.
.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
{TITEL_VRIJE_ZONE}
WEBSITES
  • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
  • WIELRENNEN
  • DE WIELERSITE
  • CYCLING NEWS
  • CHW BEVEREN
  • MG SPORTS & BIKEFITTING
    .
    .
    .
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Aangepast zoeken
    DE POLDERRENNERS

    POLDERRENNERS
    20-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD ASPIRANTEN TE HAMME VAN ZONDAG 19/08/2007

    ZONDAG 19/08/2007 – HAMME - Aspiranten


    14 -JARIGE STEPHEN CUYKEN NIET TE STUITEN; KNAP SPURTWERK VAN MATTHIAS VAN DE VELDE.

     

    De aspirantenwedstrijden in Hamme werden door de vrienden van de Geemstraat én de Vlaamse Pedaalridders op een voorbeeldige manier georganiseerd. Zij verdienen daar echt een pluim voor. Er was niet alleen de organisatie zoals die op het parcours werd ervaren maar ook de manier waarop zij kampioenen ontvingen. Bij de meisjes werd hulde gebracht aan Belgisch Kampioene Jessy Druyts en bij de 14-jarige jongens werd Jens De Winne als Belgisch Kampioen in de bloempjes gezet. Bij de 13-jarige jongens werden de Hamse jongens Arno Cornelis en Matthias Van de Velde extra verwend met een huldiging. Je moet er als organisator toch maar attent voor zijn.


    HAMME VDVELDECORNELISbew19.8
    Voor de start kregen de Hamse renners Matthias Van de Velde en Arno Cornelis een trofee van de Hamse Sportraad.


    HAMME KELLYDRUYTS BEW19.8

    Jessy Druyts werd voor de start gehuldigd al Belgisch Kampioene en nadien won zij ook nog haar wedstrijd bij de 13 jarige meisjes.


    HAMME Kampjensdewinnebew19.8
    De Belgische Kampioen Jens De Winne werd door de organisatoren in de bloemen gezet.

     

    Bij de 12-jarigen moesten 12 ronden worden afgelegd door 28 deelnemers bij wie ook een zestal meisjes. Het was één van die meisjes die in het begin van de koers regelmatig vooraan het hoge woord voerde. Dat was Lisa Vermeiren uit Nevele. Ook Matthias Hanssens stond haar bij in de actie en ook Timothy Joseph uit Brasschaat aarzelde niet om vooraan mee te werken. In de 5de ronde was het leuk om zien hoe zij vooraan streden om snelheid te maken.Ook Quinten Buysse, Robbe Van Dijck en Alexander De Paepe speelden dat snelheidsspelletje mee.

    Maar een ontsnapping zat er niet in zodat het uiteindelijk een groep van zestien was die de eindafrekening moest maken. Zij spurtten voor de zege en op een overtuigende manier kwam Timothy Joseph uit de strijd. Hij won zijn 4de koersje en dat vóór Quinten Buysse (Bassevelde), Maxime Coolens (Oosterzele) en als 4de finishte Matthias Hanssens (Laarne).

    De streekrenners: Pieter Persoon (Stekene) 6de; Stef Vercauteren (Sinaai) 7de, Dominick Wittouck (Zele) 14de, Thomas Bonnaerens (Lokeren) 15de en Yornie D’Heer (Zele) na een lekke band 22ste.

    HAMME 12J bew 19.8

    De beste bij de 12-jarigen: vlnr: Quinten Buysse (2de), winnaar Timothy Joseph uit Brasschaat en Maxime Coolens (3de)


    De 13-jarigen waren met 29 deelnemers voor 15 ronden op een parcours van ruim 1700 meter. Het was opvallend hoe de voornaamste favorieten zich al van in het begin vooraan lieten zien. In de eerste ronde waren dat Lorenzo Dubois, Jonas Lammens  en Kevin Rasschaert die de week voordien in Haasdonk iedereen dubbelde. Nadat Ben Godaert uit Opwijk het alleen had geprobeerd  en 12 sec voorsprong bereikte, kwam alles weer samen.

    In de 6de ronde zonderden zich Lorenzo Dubois, Kevin Rasschaert en Ben Godaert af. Een paar ronden hielden ze het vol. Temsenaar Matthijs Drumont kreeg het moeilijk om volgen want hij sukkelde met het zadel. Het kwam niet meer goed en moest later opgeven.

    In de 8ste ronde trokken Kevin Rasschaert en Tom Van Dam in de aanval maar er werd fel achter gejaagd door Matthias Van de Velde, Michiel Van Steerteghem en Lorenzo Dubois. De vlucht werd geannuleerd. De goei renners hielden zich wel vooraan in de groep om alles onder controle te houden. En de orkestleider bleef Kevin Rasschaert die als eerste luitenant Jonas Lammens bij zich had. Ook Tiesj Benoot eiste een voorname rol op.

    Op het ogenblik dat Rasschaert en Lammens het gebeuren stuurden kwamen ze ten val. Kevin uit Ertvelde bezeerde zich aan de arm en moest zich laten verzorgen. Jonas uit Eeklo stond op en sloot aan bij een groepje achtervolgers.Maar met Kevin Rasschaert was ook de sterke man weg en bij die val keken anderen naar mogelijkheden die hen plots werden aangeboden. Eén van hen was Ben Godaert die versnelde en een kloof kon verwezenlijken. Met 10 sec reed hij de laatste ronde in. Hij hield vol ook al wou Lorenzo Dubois nog wat forceren.  

    Godaert won afgescheiden maar dan kwam er een schitterende spurt die werd gewonnen door de plaatselijke renner Matthias Van De Velde. Geen spurter maar wel iemand die de situatie na de val en bij het aanzetten van de spurt, goed had bekeken en gepast uit het wiel van Lorenzo Dubois kwam. Overtuigend klopte hij Tiesj Benoot die van ontgoocheling op zijn stuur bonkte. Zelenaar en groot uitblinker Lorenzo Dubois werd 4de. De andere Polderregiorenners: Michiel Van Steerteghem (Nieuwkerken) 5de, Tom Van Dam (Melsele) 7de, Glenn Rotty (Sint-Gillis-Waas) 10de, Arno Cornelis (Hamme) 22ste en Matthijs Drumont (Temse) 26ste na pech aan het zadel.  


    HAMME 13Jvdveldegodaertbenootbew19.8 

    Het podium van de 13-jarigen: vlnr: Matthias Van de Velde die voor eigen volk 2de werd, Ben Godaert de winnaar en Tiesj Benoot de 3de.

    De 34 14-jarigen
    moesten 20 ronden afleggen. Ze lieten er geen gras over groeien want al in de 1ste ronde haalden ze er een snelheid bij die al meerdere renners achterop deed belanden. Met twee zonderden ze zich  af: Stephen Cuyken uit Nieuwkerken en Ruben Van der Haeghen uit Merelbeke. Die twee begrepen elkaar en in de 3de ronde hadden ze 12 sec op de groep waarin toen Robin Persoon controleerde. Ook Belgisch Kampioen Jens De Winne en Waaslander Matthias Van Walle zagen we nog de groep leiden maar het leverde niets op. De twee leiders liepen verder uit.

    In de 7de ronde kam Ruben Van der Haeghen ten val en dat maakte dat Stephen Cuyken het alleen maar moest doen. Hij deed dat geweldig, met een tempo dat helemaal niet verzwakte. Zodanig, dat hij halfkoers bijna een halve minuut voorsprong had op de groep waarin nog steeds Jens De Winne iets wou losweken. Maar het lukte niet.

    Stephen Cuyken ging met 58 sec de laatste ronde in en dat was dus zo goed als zeggen dat hij de winnaar was. Wat een prestatie, van in de eerste ronde ten aanval trekken en zo naar de zege rijden. Het was zijn tweede van het seizoen.

    De 2de plaats ging naar Steve Schoonheyt, de enige Franstalige in de koers, en kampioen Jens De Winne mocht als 3de mee op het podium.

    De andere renners uit de Polderrennersregio: Robin Persoon (Stekene) 6de, Matthias Van Walle (Sint-Niklaas)  10de, Joe Engelen (Sint-Gillis) 14de, Gianni Bordui (Vrasene) 15de, Aaron De Wael (Zele) 16de, Yourick Vanwijnsberghe (Nieuwkerken) 19de, Servaas Petrov (Lokeren) 23ste, Bjorn Dhaese (Zele) 26ste, Stijn De Bock (Zele) 28ste, Stef De Bock (Zele) 30ste en Olivier Van der Linden (Beveren) 32ste.  


    HAMME STEPHEN CUYKENbew19.8     

    Stephen, Cuyken na zijn tweede zege van 2007


    HAMME 14jcuykenbew 19.8
    De laureaten bij de 14-jarigen: vlnr Steve Schoonheyt (2de) winnaar Stephen Cuyken uit Nieuwkerken en Jens De Winne (3de)



    Tekst en foto’s: Flor Van de Velde

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG BELGISCH KAMPIOENSCHAP VOOR BELOFTEN TE LAARNE VAN ZONDAG 19/08/2007

    ZONDAG 19/08/2007 – LAARNE – Beloften

     

    BELGISCH KAMPIOENSCHAP

     

    PIETER MUYS KAMPIOEN, BJORN COOMANS BESTE STREEKRENNER ALS 3de


    LAARNEbelpodiumbew20.8
    Het beloftenpodium met vlnr: Klaas Lodewyck (Diksmuide), kampioen Pieter Muys (Zottegem) en Bjorn Coomans (Puurs)

     

    Er namen in Laarne 190 beloften U23 deel aan het BK voor 13 ronden van 13,7 of 178,1 km.

    Bjorn Coomans (Puurs), Lars Croket (Bornem), Francis De Greef (Puurs), Bjorn Meersman (Bornem), Sander Cordeel (Stekene), Thomas De Gendt (Beveren-Waas), Willem De Greyt (Sinaai), Kristof Goddaert (Sint-Gillis-Waas), Thibault Koppen (Beveren-Waas), Jarno Van Guyse (Stekene), Sven Wielandt (Beveren-Waas) en Nicky De Wit (Lokeren) waren de streekregiorenners.

     De eerste aanvallers van de dag waren Tom Van De Velde en Sep Vanmarcke. Zij kregen het gezelschap van Francis De Greef, Dries Van Der Ginst en Stijn Neirynck. Meer dan een handvol seconden haalden zij niet. Ook Jurgen Roelandts en Sven Jodts kwamen aansluiten. Het zevental haalde een voorsprong van 12 seconden. Een grotere groep maakte zich los van het peloton en zij kwamen aansluiten bij de leiders.

    De 28 leiders namen direct een voorsprong van 40 seconden. Deze ontsnapping was meteen de beslissende vlucht. Net zoals bij de EZC was het vroeg in de wedstrijd een groep die in de aanval ging en meteen de beslissende vlucht leek te zijn. De 28 leiders waren : Bjorn Coomans, Lars Croket, Francis De Greef, Gregory Joseph, Sven Nooytens, Stijn Van Looveren, Yves De Wilde, Dimitri Claeys, Laurens De Vreese, Kristof Goddaert, Pieter Muys, Tom Van De Velde, Dries Van Der Ginst, Steven Van Vooren, Sep Vanmarcke, Jurgen Roelandts, Kenny Terweduwe, Joeri Calleeuw, Alexander Chamon, Jan Ghyselinck, Sven Jodts, Stijn Joseph, Klaas Lodewyck, Stijn Neirynck, Sven Vandousselaere, Pieter Vanspeybrouck, Jonathan Dufrasne en Fabio Polazzi.

    Hun voorsprong bedroeg na 56 km. 1 minuut.

    In de 6de ronde werd Sven Vandousselaere gelost. Jan Bakelants en Gilles Devillers gingen op zoek naar de leiders. Zij kwamen niet dichter dan 40 seconden. Joeri Calleeuw werd gelost uit de leidersgroep. Uit het peloton reed een groep van 21 weg en zij kwamen aansluiten bij

    de twee achtervolgers Bakelants-Devillers.

    De situatie in de 9de ronde was als volgt : 26 leiders en op 1'21" een groep van 23 achtervolgers. Het peloton volgde al op 2'40". De achtervolgende groep werd aangedikt met nog eens 8 renners. Vooraan kreeg Sep Vanmarcke te maken met een kaderbreuk en daardoor waren er maar 25 leiders meer.

    Zij hadden een voorsprong van 1'32" op ondertussen al 39 achtervolgers waarbij Sven Wielandt en Nicky De Wit. Helaas was er ook een valpartij waarbij Peter Neyens werd afgevoerd naar het ziekenhuis met een sleutelbeenbreuk.

    Op drie ronden van het einde, verloren we vooraan Lars Croket, Alexander Chamon en Sven Jodts.

    Tom Van De Velde en Jan Ghyselinck probeerden om weg te geraken maar ze werden al snel teruggegrepen. Nu probeerde Kenny Terweduwe het maar ook hij hield het niet lang vol.

    In de voorlaatste ronde was het de beurt aan Francis De Greef en Klaas Lodewyck maar ook voor hen lukte het niet. Verschillende renners waagden nog hun kans.

    In de slotkilometers ging Pieter Muys in de aanval. Het was een alles of niets poging. Hij slaagde om zijn kleine voorsprong te behouden en werd zo Belgisch Kampioen bij de U23. Klaas Lodewyck werd 2de, Bjorn Coomans 3de, Gregory Joseph 4de en Stijn Neirynck 5de.

    Kristof Goddaert werd 7de, Francis De Greef 18de, Jarno Van Guyse 24ste,  Sven Wielandt 31ste en Lars Croket 41ste.

     

     

     

    Tekst : fvdv

     

    Foto : Alain

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 19/08/2007

    wbvlogo

    Proficiat aan MORENO DE PAUW uit St.Pauwels met zijn 4°Seizoenszege bij de Nieuwelingen.
    Proficiat aan MARNIX VAN DER SIJPT uit Stekene met zijn 2°Seizoenszege bij de Nieuwelingen.

    ZONDAG 19/08/2007 – HELKIJN (W) – Elite z/c & Beloften - 118,4 Km - 02h52min

    Aantal deelnemers : 58

    1. Sylvain Rolet
    2. David Geldhof op 10"
    3. Dylan Newell
    14. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco CT) op 2'50"
     

    19/08/2007 – LANGEMARK (W) – Elite z/c & Beloften - 114 Km - 02h44min

    Aantal deelnemers : 74

    1. Frederik Toortelboom
    2. Henk Mahieu
    3. Lorean Devos
    16. Kris Smet uit St.Niklaas (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 2'32"
     

    19/08/2007 – ULBEEK (LB) – Elite z/c & Beloften - 102,6 Km - 02h23min

    Aantal deelnemers : 98

    1. M.White Bradley
    2. Tony Driesen op 2"
    3. Ben Berden op 2'39"
     

    19/08/2007 – WEMMEL (VB) – Am./Mast./Elite z/c / Beloften – 60 Km –01h32min

    Aantal deelnemers : 35

    1. Tjarco Cuppens
    2. Hilton MC Murdo
    3. Frederik Robberechts
     

    19/08/2007 – LAARNE (O) – Elite z/c - Km - hmin

    BELGISCH KAMPIOENSCHAP

    Aantal deelnemers :

    1. Tony Bracke
    2. Mario Willems
    3. Nico Verhoeven 
    5. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
     

    19/08/2007 – LAARNE (O) – Beloften - Km – hmin

    BELGISCH KAMPIOENSCHAP

    Aantal deelnemers :

    1. Pieter Muys 


    19/08/2007 – HAASDONK (O) – Dames Elite  - 90 Km - 02h14min

    Aantal deelnemers : 59

    1. Lensy Debboudt
    2. Martine Bras
    3. Ludivine Henrion
    9. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee) op 1'25"
    10. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
    13. Veronique Staes uit St.Job in 't Goor (Steeds Vooraan Kontich)
    14. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto Ladiescycling)
    15. Caroline Van Peteghem uit Puurs (Team Coogee Saar)
    17. Sofie De Nijs uit Gentbrugge (Benelux Team)
    20. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
    22. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
    23. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
    26. Natasja Nobels uit Dendermonde (S.C.F.Bianchi)

    28. Sofie Verdonck uit De Klinge (KSV-Deerlijk)
    29. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux Team)
    41. Katrien Aerts uit Merksplas (Benelux Team)
    42. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)

    19/08/2007 – WUUSTWEZEL (A) – Juniores – Km – hmin

    OMLOOP DER VLAAMSE GEWESTEN

    Aantal deelnemers : 143

    1. Stijn Steels
    28. Joeri De Ryck uit Kruibeke (Hudiko Waasland)
    29. Valentijn Martens uit Stekene (Hudiko Waasland)
    46. Laurens Coucke uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
    49. Alexander De Keersmaecker uit Kruibeke (Hoop Op Zegen Beveren)
    57. Tom Michils uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
    70. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland)
    72. Karl Van Osselaer uit Zwijndrecht (Hudiko Waasland)
    79. Joeri Goddaert uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
    84. Timothy Vergeylen uit Zele (Hudiko Waasland)
    101. Davy Staes uit St.Niklaas (Josan Mercedes CT)
    130. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
    137. Tom Verhulst uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
    140. Lawrence Van De Meersche uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
    143. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)


    19/08/2007 – DRIESLINTER (VB) – Juniores - 83,2 Km - 02h03min

    Aantal deelnemers :

    1. Nazarrio Nanni
     

    19/08/2007 – EVERGEM (O) – Juniores – 93 Km - 02h05min

    Aantal deelnemers : 52

    1. Vismantas Mockevicius
    13. Stijn Van Geyte uit Grembergen (Isorex CT) op 2'01"
    17. Jasper Verberckmoes uit Moerbeke (Asfra RT)
    18. Davy Van De Walle uit Lokeren (Keukens Redant CT)
    28. Jeroen Serverius uit Kieldrecht (DMC-D-Bike CT)
     

    19/08/2007 – O.L.V.WAVER (A) – Juniores  – 94,2 Km - 02h13min

    Aantal deelnemers :

    1. Frederique Robert


    19/08/2007 – TIELT (W) – Juniores - 84 Km - 01h54min

    Aantal deelnemers : 110

    1. Thomas Vanhoecke
     

    19/08/2007 – VLIERMAAL (LB) – Juniores - 84,6 Km - 02h19min

    Aantal deelnemers : 46

    1. Thomas Op 't Eynde
     

    19/08/2007 – ZWEVEZELE (W) – Nieuwelingen - Km - hmin

    Aantal deelnemers :

     

    19/08/2007 – BOUTERSEM (VB) – Nieuwelingen - 63 Km - 01h43min

    Aantal deelnemers : 35

    1. Robin Van Der Donck
     

    19/08/2007 – GRAMMENE (O) – Nieuwelingen - 60 Km - 01h33min

    Aantal deelnemers : 44

    1. MARNIX VAN DER SIJPT uit Stekene (Hudiko Waasland)
    4. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
    5. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
    11. Jonas De Vylder uit Desteldonk (De Schacht Doe Het Zelf) op 1'35"
    35. Pieter Oelbrandt uit Zwijndrecht (Hoop Op Zegen Beveren) op 2'05"
     

    19/08/2007 – O.L.V.WAVER (A) – Nieuwelingen - 62,2 Km - 01h38min

    Aantal deelnemers : 51

    1. Rik Van Aaken


    19/08/2007 – OOIKE (O) – Nieuwelingen - 68 Km - 01h43min

    Aantal deelnemers : 36

    1. Nick Vanderlijke
    5. Joey De Wilde uit Moerbeke (Hudiko Waasland) op 1'40"
    7. Jeffrey Herrebaut uit Zele (Bodysol-CT Menen) op 1'53"
    10. Arjen Martens uit Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen)
    18. Kenny Goossens uit Sinaai (Hudiko Waasland)
    25. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland) op 2'24"
     

    19/08/2007 – WERCHTER (VB) – Nieuwelingen - 64,5 Km - 01h28min

    Aantal deelnemers : 43

    1. Sean de Bie
     

    19/08/2007 – ZWEVEGEM (W) – Nieuwelingen - 63 Km - 01h42min

    Aantal deelnemers : 29
    1. MORENO DE PAUW uit St.Pauwels (Bodysol CT Menen)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MTB TE BUTGENBACH VAN ZONDAG 19/08/2007

    ZONDAG 19/08/2007 – BUTGENBACH – M.T.B.

     

    FABRICE MELS BEHAALD EERSTE SEIZOENSZEGE BIJ DE NIEUWELINGEN MTB


    Mels Fabrice 


    Gisteren in Butgenbach heeft Fabrice Mels uit Sinaai (Daikin cycling team)  zijn eerste overwinning behaald in het mountainbiken bij de nieuwelingen. Voor Jeroen Van de Vijver uit Eksaarde (Hudiko wielerteam waasland) was de vierde plaats weggelegd.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE HAASDONK VAN ZONDAG 19/08/2007

    ZONDAG 19/08/2007 – HAASDONK – Dames Elite

     

    LENSY DEBBOUDT WINT IN HAASDONK


    HAASDONKDAMhuldebew20.8 

    Lensy Debboudt gehuldigd als winnares.


    De jaarlijkse dameskoers van Haasdonk kreeg 59 deelnemers. Ze moesten 18 ronden rijden doorheen het centrum van Haasdonk. Peggy Hoste, Ilse De Poorter en Liliane Leenknegt probeerden in de 4de ronde aan aanval gestalte te geven maar dat lukte niet.

    Daarna poogden ook Lensy en Maaike Debboudt met Carine Potums en Ludivine Hanrion ook een poging uit te bouwen maar dat lukte al evenmin.

    En toch bleef het niet stil in het koersgebeuren. Een ontsnapping van Liesbeth De Vocht en weer Lensy Debboudt duurde zelfs een drietal ronden met een maximum voorsprong van 20 sec.

    In de 13de ronde kwam dan toch het definitieve: zes dames vertrokken met uiteraard weer Lensy Debboudt, nationaal kampioene Ludivine Henrion, de Nederlandse Martine Bras, de Ierse Jennifer Fay, de Britse Emma Silversides en de Zweedse Emma Johanson. Dit internationaal gezelschap veroverde nog 1.30min voorsprong en mocht zich aanbieden voor de eindspurt.

    Lensy Debboudt toonde zich de beste voor Martine Bras en Ludivine Henrion.

     

    HAASDONKdamgroepbew20.8 

    De dames-elite fietsten zondag door Haasdonk.


    HAASDONKnanaanjabew20.8 

    Nana Steenssens en Ilse Fiers in actie in Haasdonk maar ze misten de goede vlucht




    Tekst : fvdv

     

    Foto’s : de Leon

     

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG VAN DE RADJUGENDTOUR TE OOSTENRIJK

    WAASLANDER GIJS VAN HOECKE KWAM STERK TERUG UIT RADJUGENDTOUR OOSTENRIJK.


    GIJS VAN HOECKE bew 3.6. 


    Zaterdag keerde Gijs Van Hoecke (Zaffelare–Bodysol CT Menen) met de nationale selectie terug uit Oostenrijk waar hij deelnam aan de Radjugendtour voor Nieuwelingen.

    Om een goede eindklassering in een wielerronde te behalen is het nodig om van de eerste tot de laatste seconde geconcentreerd te zijn. Valstrikken en ongeluk loeren immers mogelijks om iedere hoek. Dat ondervond Van Hoecke al op de eerste dag bij een onschuldige proloog van ocharme 1,8 km.

    -“Ik mocht als één van de laatste starten, en net op dat moment begon het te regenen. Wanneer anderen de drie bochten op het parcours op volle snelheid konden nemen, moest ik er iedere keer afremmen omdat het gevaarlijk glad lag. Dan weet je het eigenlijk op voorhand al: slechts een 61ste plaats als gevolg. Eerder dit jaar in de Himmelfath Tour in Denemarken werd ik in een vergelijkbare proloog nog 6de.”

    Maar niet getreurd, Gijs en zijn Vlaamse ploegmaats raapten hun moed bijeen en de volgende dag tijdens de eerste etappe slaagden ze erin om met 6 renners (waarvan 4 Vlamingen!) een 30 tal km voorop te blijven en een kleine minuut voorsprong te nemen. Slechts 3 van de 6 echter namen hun werk serieus. Op 6 km van de meet worden ze dan ook gegrepen.

    Op woensdag volgde nieuwe pech voor Gijs Van Hoecke en Ruben Scheire. Zij startten gewoontegetrouw achteraan. Gijs kon normaal gezien heel snel opschuiven, maar nu werd hij opgehouden door een valpartij. Wanneer hij dan eindelijk vooraan kwam, was de beslissende vlucht al vertrokken. Wanneer de voorsprong van de leiders opliep tot een kleine 3 minuten, geraakte hij met een achttal, waarbij ook Jochen Deweer, eindelijk weg uit het peloton.

    De Vlaamse jeugd ging zo hard tekeer dat er na enkele km nog slechts vier overbleven. Een sterk nummertje kwam van Ruben Scheire die in de laatste ronde nog terugkeerde tot bij de achtervolgende groep Van Hoecke. Het gat met de koplopers was ondertussen verkleind tot minder dan een minuut, maar het volledig dichten lukt niet meer. 

    Achter hen echter werd een ware ravage aangericht, de meeste renners kwamen binnen met een achterstand tussen de 7 en 17 minuten. Scheire klom zo naar een 13de plaats in het klassement en Van Hoecke werd 14de.

    De volgende twee dagen probeerde Gijs verschillende keren weg te raken, maar de Denen verdedigden de roze trui van hun ploegmakker Sebastian Lander met succes. Op het einde van iedere rit kreeg de Waaslander dan als opdracht om de sprint aan te trekken voor de 2de in het klassement, Zico Waytens.

    Uiteindelijk bleven Ruben Scheire en Gijs Van Hoecke in de eindrangschikking 13de en 14de, op slechts enkele seconden van de toptien. Beiden waren een toonbeeld van regelmaat, wat misschien wel ontbrak als kers op de taart, was een heuse uitschieter. In ieder geval hebben ze enorm veel geleerd, ze hebben de beste ééndags-renners zien ten onder gaan aan de opeenvolging van wedstrijden.

    Maar Gijs Van Hoecke had al eerder dit seizoen in Denemarken geleerd dat tijdig eten en rusten in een ronde van groot belang zijn. En nu in Oostenrijk hebben, de Vlaamse nieuwelingen bewezen dat zij kunnen wedijveren met de beste van de wereld.  De Radjugendtour is immers de grootste wielerronde voor nieuwelingen in de wereld.

    Wat ook kan onderstreept worden is het feit dat ze zich ook niet laten intimideren door dit internationaal geweld en zelfs vrank en vrij kiezen voor de aanval. In de eindstand werd de Belg Zico Waeytens knap 2de.

    Gijs zelf, was ook tevreden: “In het eindklassement werd ik 14de, een heel mooie uitslag als je weet welke toppers er allemaal aan de start stonden!”

    Maar ook is Gijs er van overtuigd dat we de naam Sebastian Lander moeten onthouden. Dit is een 16-jarige Deen met ware Tom Steels-dijen die momenteel de rest zowat in zijn broekzak steekt. We zijn dan ook benieuwd of we binnen enkele jaren van deze gast nog gaan horen.

     

    Volgende week gaat Gijs Van Hoecke de tweedaagse in het Land van Herve rijden. Met de Radjugendtour in de benen kan hij daar misschien voor een opvallende prestatie zorgen.

     

     

     

    Tekst : fvdv


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG BELGISCH KAMPIOENSCHAP TE LAARNE VAN ZONDAG 19/08/2007

    ZONDAG 19/08/2007 – LAARNE – Elite z/c

     

    BELGISCH KAMPIOENSCHAP

     

    TONY BRACKE VAN WINST IN GREMBERGEN NAAR BK-WINST


    LAARNEpodiumBKbew20.8 

    Het podium van het BK 2007 elite z.c.: vlnr: Mario Willems(Lotenhulle), Tony Bracke (Goeferdinge-Geraardsbergen) en Nico Verhoeven (Schellebelle). Een podium waarbij “Oost-Vlaanderen Boven!” hoort.


    Zondag om 9u30 werd in Laarne de start gegeven voor het Belgisch Kampioenschap Elite zonder contract. 169 renners kwamen opdagen voor 11 ronden van 13,7 km. of 150,7 km.

    Uit onze regio was er ook heel wat volk in koers: o.a. Thomas Ongena en Pieter Clement (Zele), Jarno Van Mingeroet (Overmere), Koen De Bosscher (Kalken), Steven De Schoesitter (Waasmunster), Steven De Decker (Zele), Jurgen De Deyn (Wichelen), Jehudi Schoonacker (Oosteeklo), Guy Smet (Kruibeke), Koen Van De Velde (Stekene), Anthony Van Den Berghe (Sinaai), Steven Dechamps (Lochristi), Glenn De Wolf (Hamme) en Davy Peirsman (Temse).

     De eerste aanval was van het zestal Pieter De Rekeneire, Ken Devaere, Steven Thys, Koen Van De Velde, Pieter Clement en Nicolas Baïolet. Zij hadden een kleine voorsprong van 200m. Het trio Ward Bogaert, Tony Goossens en Thierry Declercq kwamen aansluiten bij de 6 leiders. Deze 9 leiders haalden een maximale voorsprong van 15 seconden. Zij werden door het peloton dan ook terug ingerekend.

    In de 2de ronde ontstond er een kopgroep van 26 en deze vlucht zou het verdere verloop van de wedstrijd bepalen. Tom De Meyer, Jeroen Nietvelt, Kurt Van Goidsenhoven, Tony Bracke, Thierry De Groote, Pieter De Rekeneire, Kristof De Zutter, Thomas Ongena, Jehudi Schoonacker, Guy Smet, Steven Thys, Koen Van De Velde, Kevin Van Den Eeckhout, Geert Vermoote, Mario Willems, Nico Verhoeven, Glenn De Wolf, Thierry Declercq, Frederik Herpol, Giovanni Pommelaere, Werner Vandromme, Kenny Vanlaere, Peter Ronsse, Nicolas Baïolet, Sébastien Delfosse en Michaël Blanchy waren de 26 renners die deel uitmaakten van de kopgroep. Michaël Blanchy viel weg uit de kopgroep door een lekke band.

    De 25 leiders hadden een voorsprong van rond de 1'30". In de 5de ronde verloren de leiders nog twee renners. Tom De Meyer met een lekke band en Giovanni Pommelaere die gelost werd. De 23 leiders telden een voorsprong van 1'20" op 8 achtervolgers en 1'30" op het peloton. Kenny Vanlaere moest er vooraan ook af met medische problemen. De achtervolgers werden terug gegrepen door het peloton.

    Met nog 50 km. te rijden, gingen Jan Bluekens, Ingmar De Poortere, Jens Renders, Jarno Van Mingeroet, Devi Vervaeke, Geoffrey Demeyere, Kristof Dereeper en Kris Steyaert in de achtervolging. Ondertussen was de kopgroep weer iemand verloren. Nicolas Baïolet reed ook lek en zo waren er nog 21 leiders en op 1'26" de 8 achtervolgers.

    Met nog 3 ronden te gaan, waagde Mario Willems zich aan een solopoging maar hij werd snel terug ingerekend. Door het hoge tempo kwamen er breuken in de kopgroep. Er ontstond een kopgroep van 11 met Kurt Van Goidsenhoven, Tony Bracke, Kristof De Zutter, Jehudi Schoonacker, Guy Smet, Steven Thys, Kevin Van Den Eeckhout, Mario Willems, Nico Verhoeven, Peter Ronsse en Sébastien Delfosse. Op 26 seconden volgden het achttal Jeroen Nietvelt, Thierry De Groote, Pieter De Rekeneire, Thomas Ongena, Geert Vermoote, Thierry Declercq, Frederik Herpol en Werner Vandromme. Op 1'15" volgden Koen Van De Velde en Glenn De Wolf. Het peloton had een achterstand van 2'20".

    In de voorlaatste ronde probeerde Mario Willems het opnieuw maar ze lieten hem niet gaan. Toen was het de beurt aan Peter Ronsse maar ook hij kreeg geen vrijheid. Bij het ingaan van de laatste 14 km. waren er 11 leiders. Op 1'40" volgden 16 achtervolgers en op bijna 4 minuten het uitgetelde peloton. Peter Ronsse probeerde het nog eens maar ook deze poging leverde hem niks op.

    Toen plaatste Tony Bracke een jump. Het trio Guy Smet, Mario Willems en Peter Ronsse gingen in de achtervolging maar werden teruggepakt door de rest van de leidersgroep. Tony Bracke behield een kleine voorsprong van 30 meter en moest alles geven. De 10 anderen kwamen steeds dichter maar toch haalde Tony Bracke het en werd zo Belgisch Kampioen bij de EZC.

    Mario Willems kwam maar enkele centimeters tekort en werd 2de. Nico Verhoeven werd 3de, Kevin Van Den Eeckhout 4de en Guy Smet 5de. Jehudi Schoonacker werd 10de, Thomas Ongena 13de, Jarno Van MIngeroet 14de, Koen Van De Velde 24ste, Glenn De Wolf 26ste, Koen De Bosscher 49ste en Steven Dechamps 59ste.

    Tony Bracke heeft dus de grote conditie die hij vorige donderdag al in Grembergen tentoonspreidde kunnen uitbreiden tot de titelrace in Laarne. “Ik kan een kans hebben met een goede conditie én wat geluk”, vertelde Bracke ons toen. En kijk, die uitstekende conditie was er want anders reed hij zomaar niet weg van zijn sterke gezellen en het geluk was er eveneens want hij hield nog net voldoende voorsprong over toen hij over de streep reed…

     

     



    Tekst :
    fvdv

     

    Foto : Alain Sennesael

     


    19-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE DE KLINGE VAN ZATEDAG 18/08/2007

    ZATERDAG 18/08/2007 – DE KLINGE - Dames Elite

     

    EINDELIJK ANNICK VAN LEUVEN


    DEKLINGEdamaankomstbew19.8                          DEKLINGE huldebew19.8

    De aankomst van Annick Van Leuven.      De eerste bloemen van 2007 voor Annick Van Leuven.


    Aan de Belgisch–Nederlandse grens in De Klinge werd de jaarlijkse wedstrijd voor dames elite georganiseerd. Het was er uitkijken naar een opvolgster van de Nederlandse Bertine Spijkerman die vorig jaar in bar slecht weer won. 67 rensters namen de start voor 13 ronden van 7,2 km. of 93,6 km.

    De streekregiorensters waren Cindy Pieters (Sint-Niklaas), Melissa Huyghe (Breendonk), Natasja Nobels (Dendermonde), Cindy De Schepper (Sint-Gillis-Waas), Sofie Verdonck (De Klinge), Annick Van Leuven (Schoten), Charlotte Van Damme (Eksaarde), Ilse Fiers (Waasmunster), Nana Steenssens (Zwijndrecht), Ine Wannijn (Kluisbergen) en de Benelux Team rensters Ines Claes (Beveren), Patricia Thys (Hoboken), Sofie De Nys (Gentbrugge), Elke Vanderhauwaert (Beveren-Leie), Greetje De Vos (Oudenaarde) en Cindy Vandermeulen (Stekene).

    (Zoals te lezen, we nemen de rensters van het Wase Beneluxteam ook bij de Polderrennersregio net als een Ine Wannijn en Ines Claes omdat hun vriend een Waaslander is en zij langs die weg de streek bevolken…)

    Op het einde van de 1ste ronde kwam Hannah Verhaeghe met een lichte voorsprong aan de finish voorbij. Eenzaam werd het niet voor haar want Liliane Leenknegt kwam haar gezelschap houden. Maar wat had Liliane pech, ze viel uit na bandbreuk. Hannah Verhaeghe werd dan ook weer opgepakt door het peloton.

    Lieselot Decroix waagde dan haar kans en nu was het Annick Van Leuven die er op reageerde en aansloot. Maar vrijheid om echt te ontsnappen zat er niet in. Verschillende pogingen volgden nog maar niemand raakte echt weg.

    In de 10de ronde ontstond er een kopgroep van acht rensters. An De Keyser, Cindy Pieters, Sylvia Debboudt, Sanne Van Reusel, Annick Van Leuven, Emma Silversides (GBR), Veerle Ingels en Jennifer Fay (Ierland). Zij vonden een heel goed ritme en hun voorsprong steeg. Deze keer waren in de groep geen benen meer die voldoende sterk waren om ook deze acht terug tot de orde te roepen. Ze waren definitief vertrokken.
    In de spurt met acht haalde Annick Van Leuven haar eerste zege van het seizoen. Sylvia Debboudt werd 2de, juniore Sanne Van Reusel 3de, Jennifer Fay 4de, Cindy Pieters 5de, An De Keyser 6de, Emma Silversides 7de en Veerle Ingels 8ste.

    Op 37 seconden werd Nana Steenssens 9de en juniore Evelyn Arys 10de. Natasja Nobels werd 17de, Sofie De Nys 23ste, Melissa Huyghe 28ste, Ilse Fiers 32ste, Sofie Verdonck 34ste, Charlotte Van Damme 37ste, Ine Wannijn 38ste, Ines Claes 40ste en Patricia Thys 43ste.

     

    DEKLINGE nananatasjabew.19.8

    Vóór de start: Nana Steenssens en Natasja Nobels.


    DEKLINGEverdonckbew19.8
    Sofie Verdonck die in eigen De Klinge 34ste eindigde.


    DEKLINGE vdmeulenbew19.8

    Cindy Vandermeulen reed ook in De Klinge.


    DEKLINGEschepper bew19.8

    Cindy De Schepper die zowat voor eigen volk reed.




    Tekst :
    fvdv

     

    Foto’s: Alain Sennesael

     

     

     

     

     

     




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REACTIE K.B.W.B. OP SEINGEVERSPROBLEMEN

    K.B.W.B REAGEERDE OP SEINGEVERSPROBLEMEN


    SEINGbew19.8 

    Buitenstaanders hebben er vaak geen idee van hoe de seingeversclubs al georganiseerd zijn. Hier komt een groep aan met een knappe autocar. (Zo zagen we in het verleden in de Beverse Klapperstraat, ook nog de spelers van Inter Milaan aankomen.) Maar alles heeft een prijs en de seingeversverenigingen rekenen vervoerkosten én administratiekosten aan. Dat wordt natuurlijk ook verrekend in de prijs die de organisator moet betalen. Deze foto dateert uit 2005 en werd genomen in de Veldstraat te Temse aan het Lindenhof.


    De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB)  en Wielerbond Vlaanderen (WBV) hebben gereageerd op de recente aantijgingen die seingeversgroepen in de pers brachten en waarbij ook de wielerbond werd bij betrokken.  In de reactie lezen we:

    -“De KBWB en WBV benadrukken ten zeerste dat zij steeds het grootste respect betonen en betoond hebben voor de seingevers, die een onmisbare schakel zijn in de organisatie van de veiligheid ter gelegenheid van wielerwedstrijden op de openbare weg. Dit respect werd o.m. in een recent verleden nog gestalte gegeven door een actie op touw gezet door de federatie i.s.m. de Nationale Loterij, waarbij duizenden uitrustingen voor seingevers ter beschikking werden gesteld van alle organisatoren. “
    De KBWB wijst er verder ook op dat er vergaande verzekeringsvoorwaarden voor de seingevers zijn opgenomen in de bondpolis.  
    Uiteindelijk gaat het vooral om de verkeersveiligheid van allen die bij een wielerwedstrijd betrokken zijn. Al speelt “geld” bij de meeste seingeversgroepen ook wel een rol. Maar hoe dan ook, de wielerbond benadrukt dat zij ook de bevoegdheid en werking van de seingevers hoog in het vaandel draagt.

    De KBWB-WBV: “ Bewijze daarvan de aanbevelingen ondernomen bij de overheid om de situatie – lees het wettelijk kader - van de seingevers te verbeteren, een situatie waarvan wij afhankelijk zijn van de goodwill van de bevoegde politieke instanties. Zo werden reeds aanbevelingen geformuleerd:
    - om de gemeentelijke overheden aan te zetten tot meer verantwoordelijkheid inzake de openbare veiligheid bij wielerwedstrijden;
    - om hen aan te zetten om een parkeerverbod en een eenrichtingsverkeer te decreteren n.a.v. wielerwedstrijden;
    - om de diverse KB’s te verduidelijken, moderniseren en actualiseren.”

    Tenslotte haalde de wielerbond ook uit naar de pers die geen contact had genomen met de wielerfederaties om van vanuit die kant de situatie rond seingevers eens toe te lichten.
    -“Uiteraard blijven de federaties ter beschikking voor verdere verduidelijkingen rond dit voor hen hoogst prioritaire thema.”, zo besloot de reactie van de KBWB –WBV.

     



    Tekst en foto :
    Flor Van de Velde

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 18/08/2007

    wbvlogo   

    ERONDEGEMDAELvleuvenbew5.8

    Proficiat aan ANNICK VAN LEUVEN uit Schoten met  haar 1°Seizoenszege van 2007 bij de Dames Elite !!!

    ZATERDAG 18/08/2007 – LENNIK (VB) – Elite z/c & Beloften – 114 Km - 02h49min

    Aantal deelnemers : 121

    1. Gediminas Bagdonas
    2. Lucas Persoon
    3. Chad Beyer
    8. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit-St.Gillis-Waas)
    26. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center)
    43. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
    60. Matthias Onghena uit Kieldrecht (W.O.O.Parike)
     

    18/08/2007 – SCHAFFEN (VB) – Beloften - 114 Km - 02h31min

    Aantal deelnemers : 73

    1. Timofey Kritskiy
    2. Nico Ceunen op 11"
    3. Martijn Cox
    13. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco CT)
     

    18/08/2007 – DE KLINGE (O) – Dames Elite  - 94 Km - 02h30min

    Aantal deelnemers : 66

    1. ANNICK VAN LEUVEN uit Schoten (Oostende Noordzee)
    2. Sylvia Debboudt
    3. Sanne Van Reusel
    5. Cindy Pieters uit St.Niklaas (Vlaanderen-Capri-Sonne)
    9. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto-Ladiescycling) op 37"
    15. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee) op 48"
    17. Natasja Nobels uit Dendermonde (S.C.F.Bianchi)
    23. Sofie De Nijs uit Gentbrugge (Benelux Team)
    28. Melissa Huyghe uit Breendonk (Bianchi-Duvel-CataBikes)
    32. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
    34. Sofie Verdonck uit De Klinge (KSV-Deerlijk)
    37. Charlotte Van Damme uit Eksaarde (Keukens Redant CT)
    40. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
    43. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)
     

    18/08/2007 – BALEGEM (O) – Juniores - 94 Km - 02h15min

    Aantal deelnemers : 87

    1. Kirill Pozdnyakov
    34. Gert Baeyens uit Overmere (Rijschool AH-Gentse VS)

     

    18/08/2007 – HERENTALS (A) – Juniores - 88,5 Km - 01h57min

    Aantal deelnemers : 66

    1. Thomas Op De Beeck
     

    18/08/2007 – WAASMUNSTER (O) – Juniores - 95 Km - 02h14min

    Aantal deelnemers : 72

    1. Sander Stiegelis (Isorex C.T)
    2. Nicolas Vereecken uit Kieldrecht (Bodysol CT Menen)
    5. Pieter Cordeel uit Stekene (Balen BC)
    7. Nick Van Walle uit Temse (Daikin CT)
    14. Jasper Verberckmoes uit Moerbeke (Asfra RT)
    15. Kenneth Marien uit Hamme (KSC Denderstreek Labiekes)
    17. Stijn Van Geyte uit Grembergen (Isorex CT)
    19. Matthias Ongena uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
    21. Guy Ten Hartog uit Sinaai (Thompson CT)
    27. Hendrik Van Den Bossche uit Grembergen (Balen BC)
    28. Wouter D'Hollander uit Zele (Isorex CT)
    32. Michiel Dieleman uit Hamme (Avia CT)
    33. Tom De Maesschalck uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
    36. Karl Vos uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
    38. Bart Bryssinck uit Rupelmonde (ABBS Wielerjeugdteam)
    41. Evert Dehandschutter uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
    42. Sam Van Uytvange uit Grembergen (Isorex CT)
    43. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
    45. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)
    46. Gerben Peersman uit St.Amands (Steeds Vooraan Kontich)
    47. Lesley Heyndrickx uit Nieuwkerken (WAC-Team)
    50. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)
    51. Didier Verlee uit Sinaai (Josan Mercedes CT)
    53. Davy Van De Walle uit Lokeren ( Keukens Redant CT)
    57. Jens Verschaffelt uit St.Niklaas (Hoop Op Zegen Beveren) 
     

    18/08/2007 – ALT-HOESELT IN LIJN (LB) – Nieuwelingen – 61,1 Km - 01h35min

    Aantal deelnemers :

    1. Sean De Bie
    6. Glenn De Ridder uit Stekene (Bodysol CT Menen)
     

    18/08/2007 – DRONGEN (O) – Nieuwelingen – 60 Km - 01h28min

    Aantal deelnemers : 53

    1. Brian Van Goethem
    5. Stijn Van Hese uit Belsele (Hudiko Waasland) op 15"
    7. Joeri Persoon uit Stekene (WAC-Team)
    30. Thomas Collet van L.O. (WAC-Team)
     

    18/08/2007 – EDEWALLE (W) – Nieuwelingen - 60 Km - 01h32min

    Aantal deelnemers : 49

    1. Cedric Callebaut
     

    18/08/2007 – ERPE MERE (O) – Nieuwelingen  - 64 Km - 01h43min

    Aantal deelnemers : 34

    1. Vincent Liessens
    2. Laurens Poelman uit Kalken (Hudiko Waasland)
    10. Tom Dobbelaer uit St.Niklaas (Hudiko Waasland) op 3'07"
    20. Olivier Smet uit Belsele (Hudiko Waasland) op 4'10"
    24. Roy Meersman uit Bazel (Hudiko Waasland)
    29. Mathias D'Hollander uit Zele (Hudiko Waasland)
     

    18/08/2007 – HERENTALS (A) – Nieuwelingen  - 59 Km - 01h21min

    Aantal deelnemers : 84

    1. Jeroen Van Camp
     

    18/08/2007 – TOLLEMBEEK (VB) – Nieuwelingen - 70 Km - 01h41min

    Aantal deelnemers : 30
    1. Sean Van De Waeter
    3. Jeffrey Herrebaut uit Zele (Bodysol CT Menen)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS W.A.O.D. UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 17/08 EN ZATERDAG 18/08/2007

    VRIJDAG 17/08/2007 – HEUSDEN – W.A.O.D.


    Categorie A / B :
    (39 dln)

    1.Andy Van Loon (Hoogerheide, NL, winnaar cat. B)

    2.Rein-Jan Elenbaas (Goes, NL, winnaar cat. A)

    3.Tim Vercauteren uit Belsele (A2)

    16.Gino Hoskens uit Beveren (A7)

    18.Alex Goossens uit Vrasene (B10)

     

    Categorie C / D :

    1.Karel De Ravet (Brasschaat, Europees kampioen +40, winnaar cat. C)

    3.Walter De Veerman uit Lochristi (C3)

    5.Patrick Van Renterghem (Bellem, Europees kampioen +50)

    15.Dirk Mathijs uit Gentbrugge (C9)

    28.Johan De Rop uit Nieuwkerken (C16)

    36.Patrick Bolssens uit Kieldrecht

    39.Wim Heyndrickx uit Vrasene

    40.Marc Borghgraef uit Burcht

    Categorie E / E+ :

    1.Helmuth Tas (Maldegem, winnaar cat. E)

    2.Marc Colpaert (Wetteren, winnaar cat. E+)

    6.Alfons Van Raemdonck uit Beveren (+4)

     

    Categorie F1 :

    1.Luc Snels (Minderhout)

    7.John Heyndrickx uit Nieuwkerken

     

     

    ZATERDAG 18/08/2007 – SIJSELE – W.A.O.D.


    Categorie A / B :
    (101 dln)

    1.Koen Demuynck (Oostkamp, winnaar cat. A)

    2.Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B, Kampioen van België cat. B)

    4.Davy Rauch (A2, Eeklo, Kampioen van België cat. A)

    10.Koen Heyrman uit Bazel (B6)

    18.Tim Vercauteren uit Belsele (A7

    31.Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas

    34.Sven Van Hoyweghen uit Puivelde

    37.Peter Van Havere uit Burcht

     

     

    ZATERDAG 18/08/2007 – LOKEREN – W.A.O.D.

    Proficiat aan FONS VAN RAEMDONCK uit Beveren met zijn 8°Seizoenszege in de Catg.E+

    Proficiat aan WALTER DE VEERMAN met zijn zoveelste Zege in de Catg.C


    Categorie C :

    1.WALTER DE VEERMAN uit Lochristi

    2.Ludwig Gladines

    3.Franky Van Oyen

    4.Gunther Van Den Bosch uit De klinge

    5.Peter Ballet

    Categorie D :

    1.Danny Van Oyen (Deinze)

    2.Roland Coupillie

    3.Luc Van Looy

    4.Bob Wouters

    5.Luc Fruytier

    Categorie E :

    1.Frank Casteels (Gent)

    2.Wim Heggerick

    3.Rudy Baeyens

    4.Freddy Cornette

    5.Erwin D'Hondt

    Categorie E+ :

    1. FONS VAN REAMDONCK uit Beveren

    2.Tony Baudonck

    3.Eric Van Pottelberg

    4.Pascal Verlez

    5.Marc Van Ryssel

    Categorie F1 :

    1.Robin Van Kerschaver (Maldegem)

    2.Frank Laeremans

    3.John Heyndrickx uit Nieuwkerken

    4.Theo Coudyzer

    5.Freddy De Blick uit Beveren



    18-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD JUNIORES TE SOMBEKE VAN ZATERDAG 18/08/2007

    ZATERDAG 18/08/2007 – SOMBEKE - Juniores

     

    SANDER STIEGELIS HERHAALT ZEGE VAN VORIG JAAR.


    SOMBEKE huldebew18.8 

    De winnaar Sander Stiegelis met de bloemendame en links organisator Freddy Waterschoot.


    SOMBEKE nicolasbew18.81

    Nicolas Vereecken kreeg als 2de een trofee geschonken door de Gemeentelijke Sportraad en overhandigd door de voorzitter Rie Maes (rechts)


    Het is in Sombeke een echt kermisfeest geworden in de junioreskoers en wel in die zin dat de 72 deelnemers zorgden voor bijna niet bij te houden ontsnappingspogingen. Ontsnappingskermis was het in deze organisatie van het Feestcomité geleid door Freddy Waterschoot. Omdat het parcours moest gewijzigd worden moesten er 19 ronden worden gereden i.p.v. 18. Wat ons opviel was de aanwezigheid van een heel leger streekrenners. Met 31 waren ze er. Voor juniores is dat heel wat. Er waren ook vier Litouwers en nog wat Nederlanders.

    De ontsnappingen begonnen in de 2de ronde toen de twee Zelenaars Kjell Van Driessche en Wouter Dhollander ten aanval trokken. Toen Nicolas Vereecken de achtervolging organiseerde in de 4de ronde, kwam alles weer samen. Bart Bryssinck en Gerben Peersman reden nu weg maar dat draaide op niets uit.

    De 5de ronde waren Kenny Vandenheede en Pieter Cordeel paraat om vooruit te gaan fietsen. Christophe Van Cauwenberghe verijdelde de poging maar Cordeel, met de kracht van Pukkelpop in de benen,  deed alleen verder en kreeg dan Van Cauwenberghe bij hem. Jens Verschaffelt miste deze uitval nipt. In ronde 8, was alles weer samen.

    Wouter D’Hollander reed een voortreffelijke koers en viel in de 9de ronde aan. Tom De Maesschalck, Kjell Van Driessche, Jens Verschaffelt en verder ook Bert Minnaert en Kenneth Mariën, reageerden goed en opnieuw was het een maat voor niets. De 10de ronde spraken we de hoop uit dat er toch eens een ernstige vlucht zou voortkomen uit de anaval van Nicolas Vereecken, Bart Bryssinck en Wouter D’Hollander, maar neen hoor. Niets.

    In de 12de ronde weer grote verwachting van een ontsnapping met acht: weer Kjell Van Driessche, Pieter Cordeel, Kenny Vandenheede en Nicolas Vereecken met Darijus Dzjervus, Mattias Ongena,  Diego Moreau en Dieter Van Der Stock. Mooi achttal, maar een ontsnapping? Bah nee, weer niets. Bart Bryssinck schoot nog eens uit zijn sokken en probeerde met Kevin Lava. Niets.

    In de 15de ronde dan vertrokken Jochen Debever en Ricky Rosseel voor een vlucht van twee ronden. Maar meer dan 15 sec kregen ze niet en ze werden weer ingelopen al probeerde Ricky Rosseel, een jongen uit Meulebeke, het nog alleen maar hij ging eveneens failliet.

    Bij het ingaan van de laatste ronde kwamen Jochen Debever (Egem –Pittem), de Litouwer Mindaugas Jursys en de Nederlander Jeroen Rombouts de aankomstlijn voorbij met een voorsprong van 15 sec. Nu of nooit, moeten zij hebben gedacht. Maar het werd nooit. De ganse bende kwam terug en een massaspurt werd voorbereid. Met 58 naar de meet!

    De klaarkijkende Zeeuw, Sander Stiegelis zette zich vooraan en spurtte met al zijn mogelijkheden. Een gemakkelijke zege werd het. Maar ja, hij kende Sombeke al van 2006. Voor de 2de plaats was het een bijzonder felle strijd en de mensen van WBV moesten de beelden op een tv-scherm gaan bekijken want in de monitor van de camera was het niet te zien. Maar het was Nicolas Vereecken die het haalde voor Kevin Lava en de Nederlander Ralph Gelens. Daarmee mocht Nicolas uit Kieldrecht bij Rie Maes komen om een prachtige trofee van de Waasmunsterse Sportraad in ontvangst te komen nemen. Maar toen was Sander uit Kloosterzande al een tijd weg met zijn bloemstuk.

    Met Stiegelis, kreeg het seizoen 2007 toch een bijzondere wielerfiguur bij de juniores. Een ‘Hollander’ die lid is van een Vlaamse club. Zijn elfde overwinning zegt toch iets. Eerder stond hij al met bloemen in zijn handen in de regio op 1 mei in Berlare en in Belsele op 9 juni.

    -“Ik had die massaspurt wel een klein beetje verwacht. Ik heb wel wat koersinzicht. Ik zag dat ze iedere keer weggingen maar het liep telkens op niks uit. Ik heb dan gewoon een beetje afgewacht, maar ja, dat is gewoon het een beetje slim bekijken in koersen.”

    De ganse wedstrijd lang hadden we Sander niet gezien in de aankomststrook maar het gaf een vals beeld, zo bleek.

    -“Alleen op deze weg rijdt je misschien niet vooraan in het peloton, maar op de weg daar achter heb ik genoeg gaten gedicht. Dat kan je natuurlijk hier aan de aankomst niet zien.”

    Sander zit dit seizoen voor het eerst in een Vlaamse ploeg. Isorex dan nog wel, waarin het aangenaam verblijven is om de stiel te leren.

    -“Ik ben tevreden over het seizoen en de ploeg én met de uitslagen. Het is tot nu toe, mijn beste jaar uit mijn hele leven.” Nog een jong leven weliswaar want Sander wordt eind augustus maar achttien jaar.

    Deze Stiegelis verwacht dit seizoen toch nog een paar overwinningen en zal ook nog twee klassiekers rijden. “En daarin ben ik van plan om ook eens een goed plaatsje te rijden. Dat is ook belangrijk.”

    De Nederlandse kampioenschappen zijn natuurlijk voorbij en Sander werd 18de.

    -“ Ik ben daar niet tevreden over. Te veel gewerkt, te veel gaten gedicht. Ik kon het niet hebben dat een concurrent weg reed. Ik reed het gat wel dicht maar op het einde heb je dan niets meer. Zo gaat dit.”

    Wat in Sombeke door de Nederlander uit Kloosterzande werd gebracht zou laten veronderstellen dat hij een spurtersbaasje is.

    -“ Neen”, zei Sander “Ik ben een allrounder, ik kan ook gaten dichten, klimmen gaat me ook goed af en sprinten gaat ook. Tijdrijden, dát weet ik nog niet echt. Ik heb nog niet zo’n fiets, dus…”

    Als Sander komende woensdag op school vrij kan krijgen dan zou hij dolgraag ook op De Hert van start willen gaan. In Nederland is het schooljaar immers al begonnen.

     



    Tekst en foto’s : Flor Van de Velde

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 18/08/2007

    Volgend jaar op zondag 25 mei 2008 zal in Temse het Belgisch Kampioenschap voor dames elite én heren juniores worden georganiseerd. Het is er een organisatie van de VZW Wielerbelangen Temse in samenwerking met het Gemeentebestuur.

     

    De junioreskoers in Sombeke was eigenlijk nog maar de elfde in de Wase regio. De eerste vond plaats op 7 april in Nieuwkerken met 112 deelnemers en, Jeroen Goudket (L.O.) als winnaar.

    Verder volgden: 22 april Sint-Gillis: 106 dln Stijn Steels,

    1 mei Berlare: 109 dln Sander Stiegelis,

    6 mei Sinaai-Wijnveld: 69 dln Nicolas Vereecken,

    26 mei Kieldrecht: 42 dln Wout Mertens,

                Waasmunster - Ruiter: 68 dln Kenny Vandenheeden

    3 juni Daknam: 69 dln Joeri Goddaert

    9 juni Belsele: 62 dln Sander Stiegelis

    8 juli Sint-Gillis-Kalf: 59 dln Nicolas Vereecken

    11 juli Vrasene: 100 dln Brian Ligneel

    18 augustus Sombeke: 72 dln Sander Stiegelis.

     

    In Hamme –Kaaldries werd een wedstrijd koers op rollen georganiseerd ten voordele van “make a wish”. Er namen 20 renners deel, 17 mannen en 3 dames. Zij moesten 400 meter spurten, een afvalling rijden en dan nog eens spurten. De vier besten mochten naar de grote finale en dat waren: Eddy Van Bogaert 16p, Hans Haentjens en Chris Meys met 15p en Wouter Huylenbroeck met 14p. Ook Gino Van Buyten had 14 p maar die had in de spurt een minder goede tijd gereden dan Wouter en moest zo naar de B-finale die om de 5de plaats ging.

    De finale bij de dames werd gewonnen door Nele Thienpont. Kelly Van Geyte was 2de en Dominique Meys 3de.

    Nadat hij ook al de voorronde had gewonnen spurtte Eddy Van Bogaert zich in de herenfinale naar de eerste plaats en versloeg zo Chris Meys die de uitgave 2006 had gewonnen. Wouter Huylenbroeck was 3de en Hans Haentjens 4de.  Eddy Van Bogaert was met 17.2 sec over de 400 m ook de snelste spurter van alle wedstrijden.

    De B-finale werd gewonnen door Craig De Meyer en werd zo 5de in de eindstand. Gino Van Buyten was 6de, Michel van den Bossche 7de, Christiaan De Donder 8ste, Robby Seghers 9de en Hans Van Avermaet 10de.

    Winnaar Eddy Van Bogaert won een verblijf in Frankrijk voor twee personen en dat voor één week. De deelnemers konden ook een ballonvaart winnen en die ging naar Patrick De Meyer.


    VBOGAERT EDDYbew18.8 

    Eddy Van Bogaert die de koers op rollen in Hamme won.



    Tekst en foto :
    Flor Van de Velde

     

     

     

    De storm die bij de seingeversverenigingen heerst wordt niet door iedereen in de eigen rangen op applaus onthaald. De gewaardeerde seingever Noël Declercq uit Burcht heeft er zijn bordje bij neergelegd omdat hij niet akkoord kan gaan met wat momenteel in de seingeverswereld plaatsvindt. De bevoegdheden die door de hoofdseingever Johan Kesteloot worden gevraagd, vindt Declercq absurd. Volgens hem gaat het veel meer om de vergoeding die wordt geëist. “Ze willen gaan naar 21 tot 25 euro per wedstrijd. Dát is de achtergrond. De organisatoren betalen meer aan seingevers dan aan de koers zelf. Ik stel mij de vraag of ze op die manier nog zullen kunnen inrichten.”

    De Burchtse seingever vindt ook dat de politiediensten misschien eens alcoholcontroles zouden moeten uitvoeren. In Beveren en in Bazel had hij op vlak van alcoholgebruik mistoestanden vastgesteld. Noël Declercq heeft nu voor al zijn koersen forfait gegeven. “Ik distantieer mij van wat Johan Kesteloot eist en doet”, zo besloot hij.


    DECLERCQNOELbew18.8 

    Noël Declercq is niet akkoord met wat Johan Kesteloot in een krantenartikel vraagt i.v.m. bevoegdheden.




    Tekst en foto : fvdv


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 18/08/2007

    ROBBY DE BOCK BEW

    Montainbiker Robby De Bock
    (Melsele) reed vrijdagavond de wedstrijd voor elite z.c. & U23 mee. Hij deed dat samen met zijn mentor Kris Henderieckx. Voor die mannen is een wegwedstrijd gewoon bedoeld als training. Robby ondervond er dat koersdoorzicht zeker niet zijn sterkste punt is op de weg. Hij moet het hebben van de selectievere mtb-parcours waar geklommen moet worden. Hij eindigde in Beveren rond de 45ste plaats.

    Zijn volgende mtb-wedstrijd volgt op zondag 26 augustus in Boutonville, op een uiterst technisch parcours dat Robby zelf heeft helpen aanleggen met o.a. wereldkampioen Patrick Meersschaert.

     

    Tekst : fvdv


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE BEVEREN VAN VRIJDAG 17/08/2007

    VRIJDAG 17/09/2007 – BEVEREN – Elite z/c & Beloften

     

    MINDAUGAS GONCARAS WINT SAAIE AVONDKOERS VAN BEVEREN


    BEVERENconcarasbew18.8             BEVEREN huldebew18.8

    Mindaugas Goncaras op weg naar zijn achtste zege.     De hulde van Goncaras.
                                                                                            Links Marcel van Kerckhove, 
                                                                                            stichter van het CHW en naast de renner
                                                                                            ploegleider Jan Snel,
                                                                                            Erwin Van Peteghem.


    De avondkoers van het CHW Beveren aan Gaverland heeft een bijzonder snelle ontknoping gekregen. Voor de rest was er niets te beleven tenzij een splitsing in de kopgroep van elf in de finale. Guy Smet kwam in het stuk niet voor omdat hij ook niet zinnens was zich stuk te rijden in het vooruitzicht van het BK van zondag. Want, laat dat duidelijk zijn, Guy wil zich op dat BK tonen en er keihard tegenaan gaan. Zo zit hij eigenlijk in elkaar, als hij in Laarne start is dat niet om wat  “den toerist” uit te hangen maar om er voor te gaan. Zoals steeds wil hij winnaar zijn. In Beveren was het dus ook trainen en voelen hoe de benen waren. En al zegt hij dat niet, we denken ook dat hij in zijn geboortedorp zeker wilde starten voor de vele supporters die hij daar heeft.

    Het CHW kreeg 76 deelnemers die 17 ronden of 119 km moesten rijden. De nieuwe omloop, verplicht door wegenwerken, was een meevaller en CHW leverde een perfecte organisatie af. Beveren boven, konden we vaststellen, want al in de eerste ronde trok Beverenaar Roberto Vercauteren recht naar voor en haalde zwaar uit zodat hij aan de tweede ronde begon als de leider van de groep.

    Nog een andere Beverenaar Sven Wielandt was ook van mening dat hij voor eigen volk ten aanval moest trekken en in de tweede ronde reed hij al met Vercauteren en de Litouwer Mindaugas Striska mee. Met drie weg. Maar de reactie kwam er onmiddellijk van Rieno Stofferis en Jeroen Das. Uiteindelijk maakten Luc De Moor, Mindaugas Goncaras, Bert Duyck en Gediminas Bagdonas er een negental van.

    Er was echter nog volk op komst. Koen van de Velde ontbrak nog en we weten dat hij meestal ruikt wanneer de definitieve vlucht wordt gemaakt. Hij trok dus op zoek naar de negen in de derde ronde. Maar wat een moeilijke opdracht werd dat. En toen was Koen blij dat de Litouwers er waren. Achteraf vertelde Koen: “Toen kwamen er zo twee gifgroene truien als schichten voorbij en dan ben ik met de blik op oneindig in die mannen hun spoor gesprongen. Dat zij dat gaatje maar dicht rijden dacht ik, en voilà ik ben er bijgeraakt, mede dank zij die twee.”

    Die twee waren ook niet de eerste de beste Litouwers want Aidis Kruopis was donderdag nog 2de geworden in Heusdenkoerse bij de profs en Simas Kondrotas toonde ook al meermaals dat hij een belofte met inhoud is.

    Zo hadden we dus twaalf leiders die ongelooflijk goed samenwerkten en het koersverhaal was zo goed als af. Op een paar ronden tijd reden ze een minuut vóór de groep waarin niemand zich geroepen voelde om te reageren.

    In de zesde ronde kwam Kruopis met kleine voorsprong door. Hij reed met een voorwiel waar een paar spaken de geest hadden gegeven en wilde een herstelling doorvoeren. In de Gaverlandwijk kreeg hij een ander wiel en een ploegmaat wachtte hem op en samen sloten ze weer aan. Maar toen ging het mis. Aidis reed toch wel tegen het achterwiel van een landgenoot zeker en kwam ten val. Zo eindigde voor hem hier het Beverse verhaal. De kopgroep bestond nog uit elf man.

    De eentonigheid maakte zich meester van de wedstrijd: elf leiders en een groep die stilaan naar een achterstand van twee minuten opkeek. In de 12de ronde kwam er nog een Beverenaar in beeld en dat was Thibault Koppen die toch meer actie wilde. Hij ging in de achtervolging om 2.35 min in te korten. Maar in de groep vroegen ze zich blijkbaar af of Thibault zot geworden was en ze lieten hem rijden. Niemand kwam hem ter hulp en zo moest de Beverenaar weer plaats nemen in de groep.

    Pas op twee ronden van het einde zonderden zich veertien renners af maar dat was dan wel op drie minuten van de elf leiders.

    In die voorlaatste ronde heerste verdeeldheid bij de elf en met vijf namen ze afstand: Jeroen Das, Sven Wielandt en de Litouwers Gediminas Bagdonas, Mindauags Striska en Mindaugas Goncaras. In de laatste kilometers gaf de Mindaugas van het Jan Snel Team extra gas en hij reed alleen naar de aankomstlijn. Zijn achtste zege was binnen. Voor de 2de plaats bleef Bagdonas baas over Jeroen Das (3de) en Striska (4de) en op een paar tientallen meter bolde Sven Wielandt als 5de binnen.

    Voor de 6de plaats kreeg het publiek nog een denderende spurt waarbij Rieno Stofferis maar in extremis Koen Van de Velde (7de) voorbij reed. Vier Waaslanders in de kopgroep met nog Luc De Moor (10de) en Roberto Vercauteren (11de).

    Met de zege van Goncaras staat het PWC Jan Snel Team op tien overwinningen dit seizoen. Ook Tom Stremersch en Gunter Sterck deden al een duit in dat zakje.

    Kristof Verbraeken uit Beveren eindigde 24ste en Thibault Koppen uit Beveren eindigde in het peloton.  

     

    BEVEREN startbew18.8

    De wedstrijd werd voor WBV geleid door Eric Van Goethem (Beveren), Killiaan De Neef (Lokeren) en William Vettenburg (Beveren)


    BEVEREN KOPGROEPbew18.8

    De kopgroep van elf met Roberto Vercauteren , Sven Wielandt en Luc De Moor


    BEVEREN kennybew18.8
    Ook ‘Directeur’ Polderrenners, Kenny Janssens volgde met kennersogen de wedstrijd.




    Tekst :
    Flor Van de Velde


    Foto’s :
    Alain Sennesael

     

     

     

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 17/08/2007

    wbvlogo

    VRIJDAG 17/08/2007 – BEVEREN (O) – Elite z/c & Beloften - 119 Km - 02h45min

    Aantal deelnemers : 76

    1. Mindaugas Goncaras
    2. Gediminas Bagdonas op 12"
    3. Jeroen Das
    5. Sven Wielandt uit Beveren (Wielerpromotieclub Jeugdteam)
    7. Koen Van De Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 50"
    10. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem B.C)
    11. Roberto Vercauteren uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
    17. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 3'00"
    18. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco C.T)
    24. Kristof Verbraeken uit Beveren (Artevelde WSV)
    26. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel) op 8'00"
    29. Steven De Wilde uit Aalter (Rudyco C.T)
    30. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
     

    17/08/2007 – HOELEDEN (VB) – Elite z/c & Beloften - 120 Km - 02h15min

    Aantal deelnemers : 74

    1. Marius Bernatonis
    2. Algirdas Mockus
    3. Ramunas Navardauskas
     

    17/08/2007 – ZINGEM (O) – Nieuwelingen - 40 Km - 01h01min

    Aantal deelnemers : 28
    1. Niels Reynvoet


    17-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DINSDAG 21 AUGUSTUS - GROTE PRIJS STAD ZOTTEGEM

    DINSDAG DE GROTE PRIJS VAN DE STAD ZOTTEGEM VOOR PROFS

     

    VANAVERMAETbew17.8

    Is de GP van de stad Zottegem soms iets voor Greg Van Avermaet?


    Dinsdag 21 augustus
    wordt in Zottegem een 1.1–wedstrijd georganiseerd en dat is een organisatie voor “Men Elite” die thuishoort in de UCI Europe Tour kalender. Er zijn dan ook punten te verdienen voor de UCI –rangschikking. Zo zal de winnaar 80 punten rijker worden, de 2de krijgt er 56 bij en de 3de 32. De eerste twaalf ontvangen punten waarvan de 12de er nog 3 krijgt.

    De G.P. Stad Zottegem wordt georganiseerd door de Zottegemse Wielerclub vzw. De afstand bedraagt 182km of één grote ronde van 72,3km en zes lokale ronden van 18,3km. De renners zullen ook 12 hellingen moeten verwerken. Hierbij o.a. de Edelareberg, de Leberg, Gapenberg en Langendries.

    Aan deze wedstrijd nemen ook de UCI Pro Tour Teams en Continental National teams deel in ploegen die minimul 6 en maximum 10 renners mogen inzetten. Het controleblad zal getekend worden op een podium in de startzone in de Meerlaan. Daar zal om 12.30u ook de start worden gegeven.

    De permanentie wordt gehouden in de Sporthal Koninklijk Atheneum, Wurmendries Zottegem.

    De GP van Zottegem is een monument in de wielergeschiedenis van Vlaanderen. Voor de 72ste keer reeds wordt deze wedstrijd georganiseerd en op de erelijst staan bekende namen. Marcel Kint, Jan Raas, Frans Melckebeek, Jef Schils, Jean Baptist Claes, Frans Aerenhouts, Jo De Roo, Daniël Willems, Etienne De Wilde, André Dierickx, Hendrik Redant, Herman Van Springel. 50 jaar geleden (1957) won Willy Schroeders, 25 jaar geleden (1982) Rudy Colman. De jongste winnaar waren: 2006: René Obst (D), 2005: Thomas Dekker, 2004: David Kopp (D), 2003: Geert Omloop, 2002: Matthé Pronk (NL) en 2001: Jo Planckaert.

    Voor de Polderrennersregio is het goed om weten dat in 1945 Karel De Baere (Sint-Niklaas) de GP van Zottegem won, in 1971 zette Albert Van Vlierberghe (Puivelde) zijn naam op de erelijst en in 1992 voegde Marc Dierickx (Temse-Nieuwkerken) er zijn naam aan toe.

    Voor de 72ste uitgave schreven 21 teams in met o.a. Predictor-Lotto, Rabobank, Unibet.com, Chocolade Jacques –Topsport Vlaanderen, Landbouwkrediet, DFL –Cycling News, Jartazi, Klaipeda, Palmans Cras, Pictoflex, Yawadoo…

     

    STEELSMEULbew17.8

    Een Waas duo dat in Zottegem aan de start komt: Tom Steels en Robby Meul




    Tekst :
    Flor Van de Velde


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD M.T.B. TE BERTRIX VAN WOENSDAG 15/08/2007

    WOENSDAG 15/08/2007 – BERTRIX – M.T.B.

     

    FILIP VAN HECKE WINT IN BERTRIX IN DE VISA WALLONIA CUP

     

    VANHECKEbertrixpodiumbew16.8                                VAHECKEFILinstrijdbew16.8

    Filip Van Hecke op het hoogste schavotje na zijn zege in Bertrix.    Filip in volle strijd in de modder van
                                                                                                               Bertrix


    Woensdag stond Filip Van Hecke aan de start in het Waalse Bertrix waar de derde manche van de Visa Wallonia Cup werd georganiseerd en wat meer was, deze mtb-proef was ook het kampioenschap van Wallonië.

    Door de regen van de voorbije nacht was het zware parcours er zeker niet lichter op geworden. Enkele korte technische passages dienden zelfs al lopend te worden genomen.

    -“Ik nam een vrij goede start en reed een tijdje in 4de stelling. Cedric Moyen, Aron De Beyne en een derde man reden voor me. In de tweede ronde kon ik vooraan aansluiten zodat we met vier samen reden. In de derde ronde bleven enkel Moyen, De Beyne en ikzelf vooraan over. Half koers moest ook Aron De Beyne lossen zodat ik samen met Cedric Moyen aan de leiding kwam.”

    Filip ondervond dat Cedric iets sterker was in de klimmen, en dat hij zelf in de technische modderstroken iets beter uit de verf kwam. Ondanks enkele versnellingen kreeg Filip zijn gezel niet los. Ook Cedric Moyen probeerde enkele malen en Van Hecke moest dan wel even hard op de tanden bijten om hem te kunnen volgen.

    -“Uiteindelijk gingen we samen de laatste ronde in. Ik wachtte mijn moment een beetje af en bij het ingaan van de laatste technische strook nam ik de leiding en zette Cedric onder druk met een demarrage. Immers, op kop een stuurfoutje maken is minder erg dan een fout maken wanneer je in ’t wiel zit.”

    Dus de Waaslander zette alles op alles en draaide de aankomststrook op met een tiental meter voorsprong. Met drie seconden voorsprong won hij de wedstrijd!

    -“Ik was totaal op na de koers. Meer dan 2u10’ koers in zulke zware omstandigheden. Dat Cedric en ik er een goed tempo op na hielden blijkt uit het feit dat we – met uitzondering van de eerste drie – alle elites en beloften hadden ingehaald die een minuut voor ons gestart waren. Ik ben uiteraard heel blij met de tweede overwinning van het seizoen. Hopelijk is mijn dipje van de julimaand definitief achterwege”, dat was het besluit van Filip Van Hecke die blijkbaar toch wat heeft met feestdagen. Zijn eerste zege behaalde hij immers in Grand Halleux op… Paasmaandag, nu was het op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart of als je wil Moederkensdag!

     



    Tekst en foto :
    fvdv


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 17/08/2007

    SUNWEB –PRO JOB ZET JEHUDI SCHOONACKER IN OP HET BK


    SCHOONACKER JEHUDIbew17.8 

    Jehudi Schoonacker in actie in Laarne maar dan wel in een gewone wedstrijd in mei.


    Het Hamse Sunweb-Pro Job Team zal ook op het BK in Laarne proberen in beeld te komen. Ze zetten daarvoor Jehudi Schoonacker in. In het kader van het Kampioenschap reden renners van de veldrijdersploeg drie criteriums. Jehudi reed in Lede waar hij wel iets te veel met zijn krachten woekerde.In het Nederlandse Emmen en Zwolle werden Di Luca en Boogerd de winnaars. Hij vond dat een goede training vóór het BK:

    -“Ik reed gewoon mee in de groep en heb de benen goed laten draaien zodanig dat ik fit zit voor zondag. Ik zie het eigenlijk wel zitten.”

    Jehudi gaat er van uit dat een BK een loterij is omdat voor een kampioenshap iedereen gemotiveerd is. Toch tipt hij op Rieno Stofferis als kandidaat-winnaar. Volgens hem rijdt die goed en is tamelijk rap aan de meet.

    De start om half tien ’s morgens. Is dat niet wat vroeg?

    -“Dat maakt voor mij niet zoveel uit. Meestal ben ik toch vroeg wakker en speelt dat dus geen rol. Of dat nu ’s morgens, ’s middags of ’s avonds , het is gewoon een aanpassing.”

    Het BK gaat over 150 km (11 ronden van 13,7 km). Dat hadden er voor sommigen méér mogen zijn. Ook Jehudi hoort daar bij.

    Ook Hammenaar Glenn De Wolf zal in Laarne aan de start staan.

    Bij de beloften is Maxim Debusschere de enige geselecteerde Sunweb - Pro Jobrenner. Maar een blessure aan de kuit maakt dat zijn deelname nog twijfelachtig is. Vandaag vrijdag, zal daarover meer geweten zijn.

     

     


    Tekst en foto
    : Flor Van de Velde.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERKALENDER W.B.V. VAN VRIJDAG 17/08 TOT EN MET DONDERDAG 23/08/2007

    WIELERKALENDER

     

    Nadat vrijdagavond 17 augustus in Beveren op ’t Gaverland het weekend al is ingezet met een elite z.c./U23 –wedstrijd komt zaterdag 18 augustus er aan met twee wedstrijden in aanbieding. In De Klinge staat de jaarlijkse dameskoers op het programma. Inschrijving in Café Koffiehuis in de Sint-Gillisstraat; start om 15u en de afstand bedraagt 94 km of 13 ronden van 7,2 km. Vorig jaar waren er 69 deelnemers en de zege was voor de Nederlandse Bertine Spijkerman.


    WIELERKdeklingespijkermanbew16.8 

    Bij de dames elite 2006 won Bertine Spijkerman in De Klinge. Links naast haar, schepen van sport Karel Verelst.



    In Sombeke –Waasmunster komen de juniores aan de start. Inschrijving in café De Welkom in de Smoorstraat. Start om 15u voor 95 km of 18 ronden van 5,3 km. Vorig jaar kreeg Sombeke 49 juniores op de deelnemerslijst en de overwinning was voor de Nederlander Sander Stiegelis die ondertussen in onze regio een vaste klant is geworden omdat hij lid is van het Belgische Isorex Team.

     

    Zondag 19 augustus kunnen de dames elite weer aan de slag in het Waasland want het Hudiko Wielerteam Waasland nodigt hen uit in Haasdonk. Elk jaar ook een vast gegeven geworden dat om 15u begint. Inschrijving in café ’t Wilgenhofken aan het Verwilghenplein. Aan dat plein zal na 90 km of 18 ronden van 5 km ook de aankomstlijn liggen. Vorig jaar kreeg Haasdonk 63 deelnemers aan de start en Loes Sels won toen haar eerste wedstrijd.


    WIELERK loesselsbew16.8

    Dames in Haasdonk: vorig jaar won Loes Sels.

     

    Zondag pakt Hamme uit met een namiddag voor de aspiranten. De eerste wedstrijd start al om 13.30u voor de 12-jarigen, de 13-jarigen om 14.45u en de 14-jarigen om 16.15u. Alles vindt plaats in de Geemstraat waar alle formaliteiten plaatsvinden in café ‘t Geemzicht. Het is voor de 4de maal dat Hamme deze aspirantenkoersen organiseert. Ze breien er nog een ludiek stuk bij ook, want na de wedstrijden, rond 18u is er nog een live optreden van Louis Van Vlaanderen en nog vele anderen. Dat gaat dan weer door op de parking van de school “De Veerboot”, rechtover café ’t Geemzicht.

     

    Maandag 20 augustus wordt de wieleraandacht gericht naar Overmere waar de elite z.c./U23 aan de slag kunnen vanaf 14.45u voor 110 km of 10 ronden van 11 km. Inschrijving in café De Groenendijk in de Molenstraat. Er zijn voor 800 euro aan prijzen. Vorig jaar waren hier amper 29 deelnemers en de wedstrijd werd gewonnen door Peter Verhofstadt.

     

    Dinsdag 21 augustus rijden de elite z.c./U23 in Haasdonk op Den Buiten –Zandstraat. Het wordt en avondkoers met start om 18u. Inschrijving zoals steeds in café Schuttershof, Zandstraat 220. Er moeten 15 ronden van 7 km of 105 km gereden worden. Er zijn voor 670 euro aan prijzen. Vorig jaar: 44 deelnemers en winnaar was Guy Smet, die toen zijn 24ste won.

     

    En we blijven doorgaan! Woensdag 22 augustus organiseert De Klinge een open wedstrijd, waar dus zowat iedereen aan de start kan komen. Vertrek om 15u voor 94 km of 13 ronden. Inschrijving in café Bistro Bogy’s in de Sint-Gillisstraat. Er zijn voor 500 euro prijzen. Vorig jaar waren daar in De Klinge 39 deelnemers en Gunter Sterck uit Klein Sinaai won zijn 2de van dat seizoen.

    Woensdag is ook weer de hoogdag op Den Hert in Waasmunster want dan wordt de jaarlijkse junioreswedstrijd georganiseerd door een ferm Feestcomité. Er staat daar dan een leuke feesttent waar van alles te beleven is en de inschrijving van de koers vindt er eveneens plaats. Ze zeggen wel Den Hert maar het is officieel in de Nijverheidsstraat, langs de weg van Sint-Niklaas naar Waasmunster. De start wordt gegeven om 15.30u en de renners rijden er 96 km of 17 ronden van 5,7 km. Prijzengeld voor de juniores bedraagt 447 euro. Vorig jaar startten er 54 juniores en Joris Wagemans won er zijn 9de zege van het seizoen.


    WIELERK denhertbew16.8 

    Vorig jaar op Den Hert in Waasmunster: vooraan het bestuur en de renners vlnr Kevin Claeys 2de, winnaar Joris Wagemans uit Merksplas en Michael Van Staeyen (3de). Links voorzitter Maes van de Sportraad van Waasmunster.



    En we zullen het allemaal maar vertellen wat er te beleven valt: donderdag 23 augustus wordt in Sombeke een monument van een koers voor elite z.c./U23 georganiseerd. Hoe het komt weten we niet, maar Sombeke krijgt altijd wat te beleven en Guy Smet voelt zich hier ook echt goed thuis want hij won al meermaals, zo ook vorig jaar. ’t Was dan de 25ste van het seizoen. De inschrijving vindt plaats in café De Welkom in de Smoorstraat, vertrek om 15 u en de afstand staat op 117 km of 18 ronden van 6,5 km. Er zijn voor 670 euro prijzen te verdelen.


    WIELERKsmetsombekebew16.8

    Guy Smet na zijn 25ste zege vorig jaar in Sombeke.


     

    Internet Polderrenners is aanwezig : vrijdagavond EZC in Beveren, zaterdag juniores in Sombeke, zondag aspiranten Hamme, dinsdag EZC Haasdonk, woensdag juniores Den Hert en donderdag EZC Sombeke.

     



    Samenstelling en foto’s :
    Flor Van de Velde

     

     

     

     

     

     



    .
    .
    .
    .
    .

    ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H30 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT VERBROEDERING R. ORLENTSTRAAT


    .
    .

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    WIELERCLUBS
  • TEAM SOUDAL QUICKSTEP
  • TEAM LOTTO DSTNY
  • TEAM FLANDERS BALOISE
  • TEAM AG2R CITROËN
  • TEAM JUMBO VISMA

    WIELERCLUBS
  • WIELERTEAM WAASLAND
  • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
  • RUDYCO-RIPA C.T.

    WIELERCLUBS
  • VANOMOBIL MTB-TEAM
  • DE ZONDAGRIJDERS
  • WTC ASTORIA MEERDONK

    WEDSTRIJD BONDEN
  • W.A.O.D.
  • E.C.W.
  • F.C.W.B.
  • BELGIAN CYCLING SELECTION
  • V.W.V.
  • K.B.W.B.

    WEBSITES
  • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
  • CATENA CYCLING
  • WIELERSPORT
  • TWC DE ZWALUW

    BEKLIMMINGEN EN COLS
  • CLIMB BY BIKE
  • LA MARMOTTE
  • COLS VAN EUROPA
  • WIELRENNERS
  • KLIMROUTES
  • V.W.B.
  • EDH

  • UCI PROTOUR
  • UCI PROTOUR
  • WIELRENSITE.NL
  • WIELERSCHOOL

    MOUNTAINBIKE
  • MOUNTAINBIKE
  • ROUTES 1
  • ROUTES 2

    Aangepast zoeken

    Archief per week
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 29/11-05/12 -0001


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs