Inhoud blog
  • Svetlana Aleksjievitsj wint Nobelprijs voor literatuur
  • Kan een boek en een game elkaar beter maken?
  • The Wave review
  • The Most Dangerous Writing App
  • Boek van Hitler wordt verkocht voor +$20.000
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Nederlands is cool en Meneer Helsen ook!
    Blog geschreven door Pieter Boghe
    20-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Svetlana Aleksjievitsj wint Nobelprijs voor literatuur
    Wat een naam! Dat was het eerste dat ik dacht toen ik op HLN naar artikels zocht om over te schrijven. Svetlana(we zullen haar bij haar voornaam noemen ;)) werd geboren op 31 mei 1948. Haar vader was Wit-Russisch en haar moeder Oekraïens. Ze maakte haar studies niet af en ging werken als reporter bij de lokale krant in de stad Narovl. Ze schreef kortverhalen, essays en reportages, maar vond haar stem pas echt dankzij de invloed van de schrijver Ales Adamovitsj. Ze schrijft vooral boeken over geschiedkundige gebeurtenissen. Hiervoor interviewde ze al duizenden mannen, vrouwen en zelfs kinderen. Het is knap om te zien hoeveel werk ze in haar boeken steekt. Voor ik dit artikel las wist ik helemaal niet wie ze was en ik wist zelfs niet dat er een Nobelprijs voor literatuur bestond. Maar nu ik meer ben te weten gekomen over deze vrouw vind ik het over verdient dat ze deze prestigieuze prijs heeft gewonnen.

    Bijlagen:
    http://www.hln.be/hln/nl/924/Showbizz/article/detail/2482935/2015/10/08/Svetlana-Aleksijevitsj-wint-Nobelprijs-Literatuur.dhtml   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan een boek en een game elkaar beter maken?
    Onlangs kwam ik langs een artikel in De Morgen dat me aansprak. Dit ging over een boek 'New York Collapse' van Alex Irvine dat nauw aansloot bij het nieuwe spel 'The Division'. Persoonlijk ben ik absoluut geen boeken wurm maar games spreken mij wel aan. Mijn favoriet ding aan gamen is het praten met vrienden terwijl je bv. een match FIFA speelt. Dit kan een boek natuurlijk nooit aanbieden maar ik vind het toch een interessant concept. Het boek is een driedelige serie met een doorlopend verhaal. Wat er zo speciaal is aan deze boeken serie is dat je makkelijk in en uit het lopende verhaal kan springen. Dit is goed voor mensen zoals ik die het lezen snel beu zijn. Ik ben zeer benieuwd hoe dit concept gaat uitdraaien aangezien het ook kan werken met tv-series en films.

    Bijlagen:
    http://www.demorgen.be/boeken/hoe-een-boek-en-een-game-elkaar-beter-kunnen-maken-be524263/   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Wave review
    Onlangs moesten ik samen met mijn klas een boek voor Engels lezen genaamd The Wave van Morton Rhue. Nadat we het boek uit hadden gelezen kregen we een test om te controleren of we het effectief gelezen hadden. Ik had veel tijd in de krokus vakantie dus had ik het goed op tijd uitgelezen. Het boek was geschreven in het Engels wat ik positief vind omdat dit een taal is waarin ik mij graag wil verdiepen. Het boek gaat over een meisje Laurie Saunders die in een klas zit waar leerkrach Ben Ross geschiedenis aan geeft. Als onderwerpt van de les gaat het over WW2 en de Holocaust. De klas kan niet geloven dat het Duitse volk hun leider zo blindelings volgde en niet ingrepen of protesteerde toen ze zagen wat er gebeurde. Mr.Ross besluit een experiment te starten genaamd The Wave. Zijn bedoelingen zijn goed maar het loopt helemaal uit de hand. Vriendschappen en relaties gaan kapot en er geraken mensen gewond. Ik vond het een goed geschreven boek. Wat ik ook zeer goed vond was het tempo dat zeer hoog lag en hierdoor werd het verhaal niet saai. Wel vond ik dat het een zeer onrealistisch boek is ondanks dat het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Al bij al zou ik het boek een goede 7,25/10 geven.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Most Dangerous Writing App
    Onlangs las ik een artikel in De Morgen over een applicatie genaamd The Most Dangerous Writing App. Het doel van deze app is om schrijvers over hun ego te helpen en ze gewoon te doen schrijven. Ze moeten gewoon schrijven wat ze denken en niet wachten op inspiratie. Als je te lang wacht ben je heel je tekst kwijt en er is geen manier om die terug te krijgen. Persoonlijk ben ik geen voorstander van dit systeem. Ik vind dat er goed moet over nagedacht worden wat je schrijft. Ik ben een perfectionist en zou nooit tevreden zijn over mijn tekst als ik een timer zie aftellen vlak boven mijn tekst. Alles samen vind ik het een zeer nutteloze app die geen plaats heeft in de literatuur wereld. Het zal dan ook niet lang zijn tot iedereen de The Most Dangerous Writing App is vergeten.

    Bijlagen:
    http://www.demorgen.be/technologie/deze-sadistische-schrijf-app-schrapt-je-teksten-als-je-niet-snel-genoeg-typt-bc978bd8/   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boek van Hitler wordt verkocht voor +$20.000
    Onlangs las ik in De Morgen een artikel over het boek 'mein kampf'. Geschreven door Adolf Hitler. Ik heb zeer veel bedenkingen bij dit artikel. Allereerst begrijp ik niet dat dit boek eigendom is van een Amerikaanse persoon en niet een museum of de staat. In mijn opinie had nooit iemand het recht moeten hebben om zo een historisch belangrijk voorwerp gewoon mee naar huis te nemen. Dit had nooit mogen gebeuren. Ik vind het ook niet kunnen dat deze persoon het boek gewoon mag verkopen aan eender wie. Het is ook bizar dat iemand hier meer dan 20.000 dollar voor wil neerleggen. Deze man moet toch in het oog gehouden worden. Ik weet niet welke heldere persoon dit zou doen.




    Bijlagen:
    http://www.demorgen.be/buitenland/hitlers-eigen-exemplaar-mein-kampf-geveild-voor-20-655-dollar-ba7c8916/   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/pb15

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs