Zoeken in blog

We zijn de 18de week van 2025
   
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Stukadoor een vakman en betrouwbare partner.
  • Richtprijzen Stukadoorswerken...www.livios.be
  • Isoleren!
  • Renoveren van een woning
  • Tips en weetjes.(1)
    Kwaliteitsvol Stukadoorsbedrijf .
    Als kwaliteit ook uw zorg is!
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vochtige ruimten / Keldermuren.

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat stukadoor, hoe stukadoor?

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijfskaartje!

    Bepleisteren is een zeer arbeidsintensief en gespecialiseerd werk, daarom is het aan te bevelen goede info in te winnen bij architecten of een vertrouwenspersoon die gekend is met die materie. Goedkoop staat altijd gelijk met slechtkoop en de meerprijs voor het aannemen van goede vakmannen is op de totaalprijs van uw project te verwaarlozen.Vraag eventueel naar referenties. Neem bijtijds kontakt op met uw stukadoor want ze zijn veelgevraagd.

    09-03-2008 om 00:00 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bepleisteren, nat en droog systeem.
    Bij het afwerken door bepleisteren onderscheiden we het nat systeem en het droog systeem. Eerst belicht ik het nat systeem door nu en dan wat advies te geven op dit blog.

    Nat systeem:
     
    Binnenpleisters die niet direct in contact kunnen komen met vocht zijn op basis van gips. De aannemer kan deze aanmaken op de werf en met de hand aanbrengen, of ze kunnen met een spuitinstallatie worden aangemaakt en aangebracht. Het uiteindelijke resultaat is hetzelfde. De meeste stukadoors slagen er wel in om een muur of een plafond goed vlak te zetten maar er zijn toch enkele knelpunten waar je extra aandacht aan moet schenken:
     
    Hoeken:

    Buitenhoeken moeten versterkt worden met hoekprofielen (kunststof of metaal) vanop de vloer tot bovenaan, dit om ze te vrijwaren van beschadigingen. Dit geldt eveneens voor de raamopeningen en alle plaatsen waar men gemakkelijk kan tegen stoten. Het is belangrijk dat deze profielen zorgvuldig geplaatst worden zodat de hoek mooi loodrecht kan worden afgewerkt.

    Binnenhoeken moeten uiteraard niet versterkt worden, maar ook hier is de loodrechtheid van belang. Een scheve hoek zal misschien niet met het blote oog waarneembaar zijn, maar als je later wil behangen of schilderen heeft dit wel zijn gevolgen.

    09-03-2008 om 00:00 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vloeraansluiting.
    Vloeraansluiting:
     
    Vooral gelijkvloers kunnen problemen optreden. Het is van groot belang dat het pleisterwerk niet lager komt dan de vochtwering in de buitenmuren en dat het niet in contact komt met de vloer. De vloerplinten moeten geplaatst worden met waterdicht cement en de voeg tussen plint en vloer moet worden dichtgekit met siliconen. Op die manier kan er nooit vocht uit de kelder of funderingsmuren in contact komen met het pleisterwerk, en door de afgekitte voeg tussen vloer en plint is er ook geen probleem met poetswater.

    09-03-2008 om 17:27 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overgang naar het plafond.
    Overgang naar het plafond:
     
    De overgang van een bepleisterde muur naar een bepleisterd plafond is onderhevig aan spanningen. Het plafond kan onder invloed van de belasting lichtjes doorbuigen; deze spanning kan zich manifesteren door barsten in de plafondbepleistering of door een barst in de hoek tussen muur en plafond. Het laatste kan je eventueel voorkomen door de hoek te laten 'doorsnijden'. Dit geeft wel een zichtbaar lijntje maar dat is nog altijd beter dan een gekartelde barst.
    Een andere oplossing is het gebruik van een siermolure, die enkel aan de muur bevestigd wordt, op voorwaarde dat dit te verenigen valt met de sti jl van je woning.

    Overgang tussen verschillende materialen:
     
    Verschillende materialen hebben verschillende gedragingen wat betreft uitzetting, krimp, temperatuur, vochtgevoeligheid, enz... Dit kan aanleiding geven tot spanningen in het pleisterwerk met barstjes als gevolg. Ter voorkoming van dit euvel wordt de overgang tussen twee verschillende materialen gewapend met pleisterbewapening.

    Gladde oppervlakken:
     
    Gladde oppervlakken of oppervlakken met een groot zuigvermogen kunnen problemen geven met de aanhechting van het pleisterwerk. In die gevallen wordt er een voorstrijklaag aangebracht die de hechting moet verbeteren.
     Langs de andere kant is het ook mogelijk gladde oppervlakken dunner te bepleisteren, of is het soms voldoende om kleine mankementen weg te plamuren. (bv. aan de onderkant van een glad bewapende vloerplaat).

    10-03-2008 om 10:08 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    11-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droog Systeem.
    Droog systeem:
     
    Zoals de benaming laat vermoeden komt er bij een droog bepleisteringssysteem geen water aan te pas op de werf. De bepleistering gebeurt met geprefabriceerde gipsplaten die tegen de muur worden bevestigd (voor natte ruimten zijn er vochtbestendige gipsplaten op de markt). In nieuwbouw worden deze platen voornamelijk toegepast als bekleding van schuine plafonds (van kamers onder dak), valse plafonds, en voor het uitvoeren van lichte, niet dragende scheidingswandjes.
     Bij restauratie en verbouwingen wordt soms de hele bepleistering met gipsplaten uitgevoerd. In tegenstelling tot het nat systeem, wat voor een leek niet zo gemakkelijk is, kan een handige doe-het-zelver het droog systeem zelf aan. Toch zijn er een aantal vuistregels die je moet in acht nemen.
     In grote lijnen kunnen we een onderscheid maken tussen platen die bevestigd worden tegen een bestaande muur, en platen die bevestigd worden op een nog op te trekken draagconstructie:

    11-03-2008 om 08:39 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gipsplaten bevestigen op bestaande muren.
    Platen te bevestigen op bestaande muren:
     
    Het bevestigingssysteem is afhankelijk van de toestand van de achterliggende muur. Op gezonde, droge muren kunnen de platen met geschikte hechtpasta (te verkrijgen bij de fabrikant van de platen) tegen de muur gekleefd worden. De pasta wordt in proppen tegen de achterkant van de gipsplaat aangebracht en dan tegen de muur aangedrukt. De voegen tussen de platen worden gewapend met gipswapening en dichtgeplamuurd .
     Voor ongeïsoleerde buitenmuren bestaan er gipsplaten die aan de achterkant bekleed zijn met isolatie (als je achteraf iets aan die muur wil bevestigen, denk er dan wel aan aangepaste schroeven te gebruiken).
     Bij vochtige muren is het noodzakelijk eerst het vochtprobleem aan te pakken en nadien de gipsplaten aan te brengen op een rasterwerk dat op de muur werd bevestigd. Je kan dit rasterwerk opbouwen uit geïmpregneerd hout of met behulp van speciale metalen profielen die verkrijgbaar zijn via de platenfabrikant.
     Het is verstandig om tussen de muur en het rasterwerk een vochtwerende folie aan te brengen. De gipsplaten worden mechanisch op het rasterwerk bevestigd (schroeven of nagelen). Als je vermoedt dat de muur nog vochtproblemen zal opleveren, is het aan te raden onder- en bovenaan de platen een ventilatiegleuf te voorzien om het uitdrogen van de muur te bevorderen.
    Wil je geïsoleerde platen gebruiken of zelf een isolatie plaatsen tussen het raster, gebruik dan vochtbestendig isolatiemateriaal (bv. poly-urethaan).

    11-03-2008 om 08:43 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gipsplaten bevestigen op een draagconstructie.
    Platen op een draagconstructie:
     
    Voor lichte scheidingswandjes, valse plafonds of bekleding van schuine plafonds is het nodig eerst een draagconstructie op te bouwen waaraan de platen dan mechanisch (schroeven of nagelen) bevestigd worden.
     Deze draagstructuur kan opgebouwd worden uit geïmpregneerd hout, maar de platenfabrikanten hebben ook lichtgewicht metalen draag- en ophangsystemen ontwikkeld die heel handig zijn in het gebruik.
     Je architect zal hierin je raadgever zijn, maar als doe-het-zelver kan je ook zelf een technische documentatie aanvragen bij de platenfabrikant. Hierin vind je alle mogelijke oplossingen terug, ook voor muren die thermisch en/of akoestisch geïsoleerd moeten worden.

    11-03-2008 om 08:45 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    13-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips en weetjes.(1)

     Afwerking van binnenmuren en plafonds.

    De eerste, en meest klassieke manier om muren en plafonds mooi af te werken, is het aanbrengen van natte gipspleisters. Naar gelang factoren als de ondergrond waarop de pleister moet aangebracht worden, of de tijd die nodig is voor de uitharding, zal de vakman een keuze maken uit de tientallen soorten en merken. Vervolgens zal hij de grote zakken gips vermengen met water, zodat een kleverige brij ontstaat. Die wordt door de stukadoor deskundig over de muren en plafonds uitgespreid. (foto) Met uiterste precisie zal hij vervolgens deze laag afstrijken, zodat de muren en plafonds egaal en recht zijn. Hij maakt hierbij ook gebruik van hulpmiddelen, zoals hoekprofielen.

    Naast deze ‘handgipsen’, waarbij alles manueel wordt aangebracht, bestaan er ook ‘spuitgipsen’. Dit zijn mengsels die met behulp van een spuit machinaal op de muren en plafonds worden gespoten en vervolgens gladgestreken en afgewerkt worden. Dit gaat iets sneller, maar het resultaat blijft hetzelfde.

    Tips en weetjes:

    · Voor sommige pleisters volstaat één laag, voor anderen moet je nog een tweede laag laten aanbrengen (onderlaag en bovenlaag).

    · Gipspleisters zijn nat, en moeten dus goed drogen. Ramen openen en eventueel zelfs de verwarming aanzetten! Om te behangen of tegels te plaatsen wacht je best een jaar!

    · De stukadoor dient zich altijd te houden aan strikte milieu, veiligheid- en hygiënevoorschriften. Hou daar ook als bouwheer rekening mee!










    Bron; Unizo.

    13-03-2008 om 08:34 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    15-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Renoveren van een woning

    Renoveren van een woning

    Een woning of appartement renoveren of verbouwen is soms moeilijker dan een nieuwbouw. Achter elke hoek of kant kunnen er verrassingen opduiken, die invloed hebben op de keuze van materialen en technieken.

    Zijn de muren nog recht? In welke staat verkeren de vloeren? Laten de draagmuren toe om de ruimtes in te delen zoals jij dat wil? Moet de woning opnieuw geïsoleerd worden? Zijn de muren nog voldoende vochtwerend?...

    Allemaal vragen waar uw stukadoor of afbouwvakman raad mee weet. Op basis van de bestaande situatie en afgestemd op uw wensen en budget, zal hij een combinatie van de juiste materialen en technieken voorstellen, zodat uw woning de uitstraling krijgt waarvan u droomt.


    15-03-2008 om 21:12 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Isoleren!

    Isoleren:

    Een woning zonder afdoende isolatie is tegenwoordig ondenkbaar. Maar welke isolatie moet je kiezen? Platen uit kunststof? Minerale wol? Of cellenglas misschien? Maak ook hier een weloverwogen keuze in functie van de isolatiewaarde die het vertrek in kwestie moet hebben.

    Beter dan wie ook weet uw stukadoor of afbouwvakman welk materiaal voor u ideaal is. Met een gewapende pleisterlaag bovenop de isolatie, bent u zeker van een mooi afgewerkt geheel. Energiebesparend... en met garanties voor een woning zonder tocht en ongewenste koude.

    Deze isolatie met afgewerkt pleisterwerk kan zowel aan binnenzijde van de woning als aan de buitenzijde worden aangebracht.

    20-03-2008 om 20:57 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richtprijzen Stukadoorswerken...www.livios.be

    Richtprijzen pleisterwerken 2008

    Binnenbepleistering - afwerking van muren - bruto oppervlaktemeting

     


      Euro 

    Bepl. op gemetselde wanden, eenlagige en gladde bepleistering, machinaal

     21,30

    Bepl. op betonwand, eenlagige en gladde bepleistering, machinaal

     23,30

    Bepl. op gipskartonplaat, eenlagige en gladde bepleistering, machinaal

     25,40

    Bepl. op pleisterdrager (20 mm dik)

     30,60

    Dun pleister, manueel aangebracht

     14,90

    Sierpleister, 3 mm, manueel aangebracht

     19,20

    Gipskartonplaten

    Latwerk in hout

     18,80

    Draagstructuur in metaal

     14,70

    Gipskartonplaten 9 mm, gekleefd

     11,60

    Gipskartonplaten 12,5 mm, gekleefd

     12,30

    Gipskartonplaten 9 mm, geschroefd

     15,60

    Gipskartonplaten 12,5 mm, geschroefd

     16


    Lagere prijzen geven geen garantie op kwaliteitswerk.       Info uit www.livios.be.....Rubriek Pleisterserken.

    22-08-2008 om 14:52 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    10-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stukadoor een vakman en betrouwbare partner.

    De vakman: een betrouwbare partner

    Er zijn honderden redenen waarom u best kiest voor een erkend vakman om uw pleister- of afbouwwerken uit voeren. Wij sommen er om te beginnen alvast een tiental op:

    1. professionele kwaliteit

    Uiteraard wenst niemand dat een pas gebouwde of gerenoveerde woning al direct gebreken vertoont. De keuze tussen een professional en een knoeier is dan ook snel gemaakt. Door met een erkend vakman in zee te gaan loop je geen risico's en vermijd je grote extra kosten op middellange termijn.

    2. materiaalkennis

    Aan een leek iets aansmeren is niet moeilijk. Verkoopt je leverancier misschien het materiaal waar hij het meeste op verdient, of waar hij het minste werk aan heeft? Door een echte vakman te kiezen ben je zeker dat de voorgestelde oplossing voor jou, de klant, het beste is.

    3. correcte prijsafspraken

    Goede afspraken maken goede vrienden. Een erkend stukadoor-afbouwvakman zal je op voorhand correct informeren over het totale prijskaartje. Geen verrassingen of discussies achteraf, altijd eerlijk en recht voor de raap. Ook daaraan herken je een vakman!

    4. aansprakelijkheid

    Stel dat er toch iets misloopt. Wie draait op voor de kosten? Bij een erkend vakman ben je zeker dat alle herstellingen of aanpassingen onverwijld zullen gebeuren. Ook voor de schade aan het werk van andere aannemers zal de stukadoor-afbouwvakman opdraaien als blijkt dat hij de schuldige is.

    5. geregistreerd stukadoor

    U betaalt een voorschot, maar uw aannemer komt nooit opdagen of gaat in het midden van de werken failliet. Als u kiest voor een geregistreerd aannemer weet u op voorhand dat de vergunningen en financiële toestand van de onderneming te vertrouwen zijn.

    6. verhaalmogelijkheid

    Niet tevreden? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het kan. In dat geval heeft u recht om de geleverde kwaliteit te betwisten. Eenvoudige, goedkope en snelle procedures zorgen voor een billijke oplossing.

    7. deskundig advies

    Een goede vakman weet alles van de afwerking van een gebouw. Hij staat u graag met raad en daad bij om keuzes te maken op uw maat. Het belang van de klant primeert.

    8. creativiteit

    Niets is zo eenvoudig dan standaard materialen te adviseren en te plaatsen. Maak gebruik van de creativiteit van uw vakman om de honderden mogelijkheden af te tasten en de afwerking van uw huis te bepalen in functie van uw wensen.

    9. betrouwbaarheid

    Louche figuren kunnen we allemaal missen als kiespijn. Zowel naar prijs, kwaliteit als correctheid van afspraken krijgt u van een professional het meeste garanties. "En dat is al veel waard," horen wij u denken...

    10. regelmatige scholing

    De bouwsector evolueert razendsnel. Daarom volgen onze vakmensen zeer regelmatig informatiesessies en bedrijfspresentaties over nieuwe materialen en technieken. Een professional is het aan zichzelf verplicht om dit op de voet te volgen. En de klant is ook winnaar...

    Bron; Unizo bouwfederatie.

    10-12-2008 om 20:00 geschreven door Chris  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    We zijn de 18de week van 2025
    www.stukadoor.be
    www.bouwsite.be
    www.livios.be
    http://www.bloggen.be/
    zorgloosbouwen/


    Archief per maand
  • 12-2008
  • 08-2008
  • 03-2008
  • 09-2005


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs