Outdoor
Inhoud blog
 • Huttentocht stubaier Alpen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  09-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huttentocht stubaier Alpen
  28juni vertrokken vanuit België met de nieuwe Hyundai ix35 richting stubaier Alpen in Tirol een trip van om en bij 10 uur rijden een kleine 1000 km thuis vertrokken om 5.30 u en zonder moeilijkheden of fille aangekomen in neustift om 15.30 u .
  Regelrecht naar het tourismus info gereden om een slaapplaats te zoeken , in het toeristisch bureau waren ze zoals verwacht in Tirol vriendelijk en behulpzaam en na 5 min wist ik al een adresje om te slapen, daar eerst naartoe gereden "chalet Tirol " in milders , een oude vrouw die in haar huis 2 kamers te huur aanbied zeer basic maar goed bed en zeer warm water in het bad en ook het ontbijt is basic maar genoeg wat kun je meer verwachten voor 25 €. Heel de omgeving van neustift afgezocht achter een sim kaart voor internet op de iPad maar niks te vinden dan maar niet skypen . 


  29 juni lekker geslapen goed ontbeten maar de lucht boven de bergen ziet er niet goed uit er hangt veel regen in de lucht dit was ook voorspeld even getwijfeld maar toch naar boven met de elferlift van 790m naar 1800 m klein klim naar de elfferhutte op 2005 m dan door naar de karealm op dit moment nog steeds droog is wat klim en daal werk en op momenten wil de zon er door komen . Maar na een uurtje stappen houd de zon het voor bekeken en begint het te regenen van wat gedruppel tot een echte Alpen regenbui dit maar aanhoudend tot aan de kare alm hier maar een stop gewaagd om een frisse coca-cola te drinken ( waarschijnlijk was de alm nog niet open ) er ligt een prachtige Duitse herder voor de deur effe kopje wrijven en genieten dat hij deed met ogen dicht na een kwartiertje net toen ik me weer in de regen wou begeven komen er 2 Nederlanders binnen vader en zoon die een ( vader-zoon weekend hielden) ben ik toch niet de enige idioot die in zo een rot weer in de bergen loopt we zijn aan de praat geraakt en blijkt dat ze ook doortrokken naar de insbruckerhutte goed voor mij dan had ik boven in de hut ook wat compagnie na nog een half uurtje gepraat bleef het maar regenen en stond er nog een klim van 500 m op het programma dus wederom de regen in . 
  Een uurtje klimmen kom ik in een sneeuwveld en geen zicht meer op het pad dus zelf maar een weg banen daar waren mijn nieuwe Hollandse vrienden natuurlijk blij om die een half uur na mij vertrokken zijn uit de kare alm . 
  Aangekomen in de insbruckerhutte was het daar koud ik kreeg direct een kamer aangewezen hoe kan het ook anders kamer 7 helemaal verkleumd onmiddellijk wat droge kledij aangetrokken terug naar buiten de regen in om ongeveer 50m van de hut een bericht te versturen met de gsm in de hut geen bereik enkel aan die banken ???? 
  De kamers in de hut waarden berekoud maar in de stube stond de kachel lekker warm het was duidelijk in de stube blijven en einen grosses bier bestellen na een klein uurtje komen Hollandse vader en zoon ook aan in de hutte , heb de avond met hen gedood over koetjes en kalfjes gebabbeld ook de plannen ik doortrekken naar de Bremer hut en zij een toppoging naar de habich (m)na ook een lekker avondmaal gegeten en nog een kaisersmerre als toetje is het al eventjes aan het sneeuwen eerst natte sneeuw maar het ging vlot over in echte dikke sneeuwvlokken .na enkele grosses bieren was het tijd om de bedenbak op te zoeken .


  30 juni een redelijk goede nacht wordt ik wakker om 6.40 u effe naar buiten kijken en ik kon mijn ogen niet geloven er is een20 cm sneeuw gevallen hier gaat mijn idee om door te stappen naar de Bremer hut dat zie ik echt niet zitten dat is bij goed weer 7 stapuren nu in de sneeuw daarvoor is mijn conditie niet goed genoeg ook ik moet alleen stappen dus tijdens ontbijt beslis ik om rechtsomkeer te maken en terug naar neustift langsheen de weg die ik gekomen was een geluk dat ik mijn zware c wandelschoen aanhad en ook mijn hele alpine uitrusting bijhad in mijn veel te zware rugzak ( na de mont blanc nog eens de volledige uitrusting aangehad) terug spoorgezocht in mijn eentje op een afdaling van insbruckerhutte naar kare alm. ( temperatuur aan insbruckerhutte 3°C op 30 juni)
  Aan kare alm aangekomen leuke (Duitse babbel met meisje van een jaar of 5 ) een koffie gedronken en effe gewacht op de Hollanders die lieten me maar goed boven in mijn eentje vertrekken toen ze waren aangekomen hadden ze de beslissing genomen om de taxi aan de kare alm te nemen, naar neustift te rijden en daarna regelrecht naar Nederland . Ik terug via bergen naar elfferhutte ,cola gedronken zo naar lift eventjes naar de para gliders gekeken (waren er veel) terug naar neustift en weederom naar chalet Tirol waar de vrouw zo blij was dat ik terug gekomen was. S'avonds nog een tas koffie gekregen met zelf gebakken koekjes erbij. Nog vlug naar insbruck gereden op zoek achter een sim kaartje voor de iPad om te kunnen skypen met het thuisfront In de kamer de kaart erbij genomen en een planning opgemaakt voor de komende dagen en de rugzak herschikt nog ein grosses bier gaan 
  drinken in het plaatselijk café en dan slapen want de volgende dagen zal niet veel geslapen worden in overvolle hutten.


  1 juli s' morgens om een uur of 8.30 vertrokken in het pension, met de auto naar parking wat verder, vandaar naar de Nurnbergerhutte mooie tocht lekker weertje eindelijk zomer. was een klim van 1000 hm ongeveer 3 u stappen vertrokken in het bos en hoe hoger de klim des te kaler het landschap tot er enkel nog steen en rots over was daar aangekomen was dit een vergissing dit was maar een dooie boel ze waren precies binnen met wat verbouwingswerken bezig, kloppen en boren en slijpen hier bleef ik niet no way dan maar verder naar de salzenauhutte nog eens 3 u stappen in hooggebergte ik natuurlijk zonder na te denken de korte route genomen stijl omhoog voorbij de Nürnbergerhutte ok geen probleem maar dan zie ik kabels hangen oei gletter steig ja dat is ook geen probleem maar dan over de kam kom ik boven een gletsjer te zitten ja ik kon nu moeilijk terug dus dan maar gletsjer over en na gletsjer ging het pad slingerend in de valei naar beneden en kon ik in de verte de hut al zien staan ( bij mijn aankomst aan de nurbergerhutte kwam ik 2 Engelsen tegen die ik ook al gezien had in de insbruckerhutte) zij vertrokken aan nurbergerhutte als ik eraan kwam.
  Toen ik arriveerde aan de salzenauhutte was ik direct op zoek naar hen maar ze waren er nog niet je had hun gezicht moeten zien als zij arriveerden en ik was al omgekleed hihi. De hut was redelijk vol dus moet ik kamer delen met Duits koppel man en vrouw wel vriendelijk maar aan het tafel in het Engels en dan in de kamer in het Duits niet simpel.hut was ok hutte wirt deed zijn best. Top was wel dat er nederladstalige bediening was. enkel de gsm verbinding bij wind geen verbinding valt de wind weg dan is er plotseling wel gsm verbinding heel raar 
  Bij aankomst aan de hut een appelstudel mit vanilasous gegeten hm lekker


  2 juli al heel vroeg wakker 4.40u door het licht van buiten dat door het raam in de kamer viel nog wat draaien en keren. Dan eens 6 u zijn de vroege vogels al volop lawaai aant maken nog wat blijven liggen tot 7 u ontbijt genomen mezelf klaar gemaakt en vertrokken in regen van hut naar beneden terug naar auto een afdaling van een kleine 3 uur maar moest nog 2 u stappen terug naar auto, ik was in Oostenrijk om te wandelen dus geen bus heel de tijd in de regen dan wat harder dan wat motregen niet zo heel leuk .
  Aan auto aangekomen droge kleren aangetrokken en terug naar neustift eerst en vooral om iets te eten een calzone met grote cole hm lekker een pension gezocht kamer met ontbijt werd appartement met ontbijt proper en zeer warme douche.planning opgemaakt voor morgen ( naar huis direct na ontbijt of toch nog dagwandeling naar starkenburgerhutte en dan naar huis eerst afwachten wat weer het wordt .ik de café naast mijn appartement. Een wienerschnitzel met pommes frites gaan eten het is nu juist gestopt met regenen 20.03u eindelijk


  3 juli prachtig ontbijt gekregen 4 soorten vlees 4 soorten smeerkaas sneetjeskaas 2 soorten marmelade pompelmoessap koffie melk 3 soorten cornflakes en nog 2 maal pap alles was er en dat voormij alleen toppie zelden zo een ontbijt gehad. 
  Afgerekend en naar filmers naar de lift schlik2000 van .......m naar ....'.'m in een half uurtje.
  Van het liftstation naar de starkenburger hutte zeer mooi toch van om en bij de 2 uur daar wat genoten op het terras van het uitzicht en dan weer terug naar de lift, een iets gegeten nog wat gedronken naar de paragliders gekeken kortom genoten van de zon en de bergen.
  Om 15.30 naar beneden gezoefd met de lift . Auto in en naar huis .
  HUTTEN


  Insbruckerhutte 
  Mooie hut, huttenwirt ziet er een boos man uit maar hij is zeer vriendelijk mooi kamers lekker eten 
  Ontbijt 3 sneden brood met kaas en marmelade en een optie van salami en sneetjes kaas.
  Enkel een tas koffie van 6€ vindt ik er wat over zoals ook de douche 1€ voor 30 sec warm water en bij aankomst was de kamer zeer koud 
  Avondmaal was wel lekker rindetgoulash mit pasta.
  Elfferhutte
  Mooi hut propere hut maar ligt te dicht bij lift 
  Nurnbergerhutte
  Geen mooie hut ze voelde dood aan nochtans mooie nieuwe tafels en vernieuwd terras ik weet niet maar voelde niet juist jammer ik heb zelfs hier niet gedronken hoewel ik wel een cola kon gebruiken 
  Salzenauhutte 
  Leuke hut joviale huttenwirt komt wel wat volk van beneden bij goed weer dus toen ik eraan kwam zeer druk op terras ook binnen zeer drukke hut wel wat groepen met gids .
  Wordt ook in de directe omgeving aan beklimmen gedaan.
  Avondeten bergsteigeressen genomen (spaghetti zoals in elke hut) 
  Hier viel de prijs dan wel mee maar was de drank dan weer duurder
  Nergens in de hut een stopcontact te vinden 
  Karealm
  Niet te vergeten zeer vriendelijk heel lieve mensen en zeker de Duitse herder en het klein meisje dat maar bleef uitleggen over de bergen de paarden haar vader haar kamer noem maar op
  Ook een zeer mooie dagtocht om eens te herhalen en aan deze alm kun je met taxi terug naar neustift 


  Gemaakte hoogtemeters: 5013


  Conclusie:
  Voor herhaling vatbaar wil tocht nog eens over doen iets beter voorbereid minder zware rugzak en liefst niet alleen de stapuren zijn niet zo een probleem maar de uren in de hutten zijn saai wel een prachtige streek zeker en een niet te onderschatten tour om dit met plezier te doen vergt het een heel degelijke voorbereiding 
  nu spieren doen pijn!!!!!
  Alpinisten zijn zeer rare mensen 's'avondshow in de hut is iedereen vriendelijk een pint hier en een pint daar wat voetbal kijken samen 
  Maar s'morgens is dat ieder voor zich en kan er zelfs geen gutte morgen af '
  I WAS ON THE TOP OF THE WORLD


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-07-2014, 22:24 geschreven door Perre  
  Archief per week
 • 07/07-13/07 2014
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!