren

  02-06-2007 om 12:35 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 01/06/2007

  VRIJDAG 01/06/2007- BOOM (A)-Derny’s - Elite z/c+ Beloften - 100 km -

  Aantal deelnemers :

   

  01/06/2007- GULLEGEM (W) - Elite z/c+ Beloften - 105 Km - 02h18min

  Aantal deelnemers : 97

  1. Midaugas Goncaras
  2. Joeri Clauwaert
  3. Bart Kuypers 

  01/06/2007- KONTICH (A) - Elite z/c+ Beloften - 115 Km - 02h35min

  Aantal deelnemers : 85
  1. Willem Van Uffel
  2. Michaël Van Staeyen op 3"
  3. Kris Boeckmans

  02-06-2007 om 12:22 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWARE AANRIJDING BIJ DE GROEPSTRAINING WARMOEZIER VAN DONDERDAG 31/05/2007

  PERSONENWAGEN RIJDT IN OP GROEP TOERISTEN !!!!!

  Donderdagavond 31/05/2007 heeft zich een zware aanrijding voor gedaan te St.Gillis-Waas tijdens de wekelijkse groepstraining "Warmoezier" die steeds vertrekken thv café Svelta te Melsele om 19h00.
  De groep bestaande uit een 30-tal renners was op de terugweg op het gronggebied St.Gillis-Waas ('t Kalf) toen een auto opeens bruusk en overwacht van links kwam en zomaar het peloton in reed.
  De renners reden per 2 en achter elkaar , de linkse renners zijn allen betrokken bij het ongeval terwijl de renners die rechts reden gespaard bleven.
  Geert Maes , Rudi Smet en Dirk Maes waren de eersten die opgeschept werden door de personenwagen , Freddy Van Osselaer , Frank Van Campenhout , Roger Van Zandvoort en nog één renner werden tevens omver gemaaid met alle gevolgen van dien.
  Een 12-tal renners op een hoop en enkele zwaar gekwetsten die moesten afgevoerd worden naar het Middelheim ziekenhuis met 3 ziekenwagens.(in totaal werden 7 renners weggebracht , een 8ste renner ging voor verzorging naar zijn huisdokter)
  De politie en de politiedeskundige hebben tot 01h00 s'nachts dit ongeval onderzocht , zelfs de fietsen moesten ter plaatse blijven voor het onderzoek.
  Wat de gekwetsten betreft was Freddy Van Osselaer uit Melsele de zwaarste getroffene met een gebroken bovenkaak en 13 hechtingen , hij heeft één nacht op spoed gelegen en is vandaag ontslagen uit het ziekenhuis.
  Frank Van Campenhout uit Melsele hield er één gebroken rib en 2 gekneusde ribben aan over en werd verzorgt op spoed.(mocht naar huis)
  Dirk en Geert Maes uit Melsele zijn verzorgt geweest op spoed en hebben allen kneuzingen en schaafwonden.
  Rudi Smet en Roger Van Zandvoort werden ook verzorgt op spoed voor hun kneuzingen en schaafwonden.
  Freddy Van Osselaer : "Zoiets meemaken is verschrikkelijk maar het positieve is dat er geen doden zijn gevallen want als je het nadien bekijkt dan mogen we echt blij zijn dat we het er heelhuids vanaf hebben gebracht".

  Aan alle gekwetsten van harte veel beterschap gewenst en we hopen jullie allen weldra terug op de groepstrainingen te zien !!!!!!!  02-06-2007 om 05:13 geschreven door kenny


  01-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AANKOMST ZWIJNDRECHT-ZWIJNDRECHT ZATERDAG 02/06/2007

  DAAR KOMEN DE ZWIJNDRECHTSE WIELERTOERISTEN !!!!!

   

  Zaterdagmiddag 02/06/2007 na 12u arriveren een kleine tweehonderd wielertoeristen die de 106 km lange heentocht vanuit het Nederlandse Zwijndrecht naar het Belgische zullen hebben gereden. Bij hen ook 52 renners uit Zwijndrecht en omliggende die ’s morgens om 6u al zullen vertrekken naar Nederland om mee te starten. Een achttal onder hen zal ook de terugtocht meerijden en zo ook de 215 km rond maken.

  Het publiek wordt verwacht aan de parking van de Sporthal om de deelnemers te verwelkomen. ’t Zal van ver te horen zijn want nadat de toeristen uit de Waaslandtunnel komen, rijden ze via de Beatrijslaan, voorbij het Galgenweel, naar Burcht waar ze aan het Kerkplein opgewacht worden door de Fietsfanfare “De Zwaluw”. Die rijdt voorop tot aan de sporthal.

  Op het basketbalveld staat een tent opgesteld waar de ontvangst zal doorgaan in aanwezigheid van afgevaardigden van het college van burgemeester en schepenen en gemeenteraadsleden. Omdat de tocht ook gebeurt in het kader van een goed doel zal de gemeente Zwijndrecht een cheque van 250 euro schenken voor het Nederlandse KIKA (Kinderen Kanker Vrij). Schepen van sport Kris Herremans zal die overhandigen.

  Om 13u50 vertrekt de groep weer richting Nederland, vooraf gereden door de Fietsfanfare tot aan het pleintje achteraan de Laarstraat.

  Ter gelegenheid van de 30ste uitgave hebben de organisatoren van DTC De Mol een speciale bandana laten maken en alle deelnemers zullen die dragen.

   

   TEKST: Flor Van de Velde

  01-06-2007 om 13:19 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAYERWEDSTRIJD TE WILRIJK VAN DONDERDAG 31/05/2007

  DONDERDAG 31/05/2007 - WILRIJK - STAYERWEDSTRIJD ACHTER ZWARE MOTEREN

  EDWIN SMEULDERS WINT EERSTE STAYERWEDSTRIJD OP PISTE VAN WILRIJK !!!!

   

  De stayerswedstrijd in Wilrijk kende een onverwacht succes. De initiatiefnemers hadden dat zeker niet verwacht. Blijkt dat “zware motoren” dan toch in de smaak valt van wielerliefhebbers. Het is zeker een dimensie anders rijden dan wat we de jongste tijd gewoon zijn met de derny’s. Eén van de eregasten was ex-wereldkampioen 1957, Paul De Paepe.

  De zes deelnemers moesten drie reeksen rijden van respectievelijk 45 (15 km), 60 (20 km) en 75 (25 km) ronden. De eerste reeks werd gewonnen door Wim Beirnaert (Rupelspurters) achter André De Raet die bewees dat hij enorme ervaring heeft achter zware motoren. De zoon van de uit Waasmunster afkomstige wielerbaankenner Paul Beirnaert, heeft er haast 23 jaar als wielrenner op zitten en daarvan koerst hij toch al een veertien jaar als stayer.

  De 2de plaats was voor de Fransman Jérome Montagne en 3de werd Edwin Smeulders (Rupelspurters) die werd gegangmaakt door Raymond Persijn.

  De tweede reeks ging naar de Duitser Christophe Breuer, de zoon van ex-Wereldkampioen Jean Breuer. (Won het WK in 1974 in Montreal). De meest opvallende figuur in deze reeks was toch Edwin Smeulders maar in de laatste ronden moest hij ook nog de Fransman Emilien Clère laten voorgaan. Wim Beirnaert verloor eigenlijk mooie punten voor de eindwinst want hij stayerde binnen als 5de.

  Een pluim alvast voor Luc Vloemans (38) uit Herentals die zijn allereerste keer een wedstrijd achter zware motoren reed achter debutant gangmaker Frans Van Asbroeck.

  Na twee reeksen stond de Duitser Breuer aan de leiding met 9 p en met 8 p volgden Jérome Montagne, Edwin Smeulders en Wim Beirnaert. De derde reeks was dus bijzonder belangrijk.

  Breuer was na half wedstrijd, niet uit de voorste gelederen weg te krijgen maar Edwin Smeulders gaf niet af en het werd al duidelijk dat het tussen die twee zou gaan.Het kwam zowaar tot een vinnig spurtje, nipt gewonnen door de 30-jarige Belg uit Hemiksem. De 3de plaats was voor Emilien Clère en Wim Beirnaert werd 4de. Door de 2de plaats van Breuer, stonden beiden met 14 p maar de laatste reeks was doorslaggevend en zo hield Smeulders de eer in eigen land. 

   

  EINDSTAND:


  1. Edwin Smeulders (Raymond Persijn)

  2. Christoph Breuer (D) ( Marc Pachéco)

  3. Emilien Clère (F) (François Toscano)

  4. Wim Beirnaert (André De Raet)

  5. Jérome Montagne (F) ( Alain Gaudillat)

  6. Luc Vloemans.(Frans Van Asbroeck)

   

  TEKST: Flor Van de Velde

  01-06-2007 om 13:11 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERKALENDER VOOR ZATERDAG 02/06 , ZONDAG 03/06 EN MAANDAG 04/06/2007

  WIELERKALENDER

   

  Zaterdag 2 juni leiden alle wegen naar de Ruiter in Waasmunster want daar wordt aan de Groenselstraat een wedstrijd voor Elite zonder Contract & Beloften gereden. Wel opletten want de start wordt al om 14.30u gegeven. De afstand bedraagt 118 km en dat is goed voor maar liefst 21 ronden van 5,6 km. Vorig jaar waren hier 65 deelnemers en Mindaugas Goncaras werd winnaar. Wie er voor WBV komt vermelden we best niet want de opgegeven namen kloppen maar zelden.

  In Ruisbroek–Puurs wordt zaterdag gefietst voor de Beker van België voor Juniores. De start wordt gegeven om 13u50 voor 128,5 km waarvan één grote ronde van 89,5 km. Aankomstlijn ligt in de Sint-Katharinastraat in Sauvegarde.

   

  Zondag 3 juni wordt daar in, Sauvegarde ook de Klein-Brabant Classic gereden voor Elite interclub.Start 12u50 voor 154,8 km waarvan één grote ronde van 123,8 km. Aankomst eveneens in Sauvegarde.

  In Daknam rijden de Juniores een wedstrijd met inschrijving in café De Reynaert aan de Pontweg 24. De start is voorzien om 15u en de afstand staat er op 97 km of 17 ronden van 5,7 km. Vorig jaar waren hier 38 deelnemers en de zege was voor Tom Van de Winckel.

   

  Dan is er nog Maandag 4 juni Kemzeke waar de Elite zonder Contract & Beloften koersen. Inschrijven in café Focus in de Regentiestraat en vertrek om 15u.  Afstand 119 km of 12 ronden van 9,9 km. Vorig jaar startten er 40 renners en Guy Smet won er toen zijn 6de zege van het seizoen.

   

   

  TEKST: FLOR VAN DE VELDE

  01-06-2007 om 12:57 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN V.W.F. VOOR VRIJDAG 01/06 , ZATERDAG 02/06 , ZONDAG 03/06 EN WOENSDAG 06/06/2007

  VRIJDAG 01 JUNI 2007 - HAMME avondcriterium (9220) - Tweebruggenplein - Café Sportarena
  Kleedkamers en douches


  E-cat 18h
  F-cat 18h01
  D-cat 19h
  BC-cat 20h


  ZATERDAG 02 JUNI 2007 - DEFTINGE
  (9570) - Kruisstraat - Oude Hoeve
  Nieuwe omloop

  E-cat 13h

  GF-cat 13h01
  C-cat 14h30
  D-cat 14h31
  A-cat 16h
  B-cat 16h01

  ZONDAG 03 JUNI 2007 - LIEDEKERKE (1770) - Begijnemeers - Sportzone
  Kleedkamers en douches

  E-cat 13h

  GF-cat 13h01
  C-cat 14h30
  D-cat 14h31
  A-cat 16h
  B-cat 16h01


  WOENSDAG 06 JUNI 2007 - OORDEGEM (9340) - Speurstraat - Parochiezaal

  E-cat 16h
  GF-cat 16h01
  C-cat 17h30
  D-cat 17h31
  A-cat 19h
  B-cat 19h01

  01-06-2007 om 12:08 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN W.A.O.D. VRIJDAG 01/06 , ZATERDAG 02/06 , ZONDAG 03/06 EN WOENSDAG 06/06/2007

  VRIJDAG 01 JUNI 2007 - ERTVELDE  - Biermuseum - Kuipstraat 36

   Locatie Kuipstraat - Ertvelde  


  G / G+

  13:30

  48 Km

   8 Ronden

  F2

  13:32

  48 Km

   8 Ronden

  F1

  15:01

  54 Km

   9 Ronden

  E / E+

  15:00

  54 Km

   9 Ronden

  C / D

  16:45

  60 Km

  10 Ronden

  A / B

  16:48

  60 Km

  10 Ronden

  Kampioenschap van België Catg. F1

   

  ZATERDAG 02 JUNI 2007 - RONSE – Feestzaal Klijpe - Zonnestraat 518
   Locatie Zonnestraat - Ronse


  G / G+

  13:00

  45 Km

   7 Ronden

  F2

  13:00

  45 Km

   7 Ronden

  F1

  14:30

  52 Km

   8 Ronden

  E / E+

  14:30

  52 Km

   8 Ronden

  C / D

  16:00

  65 Km

  10 Ronden

  A / B

  16:00

  65 Km

  10 Ronden

  INWONERS   18:00       52 Km      8 Ronden


  ZATERDAG 02 JUNI 2007 - WAASMUNSTER 
  - De Ruiter - Groenselstraat 101 

   Locatie Groenselstraat - Waasmunster

  INWONERS   18:30       56 Km      10 Ronden


  ZONDAG 03 JUNI 2007 - WAASMUNSTER 
  - De Ruiter - Groenselstraat 101
   Locatie Groenselstraat - Waasmunster


  G / G+

  14:00

  56 Km

  10 Ronden

  F2

  14:00

  56 Km

  10 Ronden

  F1

  14:00

  56 Km

  10 Ronden

  E / E+

  14:00

  56 Km

  10 Ronden

  C / D

  15:30

  67 Km

  10 Ronden

  A / B

  15:30

  67 Km

  12 Ronden

   

   

  WOENSDAG 06 JUNI 2007 - LOCHRISTI HIJFTE – Café Center – Hijfte Center

   Locatie Hijfte Center - Lochristi  

  G / G+

  14:00

  50 Km

  10 Ronden

  F2

  14:02

  50 Km

  10 Ronden

  F1

  15:30

  55 Km

  11 Ronden

  E / E+

  15:32

  55 Km

  11 Ronden

  C / D

  17:00

  60 Km

  12 Ronden

  A / B

  17:02

  60 Km

  12 Ronden

  01-06-2007 om 11:44 geschreven door kenny


  31-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDE VAN BELGIE - RIT 2 - VAN DONDERDAG 31/05/2007

  GREG VAN AVERMAET LEIDER IN RONDE VAN BELGIE !!!!


  belgie2007_ver5

   

  In de tweede etappe van de Ronde van België gingen de renners opnieuw van start te Oostende. Vandaag lieten ze de kust definitief achter zich, om na een rit van 179 km te arriveren in Buggenhout. Onderweg werden vier hellingen aangedaan, nl. de Berendries, Tenbosse, de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg. De top van de Bosberg lag op 60 km van de finish.
  De renners gingen opnieuw bijzonder snel van start, na één uur wedstrijd stonden reeds 48 km op de teller en na 60 km trokken zes renners in de aanval. Bij die zes zat Pieter Mertens, doch 10 km verder werden ze alweer ingerekend. Of toch niet, drie van de zes hielden de inspanning koppig vol en kregen het gezelschap van een vierde man, waar na een lange achtervolging nog een vijfde zijn wagonnetje kon aanpikken.
  Vijf renners aan het commando dus, w.o. Steven De Neef van Davitamon - Win for Life – Jong Vlaanderen. Hij had het gezelschap van Matthé Pronk (Unibet.com), Iljo Keisse (Chocolade Jacques), Nico Sijmens (Landbouwkrediet) en Jarno Van Mingeroet (Jartazi).
  Bij die vijf zat geen bedreiging voor leider Weylandt en zodoende kregen ze een vrijgeleide van het peloton. Ze reden een maximale voorsprong van 5' bijeen, doch éénmaal in de heuvelzone begon werden deze terug te lopen.
  Tussen de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg konden 17 renners zich losrukken van het peloton en met nog 50 km voor de boeg kregen we 22 renners aan het commando. In deze kopgroep zaten 3 renners van Predictor-Lotto, nl. Greg Van Avermaet, Pieter Mertens en Björn Leukemans. Ook Kevin Ista van PCW Bodysol – Euro Millions tekende present in de kopgroep.
  Greg ging voluit voor de zwarte leiderstrui en pakte bij de tussenspurten acht boniseconden, wat hem aan de leiding bracht in het algemene klassement. In het peloton was het alle hens aan dek, doch het duurde tot op 12 km van de eindstreep vooraleer de kopgroep werd ingerekend.
  Hierna was er geen wegrijden meer mogelijk uit het peloton en werd het pleit beslecht in een massasprint. In de laatste bocht naar de finish kon Gorik Gardeyn (Unibet.com) een klein kloofje slaan en hield stand tot op de eindstreep. De Australiër Allan Davis (Discovery Channel) eindigde als tweede en de Amerikaan Tyler Farrar (Cofidis) vervolledigde het podium. Tom Steels spurtte naar de 5de plaats.
  Greg staat dus schitterend na twee dagen in de zwarte leiderstrui ! Wouter Weylandt volgt als tweede nu op 5”. En de neoprof uit Hamme mag vanavond in de complete driekleur slapen, want hij is ook leider in het punten- en rushesklassement !!!

  Uitslag
  1. Gorik Gardeyn (Bel) Unibet.com
  2.
  Allan Davis (Aus) Discovery Channel
  3. 
  Tyler Farrar (USA) Cofidis
  4.
  Wouter Weylandt (Bel) Quick.Step-Innergetic
  5. Tom Steels (Bel) uit Nieuwkerken Predictor-Lotto

  31-05-2007 om 22:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN DINSDAG 29/05/2007
  DINSDAG 29/05/2007 - IJZENDIJKE - W.A.O.D.

  CATG. A / B (36 dln.)
  1. Bart Verhasselt winnaar A
  3. Sven Van Hoyweghen uit Puivelde (A3)
  4. Kristof Muys winnaar B
  10. Gino Van Broeck uit Belsele (A5)
  18. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B11)

  CATG. C / D
  1. Peter Kerckaert winnaaar D
  2. Jean-Paul Maveau winnaar C
  9. Etienne Claus uit Hamme (C6)
  10. André Van Geertsom uit St.Niklaas (D4)
  24. Roger Schuurman van L.O. (C17)
  26. Marc Borghgraef uit Burcht (C19)

  CATG. E / E+
  1. Helmuth Tas winnaar E
  2. Florent De Leersnijder winnaar E+

  CATG. F1
  1. Theo Coudyzer
  4. John Heyndrickx uit Nieuwkerken
  12. Dirk De Cauwer uit Hamme
  15. Freddy De Blick uit Beveren

  31-05-2007 om 22:30 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 31/05/2007

  ZEM INES CLAES bew 21.5
  Ines Claes
  (Beveren-Benelux team) behaalde Maandag 28/05/2007 haar eerste Top-10 plaats in de wedstrijd voor Dames Elite te De Pinte en dat na een weekend 3 koersen te hebben
  gereden. Vrijdag Le Bizet, Zaterdag Nederzwalm en Maandag de Pinte is het haar dan toch gelukt.

  Ines : “Vrijdag ook goed gekoerst, de laatste ronden lieten ze er 2 lopen, dacht ook te gaan maar mij lieten ze niet gaan waardoor ik in de spurt iets tekort kwam , maar toch nog rond de 18de plaats zat. De camera werkte er niet en vanaf de 6de plaats stond alles gelijk”.

  Ines : “Zaterdag ben ik op 4 ronden van het einde gestopt wegens maag en darm klachten, met in het achterhoord maandag nog goed te kunnen koersen”.

  Ines : “Maandag in De Pinte, voelde wel dat ik al een beetje vermoeid was maar toch is het gelukt om mij te plaatsen in de sprint, mede door mijn ploegmaatje Sofie die mij naar voor schreeuwde. Ik draaide als 5de in de laatste bocht en er is niemand meer over gekomen. Ik was totaal verrast dat ik nog 9de was".
  Vriend Kristof Verbraeken was uiteraard opgetogen met deze prestatie van Ines !!!!!!  NOBELS NAT bew leon

  Natasja Nobels (Dendermonde-Squadra Ciclistica Femminile Bianchi) was Maandag 28/05/2007 in de wedstrijd voor Dames Elite te De Pinte niet zo goed. Toch heeft ze nog 2 van 4 te verdienen premies op haar naam gezet.

  Natasja : “Ik heb ook enkele keren geprobeerd om weg te rijden maar het bleef eigenlijk tot de voorlaatste ronde samen en dan zijn er 4 van het peloton weggereden, helaas had ik dit niet op tijd gezien. Voor de eindspurt was het heel gevaarlijk en heb ik niet meer mee gespurt”. 

  Natasja eindigde op de 23ste plaats. Zaterdag is het in Merchtem terug wedstrijd voor de Dames.  Geen sleutelbeenbreuk gelukkig!!!

   

  Matthias Nijs 01

  Matthias Nijs (Nieuwkerken-PWC Jan Snel) werd Maandag 28/05/2007 opgenomen op de spoedafdeling van de Stadskliniek te Sint-Niklaas. Op de foto’s waren geen breuken te zien ter hoogte van de linkerschouder.
  Matthias : “Op mijn linker arm en been zijn heel wat schaaf -en brandwonden van over het asfalt te schuren. Ook mijn rechterduim is geraakt ter hoogte van het nagelbed. De schouder is geraakt en daar gaf de specialist vandaag uitsluitsel over”.

  Hij kreeg het goede nieuws dat er ook geen barst is ter hoogte van het schouderblad of bovenarm. Er is enkel vocht te zien en pezen en spieren hebben een zware slag gehad. Enkele kinebeurten zouden de pijn snel moeten verzachten.

  Matthias : “Ik geef deze week al zeker forfait voor Kontich, Ruisbroek en Kemzeke. Hopelijk kan ik verder mijn geplande programma afwerken”.

  Dinsdag heeft kinesist David Bombeke zijn schouder al behandeld en Woensdag hoopt Matthias al wat te kunnen

  trainen op de rollen om niet teveel te verliezen want het begon net goed te gaan.


  ike met de twee

  Robby Van Raemdonck (Kallo-N.C.T.) is een tijdje geleden vader geworden van de tweeling Haley en Kaya.
  Beide kindjes stellen het zeer goed en zijn nu thuis bij hun fiere ouders. Voor Robby een grote aanpassing want rust komt nu op de tweede plaats.
  Wat het wielerseizoen betreft zal alles op een iets lager pitje staan en in functie van het huishoudelijk leven.

  31-05-2007 om 22:20 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 31/05/2007

  MATTHIAS ONGHENA KOERSEN IN FUNCTIE VAN HET VELDRIJDEN


  ONGHENA MATTH kiel bew 31.5

   

  Matthias Onghena (Kieldrecht-W.O.O.Parike) is begonnen aan het leggen van de basis om een goed crosseizoen te rijden. Het is trouwens iets dat de meeste veldrijders nu trachten te doen door op de weg te koersen.

  Matthias zit als student nu in zijn 2de jaar industrieel ingenieur chemie. In Sinaai was het pas zijn vierde wedstrijd na de winterstop en het ging daar redelijk vlot.

  -“Ik voel duidelijk dat ik sterker ben geworden. Ik tracht mee te koersen maar ik kom natuurlijk nog wel wat ritme tekort tegenover de andere jongens.Momenteel gaat alle aandacht naar de studie omdat ik nu volop in de examens zit tot eind juni. Ik train dus enkel wanneer het uitkomt met de beschikbare tijd. Ik zal dus waarschijnlijk geen wedstrijden meer rijden tot eind juni!”

  Over het algemeen kan de Kieldrechtenaar doorheen het jaar de combinatie studeren-koersen best maken. Alleen tijdens de examens en dan vooral die van januari, de tijd van het BK veldrijden, zit hij met een serieus tijds- en dus trainingsprobleem.

  -“Mijn training wordt steeds opgebouwd, louter in functie van het veld. Ik blijf daarom dus nu ook mijn aspecifieke trainingen verzorgen zoals skeeleren, lopen en fitnessen .Wanneer ik vlot de wegkoersen kan uitrijden is dit o.k. De training wordt niet aangepast in functie van de wegwedstrijden.”

   Zoals het verleden al onderstreepte, is de uithouding voor Matthias wel zijn sterkste wapen. Hij weet wel dat, gezien zijn eerdere tengere lichaamsbouw, er nog kracht te kort is.Hij probeert daar zeker wat aan te doen samen met trainer-kinesist David Bombeke en zijn team.

  Veel wedstrijden heeft hij nooit gereden en daar was een reden voor:

  -“Ik ben blijven voetballen tot mijn eerste jaar junior. Op de weg koerste ik maximum 15 a 20 wedstrijden per jaar en daarna in het crosseizoen 1 wedstrijd per weekend. Mijn vader vindt dat je pas veel moet koersen wanneer je lichaam er klaar voor is. En dit was voor mij vroeger nog niet het geval.” 

   Hoe kijkt de belofte nu naar de nabije toekomst?

  -“Na de examens begin ik terug op te bouwen, dan ga ik een weekje met de crossers op stage naar de Vogezen om dan terug wat wedstrijden te rijden. In principe zou ik graag terug de Ronde van Namen rijden die ik vorig jaar als eerstejaars belofte toch heb uitgereden. Ik kijk hier nu toch wel naar uit omdat het bergop rijden me wel redelijk goed lag. Eind augustus stop ik met de wegkoersen waarna een tweetal weken specifieke crosstrainingen volgen.Half september begin ik normaal terug te crossen. Hopelijk weer een beetje beter dan vorig jaar.”

   

   

  TEKST: Flor Van de Velde

   

  FOTO: Alain Sennesael

  31-05-2007 om 20:53 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE OOSTERZELE VAN WOENSDAG 30/05/2007

  WOENSDAG 30/05/2007 - OOSTERZELE - ELITE ZONDER CONTRACT + BELOFTEN

  GREGORY DE MUNSTER WINNAAR, GUY SMET 4de TE OOSTERZELE


  OOSTERZ Greg Demunsterbloemen bew 31.5 

  De winnaar met de bloemen.


  In Oosterzele kwamen 98 renners een rugnummer afhalen in de Ereprijs Café The Tower Pub, de afsluiter van de Pinksterkermis. Er moesten 18 ronden van 6,4 km gereden worden.

  Streekrenners waren Bjorn Meersman (Bornem), Guy Smet (Kruibeke), Thibault Koppen (Beveren-Waas), Gunther Van Driessche (Lokeren), Mano Schouten (De Klinge), Davy Peirsman (Temse), Francis Geldof (Puivelde), Kurt Van Landeghem (Sint-Gillis-Waas), Sven Wielandt (Beveren-Waas) en Mindaugas Goncaras (Lithouwen).

  Van bij de start waren er vele pogingen om weg te geraken maar m'n kreeg geen vrijgeleide van het peloton. Tot in de 7de ronde moest gewacht worden op de beslissende aanval. Stanislav Zaraliev (Bulgarije), Gilles Devillers en Werner Vandromme versnelden en kregen een voorsprong bijeen die ze, ook al werkten ze vlot samen, moeilijk konden uitbouwen.

  Toen in de 11de ronde zes renners in de tegenaanval gingen konden ze de kloof overbruggen en we reden rond met negen leiders in de 12de ronde: Koen Beeckman, Stanislav Zaraliev (Bulgarije), Joris Wagemans, Guy Smet, Gilles Devillers, Werner Vandromme, Gregory De Munster, Kurt Van Landeghem en Marco Arriagada Quinchel (Chili). De beslissende vlucht dus. Werner Vandromme viel vooraan weg door pech. Met acht naar de finale toe.

  In het peloton werd echter ook nog geknokt voor een goede positie en het verbrokkelde. Een paar jongens met goede benen kwamen nog verbazend dicht bij de acht leiders toen de laatste ronde begon. Toch nog een ander scenario? Neen, want de leiders duwden harder op de pedalen en konden zich aanbieden voor de spurt.

  Gregory De Munster behaalde daarin zijn 3de seizoenszege voor Koen Beeckman, Kurt Van Landeghem, Guy Smet en de Bulgaar Stanislav Zaraliev. Mindaugas Goncaras werd 11de, Sven Wielandt 22ste, Bjorn Meersman 25ste en Francis Geldof 26ste.

  Na afloop wachtte een aantal renners nog een verrassing: dopingcontrole.


  OOSTERZ aankomst bew 31.5 

  Gregory De Munster wint de spurt. In donkere trui Kurt Van Landeghem en achter hem verstopt Guy Smet.

  OOSTERZ sven wielandt bew 31.5

  Sven Wielandt reed ook in Oosterzele.

  OOSTERZ B Meersmans bew 31.5

  Bjorn Meersman moest tevreden zijn met de 25ste plaats.


  TEKST: Flor Van de Velde


  FOTO’S: Alain Sennesael

   

   

   

   

  31-05-2007 om 20:43 geschreven door kenny


  30-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 30/05/2007
  WOENSDAG 30/05/2007 - OOSTERZELE (O) - Elite zonder Contract + Beloften - 118 Km - 02h40min
  Aantal deelnemers : 98
  1. Gregory De Munster
  3. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit-St.Gillis-Waas)
  4. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  22. Sven Wielandt uit Beveren (Wielerpromotieclub Jeugdteam) op 7"
  25. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Werchter-Chocolade Jacques) op 2'50"

  30-05-2007 om 23:00 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDELIJK EEN MTB-ROUTE VOOR KRUIBEKE !!!!

  Aanbevolen in de regio…

   

  MTB ROUTE VAN KRUIBEKE


  MTB route KR bew 30.5

  De mountainbikeroute van Kruibeke loopt langsheen het potpolderlandschap en de dijken.


  De gemeente Kruibeke heeft eindelijk een volwaardige bewegwijzerde mountainbikeroute die kan gereden worden over verschillende afstanden. Een uitstekende mogelijkheid om te trainen, winter en zomer. De aanleg van de potpolder was lange tijd een hinderpaal om de route vaste vorm te geven.

  Er kan gestart worden aan de Sporthal De Dulpop in de Lange Gaanweg te Bazel maar ook aan het veer te Kruibeke in de Scheldelei en te Bazel aan Kallebeek. Er is aan de vertrekpunten voldoende parkeerplaats en in de sporthal kan eventueel ook gebruik gemaakt worden van de douches.

  De groene lus, aangeduid met groene Blosopijlen, is 12 km met 52 % off-road en loopt via opnieuw opengestelde dreven en kerkwegels de Kruibeekse polder in. Via, voornamelijk onverharde

  wegen en langs prachtige kreken, kan men terug naar de sporthal waar onmiddellijk op de blauwe lus kan aangesloten worden.

  De blauwe lus is een 17-tal km lang parcours met 46 % off-road, dat via Kallebeek Veer en langs de Scheldedijken richting Rupelmonde loopt. Als er tegenwind is op de dijken dan is het een extraatje voor de conditie maar een adembenemend panoramisch zicht van de Rupelmondse kreek is zo meegenomen. De tocht gaat doorheen Rupelmonde waar een heel eind het zonnewijzerspad wordt gevolgd om dan de Bazelse polders in de duiken. Hier zijn wel heel wat asfaltwegen om te berijden. Via een aantal oeroude kerkwegels en langs het kasteel van Wissekerke komen de bikers terug aan de sporthal.

  Het spreekt vanzelf dat de potpolders in beeld komen maar de dijken blijven er overheersen.

  In Rupelmonde kan als een extraatje de Scheldedijk gevolgd worden tot in Steendorp waar via een stevige beklimming weer naar het parcours kan gereden worden.

  Wie meer km wil, rijdt het groene en blauwe parcours voor 29 km waarvan 48 % off-road.

    

  TEKST en FOTO: Flor Van de Velde

   

   

  30-05-2007 om 22:45 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING VAN WOENSDAG 30/05/2007

  Onder leiding van Saskia Van Overmeire en Natasja Nobels vertrokken Woensdagmiddag om 14H00 amper 12 POLDERRENNERS (bang van de wind of van Saskia en Natasja ? ) aan het ‘t Schuurke te Beveren voor de wekelijkse rit naar Terneuzen.

  Al snel werden de meisjes afgelost door 2 sterke mannen Gary De Cock en Jos Van Raemdonck , Gary zou dit praktisch heel de rit (95 km) volhouden , maar ook Jos heeft zeker meer dan 50 km kopwerk verricht en dat met windkracht 5 à 6 bft. Toch nog een gemiddelde van 32,6 Km/h . Reden mee vandaag Jos Van Raemdonck , Gary De Cock , Dirk Bryssinckx , Dr.Frank De Winter , Frank Van Geystelen , Jef Caluwaert , Eddy Coenen , Alexander De Keersmaeker (Junior van Hoop Op Zegen ), Saskia Van Overmeire , Natasha Nobels en ? ?

   

  Met dank aan Eddy Coenen

  30-05-2007 om 22:37 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN HET WAC-TEAM VAN WOENSDAG 30/05/2007

  NIEUWS WAC TEAM: WEER WINST VOOR JULIA VERWULGEN !!


  logo%20wac

   

  Tijdens het lange Pinksterweekend konden de aspiranten voor de eerste keer twee wedstrijden rjden in drie dagen.

   

  De woensdagtijdrit in Meerdonk bracht vooral aan het licht dat bijna iedereen een behoorlijke stap voorwaarts heeft gezet op twee maanden tijd.

  Een overzicht van het weekend: 


  Aspiranten


  In Moulbaix: Bij de 13 jarigen werd Michiel Van Steerteghem (Nieuwkerken) 6de op een prachtige omloop. De start begon met 1 km klimmen met verschillend stijgingspercentage en dan als een pijl naar beneden waar achter de bocht de finish was getekend. Als de finish echter boven aan de heuvel zou gelegen hebben hadden we waarschijnlijk ook een andere uitslag gekregen. Nu kwam in elke wedstrijd steeds een elitegroepje van een renner of tien meestrijden voor de overwinningsbloemen.

  Bij 12 jarigen werd de zoon van Gino Van Hooydonck, Nathan, weer knap 2de al waren de bloemen weer heel dichtbij.

   

  Elsegem

  12 jarigen:Stef Vercauteren (Sinaai) 17de en Pieter Persoon (Stekene)20ste

  13 jarigen: reeks 1: Kenzo Schelfhout (Beveren) 9de     2° reeks: Glenn Rotty (St-Pauwels) 11de, Tom Van Dam (Melsele)13de

  14 jarigen: reeks 1 Stephen Cuyken (Nieuwkerken) 6de, Matthias Van Walle (Sint-Niklaas)14de

  VERCAUTEREN STEF bew 30.5

  Stef Vercauteren

  Humbeek Grimbergen

  14 jarigen: Robin Persoon (Stekene) 7de, Yuorick Vanwijnsberghe (Nieuwkerken) 11de

   

  Knesslaere

  12 jarigen: Pieter Persoon (Stekene) 10de, Django Waterschoot (Temse)16de

  13 jarigen: reeks 1:Wacer Jasper Dylan 1ste, Kenzo Schelfhout (Beveren)14de 

  reeks 2: Tom Van Dam (Melsle) 6°de, Glenn Rotty (Sint-Pauwels) 7de, Matthijs Drumont (Temse) 23ste

  14 jarigen:reeks 1 Wacers Rob Leemans 1ste, Stephen Cuyken (Nieuwkerken) 5de, reeks 2: Matthias Van Walle (St-Niklaas) 15de, Yoe Engelen (Sint-Gillis)26ste

  14 jarige meisjes: Julia Verwulgen (Moerbeke) 1ste

  VERWULGEN julia bew 30.5

  Julia Verwulgen die weer won bij de meisjes.


  Nieuwelingen

   

  In Oostnieuwkerke werd Joeri Persoon (Stekene) werd hier 14de op 80° deelnemers en in Impde Wolvertem

  Wedstrijd voor de Beker van België eindigde Jasper Van Den Branden (Sint-Gillis) werd 37ste en de ploeg 3de. Het  Wacteam  komt in de tussenstand op een 4de plaats te staan.

   

  In Nevele werd Thomas Collet (L.O.) 33ste op 54 deelnemers.

   

  De junioren die in Kieldrecht reden, haalden succes met Wout Mertens van Hoboken WAC en Karl Van Osselaer (Zwijndrecht) eindigde 25ste op 42 deelnemers. De dag nadien won Wout Mertens ook nog in Mol-Rauw.

  Belofte Timothy Van Heurck (L.O.) werd 44ste te Borsbeek

   

   

  TEKST en FOTO’S: Flor Van de Velde.

   

  30-05-2007 om 22:27 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAANDEREN FIETST IN DE KIJKER BIJ BLOSO !!!!

  FIETSEN SPORT IN DE KIJKER BIJ BLOSO

   

  BLOSO JAAR VAN DE FIETS logo


  Nadat vorig jaar “wandelen” de sport in de kijker was, heeft Bloso er nu ‘fietsen’ uitgekozen.

  In het weekend van 2 en 3 juni heeft daarom de eerste editie van Vlaanderen Fietst” plaats. Het is een initiatief van Bloso en WBV in nauwe samenwerking met de gemeentelijke sportdiensten en de lokale wielerclubs. In meer dan 80 Vlaamse en Brusselse gemeenten wil men zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met de wielersport in al zijn vormen.

  In de Wase regio is er echter maar weinig te horen daar waar elders toch bewegwijzerde fietstochten over diverse afstanden, initiaties baanwielrennen op de piste, themafietstochten, mountainbiketochten, leren fietsen voor kleuters, BMX-initiaties e.d. te beleven zijn komende zaterdag en zondag.

  Stad Brugge wordt het knooppunt van Vlaanderen Fietst. Het Bloso-centrum Julien Saelens organiseert daarom samen met de stad Brugge op 2 en 3 juni een groot fietstfeest met een gevarieerd aanbod aan fietstochten, initiaties op de wielerpiste en sportieve randanimatie. Als kers op de taart wordt op zaterdag 2 juni de nieuwe wielerpiste officieel ingehuldigd.

   

  Het aanbod in onze regio vermeld voor Zwijndrecht op zaterdag 2 juni de begeleide Fietstoertocht Zwijndrecht (NL) – Zwijndrecht (B). De sportdienst Zwijndrecht (B) voorziet bus- en fietsvervoer tot op de startplaats in (NL). Fietsers die vanuit B naar NL wensen te fietsen zorgen zelf voor vervoer terug naar B .Er is randanimatie voorzien bij de aankomst in de Belgische gemeente. Wie van België nog mee wil fietsen naar Nederland kan contact opnemen met Veerle Nyssen: 03/250 49 74. Afstand 130 km. De ganse tocht is 230 km. Wie de aankomst in Zwijndrecht wil meemaken komt tegen 12u naar de parking van de Sporthal in de Fortlaan.

   

  In Berlare- Overmere is er zondag 3 juni een begeleide fietstocht van 30 of 45 km met start tussen 13u en 14.30u, en een MTB-tocht van 15 of 25 km met start om 14.30u. Start en aankomst vinden plaats aan Taverne Overmere, Molenstraat 1B in Overmere

   

  In het nabijgelegen Dendermonde wordt er twee dagen gefietst. Zaterdag om 14.30u start een MTB-tocht voor jongeren van 10 tot 16 jaar. De tocht verloopt begeleid en start aan het Sportcentrum van Sint-Gillis Dendermonde, Van Langenhovestraat 203.

  Zondag 3 juni  starten aan datzelfde sportcentrum bewegwijzerde fietstochten van 15, 25 en 50 km en dat tussen 13 en 15u. Om 15u kan er ook aan spinning gedaan worden. Om 14u gaat de 50 km lange Ros Beiaardroute van start. Om 15u is het de Reuzenroute van 25 km die van start gaat. Er is telkens mogelijkheid tot begeleiding.

   

  In Lokeren kan ook zondag 3 juni gefietst worden op de bewegwijzerde fietstocht van 50 of 72 km met start aan het Jeugdcentrum Bergendries in de Tweebruggenstraat 28, tussen 8 en 10u. Ook een MTB-tocht van 25, 45 of 65 km kan gereden worden. Het extra gebeuren is wel de tocht Lokeren – Haaltert – Lokeren (72 km)

   

  Tenslotte is er nog Moerbeke-Waas waar er een bewegwijzerde fietstocht is van 38 of 42 km en waar de bestaande fietsroutes die door de gemeente lopen worden aangedaan. Er is geen vaste vertrek- of aankomstplaats. De tochten kunnen zowel op zaterdag 2 als zondag 3 juni worden gereden.

   


  TEKST: Flor Van de Velde

  30-05-2007 om 22:16 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 30/05/2007

  Thomas Ongena (Zele-Yawadoo) was daags voor zijn zege in Berlare ook al 14de geworden in Deux-Acren maar stond daar verkeerd in de uitslag.”De vorm komt weer goed. In Berlare was het een lastige wedstrijd omdat het moeilijk uit elkaar te krijgen was, maar het is me toch gelukt. Ik ben tevreden en nu hopen dat ik zondag in Ruisbroek-Puurs er ook een dubbele kan van maken. Vorig jaar won ik daar mijn eerste interclub. Hopelijk kan ik dat nog eens doen. Ik ga er voor.”

  Thomas zette meteen ook zijn trouwdatum juist op de kalender. Nadat maandag na zijn zege werd verteld dat hij zaterdag al zou trouwen, wordt het toch maar op zaterdag 25 augustus. Dus nog veel tijd om voor veel bloemen voor de bruid te zorgen!


  VD STOCK DIET bew 30.5

  Dieter Van Der Stock (Hamme-Hudiko) koerste maandag in De Pinte nadat hij zaterdag in het peloton was geëindigd te Waasmunster.-“In De Pinte waren maar 23 deelnemers en dat was eens iets anders. Het maakte het er echter niet gemakkelijker op. Integendeel met 23 is alles zo oncontroleerbaar vind ik. Iedereen wou wel met een man of 5 tot 10 weg geraken in het begin. Er reden er dan 4 weg en hun voorsprong liep al snel op. In het peloton  zat niet de minste samenwerking en zo werd het spurten voor plaats 5 waar ik uiteindelijk 12de eindigde in de uitslag.”

  Volgende week koerst Dieter Van der Stock in Daknam.

   

  Matthias Nijs (Nieuwkerken-Jan Snel) heeft dan toch geen sleutelbeenbreuk opgelopen na de val in Berlare en die het gevolg was van twee ruziemakende coureurs. Matthias heeft een barstje in de schouder en zal een paar weken buiten strijd zijn.


  DE GREYT bew 30.5 

  Willem De Greyt (Sinaai –KSC Denderstreek Labiekesvrienden) kon zondag voor eigen volk aan Zwaanaarde niet over al zijn krachten beschikken. En dat zien de toeschouwers natuurlijk niet.

  -“ Moest het niet op Sinaai geweest zijn, ik was waarschijnlijk niet gaan koersen. Ik was vorige week wat ziek en had er nog wat last van. Op het laatste zat ik er door en eigenlijk had ik niet verwacht dat ik nog een 10de plaats zou behalen. Ik hoop dat ik rap terug de goede contitie te pakken heb.”

  Komend weekend rijdt hij zondag 3 juni normaal in Blankenberge- Uitkerkke, dan zijn het de koersen in Belsele die hij mee neemt en er tussenin komt er nog een criterium in Schellebelle.

   
  GODDAERT JOER bew 29.5

  Joeri Goddaert (Stekene – Hoop op Zegen) reed de interclub in de Vlaamse Ardennen. De eerste dag was al onmiddellijk een zware opdracht want ze moesten zeven keer de Berendries over.

  -“Dat was wel afzien en als je zag wie er aan de start stond van sterke renners.Het gevolg was ook dat de laatste ronde er te veel aan was maar toch heb ik nog de koers kunnen uitrijden.”

   De tweede dag was echt een pechdag voor Joeri want na 5 km reed hij al plat en Hoop op Zegen reed met de wagen als laatste zodat hij wel eventjes moest wachten op een achterwiel.

  -“ Dan moest ik dertig auto's voorbij steken op een heel bochtig parcours en het wedstrijdgemiddelde was 45 per uur. Ik kon bijgevolg niet meer terugkeren.”

  De derde dag stond vierkeer de Vloesberg en vijfkeer de Pottelberg op het programma.

  -“Dit was heel zwaar en de grote ploegen maakten er een  heel zware koers van. Ik heb toch uitgereden ook al was ik stik kapot. Over het algemeen vind ik toch dat ik goed heb gereden als niet –klimmer.Ik denk toch dat deze koers nu veel rendement gaat brengen naar volgende week toe.”

   

  Aspirant Glenn Rotty (St-Pauwels - WAC Team) eindigde maandag in Knesselare in de massaspurt 7de. Er waren 27 deelnemers in zijn reeks.


  Jori Van Steenberghen
  (De Klinge – Hoop op Zegen) reed zowel zaterdag als maandag een wedstrijd in Oosterzele. Zaterdag kwamen er maar liefst 111 nieuwelingen aan de start en dit voor 64 km wedstrijd. Van in het begin van de wedstrijd werd er stevig tempo gereden met als gevolg dat er een pak renners moesten lossen uit het peloton. Ook was in deze wedstrijd de regen van de partij met enkele valpartijen als gevolg.

  Er waren een tal van aanvalspogingen maar deze werden telkens teniet gedaan door het jagende peloton. Toch konden twee renners bij het ingaan van de laatste ronde ontsnappen uit de groep die spurtte voor de ereplaatsen. Jori eindigde hier op een verdiende 13de plaats in het klassement.

   

  De maandag kwamen er 84 renners aan de start en ook hier werd er een afstand van 64 km gereden. Al vroeg in de wedstrijd konden twee renners ontsnappen uit het peloton en ze werden op drie ronden van het einde terug gegrepen. En zo draaide het uit op een massaspurt. “Ik liet mij echter insluiten en kwam als 15de over de meet.”, zo besloot Jori.

   

                                                             

  TEKSTEN: Flor Van de Velde

  30-05-2007 om 22:13 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALLERLEI WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 30/05/2007

  WIELERNIEUWS

   

  Aan de Stenenmuur in Sinaai worden elk jaar in juli wielerwedstrijden georganiseerd die uit het Wase wielerleven niet meer weg te denken zijn. Telkens staat er de traditionele feesttent waar alle formaliteiten plaatsvinden. Vorig jaar waren er twee wedstrijden, op zaterdag en maandag, telkens voor elite z.c. & U23.

  Voor 2007  wil het plaatselijk feestcomité echter drie dagen koers want ze pakken op zondag uit met een nieuwelingenkoers. Zaterdag en maandag blijven behouden voor elite z.c. en U23.

  Merkwaardig gegeven bij het invoeren van nieuwelingen dient gezocht dat men eerst zinnens was een “koers voor grasmachines” te geven. Maar dat ging dan toch niet door.

   

  Dirk Onghena (Kieldrecht) Oost-Vlaams wielercoach, trekt van 4 tot 15 juli met een nationale ploeg Belgische juniores op stage in de Franse Alpen. Ze zullen daar ook deelnemen aan een wedstrijd. Renners van het Avia Cycling team en van K. Balen BC zullen daar ook verblijven. Wie in de selectie zit weet Dirk nog niet. Dat hij als gediplomeerd trainer-opleider naar waarde wordt geschat, blijkt toch uit de opdracht die hij voor het Belgisch wielrennen mag vervullen.

   

  Op zaterdag 9 juni wordt in Bonheiden-Rijmenam weer een wedstrijd gereden in het kader van de “Beker van België” voor juniores. De afstand bedraagt er 121 km of één grote ronde van 30,6 km en 7 plaatselijke ronden. Start om 14u.

  Voor de regio zijn geselecteerd: bij Bodysol –Lotto CT Menen: Nicolas Vereecken (Kieldrecht), voor KSC Denderstreek Labiekesvrienden: Matthias Ongena (Zele), voor Asfra Racing Team: Jasper Verberckmoes (Moerbeke), voor La Bicycletta: Nando Pieters (Zwijndrecht) en Yannick Van Wiele (Nieuwkerken)

   

   

  Ook op zaterdag 2 juni is er een proef voor de Beker van België voor juniores in Ruisbroek-Puurs, zo goed als in de Wase regio. Het is de 2de Klein Brabant Classic die om 13.50 officieus start en officieel om 14u in Kalfort.  De afstand bedraagt 128 km of 89 km in lijn plus nog 5 plaatselijke ronden van 7,75 km. De aankomstlijn ligt in Ruisbroek Sauvegarde in de St.-Katharinastraat. De juniores fietsen langs Breendonk, Malderen, Opdorp, Sint-Amands, Loppelo, Liezele, Puurs en blijven dan in deze regio het parcours volgen om na 88 km voor de eerste keer aan de aankomstlijn langs te komen. Heel wat ploegen schreven in voor deze proef in de Beker van België. Namen konden we echter niet bemachtigen! Zeker is wel de start van Nicolas Vereecken.

  De vorige BVB –wedstrijd werd op 5 mei in Wortegem-Petegem gereden en gewonnen door Marnik Dreesen van de K. Balen BC. Die won ook de rit al, eind april, in Korbeek-Lo. Zo staat K.Balen BC ook aan de leiding bij de juniores in de BvB voor ‘Onder Ons’ Parike.

   

  Op zondag 3 juni volgt dan nog de Klein Brabant Classic voor elite z.c. en U23. Ook hier schreven de meeste ploegen met naam voor in. Deze interclub gaat over 153 km waarin een rit in lijn van 122 km plus nog 4 plaatselijke ronden. Start om 13 u. Wat het parcours betreft volgen de renners dit van de juniores een stuk maar in Buggenhout rijden ze verder naar Baasrode, Dendermonde en zo de Wase regio binnen langs Grembergen, Hamme-Zogge, Waasmunster, Lokeren en via de N70 terug naar Waasmunster en Zogge, Grembergen, Dendermonde, Buggenhout, Sint-Amands, Lippelo, Liezele richting Puurs- Ruisbroek.

   

  In Montenaken staat woensdag 30 mei weer een testtijdrit op het programma en dat voor dames, juniores en nieuwelingen. De afstand voor dames jeugd en nieuwelingen bedraagt 13 km. Dames Elite en juniores rijden 26 km.Eerste start om 16u.
  Veel streekrenners starten daar niet al vermelden we bij de dames jeugd wel Kaat Hannes van het Benelux Team Temse en bij Bodysol –Lotyto CT Menen komen tegen de tijd rijden, de nieuwelingen Jeffrey Herrebaut (Zele), Glenn De Ridder (Stekene) Gijs Van Hoecke (Zaffelare) en Moreno De Pauw (Sint-Pauwels)

   

  TEKST: Flor Van de Velde

  30-05-2007 om 21:54 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOUNTAINBIKER PATRICK MEERSSCHAERT IN BLOEDVORM !!!!!!

  Mountainbike

   

  PATRICK MEERSSCHAERT MET DRIE OP DRIE IN DUITSLAND !!!

   

  MEERSSC voor start bew 29.5


  Het is voor de Wase mountainbiker uit Sint-Gillis, Patrick Meersschaert een schitterend Pinksterweekend geworden, ook al was het geen mooi weer! Als voorbereiding op het EK van 17 juni had hij drie opeenvolgende wedstrijden gepland in Duitsland (Eifel-Mosel-Cup en Tune-FRM-cup). Deze wedstrijden duren gemiddeld 1u20 wat in zijn termen ‘vrij kort’ wordt genoemd. Ze worden meestal samen gereden met de elites en beloften. Het beloofden dus intensieve dagen te worden voor de wereldkampioen bij de masters.

  “Uiteindelijk mag ik spreken van een succesvol weekend want zaterdag winst in Mehren in Duitsland bij de masters en goed voor een derde plaats bij de elites. Zondag opnieuw winst in Betzdorf , maar hier moesten we afzonderlijk rijden en maandag een derde zege op rij in Laufeld eveneens in Duitsland. Maar vooral belangrijk was, dat ik op slechts 5 seconden eindigde van de winnaar bij de elites, toevallig mijn Duitse ploeggenoot Christian Fischer.”
   
  Vrijdag vertrekt Patrick naar Willingen in Duitsland om nog wat bij te trainen en zondag neemt hij deel  aan het klassieke Bike-Festival waarop jaarlijks ongeveer 20 000 mensen de kassa passeren!
   Op de verkiezingsdag, 10 juni, neemt hij  een weekendje zonder wedstrijd en een week later op 17 juni volgt het EK in Commezzadura in Italië.

  -“Hopelijk kan ik het vormpeil behouden of misschien nog iets verbeteren, maar na dit weekend heb ik een beetje angst dat het té vlot liep. Maar liever dit, dan nog met vraagtekens zitten”, zo besloot de weer erg gemotiveerde mountainbiker.

   

  TEKST EN FOTO:  Flor Van de Velde

  30-05-2007 om 21:37 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG DAMES ELITE TE DE PINTE VAN MAANDAG 28/05/2007

  DAMES ELITE TE DE PINTE VAN MAANDAG 28/05/2007


  DE PINTE len debboudt bew 29.5 

  Aankomst van Lensy Debboudt


  De dames elite konden vier dagen na elkaar een wedstrijd afwerken want na Le Bizet, Aartrijke en Nederzwalm was het de beurt aan De Pinte.

  Streekrensters waren Ines Claes (Beveren - Benelux) , Patricia Thys (Hoboken - Benelux team), Ilse Fiers (Waasmunster - Oostende Noordzee), Cindy Pieters (Sint-Niklaas - Vlaanderen), Karen Steurs (Schoten - AA Drink), Cindy De Schepper (Sint-Gillis-Waas), Nana Steenssens (Zwijndrecht - Lotto), Annick Van Leuven (Schoten - Oostende Noordzee), Natasja Nobels (Grembergen - Squadra Ciclistica) en Cindy Vandermeulen (Stekene - Benelux team). Verder waren ook nog van het Benelux Team Carine Potums (Londerzeel) , Sofie De Nys (Gentbrugge), Katrien Aerts (Merksplas), Greetje De Vos (Oudenaarde) en Natacha Hoedt (Herseaux) aanwezig.

  Er kwamen 61 rensters opdagen voor 9 ronden van 7,2 km.

  Vele aanvalspogingen werden opgezet maar ver reikten ze nooit. Het was wachten tot op 2 ronden van het einde toen Carine Potums, Lensy Debboudt, Corine Hierckens en Inge Van Den Broeck de beslissende ontsnapping op gang zetten.

  Met hun 4 gingen ze de laatste ronde in met een geringe voorsprong op het jagende peloton.

  Ze konden hun voorsprong behouden en de winst werd in de sprint beslecht.

  Daarin toonde Lensy Debboudt zich de snelste voor Corine Hierckens, Inge Van Den Broeck en

  Carine Potums. De spurt van de groep werd gewonnen door Martine Bras (Nederland) voor

  Elizabeth Armitstead, Ilse Geldhof, Laure Werner, Ines Claes 9de en Nana Steenssens 10de.

  Ilse Fiers werd 11de, Sofie De Nys 14de, Karen Steurs 15de, Natasja Nobels 23ste, Cindy Vandermeulen 30ste, Katrien Aerts 32ste, Cindy Pieters 33ste, Greetje De Vos 38ste, Natacha Hoedt 39ste en Patricia Thys 40ste

   

  DE PINTE carine potums bew 29.5

  Carine Potums van het Wase Benelux Team werd knap 4de.

  DE PINTE CI de schepper bew 29.5
  Cindy De Schepper uit Sint-Gillis–Waas , die ook in het dameswielrennen stapte maar uiteraard nog leergeld betaalt

  DE PINTE ilse fiers bew 29.5

  Ilse Fiers werd 11de  TEKST: Flor Van de Velde


  FOTO’S
  :
  Alain Sennesael

   

   

   

   

   

   

  30-05-2007 om 21:32 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD JUNIORES TE DE PINTE VAN MAANDAG 28/05/2007

  MAANDAG 28/05/2007 – JUNIORES TE PINTE

   

  JAN VANHOUTTE WINT, PIETER CORDEEL 5DE IN DE PINTE

   

  DE PINT jan vanhoutte bew 29.5
  Winnaar Jan Vanhoutte met de bloemen.

  In De Pinte reden de juniores een wedstrijd met 23 deelnemers. Voor de organisatoren was dat uiteraard een spijtige zaak.Streekrenners waren Timothy Vergeylen (Zele - Hudiko), Dieter Van Der Stock (Hamme - Hudiko) en Pieter Cordeel (Stekene – Balen BC). Ook Dries Ingels (Eeklo - Avia) en Christiaan Govaerts (Brecht - Hoboken WAC) waren aanwezig.

  Er stonden 13 ronden van 7,2 km op het menu. In de 3de ronde kregen we een aanval van Matthias Buysse. Hij kreeg even later het gezelschap van Joris Haers. Het tweetal Dries Ingels en Jan Vanhoutte kwam ook nog aansluiten en de trein met vier wagonnetjes was vertrokken.

  Ze bouwden ronde na ronde hun voorsprong uit. Christophe Van Cauwenberghe ging nog in de

  tegenaanval maar echt dichter komen lukte niet.

  Helaas voor Dries Ingels sloeg het noodlot toe. Eerst kreeg hij een lekke band en even later

  problemen met z'n achterwiel. Zo werd waarschijnlijk de sterkste uit de kopgroep alle kansen

  ontnomen op de zege.

  Met nog 3 ronden te gaan moest ook Matthias Buysse vooraan de rol lossen.

  Het pleit werd beslecht in de sprint en daarin toonde Jan Vanhoutte zich sneller dan Joris Haers.

  Voor Jan Vanhoutte uit Aalter was het de 1ste zege van het seizoen.

  Matthias Buysse kwam nog afgescheiden als 3de binnen. Ook Christiaan Govaerts wist het peloton nog te verschalken en werd zo 4de.

  De spurt om de 5de plaats werd gewonnen door Benjamin Willems (Sleidinge) voor

  Pieter Cordeel. Timothy Vergeylen werd 8ste, Dieter Van Der Stock 12de en pechvogel Dries Ingels nog 18de.


  DE PINT dries ingels bew 29.5

  De grote pechvogel Dries Ingels (Eeklo) van het Lokerse Avia Cycling Team. Lekke band en pech aan het achterwiel schakelden hem uit.


  DE PINT P cordeel bew 29.5

  Pieter Cordeel die 5de werd in De Pinte.   TEKST: Flor Van de Velde


  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

   

   

  30-05-2007 om 21:31 geschreven door kenny


  29-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN DINSDAG 29/05/2007
  Onder leiding van Kenny Janssens en Robby Van Raemdonck vertrokken Dinsdagavond om 19H00 thv Buyl Sport te Beveren 25 POLDERRENNERS voor de wekelijkse trainingsrit doorheen de Wase en Zeeuwse Polders.
  Veel wind deze keer en dus moesten de mouwen worden opgestroopt !!!!!
  Het eerste half uur was voor Kenny en Robby die op hun beurt werden afgelost door onder andere Saskia Van Overmeire die zeer veel werk verrichtte vandaag.
  Het enigste wapenfeit onderweg was een éénmanspoging vanaf Paal van een renner die thv Prosperpolder teniet werd gedaan.
  De groep bleef tot het rondpunt goed bij elkaar met wel een zeer strak tempo op de Antoniusweg opgelegd door Bart Cant en Robby Van Raemdonck.
  Vanaf het rondpunt werd het tempo omhoog geslingerd en kwamen de demarrages , een groepje van 5 renners probeerde weg te geraken met o.a. Robby Van Raemdonck , Roberto Vercauteren , Tom Van Osselaer enz... , het was Bart Cant (gisteren Luik-Bastenaken-Luik gereden) die zich op de kop van het peloton zette en als een echte tempobeul alles terug bij elkaar bracht op 500 meter van de meet.
  Philip Van Haevenbergh dacht er het zijne van en demarreerde de laatste 300 meter , dit was het sein om de spurt in gang te zetten en het was Kenny Janssens die van op de kop van het peloton vertrok en op de grote versnelling naar de meet snelde voorbij Philip , Etienne Fleury probeerde nog maar moest zich met een tweede plaats tevreden stellen , Philip Van Haevenbergh werd nog mooi derde. (Kenny bedankte dan ook Bart Cant voor de prachtige inspanning die hij leverde !!!)
  De totale afstand tot de lichten van Melsele bedroeg 70 Km en dit aan een gemiddelde van 35,2 Km/h.
  Wie reden vandaag mee : Bart Cant , Roberto Vercauteren , Tim Caluwaert , Frank Van Campenhout , Etienne Fleury , Philip Van Haevenbergh , Freddy Van Osselaer , Saskia Van Overmeire , Tom Van Osselaer , Eddy D'Hooghe , Alain Verbeke , Robby Van Raemdonck , Jan Ryckbosch , Wim De Gruyter , Dirk Onghena + 3 jonge renners , John Van Looveren , Bart Cant ,? ? ? ? en Kenny Janssens.
   

  29-05-2007 om 23:02 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 28/05/2007

  MAANDAG 28/05/2007 - ADINKERKE (W)  - Elite zonder Contract + Beloften - 69,75 Km - 01h43min

  Aantal deelnemers : 29

  1. Alexander Chamon
   

  28/05/2007 - LOVENDEGEM (O) - Elite zonder Contract + Beloften - 70 Km - 01h35min

  Aantal deelnemers : 37

  1. Kobe Vanoverschelde
   

  28/05/2007 - BERLARE (O) - Elite zonder Contract + Beloften - 120 Km - 02h40min

  Aantal deelnemers : 70

  1. THOMAS ONGENA uit Zele (Yawadoo-ABM)
  7. Peter Verhofstadt uit Uitbergen (Rudyco C.T) op 15"
  8. Koen Van De Velde uit Belsele (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  9. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco C.T)

  13. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco C.T) op 45"
  16. Gunther Van Driessche uit Lokeren (PWC Jan Snel)
  17. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  18. Gunther Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel) op 55"
  19. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco C.T) op 1'10"
  22. Kenny Van Garsse uit Zele (Wielerclub Hamme-Zogge)
  30. Steven De Wilde (Rudyco C.T) op 1'30"

  28/05/2007 - BESELARE (W) - Elite zonder Contract + Beloften - 115 Km - 02h35min

  Aantal deelnemers : 72

  1. Joeri Clauwaert
  18. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 2'29"


  28/05/2007 - BOTTELARE (O) - Elite zonder Contract + Beloften - 117 Km - 02h40min

  Aantal deelnemers : 64

  1. Patrick Cocquyt
  13. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit-St.Gillis-Waas)
   

  28/05/2007 - OOSTROZEBEKE (W) - Elite zonder Contract + Beloften - 108 Km - 02h21min

  Aantal deelnemers : 68

  1. Kristof Vercouillie
  15. Nico Debaes uit Desselgem (CLC-Team Ingelmunster) op 50"

  24. Kris Smet uit St.Niklaas (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)

  28/05/2007 - WOLVERTEM NEROM
  (VB) - Elite zonder Contract + Beloften - 117 Km - 02h37min

  Aantal deelnemers : 87

  1. Danny Verelst
  3. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Werchter-Chocolade Jacques) op 18"
  6. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques) op 59"
  20. Benny Van Buynder uit Bornem (Rudyco C.T) op 1'21"
   

  28/05/2007 - HERENTHOUT (A) - Beloften – 107,9 Km - 02h25min

  Aantal deelnemers : 44

  1. Jerôme Giaux
  18. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco C.T)
  32. Thibault Koppen uit Beveren (KSV Deerlijk)
   

  28/05/2007- BORSBEEK (A) - Am./Mast./El.z.c./Beloften - 89 Km - 02h13min

  Aantal deelnemers : 77

  1. Guy Van Broekhoven
  44. Timothy Van Heurck van L.O. (WAC-Team) op 1'40"
   

  28/05/2007 - EVERSEL (HEUSDEN-ZOLDER) (LB) - Am./Mast./El.z.c./Beloften - 90 Km - 01h56min

  Aantal deelnemers :

  1. Ben Berden 

  28/05/2007 - ADINKERKE (W) - Juniores - 58,9 Km - 01h31min

  Aantal deelnemers : 15

  1. Thomas Chamon
   

  28/05/2007 - BORSBEEK (A) - Juniores - 76 Km - 01h52min

  Aantal deelnemers : 48

  1. NICOLAS VEREECKEN uit Kieldrecht (C.T.Menen)
  22. Jonas Van Buynder uit Temse (WAC-Team) op 4'30"
  26. Tom Verhulst uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
   

  28/05/2007 - DE PINTE (O) - Juniores - 94 Km - 02h23min

  Aantal deelnemers : 94

  1. Jan Vanhoutte
  6. Pieter Cordeel uit Stekene (Balen B.C) op 4'02"
  8. Timothy Vergeylen uit Zele (Hudiko Waasland)
  12. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland)
   

  28/05/2007 - EERNEGEM-HET VELD (W) - Juniores - 90 Km - 02h12min

  Aantal deelnemers : 35

  1. Kenny Vandenheede
   

  28/05/2007 - MECHELEN (MUIZEN) (A) - Juniores - 80,6 Km - 01h58min

  Aantal deelnemers :

  1. Willem Van Den Eynde
  5. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren) op 46"
    

  28/05/2007 - SCHULEN (HERK DE STAD) (LB) - Juniores - 84,5 Km - 02h08min

  Aantal deelnemers : 45

  1. Tim Haex
   

  28/05/2007 - SMETLEDE (O)- Juniores - 75 Km - 01h42min

  Aantal deelnemers : 44

  1. Koen Van Geyt
  7. Laurens Coucke uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  13. Karl Vos uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)

  17. Tom Michils uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  23. Sam Van Uytvange uit Grembergen (Isorex C.T)
  25. Wim Van De Wiele uit Zele (Hoop Op Zegen Beveren)
  35. Jasper Verberckmoes uit Moerbeke (ASFRA R.T)

  28/05/2007 - WAREGEM (W) - Juniores - 93,6 Km - 02h15min

  Aantal deelnemers : 58

  1. Korneel Lagae
    

  28/05/2007- OPBRAKEL (O) - Juniores - 115 Km -

  RONDE VAN DE VLAAMSE ARDENNEN

  Aantal deelnemers : 98

  1. Frederique Robert
  29. Tom De Maesschalck uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  60. Bart Bryssinck uit Rupelmonde (ABBS Wielerjeugdteam)
  62. Davy Staes uit St.Niklaas (Josan Mercedes C.T)
  65. Stijn Van Geyte uit Grembergen (Isorex C.T)
  66. Wouter D'Hollander uit Zele (Isorex C.T)
  74. Simon Laureys uit Lokeren (Hudiko Waasland)
  83. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  88. Jens Verschaffelt uit St.Niklaas (Hoop Op Zegen Beveren)
  89. Evert Dehandschutter uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  92. Joeri Goddaert uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  95. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike C.T)
  97. Valentijn Martens uit Stekene (Hudiko Waasland)


  28/05/2007 - DE PINTE (O) - Dames Elite  - 65 Km - 01h43min

  Aantal deelnemers : 61

  1. Lensy Debboudt
  9. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
  10. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto-Ladiescycling)
  11. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
  12. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  23. Natasja Nobels uit Dendermonde (Squadra Ciclistica Femminile Biachi)
  30. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
  33. Cindy Pieters uit St.Niklaas (Vlaanderen-Capri-Sonne)
  40. Patricia Thys uit Hoboken (Benelux Team)
   

  28/05/2007 - MECHELEN (MUIZEN) (A) - Nieuwelingen - 62 Km - 01h31min

  Aantal deelnemers :

  1. Jeff Goossens
   

  28/05/2007 - MELDERT-HOEGAARDEN (VB)- Nieuwelingen - 67,5 Km - 01h48min

  Aantal deelnemers :

  1. Dimitry Severin
  7. Glenn De Ridder uit Stekene (C.T.Menen)
   

  28/05/2007 - MOORSELE (W) - Nieuwelingen - 65 Km - 01h35min

  Aantal deelnemers : 44

  1. Niels Godderis
  22. Jonas Aerts uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
   

  28/05/2007 - NEVELE (O) - Nieuwelingen - 60 Km - 01h29min

  Aantal deelnemers : 54

  1. Francesco Van Coppernolle
  7. Jonas de Permentier uit Sinaai (Avia C.T)
  17. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland)
  33. Thomas Collet van L.O. (WAC-Team)
  36. Nigel Lindemann uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
   

  28/05/2007 - OOSTENDE-STENE (W) - Nieuwelingen - 59,5 Km - 01h38min

  Aantal deelnemers : 29

  1. Tom Devriendt
   

  28/05/2007 - OOSTERZELE (O) - Nieuwelingen - 64 Km - 01h34min

  Aantal deelnemers : 84

  1. Niels Reynvoet
  2. Marnix Van Der Sijpt uit Stekene (Hudiko Waasland)
  6. Laurens Poelman uit Kalken (Hudiko Waasland)
  11. Jonas De Vylder uit Desteldonk (De Schacht Doe het zelf)
  15. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  16. Jeffrey Herrebaut uit Zele (C.T.Menen)
  18. Didier Moens uit Baasrode (Hudiko Waasland)
  20. Stijn Van Hese uit Belsele (Hudiko Waasland)
  30. Jan Hullaert uit Kalken (Hudiko Waasland)
  55. Pieter Oelbrandt uit Zwijndrecht (Hoop Op Zegen Beveren)
  63. Jan Van Meirvenne uit Hamme (ASFRA R.T)
  66. Bjorn Verhoeven uit Wetteren (Hudiko Waasland)
  75. Jonas Heirman uit Zele (Hudiko Waasland)
  77. Kevin Van Geyte uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  78. Jens Verleyen uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  79. Quenell Verhulst uit Zwijndrecht (Hoop Op Zegen Beveren) 

  29-05-2007 om 22:34 geschreven door kenny


  28-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 28/05/2007

  DEZE ZULLEN VOOR MORGEN ZIJN  , SITE WBV GEEFT FOUTMELDING !!!!!

  28-05-2007 om 23:34 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. TE EKSAARDE VAN MAANDAG 28/05/2007
  MAANDAG 28/05/2007 - EKSAARDE - W.A.O.D.

  CATG. C / D  (55 dln. ; gem.41,5 Km/h)
  1. WALTER DE VEERMAN uit Lochristi winnaar C
  2. Franky Van Oyen (C2)
  3. Patrick Watteny winnaar D
  6. Etienne Claus uit Hamme (C4)
  15. Kenny Janssens uit Zwijndrecht (C11)
  28. Marc Borghgraef uit Burcht (C20)
  In het peloton geëindigd : Roger Schuurman (L.O.) , Wim Heyndrickx (Vrasene) , Dirk Bryssinckx (Melsele) en Dirk Onghena (Kieldrecht)

  CATG. E / E+
  1. Frank Casteels winnaar E
  3. Roland Boulard winnaar E+
  6. Fons Van Raemdonck uit Beveren (E+2)

  CATG. F1
  1. René De Munter en Jos Coolens
  5. Dirk De Cauwer uit Hamme
  6. Freddy De Blick uit Beveren
  12. John Heyndrickx uit Nieuwkerken
  18. André Syvertsen uit Stekene
  20. Adrien Maes uit Melsele

  Proficiat aan WALTER DE VEERMAN uit Lochristi met zijn zege in CATG.C

  28-05-2007 om 23:33 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DONDERDAG 31 MEI 2007 WIELERMEETING OP DE PISTE TE WILRIJK ACHTER ZWARE MOTOREN !!!!

  WEER WIELERMEETING ACHTER ZWARE MOTOREN OP PISTE VAN WILRIJK !!!!!

   

  ZWARE MOTOREN logo wielerc A bew 28.5

  Het logo van het Wielercentrum Antwerpen


  De wedstrijden achter derny’s zijn momenteel wel in. Waregem, Boom, Stekene, Berlare,  Antwerpen pakken er o.a. met uit. Gemeten aan de publieke belangstelling mogen we zeggen dat dernywedstrijden succesnummers zijn. Maar wat gezegd van de wedstrijden achter zware motoren die al lang geleden een stille dood stierven. Hier in Vlaanderen toch, want uit het buitenland zoals Frankrijk en Duitsland bereikten ons berichten dat daar op de meetings duizenden mensen aanwezig waren om naar de stayers te kijken. Maar een WK voor stayers is er niet meer. Het laatste vond ongeveer vijftien jaar geleden plaats.

  Waar is de tijd dat wij de geur konden opsnuiven van de zware machines van wel 1200 kg die met hels lawaai over de piste scheurden. De Wase wereldkampioen Theo Verschueren kende die motoren bijzonder goed want in 1971 werd hij in Varèse wereldkampioen achter zo’n ding. Hij was toen blij dat zijn helm het geluid dempte. Toen hij in 1972 in Leicester zijn tweede wereldtitel behaalde wogen de zware motoren nog een goeie 700 kg.

  De ouderen onder de wielerliefhebbers zullen misschien nog dat beeld voor ogen kunnen brengen van die gangmakers die met veel kracht de machines in gang liepen.

  Donderdag 31 mei vanaf 19u wordt op de piste in Wilrijk aan de Moerelei, eindelijk weer een internationale meeting georganiseerd achter zware motoren. Daar kunnen zij, die denken dat het dernys’ zijn, tot de realiteit van deze sport worden gebracht.

  Het is zoals initiatiefnemer Guy Vervoort zei:

  -“ Ik denk dat enkel de 50-plussers zich nog kunnen herinneren dat er in het Antwerps Sportpaleis stayerkoersen werden georganiseerd. Tegenwoordig wordt er in België nog weinig gestayerd, tenzij denk ik op de piste van Hulshout. In de ons omliggende landen wordt er wekelijks gestayerd.”  

  In Vlaanderen scoorden de stayers hoog en het was vele jaren het schitterendste nummer op de piste. Daar keek het wielerpubliek echt naar uit. In Anwerpen werd geschiedenis geschreven door bijvoorbeeld wereldkampioen Dolf Verschueren in zijn duels met Timoner. Dolf won het WK in 1952, 1953 en 1954. Paul De Paepe nam dan de fakkel over en werd WK in 1957.

  Leo Proost werd driemaal wereldkampioen in 1963, 1967 en 1968. Tussenin kwam Romain De Loof in 1966 met de wereldtitel naar huis nadat hij eerder al bij de liefhebbers twee keer wereldkampioen was geworden. Om de reeks af te werken zette Theo Verschueren, toen wonend in Beveren, de kroon op zijn carrière door wereldkampioen te worden in 1971 en 1972.

  Verder kende Antwerpen ook nog namen als Raymond Persijn en Dré De Raet (nu ook gangmakers), de Costermansen, Marc Claus e.a.

  Om een idee te geven van de versnelling die de renners gebruikten, verwijzen we naar Theo Verschueren die gewoonlijk een 64 X 13 of 66 X 13  gebruikte. Hij werd WK in Varèse met een 65 X 13. “ Manneke, dat ging soms snel hoor. In Amsterdam haalde ik eens gemiddelden van 100 km/u. Maar als stayer moet men veel geconcentreerder en aandachtiger rijden dan achter een derny. Het is millimeterwerk om achter de rol te blijven. Natuurlijk de gangmaker is ook belangrijk , zijn piano moest hetzelfde zijn afgestemd als die van de renner. Ik reed destijds achter Noppie Koch en ik garandeer u, moest ik die altijd als gangmaker gehad hebben dan was ik geen twee keer wereldkampioen maar vijf keer.”

  De wereld van de stayers was in de loop der jaren vaak ook wel een klein clubje van vedetten die hun zaakje gesloten hielden. Nog geen dozijn stayers in de wereld behoorde bij de top. Het is ook zo dat een wedstrijd achter zware motoren niet zoveel deelnemers had of kon hebben. Het WK werd verreden met twaalf renners en de meetings in Antwerpen hadden meestal 7 en in Gent meestal 5 deelnemers.

  Onze jonge mensen kennen natuurlijk de stayerswedstrijden niet ofschoon er in Europa  toch nog altijd een 150 zijn, met deze tijdens de zesdaagsen er bij. België heeft er nu drie: Gent, Hulshout en donderdagavond in Wilrijk.

  Dat er weer zware motoren op de buitenbaan van Wilrijk zullen rijden, is in grote mate ook te danken aan ex-stayer Raymond Persijn die nu zelf gangmaker is. De motoren zijn deze die de BWB destijds in Frankrijk had laten maken om ze op de Blaarmeersen Gent in te zetten. Acht stuks waarvan er eentje verdwaald is in de kelder van het Wielermuseum in Roeselare.

  Ze stonden te verkommeren maar wie wou, mocht ze gebruiken om te trainen.  De Wielerbond zette de 650 cc-machines  te koop maar Raymond Persijn schreef de bond dat het de plicht was om alle disciplines van het wielrennen te beschermen. Hij kon ze redden en voor 20.000 BEF werden ze toen toegewezen aan de piste van Hulshout. Maar wel met als vader, Raymond Persijn!

  De zware motoren kunnen nu overal worden ingeschakeld en Persijn is in onderhandeling met Rochefort om daar ook een wedstrijd te organiseren. Eventueel een Eurocup over 100 km.

  Maar eerst werd werk gemaakt van de meeting in Wilrijk in een organisatie van de Koninklijke Wielerclub Feestcomité Wilrijk in samenwerking met het district Wilrijk, de vzw Wielercentrum Antwerpen, Wielerbond Vlaanderen, UNIZO, Themawerk & Sport en Beerschot Atletiekvereniging.

  Donderdavond wordt met zes renners gestreden: drie Belgen en drie buitenlanders. Eerst is er de Duitser Christophe Breuer met gangmaker de Fransman Marc Pachéco. 2. Emilien Clère (Frankrijk) achter François Toscano 3. Jérome Montagne (Frankrijk) achter Alain Gaudillat 4. Luc Vloemans (Herentals) achter Frans Van Asbroeck 5. Edwin Smeulders (Hemiksem) achter Raymond Persijn 6. Wim Beirnaert (Merchtem) achter André De Raet.

  Voor Luc Vloemans is het zijn eerste wedstrijd maar zowel Smeulders als Beirnaert hebben ruime internationale ervaring.

  Er worden drie reeksen gereden: reeks 1. start om 19u voor 45 ronden of 15 km. Reeks 2: start om 19.45 u voor 60 ronden of 20 km. Reeks 3: start om 20.45 u voor 75 ronden of 25 km.

   

  Tussenin kan aan familiefietsen op de piste gedaan worden. Iedereen die het wenst mag tussen de reeksen met de fiets op de wielerbaan. Kwestie is van het eens te smaken wat het is op een piste te rijden. Het kan voor veel wielertoeristen ook wel eens een eerste kennismaking zijn. Aanvankelijk wilden de initiatiefnemers de jeugd van WBV aan het werk zetten maar daarvoor gaf de bond geen toelating. Maar alle kinderen zijn nu toch welkom, al dan niet bij een club. Wat meer is, ook de BMX-piste is toegankelijk en op de binnenbaan mag geskeelerd worden.

  De inkom voor deze avond bedraagt 3 euro, leden, van de KBWB betalen 2,5 euro. Bij regenweer wordt achter derny’s gereden.

  Op die manier wil men de wielerbaan van Wilrijk meer bekendheid geven. Wie uit de Wase regio komt moet na de Kennedytunel de richting A12 nemen maar moet even verder wel de zijbaan Boomsesteenweg nemen naast de brug van de A12. De Moerelei is een zijstraat rechts (daar waar de ruimte onder de brug eindigt.) Ook de skipiste en de schaatsbaan Antarctica is daar gelegen.


  ZWARE MOTOREN Guy verv m fransen bew28.5 

  Guy Vervoort schenkt ‘plaatselijke pistebloemen’ aan Marc Fransen, nieuwsanker van ATV dat aandacht zal besteden aan de internationale meeting.

  ZWARE MOTOREN organisat bew 28.5
  De organisatoren. Vlnr: Raymond Persijn, Willy Bellemans, Thierry Van der Kinderen districtburgemeester van Wilrijk en Guy Vervoort.
  ZWARE MOTO theo geo ronse bew 28.5 

  Theo Verschueren achter Georges Ronse in het begin van zijn carrière.

  ZWARE MOTOREN oud beeld voert bew

  Een oud beeld van de stayer.  TEKST EN FOTO’S:
  Flor Van de Velde

   

   

   

   

   

  28-05-2007 om 23:10 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NICOLAS VEREECKEN PAKTE 3° ZEGE TE BORSBEEK VAN MAANDAG 28/05/2007
  Proficiat aan NICOLAS VEREECKEN uit Kieldrecht met zijn 3° Seizoenszege van 2007 !!!!

  BK vereecken nico 2 bew 15.5


  Nicolas Vereecken
  (Kieldrecht –Bodysol) heeft Maandag 28/05/2007 in Borsbeek sportief geantwoord voor het geen hij zaterdag in eigen gemeente meemaakte toen iedereen zowat zijn wiel viseerde. Daardoor manifesteerde hij zich niet vooraan in de Kieldrechtse uitslag. Maar in Borsbeek had hij niet veel moeite om de zaak af te werken. Vlotte winst heet dat.

  Er waren 48 deelnemers en 12 ronden. Op een ronde of drie van het einde reed hij voorop met twee andere renners. In de laatste ronde liet hij die ter plekke en kwam alleen binnen en kon zo naar zijn 3de bloemstuk van 2007 kijken. Op 10 sec werd Vincent Meyvis, een jongen uit Westmalle 2de.

  Nicolas rijdt zaterdag voor de Beker van België met zijn club in Ruisbroek-Sauvegarde en de week nadien ook in Rijmenam.

   

  TEKST: Flor Van de Velde

  28-05-2007 om 22:51 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE BERLARE VAN MAANDAG 28/05/2007

  MAANDAG 28/05/2007 - Elite zonder Contract en Beloften te Berlare

   

  WIE ANDERS DAN THOMAS ONGENA !!!!


  BERLARE TH ongena bew 28.5

  De winnaar Thomas Ongena in zijn Yawadoo trui samen met Peter Verhofstadt van Rudyco, die een trofee kreeg van de Puitenrijders als eerste renner van Berlare. Rechts van de winnaar, zijn grootmoeder die de echtgenote is van oud-renner Kamiel Buysse.

   

  Winnen voor eigen volk is altijd een prettige belevenis. Thomas Ongena kent er blijkbaar wel wat van om die pret voor zichzelf te houden. Nadat verkeerd geparkeerde wagens de start van de koers bemoeilijkten konden de mensen van WBV pas om acht minuten over half vier de 70 deelnemers op weg zetten. De politie kan niet streng genoeg zijn voor degenen die verbodstekens negeren. Trouwens, op 1 mei gebeurde in Berlare reeds een ongeval waarbij een renner zwaargewond werd.

  Vroege aanvaller Mattias Nijs trok al in de 2de ronde weg met  Nicola Staelens. Zij bleven meerdere ronden aan het commando. Tot in de 8ste ronde alles weer samen kwam. Mattias Nijs kwam nog ten val en volgens de eerste berichten brak hij het sleutelbeen.

  Pas in de 14de ronde werd begonnen aan een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk dat het verhaal meteen naar de laatste bladzijde bracht. Met zeven zonderden ze zich af.

  Dat waren Koen Van de Velde, Nieuw-Zeelander Marc Ryan, Peter Verhofstadt, Mindaugas Goncaras, Marc baeyens, Steven De Schoesitter en  natuurlijk Thomas Ongena.

  In volle finale konden Ongena en Ryan de anderen verschalken en boden zich dus aan voor een spurt met twee. Die werd gewonnen door de plaatselijke renner die meteen bloemen had om zijn bruid aan te bieden want Thomas treedt zaterdag in het huwelijk.

  Op 15 sec spurtte Goncaras sneller dan Marc Baeyens en Timmy Van Cleemputte.

  Peter Verhofstadt, die 7de werd, kreeg van de organisatoren Puitenrijders een trofee als eerste Berlarenaar.

   

  TEKST en FOTO: Flor Van de Velde.


  Proficiat aan THOMAS ONGENA uit Zele met zijn 2° Seizoenszege van 2007 !!!! 

  28-05-2007 om 22:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 28/05/2007
  Nicky David 06


  Nicky David (Melsele-W.O.O.Parike) reed Zaterdag 26/05/2007 te Waasmunster (de Ruiter) een wedstrijd voor Eltite zonder Contract en Beloften en werd 35ste op 75 deelnemers.

  Wie kwam Nicky tegen op de koers , ja natuurlijk onze Flor Van De Velde !!!

  Nicky : “Ik heb me heel de koers rustig gehouden en gewoon uitgereden in het peloton , de voorbereiding op het zware veldritseizoen is dus begonnen”.


  Karl Vos (Beveren-Hoop op Zegen) reed maandag in Sleidinge waar 44 renners aan de start stonden “Ik voelde dat de benen niet super waren, de koers van zaterdag zat er nog een beetje in denk ik...Ik heb me de eerste  tien ronden in het peloton gezet. Maar dan zag ik dat Lawrence  met een mooi groepje weg was. Ik ben dan naar voor gereden en ben met iedereen meegesprongen om af te stoppen. Ik meende dat Laurens een kans maakte.”

  Uiteindelijk werd die groep terug bijgehaald en zo kon Karl zelf een paar keer meegaan in de aanval. Maar ze geraakten niet weg.

  “In de laatste ronde nog reed ik even met twee weg, maar het mocht niet zijn.”

  De Beverenaar werd uiteindelijk 7de in het peloton of 13de in de eindstand. Karl Vos besloot:” Ik ben zeer content en had niet verwacht dit nu al te kunnen. Hopelijk volgen er meer goede resultaten, maar nu eerst: studeren!!!”

   

   DE PERM bew 28.5

  Jonas De Permentier (Sinaai-Avia Cycling Team) was zondag te gast in Beernem waar hij enkele keren meesprong.

  -“Omdat ik me goed voelde deed ik het , maar niemand raakte weg tot de laatste kilometers er toch nog net twee konden wegglippen en wij met een voltallig peloton moesten sprinten.”

  Jonas behaalde de 15de plaats maar volgens hem had het zeker beter gekund.

  Omdat hij zich maandagmorgen heel goed voelde wilde Jonas ook gaan koersen.” Maar van pa mag ik nooit twee dagen na elkaar gaan koersen. Na veel ‘gezaag’ mocht ik toch gaan rijden.”

  En het ging weer heel goed daar in Nevele.” Ik kon een mooie 7de plaats behalen en dus was ik Super Content”, aldus de Wase nieuweling.

   

  SMET ST bew 28.5

  Steven Smet (St.-Pauwels –Hudiko) stond zondag aan de start bij de nieuwelingen te Beernem en reed er gans de koers goed vooraan.

  -“Maar ik werd door een foute inschatting weggedrumd toen de sprint moest beginnen en eindigde 42ste”. Zijn ploegmaat Kenny Goossens eindigde hier  5de.

  Maandag zette Steven Smet voor een tweede wedstrijd op rij aan in Nevele. “Ik voelde weinig van de dag ervoor en reed ook goed vooraan. Nu maakte ik de fout niet en draaide rond de 20ste positie op voor de sprint. Ik kon er nog een paar voorbijsteken en eindigde 17e.”

  Ook zijn ploegmaat Nigel Lindeman (Sint-Niklaas)was aanwezig en eindigde op een 36ste plaats.

   

  Laurens Coucke (Sint-Gillis – Hoop op Zegen) reed maandag bij de juniores in Smetlede en haalde een 7de plaats binnen.

  -“ We zijn daar bijna de volledige koers weg geweest met 9 renners. In de voorlaatste ronde werden wij terug ingelopen. In de laatste ronde kwam er nog een vlucht met zes maar op dat moment kon ik niet meer mee.”

  Om 7de te worden won Laurens de pelotonspurt. En dat wijst er op dat hij toch nog altijd die spurterskwaliteiten in de benen heeft zitten.


  Junior Jonas Van Buynder (Temse-WAC-Team) reed maandag in Borsbeek waar 48 deelmemers waren. Hij behaalde er de 22ste plaats.


  Aspirant Tom Van Dam (Melsele -WAC-team) reed bij de 13-jarigen te Knesselare. Er waren zoveel deelnemers dat er twee reeksen waren. Tom startte in de B-reeks met 27 deelnemers. Hij haalde uit een massaspurt een 6de plaats.   

  TEKST EN FOTO’S : Flor Van de Velde & Kenny

  28-05-2007 om 22:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND W.A.O.D. TE EEDE VAN MAANDAG 28/05/2007
  MAANDAG 28/05/2007 - EEDE (Ned) - W.A.O.D.

  CATG. A / B (46 dln.)

  1. Davy Rauch winnaar A
  4. Fonny Kint winnaar B
  6. Gino Van Broeck uit Belsele (A4)
  7. Sven Van Hoyweghen uit Puivelde (A5)
  13. Alex Goossens uit Vrasene (B8)
  16. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B10)
  28. Mario Bolssens uit Meerdonk (B16)

  28-05-2007 om 22:05 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE PINTE VAN MAANDAG 28/05/2007
  De Pinte 010_640x480

  Voor Cindy Vandermeulen (Stekene-Benelux Team) was de laatste wedstrijd voor Dames Elite dit verlengd weekend te Pinte. Met 61 rensters kwamen ze aan de start.  Op het programma stonden 2 viaducten en vele vluchtheuvels. Er waren veel aanvallen maar eigenlijk geen enkele aanval dat een slaagkans had. Cindy :”Ikzelf heb geprobeerd om telkens mee te schuiven. De snelheid ging altijd de hoogte in bij het nemen van de viaduct en iedereen wou daar precies ontsnappen. Na steeds vooraan te koersen lukte het mij toch om mee te gaan in een ontsnapping. Ik schoof mee in het wiel van iemand van AA drinks en daarbij kwamen er nog 3 aansluiten. Iets meer dan een halve toer hebben we voorop kunnen rijden maar ja het peloton kwam terug. Op het moment dat ik mij eventjes vanachter zette voor te bekomen zijn er  4 rensters gaan lopen op 1 ronde van het einde.  Die zijn voorop kunnen blijven en de sprint is gewonnen door Lensy Debboudt.  Ik deed nog een laatste aanvalspoging door  te gaan op iets meer dan 500 m van de meet.  Maar ja ik viel volledig dood in de laatste bocht op 200m van de meet en het aanstormde peloton kwam over mij.  Dat bracht mij maar op een 30ste plaats.  Weeral een teleurstelling omdat het wel goed zat”. We hopen dat Cindy volgende keer eens bij gelukkigen mag zijn !!!!!

  28-05-2007 om 21:53 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG BELOFTENWEDSTRIJD TE HERENTHOUT VAN MAANDAG 28/05/2007

  Maandag 28 mei wedstrijd voor Beloften te Herenthout. 44 deelnemers aan de start voor 108 km verdeeld over dertien ronden. Het parcours was biljart vlak en bestond uit enerzijds smalle kronkelende wegen en anderzijds een kilometers lange rechte baan. 

  Van bij de aanvang werd er stevig ingevlogen (het eerste wedstrijduur lag de snelheid boven de 45 km/u). Dat ontsnappen dan niet evident is spreekt voor zich toch werd er slag om slinger gedemarreerd maar een kloof van meer dan 100m werd nooit geslagen. Het werd pas ernstig in ronde zeven wanneer het trio Kay Leyssens, Reno De Keulenaer en Joris Wagemans er vanonder muisden. Ze namen dra 20 seconden en de kenners waren overtuigd dat de basis voor de definitieve ontsnapping gelegd was zeker wanneer een groep met alle favorieten aansloot en aldus een kopgroep van zestien renners bekomen werd. Hierbij ook Thibault Koppen uit Beveren.

  Het peloton bleef evenwel niet bij de pakken zitten en vooraan draaide niet iedereen met evenveel overtuiging rond. Het kwam dan ook in de loop van de tiende ronde tot een hergroepering. Thibault probeert onmiddellijk een nieuwe ontsnapping op gang te brengen doch er werd onmiddellijk gereageerd. het viel terug stil en bij het ingaan van de elfde ronde demarreerde Jerôme Giaux. Hij draaide onmiddellijk de gas volledig open en Joris Wagemans probeerde zijn wagentje nog aan te pikken maar kwam te kort. In een tijdspanne van 10 km reed Jerôme een voorsprong van 1min bij elkaar. 

  Bij het ingaan van die elfde ronde deed zich in het peloton een zware valpartij voor. De renner Jeffrey Van den Wyngaert werd kort voorbij de aankomst bevoorraad. Hierbij ging er iets mis. Hij verloor de controle over het stuur en kwam zwaar tegen het asfalt en de wegborduur terecht. Jeffrey was buiten bewustzijn en verloor op een aantal plaatsen aan zijn hoofd bloed. De MUG werd ter plaatse geroepen en Jeffrey werd in slechte toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.

  Ondertussen werd de wedstrijd verder afgewerkt. Jerôme Giaux won afgescheiden en in de massasprint voor de tweede plaats was het Michaël Van Staeyen die het ganse peloton klopte.

  Thibault Koppen die de laatste ronden nog diverse malen in aanvalspogingen betrokken was eindigde enigszins ontgoocheld op de 32ste plaats.  Wij waren evenwel tevreden want hij had een zeer verdienstelijke koers gereden na zes dagen stappen in het Juragebergte, slapen in een tentje en leven van koeken en water.

   

  Met dank aan Alain Koppen

  28-05-2007 om 21:07 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 28/05/2007

  KENNY GOOSSENS OP ZOEK NAAR EERSTE ZEGE !!!


  GOOSSENS KENNY bew 28.5

  Kenny Goossens (Sinaai – Hudiko) werd in Beernem knap 5de ook al vertrok hij er met “zware benen”. Heel wat ronden probeerde hij er weg te geraken maar alles kwam uiteindelijk terug samen. Hij had dan een ander plan:

  -“Daarom besloot ik in de voorlaatste ronde nog eens mijn kans te gaan. Alleen iemand van het Meetjesland kon aansluiten. Hierdoor nam ik een premie en wat later moest mijn medevluchter lossen. Op 2,5 km van het einde werd ik teruggehaald door Tim van Speybroeck  van Bodysol. Onmiddellijk daarna demarreerde die en hij kreeg een renner van KSV Deerlijk mee, de latere winnaar Jasper Baert.”

  Omdat het peloton stil viel waren de twee snel buiten schot. Maar de Waaslander gaf zich niet volledig over en plaatste nog een tegenzet:

  -“Ik demarreerde net voor de voorlaatste bocht op een 1,5 km van de meet en kreeg nog 2 andere renners mee waarvan er één moest lossen. Ik moest dus spurten voor de 3de plaats. Maar Orri Vandendriesche  van Bodysol spurtte nog vanuit het peloton over ons en ik kon net niet over mijn medevluchter komen waardoor ik als 5de finishte.”

  Dat was toch een knap resultaat want de wedstrijd werd gereden aan een gemiddelde van een 40,5 km/u.

   Kenny: “De conditie is goed omdat ik deze winter ook al 10 crossen heb gereden en een paar pistewedstrijden. Ook heb ik de laatste tijd niets anders meer gereden dan interclubs waardoor zo een kermiskoersje wel makkelijk wordt.”

  Daarom zal de Sinaainaar volgende week in West-Vlaanderen weer zo’n wedstrijd gaan rijden om daarna een rustperiode te nemen voor de examens.

  Hoe dan ook, Kenny Goossens wordt steeds sterker en hij voelt zich zeker op zijn best om op het einde van een koers op zijn eentje of met een paar renners nog weg te rijden.

  -“Zoals bv. in Moerkerke-Damme waar ik 4de werd nadat ik op mijn eentje weggereden ben in de laatste ronde of zoals in de Ridley-tour te Balen waar ik de laatste 5 km met een kopgroep van 10 man wegreed en uiteindelijk 9de finishte, 5sec voor het peloton.”

   Kenny heeft zich nu tot doel gesteld om toch te trachten een eerste zege te behalen of als dat nog niet lukt, toch een podiumplaats te versieren. Zoals hij nu koerst is dat zeker niet ver meer af.


  Jeroen Van De Vijver (Eksaarde-Hudiko Waasland) behaalde Zondag 27/05/2007 een 17de plaats in de Mountainbikewedstrijd te Marche en Famenne.

  Er waren bij de nieuwelingen 30 deelnemers waaronder 4 Waaslanders , op de 6de plaats eindigde Gian Marco de Kind uit Stekene , op de 8ste plaats en weeral een sterke prestatie van Fabrice Mels uit Sinaai die na een kopstart een beetje teruggeslagen werd door kettingproblemen , op de 15de plaats eindigde Matty Van Hove uit St.Gillis-Waas en Jeroen Van De Vijver uit Eksaarde eindigde op de 17de plaats want hij had een iets mindere dag.

  Volgende week rijden Jeroen en de overige Waaslanders in de Beneluxcup te Oss in Nederland.


   

  TEKST: Flor Van de Velde

  28-05-2007 om 13:46 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXTRA FOTO'S VAN DE BELOFTENWEDSTRIJD TE SINAAI VAN ZONDAG 27/05/2007

  KSC DENDERSTREEK LABIEKESVRIENDEN WAS IN SINAAI !!!!

   

  De Beloftenwedstrijd in Sinaai-Zwaanaarde kleurde in zeker zin wel rood want de Labiekesvrienden waren er goed vertegenwoordigd met natuurlijk op kop Willem De Greyt die graag voor eigen volk iets wou ondernemen. Andere Wase vertegenwoordigders waren Stefan Ott , Sam Christiaens en Lieven Dieleman.


  SIN DE GREYT bew 28.5 

  Willem De Greyt die 10de werd.

  SIN L DIELEMAN bew 28.5

  Lieven Dieleman (Zele) finishte 11de.

  SIN OTT bew 28.5

  Stefan Ott (Waasmunster)van KSC Denderstreek.

  SIN CHRISTIAENS bew 28.5 

  Sam Christiaens (Sint-Gillis-Waas).

   SIN aankomst 24ste bew 28.5

  De aankomst voor de 24ste plaats was een leuk spelletje voor deze vier renners die zich echt hebben ingezet om alle vier tegelijk over de meet uit te bollen. Links de streekrenners Ott en Christiaens die respectievelijk 25ste en 26ste werden en uiterst rechts de Rupelspurter Roeland Suys uit Bornem (27ste).

   

  FOTO’S: Alain Sennesael

   

  TEKST: Flor Van de Velde

  28-05-2007 om 13:33 geschreven door kenny  .
  .
  .


  ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H00 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT MACHUIT
  .
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  WIELRENNERS
 • NIELS VANDYCK
 • BJÖRN COOMANS
 • KRISTOF WIELFAERT

  Osteopaat
 • JENS TUMMELEER

  PROFWIELRENNERS
 • GREG VAN AVERMAET
 • TOSH VAN DER SANDE
 • STIJN STEELS
 • MORENO DE PAUW
 • GIJS VAN HOECKE
 • PREBEN VAN HECKE
 • GERRY DRUYTS
 • OLIVER NAESEN
 • LAWRENCE NAESEN
 • NICOLAS VEREECKEN

  DUATHLETEN + TRIATHLETEN
 • KOEN MARIS

 • WIELERCLUBS
 • ETIXX QUICKSTEP
 • LOTTO SOUDAL
 • TOPSPORT VLAANDEREN
 • MARLUX-NAPOLEON GAMES
 • KSV-DEERLIJK
 • WACTEAM HOBOKEN
 • RABC - WIELERTEAM
 • W.O.O.P.
 • CYCLING TEAM MENEN
 • ILLI-BIKES CYCLING TEAM

  WIELERCLUBS
 • WIELERTEAM WAASLAND
 • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
 • RUDYCO-RIPA C.T.
 • RIJSCHOOL AH - GENTSE VELOSPORT
 • ARTEVELDE-WSV
 • NGMT C.T.
 • NHT C.T. TIELEN
 • EDEGEM B.C.
 • BALEN BC
 • ARTEVELDE-WSV

  WIELERCLUBS
 • WEBCHAIN CT
 • VANOMOBIL MTB-TEAM
 • DE SPRINTERS MALDEREN
 • DE ZONDAGRIJDERS
 • WTC ASTORIA MEERDONK

  WEDSTRIJD BONDEN
 • W.A.O.D.
 • V.W.F.
 • E.C.W.
 • F.C.W.B.
 • ARDENNE-GAUME
 • BELGIAN CYCLING SELECTION
 • V.W.V.
 • K.B.W.B.
 • O.V.W.F.

  WEBSITES
 • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
 • CATENA CYCLING
 • WIELERSPORT
 • TWC DE ZWALUW

  BEKLIMMINGEN EN COLS
 • CLIMB BY BIKE
 • LA MARMOTTE
 • COLS VAN EUROPA
 • WIELRENNERS
 • KLIMROUTES
 • V.W.B.
 • EDH

 • UCI PROTOUR
 • SPORT.BE
 • UCI PROTOUR
 • WIELRENSITE.NL
 • WIELERSCHOOL

  VELDRIJDEN
 • L.R.C
 • CYCLO-CROSS
 • FLANDRIEN

 • MOUNTAINBIKE
 • MOUNTAINBIKE
 • RONDE VAN HET WAASLAND
 • ROUTES 1
 • ROUTES 2

  NIEUWS
 • SPORZA
 • HET LAATSTE NIEUWS
 • GAZET VAN ANTWERPEN

 • MUZIEK
 • JOE FM
 • Q MUSIC
 • NOSTALGIE
 • RADIO 1
 • RADIO 2

 • Aangepast zoeken

  .
  Archief per week
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!