Santiago here I come
Inhoud blog
 • Monte de Gozo - SANTIAGO DE COMPOSTELA (6 km)
 • Melide - Monte de Gozo (44 km)
 • Palas de Rei - Melide (12 km)
 • Portomarrin - Palas de Rei (22 km)
 • Samos - Portomarrin (34 km)
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  23-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monte de Gozo - SANTIAGO DE COMPOSTELA (6 km)
  SANTIAGO HERE I AM !!!!
  De laatste kilometers zitten erop.  Om 10u20 mijn intrede gedaan op het plein aan de kathedraal. Nog geen twee minuten later begroette ik al de eerste collega en het hield maar niet op. het was echt aanschuiven om elkaar te feliciteren, te kussen en te omhelsen. Heerlijke momenten.
  Uiteindelijk zijn we met een hele club gaan eten in een hotel dat onze vrienden Steven en Richard hadden gereserveerd. Het was een geweldig 
  moment en de champagne smaakte heerlijk. Ze waren blij dat ik van de partij was want ze vroegen zich al af waar zit onze Belg eigenlijk (dienen met zijne speciale pyjama). Ik had het een beetje als een verrassing gehouden. Maar het onvermijdelijk kwam eraan. Sommige mensen vertrekken morgen. Het afscheid was bijzonder emotioneel maar ik weet zeker dat het voor velen hier niet bij blijft. Met de rest zijn we dan nog even naar het muziekfestival gegaan dat hier dit weekend plaatsvind en uiteindelijk zijn we om 24.00 u naar de Monastere getrokken en met een goed gevoel gaan slapen. Morgen is het shoppingdag en zondag ga ik me voorbereiden op de terugreis. Vermoedelijk kom ik maandag om 20.00 u  aan in Gent St Pieters met een levensverhaal.
  Dit is het laatste verslag op mijn blok want mijn camino zit er op en de twee resterende dagen wil ik optimaal benutten samen met met collega´s
  Tot slot wil ik al mijn trouwe volgers op mijn blok bedanken voor de steun en medeleven dat ik mocht ondervinden. Het gaf me een prettig gevoel en steun om door te gaan. Mocht er iemand gekwetst zijn omwille van één of andere tekortkoming mijnentwege, gelieve mij te verontschuldigen Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk contact te houden met iedereen en dat was niet altijd even makkelijk. Ook vanwege het vele werk hier ivm mijn project en dat was zeker niet onbelangrijk.  Allemaal bedankt en tot ziens.
  Groetjes vanuit Santiago.

  groetjes
  Marnix

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  23-10-2014, 00:00 geschreven door Marnix  
  Reacties (4)
  22-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melide - Monte de Gozo (44 km)
  War een dag, wat een dag!! Die massage gisteren heeft me toch wel vleugels gegeven. Vanmorgen vertrokken in het donker (7u30) met de bedoeling te eindigen in Pedrouzo. Maar in de camino weet je nooit he, de verrassingen liggen gewoon om het hoekje te wachten. Het begon vrij rustig, een mooie rustige wandeling en af en toe een gesprekje met een collega uiteraard. Het avontuur begon eigenlijk toen ik om 17u30 aankwam in Pedrouzo. 
  Het pension dat ik voor ogen had was gesloten en toen ik belde kreeg ik geen gehoor. Toen kwam ineens het idee op om door te gaan naar Monte de Go00zo, 19 km verder. Gezien het tijdstip was dat niet zo evident maar in de camino moet je soms snelle beslissingen nemen en er dan gewoon voor gaan. Dat heb ik dan ook gedaan, op naar Monte de Gozo dus. Ik heb het mij niet beklaagd, het was niets koud, het stromende water en de zon die scheen door de bomen waardoor we een geweldige kleurscharkering te zien kregen, echt geweldig (en geen enkele pelgrim te bespeuren).Ik ben daar om halfnegen zowat aangekomen (in den donkeren) en kreeg nog een bed. Manuel (de uitbater) vertelde me dat ik geluk had en dat alles aan spotprijzen was vandaag. Ik vroeg hem naar de prijs voor morgen maar dat wist hij nog niet (ik denk ook een spotprijs). Een bed hadden we dus al maar nu nog even zorgen voor de inwendige mens want dat was al een tijdje
  geleden. Gelukkig dineren ze hier laat in Spanje en was er hier een bar-restaurantje. 
  Daar opaf natuurlijk. Ik kwam in een gezelschap van meerdere plaatselijke oudere inwoners welke vergroeid met de dagelijkse porties pelegrinos.
  Ik bestelde me een pizza met eieren en champignons en dronk ondertussen een stevige pot bier. Ik kreeg als toemaatje wat olijven en inktvis
  (gebruikelijk hier) in afwachting van mijn pizza. Ondertussen was er op de TV een champignons league wedstrijd van start gegaan. De bazin kwam me na een tijdje inlichten dat er geen eieren meer waren en dat het nog een tijdje kon duren. Ik zei haar dat het geen probleem was aangezien de voetbal (volgens mij zijn ze bij een nabijgelegen boertje nog om de eieren gegaan). In afwachting van, kreeg ik nog een stukje taart en wat olijven.Nadien kreeg iedereen nog wat van die noten die ze bij ons aan de papegaai geven. Nou ik zal U zeggen in één ogenblijk veranderde dat cafe in een kooi met papegaaien mijn gedacht.Op één,twee.drie lag de vloer vol met schelpen. Uiteindelijk kwamen ze met mijn pizza aandraven, wat een joekel zeg en wat lekker. Ik had eigenlijk al zoveel binnen, ik wist zeker dat ik dat niet meer ging opeten (en ik kan goed eten he en zeker na zo´n dag). Niet getreurd op het einde van de rit werd alles netjes ingepakt  voor morgen.
  Moe maar blij ben ik dan de douche en mijn bed gaan opzoeken en dat in de wetenschap dat we morgen na 7 weken nog eens gaan uitslapen,de tijd gaan nemen om te ontbijten en dan............richting Santiago.  Jawel nog 6 km!!! En dan mijn vrienden hier opzoeken en een feestje bouwen denk ik. Kijk er echt naar uit.Hoe dat verloopt vertel ik later wel eens, want hoe de dag van morgen er gaat uitzien weet ik echt niet.
  Als U morgen geen verslag ontvangt, sorry,sorry.sorry

  See you soon (I think)

  Marnix


   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  22-10-2014, 21:56 geschreven door Marnix  
  Reacties (4)
  21-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palas de Rei - Melide (12 km)
  Wat ik al vreesde gisteren is vanmiddag geschied. Vanmorgen toen ik vertrok ging het nog goed maar tegen de middag gingen mijn benen toch een beetje protesteren. Om alle onheil te voorkomen ben ik maar gestopt in Melide. Vanavond krijg ik hier een massage en dat zal moeten volstaan om de komende 3 dagen de resterende 52 km te stappen. Ik heb met mijn collegas om 19.00 u afgesproken in Santiago en dat moet lukken. Er is trouwens op vrijdagavond een kunst- en muziekfestival in Santioga en dat gaan we nog even meepikken natuurlijk.
  Vanavond wordt het dus vroeg slapen en hoe het verder verloopt hoor je morgen weer.

  Groetjes

  marnix


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  21-10-2014, 17:28 geschreven door Marnix  
  Reacties (3)
  20-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portomarrin - Palas de Rei (22 km)
  Wat deze dag betreft kan ik heel kort zijn. Het was afzien,afzien en nog eens afzien. Ik weet niet wat er gaande was maar iedereen had het enorm lastig. Ze sleepten zich allemaal vooruit vandaag.  Ik denk dat iedereen zo een beetje naar het einde snakt Iedereen is moe, en stapt op zijn eentje verder en heeft blijkbaar geen behoefte meer om nog veel praatjes te maken. Tenzij de Spanjaarden natuurlijk maar die zijn pas aan hun (korte) camino begonnen. Ik heb vernomen dat de eerste van mijn caminovrienden morgen al aankomen in Santiago. Vermoedelijk zal ik vrijdag aankomen en dan is het partytime denk ik. Maar eerst moet ik nog 62 km afhaspelen.
  Tot morgen.
  Marnix

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  20-10-2014, 00:00 geschreven door Marnix  
  Reacties (1)
  19-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samos - Portomarrin (34 km)
  Vanmorgen vroeg vertrokken, het was nog donker maar in het centrum is dat geen probleem (koplamp verloren). Toen ik de bergen introk begon het stilaan klaar te worden en konden we weer genieten van de ochtendstond Ik was alleen en hoorde enkel de vogels die wakker werden, het stromend water en de watervalletjes Wandelend van het ene dorpje naar het andere (een kapelletje en twee á drie huisjes),en wetende dat je wandeld voor het goede doel ALS DAT GEEN GOED GEVOEL GEEFT WAT DAN WEL? Even halt gehouden in een barretje voor een koffie. Eerst moest wel de vleermuis de weg gewezen worden naar buiten Niet zo eenvoudig als dat beestje niet naar buiten wil. Ik wou van de gelegenheid gebruik maken om mijn notities even bij te werken en toen kantelde de stemming. Ik heb gisteren mijn notitieboekje ergens achtergelaten en toen vlogen er toch meerdere heiligen door de bar. De monnikken hebben me gisteren dan wel gezegend maar zijn me toch niet zo gunstig gezind geloof ik. Uiteindelijk zag het er naar uit dat het een rustige lange dag zou worden Maar het zou de camino niet zijn mocht er niks bijzonders gebeuren. Als je de verrassing niet meer verwacht dan komt ze opdagen. Ik was vrij laat aangekomen in Portomarrin en vooraleer ik een slaping had gevonden en gedoucht had, was het 20.00u. Ik ging een restaurantje opzoeken en bestelde de kaart. Enkele seconden later komt Antoine,Dominique,Ben, Johanna en de hele club aangedraaft: Ze gingen in één of andere albergue gaan koken en ze stonden erop dat ik meeging. Er was geen onderkomen aan ik moest mee.
  Ik had geen ingredienten bij me maar dat was geen excuus. Toen we een keuken hadden gevonden en een aperitief hadden gedronken zijn we van start gegaan.Op het menu stond een italiaanse macaroni met kaas en ham en als nagerecht een franse crêpe. We waren met negenen en allemaal van verschillende nationaliteit Ik was veruit de oudste, ze waren allemaal tussen de 25 en 35 jaar, maar ze hebben me goed onderhouden. Het was weer een moment om te koesteren. Om 23.30u is iedereen dan weer naar zijn stekje gegaan om een beetje te slapen en morgen steken we weer van wal en zien we wel weer.

  gr,

  Marnix

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
  19-10-2014, 00:00 geschreven door Marnix  
  Reacties (0)
  18-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triacastela - Samos (10 km)
  Gisterenavond is het dan toch nog laat geworden. Ik ging met Susan nog een pintje pakken en op het moment dat we naar onze albergue wilden gaan ging de telefoon. Het was Rita om te vragen waar we zaten. Ze zat vlak in de buurt en zou nog lamgskomen. Dus het vervolg moet ik je niet vertellen zeker. Na een tijdje kwam Ben uit Munchen ook nog even binnengewipt dus nog een half uurtje extra. Uiteindelijk zaten we om 22u30
  in ons bed denk ik. Een beetje laat voor een pelgrim maar vandaag was het toch maar een kort (maar lastig) tripje. Vanmorgen dan maar iets later vertrokken, gauw een toast naar binnen en richting de Monastère. Onderweg passeerde ik Johanna uit Finland. Dat was een tijd geleden. Aangekomen de rondleiding in het klooster gehad samen met Susan en Johanna. Dat was wel de moeite waard, vooral de muurschilderijen waren heel bezonder.Na de rondleiding wat kroketten gegeten en even een wandeling gemaakt in het dorp. Hier en daar een oude bekende tegengekomen natuurlijk. ze kennen me hier al heel goed. Mijn naam vergeten ze allemaal, naar ´t schijnt heb ik een hele moeilijke naam om te onthouden.. Maar ze kennen mij als
  1. die vlaamse belg
  2. de man die wandelt voor dat goede doel
  3 die man met die speciale pyjama (ik ben hier zowat de enige met een pyjama geloof ik)

  Om 18u30 ga ik naar de vespers en aansluitend dus naar de mis met de gregoriaanse zang. Dat wordt iets speciaals denk ik.
  Maar dat hoor je morgen dan weer want na de mis moeten we nog gaan eten dus

  tot morgen

  Marnix
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  18-10-2014, 15:07 geschreven door Marnix  
  Reacties (2)
  17-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vega de Valcarce - Hospital de la Condesa
  Vanmorgen vertrokken in de regen met de bedoeling te arriveren in O Cebreiro. Het werd een tocht in de gietende regen,in de mist, over keien en rotsen en door het stromende water. Maar het kon me niet deren, helemaal alleen in de bergen. Ik heb ervan genoten. Later kwam er wat wind opzetten zodat de mist verdween en kreeg ik enorm mooie landschappen tezien. In Cebreiro wachtte de volgende verrassing. Ik kwam Susan uit Australie tegen en ze gaf me de raad te gaan eten in de Venta Celta. Toen ik binnenkwam werd ik verwelkomd door de warmte van de haard en de pruttellende ketels op het fornuis, De dame des huizes bereidde me een vegetarische soep. Vervolgens kreeg ik gestoofde ribben op grootmoeders wijze en een zelfgemaakte cake. Nog een wijntje en voor € 10,00 was de zaak geklaard. Ze droogde nog even mijn kleren aan de haard en ik beloofde haar nog eens terug te komen. O Cebreiro is een zeer mooie stad. Heel apart. Desondanks besloot ik toch maar om verder te gaan. Het was tenslotte nog maar 2u30 en het inmiddels droog. Ik had dit beter niet gedaan want na ca 1 uur kreeg nu toch een windvlaag en een regenbui te verwerken dat was niet normaal. Het was eerder een storm. Bijna geen pelgrims te bespeuren uitgezonderd 2 tegenliggers, de ene had zijn rugzak ergens achtergelaten (?) en een meisje uit Israel was haar paspoort verloren. Het zou je maar overkomen. Uiteindelijk ben ik letterlijk aangspoeld in Hospital de la Condesa in een albergue met alleen een bed en met allemaal natte kleren en doorweekte schoenen.
  Eerst maar eens slapen en morgen zien we dan wel.

  Tot dan

  Marnix
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  17-10-2014, 14:56 geschreven door Marnix  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hospital de la Condesa - Triacastela (14 km)
  Vanmorgen om 8.00 vertrokken, het was nog donker maar droog. In 1e instantie zou ik naar Samos gaan maar gezien mijn kleren en schoenen kletsnat waren besloot ik maar om tegen de middag in Triacastela
   te stoppen. Ik heb een albergue gezocht waar ze mijn kleren hebben gewassen en gedroogd zodat ik goed voorbereid aan de laatste 135 km  kan beginnen. Uiteindelijk moet ik toch een beetje verzorgd bij de patertjes aankomen
  nietwaar. Zodoende heb ik vanmiddag een makkelijk middag De stad even verkennen en uitkijken naar een beetje eten want gisterenavond moest ik met droge sardienen en slechte frieten tevreden zijn en vanmorgen met een gebakje en een banaan (het brood zou pas om 11.00 u arriveren).
  In de namiddag ontmoette Susan vanuit Alaska en hebben samen dinner genomen en hebben meer gekletst dan gegeten. We had a conversation for about 3 hours I think about many things. It was amazing. Nadien nog even door de mainstreet gelopen een biertje gedronken en gaan slapen.
  En morgen .... naar de patertjes voor een rondleiding, de vespers en de mis met gregoriaans gezang. dat beloofd.

  Tot morgen

  Marnix


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  17-10-2014, 00:00 geschreven door Marnix  
  Reacties (1)
  15-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.villafranca - vega de valcarce (18 km)
  Na een goede nachtrust (ondanks de snurkers) en een redelijk pelegrinosontbijt (toast met confituur,melk met cornflakes en een fruitsapje) vertrokken in de regen richting O Cebreiro, 31 km tot een hoogte van 1.330 mtr.
  Onderweg nog een kort babbeltje gedaan met één Rienke uit Hilversum. Om 13.00 u aangekomen in Vega de Valcarce. De regen is inmiddels toegenomen en de mist is komen opzetten. Ik heb hier een beetje rondgetoerd in het centrum en gezien het weer steeds verslecht besloten om hier te blijven. Om reden dat ik inmiddels van mijn route was afgeweken vroeg een spaanse vrouw of ik misschien naar een verblijf zocht. Ze had een pension en wou het mij laten zien. Het leek me niet verkeerd dus heb ik het aanbod aangenomen. Ze had wel geen internet maar ik heb een computer gevonden in de municipale der pelegrinos. Zodoende zit ik hier vast maar het was het moment om mijn verblijf in Santiago te regelen en mijn vliegreis naar huis. Eind volgende week zit mijn tocht er normaliter op en kom ik weer richting Belgié. Als mijn voeten nog 165 km vooruitwillen dan komt dat in de chakosse he. En nu ga ik eten en rusten. Tot morgen.

  Martine, dat uitstapje in Samos stond inderdaad op mijn programma en toen ik jou reactie las had ik Net mijn terugkeer (boekingen) geregeld, ik vlieg inderdaad met Ryanair via Barcelona. Hoedanook bedankt voor de info en VEEL SUCCES MET JE INFODAG.
   
  Marnix
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  15-10-2014, 00:00 geschreven door Marnix  
  Reacties (1)
  14-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ponferrada - Villafranca del Bierzo (23 km)
  De nacht was een nachtmerrie. Om 10.00 u ging het licht uit en 10 miniuten later kwam er nog iemand binnen. Dan weet je al hoe laat het is, 5 minuten later lag hij al te snurken naast mij. Ik heb mijn spullen dan maar bij mekaar genomen en verhuist naar de keuken. Kort daarop kwam een broeder of zoiets de wasmachine aanzetten en begon hij al de ingeleverde was te doen. De wasmachine was mijn  gedacht een beetje verouderd ofwel zat de trommel los. Dus weer verhuizen, deze keer naar de bibliotheek. Volgens mij vertrouwden die broeders het niet meer want er kwam er daar ook enen slapen en wat raad je hij snurkt toch wek zeker. Dus geen oog dicht gedaan he vannacht. Dan maar vroeg uit bed en om 6 uur nog eens naar het kasteel van de tempeliers. Ik wou nog eens een foto nemen als het verlicht was.
  Wat denk je?  Geen verlichting. Het zat dus duidelijk niet mee de laatste uren. 
  Dan maar vertrokken naar Villafranco. Het was goed weer en het landschap was weer verbluffend mooi. In cacabelos nog een museumpje meegepikt en nog wat rondgetoerd. Een gezellig stadje maar soms vraag ik me af als al die oude mensen overleden zijn en er komen hier geen jonge mensen opdagen wat er dan met die dorpen gaat gebeuren. Volgens mij verdwijnen die van de kaart. Hier en daar zijn de gebouwen nu al een ruine  of het scheelt niet veel. Ik heb Rita nog even gebeld om te luisteren waar ze zat. Ze kwam te ver achter en het was goed weer dus besloot ik maar verder te gaan naar Villafranco. Om half drie was ik op mijn bestemming. Een mooie stad en een gezellige alberge (tot nu toe want het is nog geen bedtijd he).
  Of het inderdaad gezellig blijft hoor je morgen weer, nu ga ik een pintje pakken. En ´t zal smaken zulle


  Marnix


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
  14-10-2014, 15:36 geschreven door Marnix  
  Reacties (2)
  Archief per week
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 18/08-24/08 2014
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Foto
  Een interessant adres?

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!