Inhoud blog
  • interludium : le cas Reynders
  • Atlantis ( vervolg2)
  • Atlantis (vervolg 1)
  • Atlantis
  • Historisch
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blogtarus
    de spookbeschaving
    08-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.interludium : le cas Reynders
    oftewel in het mooi Vlaams : Het geval Reynders...
    even toch een zijsprongetje, naast mijn epos over de zichzelfvernietigende beschaving, want onze minister van Financiën is zoals de producten van L'Oreal : hij is het waard... om even stil te staan bij zijn exploten...
    Wat dient u nu te weten om een goede inschatting van deze man te kunnen maken... wel voor mijn part : niks.
    Want als we zouden terug gaan naar zijn roots, zijn vorige levens, zijn vrienden, kennissen en dito netwerken,
    zou dit resulteren in een bepaalde vooringenomendheid dewelke de objectiviteit van mijn analyse in het gedrang zou kunnen brengen.
    Doch al deze moeite ten spijt, zal ik toch moeten toegeven dat het een zeer persoonlijke en dus toch subjectieve analyse van deze persoon op zich zal worden. Wat u misschien wel dient te weten, is dat ikzelf tweetalig (voor alle duidelijkheid nederlands/frans en niet berbers/perzisch) ben opgevoed en ik me verkneukel aan de 'debatten' die op al onze tv-zenders die ons land rijk is.
    Welnu wat merk is: de heer Reynders is geen uil, hij bespeelt de media zoals de finalisten van de koningin Elisabeth wedstrijd hun viool bespelen (in het jaar dat het de wedstrijd voor violinsten is uiteraard). Zo zag ik dhr Reynders 'deelnemen' aan een debat op de RTBF, met dien verstanden dat er eerst effectief een vrij levendig debat plaatsvond tussen allerlei actoren, waarbij Reynders uitblonk door niet aanwezig te zijn ttz hij was er wel, maar dan in de coulissen, strategisch opgesteld om te kunnen meeluisteren. Eenmaal dit debat ten einde mocht dhr Reynders het debat 'vervoegen' dwz hij kwam in een apart voor hem gereserveerde stoel zitten, de andere actoren mochten niets meer zegeen want 'hun' debat was afgerond en de moderator, mocht hem gewoon vragen hoe het de situatie nu zag. Als dit niet slim gespeeld is, weet ik het ook niet meer.

    Bovendien had dhr Reynders zijn huiswerk goed gemaakt, want hij wimpelde pertinente vragen af door te laten uitschijnen dat ze helemaal niet pertinent waren. Ik zal een concreet voorbeeld geven : dhr Reynders begaat een toch wel vrij serieuze fout en de 'vlaamse' media laten in hun commentaren geen spaander heel van zijn geloofwaardigheid, antwoord dhr Reynders doodleuk : oh ja, maar de vlamingen zijn altijd tegen mij, het maakt niet uit wat ik doe ! Als we deze redenering doortrekken vind dhr Reynders dus dat hij dus nooit iets fout kan doen, want wat hij ook doet, in zijn ogen is het altijd een persoonlijke afrekening van de vlamingen met hem. Jammer genoeg trappen heel veel mensen aan de andere zijde van de taalgrens in dit verhaal... ik ben benieuwd naar wat dhr Reynders morgen weer gaat vertellen in de Fortis-commissie...
    het zal weer eens de schuld van de vlamingen zijn geweest.

    08-03-2009 om 17:43 geschreven door Pavio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atlantis ( vervolg2)
    na meer dan een week wachten, zal ik jullie uit jullie lijden verlossen en het antwoord geven...
    eerlijk gezegd als jullie het nu nog niet weten, zou ik mer persoonlijk wel zorgen beginnen maken...
    en het juiste antwoord is... de media !
    Proficiat aan allen te het geraden hebben en voor diegene die het niet gevonden hadden : schande over u en uw nageslacht.

    De invloed van de media in heel de hudige economisch-financiële crisis kan gewoonweg niet overschat worden
    en al helemaal niet in de Fortis-Saga. De incompetentie van sommige journalisten is gewoon misdadig en eigenlijk hadden andere instanties al heel lang moeten ingrijpen bij enkele journalistieke dwalingen. Voor mijn part hadden ze de staatsveiligheid mogen inlichten, want uiteindelijk hebben ze wel de hele staat in gevaar gebracht.
    Door hun dikwijls sterk genuanceerde kijk op sommige zaken zijn zij verantwoordelijk voor de grootste vertrouwenscris ooit.
    Ze hebben mensen, die niet gewoon zijn om met dergelijke informatie om te gaan, om de oren geslagen met beelden en berichtgevingen die totaal uit hun context waren gerukt. Het is zoals een beeld tonen van een man die een andere man slaat, zonder het vorige beeld te tonen waarop diegene die nu slaagt krijgt eigenlijk eerst zoon of dochterlief van de 'wildeman' had vermoord...
    De media hebben de mensen opgejut, maar (en daar ben ik van overtuigd) ze hadden nooit verwacht dat hun 'verhaal' zo geloofwaardig ging klinken dat iedereen erin zou trappen en hebben een sneeuwbaleffect gecreëerd dat niet meer te overzien is.
    Die sneeuwbal is steeds sneller beginnen rollen, is immens geworden en de tegenoverliggende helling heeft er voor gezorgd dat de sneeuwbal teru naar de afzonder is gerold, met ook daar enorme schade.
    Deze bal zal nog enkele malen heen en weer rollen tussen de twee hellingen om uiteindelijk ooit stil te komen liggen, zo lang deze niet stil ligt, kan men nog niet beginnen puin ruimen.
    Op de 'stilligginde sneeuwbaldag' zal men dan ook eindelijk een zicht hebben op de aangerichte schade, op wie en wat er allemaal meegesleurd werd, maar tot die dag kunnen we enkel de bal zien rollen en dagelijks de schade aanschouwen.

    08-03-2009 om 17:17 geschreven door Pavio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atlantis (vervolg 1)

    De overname van ABN AMRO was eigenlijk de brug te ver voor heel het financiële landschap in Europa,
    onafhankelijk wie zou geprobeerd hebben om een speler van een dergelijke omvang via een consortium over te nemen
    was gedoemd tot falen.
    Er waren te veel en te grote belangen mee vermengd, zeker als je dan ook nog eens rekent dat het eigenlijk oorspronkelijk Barclays zou zijn geweest die ABN AMRO ging overnemen. In het pokerrondje dat volgde zijn enkele ego's zwaar beschadigd geraakt en was men uit op wraak, bij sommigen was er zelfs een wrok die al jaren welig tierde.
    Maar we wijken af. Of toch niet ?
    Want machtige mensen hebben machtige vrienden, met veel invloed, veel politieke invloed en laten we het maar eerlijk zeggen, ook wel invloed op de media, denken we maar aan een zekere Berlusconi.
    Naast de wetgevende, de rechterlijke en de uitvoerende macht, bestaat er ook zoiets als de vierde macht, de macht van de media.
    Nu wordt in België wel moord en brand geschreeuwd omdat de scheiding van de machten zou aangetast zijn, wel ik denk dat diegenen die dat nu pas beseffen wel rijkelijk laat tot dit inzicht zijn gekomen. De vierde macht is immers al lang verweven en verstrikt geraakt doorheen de andere drie, ze is er als het ware mee vervlochten.

    Tot enkele maanden geleden was er wel een evenwichtssituatie waardoor al deze machten mekaar in stand hielden, waardoor er geen excessen,
    excuseer, waardoor er geen direct waarneembare excessen, werden vastgesteld.
      
    Op een dag veranderde dit echter allemaal, begon alles te bewegen waardoor de vlecht begon te lossen en de vezels van elke macht begonnen uit te rafelen. Het zal waarschijnlijk niet op één bewuste dag gebeurd zijn, maar eerder geleidelijk aan en op verscheidene plaatsen tegelijk.

    Laten we even een maf scenario hanteren... krijg ik de paranoïde lezers misschien wel op mijn hand.

    Stel ABN AMRO en Baclays hebben een onderling akkoord gesmeed en zijn akkoord tot een overname/fusie,
    viavia komt tot in de wandelgangen van Fortis, waar ene zekere mijnheer Lippens nog steeds met een indigestie zit van enkele jaren voorheen toen hij de toenmalige trots van België, de Generale bank, heeft moeten redden uit de handen van die 'hollanders'...
    Slim als hij is, weet hij wel dat zijn, in België (toen wel nog) grote Fortis, toch net niet zwaar genoeg weegt (in tegenstelling tot de fysieke verpersoonlijking van himsel) om te kunnen meespelen met deze grote jongens en beslist hij om op enkele informele bijeenkomsten (u heeft ongetwijfeld al gehoord van decadente orgiën) enkele 'werkmakkers' aan te spreken (die toen net hun handboeien en zweepjes hadden aangedaan), enfin , u snapt het plaatje wel.

    Aangezien zijn 'makkers' eigenlijk ook wel eens wat avontuur willen, gaan ze in op dit in hun ogen, vrij cool uitstapje.

    Zo gezegd, zo gedaan, en ze smeden hun consortium, zeer tegen de zin in van een zekere Groenink die zijn maatje bij Barclays nu teleur zal moeten stellen. Niet getreurd denken ze bij ABN AMRO en Barclays, we laten die gekken gewoon doen en laten hun een belachelijke prijs betalen, tenslotte bezitten wij toch nog veel opties en aandelen die heel wat meer waard zullen zijn dan en achteraf kunnen we hen het leven behoorlijk zuur maken of we kennen tenminste mensen die weten hoe ze hen het leven zuur kunnen maken.

    Eenmaal raden... welke macht is het gemakkelijkst te beïnvloeden en het meest manipuleerbaar...

    24-02-2009 om 21:04 geschreven door Pavio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atlantis
    Er is nu al zoveel gezegd en geschreven over Fortis dat er een zekere gewenning is opgetreden bij de bevolking en dat de mensen het nu stilletjesaan allemaal wel beu aan het worden zijn of het feitelijk al lang kotsbeu zijn.

    Wel laten we ze geruststellen, nee niet door te zeggen dat er niet meer over geschreven zal worden of dat Fortis nu helemaal uit het nieuws zal verdwijnen, maar ik wil ze geruststellen door te zeggen dat ik het ook grondig beu ben.

    Wat ben ik dan beu ? Fortis ?? nee, toch niet....
    Wat ik wel grondig beu ben is het onprofessionalisme waarmee de media dit verhaal, zeg maar deze saga hebben aangepakt.
    Ok, ze mogen dan wel de verdienste gehad hebben dat ze de bevolking erop gewezen hebben dat er sommige beslissingen
    zijn gemaakt dit achteraf te betreuren waren, maar, in mijn ogen zijn de media en onze communicatiesamenleving er grotendeels
    verantwoordelijk voor dat we in de globale financiële crisis zitten.

    Straf hé, de media hebben hun eigen verhaal gecreëerd en zelfs hun eigen ondergang.
    Let wel, ik beweer zeker niet dat ze de enigen zijn voor dit debâcle, het is alleen schrijnend om te zien hoe ze nu al maanden aan een stuk,
    dag in, dag uit, proberen van schuldigen aan te duiden en zowat iedereen ter verantwoording proberen te roepen en intussentijd
    toch wel mooi buiten schot blijven van beschuldigingen.

    Jammer genoeg blijven ze niet buiten schot als het over herstructureringen gaat en eist de crisis ook in deze sector zijn tol,
    met onheilspellende berichten over nakende afvloeiingen bij zowat elk media-concern...
    (ik blijf toch nog steeds ergens syndicalist).

    De communicatie-samenleving als zelf vernietigingsmachine ? reken maar !

    Laten we nu eens op een hoopje gooien wat er recentelijk en minder recentelijk werkelijk is gebeurd :

    De geplande overname van ABN AMRO door het concern met RBS, Santander en Fortis.
    ...
     

    18-02-2009 om 21:22 geschreven door Pavio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historisch
    De laatste tijd wordt de term 'historisch' te pas en te onpas gebruikt door de media,
    telkens er iets plaats vond wat nog niet had plaatsgevonden, kreeg het het etiket 'historisch'...
    Laat ik dus voor één maal mee gaan met de maalstroom, U zult later wel zien en beseffen dat dit voor mij iets
    totaal tegennatuurlijks is, en laat me deze dag, 8 februari 2009, een historische dag noemen voor mij.

    Dit is namelijk de dag waarop ik deze weblog aanmaakte, wat gezien de toch wel eerder zeer beperkte activiteit
    van mijn brein op een zondag (heeft niets met mijn geloofsovertuiging, als wel met het voormalige drankgebruik te maken)
    een prestatie op zich is.

    Bij deze voeg ik de daad bij het woord en sluit ik dit eerste berichtje af. (QED)

    08-02-2009 om 16:28 geschreven door Pavio  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/pavio1973

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    08-02-2009 om 16:18 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 02/02-08/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs