Wielertoeristenclub PLACORA
Tofste clubtje van 't land
Inhoud blog
 • Nog maar eens Lombardsijde
 • Dan maar op donderdag
 • Het moeten niet altijd de duinen zijn.
 • The Full Monty
 • Ophokplicht
  Zoeken in blog

  Nieuws Sportwereld
 • Thierry Neuville op weg naar podium in Rally van Monte Carlo
 • Big Three schittert bij Brooklyn Nets
 • In Spanje zagen ze opnieuw een sterke Hazard: “Dit gaan we de komende matchen meer en meer zien”
 • Maaseik pakt in extremis de zege in Leuven, Roeselare en Achel winnen makkelijk
 • Lior Refaelov: “Meer tijd nodig om het spel van de coach gewoon te worden”
 • Chaos en onvrede op Happy Slam: kwart spelers zit in quarantaine op hotel, maar start Australian Open voorlopig niet ter discussie
 • Nafi Thiam zet deur nu toch op een kier voor EK indoor
 • Internationale atletiekmeeting in Gent kan doorgaan ondanks coronabeperkingen: “Geweldig nieuws!”
 • Veel eisen en zonder mondmasker de bus op: Novak Djokovic werkt Australië op de zenuwen
 • Kirsten Flipkens komt met opmerkelijke voorstel voor start Australian Open: “Dat zou het meest correct zijn”
  Laatste commentaren
 • Best Ethics Classes (Mika)
      op -overlijden van de moeder van Chris Coppin
 • Nasha Mukti Kendra (Rehab Center)
      op -overlijden van de moeder van Chris Coppin
 • Best UPSC INSTITUTE IN DELHI (Milan)
      op -overlijden van de moeder van Chris Coppin
 • buy flats ,plots and villas (avisek kumar)
      op -overlijden van de moeder van Chris Coppin
 • properties in Bangalore (avisek kumar)
      op -overlijden van de moeder van Chris Coppin
 • Gastenboek
 • Prettige zomerse zonnige dag
 • Brother printer tech support
 • Een fijne koude weekend toegewenst
 • Zaterdagritje
 • Heb een aangename tweede Pinksterdag

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  17-12-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog maar eens Lombardsijde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  U vroeg zich de voorbije dagen af waar het verslag bleef, waarde lezer. Welaan, weerhouden door omstandigheden buiten zijn wil om was uw dienaar niet bij machte om deel te nemen aan de mtb-uitstappen die zijn ploeggenoten ondernamen.

   

  Via WhatsApp kon hij vaststellen dat op zaterdag alleen Steve Flitser er op uit was getrokken. De dreigende wolken én het ruime sportaanbod op de televisie zaten daar ongetwijfeld voor iets tussen. Maandag was er wel ruime belangstelling en werd er sportbubbelgewijs de duinen in getrokken.

   

  Gisteren waren we met z’n vijven. Conform de regelgeving willen we ons in twee groepjes opsplitsen, maar Geert GPS geeft aan er een solorit van te willen maken. Dus rijden IJzeren Kurt, Zorro, Remik en uw dienaar westwaarts.

   

  Hét gespreksonderwerp is de partij tussen RSC Anderlecht en KVO. Niet zozeer het niveau van de rood-geel-groenen staat ter discussie, dan wel de commentaar die Anderlechtsupporter nr.1 Gilles Debilde op Eleven Sports ten beste gaf, hierin gul bijgetreden door Okra Frank.

   

  We vorderen vlot, het parcours ligt er vlot berijdbaar bij. Als er zich al eens een probleem voordoet, dan is dat in de vorm van een uitstekende boomstronk of weerbarstige wortel. 

   

  IJzeren Kurt voert het commando, gevolgd door Zorro, uw dienaar en Remik die de rangen sluit. Uw dienaar laat er zich toe verleiden in Zorro’s wiel te kruipen. De rakker heeft dat al vlug door; hij versnelt, vertraagt, om dan opnieuw te versnellen. Het resultaat kunt u raden: in Lombardsijde hangt uw dienaar zijn tong op z’n buik!

   

  We rijden de lus Westende – Lombardsijde tweemaal. Bij de eerste passage menen we in de verte Butler Ronny te ontwaren. Onze vet heeft zijn kleinzoon in z’n zog; zo leidt hij een nieuwe generatie Placora’s op door de jeugd de trucen van de foor te leren. De toekomst is verzekerd!

   

  Rond vier uur komen we aan. 45 km, mooi weer, leuk gezelschap. Het was een aangename rit. De weersvoorpelling voor komende zaterdag is nogal twijfelachtig. Wait and see…

   

  En Placora gaat mee met z’n tijd. U kunt ons nu ook volgen op Instagram via de tag Placoracycling.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-12-2020, 09:04 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  11-12-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dan maar op donderdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nood dwingt wet. Het oorspronkelijk plan was om op woensdag de mtb van stal te halen. Het sombere en druilerige weer doet ons evenwel besluiten om de rit een dagje uit te stellen. Een wijze beslissing, want nu kunnen we genieten van een aangenaam winterzonnetje.

   

  We staan met zeven op de afspraak, en dus verdelen we ons corona-gewijs in de twee gekende sportbubbels. Rich, Steve Flitser, IJzeren Kurt en Zorro bij de rappe mannen; Remi, Danny en uw dienaar bij de ervaren groep. 

   

  IJzeren Kurt toont de weg door het Provinciaal Domein; even voor Middelkerke duiken we dan de duinen in. Rich neemt dit wel heel letterlijk , want onze pre-gepensioneerde gaat in een bocht onderuit. De rijkunsten van Geert Pirelli blijken navolging te krijgen.

   

  Voor het overige geen meldenswaardige feiten, tenzij een weerbarstige wandelaar met loslopende hond die obstinaat de weg versperd. Het weze duidelijk dat de coranamaatregelen bij tal van lieden heel wat frustraties veroorzaken.

   

  Het gaat zodanig goed vooruit dat we besluiten om het parcours tussen Westende en Lombardsijde tweemaal te rijden. Danny G. slaagt er zelfs in om voor de eerste keer de zandstrook zonder voet aan de grond door te komen, waarvoor onze welgemeende felicitaties. En daar blijft het niet bij: op de terugweg neemt hij, samen met uw dienaar, er het technisch stuk aan de manege er bij.  De overige ploegmakkers laten dit voor wat het is…!

   

  Even moet er gestopt worden omwille van een klein mechanisch mankement: de ketting van uw dienaar is er af gelopen, maar dit is echt een detail in een voor de rest bijzonder aangename uitstap. De weersvoorspelling voor zaterdag is weinig rooskleurig. Als het echt te gortig is wordt overwogen om zondag of maandag (voor de gepensioneerden) te rijden.

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-12-2020, 09:49 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  29-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het moeten niet altijd de duinen zijn.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “Het moeten niet altijd de duinen zijn,” sprak IJzeren Kurt eerder deze week. Naar zijn zeggen lag er in Jabbeke en omstreken een prachtig parcours op ons te wachten. En gezien Frank Deboosere oostenwind voorspelde was dit het uitgelezen moment om de woorden van onze spoorwegman op hun waarheid te testen.

   

  Het had enige voeten in de aarde – figuurlijk gesproken dan – vooraleer er een coronaveilige afspreekplaats gevonden was. Uiteindelijk werd dit “De Bunker” aan Stene dorp. We zijn met z’n achten en splitsen ons dus net als vorige week op in onze vertrouwde bubbels.

   

  IJzeren Kurt had bij zijn aankondiging onze vrees op slijk bij hoog en laag bezworen. We zijn evenwel nog maar goed en wel vertrokken wanneer er zich een polderstrook aankondigt die de MTB tot aan de trapas in de modder doet wegzakken. Gesakker en gevloek alom, met uitzondering van Geert Pirelli dan. Onze bandenmagnaat schiet als een pijl uit een boog naar voren maar moet deze onbezonnenheid met een spectaculaire tuimelperte bekopen. Hij belandt met hebben en houden midden in een plas en tovert zichzelf om tot slijkduivel!

   

  Het dient gezegd, het vertrouwen in de wegkapitein na dit voorval is enigszins geslonken. Ten onrechte, zal blijken. De rest van de rit wordt een combinatie van road / off-road met prachtige stroken door de bossen van Vlaanderen. Jabbeke, Tillegem Bos, Beisbroek, Snellegem… een leuke beleving

   

  We rijden aan een gematigd tempo, niemand komt in de problemen. Toch een speciale vermelding voor Noël die de hele tour zonder verpinken afmaalt!

   

  Tot slot nog even de heldendaad vermelden die enkele collega-Eastenders deze week hebben verricht. Respect jongens!

  Bijlagen:
  https://youtu.be/xkTc3vnu1kk   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-11-2020, 15:15 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  19-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Full Monty

  Maak u geen begoochelingen, waarde lezer. De titel van dit verslag slaat niet op de alom bekende film over Noord-Engelse werklozen, maar op het feit dat we deze keer het volledige duinenparcours hebben afgelegd.

   

  De voorbije dagen vingen we immers niets dan lovende kritieken op over de verbeteringen die werden aangebracht door de parcoursbouwers. En inderdaad, er was geen woord van gelogen.

   

  In bijna zomers omstandigheden staan we met zijn zevenen aan het Duinenkerkje. We verwelkomen onder andere Danny G. die voor het eerst de MTB van stal heeft gehaald. Remi is er ook, dankzij de technische ondersteuning van Steve Flitser die bewijst dat hij meer in zijn mars heeft dan enkel kiekjes trekken. 

   

  We rijden richting Nieuwpoort en nemen, zoals hierboven al gemeld, alle duinenstroken. Iedereen rijdt vlotjes mee, nergens komen we in de problemen tenzij enkele balorigen langs de Duinenweg die vinden dat we te veel plaats in beslag nemen.  Steve Flitser zorgt voor de fotoreportage die u op de FB-pagina kunt bekijken.

   

  In Lombardsijde stelt Rich voor om door te rijden tot Nieuwpoort en zo het definitieve winterparcours vast te leggen. Zo gezegd, zo gedaan. Opnieuw enig tumult wanneer langs het vaartje een collega-MTB’ster het nodig vindt om midden op het parcours een telefoongesprek te houden en zo de weg te versperren!

   

  Rich brengt ons tot aan het bosje aan de kinderboerderij. Dat blijkt echter niet zo’n goed idee te zijn. De voorbije regenval heeft het parcours in een modderpoel herschapen. We zijn verplicht om na deze zeer glibberige strook halt te houden en sakkerend het slijk van tussen de derailleur en voorblad te halen. 

   

  Op de terugweg nemen we het stukje langs de IJzer. Op de plek waar vorige week Remi in de problemen kwam gaat nu Butler Ronny onderuit. Hij doet dit op een verbazend elegante manier en allemaal zonder erg.

   

  We hebben nu de wind mee. De stroken tussen Lombardsijde en Middelkerke liggen er nu als autostrades bij. De technische strook aan het sportpark zorgt nog voor spektakel, ondanks de bewering van Steve Flitser dat het een makkie is. Rich en uw dienaar nemen het voortouw;  alles gaat naar wens tot Rich op de laatste helling blokkeert en in het zand moet bijten. Het levert enkele indrukwekkende foto’s op.

   

  In het laatste gedeelte heeft Butler Ronny dan nog af te rekenen met problemen aan het versnellingsapparaat. Hij moet als een koffiemolen de laatste kilometers afmalen. Gelukkig is Rich er om hem een duwtje in de rug te geven.

   

  We nemen afscheid van elkaar aan de startplaats en hopen dat er zaterdag kan gereden worden.


  Klik hieronder voor het beeldverslag

  Bijlagen:
  https://youtu.be/e4d5LLgYbJo   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-11-2020, 09:33 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  15-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ophokplicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ophokplicht

   

  Na COVID-19 worden we sinds vandaag geconfronteerd met een oude bekende: de vogelgriep. “Wat heeft dit nu met WTC Placora te maken”, hoor ik zeggen waarde lezer. Welnu, voor wie het nog niet mocht weten, er wordt gezegd dat er in ons ploegje een aantal rare vogels zitten van divers pluimage. Er rijden ook wel eens stervende zwanen in ons peloton. Dat het vogelvirus opnieuw de kop opsteekt zou dus enige invloed kunnen hebben op het wedervaren onzer leden.

   

  Om halftwee staan er elf (!) Placora’s bubbelgewijs aan de laatste rustplaats van James Ensor. Tel daar nog eens Wimco en Danny G. die een ritje met de koersfiets achter de rug hebben, dan kom je uit op dertien eenheden die een sportieve prestatie op het conto hebben. We noteren in de rand van dit verslag de toestand waarin de fietsen van beide heren verkeren. Om het kort te stellen: onze MTB is de afgelopen maand nog niet zo vuil geweest!

   

  En dan vertrekken we. De MTB’ers splitsen zich volgens snelheid en afstand op in drie groepen: de super rappen, de hele rappen en gewoon de rappen. Uw dienaar voegt zij bij die laatste omdat hij van plan is een ingekorte versie te rijden. Opi One is namelijk later op de middag van dienst.

   

  Samen met Noël, Remi en – terug van weggeweest – Butler Ronny gaat het Lombardsijdewaarts. Het stuk tussen Oostende en Middelkerke wordt nog steeds overgeslagen. Misschien wel ten onrechte, want op zijn terugweg stelt uw dienaar vast dat er door de parcoursbouwers heel wat werk is verzet om alle traject berijdbaar te maken. Hiervoor onze eindeloze bewondering en dankbaarheid!

   

  Aan het militair kamp verlaat uw dienaar zijn drie metgezellen; zij gaan nog door tot Oostduinkerke. Het weer is er ook naar.

   

  Net zoals vorige week heel wat wandelaars en gelegenheidsfietsers op de weg. Het blijft dus uitkijken. Na een toertje van 38 km kan uw dienaar zijn warm bad opzoeken. En onze lezers die al bij het lezen van onze avonturen al vermoeid zijn hoeven zich deze keer geen zorgen te maken.

   

  Later op de avond komen de Strava-statistieken en de foto’s van de ploegmakkers binnen. Ook hier niets anders dan lovende verslagen van een rit die tot aan Oostduinkerke reikte. Tot volgende week. En hou het veilig.

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  15-11-2020, 08:17 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  12-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armistice
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op Wapenstilstandsdag is het niet meer dan normaal dat de rit in het teken van de gevallen jongens staat. We blazen verzamelen aan het Duinenkerkje voor een MTB-tocht rondom de Nieuwpoortse Ganzenpoot waar 106 jaar geleden Cogghe en Gheeraert de sluizen opendraaiden en zo de Duitse bezoekers tot staan brachten.

   

  We herdenken in het bijzonder de cylisten die met hun tweewieler door weer en wind het vaderland dienden en lang niet over dezelfde technische wonderpaardjes beschikten als wij. Hoewel, Geert Pirelli – terug van weggeweest – heeft al van voor de start af te rekenen met krakende tandwielen. Ploegmaat Kurt heeft geprobeerd om dit te verhelpen, maar veel resultaat kent zijn tussenkomst niet. Met het gezegde “krakende wielen lopen het langst” in het achterhoofd besluit onze bandenmagnaat de tocht toch maar aan te vatten.

   

  Denis staat er ook. Helaas, onze kampioen beschikt nog niet over het geschikte rijwiel om door zand en grind te crossen. Maar gezien de moeilijke berijdbaarheid van het duinenparcours tussen Oostende en Middelkerke laten we dit deel voor wat het is en kan Denis een eind met ons meerijden. Vanaf Westende duiken we de duinen in en nemen we definitief afscheid van onze metgezel met de raad om zo vlug mogelijk de bestelling te placeren. 

   

  In de Nieuwpoortse jachthaven groeten we even de zeehonden. Rich maakt van de gelegenheid gebruik om het onderscheid tussen een zeehond en een zeeleeuw duidelijk te maken. Ook het verhaal van onze PDF en zijn bijzondere hond – algemeen bekend bij de ingewijden - wordt nog eens bovengehaald. 

   

  Aan de kinderboerderij maken we dankzij Kurt kennis met enkele voor ons tot op heden onbekende MTB-paadjes. Het dient gezegd, de Nieuwpoortenaars houden ervan om te zigzaggen!

   

  Via ‘het poortje’, waar uw dienaar zoals gebruikelijk aan blijft haken, rijden we dan naar het traject achter de Oostduinkerkse begraafplaats, om dan zo terug te keren naar de vaart en de Ganzenpoot. Opnieuw verrast Kurt ons met enkele nieuwe stukjes; we hebben hier waarlijk te maken met Tone bis.

   

  Is het karma – we zullen het waarschijnlijk nooit weten – maar in het stuk waar in 1914 de gevechten het hevigst waren krijgt Remi af te rekenen met mechanische problemen. Onze penningmeester verkeert in een zodanige vorm dat hij er zich niet van bewust is dat zijn ketting nog op zijn groot voorblad ligt. Wanneer hij een korte maar nijdige helling moet beklimmen blokkeert alles en heeft hij nog geluk dat zijn derailleur niet tussen het achterwiel slaat.

   

  Gelukkig zijn Kurt en Steve er om de nodige bijstand te verlenen en kunnen we allengs onze weg vervolgen. We rijden opnieuw richting Lombardsijde om het laatste stukje duinen te verwerken. In Westende is de brandstof bij Remi en uw dienaar zo goed als op. Met ons tweeën leggen we het laatste gedeelte langs de Duinenweg af, terwijl de ploegmakkers onversaagd de ultieme stroken verwerken.

   

  De Strava-teller wijst meer dan 60 km aan wanneer schrijver dezes zijn garagepoort opentrekt. In slaap vallen zal geen probleem zijn. Tot zaterdag!

   

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-11-2020, 10:27 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  08-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bubbels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “Een droge wind uit het oosten,” wist Frank Deboosere vrijdagavond tijdens het weerbericht te melden. En of we het geweten hebben.

   

  Het mooie herfstweer lokt twaalf Placora’s naar buiten. Conform de regelgeving splitsen we ons op in drie bubbels: Renaud, Pilot Pascal en gastrijder Paul J. zullen er de pees opleggen; Rich, Steve Flitser, Kurt en Zorro zijn van plan om hetzelfde parcours als vorige week af te leggen; Remi, Noël, Leo (terug van weggeweest!) en uw dienaar gaan voor een combinatie van off- en on-road.

   

  Zowat de helft van België lijkt zich verzameld aan de kust. Tal van wandelaars, niet alleen langs de Duinenweg, maar ook op het MTB-parcours. Velen vinden het dan nog beneden hun waardigheid om ruim baan te maken, met onvermijdelijk gesakker tot gevolg. Om nog maar te zwijgen over de hondeneigenaars die hun viervoeter aan meterslange leibanden laten rondhappen naar onze kuiten. Leuk is anders…

   

  En toch kunnen we nog genieten, al is het maar omdat we onze technische vaardigheid ten volle moeten benutten. De zandstroken liggen er bijzonder los bij zodat het zaak is om de gepaste versnelling en het goede spoor te kiezen. 

   

  Maar ook in de duinen is er frustratie wanneer herhaaldelijk tegenliggers voor oponthoud zorgen. Toeristen die geen weet hebben van het eenrichtingsverkeer en daar ook geen oor naar hebben.

   

  We rijden tot in Oostduinkerke waar op aangeven van Remi een korte stop wordt ingelast. Hij heeft immers een oud-collega gespot (van de vrouwelijke soort, donker haar, zo’n 45 jaar en zeker het bekijken waard) en haalt met haar enkele herinneringen op.

   

  Om toch voor de duisternis thuis te zijn manen wij hem aan om de conversatie op een ander moment voort te zetten. We volgen het traject langs de begraafplaats naar Nieuwpoort; dan gaat het richting Lombardsijde waar we opnieuw de duinen in duiken.

   

  Aan Camping Cosmos is Leo in geen velden of wegen meer te bespeuren. We gaan hem zoeken, misschien heeft hij te kampen met mechanische problemen? Maar Renaud, Pilot Pascal en Paul J., die enkele minuten later passeren, hebben hem ook niet gezien. Noël probeert telefonisch met hem in contact te treden, maar krijgt geen gehoor. Uiteindelijk zal blijken dat onze nestor rechtstreeks huiswaarts is gereden en zijn gsm niet bij had…

   

  In het laatste deel van de terugweg is het werkelijk laveren tussen de massa. C’est du jamais vue. Bij aankomst bij het Duinenkerkje kunnen we ons heel coronaproof op een bankje nestelen en trakteert Remi met een dorstlesser. Het was inderdaad een leuke rit.

   

   

  Ondertussen komen onze ploegmakkers langs en hebben ze allen hetzelfde verhaal van veel volk en herhaaldelijk oponthoud. Laat ons hopen dat ons traject niet het slachtoffer wordt van zijn succes.

   

  De weersvoorspelling voor komende week ziet er best ok uit. Tot één dezer, en hou het veilig!

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-11-2020, 09:43 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  05-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koksijde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een stralende herfstzon lokt zeven Placora’s  (Remi, Noël, Kurt, Steve Flitser, Geert GPS, Rich en uw dienaar) naar het Duinenkerkje voor de stilaan traditionele woensdagrit. Geert GPS is terug uit quarantaine, Rookie Alain kiest voor een ritje met zoon en aspirant wielertoerist Niels.

   

  Na enig overleg wordt er besloten om de duinen rond Koksijde te verkennen. Het traject tussen Oostende en Nieuwpoort wordt overgeslagen, met uitzondering van het nieuwe stukje vlak voor Middelkerke.

   

  Naast de kennismaking met dit nieuwe deel biedt dit kort intermezzo uw dienaar de gelegenheid om definitief afscheid te nemen van de laaghangende tak die hem vorige zaterdag lichte hoofdpijn bezorgde. Hij is immers niet de enige die het slachtoffer werd van dit houten obstakel. Een collega, lid van WTC Chouffkes, liep zwaardere averij op, wat de parcoursverantwoordelijke deed besluiten om de doortastende middelen – in casu de kettingzaag – boven te halen. Naar verluidt wordt op donderdag 5 november de tak geamputeerd; zijn resten zullen tot as herleid worden in een of andere openhaard.

   

  In Nieuwpoort neemt Geert GPS het commando over en leidt hij het peloton langs door ons niet eerder ontginde paden. Het is genieten geblazen, ondanks enkele opdringere Willems-bikers die Trumpiaans van oordeel zijn dat wij illegaal hun ‘grondgebied’ betreden. 

   

  Dit is trouwens niet het enige incident; in Koksijde trakteert een lokale inboorling ons op een scheldtirade waarin we onder andere als ‘coronaverspreiders’ worden omschreven. De man dreigt tevens om naar de burgemeester te trekken. Een mens komt wat tegen. 

   

  Met de strook rond de Oostduinkerkse begraafplaats sluiten we het off-road gedeelte af. De terugweg wordt een tempo-training. In totaal zullen we een kleine 65 km op de teller hebben. Rich krijgt er echter niet genoeg van. In Westende duikt hij opnieuw de duinen in!

   

  Moe, maar voldaan, bereiken we de thuishaven. Nogmaals dank aan Geert voor een prachtige rit. Een bijzondere vermelding voor Noël met zijn uitzonderlijke prestatie. Tijdens de laatste kilometers neemt hij zelfs het kopwerk voor zijn rekening.

   

  Zoals gewoonlijk zorgt Steve Flitser voor de fotoreportage; de clubportrettentrekker heeft deze keer een artistieke bui en kiest voor enkele poëtische impressies! 

   

  De weerman kondigt een zonnige zaterdag aan. Tot dan! En hou het veilig.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-11-2020, 09:05 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  01-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over vallen en opstaan, horten en stoten ...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In deze barre tijden brengt enige sportieve activiteit nog enig soelaas. We prijzen ons gelukkig dat we bij tijd en wijle de koersfiets of mountainbike van stal kunnen halen om een frisse neus te halen.

   

  Terwijl Wim en Denis met de racefiets richting Diksmuide rijden, verzamelen Renaud, Steve Flitser, Rookie Alain, Remi, Kurt, Zorro en uw dienaar Corona-proof aan het Duinenkerkje. Renaud gaat er solo vandoor omdat hij vroeg thuis moet zijn.

   

  Uw dienaar heeft ook noodgedwongen zijn plannen moeten wijzigen en laat de in eerste instantie vooropgestelde lange rit voor wat ze is. Het zal het klassieke parcours tot in Lombardsijde worden.

   

  JP Bakker weet via WhatsApp te melden dat er in Middelkerke een nieuwe lus is aangelegd. Ofwel niet goed aangeduid, ofwel niet goed gekeken; in alle geval, we vinden hem niet.

   

  Even voor het oud Duits kerkhof maakt uw dienaar onzacht kennis met een laaghangende tak. Soms valt het niet mee 1.92 te zijn. Gelukkig allemaal zonder veel erg: zowel tak, helm en hoofd hebben de botsing con brio doorstaan. 2020 lijkt niet echt een topjaar te zijn.

   

  De weersomstandigheden zijn ideaal; de wind blaast dan wel krachtig van uit zuidwestelijke richting, veel last hebben we er niet vast.

   

  Tussen de Krokodile en Westende tweede stop. Uw dienaar staat plat vooraan! Waarschijnlijk een leegloper als gevolg van de impact met de tak. Met de technische bijstand geleverd door Zorrootje is het euvel spoedig verholpen. Uiteindelijk hebben we meer last met mijn zakje (met herstellingsmateriaal) opnieuw te bevestigen. Steve Flitser geeft ook de raad om, gezien al de pech onderweg, vanavond niet te pronostikeren. De uitkomst geeft hem gelijk, want uw dienaar zette de Kakkers als winnaar in het duel tegen de Boeren.

   

  Al dit oponthoud is niet bevorderlijk voor het tempo; deze rit heeft veel weg van een intervaltraining.

   

  In Lombardsijde scheiden onze wegen. Steve Flitser, Kurt, Zorro en Remi gaan verder richting Oostduinkerke; Rookie Alain en uw dienaar vatten de terugweg aan.

   

  De herfstvakantie zorgt er voor dat de MTB-route druk bereden wordt door zowel doorwinterde fietsers als toevallige toeristen. Niet altijd evident en soms ronduit gevaarlijk.

   

  We bereiken evenwel zonder kleerscheuren de thuisbasis, maar niet vooraleer we fors in de remmen moeten voor een automobilist die in Engeland denkt te rijden. En juist op tijd, want het begint fors te druppelen als uw dienaar de garagedeur opent. Het moedige viertal zal het naar alle waarschijnlijkheid niet droog hebben kunnen houden.

   

  Tot slot wensen we Postman Dan een gelukkige verjaardag. Onze materiaalman heeft deze week een heelkundige ingreep moeten ondergaan maar stelt het, naar de omstandigheden, opperbest. Doorbijten is de boodschap!

   

  En hou het veilig, iedereen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-11-2020, 14:09 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  25-10-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gevonden portefeuille
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met een weekje vertraging heeft de winterwerking zich enigszins moeizaam op gang getrokken. De begrijpelijke verstrenging van de coronamaatregelen hebben tot gevolg dat we het voor een maand zonder winterlokaal moeten stellen, wat bijzonder jammer is.

   

  Op vrijdag wordt er druk geWhatsapp’t over wie waar en wanneer zal rijden. Deze topografische vragen hebben als resultaat dat er om halftwee negen Placora’s aan het Duinenkerkje paraat staan voor een duinenrit en dat er vier ploegmakkers volharden met de koersfiets. Zij spreken af ten huize Wimco.

   

  De Duinenpiepers zullen zich uiteindelijk opsplitsen in drie groepen. De zware motoren (Renaud, Pilot Pascal en Rich) gaan er full speed vandoor. Het overblijvende zestal (Noël, Kurt, Remi, Rookie Alain, Zorro en uw dienaar) rijden gezamenlijk tot in Lombardsijde. Daar volgt een nieuwe opsplitsing: Kurt, Remi en Noël keren huiswaarts, het overige drietal besluit om nog een lusje extra te rijden.

   

  De term ‘lusje’ mag hier gerust als een onderschatting omschreven worden. Uw dienaar meent de route die hij ooit met Geert GPS gereden heeft te herinneren. Met Rookie Alain en Zorro in zijn zog gaat het nu door het Nieuwpoortse natuurreservaat (waar even haltgehouden wordt voor een fotoshoot bij de zeehonden) om dan verder te trekken richting Oostduinkerke.

   

  Op de terugweg, met de wind in het voordeel, gaat het bijzonder vlot. Niettemin beginnen op het eind de kilometers door te wegen. De chocopot gaat langzaam maar zeker open. 

   

  Toch zijn Rookie Alain en Zorro in de Duinenweg lucide genoeg om een verloren portefeuille te spotten. Het kleinood wordt gerecupereerd en blijkt dat er toch een belangrijke som cash plus bankkaarten en identiteitskaart in steken. Uw dienaar krijgt, in hoofde van zijn functie als voorzitter, de opdracht om de brieventas tot bij de gerechtelijke instanties te brengen.

   

  De tank is zo goed als leeg, maar die extra kilometers kunnen er nog wel bij. Leuk om melden is dat hij later op de avond door de eigenaar werd opgebeld om in naam van de ploeg zijn dankbetuigingen in ontvangst te nemen.

   

  Bij gebrek aan een après staat de smartphone roodgloeiend met de talrijke meldingen over het wedervaren van de ploegmakkers. Pilot Pascal en Renaud steken hun bewondering voor de stuurmanskunsten van Rich niet onder stoelen of banken. Onze pre-gepensioneerde heeft indruk gemaakt.

   

  Ook de wegrenners hebben er een aangename rit opzitten, zo weet Wimco te melden. 

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-10-2020, 12:00 geschreven door Surre  
  Reacties (1)
  Archief per maand
 • 12-2020
 • 11-2020
 • 10-2020
 • 09-2020
 • 08-2020
 • 07-2020
 • 06-2020
 • 05-2020
 • 04-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 01-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Blog als favoriet !
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Cycling News
 • Mountainbikekalender 2008
 • Willekeurig Bloggen.be Blogs
  dansrustroest
  www.bloggen.be/dansrus
  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!