.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
Aangepast zoeken
WEBSITES
 • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
 • SHIMANO
 • HET WEER ONLINE
 • W.B.V.
 • WIELRENNEN
 • DE WIELERSITE
 • CYCLING NEWS
 • PAGINA WIELRENNEN
 • JENS TUMMELEER - SPORTUMONIA
 • CHW BEVEREN
 • MG SPORTS & BIKEFITTING
 • MOTION FIETSANALYSE
 • NOENS ERIC
 • CYCLING.TV
 • .
  .
  .

   

  zelf banners maken
  TopSiteGuide banner banner maken gratis
  DE POLDERRENNERS

  POLDERRENNERS
  27-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEMORIAL RUDY PEERENS EN OPTREDEN VOOR HET GOEDE DOEL !!!!

  Massale belangstelling voor Memorial Rudy Peerens en optreden voor goed doel !!!

   

  4 KRONEN BENEF bew 27.5

  De Leeuwerck en omgeving waren het epicentrum van het gebeuren. U ziet leden van De 4 Kronen met Franky Thierens, Nicole Smet (echtgenote Rudy Peerens) en burgemeester Luc De Ryck. Op de achtergrond: Danny Fisher and The Old Jokers


  Op Zondag 27 mei organiseerde Wielertoeristenclub De 4 Kronen twee sportieve manifestaties met een diepmenselijke inslag. In de voormiddag vond de 3de editie plaats van de ‘Memorial Rudy Peerens’ ter herinnering aan hun wielervriend die in 2004 bij een ongeval om het leven kwam en ‘s avonds was er het optreden van Danny Fisher and The Old Jokers (met Temsenaar Gerald Pepermans). De opbrengst ging naar ploegmaat Franky Thierens, die ingevolge MS al enkele jaren op non-actief is gesteld. Beide organisaties kenden massale belangstelling.

   

  W.T.C. De 4 Kronen, opgericht in 1990, is één van de belangrijkste wielerverenigingen in de regio. Zij telt 44 leden, is gevestigd in het Lindenhof in de Veldstraat en fietst elk zater- en zondag ten minste 80 km. Voorzitter is Thierry Van Gasse, ondervoorzitter Franckie De Bruyne, secretaris Peter Meersman.

  De club verloor de jongste jaren in dramatische omstandigheden 2 leden. Rudy Peerens (1957-2004) wordt blijvend herdacht via een memorial-wedstrijd , Franky Thierens (°1957) wordt moreel en financieel gesteund in zijn zware beproeving.

  De clubleden reden dit keer niet zelf maar zorgden voor de grootse organisatie. Aan de memorial  die bestond uit de 75 of 125 km, een familietocht van 30 km en een mountainbike route van 25 of 45 km, namen 600 fietsers deel.

  Het optreden van Danny Fisher and The Old Jokers in feestzaal De Leeuwerck kende eveneens grote belangstelling. De opmerkelijkste aanwezige was Franky Thierens zelf. Hij genoot zichtbaar van de organisatie, de steun én het optreden.


  Tekst en foto : FLOR VAN DE VELDE 

   

  27-05-2007 om 23:03 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD VOOR BELOFTEN TE SINAAI VAN ZONDAG 27/05/2007

  Beloften te Sinaai van Zondag 27/05/2007

   

  MET JOERI CALLEEUW WEER WEST-VLAANDEREN AAN DE EER !!!

   

  SINAAI calleeuw Mike nachte bew 27.5

  Winnaar Joeri Calleeuw (21) uit Zedelgem en rijdend voor Team Bouwkantoor Lippens-Deschuyter. Hij kreeg de bloemen uit handen van SP.A-gemeenteraadslid Mike Nachtegael die met het Mezenstraatcomité organisator is van de eerste rit in de Ronde van het Waasland Mountainbike. Rechts Beverenaar Omer De Witte, een vaste klant op zowat de meeste wedstrijden in de regio Waas.

  Aan Zwaanaarde te Sinaai kwamen 38 Beloften aan de start en bij hen de streekrenners Jarno Van Guyse (Stekene), Willem de Greyt (Sinaai), Peter Michiels (Zele), Lieven Dieleman (Zele), Kristof D’Hollander (Stekene), Matthias Onghena (Kieldrecht), Stefan Ott (Waasmunster), Roeland Suys (Bornem), Michiel De Coninck (Sint-Gillis), Sam Christiaens (Sint-Gillis) , Benjamin Paridaens (Bornem) en Nicky De Wit (Lokeren).

  Merkwaardig was alvast de aanwezigheid van twee renners uit Bahrein met Jawad Mansoor en Sayed Alawi Taha. Bahrein is een eilandstaat in de Perzische Golf en de Golf van Bahrein, tussen Saoedi-Arabië in het westen en Qatar in het oosten en zuiden. Als centraal gelegen golfstaatje vervult het een belangrijke economische en financiële positie binnen de oliewereld.In Sinaai met twee renners op post

  Op het programma stonden 112 km verdeeld over 14 ronden. De eerste ronden werden bijzonder veel aanvalspogingen ondernomen maar om een vlucht van formaat te lanceren was er wel meer nodig. De bedrijvige Amerikaan Aaron Pool wilde met Dieter Verbeek wel eens op avontuur gaan maar omdat vooral Jarno Van Guyse en Olivier Maes erg aandachtig waren kwam er niets van.

  In de 5de ronde dan haalde het vijftal, de Waaslanders Jarno Van Guyse, Willem De Greyt en Nicky De Wit met Jo Maes en Dieter Jacobs plots zeer hard uit en we tikten 20 sec voorsprong af. Maar Kristof D’Hollander, al gans de koers erg actief, reageerde en onder zijn impuls werd de vlucht van vijf opgedoekt.

  Maar geen nood, onmiddellijk kregen we een nieuwe uitval van vier renners. Toch was weer Jo Maes er bij samen met Olivier Maes, Sven Françoys en Joeri Calleeuw. Toen echter met een man of acht fors werd achtervolgd was ook deze vlucht ten dode opgeschreven. Half koers kwam alles weer samen. Alles, dat was nu nog 31 renners die in koers waren.

  We zagen weer de Amerikaan Pool vooraan voortdurend in pool-positie fietsen, nu met Peter Michiels in het wiel. Jo Maes kwam hen steunen maar telkens kwam alles terug samen behalve een groepje van vijf waarbij Stefan Ott en Sam Christiaens ook meevochten om de achterstand van 1,25 min in te korten. Stefan Ott had, na zijn knappe koers daags voordien in Waasmunster, toch wat kracht te kort. Toen ze 4 min achter zaten, werden ze uit koers genomen op 4 ronden van het einde.Stefan zou 25ste worden en Sam Christiaens in zijn spoor 26ste.

  Terug naar voor dan maar  waar ze met 23 renners samen reden. Aanvalspogingen waren er wel en het was mooi om zien hoe de streekrenners Willem Der Greyt en Jarno Van Guyse knokten om er bij te zijn als er een vlucht werd opgezet. Maar ook Matthias Onghena volgde vrij gemakkelijk terwijl ook nog Kristof D’Hollander , Lieven Dieleman en Nicky De Wit goed overeind bleven.

  In de 11de ronden trokken Jo Maes, zeker de uitblinker, en de Amerikaan James Camut er uit. Ze hadden 13 sec voorsprong. Lorean De Vos reageerde eerst. Maar het was wel Sven Francoys die naar de twee reed.  Dat was niet naar de zin van Jarno Van Guyse en hij dichtte de kloof met de rest in zijn wiel.

  Nadat Peter Michiels er de brui aan gaf bleven ze nog met 22 over.  Met dat aantal reden ze de laatste ronde in. En dan speelde Joeri Calleeuw (Zedelgem)zijn joker uit. “Ik ging naast dat fietspad door, keek achter mij en zag dat ik weg was. Ik ging goed vooruit maar hier op het laatste stuk van in het centrum zat ik er een beetje door en viel wat stil. Gelukkig, had ik voorsprong genoeg.”

  Hij haalde het met 8 sec voorsprong op Olivier Maes (Koksijde) die Kenny Terweduwe vooraf ging.

  Het was de eerste zege voor Calleeuw die maar pas uit een rustperiode kwam en ook vier dagen ging trainen in de Vogezen. “Het was hier in Sinaai terug mijn eerste koers. Daarom was ik niet zo goed in het begin. Ik kwam er dan toch wat door, maar ben nog niet super.”

  Zo waren de nummers 1 en 2 in Sinaai, toch weer West-Vlamingen! Jarno Van Guyse redde de eer van de streek door 7de te worden en Willem De Greyt bood zijn dorpsgenoten de 10de plaats aan.

   


  TEKST en FOTO:
  FLOR VAN DE VELDE

   

  27-05-2007 om 23:03 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 27/05/2007

  ZONDAG 27/05/2007 - LAUWE (W) - Elite zonder Contract + Beloften - 112 Km - 02h41min

  Aantal deelnemers : 36

  1. Nico Couckuyt
   

  27/05/2007 - MERELBEKE (O)- Elite zonder Contract + Beloften - Km -

  Aantal deelnemers :

   

  27/05/2007 - OOSTNIEUWKERKE-SLEIHAGE (W)- Elite zonder Contract + Beloften - 113,6 Km - 02h37min

  Aantal deelnemers : 45
  1. Stijn Nauwynck

   

  27/05/2007 - RAMSEL-HERSELT (A) - Elite zonder Contract + Beloften - 118 Km - 02h49min

  Aantal deelnemers : 80

  1. David Meys
  6. Dave Bruylandts op 5" 


  27/05/2007 - MUIZEN-MECHELEN (A) - Beloften - 93 Km - 02h17min

  Aantal deelnemers : 21

  1. Michaël Van Staeyen
   

  27/05/2007 - SINAAI (O) - Beloften - 112 Km - 02h35min

  Aantal deelnemers : 38

  1. Joeri Calleeuw
  7. Jarno Van Guyse uit Stekene (New Heebra Lombarden) op 7"
  10. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  11. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  14. Nicky De Wit uit Lokeren (Artevelde VZW)
  16. Matthias Onghena uit Kieldrecht (W.O.O.Parike)
  17. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  23. Peter Michiels uit Zele (Josan Mercedes C.T)
  25. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  26. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes)


  27/05/2007 - LEEFDAAL (VB) - Juniores - 81 Km - 02h04min

  Aantal deelnemers : 52

  1. Niels Massie 


  27/05/2007 -
  MOL RAUW (A) - Juniores - 85 Km - 02h00min

  Aantal deelnemers : 68

  1. Wout Mertens
  40. Tom Michils uit Moerbeke (Hudiko Waasland) op 1'50"
   

  27/05/2007 - SINT KORNELIS HOREBEKE (O) - Juniores - 84 Km - 02h01min

  Aantal deelnemers : 61

  1. Eliot Lietaer
   

  27/05/2007 - VOORSHOVEN-NEEROETEREN (LB) - Juniores - 100 Km - 02h20min

  Aantal deelnemers : 21

  1. Thomas Op 't Eynde 


  27/05/2007 - ERWETEGEM (O) - Juniores - 105 Km

  RONDE VAN DE VLAAMSE ARDENNEN

  Aantal deelnemers : 138

  1. Jarl Salomein
  25. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike C.T)
  30. Tom De Maesschalck uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  37. Matthias Ongena uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  64. Kenneth Marien uit Hamme (KSC Denderstreek Labiekes)
  67. Wouter D'Hollander uit Zele (Isorex C.T)
  74. Jens Van Landeghem uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren) 
  75. Bart Bryssinck uit Rupelmonde (ABBS Wielerjeugdteam)
  77. Stijn Van Geyte uit Grembergen (Isorex C.T)
  79. Evert Dehandschutter uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  80. Davy Staes uit St.Niklaas (Josan Mercedes C.T)
  85. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) 
  86. Jeroen Serverius uit Kieldrecht (DMC-D-Bike C.T)
  87. Lawrence Van De Meersche uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  93. Simon Laureys uit Lokeren (Hudiko Waasland)
  113. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)
  114. Tim Wagemans uit Steendorp (Hudiko Waasland)
  116. Jens Verschaffelt uit St.Niklaas (Hoop Op Zegen Beveren) 
  123. Guy Ten Hartog uit Sinaai (Thompson C.T)
  131. Valentijn Martens uit Stekene (Hudiko Waasland)  
  136. Joeri Goddaert uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren) 


  27/05/2007 - NEDERZWALM (O) - Dames Elite - 91 Km - 02h25min

  Aantal deelnemers : 54

  1. Elizabeth Armitstead
  9. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee) op 1'07"
  11. Cindy Pieters uit St.Niklaas (Vlaanderen-Capri-Sonne)
  31. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
   

  27/05/2007 - LOMMEL (LB) - Dames Jeugd - 63,8 Km - 01h40min

  BEKER VAN VLAANDEREN

  Aantal deelnemers : 52

  1. Lotte Van Hoek
  6. Kaat Hannes uit Wechelderzande (Benelux Team) op 18"
  7. Veronique Staes uit St.Job in het Goor (Steeds Vooraan Kontich)
  42. Amy De Ridder uit Grembergen (Benelux Team)
  50. Liesl Van Daele uit St.Niklaas (S.C.F.Bianchi)
   

  27/05/2007 - IMDE-WOLVERTEM (VB) - Nieuwlingen - Km -

  Aantal deelnemers :

   

  27/05/2007- BEERNEM (W) - Nieuwelingen - 65 Km - 01h36min

  Aantal deelnemers : 67

  1. Jasper Baert
  5. Kenny Goossens uit Sinaai (Hudiko Waasland) op 15"
  15. Jonas De Permentier uit Sinaai (Avia C.T)
  42. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland)
   

  27/05/2007 - MOL RAUW (A) - Nieuwelingen - 55 Km - 01h23min

  Aantal deelnemers : 67

  1. Michiel Janssen
  51. Brian Rubens van L.O. (WAC-Team) op 45" 


  27/05/2007 -
  VOORSHOVEN-NEEROETEREN (LB) - Nieuwelingen - 68,9 Km - 01h40min
  Aantal deelnemers : 29

  1.Toshoni Van Craen
   

  27/05/2007 - DESSEL (A) - Mountainbike

  TOP COMPETITIE

  Aantal deelnemers :

  27-05-2007 om 23:02 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. TE WAARSCHOOT VAN ZONDAG 27/05/2007
  ZONDAG 27/05/2007 - WAARSCHOOT - W.A.O.D.

  CATG. A / B (60dln.)
  1. Filip Timbreur winnaar A
  2. Geert Dewit winnaar B
  21. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B12)
  25. Alex Goossens uit Vrasene (B15)

  27-05-2007 om 22:09 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 27/05/2007

  Nicolas Vereecken (Kieldrecht-C.T.Menen) vertrok voor eigen volk natuurlijk als dé grote favoriet. Hii werd 17de en na afloop bekeek hij het gebeuren:

  -“Het is moeilijk om als topfavoriet te starten in eigen dorp. Mijn Provinciale trui zal daar ook wel iets mee te maken hebben. Iedere keer dat ik mij rechtzette sprong iedereen op mijn wiel, maar dit zal  ik nog wel meer meemaken.”

   

  Pieter Cordeel (Stekene-K Balen BC) reed in Waasmunster een stevige koers en was mee in de definitieve vlucht zoals in ons verslag kan gelezen worden. Hij keek nog eens terug naar de finale van de koers:

  -“In de voorlaatste ronde heb ik nog eens geprobeerd om samen met Dries Ingels weg te rijden maar we werden terug gepakt. Direct daarna ging Vanhaecke, mijn ploegmaat en sloten ook Vandenheede en Wallays aan. Ik kon niet meer aansluiten.”

  Maar het was voor Pieter dan toch een opsteker dat hij de spurt won van de rest van de kopgroep en zo 4de werd.

  -“ Ik ben tevreden over de koers want ik zat van zaterdag tot woensdag in Italië en heb niet kunnen trainen en we hebben daar ook elke dag veel gewandeld! Dus ja… Woensdag donderdag en vrijdag had ik dan toch nog een beetje kunnen losrijden.”, zo besloot Pieter.

  Natasja Nobels (Dendermonde-Squadra Ciclistica Femminile Bianchi) heeft Vrijdag te Le Bizet gereden een wedstrijd voor Dames Elite.

  Natasja : “Ik heb daar een 4 tal ronden (van de 11) voorop gereden met een 5-tal dames.  Bij het ingaan van de laatste ronde pakte het peloton ons terug.  Ik eindigde 11de maar ze hebben vanaf de 6de alles gelijk gezet (camera kapot). Het zat er echt in die overwinning , maar ja we blijven hopen”.


  Gisteren reed Natasja in Aartrijke , daar werd ze knap 5de. 

  Natasja :”Vanaf de eerste 500m waren we weg met 5 rensters , 95km aan de kop rijden is toch niet niets zenne. Ik heb mezelf zitten vervloeken ,  de dag ervoor ook al zo een inspanning en dan dit.  Ik had nooit verwacht dat we direct zouden weg zijn , maar als een Van Rie wegspringt dan is het misschien toch beter dat je er bij bent. De eerste ronden ging het heel vlot maar de snee ging er op het laatste toch af , in de laatste ronde demarreerde de ene na de andere en we lagen allemaal uit elkaar. Ik moest mij toch niet haasten want we waren toch maar met 5 meer in koers, de rest was er al uitgenomen een ronde er voor, dus ben ik maar op mijn gemakje naar de meet gegaan want de krampjes waren er”.

  Zondag is rustdag voor Natasja zodat ze Maandag alles op de wedstrijd in de Pinte kan zetten!!!!

  Mattias Nijs (Nieuwkerken-PWC Jan Snel) rijdt op Maandag 28/05/2007 te Berlare (O) in plaats van te Bottelare.

  Dit is een wedstrijd van 120 Km voor Elite zonder Contract en Beloften.
  Aantal ronden = 20 x 6 km en start om 15h00.


  Thibault Koppen (Beveren – KSV Deerlijk) is net terug van de staptochten met de school.

  Morgen zal Thibault deelnemen aan de wedstrijd te Herenthout (A) voor Beloften.

  De wedstrijd heeft een afstand van 107,9 Km en bestaat uit 13 ronden van 8,3 Km.

  Inschrijving in Café Brasserie Tegendeel en vertrek om 15h00.

   


  TEKST: FLOR VAN DE VELDE & KENNY

  27-05-2007 om 21:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZATERDAG 2 JUNI 2007 - ZWIJNDRECHT-ZWIJNDRECHT VOOR WIELERTOERISTEN !!!!

  30ste EDITIE WIELERTOERRIT ZWIJNDRECHT - ZWIJNDRECHT !!!


  ZW ZW tunnel bew 26.5
   

  De groep duikt de Waaslandtunnel te Antwerpen in.


  Op Zaterdag 2 juni wordt voor de 30ste keer de toerrit Zwijndrecht – Zwijndrecht voor wielertoeristen gereden. Vanuit het Nederlandse Zwijndrecht vertrekken een paar honderd sporters om na ruim 125 km in het Belgische Zwijndrecht aan te komen.Na een rustpauze vertrekken ze terug zodat een 225 km wordt afgelegd. Het is een organisatie van DTC De Mol maar met de hartelijke steun van het Gemeentebestuur én de Sportdienst van Zwijndrecht.

  De Nederlandse burgemeester Antoin Scholten zet zich ook ten volle achter het initiatief en elk jaar was hij bij deze gelegenheid te gast bij zijn Belgische collega Willy Minnebo en de toenmalige schepen van sport Walter De Wulf.

  Ter gelegenheid van de zilveren jubileum in 2002 noemde burgemeester Scholten deze Zwijndrecht-Zwijndrecht een evenement dat dankzij het grote enthousiasme van de organisatoren tot een geslaagd gebeuren uitgroeide. Hij zei:

  -“Dat dit goed lukt blijkt wel uit de grote aantallen deelnemers die zich inschrijven.”

  Voor het eerst sedert 1995 zullen de ‘honneurs’ in Zwijndrecht niet meer worden waargenomen door Walter De Wulf want bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen  verdween zijn schepenambt.

  Het was in mei 1978 dat vanuit  Zwijndrecht nabij Rotterdam, de toenmalige loco-burgemeester zijn Vlaamse collega Adriaan Van Roeyen met een brief meldde: “ Zwijndrecht groet Zwijndrecht!

  En die groet werd kracht bijgezet door de melding dat een groep renners van wielerclub “De Mol” een 220 km lange toertocht tussen de twee Zwijndrechten, heen en terug, hadden gepland. De idee was daar gegroeid na een vergissing van een vrachtwagenchauffeur die met een lading naar Zwijndrecht bij Antwerpen moest zijn maar in Zwijndrecht in Nederland bij de firma “Van Antwerpen Cartonnage” terecht kwam.

  Daaruit werd het initiatief genomen om een fietstocht te organiseren tussen de twee Zwijndrechten.

  Sedertdien werd België elk jaar bezocht door de fietsende vrienden uit Nederland. Maar ook van Belgische zijde kwamen er deelnemers. De wielertoeristen van VS Meteoor waren als de eerste paraat. Nu worden de belangstellenden én hun fietsen, met de bus naar het Nederlandse Zwijndrecht gevoerd om de tocht mee te maken, maar dan enkel vanuit Nederland naar België. Ook dit jaar zijn er weer meer dan vijftig kandidaten.  

  Zwijndrecht-Zwijndrecht heeft dus een hele geschiedenis achter de rug. In 1979 waren er 550 deelnemers en na 220 km kwamen er toch 500 veilig terug thuis in Nederland.

  Niet te geloven hoe dit initiatief de mensen dichter bij elkaar bracht zodat er een heuse en officiële verzustering tussen beide gemeenten uit groeide.


  DOOR DE TUNNEL

  Het peloton fietsers kan gebruik maken van de ruim 2 km lange Waaslandtunnel die speciaal verkeersvrij wordt gemaakt. De hellingen van 3,5 % doen de renners wat harder op de pedalen trappen. Door de wagentunnel rijden is op zichzelf al een evenement . Hij werd in september 1933 ingewijd en sedert 1958 is hij tolvrij gemaakt.

  Toen ze bij de 13de uitgave door de tunnel reden, viel het licht uit . De voorste renners zagen toch nog iets omdat ze zich konden richten naar het licht van het uiteinde van de tunnel. De andere reden volgens hun gevoel in de diepe put en een valpartij was het gevolg. Twee renners waren gewond aan de knie en de heup. Een ander renner vond zijn fiets slechts in onderdelen terug. Er reden toen 340 rijders mee waaronder ook 5 dames.

  Wanneer er nu zo’n 250 deelnemers zijn, en ze rijden twee per twee, dan is het een groep van ongeveer 400 meter lang en in bochten vaak 700 meter. Het hoge aantal van weleer werd terug gebracht aan 300 en dat in overleg met de Rijkspolitie die het op een gegeven moment onverantwoord vond om zo’n grote groep te moeten begeleiden.

  Er zijn natuurlijk “voorrijders”die er oog voor hebben dat de gemiddelde snelheid 25 à 27 km/u bedraagt. Er zijn ook “achterrijders” die instaan dat er snel geholpen wordt bij pech en dat de pechvogel wordt teruggebracht in het grote peloton. Deze “voor -en achterrijders”, die een gele uitrusting dragen, zijn ervaren wielertoeristen.

  Ook de geluidswagen verleent assistentie en bepaalt mee de route. Achter de groep bolt een materiaalwagen met reservewielen en klein materiaal aan boord.  Achteraan rijdt ook de bezemwagen. De Nederlanders hebben ook een “tassenwagen” ingezet waarin de sporttassen van de deelnemers zich bevinden. Bij elke stop kunnen die er uit worden gehaald.

  De begeleiding is uiteraard belangrijk. De talrijke politieagenten op de moto zorgen er voor dat de kruispunten vrij zijn wanneer de groep passeert. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de moderne communicatiemiddelen om de plaatselijke politie te verwittigen. De deelnemers kunnen dus steeds gewoon verder rijden. Leden van een Motoclub assisteren de motards van de politie.

   

  IN ZWIJNDRECHT

  Wanneer de groep tussen 12u en 12.30u in Zwijndrecht aan komt, begint in de cafétaria van de Sporthal in de Fortlaan, de middagpauze om te eten, een ‘lekker bakkie’ koffie te drinken

  en om wat te rusten.

  Doch lang niet iedereen heeft daar nood aan. Een paar deelnemers hebben reeds alle dertig de tochten meegemaakt en herinneren zich nog welke heksentoeren ze destijds moesten uithalen om veilig uit de voetgangerstunnel te geraken via de roltrappen. Het zijn vertellingen die nog wel eens worden bovengehaald.

  Zwijndrecht-Zwijndrecht blijft een fantastische organisatie. De route wordt vooraf gecontroleerd en zijn er ergens werken of zelfs een kermis, nooit zijn er problemen.

  De enige onzekere factor is het weer. Vele malen al werden de fietsers geplaagd door het hemelwater of speelde een felle wind een belangrijke rol. Maar ook in zomerse temperaturen werd de tocht gereden.

  In Zwijndrecht wordt ook telkens een officiële ontvangst georganiseerd voor de organisatoren en de afgevaardigden van beide gemeentebesturen. Ter gelegenheid van de 30ste uitgave, wordt het een extra-ontvangst en zo zullen de fietsers worden opgewacht aan de grens van de gemeente door een fietsende fanfare. Wanneer  woensdag het volledige programma op papier staat, maken we het hier wel bekend.

   

   

  ZW ZW aankomst renners bew 26.5 

  De deelnemers komen aan in Zwijndrecht en draaien de parking aan de Sporthal op.

  ZW ZW antoin scholten bew 26.5 

  De Sympathieke burgemeester van het Nederlandse Zwijndrecht, Antoin Scholten.

  ZW ZW Jan Boelhouwer bew 26.5 

  Jan Boelhouwer, die geen enkele toertocht miste. Hier in 2004 toen hij met smaak zijn kippenboutje naar binnen speelde.

  ZW ZW verbroedering bew 26.5

  Elk jaar wordt verbroederd tussen de organisatoren en de gemeente Zwijndrecht, hier vertegenwoordigd door burgemeester Willy Minnebo en toenmalig schepen van sport Walter De Wulf.

  TEKST EN FOTO’S: FLOR VAN DE VELDE

  27-05-2007 om 21:49 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUNWEB-PRO JOB KLAAR VOOR DE RONDE VAN BELGIE !!!!

  SUNWEB – PRO JOB KLAAR VOOR RONDE VAN BELGIE !!!!


  SCHOONACKER JEHUDI

  Jehudi Schoonacker van wie bij Sunweb –Pro Job veel wordt verwacht in de Ronde van België.


  Het Sunweb-Pro Job team start komende week in de Ronde van België. Goed bekeken, want deze Ronde biedt mogelijkheden om naar buiten te komen, zich te tonen aan het grote publiek. Algemeen Manager Jurgen Mettepenningen weet ook wel dat de rechtstreekse televisieuitzendingen niet te onderschatten zijn op vlak van publiciteit.

  Maar de begeleiding zal uiteraard wel volle aandacht schenken aan de voorbereiding van het nieuwe velldritseizoen. Deze Ronde van België moet de renners sterker maken. Ploegleider Hans De Clercq selecteerde voor de start volgende woensdag in Oostende, deze renners:

  Sven Vanthourenhout, Tom Vannoppen, Jan Verstraeten, Jehudi Schoonacker, David Willemsens als elites – Kenny Geluykens, Maxim Debusschere en Jan Van Dael  als beloften.

  Ploegleider Mario De Clercq zal Hans bijstaan in de tijdrit van vrijdag in Herzele en in de zaterdagrit naar Aywaille.

  Voor Sven Vanthourenhout wordt het best leuk om met de ronde door eigen Beernem te rijden. “Dat geeft steeds een motivatie”, zei hij. “Maar ook de rit naar Buggenhout zegt me wel wat”.

  Hoe dan ook, de cyclocrossers kunnen zich eens tonen en voor Hans De Clercq is het de doelstelling dat zij uitrijden. Vooral voor Tom Vannoppen moet dat dan een opsteker zijn.

  Maar de wegkapitein in de Hamse formatie blijft Jehudi Schoonacker. Hij bereidde de Ronde van België voor in het Spaanse Almeria. Een individuele stage op basis van trainen en rusten. Zijn conditie is terug op peil nadat hij toch een poos met rugpijn sukkelde.

  Tevens gaat sportarts Dr.Frank De Winter uit Kruibeke mee voor de opvolging van de renners.

   

  TEKST: FLOR VAN DE VELDE


  FOTO: SUNWEB-PRO JOB

   

  27-05-2007 om 21:49 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 26/05/2007

  Proficiat aan BJORN COOMANS uit Ruisbroek met zijn 2° Seizoenszege van 2007 !!!!!
  Proficiat aan JEFFREY HERREBAUT uit Zele met zijn 1° Seizoenszege van 2007 !!!!!

  ZATERDAG 26/05/2007 – DUDZELE-BRUGGE (W) - Elite zonder Contract + Beloften - 115,5 Km - 02h34min

  Aantal deelnemers :
  1. Rieno Stofferis
  11. Steven De Decker uit Zele (Wielerploeg Soenens-Germond)

   

  26/05/2007 - HOUTHALEN-HELCHTEREN (LB) - Elite zonder Contract + Beloften - 117 Km - 02h25min

  Aantal deelnemers : 124

  1. Tom Vermeiren
  2. Dave Bruylandts
  5. Kristof Goddaert uit St.Gillis-Waas (Davitamon-Jong Vlaanderen)
   

  26/05/2007 - LINDEN (VB) - Elite zonder Contract + Beloften - 115 Km - 02h50min

  Aantal deelnemers : 90
  1. Lucas Persoon
  27. Gregory Franckaert uit Kallo (ASFRA R.T) op 2'05" 


  26/05/2007 - MERELBEKE (O)- Elite zonder Contract + Beloften - 116 Km - 02h36min

  Aantal deelnemers : 83

  1. Mario Willems
  9. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Voor Uit - St.Gillis-Waas) op 50"


  26/05/2007 - MERKEM (W) - Elite zonder Contract + Beloften - 119 Km - 02h46min

  Aantal deelnemers : 53

  1. Henk Mahieu
  15. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken) op 1'12"
  32. Nico Debaes uit Desselgem (CLC-Team Ingelmunster) op 1'30"
   

  26/05/2007 - WOLVERTEM (VB) - Elite zonder Contract + Beloften - 115,5 Km - 02h32min
  Aantal deelnemers : 108

  1. BJORN COOMANS uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jaques)
  8. Davy Peirsman uit Temse (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken)
  23. Bjorn Meersmans uit Bornem
  (Rock Werchter-Chocolade Jaques)

   

  26/05/2007 - WAASMUNSTER (RUITER) (O) - Am./Mast./Elite zonder Contract/Beloften - 95 Km - 02h08min

  Aantal deelnemers : 75

  WAASM Geert Joos bew.26.5

  Bij de amateurs op de Ruiter te Waasmunster ging de zege naar Geert Joos, de 40-jarige master uit Oppuurs

  1. Geert Joos
  3. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco C.T) op 15"
  5. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T)
  6. Gunther Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel)
  7. Francis Geldof uit Puivelde (Rudyco C.T)
  9. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco C.T)
  11. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco C.T)
  12. Steven Goossens uit St.Niklaas (PWC Jan Snel)
  13. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  15. Kristof Verbraeken uit Beveren (DAG)
  16. Chris Aerts uit Hamme (Rudyco C.T)
  17. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco C.T)
  20. Franky Weemaes uit Melsele (DAG)
  22. Stein Vermeulen uit Vrasene (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken)
  23. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes) op 1'50"
  28. Stefan Suy uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  30. Filip Thoen uit Stekene (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken)

  26/05/2007 - WAREGEM (W) - Elite m.C./Elite z.C./Beloften

  CRITERIUM ACHTER DERNY`S

  Aantal deelnemers : 12

  1. Leif Hoste (Predictor-Lotto)
  2. Niko Eeckhout (Chocolade Jacques)
  3. Bert Roesems (Predictor-Lotto)
  4. Wim Vansevenant (Predictor-Lotto)
  5. Roger Hammond (T-Mobile)


  26/05/2007 - WETTEREN TEN EDE (O) - Beloften - 114 Km - 02h35min

  Aantal deelnemers : 50

  1. Timothy Dupont
  5. Jarno Van Guyse uit Stekene (New Heebra Lombarden)
  17. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco C.T) op 1'54"
  36. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 2'22" 


  26/05/2007 - KIELDRECHT (O) - Juniores - 95 Km - 02h12min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Wout Mertens
  12. Alexander De Keersmaecker uit Kruibeke (Hoop Op Zegen Beveren) op 1'18"
  17. Nicolas Vereecken uit Kieldrecht (C.T.Menen)
  18. Jasper Verberckmoes uit Moerbeke (ASFRA R.T)
  25. Karl Ulrich Van Osselaer uit Zwijndrecht (WAC-Team) op 1'50" 


  26/05/2007 - MERCHTEM (VB) - Juniores - 83 Km - 02h03min

  Aantal deelnemers : 79

  1. Timothy Stevens
   

  26/05/2007 - WAASMUNSTER (RUITER) (O) - Juniores - 95 Km - 02h07min

  Aantal deelnemers : 68

  1. Kenny Vandenheede
  4. Pieter Cordeel uit Stekene (Balen B.C) op 30"
  8. Michiel Dieleman uit Hamme (AVIA C.T)
  11. Gert Baeyens uit Overmere (Rijschool AH-Gentse VS) op 1'35"
  13. Laurens Coucke uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) op 3'12"
  32. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland)
  35. Timothy Vergeylen uit Zele (Hudiko Waasland)
  40. Sam Van Uytvange uit Grembergen (Isorex C.T)
  48. Karl Vos uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  54. Mathieu De Beule uit Moerzeke (Hudiko Waasland)
  58. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)
  59. Kristof Scheirs uit Grembergen (Isorex C.T)
  60. Tom Verhulst uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren) 


  26/05/2007 - MICHELBEKE (O) - Juniores - 111 Km -

  RONDE VAN DE VLAAMSE ARDENNEN

  Aantal deelnemers : 142

  1. Frederique Robert
  15. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike C.T)
  17. Tom De Maesschalck uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  62. Stijn Van Geyte uit Grembergen (Isorex C.T)
  63. Bart Bryssinck uit Rupelmonde (ABBS Wielerjeugdteam)
  68. Jeroen Serverius uit Kieldrecht (DMC-D-Bike C.T)
  70. Wouter D'Hollander uit Zele (Isorex C.T)
  78. Simon Laureys uit Lokeren (Hudiko Waasland)
  85. Matthias Ongena uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  92. Davy Staes uit St.Niklaas (Josan Mercedes C.T)
  99. Guy Ten Hartog uit Sinaai (Thompson C.T)
  103. Evert Dehandschutter uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  109. Jens Verschaffelt uit St.Niklaas (Hoop Op Zegen Beveren) 
  113. Joeri Goddaert uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren) 
  114. Tim Wagemans uit Steendorp (Hudiko Waasland)
  119. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) 
  120. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)
  133. Jens Van Landeghem uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren) 
  136. Lawrence Van De Meersche uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren) 


  26/05/2007 - AARTRIJKE (W) - Dames Elite - 93 Km - 02h26min

  PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP

  Aantal deelnemers : 59

  1. An Van Rie
  5. Natasja Nobels uit Dendermonde (Squadra Ciclistica Femminile Bianchi) op 42"
  20. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee) op 5'50"
  29. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  37. Cindy Pieters uit St.Niklaas (Vlaanderen-Capri-Sonne)
  38. Sofie Verdonck uit De Klinge (KSV Deerlijk)
  44. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (La Royale Pedale Saint-Martin-Tournai)
  47. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team) 


  26/05/2007 - LUMMEN SCHALBROEK (LB) - Nieuwelingen - 59,5 Km - 01h30min

  Aantal deelnemers : 64

  1. Stef Swinnen
   

  26/05/2007 - OOSTERZELE (O) - Nieuwelingen - 64 Km

  Aantal deelnemers : 111

  Jeffrey Herrebaut 01

  1. JEFFREY HERREBAUT uit Zele (C.T.Menen)
  3. Laurens Poelman uit Kalken (Hudiko Waasland)
  13. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  39. Olivier Smet uit Belsele (Hudiko Waasland)
  40. Marnix Van Der Sijpt uit Stekene (Hudiko Waasland)
  49. Joren Roggeman uit Zele (Hudiko Waasland)
  50. Jan Van Meirvenne uit Hamme (ASFRA R.T)
  51. Glenn De Ridder uit Stekene (C.T.Menen)
  68. Pieter Oelbrandt uit Zwijndrecht (Hoop Op Zegen Beveren)
  91. Nick Bonnaerens uit Lokeren (Hudiko Waasland)
  92. Joshua De Smit uit Lokeren (Hudiko Waasland)
  94. Jonas Heirman uit Zele (Hudiko Waasland)
  101. Quenell Verhulst uit Zwijndrecht (Hoop Op Zegen Beveren)
  102. Jens Verleyen uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
   

  26/05/2007 - OOSTNIEUWKERKE (W) - Nieuwelingen -  61,5 Km - 01h30min

  Aantal deelnemers : 80
  1. Dean Devriese
  14. Joeri Persoon uit Stekene (WAC-Team) op 17"

  27-05-2007 om 21:48 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE OOSTERZELE VAN ZATERDAG 26/05/2007

  ZATERDAG 26/05/2007 - NIEUWELINGEN TE OOSTERZELE

  JEFFREY HERREBAUT KRIJGT LOON NAAR WERKEN IN OOSTERZELE !!!!!

   

  OOSTERZ aankomst herrebout bew 27.5
  De aankomst van Jeffrey Herrebaut voor Tim Van Speybroeck

  Jeffrey Herrebaut
  (Zele-Bodysol) was al meerdere weken zeer sterk aan het presteren. Nu heeft hij in Oosterzele ook de kroon op het werk gezet door een knappe zege. Voor de 4de Grote Prijs Verzekeringen Wijmeersch-Tavernier kwamen daar maar liefst 111 nieuwelingen opdagen.

  De streekrenners waren massaal aanwezig. Hudiko was aanwezig met : Olivier Smet (Belsele), Jonas Heirman (Zele), Nick Bonnaerens (Lokeren), Joshua De Smit (Lokeren), Stijn Van Hese (Belsele), Joren Roggeman (Zele), Laurens Poelman (Kalken), Kevin Van Geyte (Sint-Niklaas) en Marnix Van Der Sijpt (Stekene). Voor Hoop op Zegen Beveren gingen van start : Jens Verleyen (Stekene), Jori Van Steenberghen (De Klinge), Quenell Verhulst (Zwijndrecht) en Pieter Oelbrandt (Zwijndrecht). Ook Jeffrey Herrebaut (Zele -Bodysol), Glenn De Ridder (Stekene -Bodysol) en Jan Van Meirvenne (Hamme -Asfra) namen de start.

  De renners moesten 10 ronden van 6,4 km afwerken.

  De eerste helft van de wedstrijd waren er tal van aanvalspogingen maar ver droegen die nooit.

  Even over halfweg was er de eerste serieuze aanval van Cedric Callebaut. Hij hield het 2 ronden solo goed vol.Daarna kreeg hij het gezelschap van Mathias Lievens en Niels Wytinck.

  Het jagende peloton kwam terug. Bij het ingaan van de laatste ronde waagde Glenn De Ridder een alles of niks poging. Een deel van het peloton maakte kennis met het asfalt na de bocht aan de aankomst. Eigenlijk werd de wedstrijd wel gekenmerkt door heel wat valpartijen.

  Hoe moedig de aanval van De Ridder ook was, hij werd toch weer teruggegrepen. Zijn ploegmaat bij Bodysol CT Menen, Tim Van Speybroeck, loste hem af en ging zijn kans. Maar Jeffrey Herrebaut zag brood zitten in dat initiatief en hij kon bij Van Speybroeck aansluiten. Zo reden meteen twee ploegmaten vooruit.

  Ze deden dat heel soepel en gaven niet meer af. Zij moesten nu zelf maar uitmaken wie er won. Jeffrey Herrebaut pakte de bloemen en moest er niet eens voor spurten want Van Speybroeck zat er echt door. Herrebaut had trouwens ook al het meeste kopwerk moeten doen.  Voor de Zelenaar was het de eerste zege van het seizoen. Maar let op, er volgen er zeker nog. Tim Vanspeybroeck was al blij dat hij nog als 2de de aankomst bereikte.

  Knap werk kwam er ook nog uit de benen van Hudiko-man Laurens Poelman. Hij reed solo over de streep als 3de. De spurt van de groep voor de 4de plaats, werd gewonnen door Cedric Callebaut voor Joeri Stallaert. Jori Van Steenberghen werd 13de, Olivier Smet 39ste, Marnix Van Der Sijpt 40ste, Joren Roggeman 49ste, Jan Van Meirvenne 50ste, Glenn De Ridder 51ste, Pieter Oelbrandt 68ste, Nick Bonnaerens 91ste, Joshua De Smit 92ste, Jonas Heirman 94ste, Quenell Verhulst 101ste en Jens Verleyen 102de.

   

  OOSTERZ bloemen herreb bew 27.5
  Jeffrey Herrebaut met de verdiende eerste bloemen van 2007

  OOSTERZ laurpoelman 3de bew 27.5

  Laurens Poelman kwam alleen binnen als 3de


  OOSTERZ Hudikoboys bew 27.5

  Het Hudiko Wielerteam Waasland was opvallend aanwezig in Oosterzele  TEKST: FLOR VAN DE VELDE


  FOTO’S : ALAIN SENNESAEL

   

   

   

   

  27-05-2007 om 12:41 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 26/05/2007

  Karl Voss (Beveren–Hoop op Zegen) reed in Waasmunster voortreffelijk mee. Het was rond zijn persoon al erg stil en dat was het gevolg van een rugblessure én een uitwisselingsavontuur met de school.Hij vertelde:

  -“Nu begint het koersen toch te beteren. In Waasmunster was het een snelle koers. Na het eerste wedstrijduur was het gemiddelde 43 km/h. Uiteindelijk was het gemiddelde van de ganse koers 42,5 Km/h. Na iets meer dan 40 km ben ik mee van voor beginnen ronddraaien en ben ik veel mee gesprongen en zelfs een paar keer kort weggeweest maar spijtig genoeg niet weggeraakt. Het deed wel deugd om goed mee te kunnen, buiten de problemen met de versnellingen. Nu weet ik dat ik niet voor niets train en dat het opbrengt. Ik hoop dit jaar nog een goede prestatie neer te zetten...”

   

  Andres Pieters (C.T.Menen) uit Dendermonde reed te Walhain een wedstrijd voor Nieuwelingen met 55 deelnemers. Hij heeft daar de wedstrijd vrij lastig gemaakt.

  In de laatste ronde glipte er toch nog iemand door de mazen van het net en maakte een kloof van 400 meter , het aanstormend peloton slaagde er juist niet in om het gat te dichten. Andres won de pelotonspurt.

  Laurens Coucke ( Sint-Gillis - Hoop op Zegen) liet in Waasmunster al een zeer degelijke indruk. Tenslotte kon hij een vrij lange periode na zijn val in Berlare (1 mei) niet koersen.

  -“Ik ben wel tevreden want uiteindelijk werd ik toch 2de in de spurt van het peloton. In de 4de ronde reed ik zelfs alleen naar de kopgroep van twaalf maar net toen ik er bij kwam demarreerden ze terug en ik kon niet meer op dat moment.”


  Bij de 13-jarige  aspiranten reed Glenn Rotty (Sint-Pauwels–WAC Team) zaterdag in Elsegem (Wortegem-Petegem ) en werd er 11de van de 29 deelnemers. Het was een snelle koers op een mooi parcours en de rennertjes reden aan een gemiddelde snelheid van 37 km/u. Ook Tom Van Dam (Melsele -WAC team) reed te Elsegem bij die 13-jarigen en werd 13de.

  In de wedstrijd zelf werd het deelnemersveld al snel uit elkaar gereden zodat ze nog met 15 waren. De laatste twee ronden ontsnapten nog twee renners: winnaar Jan Willem Welter en Dylan Jaspers, een ploegmakker van Glenn en Tom.  Tekst : FLOR VAN DE VELDE & KENNY

  27-05-2007 om 10:11 geschreven door kenny


  26-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. TE KORTEMARK VAN ZATERDAG 26/05/2007
  ZATERDAG 26/05/2007 - KORTEMARK - W.A.O.D.

  CATG. A / B (60 deelnemers)
  1. Hakim Verbeure winnaar A
  4. Geoffrey Luyssen winnaar B
  24. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B12)

  CATG. C / D
  1. Patrick Van Rentergem winnaar D
  2. Franky Van Oyen winnaar C
  28. Marc Borghgraef uit Burcht (C14)
  30. Dirk Bryssinckx uit Melsele (C15)

  CATG. E / E+
  1. Wim De Waal winnaar E
  2. Florent De Leersnijder winnaar E+
  11. Lucien Van Goethem uit Stekene (E+3)

  CATG. F1
  1. Eddy Caeckaert
  4. John Heyndrickx uit Nieuwkerken

  26-05-2007 om 23:05 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD JUNIORES TE KIELDRECHT VAN 26/05/2007

  Juniores te Kieldrecht van Zaterdag 26/05/2007

   

  VREUGDE BIJ HOBOKEN WAC MET WOUT MERTENS

   

  In Kieldrecht kwamen 42 renners aan de start om 15 ronden te fietsen. Joris Haers (Bassevelde) was de eerste aanvaller en hij toonde zich toch wel een paar ronden alleen voorop.

  In de 4de ronde waren het Alex Grisnigt (NL) Bert Jan Broeckaert en Wout Mertens die het hoge woord voerden. Er kwam een reactie op van Sander Stiegelis (NL) en Nicolas Vereecken maar die ging nooit de goede richting uit.

  Vooraan kwam er weer een andere situatie toen het drietal Grisnigt, Wout Mertens en Joris Haers ten strijde trokken. Ze kregen het gezelschap van Thomas Polak (NL), Nick Hannes , Yannick Sijnesael en Jeroen Rombouts (NL) en de wedstrijd lag in de goede plooi met deze zeven leiders.

  Zowel Stiegelis als Vereecken probeerden nog wel iets maar niets mocht baten.  Bij de zeven waagde Wout Mertens het alleen omdat het zowat stil viel en daarmee boekte hij in de laatste ronde succes. Hij reed naar zijn tweede seizoenszege nadat hij deze maand ook al won in Sleidinge.

  De 2de plaats was voor Nick Hannes (Wechelderzande) voor de Nederlanders Polak en Grisnigt. Favoriet Nicolas Vereecken moest tevreden zijn met een 17de plaats. Een knap resultaat boekte Alexander De Keersmaecker van Hoop op Zegen want hij eindigde 12de en hij koerst toch maar zijn eerste seizoen.


  KIELDR DE KEERSM bew 26.5
  Alexander De Keersmaecker (Kruibeke) die een knappe uitslag boekte te Kieldrecht.

  Tekst en Foto : FLOR VAN DE VELDE

  26-05-2007 om 22:19 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD JUNIORES TE WAASMUNSTER VAN 26/05/2007

  Juniores te Waasmunster van Zaterdag 26/05/2007

   

  WEST-VLAANDEREN BOVEN MET KENNY VANDENHEEDE ALS WINNAAR


  WAASM winnaar vdheede willy bew.26.5

  De winnaar Kenny Vandenheede bij speaker Willy De Maere.

   

  In Waasmunster op de Ruiter hebben ze ook dit jaar een traditie duidelijk in ere gehouden want de wedstrijd kreeg nog steeds “Meesterschap van het Waasland” zoals het al in Jezukes tijd werd genoemd. Maar degenen die er een duidelijke uitleg kunnen bij verschaffen over het ontstaan zijn overleden en de mannen van nu, weten er ook niets over.?

  Maar voor Veloclub Vlug en Vrij zijn dat geen zorgen want met de medewerking van het Kermisbestuur van de Ruiter én het gemeentebestuur van Waasmunster, zetten ze twee koersen op één namiddag op de affiche.

  Niet minder dan 68 juniores namen de start; al dachten sommigen er anders over vermits Pieter Cordeel voor de start nog rond reed met het nummer 99 op zijn rug. Maar toen bleek dat hij het nummer 66 gewoon onderste boven had vastgemaakt.

  De streekrenners waren goed vertegenwoordigd met Jochem Smet (Kemzeke), Tom Verhulst (Beveren), Kristof Scheirs (Dendermonde), Gert Baeyens (Overmere), Sam Van Uytfange (Grembergen), Wim Van de Wiele (Zele), Karl Vos (Beveren), Tom Michils (Moerbeke), Dieter Van der Stock (Hamme), Mathieu De Beule (Moerzeke), Michiel Dieleman (Hamme), Nick Van Walle (Temse), Laurens Coucke (Sint-Gillis), Didier Verlee (Sinaai) en Pieter Cordeel (Stekene).

  Ze moesten om de 95 km rond te maken 17 ronden rijden. Reeds van in de beginnen ging het vrij snel en toch aanvallend.

  In de 2de ronde ging het vooraan echt geweldig en we zagen dat een groepje zich aan het afscheiden was. En inderdaad, in de 4de ronde kregen we een kopgroep van twaalf. Wie er niet bij was heette Laurens Coucke en reed hij bijzonder sterk. Hij was wel een drinkbus kwijtgeraakt op een cruciaal moment.

  De twaalf leiders waren: Gert Baeyens, Michiel Dieleman, Nick Van Walle en Pieter Cordeel voor de regio en Kenny Vandenheede, Jochem Debever, Frederik Van Leemputte, Dries Ingels, Jelle Wallays, Johan Kindts, Vincent Meyvis en Thomas Vanhaecke.

  De manier waarop dat dozijn voorsprong bijéén fietste liet niet veel goeds voorspellen voor de rest.

  In de 6de ronde was het de kleine Mattias Leukemans die de achtervolging gestalte gaf. De WAC-renner  kreeg echter maar weinig steun en zo reden de twaalf bijna 40 sec voorop. Bij hen moest nu Johan Kindts lossen en hij kwam in de groep terecht waarin we Christiaan Govaert, ook al van het WAC-team, erg zijn best zagen doen. Maar tevergeefs in de 8de ronde bedroeg de achterstand al meer dan een minuut.

  Ook Ricky Rosseel , een West-Vlaming uit Meulebeke, verdiende nog een prijs van moed en zelfopoffering voor de manier waarop hij in de 10de ronde in de achtervolging ging. Maar het leverde hem niets op.

  De elf leiders liepen steeds maar verder uit en bij hen zat nu zeker de winnaar. In de voorlaatste ronde zonderden zich drie jongens af: Jelle Wallays, Thomas Vanhaecke en Kenny Vandenheede.  Goed bekeken van hen, want het was definitief toen ze met 15 sec aan de laatste ronde begonnen. Op dat ogenblik moesten in de kopgroep Jochen Debever en Gert Baeyens lossen.

  De situatie bleef zoals ze was en in de spurt stond er geen maat op Kenny Vandenheede die zijn vierde zege behaalde voor Jelle Wallays die een knappe wedstrijd reed en eigenlijk van in de eerste ronden altijd in de spits reed.  Op een seconde of  7 werd Thomas Vanhaecke 3de zodat het helemaal West-Vlaanderen boven was.

  De eer van de regio Waas werd gered door Pieter Cordeel die op 30 sec Vincent Meyvis achter zich hield. De groepspurt op ruim 3 minuten van de winnaar werd gewonnen door Thomas Chamon, ook al een … West-Vlaming (De Panne)

  Winnaar Vandenheede was naar Waasmunster gekomen, gewoon om te koersen. “Ik voelde mij zeker niet super maar hoe verder de koers ging, hoe beter ik werd. Maar ik twijfelde wel aan mijn kansen met mannen als Vanhaecke er bij. Ik heb dan alles op alles gezet om eventueel 2de of 3de te worden. Echt, ik dacht niet te winnen.”  Als nieuweling won hij vorig seizoen nog 11 wedstrijden.

  Jelle Wallays, zeker een smaakmaker op de Ruiter, werd gehuldigd als tweede en kreeg een knappe trofee uit Handen van Rie Maes, de voorzitter van de Sportraad van Waasmunster.  Jelle won al twee koersen en omdat hij geen spurter is probeerde hij alleen binnen te komen. Maar dat lukte niet.

   

  WAASM bloemenmeisje coucke bew.26.5
  Het bloemenmeisje in Waasmunster was de zus van renner Laurens Coucke. Misschien had ze wel liever die bloemen van het “Meesterschap van het Waasland” aan haar broer gegeven?

  WAASM 2de Wallays rie bew.26.5
  De 2de in de uitslag, Jelle Wallays, kreeg een knappe trofee van de Gemeentelijkke Sportraad. Die werd overhandigd door Rie Maes, (rechts) , de voorzitter.


  TEKST EN FOTO’S: FLOR VAN DE VELDE

   

   

  26-05-2007 om 21:15 geschreven door kenny


  25-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN W.A.O.D. ZATERDAG 26/05 , ZONDAG 27/05 , MAANDAG 28/05 EN DINSDAG 29/05/2007

  ZATERDAG 26 MEI 2007 - KORTEMARK  – Café Sportwereld – Handzamestraat
   Locatie Handzamestraat - Kortemark


  G / G+

  13:00

  50 Km

  15 Ronden

  F2

  13:02

  50 Km

  15 Ronden

  F1

  13:03

  50 Km

  15 Ronden

  E / E+

  13:04

  50 Km

  15 Ronden

  C / D

  14:30

  61 Km

  18 Ronden

  A / B

  14:33

  61 Km

  18 Ronden

   

  ZONDAG 27 MEI 2007 - WAARSCHOOT - Creve Drinks NV - Oostmoer 129

   Locatie Oostmoer- Waarschoot


   

  INWONERS

  14:00

  21,5 Km

  6 Ronden

  TOERISTEN

  15:00

  43 Km

  12 Ronden

  A / B

  16:30

  68 Km

  19 Ronden

   

  MAANDAG 28 MEI 2007 - EEDE (Ned)  – Hof Van Eede – Dorpsplein 3

   

       A / B          14:30       75 Km    27 Ronden


  MAANDAG 28 MEI 2007 - EKSAARDE  – Café 't Moleken – Rechtstraat 326

   Locatie Rechtstraat - Eksaarde  

   

  G / G+

  13:30

  48 Km

   8 Ronden

  F2

  13:32

  48 Km

  8 Ronden

  F1

  15:00

  53 Km

  9 Ronden

  E / E+

  15:02

  53 Km

   9 Ronden

  C / D

  16:45

  70 Km

  12 Ronden

  DINSDAG 29 MEI 2007 - IJZENDIJKE (Ned)  – Café Les Amis – Koninginnestraat 24

   

   

  G / G+

  18:00

  50 Km

  10 Ronden

  F2

  18:02

  50 Km

  10 Ronden

  F1

  18:04

  50 Km

  10 Ronden

  E / E+

  18:06

  50 Km

  10 Ronden

  C / D

  19:30

  70 Km

  14 Ronden

  A / B

  19:34

  70 Km

  14 Ronden


  25-05-2007 om 13:25 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN V.W.F. VOOR ZATERDAG 26/05 , ZONDAG 27/05 EN MAANDAG 28/05/2007

  ZATERDAG 26 MEI - TERNAT (1740) - Molenstraat 1 - Café Pajotje
  2de rit meerdaagse

  E-cat     13h00
  GF-cat   13h01
  C-cat     14h30
  D-cat     14h31
  A-cat     16h00
  B-cat     16h01  ZONDAG 27 MEI - DEFTINGE (9570) - Geraardbergsestraat - Voetbalkantine
  7de rit VWF-GEDITROFEE

  E-cat     13h00
  GF-cat   13h01
  C-cat     14h30
  D-cat     14h31
  A-cat     16h00
  B-cat     16h01

  MAANDAG 28 MEI - PEISEGEM (1785) - St.Huybrechtstraat 5 - Café Leireken

  PK - BRABANT 

  E-cat     13h00
  GF-cat   13h01
  C-cat     14h30
  D-cat     14h31
  A-cat     16h00
  B-cat     16h01

  25-05-2007 om 13:25 geschreven door kenny


  24-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 24/05/2007

  SVEN WIELANDT BEHAALDE KNAPPE 6DE PLAATS IN DE TOUR DU LOIRET TE FRANKRIJK !!!!

   

  BEV LL Wielandt sven bew


  Sven Wielandt
  (Wielerpromotieclub Jeugdteam) uit Beveren reed het weekend van Zaterdag 19/05 en Zondag 20/05/2007 de Tour Du Loiret te Frankrijk.

  Sven Wielandt :”In de eerste rit van 176 Km ontsnapte ik na een 40-tal km met 19 renners. De samenwerking was uitstekend zodat we na 100 Km al 7min voorsprong hadden. In de drie plaatselijke ronden die lastig waren met een klimmetje van 1km viel de groep in stukken zodat we op 10 Km van de aankomst nog met 9 overbleven. Uiteindelijk waren er 2 voorop geraakt gevolgd door 3 renners en dan ik met nog 1 renner”.

  Sven eindigde in de eerste rit op de 7de plaats op 29 sec van de winnaar.

   

  De tweede rit van 156 Km. Sven Wielandt :”Het eerste uur probeerde verschillende renners weg te geraken. Uiteindelijk reed er een groepje van 11 renners weg. Deze hadden in het klassement al een grote achterstand en zij zouden voor de ritzege strijden. Ik hield mij bij de gele trui om geen tijd te verspelen. In de laatste kilometer die stevig bergop liep probeerde ik met een langgerekte sprint om nog wat afscheiding te krijgen in de groep. Dit lukte en ik werd 20ste in de rit en schoof op naar de 6de plaats in het klassement.

   

  De derde rit 83 Km (zondagochtend) , zeer slecht weer met een hele dag regen.

  Sven Wielandt :”In het begin waren er weer veel aanvallen ook van de klassements renners. Ik sprong steeds mee als er één van de klassements renners mee ging. Zes renners geraakt voorop met geen enkele renner die vooraan stond in het klassement. Deze 6 streden dan ook voor de overwinning. Ik had ook nog af te rekenen met een lekke band maar kon met de hulp van een ploegmaat die zijn wiel afstond vlot terug aansluiten. In de sprint hield ik me goed vooraan zodat ik 17de werd”.

   

  De vierde rit 92 Km (zondagnamiddag) , nog altijd slecht weer.

  Sven Wielandt :”Na een 20-tal Km kwamen we in een open vlakte waar het zijwind was. Men trok het peloton op de kant en het viel in drie stukken uiteen. Ik zat net iets te ver en voor mij moesten tal van renners lossen , toch kon ik op mijn eentje de kloof nog overbruggen. Jammer genoeg was de vierde in het klassement niet mee zodat zijn ploeg met het tweede en derde deel van de groep terug kwam aansluiten. Er reden dan 5renners weg. In de sprint van de groep zat ik weer helemaal vooraan zodat ik 13de eindigde. In het eindklassement behaalde ik een 6de plaats op 29 sec van de winnaar”.

  24-05-2007 om 10:25 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD VOOR BELOFTEN TE BOEKHOUTE VAN WOENDAG 23/05/2007

  WOENSDAG 23/05/2007 - BOEKHOUTE - BELOFTEN

  BULGAAR WINT IN BOEKHOUTE, EREPLAATS VOOR JARNO VAN GUYSE

   

  BOEKH aankomst georgiev bew 24.5
  Aankomst van de Bulgaar Georgiev

  Te Boekhoute kwamen 38 Beloften aan de start. Ze moesten 15 ronden van 8 Km afleggen. Elke ronde was er een premie van 15 euro met zelfs in de 7de ronde een premie van 25 euro. Er was dus wel wat te verdienen.

  Er waren 3 streekrenners : Kristof D’Hollander (Stekene) , Sam Christiaens (Sint-Gillis-Waas) en Jarno Van Guyse (Stekene).

  De eerste goeie ontsnapping kwam er na 4 ronden toen Nielsen Raedt in den aanval ging.Hij kreeg even later het gezelschap van Petar Panatiov (Bulgarije) en Avery Clinton (Nieuw-Zeeland). Zij haalden een maximale voorsprong van 22 seconden en hielden het 5 ronden uit.

  Toen was het de beurt aan Bjorn De Decker. Even later kwamen Spas Gyurov (Bulgarije), Pieter Muys, Maxim Debusschere en Benjamin Verraes aansluiten. Vijf leiders, maar niet voor lang want ook Jonas Reybrouck, Jarno Van Guyse, Tijs Crombez en Avery Clinton (Nieuw-Zeeland) vonden de aansluiting zodat ze met negen waren.

  Kristof D’Hollander verdween in de 10 ronde door een lekke band.

  In de 11de ronde probeerden Pieter Muys en de Nieuw-Zeelander Avery Clinton (rijdende voor het Soenens-Germond team) om weg te geraken maar ook dit mislukte. Jonas Reybrouck, Maxim Debusschere en Tijs Crombez waren de volgende die hun kans waagden. Ze hielden het een tweetal ronden samen uit maar met nog 2 ronden te gaan was alles te herdoen.

  Op het einde van de wedstrijd liet de Bulgaar Georgi Georgiev z'n 18 metgezellen in de steek en won zo zijn eerste seizoenszege. Pieter Muys kwam nog afgescheiden binnen op de 2de plaats voor Rick Craenen. De spurt om de 4de plaats werd gewonnen door de Nieuw-Zeelander Avery Clinton voor Nielsen Raedt en Jarno Van Guyse werd 6de.

  Sam Christiaens werd 26ste.

  Jarno Van Guyse is bezig met de voorbereiding van Parijs-Roubaix. Hij was met de fiets tot Boekhoute gekomen voor extra kilometers in de benen te hebben. Zaterdag start hij in Wetteren-ten-Ede en daarna zondag nog in Sinaai.

   

   BOEKH sam christiaens bew. 24.5

  Sam Christiaens die ook in Boekhoude aan de slag ging en 26ste werd.

   

  TEKST: FLOR VAN DE VELDE

   

  FOTO’S: ALAIN SENNESAEL

  24-05-2007 om 09:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERKALENDER VOOR HET WEEKEND VAN ZATERDAG 26/05 , ZONDAG 27/05 EN MAANDAG 28/05/2007

  WIELERKALENDER 26-27-28/05/2007

   

  WBV gaat in de regio een drukweekend tegemoet. Er zijn op drie dagen vijf wedstrijden. Op de Ruiter in Waasmunster pakken ze uit met twee koersen op één namiddag.

  Zaterdag 26 Mei  om 14u begint op de Ruiter een wedstrijd voor Juniores. Vorig jaar reden er nog nieuwelingen. De juniores moeten 95 km afleggen of 17 ronden. De inschrijving gaat door in de Hondenschool aan de Sousbeekstraat 98. WBV is er met de afgevaardigden  Filip Apers, Killiaan De Neef  en Johan De Wolf.

  Wanneer de juniores binnen zijn start om 17.15u een koers voor Amateurs Open. Ook zij schrijven in in de Hondenschool en rijden precies dezelfde wedstrijd als de juniores zijnde 95 km of 17 ronden. Vorig jaar waren er 57 deelnemers en zege ging naar Jurgen Diependaele die er zijn 2de koers van 2006 mee won. WBV met Alain Cannuyer en Rudy Steels.

  Zaterdag 26 Mei wordt ook in Kieldrecht een Junioreswedstrijd gegeven. Dus, concurrentie  voor Waasmunster of misschien andersom? In ieder geval is het een nieuw gegeven want in 2006 viel Kieldrecht een week later en was de Ruiter paraat met een elite z.c.-wedstrijd aan de Groenselstraat. Bovendien zijn de mannen van de Ruiter van nieuwelingen naar juniores gegaan. Dikke pech voor beiden.

  De juniores starten in Kieldrecht om 15u voor 95 km of 15 ronden van 6,3 km. Inschrijving in Café La Roja, Dorpsstraat 10. Vorig jaar was Michael Van Staeyen de beste van de 27 deelnemers. WBV is er met William Vettenburg, Erc Van Goethem en stagiair Van Dooren.

   

  Zondag 27 Mei kan er wielersport beleefd worden in Sinaai in de Zwaanaardestraat waar de Beloften zijn uitgenodigd. Alle formaliteiten vinden er plaats bij Brandstoffenhandel Vercauteren. Start om 15 u voor 112 km of 14 ronden. WBV met Rudy Steels, Alain Cannuyer, Johan De Wolf en stagiair Van Dooren. Vorig jaar stonden 41 renners aan de start en Steven Storms won er zijn eerste koers.

   

  Om af te sluiten kunnen wielerliefhebbers Maandag 28 mei naar Berlare trekken voor een wedstrijd voor Elite zonder Contract en Beloften. Inschrijving van 13.30 tot 14.45 in de tent voor garage De Beule (Renault) Emiel Hertecantlaan 38/40 en start om 15u. De afstand staat op 120 km of 20 ronden van 6 km. Het is een inrichting W.K.Berlare Sportief vzw  maar ten voordele van de Wielertoeristenclub “De Puitenrijders”. Op 9 april was er reeds een wedstrijd en die werd gewonnen door Thomas Ongena voor Marc Bayens en Jurgen De Deyn.

  De wedstrijd van maandag wordt reeds voor de 35ste maal georganiseerd. Vorig jaar ging de zege ook al naar Thomas Ongena.

  BERL 06 ongena bew 24.5

  FOTO: Thomas Ongena bij zijn zege vorig jaar.

  TEKST : FLOR VAN DE VELDE

  24-05-2007 om 09:38 geschreven door kenny


  23-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 23/05/2007

  WOENSDAG 23/05/2007- RUIEN (O) - Elite zonder Contract + Beloften - 102 Km - 02h22min

  Aantal deelnemers : 86

  1. Stijn Hoornaert 


  23/05/2007- STEENHUFFEL-LONDERZEEL (VB) - Elite zonder Contract + Beloften - 117 Km - 02h44min
  Aantal deelnemers : 116

  1. Michaël Blanchy
  4. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken)
  5. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T)
  16. Davy Peirsman uit Temse (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken)
  31. Matthias Onghena uit Kieldrecht (W.O.O.Parike) op 17"
  42. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)
  65. Kristof Goddaert uit St.Gillis-Waas (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  87. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Voor Uit - St.Gillis-Waas)

  23/05/2007- BOEKHOUTE (O) - Beloften - 120 Km - 02h49min

  Aantal deelnemers : 39
  1. Georgi Georgiev
  6. Jarno Van Guyse uit Stekene (New Heebra Lombarden) op 27"
  26. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes)

  23-05-2007 om 22:55 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND VAN WOENSDAG 23/05/2007

  Vierde plaats Ralph Schaalje in Temse

   

  De Axelaar Ralph Schaalje (CT Keukens Buyse Knesselare) werd 4de in de wedstrijd te Temse van Zondag 20/05/2007 en maakte een sterke indruk. Ralph ging in de beslissende vlucht mee en maakte vervolgens deel uit van een kopgroep van elf man die tot de finish bijeen bleven om daar uit te maken wie zich de sterktste mocht noemen.

  In totaal namen 105 renners deel aan de wedstrijd die een lengte had van 115 kilometer. Ralph Schaalje was tevreden met zijn klassering.

  Afgelopen donderdag was Ralph Schaalje al achtste geworden in
  Destelbergen.
  Aan de wedstrijd daar deden 98 renners mee en ook daarin manifesteerde de Axelaar zich als een van de betere renners.

   

   

  Belofte Gregory Franckaert (ASFRA C.T) uit Kallo heeft Zaterdag 19/05/2007 deelgenomen aan een wielerwedstrijd in Lys Lez Lannoy (Lille) te Frankrijk.

  Het was een interclub wedstrijd voor Elite zonder Contract en Beloften en Gregory heeft daar een mooie 13de plaats behaald op 121 deelnemers.

  Het regende keihard bij de start van de koers , een koers van 12 ronden van 16 Km met telkens een kasseistrook van 1 kilometer.

  Gregory Franckaert : “Ik was zelfs van plan om met lange mouwen te starten maar net voor het vertrek veranderde ik nog van gedacht. Na goed 5 kilometer gingen de eerste renners al tegen de vlakte , ik zag alles op de eerste rij gebeuren en natuurlijk lag ik er ook bij. (niets aan te doen !!!)

  Door de enorme valpartij scheurde het peloton en hadden we 2 ronden nodig om terug aansluiting met het grote peloton te krijgen , een kopgroep was reeds gevormd en weggereden.

  De éne aanval volgde de andere op en uiteindelijk konden we met een klein groepje wegrijden.

  Bij de koplopers was het een echte afvallingsrace maar ze bleven voorop met uiteindelijk nog 7 renners.

  In het achtervolgend groepje waar ik in zat was het al niet veel beter en dunde ook uit , uiteindelijk mochten we spurten voor een 8ste plaats".

  Gregory Franckaert werd 13de en zijn ploegmaat Thomas Vernaeckt werd 12de.

  23-05-2007 om 21:00 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN WOENSDAG 23/05/2007

  Onder leiding van Kenny Janssens en Eric Vermeulen vertrokken Woensdagmiddag om 14H00 aan 't Schuurke te Beveren 27 POLDERRENNERS voor de trainingsrit naar 't HELLEGAT.
  Ditmaal was de wind geen spelbreker en kon een goed tempo onderhouden worden.
  De totale afstand bedroeg 97 Km en het gemiddelde was goed voor 36,2 Km/h.
  Wie reden vandaag mee : Cedric Koppen
   , Dirk Bryssinckx , Natasja Nobels , Joris De Jonghe , Gregory Franckaert , Dirk Stroobandt , Freddy De Blick , Koen Apers , Nicky David , Wim De Cleene , renner van Hoop Op Zegen Beveren , Jan Vlegels , Marc Van Overmeiren , Danny Smet , Dirk Cleys , Saskia Van Overmeire , Mister Y , Rudi Franssens , Erik Borghgraef , Benny Vercauteren , Eric Vermeulen , Jos Vermeulen , Franky Weemaes , Eric Van Tiggel , Ralph Schaalje , Sven Wielandt  en Kenny Janssens.

  23-05-2007 om 19:52 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE EVERGEM VAN DINSDAG 22/05/2007

  DINSDAG 22/05/2007

   

  NICKY COCQUYT WINT, GONCARAS ZESDE


  EVERG NICK COCQUYTaankomst bew 22.5 EVERG nicky COCQUYT bloemen bew 22.5

  Te  Evergem-Belzele gingen 64 Elite zonder Contract en Beloften van start voor 19 ronden van 6,1 km.

  De streekrenners waren er goed vertegenwoordigd met Kris Smet (Sint-Niklaas), Pascal Van De Velde (Lokeren),  Wim De Rudder (Belsele), Gunther Van Driessche (Lokeren), Bart Piessens (Sinaai), Mano Schouten (De Klinge), Marc Laureys (Sint-Niklaas), Geert Smet (Sint-Niklaas) en Jan Snel renner Mindaugas Goncaras (Lithouwen).

  De renners vlogen er goed in van bij de start maar niemand raakte echt weg.Het tempo lag vrij hoog zodat het heel moeilijk was om weg te geraken.

  Het was wachten tot 5 ronden voor het einde, toen er een kopgroep van 22 ontstond. Zij namen een mooie voorsprong en het was duidelijk dat de winnaar bij hen moest gezocht worden.

  Met nog 3 ronden te gaan werd de kopgroep van 22 herleid tot 14 en dit waren : Nico Strynckx,

  Stijn Nauwynck, Kristof Dereeper, Steven Thys, Tobyn Horton (GBR), Geoffrey Demeyere,

  Bart Van Speybroeck, Thomas White (GBR), Mario Willems, Mindaugas Goncaras (Lithouwen),

  Kristof Van De Putte, Patrick Cocquyt, Rieno Stofferis en thuisrijder Nicky Cocquyt.

  Die veertien reden dan ook de laatste ronde in en alle mensen verwachtten Mario Willems of

  Patrick Cocquyt als winnaar maar het draaide anders.

  Thuisrijder Nicky Cocquyt kwam afgescheiden aan met een voorsprong van zo'n 100 meter. Voor Nicky Cocquyt was het de eerste zege van het seizoen en het kon niet mooier dan op eigen bodem. Mario Willems won de spurt voor de 2de plaats voor Thomas White (GBR), Bart Van Speybroeck en Kristof Dereeper.

  Mindaugas Goncaras werd 6de, Marc Laureys 21ste, Mano Schouten 29ste, Kris Smet 32ste en Wim De Rudder 38ste.

  EVERG MARC LAUREYS bew 22.5 

  Marc Laureys uit St.Niklaas

  TEKST: FLOR VAN DE VELDE

   

  FOTO’S: ALAIN SENNESAEL

  23-05-2007 om 07:58 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN WIELRENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 22/05/2007

  MAANDAG 22/05/2007- BOOISCHOT (A) - Elite zonder Contract + Beloften - 120 Km - 02h42min

  Aantal deelnemers : 105

  1. Patrick Van Roosbroeck
   

  22/05/2007- EVERGEM-BELZELE (O) - Elite zonder Contract + Beloften - 120 Km - 02h30min

  Aantal deelnemers : 64
  1. Nicky Cocquyt
  17. Walter De Veerman uit Lochristi op 2'10"
  21. Marc Laureys uit St.Niklaas (Rudyco C.T)
  29. Mano Schouten uit De Klinge (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken) op 2'30"
  32. Kris Smet uit St.Niklaas (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken) op 3'55"
  38. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco C.T)

  23-05-2007 om 07:57 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 22/05/2007

  HENDRIK VAN DEN BOSSCHE HAD BETER NIET AANGEVALLEN IN HET BK!


   
  Hendrik Van Den Bossche 02Hendrik Van Den Bossche 01


  Hendrik Van Den Bossche
  (Grembergen – K. Balen BC)) reed het BK als eerstejaars junior. “Ik verwachtte eerst toch nog een goede uitslag maar na dat het gestopt was met regenen kon ik het niet laten om mee in de aanval te gaan. Uiteindelijk is het toch nog uitgedraaid op een massasprint. Dus had ik beter gewoon in de buik van het peloton blijven zitten gedurende de hele koers en niet aangevallen, dan had ik zeer waarschijnlijk een top-10 plaats veroverd, of toch niet ver daarvan alleszins.”

   

  TEKST: FLOR VAN DE VELDE

  23-05-2007 om 07:22 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN HET WAC-TEAM VAN DINSDAG 22/05/2007
  logo%20wac

  NIEUWS VAN HET WAC-TEAM

   

  Julia Verwulgen won een wedstrijd bij de bij de 14 -jarige meisjes te Merelbeke.

   

  Op Hemelvaartsdag had de eerste manche van vier wedstrijden van het clubkampioenschap plaats voor aspiranten te Hoboken.

  We bekijken nog eens de uitslagen.

  Bij de 12 jarigen:1ste Nathan Van Hooydonck (zoon van Gino Van Hooydonck ex-prof ), 7de Stef Vercauteren (Sinaai), 22ste Pieter Persoon  (Stekene)

  13 jarigen:1ste Jasper Dylan (WAC) , 3de Michiel Van Steerteghem (Nieuwkerken), 8ste Tom Van Dam (Melsele), 9de Glenn Rotty (Sint-Pauwels), 36ste Kenzo Schelfout (St-Gillis)

  14 jarigen:13de Stephen Cuyken (Nieuwkerken), 20ste Matthias Van Walle (St-Niklaas), 26ste Yourick Vanwijnsberghe (Nieuwkerken)

  14 jarige meisjes;1ste Shauni Corthout (Wacster)

   

  Aspiranten in Hoegaarden: Robin Persoon (Stekene) werd 6de bij de 14-jarigen.

   

  Bij de nieuwelingen reden drie Waaslanders van WAC de Ridley Tour. Joeri Persoon, Jasper Van Den Branden en Brian Rubens.

  Hun uitslagen:in de eeste rit : Jasper 23ste, Joeri 75ste en Brian 111de

  tweede rit: Jasper 23ste, Joeri 83ste en Brian 113de

  derde rit: Jasper 67ste, Joeri 82ste en Brian 117de

  vierde rit: Jasper 36ste, Joeri 8ste en Brian 108ste

   

  In het eindklassement stond Jasper Van den Branden 23ste, Joeri Persoon 75ste en Brian Rubens 112de

   

  Bij de junioren een sterke prestatie van Karl Van Osselaer (Zwijndrecht) te St.Baafs Vijve. Naast een paar premies legde hij beslag op een 8ste plaats met 76 deelnemers aan de start.

  Jelle De Witte werd 29ste te Adegem.

   

  Proficiat aan JULIA VERWULGEN met haar 1°Seizoenszege van 2007 !!!!!!

   

  TEKST: FLOR VAN DE VELDE

  23-05-2007 om 07:13 geschreven door kenny


  22-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING MACHUIT : GEVONDEN VOORWIEL !!!!

  Bericht van de groep Machuit te Zwijndrecht.

  Op zaterdag 19 mei is er na de ochtendrit op de parking aan het kerkhof, in de onmiddellijke omgeving van Café Machuit, een koerswiel (voorwiel) gevonden. Het wiel kan afgehaald worden, in café Machuit ,alle dagen behalve op donderdag.

   

  Vriendelijke groeten

  Gilbert de Paepe

  22-05-2007 om 14:28 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 22/05/2007

  Jelle De Witte (WAC-Team) uit Kieldrecht heeft Zaterdag 19/05/2007 in de Juniores wedstrijd te Adegem voor de eerste keer binnen de prijzen gereden , hij eindigde op de 29ste plaats van de 61 deelnemers.

  Vader de Witte : “mijn zoon Jelle is vorig jaar in Juli beginnen te koersen bij de Juniores en had nog een heel eind af te leggen.In Sinaai (17/05/2007) heeft hij zijn eerste koers uitgereden en nu reeds zijn eerste prijs behaald.Hij ontsnapte op het eind nog uit het peloton nadat de kopgroep al weg was en kon dit blijven volhouden en stelde zijn 29ste plaats veilig door 500 meter voor het peloton te eindigen.

  Dat was een hele goede prestatie van Jelle en zeker ééntje om op verder te bouwen !!!!”

  22-05-2007 om 13:55 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING - W.A.O.D TE HULST VAN MAANDAG 21/05/2007
  MAANDAG 21/05/2007 - HULST (Ned) - W.A.O.D.

  CATG. A / B ( 83 dln.)
  1. Johnny Van Der Klooster (ned) winnaar B
  2. Geert Ceulemans winnaar A
  6. Patrick Bolssens uit Kieldrecht (B5)
  19. Etienne Claus uit Hamme (B15)
  21. Tim Vercauteren uit Belsele (A5)
  25. Filip Thoen uit Stekene (A7)
  28. Filip Weemaes uit Kieldrecht (A9)
  32. Gino Van Broeck uit Belsele
  38. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas
   

  22-05-2007 om 13:54 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOEN MARIS BELGISCH KAMPIOEN DUATHLON 2007 VAN ZONDAG 20/05/2007 !!!!!

  KOEN MARIS WINT BELGISCH KAMPIOENSCHAP DUATHLON 2007 TE HOLLAIN !!!!

   

   

  Koen Maris 08 (BK)
  Koen Maris op het podium met de driekleur om het lijf !!!!


  Hollain: … waar het ooit allemaal begon voor Koen !!!
   

  Zo wat 8 jaar geleden is het dat Koen Maris aan de start stond van zijn allereerste duathlon. Dat was toen de duathlon van Hollain en hij werd er 48ste. Wie had toen ooit kunnen denken dat Koen die wedstrijd nog zou winnen en er bovendien de “Belgische driekleur” mocht aantrekken!
  Na de wedstrijd in Bastendorf beschouwde hij “Kris Coddens” als zijn grootste concurrent. Helaas voor Kris Coddens, werd deze enkele dagen voor het BK ziek. Hij kwam alsnog aan de start maar moest door darmproblemen al tijdens het eerste loopgedeelte de wedstrijd verlaten. “Voor mij begon de wedstrijd al van bij aanvang vrij vlot. Ik zat mee in de kopgroep en bepaalde voor een groot stuk het tempo. Bij de wissel had Nicolas D’Harveng een 5-tal seconden voorsprong maar reeds na 500m fietsen had ik hem, met Jeroen Maetens uit Hamme in mijn wiel , bijgebeend waar ik hem dan ook gelijk ter plaatste liet. Ook Jeroen moest een gaatje laten en ik was vertrokken …” , aldus Koen.

  Koen vertelt verder : “ Al na 1 ronde fietsen had ik een voorsprong van 1’20”. Ondanks het feit dat er mocht gestayerd worden, slaagde het achtervolgende groepje er niet in om de kloof kleiner te maken. Ik beëindigde de fietsproef uiteindelijk met 2’40” voorsprong en kon met een gerust gevoel aan het laatste looponderdeel beginnen. Nicolas D’Harveng zette nog een opmerkelijke loopprestatie neer maar vormde geen enkele bedreiging meer. Ik pakte mijn eerste nationale titel uiteindelijk met toch nog een minuut voorsprong”.

  Nicolas D’Harveng werd dus tweede en Johan Schoors finishte als derde.
  ”De ontlading na de wedstrijd was enorm groot. Nu geniet ik van een weekje rust en daarna vliegen we er terug volle bak in”.

  Koen Maris 09 (BK)
  De vrouw van Koen geeft door dat hij 1'20" voorsprong heeft.


  Proficiat aan KOEN MARIS uit Kruibeke met het behalen van de Belgische Titel Duathlon 2007 !!!!!

  22-05-2007 om 13:54 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 21/05/2007

  ZEEM VANd MEULEN CINDY bew 21.5
  Cindy Vandermeulen
  (Benelux Team) uit Stekene stond Zondag met 96 rensters aan de start om half 11 voor het Belgisch Kampioenschap elite dames.  De wedstrijd ging over 121 km met 11 ronden van 11 km.  Het parcours lag er toen nog droog bij.  Het parcours was zeker niet zwaar in tegendeel allemaal brede banen en een paar bochtjes erin.  Niks speciaals om een demarrage te kunnen plaatsen.  “Vanaf het begin heb ik geprobeerd om me al eens te tonen door mee te gaan in een ontsnapping.  Maar tevergeefs.  Toen heb ik het nog een paar keer geprobeerd om mee te springen”, aldus Cindy.  Toch kreeg ze eventjes afscheiding samen met iemand van Vlaanderen en Lotto , ze dachten een gaatje te kunnen slaan. Maar op kop van het peloton bracht iemand van AA drinks de groep terug.  “Toen dacht ik het wordt een massasprint.  En inderdaad na een nerveuze laatste ronde met trekken en duwen kwamen we de laatste bocht uit.  Ikzelf had me vrij goed van voor kunnen houden.  Ik gok dat ik rond de 30ste geëindigd ben”, vertelt Cindy verder. “Met nog meer durf zal ik waarschijnlijk wel nog een beetje dichter  kunnen eindigen maar ja.  Volgende keer beter en hopelijk blijft de vorm zoals het nu is”.

  Ludovine Henrion is Belgisch Kampioene geworden voor Ine Wannyn en Liesbeth de Vocht.

  Cindy Vandermeulen werd uiteindelijk 31ste.

  ZEM INES CLAES bew 21.5
  Ines Claes
  (Benelux Team) uit Beveren vertelde dat het een snelle koers was te Zemst (BK) waar nergens het verschil gemaakt kon worden. De Dames hebben de 122 km afgelegd in 3h11min.

  “Ik had echt super benen en heb verschillende keren mee gesprongen maar telkens werd alles teniet gedaan, dus bleek het uit te draaien op een massaspurt die gewonnen werd door Herion”, aldus Ines.

  Ines vertelt na over de massaspurt :”de laatste ronden was dan ook zenuwachtig koersen van links naar rechts over de baan en een geroep en getier...waardoor ik nog goed van voor zat maar ze kwamen langs alle kanten voorbij en kon nergens mee doorschuiven... jammer omdat ik echt een goed gevoel had” !!!!!

  Ines Claes werd 38ste maar had beter verwacht !!!!!


  ZEM NATASJA NOBELS bew 21.5

  Natasja Nobels (Sqaudra Ciclistica Femminile Bianchi) uit Dendermonde heeft gisteren ook het BK gereden.  “Het was een wedstrijd tussen de meisjes van AA drink, Lotto en Vlaanderen en de rest kon eigenlijk gewoon gemakkelijk toekijken. Het was altijd goed opletten of er zeker geen van elk van de ploeg mee was, was dat niet het geval dan bleef je gewoon zitten omdat je toch wist dat ze het gingen dicht rijden maar als ze toch allemaal mee waren dan repte je je toch maar best”,aldus Natasja.

  Natasja gaat verder :” ik heb een heel goeie wedstrijd gereden, de beentjes waren goed ,  op het einde in de laatste bocht ging mijn ketting over zodat ik een fiets of twee verloor. Had ik dit niet voor gehad dan had ik zeker top-5 behaald of misschien het podium”. 

  Natasja eindigde knap op een 9de plaats !!! 

  “ Ik ben wel tevreden omdat dit mijn streefdoel was maar als je zover zit en je weet dat het toch nog beter kon had ik liever toch op dat podium gestaan”.

  Natajsa gaat nu koersen op de Piste te Wilrijk , Vrijdag rijdt ze in Le Bizet en Zaterdag in Aartrijke.

  Waarschijnlijk Zondag in Nederzwalm en Maandag in de Pinte. 

  “Dus heb ik genoeg kansen om ies een koerske te winnen”aldus Natasja.!!!!!!!

  FOTO'S VAN HET BK DAMES ELITE TE ZEMST DOOR FOTOGRAAF ALAIN SENNESAEL !!!!!


  ZEM NANA STENSS bew 21.5
  Nana Steenssens uit Zwijndrecht werd 16de.

  ZEM ILSE FIERS bew 21.5
  Ilse Fiers uit Waasmunster werd 35ste.

  ZEM CINDY PIETERS WANNIJN bew 21.5
  Cindy Pieters uit St.Niklaas werd 58ste.

  ZEM CHARLOTTE VAN DAMME bew 21.5
  Charlotte Van Damme uit Eksaarde werd 59ste.

  ZEM CAROL V PETEGHEM bew 21.5_339x489
  Caroline Van Peteghem uit Puurs werd 6de.

  22-05-2007 om 13:54 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 21/05/2007

  JARNO VAN GUYSE HAALDE KRACHT UIT 6de PLAATS IN TIELT


  Jarno Van Guyse 04

  Jarno Van Guyse (Stekene –New Heebra) heeft de balans opgemaakt van zijn laatste wedstrijden. Hij zette aan in Hasselt-Spa-Hasselt  maar reed daar toch met een kleine beperking door de weerslag van de prestatie in de Ronde van de Haut Anjou.

  -“Ik viel al gauw enkele keren aan maar voelde dat ik niet echt diep kon gaan. Ik had de nacht er voor keelpijn gekregen en mijn hartslagen bleven niet echt laag daardoor. Na 80 km sloot ik alleen aan bij acht koplopers maar wanneer daar naarmate de wedstrijd vorderde nogmaals 27 renners bijkwamen en alles zenuwachtig werd voelde ik dat het beste er af was bij mij! Toen in de finale ook het peloton terugkwam gaf ik me over...”

  Jarno bolde zo in Hasselt-Spa –Hasselt als 63ste over de meet.

  Hij wachtte dan af hoe hij herstelde en dat viel best mee. Zo trok hij zaterdag naar Tielt. Daar reed hij na vijf ronden weg met Thomas De Gendt. Hij belandde in de kopgroep waaruit dan vier renners wegreden waaronder een ploegmaat van Jarno. “Wij hielden ons in en de Bulgaren ook want zij hadden ook iemand mee. We zijn zelfs eens tot 8 sec genaderd maar dan hielden wij en die Bulgaren direct de benen stil. Uiteindelijk werd ik 6de

  Nu de Stekenenaar zich weer goed voelt werkt hij meteen door naar een goede vorm voor Parijs-Roubaix. 

   

  KRISTOF GODDAERT MET EEN PAAR PECHVOLLE DAGEN


  kristof Goddaert 07

  Ook Kristof Goddaert (Sint-Gillis- Davitamon) reed Hasselt-Spa-Hasselt met die 162 km en 12 stevige hellingen in de grote ronde van 134 km. Vroeg in de race gingen tien renners aan de haal en animeerden de grote ronde en in de bergzone viel het peloton in drie stukken uiteen, waar Kristof in de eerste groep zat!
  Deze situatie bleef identiek tot net voor het binnenkomen van Hasselt, waar 26 renners de kloof naar de vluchters konden overbruggen en we 36 man aan het commando kregen. Bij die 26 zat de winnaar van 2006, Kristof Goddaert!

  In de plaatselijke ronden kregen we dan in twee schuifjes van 12 renners voorop. Kristof probeerde om er alleen achter te gaan, uiteindelijk lukte dat niet omdat ze hem terug haalden. Hierbij had Kristof de moed al laten varen, maar eigenlijk had hij dit beter niet gedaan.De 24 achtervolgers werden bijgebeend door het peloton en hieruit gingen in de laatste ronde nog acht renners in de achtervolging die in de eindspurt nog kwamen aansluiten bij de 12 kopmannen.
  De spurt werd gewonnen door Tim Vermeersch (Lombarden - New Heebra), voor Kristof Vandewalle (Beveren 2000) en zijn ploegmaat Tom Huyvaert.

  Kristof Goddaert is dan aangekomen in het peloton. Een hele ontgoocheling uiteindelijk want de vorm was er zeker!

   

   Zondag heeft Goddaert gereden in Pepingen waar 77 renners aan de start stonden voor een koers op een lastig parcours.

  Na verschillende ontsnappingspogingen lukte het bij het ingaan van de 5de ronde dan toch voor Goddaert om met een groepje van 15 man mee te ontsnappen. Het peloton verbrokkelde volledig.

  Het zag er allemaal zeer goed uit voor Kristof tot hij op 4 ronden van het einde plat viel. Weeral eens pech! Uiteindelijk was de kloof te groot om deze te overbruggen. Met opgave tot gevolg.

  Hopelijk wordt al de tegenslag van de voorbije weken (gevallen in Tour de Normandië, 3maal plat in de Ronde van Vlaanderen en nog eens plat te Pepingen) eens omgezet in een beetje geluk. Misschien in de Ronde van België die eind van de maand van start gaat! Want de conditie is er zeker. Maar ook voor Kristof geldt nog steeds dat een dichte plaats in de uitslag een opsteker is en een injectie om met meer ijver te koersen. 

  Deze week zal er dus nog wel een koers gereden worden om de conditie te onderhouden maar we kijken in ieder geval uit naar zijn prestaties in de Ronde van België!

  Tekst : FLOR VAN DE VELDE

  22-05-2007 om 13:53 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 20/05/2007

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 5° Seizoenszege van 2007 !!!!!
  Proficiat aan FRANCIS DE GREEF uit Puurs met zijn 4° Seizoenszege van 2007 !!!!

  ZONDAG 20/05/2007- HAM (KWAADMECHELEN) (LB) - Elite zonder Contract + Beloften - 117 Km - 02h37min

  Aantal deelnemers : 97

  1. Michaël Van Staeyen
   

  20/05/2007- MALEIZEN OVERIJSE (VB) - Elite zonder Contract + Beloften - 102 Km - 02h40min

  Aantal deelnemers : 49

  1. FRANCIS DE GREEF uit Puurs (Davitamon-Jong Vlaanderen)
   

  20/05/2007- OEDELEM (W) - Elite zonder Contract + Beloften - 120 Km - 02h42min

  Aantal deelnemers : 58

  1. Sven Vandousselaere
   

  20/05/2007- PEPINGEN (VB) - Elite zonder Contract + Beloften - 115 Km - 02h45min

   Aantal deelnemers : 77

  1. Kurt Van Goidsenhoven
  26. Thibault Koppen uit Beveren (KSV Deerlijk) op 1'31"
   

  20/05/2007- SINT-LODEWIJK-DEERLIJK (W) - Elite zonder Contract + Beloften - 115 Km - 02h37min

   Aantal deelnemers : 62

  1. Kurt Eeckhout 
  15. Nico Debaes uit Desselgem (CLC-Team Ingelmunster) op 2'15"

  20/05/2007- TEMSE (O) - Elite zonder Contract + Beloften - 115 Km - 02h34min

  Aantal deelnemers : 105

  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken)
  3. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jaques) op 12"
  4. Ralph Schaalje uit Axel (CT Keukens Buyse Knesselare)
  5. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem B.C)
  10. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  12. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Voor Uit - St.Gillis-Waas)
  14. Mano Schouten uit De Klinge (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken)
  19. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)
  24. Tom Van De Winckel uit Grembergen (DMC-D-Bike C.T) op 40"
  25. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren) op 50"
  26. André Van Geertsom uit St.Niklaas (Nieuwkerks Cycling Team) op 1'50"
  29. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel) op 2'00"
  31. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco C.T)
  32. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel)
  42. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes)
  43. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  45. Davy Peirsman uit Temse (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken)
  46. Steven Goossens uit St.Niklaas (PWC Jan Snel)
  48. Tim Caluwaert uit Beveren (Wielerteam Atom)
  52. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  53. Stein Vermeulen uit Vrasene (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken)
  59. Kris Smet uit St.Niklaas  (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken)
  61. Roberto Vercauteren uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  63. Marc Laureys uit St.Niklaas (Rudyco C.T)
  67. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Werchter-Chocolade Jaques)
  70. Stefan Suy uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)

  20/05/2007- WILLEBRINGEN BOUTERSEM (VB) - Am./Mast./Beloften/Elite Zonder Contract - 90 Km

  Aantal deelnemers : 127

  1. Danny Vandebeek 


  20/05/2007- BELLEGEM (W) - Juniores - 97,5 Km - 02h28min

  Aantal deelnemers : 70

  1. Louis Verhelst
  20. Jens Van Landeghem uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren) op 52"
   

  20/05/2007- HOELEDEN (VB) - Juniores - 87,6 Km - 2h10min

  Aantal deelnemers : 74

  1. Jeroen Jochmans
   

  20/05/2007- KERNIEL (BORGLOON) (LB) - Juniores - 88 Km - 02h24min

  Aantal deelnemers : 82

  1. Raf Vanlommel
   

  20/05/2007- OETINGEN (VB) - Juniores - 81,6 Km - 02h02min

  Aantal deelnemers : 105

  1. Michiel De Proft
  13. Valentijn Martens uit Stekene (Hudiko Waasland) op 48"
  22. Wouter D'Hollander uit Zele (Isorex C.T)
  24. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  27. Evert Dehandschutter uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  38. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland)
  41. Stijn Van Geyte uit Grembergen (Isorex C.T)
  49. Simon Laureys uit Lokeren (Hudiko Waasland)
  53. Tom Michils uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  62. Timothy Vergeylen uit Zele (Hudiko Waasland)
  69. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)
  72. Jens Verschaffelt uit St.Niklaas (Hoop Op Zegen Beveren)

  20/05/2007- SINT-BAAFS-VIJVE (W) - Juniores - 78 Km - 01h54min

  Aantal deelnemers : 76

  1. Ricky Rosseel
  8. Karl Ulrich Van Osselaer uit Zwijndrecht (WAC-Team) op 7"
  9. Tom De Maesschalck uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  11. Joeri Goddaert uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren) - vanaf plaats 11 gelijkgesteld !!!!
   

  20/05/2007- ZEMST (VB) - Juniores -  Km -

  BELGISCH KAMPIOENSCHAP

  Aantal deelnemers :

   

  20/05/2007- ZEMST - (VB) - Dames Elite - 121 Km - 03h10min

  BELGISCH KAMPIOENSCHAP

  Aantal deelnemers : 93

  1. Ludivine Henrion
  6. Caroline Van Peteghem uit Puurs (Team Cougee Saar)
  7. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  9. Natasja Nobels uit Dendermonde (Squadra Ciclistica Femminile Bianchi)
  16. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (La Royale Pedale Saint-Martin-Tournai)
  17. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
  28. Sofie Verdonck uit De Klinge (KSV Deerlijk)
  31. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
  35. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
  38. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
  58. Cindy Pieters uit St.Niklaas (Vlaanderen-Capri-Sonne)
  59. Charlotte Van Damme uit Eksaarde (Keukens Redant C.T)
  65. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)
  80. Cindy De Schepper uit St.Gillis-Waas
   

  20/05/2007- GENTBRUGGE (O) - Dames Jeugd Nieuwelingen - 61 Km - 01h39min

  Aantal deelnemers : 36

  1. Kaat Hannes uit Wechelderzande (Benelux Team)

  20/05/2007- GENTBRUGGE (O) - Dames Jeugd Juniores - 61 Km - 01h39min

  Aantal deelnemers : 29
  1. Jolien D'Hoore
  2. Veronique Staes uit St.Job in het Goor (Steeds Vooraan Kontich)
  12. Amy De Ridder uit Grembergen (Benelux team)
   

  20/05/2007- EVERGEM-BELZELE (O) - Nieuwelingen - 70 Km - 01h42min

  Aantal deelnemers : 47

  1. Joaquim Durant
  3. Jonas De Vylder uit Desteldonk  (De Schacht Doe Het Zelf)
  34. Jeroen Van De Vijver uit Eksaarde (Hudiko Waasland)

  20/05/2007- GENTBRUGGE (O) - Nieuwelingen - 52 Km - 01h21min

  Aantal deelnemers : 5

  1. Hannes Depraetere
  21. Jan Hullaert uit Kalken (Hudiko Waasland)
   

  20/05/2007- HAM (KWAADMECHELEN) (LB) - Nieuwelingen - 65 Km - 01h36min

  Aantal deelnemers : 74

  1. Nathan Van Der Veken
   

  20/05/2007- ICHTEGEM (W) - Nieuwelingen - Km -

  Aantal deelnemers :

   

  20/05/2007- LANDEN (CENTRUM) (VB) - Nieuwelingen - 55 Km - 01h32min

  Aantal deelnemers : 34

  1. Niels Van Laer
   

  20/05/2007- NIEUWRODE HOLSBEEK (VB) - Nieuwelingen - 63 Km - 01h40min

  Aantal deelnemers : 79

  1. Joris Cornet
   

  20/05/2007- VERREBROEK (O) - Nieuwelingen - 68 Km - 01h38min

  Aantal deelnemers : 38

  1. Marwen Mansi
  2. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  4. Marnix Van Der Sijpt uit Stekene (Hudiko Waasland)
  6. Glenn De Ridder uit Stekene (C.T.Menen)
  7. Jonas De Permentier uit Sinaai (Avia C.T)
  10. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  21. Olivier Smet uit Belsele (Hudiko Waasland)
  23. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland)
  28. Mathias D'Hollander uit Zele (Hudiko Waasland)
  30. Kevin Van Geyte uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  32. Pieter Oelbrandt uit Zwijndrecht (Hoop Op Zegen Beveren) op 3'15"
  33. Jens Saey uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  34. Quenell Verhulst uit Zwijndrecht (Hoop Op Zegen Beveren)
  35. Jens Verleyen uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)

  20/05/2007- VLIERMAAL (KORTESSEM) (LB) - Nieuwelingen – 61,1 Km - 01h40min

  Aantal deelnemers : 28

  1. Serry Florent
   

  20/05/2007 - KESSEL-LO (VB) - Nieuwelingen - 64 Km -

  RONDE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

  Aantal deelnemers :

   

   

  22-05-2007 om 00:00 geschreven door kenny


  21-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING B.V.W.B TE EREMBODEGEM VAN ZONDAG 20/05/2007
  Proficiat aan FONS VAN RAEMDONCK uit Beveren met zijn 5° Seizoenszege in de Catg.E.
  Proficiat aan Freddy De Blick uit Beveren met zijn 1° Seizoenszege in de Catg.G.

  20-05-2007%20Erembodegem%20083_700x500
  De Winnaars met in de Catg.E - Fons Van Raemdonck (2de van links - CIBEL) en in de Catg.G - Freddy De Blick (4de van links-CIBEL)

  ZONDAG 20/05/2007 - EREMBODEGEM - B.V.W.B

  CATG.A
  1. Tom Van Huffel
  2. Kristof Verbraeken uit Beveren
  20-05-2007%20Erembodegem%20236_600x433
  Aankomst Kristof Verbraeken die in de spurt met 4 bergop 2de werd.
  Knappe prestatie van 'sterke' Kristof die op 7 dagen 2 x 2de werd en 1 keer won !!!!

  CATG.B
  1. Hans Francois

  CATG.C
  1. Igor Van Den Bergh

  CATG.D
  1. Luc Van Roy

  CATG.E
  1. FONS VAN RAEMDONCK uit Beveren

  CATG.F
  1. Georges Vonckx
  2. Roger Hoof uit St.Niklaas

  CATG.G
  1. FREDDY DE BLICK uit Beveren 

  21-05-2007 om 19:04 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. TE OOSTEEKLO VAN ZONDAG 20/05/2007
  Proficiat aan SVEN VAN HOYWEGHEN uit Puivelde met zijn zege te Oosteeklo !!!!

  ZONDAG 20/05/2007 - OOSTEEKLO - W.A.O.D.

  CATG. A / B ( 53dln.)
  1. SVEN VAN HOYWEGHEN uit Puivelde winnaar A
  2. Marcin Sitarski winnaar B
  15. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B8)

  CATG. C / D
  1. Franky Van Oyen winnaar C
  3. Bob Wouters winnaar D
  4. Marc Borghgraef uit Burcht (C3)
  13. Gunther Van Den Bosch uit De Klinge (C9)
  16. Wim Heyndrickx uit Vrasene (C11)
  22. Roger Schuurman van L.O. (C14)

  CATG. E / E+
  1. Patrick De Backer winnaar E
  6. Tony Baudonck winnaar E+

  CATG. F1
  1. Luc Snels
  2. John Heyndrickx uit Nieuwkerken
  7. André Syvertsen uit Stekene

  21-05-2007 om 18:22 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG VAN DE NIEUWELINGEN WEDSTRIJD TE VERREBROEK VAN ZONDAG 20/05/2007

  Nieuwelingen in Verrebroek

   

   

  Mansi haalt het van Jori Van Steenberghen

   

  VAN STEENB jori bew 21.5

  Jori Van Steenberghen die 2de werd  en zes van de negen premies won!


  ’t Was weer wielerfeest in Verrebroek. Eigenlijk ook een gemeente waar wielrennen kan rekenen op grote interesse. Maar dat is dan ook de grote verdienste van de mannen van het ‘Vliegend Wiel’. De grote beloning was ook dit keer weer de grote publieke belangstelling.

  Er kwamen 38 nieuwelingen een rugnummer afhalen.  Net toen de wedstrijd startte, begon het te regenen, wat het parcours hier en daar spekglad maakte. Enkele kleine valpartijen niet te na gesproken, verliep het voor het overige vlekkeloos. 

  Reeds in de tweede van tien ronden viel de wedstrijd in een beslissende plooi.  Er kwamen 19 leiders in de spits van de wedstrijd en de rest was er aan voor de moeite.  In de vierde ronde probeerden Niels Raeymaekers en Glenn Van Laer uit de greep van het peloton te komen.  Het duo boekte een voorsprong van 25 seconden, maar zag reeds in de volgende ronde de vlucht ongedaan maken. 

  Het was dan wachten tot in de voorlaatste ronde om een vlucht van drie renners te krijgen met Jens Meersmans, Kevin Van Staeyen en Marwen Mansi.  Ook zij werden nog in de laatste ronde gegrepen.Op die manier wees alles naar een massaspurt. 

  Marwen Mansi uit Wijnegem zette zich van ver op kop, op de grootste versnelling kwam hij richting aankomst en niemand gaf hij nog de kans er over te komen.  Het was zijn eerste overwinning uit zijn wielerloopbaan en hij was er ontzettend gelukkig mee. 

  Jori Van Steenberghen uit De Klinge werd knap tweede.  De renner van Hoop op Zegen uit Beveren had zich de hele wedstrijd ingezet om de talrijke mooie premies binnen te rijven en perste er keer op keer een spurtje uit.  Hij kwam in de eindspurt een tikkeltje power te kort, maar ging wel huiswaarts met een flinke premiebuit.

  Jori vertelde: “De 1ste passage aan de finish was meteen raak voor mij want ik kon de premie op mijn naam schrijven. Dit kon ik nog vijfmaal over doen zodat deze wedstrijd voor mij niet meer stuk kon.”

  Nadat een poging van drie renners dus mislukte kwam het tot een massaspurt en voor Jori verliep die goed:

  -“Ik draaide bij het ingaan van de laatste bocht als 1ste maar toen was het nog ongeveer 500 meter tot de finish en wist ik dat het van uit deze positie onmogelijk was om deze wedstrijd te kunnen winnen. Toen heb ik mij in de 4de positie gezet en gewacht tot op het goeie moment om er uit te komen. Maar ik moest mij tevreden stellen met een 2de plaats. Voor mij was het één van mijn beste wedstrijden ooit niet alleen omwille van de uitslag maar zeker ook omdat ik hier met maar liefst 6 van de 9 premies mee naar huis mocht nemen.”

  Jimmy Butzen werd nog derde.  Hij reed in de zesde ronde nog op één minuut van de groep en realiseerde toch nog een aansluiting.  Een opvallende wedstrijd in de wedstrijd van deze kerel uit Wilrijk. 

   

  TEKST EN FOTO: Flor Van de Velde


  Met dank aan Gerry Van Gasse

  21-05-2007 om 18:06 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELGISCH KAMPIOENSCHAP DAMES ELITE TE ZEMST VAN ZONDAG 20/05/2007

  LUDIVINE HENRION BELGISCH KAMPIOENE

   

  ZEMST Wannijn Henrionde Vocht bew 21.5

  Het podium met vlnr Ine Wannijn, Ludivine Henrion en Liesbet De Vocht
  ZEMST Henrion bew 21.5
  De nieuwe kampioene Ludivine Henrion uit het Luikse Berloz

  In Zemst werd het Belgisch Kampioenschap Dames Elite gereden. Er waren 93 rensters die de start namen voor 11 ronden van 11 km.

  Streekrensters waren Ines Claes (Beveren-Waas), Cindy De Schepper (Sint-Gillis-Waas),

  Ilse Fiers (Waasmunster), Natasja Nobels (Grembergen), Cindy Pieters (Sint-Niklaas),

  Nana Steenssens (Zwijndrecht), Charlotte Van Damme (Eksaarde), Caroline Van Peteghem (Puurs), Cindy Vandermeulen (Stekene) en Sofie Verdonck (De Klinge).

  Het was een vlakke omloop met maar een zevental bochten. Dat het BK op een massaspurt zou

  eindigen daar was iedereen het al over eens.

  Het startschot was nog maar gegeven of  Peggy Hoste en Elke Vyncke trokken al in den aanval.

  Ze namen 20 seconden maar even later kwamen Evelien Debboudt en Elise Depoorter aansluiten.

  Wat ze ook probeerden, het peloton jaagde fel en dat leidde tot een algemene hergroepering.

  Echt weg geraken leek een onmogelijke zaak. In de 4de ronde waagde Elise Depoorter haar

  kans en ze kreeg het gezelschap van Sylvia Debboudt en Inge Van Den Broeck. Zij bleven vooraan tot ongeveer 35 km van het einde. De ene aanval na de andere volgde elkaar op maar er raakte niet echt iemand weg.

  In de 9de ronde leek het misschien iets meer succes te hebben. Sjoukje Dufoer en Veerle Ingels

  gingen wat harder op de trappers staan en sloegen een kloofje. Cindy Pieters en Inge Van Den Broeck kwamen aansluiten. Even later hadden we een kopgroep van zes. Ook Ine Beyen en Grace Verbeke hadden de sprong succesvol gemaakt. Ze geraakten echter niet weg uit het zicht van het peloton en werden dan ook teruggegrepen.

  Wat iedereen verwachtte gebeurde dan ook : een massaspurt.

  Hierin toonde de 23-jarige Ludivine Henrion zich de snelste voor Ine Wannijn en Liesbet De Vocht.

  Caroline Van Peteghem werd knap 6de, Natasja Nobels 8ste, Nana Steenssens 16de, Sofie Verdonck 28ste, Cindy Vandermeulen 31ste, Ilse Fiers 35ste, Ines Claes 38ste, Cindy Pieters 58ste, Charlotte Van Damme 59ste en Cindy De Schepper 80ste.


  TEKST:
  Flor Van de Velde

   

  FOTO’s : Alain Sennesael

  21-05-2007 om 13:20 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELGISCH KAMPIOENSCHAP JUNIORES TE ZEMST VAN ZONDAG 20/05/2007

  JENS DEBUSSCHERE JUNIORESKAMPIOEN,

  NICOLAS VEREECKEN VIJFDE !!!

   

  ZEMST JUN salomein debussch paquet bew 21.5

  Het podium vlnr met Jarl Salomein (West-Vlaanderen), kampioen Jens Debusschere (West-Vlaanderen) en Julien Paquet (Henegouwen)
  ZEMST Debusschere bew 21.5

  De nieuwe kampioen Jens Debusschere.


  Op het BK juniores te Zemst waren 193 renners paraat voor de 12 ronden van 11 km.

  Streekrenners waren Jeroen Goudket (Linkeroever), Bart Bryssinck (Rupelmonde), Matthias Ongena (Zele), Davy Staes (Sint-Niklaas), Guy Ten Hartog (Sinaai), Hendrik Van Den Bossche (Grembergen) en Nicolas Vereecken (Kieldrecht).

  Ook hier werd er maar over één ding gesproken. Wie de massaspurt zou winnen en wie daarbij de favorieten zouden zijn.

  In de 1ste ronde luidde Timothy Stevens de aanvalsklokken. Hij kreeg het gezelschap van Gertjan Van Ham en Kevin Callens. Helaas viel Timothy Stevens weg met een lekke band. Wat het duo ook probeerde, alles kwam terug samen.

  Stijn Van Roy, Kenneth Bultynck en Julien Dumont waren de volgende aanvallers. Het leiderstrio kregen even later het gezelschap van Bart Bruyndonckx, Jelle Wallays, Ibe Vandendriessche en Remi Delmarquette. Het zevental kon ongeveer 10 km vooruit blijven maar dan werden ook zij weer gegrepen.

  We waren ondertussen in de 4de ronde en de ene aanval na de andere mislukte. Het zestal Lorenz Lambrechts, Jeffrey Van Thielen, Yannick Wellens, Hendrik Van Den Bossche, Simon Verhamme en Kjell De Potter hoopten op meer succes maar ook deze aanval kende geen lang leven. Het was wachten tot ongeveer halfweg koers toen we een kopgroep van 25 renners kregen. Wat te verwachten was gebeurde dan ook weer : een algemene hergroepering.

  Kort daarop gingen 19 renners in den aanval die werd gevormd in drie schijven.

  Eerst gingen Renaat Bockstael, Kevin Furniere, Mathias Vanmarcke en Julien Vermote in het offensief. Even later kwamen Steven Van Der Aerschot, Jens De Langhe, Davy Staes, Glenn Van De Maele, Ibe Vandendriessche, Sylvester Sioen en Alexandre Lahaye aansluiten. Daarna was het de beurt aan Jeroen Goudket, Yannick Wellens, Dries Ingels, Jeroen Lepla, Thijs Loncke, Bert Cattrysse, Logan Brun en Antoine Demoitie om de aansluiting bij de leiders te vinden. Die 20 namen een maximale voorsprong van rond de minuut.

  De renners van Kon. Balen zetten zich massaal op kop van het peloton en leidde weer tot een algemene hergroepering.Het was een nerveuze koers want elke ronde gebeurde er wel ergens een valpartij. Met nog 3 ronden te gaan slaagden Bart Bruyndonckx, Wout Mertens, Lander Vanton, Maarten Vlasselaer, Julien Rousseau en Anthony Savo om een kleine kloof

  te slaan. Dit zestal werd, door het hoge tempo bij het peloton, teruggegrepen in de voorlaatste ronde. Toch zetten zeven renners nog een aanval op: Wout Mertens, Stijn Steels, Steven Van Der Aerschot, Sander Helven, Matthias Ongena, Bart Van Den Berghe en Mathias Vanmarcke. Tot 3 km van het einde hielden ze stand.

  Het werd dus een massaspurt. De Westvlaming Jens Debusschere (Dadizele - K. Balen BC) toonde zich hier de snelste in voor Jarl Salomein (Adinkerke – Avia Cycling Team) en Julien Pacquet Macon – Bodysol-Lotto CT menen).

  Voor Jens Debusschere was het de 2de nationale titel nadat hij 2 jaar geleden de titel pakte in het tijdrijden. Het was trouwens zijn eerste massaspurt die hij won maar het was er wel eentje dat kon tellen.

  Nicolas Vereecken werd 5de, Matthias Ongena 14de, Hendrik Van Den Bossche 27ste, Jeroen Goudket 29ste, Davy Staes 85ste,Guy Ten Hartog 115de en Bart Bryssinck 158ste.

   

  TEKST : Flor Van de Velde


  FOTO’S: Alain Sennesael

  21-05-2007 om 13:05 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GUY SMET BEHAALD 5° SEIZOENSZEGE TE TEMSE VAN ZONDAG 20/05/2007

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 5° Seizoenszege van 2007  !!!!!

   

  ZONDAG 20/05/2007 - Elite zonder Contract & Beloften te Temse

   

  GUY SMET ter ere van zijn overleden vriend , ex-renner Dirk Wayenberg

   

  TEMSE GUY bew 20.5

  Guy Smet en de bloemen met rechts organisator Sylvester De Bock.


  Guy Smet
  heeft zich in de Veldstraat te Temse echt ingezet om de zege te behalen. Hij had daar een reden voor. Bij de organisatoren Wielerbelangen Temse, behoorde ook de onlangs overleden ex-prof Dirk Wayenberg. Hij was een vriend van Guy Smet en daarom wilde de Kruibeekse zegekoning kost wat kost winnen.

  Met 106 renners stonden ze op de inschrijvingslijst maar ze gingen maar met 105 van start omdat de Nieuw-Zeelander Marc Ryan om één of andere reden niet in de regen kon koersen. Want het regende flink wanneer de renners aan hun 12 ronden of 115 km begonnen. De Veldstraat zag er kleurrijk uit, alleen al door de vele paraplu’s.

  Thomas De Gendt liet zich traditiegetrouw van in de eerste kilometers opmerken. Hij effende de weg voor een eerste vlucht met vijf want met hem reden mee: Tim Mertens, Wim Weyns, Bart Velghe en Tom Stremersch. In de 4de ronde echter kwam alles weer samen onder leiding van James Fruytier uit Moerbeke. Hallo, die 26 jarige renner van PWC Jan Snel, heeft wat in zich zitten want hij is nauwelijks thuisgekomen in het wielrennen en waar iedereen dacht dat hij als opdracht had: gewoon de koers uitrijden, zit hij al dik in de prijzen. Zelfs in de profkoers van Puivelde, werd hij 26ste op toch 143 deelnemers.

  Dus James Fruytier liet zich ook in Temse opmerken.

  In de 5de ronde noteerden we een aanval van Gerry Van den Eynde en Kenny Van Lent. Het was eigenlijk een aanval die telde voor peper en zout want ze werden gauw weer gegrepen.

  Halfkoers waren het Luc De Moor en Lieven Dieleman die licht voorop gingen rijden en nog geen 10 seconden konden pakken omdat o.a. Kurt Van Landeghem gepast snelheid maakte achter hen. Maar het gevolg was dat er nog sneller gereden werd. Daaruit kwam een nieuwe vlucht van een dozijn renners. Eén met zeer veel inhoud.

  Bij de twaalf waren natuurlijk Guy Smet en verder Tim Mertens, Dieter Verbeek, Bart Velghe, Gerry Van den Eynde, Wim Beirnaert, Geert Joos, Kenny Van Lent, Nico Verbruggen, Tom Van de Winckel, der Nederlander Ralph Schaalje en verrassend ook Stein Vermeulen. Verrassend omdat wij hem terug in wedstrijd zien want Stein uit Kieldrecht was toch een paar jaren uit de WBV verdwenen en keerde nu terug als amateur vanuit Nieuwkerken. Hij is ploeggenoot van Guy Smet bij Wimi-Games-St-Martinus-Kerksken. Begin juni wordt Vermeulen pas 26 jaar zodat hij nog wel voor mooi wielerwerk kan zorgen. Hij koerste vroeger voor Hoop op Zegen Beveren.

  Wie er niet meer bij was heette Thomas De Gendt. Hij werd ziek in de wedstrijd en verliet het gebeuren na 8 ronden.

  Terug naar de wedstrijd bij die twaalf leiders. Zij deden het opperbest en namen zowaar 45 sec voorsprong in de 9de ronde. Maar in de achtergrond bleef het bijlange niet stil. Mannen zoals een Björn Coomans, Luc De Moor en Kurt Van Landeghem geven zich immers niet zomaar gewonnen. Met een groepje naderden ze de twaalf bij wie Wim Beirnaert zich niet meer thuis voelde en als eerste werd ingelopen.

  Maar op dat ogenblik voerde Guy Smet zijn plan uit, even voorbij de streep bij het ingaan van de laatste ronde. Hij trok echt goed door op zijn 11. De snelrijder Gerry Van den Eynde kwam hem vergezellen. Niet te houden. Guy was uitermate gemotiveerd en haalde nog eens uit zodat Van den Eynde ook moest achter blijven. Ondertussen was de streep bijna in zicht en Smet haalde het met hoop en al een vijftal sec voorsprong op van den Eynde.

  Maar ook Björn Coomans liet zien dat hij wel degelijk aan een heel sterk seizoen bezig is bij Rock Werchter-Chocolade Jacques en hij rockte recht naar voor om nog knap 3de te worden voor de Zeeuw Ralph Schaalje die ook aan het groeien is. In de top-10 plaatsten zich ook Luc De Moor (St.-Gillis-Edegem Bicycle) Stijn Gidé (Waasmunster - KSC Denderstreek.)

  Guy Smet legde de basis van de zege met Gerry Van den Eynde, een renner uit St-Katelijne –Waver. “Ik weet”, aldus Guy Smet,” Dat Gerry iemand is die ook altijd alles geeft. Met twee hebben we voluit alles gegeven. We namen honderd meter voorsprong maar we moesten toch blijven alles geven, tot op de meet eigenlijk.”

  De renners moesten deze keer niet over de venijnige klimmetjes over de E17. Toch was het niet zó gemakkelijk rijden:

  -“ Ik heb 44 km/h gemiddeld staan. Het is wel vlak maar de snelheid maakte het lastig. Op het laatste begon dat door te wegen. Het is klimmen naar de aankomstlijn toe en hier net voorbij de streep zaten er veel op hun tandvlees en daar kon je het verschil maken.”.

  En dat deed de Guy!

  De vierde zege op een week tijd! Is Smet nu definitief gestart om de overwinningen binnen te rijven?

  -“Ik heb nog een zwaar programma voor mijn werk. Dat gaat wel voor zodat ik nog niet te veel koers. Nu één per week. Volgende weken twee keer en zo houd ik het en ga het tot aan het bouwverlof wat rustig aanpakken. En daarna ben ik thuis en kan ik volop gaan koersen.”

  Blij gezind stond ook André Van Geertsom (Sint-Niklaas) , de master die voor eigen volk kon rekenen op een massa aanmoedigingen. En de 48-jarige coureur deed het verre van slecht. Hij eindigde 26ste. Normaal koerst André ook in de nevenbonden maar bij WBV heeft hij een vergunning van master. Zijn verdiensten in de wielersport illustreren zich ook als lid van Wielerbelangen Velle.

  TEMSE andre v geertsom bew 20.5
  André Van Geertsom die als master een knappe wedstrijd afleverde.


  koers guy 20 mei 2007 temse temse 002
  Hier een foto van Guy in de Veldstraat te Temse op weg naar overwinning NR 5 !!!!

  (Foto Saffia)
   

  Bron : FLOR VAN DE VELDE

   

   

   

  21-05-2007 om 07:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE TEMSE DOOR DE LEON VAN ZONDAG 20/05/2007!!!!!!

  DE LEON GING NAAR DE KOERS IN TEMSE !!!!

   

  De Leon en de Guido zijn twee op “rustgestelde” Waaslanders, de ene uit Sint-Niklaas en de andere uit Beveren. Ze zijn nu gek op de wielersport, nadat ze jaren samen gingen joggen op “De Ster”. Vooral de wedstrijden van Elite zonder Contract en Beloften in de Wase regio missen ze maar zelden.


  LEON GUIDO bew 01
  Leon en Guido
   

  De eerste koers, en laten we hopen niet de laatste koers voor EZC & U23, ingericht door Wielerbelangen Temse kreeg niet minder dan 106 renners aan de start.

  Maar voor dat de start gegeven werd wierp Ryan Marc de handdoek in de ring. Wat er scheelde weet ik niet maar op dat ogenblik begon het te regenen. Hij is het misschien reeds beu om in dit Belgisch weder te rijden. Hij was er namelijk ook in Beveren en daar regende het toch ook ?

  Bij die 105 in de regen wachtende renners waren er ook weer een pak Waaslanders aanwezig met niemand minder dan de Wase held Smet Guy er tussen in.

  En laat het toch deze laatste zijn die met de bloemen aan de haal ging zeker !

  Vraag me af wat hij allemaal met die bloemstukken doet de laatste dagen ????

  Want bij mijn weten heeft hij toch 4 koersen gewonnen op 10 koersdagen en wie doet dit hem na?

  Toch die andere gulzigaard niet Mario Willems die de hete adem van Smet reeds in zijn nek voelt wat overwinningen betreft. Het zijn er reeds op 5.

  En Smet zijn tijd moet nog komen tijdens het bouwverlof zoals hij zelf zegt.

  Ik heb nu vernomen dat hij elke morgen zeer vroeg uit de veren moet en werkt tot in de late namiddag om dan pas te gaan trainen?  Ik kan dan wel aannemen dat hij dan ‘s avonds geen goesting meer heeft om de bloemetjes buiten te zetten (wat dit ook mag betekenen).

  De aankomst in Temse was wel geschikt voor een renner als Smet Guy. Van beneden in het dorp tot aan de aankomst was het bergop, wat alleen een zeer sterke renner moest aankunnen.

  We weten dat Smet, eens hij zijn grote plaat kan duwen, er niet veel aan te beginnen is. Wat dit keer ook weer gebeurde.

  En wat kan een inrichter voor zijn eerste wedstrijd voor EZC & U23 meer willen dan zulk een vedette op zijn palmares te krijgen en die dan nog alleen over de meet komt er bovenop.

  In de tijd van de Romeinen zou hij een lauwerkrans gekregen hebben voor deze prestatie.

  Wat het parcours betreft, ik heb het afgereden met de fiets. Op de Krijgsbaan te na, vond ik het toch een prachtige omloop. Jammer dat er verscheiden renners plat gereden zijn zoals Van Roosbroeck Patrick want de baan lag er toch niet slecht bij. Misschien dat er hier en daar wel hele kleine scherpe steentjes lagen en dat die dan op een natte baan wel aan de tubes blijven plakken , dit kan het lek rijden als gevolg hebben.

   

  De groetjes van de Leon (De Guido was een loopkoers gaan lopen)

  21-05-2007 om 07:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 20/05/2007

  Dieter Van den Stock (Hamme-Hudiko) trok na een niet al te geslaagde Europaprijs in Geraardsbergen nu naar Oetingen. Het was een gevaarlijk parcours met veel smalle baantjes, korte bochten en steentjes op de baan.

  “Al in de eerste ronde haakten twee renners voor mij in elkaar. Ik kon ze niet meer ontwijken en sloeg tegen de grond. Gelukkig kon ik mijn weg verder zetten en na een ronde achtervolgen sloot ik terug aan bij het peloton. Ik recupereerde even en probeerde nog wat. Maar echt scherp waren die pogingen niet.”

  Dieter eindigde uiteindelijk in het peloton op de 38ste plaats van de 105 deelnemers.

   

  Ook Valentijn Martens (Stekene –Hudiko) koerste in Oetingen met veel renners aan de start.. Er waren weer veel renners aan de start, namelijk 105. Er moesten 12 ronden afgelegd worden over een golvend en smal parcours. Iets voor halfweg wedstrijd ontsnapten er drie renners en op vier ronden van het einde nog eens vier.

  In de voorlaatste ronde ging Valentijn nog in de tegenaanval samen met drie andere renners maar in de  laatste ronde werden ze terug ingelopen. De winnaar kwam uit de kopgroep van zeven namelijk Michiel De Proft . Valentijn Martens werd uiteindelijk 13e.

   

  Jonas De Permentier (Sinaai –Avia) ging koersen in Verrebroek waar hij een 7de plaats behaalde.

  “Na de drie ronden waren we weg met een man of 15. Op het einde maakte ik toch een kleine rekenfout door iets te ver te zitten in de laatste bocht. Ik geraakte nog een paar man voorbij in de laatste rechte lijn maar verder dan een 7de plaats geraakte ik niet. Maar ik was wel tevreden over de wedstrijd waar ik toch bij een aantal aanvallen betrokken was.”

  Bron : FLOR VAN DE VELDE

  21-05-2007 om 07:16 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HIMMELFAHRT TOUR VOOR NIEUWELINGEN IN DENEMARKEN

  STREEKRENNERS REDEN LEERZAME NIEUWELINGEN TOUR IN DENEMARKEN !!!!

   

  DENEM bodysol bew 20.5

  Het criterium op de eerste dag, met Moreno De Pauw en Gijs Van Hoecke in de voorste gelederen, geflankeerd door ploegmaat Tim Van Speybroeck


  Vorige woensdag vertrokken zes renners van Bodysol-Lotto naar Denemarken naar de “Himmelfahrt Tour”. Bij hen ook de streekrenners Jeffrey Herrebaut (Zele), Moreno de Pauw (Sint-Pauwels) en Gijs Van Hoecke (Zaffelare).

  De heenreis met de wagen ging met nogal wat obstakels gepaard, barslecht weer en kilometers file zorgden ervoor dat ze in het holst van de nacht in Odder arriveerden. Na een korte nacht werd rond de middag een proloog van 2,1 km afgewerkt.

  Gijs Van Hoecke legde bij de 141 deelnemers beslag op de 6de plaats op 5 seconden van winnaar Sean de Bie. Moreno De Pauw werd 9de, Jeffrey Herrebaut 30ste op 14 sec. Om een idee te hebben van het niveau van deze nieuwelingen: met hun tijden zouden Gijs bij de juniores 12de geworden zijn, Moreno 14de. Het mocht dus zeker een droomstart genoemd worden, niettegenstaande die korte nacht!

  Later op de dag stond een criterium op het programma. Gijs Van Hoecke kon met twee gezellen in de voorlaatste ronde een kloofje slaan, maar twee bochten voor de finish, werden ze gegrepen. In de sprint van de kopgroep van 50 man werden Gijs nog 11de, Moreno 19de en Jeffrey 37ste.

   

  Ook op de tweede dag stonden twee ritten op het menu. De morgendetappe werd beresterk gewonnen door Sean De Bie (Wiekevorst-K. Balen BC) na een solo met 1 minuut voor een groep van een dertigtal renners waarbij Jeffrey en Gijs. Moreno was ziekjes met pijn in de keel en naar lucht happend en eindigde als 33ste op een tweetal minuten.

  Veel tijd om te recupereren was er niet want in de namiddag stond alweer een rit gepland, een veeg teken voor een ziek renner. In een door de wind loodzware wedstrijd ontbond Jeffrey Herrebaut zijn duivels en eindigde knap als 3de, op 16 sec van de ritwinnaar die later ook de eindzege zou behalen. Gijs Van Hoecke werd opgehouden door een valpartij en diende serieus te achtervolgen om terug bij een groep van een twintigtal renners te komen. Hij eindigde als 33ste. Moreno De Pauw vocht verbeten tegen zijn ziekte en reed op karakter deze race nog uit. Jeffrey sprong in het klassement naar een prachtige 6de plaats en Gijs zakte terug tot de 15de.

   

  Op de derde en laatste dag stond de koninginnerit geprogrammeerd: een heuse bergrit over niet minder dan 92 km. Het werd dan nog moeilijker gemaakt door alweer een forse, vervelende wind. De situatie halfweg: Gijs naarstig meewerkend in een groepje van een 10-tal op 5 vluchters, in een volgende grotere groep Jeffrey, dan al op enkele minuten gereden.

  Moreno De Pauw voelde geen beterschap en besloot na een 20-tal km wijselijk te stoppen om zich niet compleet leeg te rijden. 

  En Gijs Van Hoecke? Die kreeg een dreun van jewelste op 20 km van de finish door wellicht een combinatie van te weinig rust en slaap en bovendien 'vergeten' te eten tijdens de lange rit. Alles werd zwart voor de ogen en hij reed moederziel alleen verder aan gezapig tempo. Ook bij voorbij rijdende groepjes kon hij niet meer aanpikken. Ook Jeffrey Herrebaut reed een ontredderde Gijs voorbij maar kon hem natuurlijk niet helpen. Jeffrey eindigde 27ste, Gijs 39ste. In de eindstand werd Jeffrey 18de en Gijs 24ste.

  Ontgoocheld hoeven ze zeker niet te zijn, gezien de allesbehalve ideale omstandigheden hebben ze er alles uitgehaald wat erin zat. Het was zeker en vast een enorm leerrijke ervaring, en wees er maar zeker van dat ze hier zowel individueel als in groep versterkt zullen uitkomen.


  Bron : FLOR VAN DE VELDE

  21-05-2007 om 07:13 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BENULUX CUP MTB TE APELDOORN VAN ZONDAG 20/05/2007

  ROBBY DE BOCK IN DE BENELUX CUP TE APELDOORN


  Robby De Bock
  uit Melsele reed in Apeldoorn voor de Benelux Cup waar het niet zo best mee zat in het begin want hij mocht niet op het parcours om het te gaan verkennen.

  De wedstrijd dan: “ Ik mocht op de vierde rij starten, maar al na 50 m stropte alles op. Ik kon wat opschuiven tot een 40e plaats maar al snel ontbraken de frisse benen. De korte explosieve klimmetjes gingen allesbehalve vlot en velen passeerden me. Na een tweetal rondes vond ik dan toch een groepje dat ik min of meer kon volgen. Beter wringen dan iedereen voor bij te laten, dacht ik. Mijn hartslag lag echter wel duidelijk lager dan gewoonlijk, misschien zat  Waimes toch wat in de benen?”
  Halfkoers, na een vijftal ronden, hoorde Robby de Belgisch kampioen Urkens hem toeroepen dat de koers nog lang is en dat hij nog kan opschuiven.

  -“Ik steek toch maar een tandje bij en even nadien fiets ik ploegmaat Houben voorbij. Stillekes rijd ik weg en ik win enkele plaatsen, tot ik een ronde later bij een Hollander kan aanpikken en samen rapen we een vijftal renners op. Met nog twee ronden te gaan en reeds 2u wedstrijd, neem ik over en neem meteen wat afstand. Ik voel me beter en beter en de hartslag gaat weer de goeie richting uit.”

  Zo komt De Bock in de voorlaatste ronde en hij schoof nog flink op zodat hij in totaal een tiental concurrenten inhaalt.

  -“De laatste ronde hoor ik achter mij dat Sven Nys voor de overwinning is aan het sprinten. Ik heb dan nog een ronde te gaan.”

  Maar Robby gaat in een afdaling iets te hard en kan een boom maar net ontwijken. Bij die beweging schiet de kramp in zijn dij.  Hij treuzelde niet en probeerde toch maar zijn been te plooien en verder te knokken.

  -“Nog een tiental minuten waren er te rijden. Ik haalde nog iemand in maar kreeg weer kramp. Ik weigerde echter met  één been verder te fietsen want dat zou die tegenstander ook zien natuurlijk. Ik kon er toch nog van wegrijden en zelfs nog iemand inhalen. Na 2u27 zag ik Houben weerkomen, maar in de sprint kon ik hem nog net afhouden. Ik werd 49e en 19e Belofte. Mijn gevoel was niet zo goed en komend weekend ga ik allicht een weekendje rusten.”

   

  Bron : FLOR VAN DE VELDE

  21-05-2007 om 07:05 geschreven door kenny  .
  .
  .


  ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H00 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT MACHUIT
  .
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  WIELRENNERS
 • NIELS VANDYCK
 • BJÖRN COOMANS
 • KRISTOF WIELFAERT

  Osteopaat
 • JENS TUMMELEER

  PROFWIELRENNERS
 • GREG VAN AVERMAET
 • TOSH VAN DER SANDE
 • STIJN STEELS
 • MORENO DE PAUW
 • GIJS VAN HOECKE
 • PREBEN VAN HECKE
 • GERRY DRUYTS
 • OLIVER NAESEN
 • LAWRENCE NAESEN
 • NICOLAS VEREECKEN

  DUATHLETEN + TRIATHLETEN
 • KOEN MARIS

 • WIELERCLUBS
 • ETIXX QUICKSTEP
 • LOTTO SOUDAL
 • TOPSPORT VLAANDEREN
 • MARLUX-NAPOLEON GAMES
 • KSV-DEERLIJK
 • WACTEAM HOBOKEN
 • RABC - WIELERTEAM
 • W.O.O.P.
 • CYCLING TEAM MENEN
 • ILLI-BIKES CYCLING TEAM

  WIELERCLUBS
 • WIELERTEAM WAASLAND
 • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
 • RUDYCO-RIPA C.T.
 • RIJSCHOOL AH - GENTSE VELOSPORT
 • ARTEVELDE-WSV
 • NGMT C.T.
 • NHT C.T. TIELEN
 • EDEGEM B.C.
 • BALEN BC
 • ARTEVELDE-WSV

  WIELERCLUBS
 • WEBCHAIN CT
 • VANOMOBIL MTB-TEAM
 • DE SPRINTERS MALDEREN
 • DE ZONDAGRIJDERS
 • WTC ASTORIA MEERDONK

  WEDSTRIJD BONDEN
 • W.A.O.D.
 • V.W.F.
 • E.C.W.
 • F.C.W.B.
 • ARDENNE-GAUME
 • BELGIAN CYCLING SELECTION
 • V.W.V.
 • K.B.W.B.
 • O.V.W.F.

  WEBSITES
 • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
 • CATENA CYCLING
 • WIELERSPORT
 • TWC DE ZWALUW

  BEKLIMMINGEN EN COLS
 • CLIMB BY BIKE
 • LA MARMOTTE
 • COLS VAN EUROPA
 • WIELRENNERS
 • KLIMROUTES
 • V.W.B.
 • EDH

 • UCI PROTOUR
 • SPORT.BE
 • UCI PROTOUR
 • WIELRENSITE.NL
 • WIELERSCHOOL

  VELDRIJDEN
 • L.R.C
 • CYCLO-CROSS
 • FLANDRIEN

 • MOUNTAINBIKE
 • MOUNTAINBIKE
 • RONDE VAN HET WAASLAND
 • ROUTES 1
 • ROUTES 2

  NIEUWS
 • SPORZA
 • HET LAATSTE NIEUWS
 • GAZET VAN ANTWERPEN

 • MUZIEK
 • JOE FM
 • Q MUSIC
 • NOSTALGIE
 • RADIO 1
 • RADIO 2

 • Aangepast zoeken

  .
  Archief per week
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!