Inhoud blog
 • In Brétigny-sur-Orge ontspoorde er méér dan een trein!
 • Beroep Gent - Zwaardere straffen voor drie leden van 'Colruytbende'
 • Mietje Stroel-museum moet wijken voor Frank Bruggeman
 • VB-journaal in beeld
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Vlaams Belang regio Gent/Eeklo
 • NSV
 • VBJ
 • Angeltjes
 • Davy_Maldegem
 • 'T Pallieterke
 • VNZ
 • people against islam
 • Johan Deckmyn
 • Tanguy Veys
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Blog als favoriet !
  Foto
  Foto
  Welkom op mijn blog!
  Foto
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Veilig Zelzate

  19-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Brétigny-sur-Orge ontspoorde er méér dan een trein!

  Enkele dagen geleden ontspoorde er een trein in het Franse Brétigny-sur-Orge met een half dozijn doden en tientallen gekwetsten als gevolg. Maar onze oh zo correcte pers heeft zo goed als geen melding gemaakt over wat er werkelijk is gebeurd.

  Eerst en vooral kan men zich vragen stellen over de werkelijke oorzaak van de ramp. Volgens de Franse spoorwegen lag een defecte wissel aan de oorzaak van het ongeval. Maar het is nu bewezen dat vooraleer de eerste hulpverleners ter plaatse kwamen een grote groep allochtonen zich op de doden en de kermende gekwetsten hebben geworpen om hen te beroven. Aangezien deze groep reeds in actie was vooraleer politie; brandweer of ambulances ter plaatse waren aangekomen kan men zich de vraag stellen of de oorzaak van het ongeval niet elders moet worden gezocht.

  Het feit dat er nu in Europa steeds meer soortgelijke incidenten worden vastgesteld stemt tot nadenken. Moeten vaststellen dat een grote groep jongeren in staat is om stervende mensen “in groep” te beroven en verder aan hun lot over te laten is vreselijk.

  Toen uiteindelijk de hulpverleners aankwamen werden deze met een regen van stenen, die in spoorstations steeds in massa ter beschikking liggen, aangevallen. Hierdoor werd de tussenkomt van de hulpverleners vertraagd en dienden deze eerst versterking op te roepen. Het is slechts na verloop van kostbare tijd en op het ogenblik dat politie; brandweer en andere hulpdiensten numeriek in de meerderheid waren gekomen dat met de hulpverlening kon gestart worden. Inmiddels waren reeds laptops; gsm’s; brieventassen; juwelen; bagage enz. van eigenaar verwisseld en waren de bestolenen licht of zwaar gekwetsten of zelfs pas gestorven slachtoffers. Walgelijk…..om misselijk van te worden. Bernard Decauw, burgemeester van het stadje, bevestigde de schandalige feiten maar de socialistische Minister van Transport, Frédéric Cuvillier, meende het nodig om voor de zoveelste maal dit soort gangsters te ontzien.
  Volgens de minister ging het hier slechts over “actes isolés” zodat men moeilijk een bepaalde groep van bendevorming kon betichten!!! Er gebeurden een zestal aanhoudingen van criminelen die op heterdaad betrapt waren maar enkele uren later bleek er nog maar één schurk te worden vastgehouden.

  Alleen maar moeten vaststellen dat er nu in Europa regelmatig allochtonen worden betrapt op het bestelen in groep van de autochtone bevolking en dit zelfs na een ongeval zoals in Brétigny  zou onze “politiek correcte” leiders moeten aanzetten om eens ernstig na te denken over wat zij in de voorbije jaren allemaal hebben in de hand gewerkt,

  Men zegge het voort,
  Freddy Van Gaever

  19-07-2013 om 09:32 geschreven door Patrick De Roo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  26-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroep Gent - Zwaardere straffen voor drie leden van 'Colruytbende'

         
  GENT 26/03 (BELGA)

  Drie leden van de zogenaamde Zelzaatse
  'Colruytbende' zien in beroep hun straf verzwaard van drie naar zes maanden
  cel,
  voor hun aandeel aan een gewelddadige raid op een chirofuif in 2010.
     De Colruytbende is de benaming voor een groep hangjongeren die vaak
  rond het parkeerterrein van het warenhuis Colruyt in Zelzate hun tijd
  doorbrengen. Een groot deel onder hen werd al meermaals veroordeeld,
  maar de zwaarste feiten deden zich voor na de Summerswitch-fuif van
  de Chiro op 31 oktober 2010.
      Die ochtend verzamelden 20 tot 25 jongeren en bewapenden zich met
  messen en stokken. Ze schermden hun gezicht af met bandana's. De
  stoet trok naar de plaats waar enkele nietsvermoedende chiroleden de
  fuif aan het opbreken waren. De meeste chiroleden konden vluchten, maar
  één oud-leider werd afgezonderd en kreeg klappen met een spade,
  schoppen op het hoofd en een messteek in de arm. De chiroleden
  probeerden hun vriend nog te redden met een terreinwagen, maar dat voertuig
  werd met de spade kort en klein geslagen.
      Het parket vervolgde zes meerderjarigen van de bende en vroeg 37
  maanden voor elk van hen. Toch individualiseerde zowel de rechtbank
  van eerste aanleg als het hof van beroep. Eén man, die beschouwd wordt
  als de leider, kreeg 30 maanden cel en ziet die straf in beroep
  bevestigd. Drie anderen zagen in beroep hun straf verzwaard van drie
  naar zes maanden cel. Twee anderen kwamen er vanaf met een werkstraf. GEL/

  26-03-2013 om 19:44 geschreven door Patrick De Roo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  23-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mietje Stroel-museum moet wijken voor Frank Bruggeman


   ZELZATE 'Het Mietje Stroel-museum in de Brughuizen moet vandaag ontruimd zijn.' Zo klonk gistermiddag het telefoontje vanuit de gemeentelijke technische dienst gisteren aan Willy Van der Sype, de voorzitter van de Garde van 'Mietje Stroel'.

  Het Mietje Stroel-museum huist ongeveer ongeveer twintig jaar in een ruimte van de Brughuizen. Er starte...n maandag schilderwerken. De ruimte waar tot nu toe de garderobe, documentatie, foto's, snuisterijen, pispotjes en andere attributen van het plassend beeldje worden uitgestald, wordt een kantoor voor de toekomstige burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD). Ook de gemeentesecretaris en Bruggemans secretariaat zullen hier postvatten.

  De Garde reageert furieus. 'Hoe kunnen we nu dit erfgoed van Zelzate plots en op een halve dag ergens veilig onderbrengen. Wij doen ons best om alles tijdig met een aanhangwagen op te halen maar we weten nog niet waarheen we er mee moeten', foetert Willy van Der Sype. 'Er is ons wel een ruimte achter de bibliotheek aangeboden maar die is helemaal niet geschikt en zeker niet beveiligd voor dit Zelzaatse erfgoed', vervolgt Van der Sype.

  'We hebben inderdaad gefaald in de communicatie met de mensen van museum maar beloven hen alle steun van onze technische dienst', reageerde schepen Kurt Van Weynsberghe gisteren. (zvd)

  © 2013 Corelio

  23-03-2013 om 09:12 geschreven door Patrick De Roo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  08-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Beste ,

  U heeft, mogelijk recent nog, de petitie getekend op de website http://www.laatdezonschijnen.be

  De website was een initiatief van PV-Vlaanderen tegen het verminderen van subsidies voor zonnepanelen en het invoeren van de netvergoeding.

  Voorlopig heeft de petitie al meer dan 17000 handtekeningen verzameld, maar nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. We zien ons nu zelfs geconfronteerd met nog lagere GSC steun en een nog veel hogere netvergoeding die betaald zal moeten worden.

  Ondertussen werd Zonstraal VZW opgericht, de belangenvereniging voor en door eigenaars van onder meer zonnepanelen. Wij willen samen met PV-Vlaanderen ernaar streven om het investeren in zonnepanelen weer echt rendabel te maken.
  Door de recente maatregelen wordt de terugverdientijd wel bijzonder lang, zonder dat daar enige garanties tegenover staan.

  In samenwerking met PV-Vlaanderen zullen wij proberen onze doelen te bereiken. Daarom ook dat we toestemming kregen om u via mail te contacteren.

  U kan ons steunen door lid te worden van Zonstraal VZW of door onze belangenvereniging mee bekend te maken bij uw familie, vrienden, buren,...
  Hopelijk krijgen we op die manier genoeg slagkracht om toch nog gehoord te worden.

  Meer informatie vindt u in de folder of op de website van Zonstraal VZW.

  Alvast bedankt voor de steun,

  Erik De Decker
  Voorzitter Zonstraal VZW

  08-02-2013 om 21:05 geschreven door Patrick De Roo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  29-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-journaal in beeld
  Een solidariteitsactie voor arme Vlamingen, de politieke situatie in Denderleeuw en de nationale nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang. Dat zijn de onderwerpen die aan bod komen in ‘Kort Nieuws’.

  De perikelen rond het koningshuis vormen de hoofdbrok van ons januari-journaal: de kerstboodschap van koning Albert en zijn domme politieke bemoeizucht, de riante dotaties van koningin Fabiola en prins Laurent, en het ondemocratische karakter van de monarchie.

  Met het Vlaams Belang-journaal willen wij kort op de bal spelen en dat is deze keer echt wel gelukt. Dat het thema de gemoederen beroert in Vlaanderen mag ook blijken uit de pittige straatinterviews. Voor Vlamingen en republikeinen wordt het duimen en vingers aflikken, voor belgicisten en monarchisten iets minder…

  Bijlagen:
  http://www.youtube.com/watch?v=_wVeFbJ_SmQ&list=PLF48F4866D48C45D8&feature=player_embedded   

  29-01-2013 om 11:45 geschreven door Patrick De Roo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  26-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW VLAAMS BELANG BESTUUR.
  De partijraad van het Vlaams Belang heeft zaterdag
  met 77 procent van de stemmen ingestemd met het nieuwe partijbestuur
  waarmee voorzitter Gerolf Annemans de vernieuwings- en
  verjongingsoperatie wil doorvoeren. Het verkozen bestuur bestaat uit 24 leden,
  waarvan er elf nieuw zijn. Oud-voorzitter Bruno Valkeniers is het
  ... enige bestuurslid dat zijn mandaat niet verlengt. Het bestuur telt drie
  twintigers en vijf dertigers. Zoals aangekondigd zijn Barbara Pas
  en Chris Janssens ondervoorzitter.
  Het partijbestuur bestaat naast voorzitter en ondervoorzitters uit de
  fractievoorzitters Anke Van dermeersch (Senaat), Joris Van Hauthem
  (Vlaams parlement) en Dominiek Lootens (VGC), de diensthoofden Filip
  Dewinter (organisatie), Bart Laeremans (kenniscentrum), Philip Claeys
  (uitgeverij Egmont), Patsy Vallet (financiële dienst,
  penningmeester), Marijke Dillen (seniorenforum), nationaal secretaris Guy
  D'Haeseleer, personeelsdirecteur Yves Buysse, partijraadsvoorzitter Filip
  De Man en VBJ-voorzitter Tom Van Grieken.
  De jongerenafdeling VBJ telt daarnaast nog drie bestuursleden in het
  bestuur: Reccino Van Lommel, Dirk Verhaert en Bob de Brabandere. Het
  bestuur wordt vervolledigd met de kamerleden Annick Ponthier en
  Hagen Goyvaerts, en de Vlaams parlementsleden Stefaan Sintobin en Wim
  Wienen. Ook Kristof Slagmulders, de lijsttrekker in Denderleeuw die
  even in de schijnwerpers stond omdat de Denderleeuwse schepenen met
  Vlaams Belang-steun werden verkozen, en Steven Vollebergh, die instaat
  voor de organisatie van nationale partijevenementen maken deel uit
  van het nieuwe partijbestuur.

  26-01-2013 om 22:14 geschreven door Patrick De Roo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  21-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2.272 cafés minder

   

  Volgens cijfers van het onderzoeksbureau Coface Services Belgium zijn er in ons land sinds de invoering van het rookverbod 2.272 cafés verdwenen. Het voorbije half jaar sloten 6.765 cafés de deuren, al da niet na een faillissement. Voor het rookverbod waren dat er 5.185. Het NSZ weet dan weer dat het aantal startende cafés met 32% verminderde. De recentste cijfers van het FOD volksgezondheid beweren dat er 18% van de bezochte zaken het rookverbod niet respecteren. Of alles met het rookverbod of met de economische crisis te maken blijft nog maar de vraag.

  21-01-2013 om 22:44 geschreven door Patrick De Roo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Pattanide de volgende radicaal-islamitische staat?


  Als men het over de militante islam heeft, dan kijkt men vooral naar de Arabische landen (de bron van het islamisme) of bij uitbreiding naar (al dan niet nieuw-opgerichte) Centraal-Aziatische landen als Kazachstan, Kirgizië, Afghanistan, Pakistan. De Arabische Lente – of wat daar moet voor doorgaan – werd door de media in alle huiskamers binnengebracht, en de strijd van en tegen de Taliban ligt nog op ieders netvlies gebrand.

  Nochtans is het niet zo dat elk conflict, waarin de militante islam een factor van belang is, even goed gekend is, wel integendeel. In en rond de Zuid-Thailandse stad Pattani en in de regio’s Pattani, Narathiwat, Yala, Songkhla en Satun is al jarenlang een separatistische beweging aan het werk, de Pattani United Liberation Organization (PULO), die de Malays van Thailand wil samenbrengen in een islamitisch sultanaat.

  De leden van deze in 1968 opgerichte separatistische en terroristische beweging – die ondertussen is versplinterd in drie elkaar min of meer concurrerende bewegingen – kregen een PLO-opleiding. De PULO gaat door als de gevaarlijkste en meest militante beweging binnen de grenzen van Thailand. Zij stelde de unitaire staat Thailand in vraag en wilde de Malay-identiteit beschermen, de Malaytaal- en alfabet.

  Maar er is meer aan de gang. Het blijkt steeds duidelijker dat achter het op het eerste zicht nationalistisch discours in feite een religieus programma schuilgaat en dat dit ook steeds vaker blijkt uit de daden van de PULO. Tot voor enkele jaren waren de aanslagen van de Pattani United Liberation Organization bijna uitsluitend gericht op militaire centra en op administratieve strategische doelwetten hoofdzakelijk in Bangkok. De strijd verlegt zich nu steeds vaker naar het Pattanigebied zelf en richt zich steeds meer tegen leraren en tegen boeddhistische monniken. Tegen boeddhisten in het algemeen trouwens, zodat de toestand in het stadje Pattani, waar de boeddhisten vandaag bijvoorbeeld nog slechts 15% van de ongeveer 55.000 inwoners uitmaken, behoorlijk gespannen is.

  Bomaanslagen en moordpogingen tegen het onderwijzend personeel zijn er schering en inslag. Islam en onderwijs: het blijft een problematisch vraagstuk! Waar de militante islam het voor het zeggen krijgt – de talibanstrekking zeg maar – wordt opvoeding plots over een gans ander boeg gegooid. Jongens en meisjes worden gescheiden, meisjes krijgen weinig of geen schoolopleiding meer, scholen worden gesloten. In Zuid-Thailand worden leraren en leraressen vermoord. Neergeschoten. “Wij hebben angst”, is dan ook een veelgehoorde opmerking, aldus ooggetuige Hinrich Rohbohm in JungeFreiheit(02/13, 4 januari 2013). Waarom terreur op onderwijzend personeel? Religieuze motieven, aldus de overgebleven leraren: “Moslimmeisjes mogen niet gemeenschappelijk met jongens worden onderwezen volgens de islam. En om dat te bereiken, worden leraren gedood. Geen leraar, geen onderwijs”.

  Wordt Pattanide de volgende radicaal-islamitische staat?

  Als men het over de militante islam heeft, dan kijkt men vooral naar de Arabische landen (de bron van het islamisme) of bij uitbreiding naar (al dan niet nieuw-opgerichte) Centraal-Aziatische landen als Kazachstan, Kirgizië, Afghanistan, Pakistan. De Arabische Lente – of wat daar moet voor doorgaan – werd door de media in alle huiskamers binnengebracht, en de strijd van en tegen de Taliban ligt nog op ieders netvlies gebrand.

  Nochtans is het niet zo dat elk conflict, waarin de militante islam een factor van belang is, even goed gekend is, wel integendeel. In en rond de Zuid-Thailandse stad Pattani en in de regio’s Pattani, Narathiwat, Yala, Songkhla en Satun is al jarenlang een separatistische beweging aan het werk, de Pattani United Liberation Organization (PULO), die de Malays van Thailand wil samenbrengen in een islamitisch sultanaat.

  De leden van deze in 1968 opgerichte separatistische en terroristische beweging – die ondertussen is versplinterd in drie elkaar min of meer concurrerende bewegingen – kregen een PLO-opleiding. De PULO gaat door als de gevaarlijkste en meest militante beweging binnen de grenzen van Thailand. Zij stelde de unitaire staat Thailand in vraag en wilde de Malay-identiteit beschermen, de Malaytaal- en alfabet.

  Maar er is meer aan de gang. Het blijkt steeds duidelijker dat achter het op het eerste zicht nationalistisch discours in feite een religieus programma schuilgaat en dat dit ook steeds vaker blijkt uit de daden van de PULO. Tot voor enkele jaren waren de aanslagen van de Pattani United Liberation Organization bijna uitsluitend gericht op militaire centra en op administratieve strategische doelwetten hoofdzakelijk in Bangkok. De strijd verlegt zich nu steeds vaker naar het Pattanigebied zelf en richt zich steeds meer tegen leraren en tegen boeddhistische monniken. Tegen boeddhisten in het algemeen trouwens, zodat de toestand in het stadje Pattani, waar de boeddhisten vandaag bijvoorbeeld nog slechts 15% van de ongeveer 55.000 inwoners uitmaken, behoorlijk gespannen is.

  Bomaanslagen en moordpogingen tegen het onderwijzend personeel zijn er schering en inslag. Islam en onderwijs: het blijft een problematisch vraagstuk! Waar de militante islam het voor het zeggen krijgt – de talibanstrekking zeg maar – wordt opvoeding plots over een gans ander boeg gegooid. Jongens en meisjes worden gescheiden, meisjes krijgen weinig of geen schoolopleiding meer, scholen worden gesloten. In Zuid-Thailand worden leraren en leraressen vermoord. Neergeschoten. “Wij hebben angst”, is dan ook een veelgehoorde opmerking, aldus ooggetuige Hinrich Rohbohm in JungeFreiheit(02/13, 4 januari 2013). Waarom terreur op onderwijzend personeel? Religieuze motieven, aldus de overgebleven leraren: “Moslimmeisjes mogen niet gemeenschappelijk met jongens worden onderwezen volgens de islam. En om dat te bereiken, worden leraren gedood. Geen leraar, geen onderwijs”.

  Leraren en leraressen capituleren en vertrekken of geven hun ontslag. Dat is uiteindelijk wat de bedoeling is van deze islamitische terreurgroep: schrik aanjagen zodat boeddhistische monniken uit de streek vertrekken, het onderwijzend personeel dusdanig terroriseren dat dit het gebied verlaat, en het ondertussen op een geleidelijke manier veroveren. De organisatie eist de invoering van de sharia in Zuid-Thailand. Boeddhistische kloosters liggen ook steeds vaker onder vuur.

  De aanslagen op boeddhistische monniken en op leraren en leraressen zorgen voor véél slachtoffers: in Pattani, Yala, en Narathiwat zijn er dagelijks gemiddeld 3 tot 4 aanslagen. Meer dan 11.000 sinds 2004. Meer dan 5.000 mensen kwamen hierbij om, en 9.000 werden gewond. Zelfs in de ‘hoofdstad’ Hat Yai – een stad met ongeveer 200.000 inwoners, waarvan ‘slechts’ 30% moslims – voelt men de spanning. Zeker na de aanslag op het Lee Gardens Plaza Hotel begin april 2012, waarbij 400 mensen werden gewond.

  Wat ooit begonnen is als een nationalistische bevrijdingsoorlog is verworden tot een religieuze – en dus totale – oorlog. Misschien wel nuttige achtergrondinformatie mocht u in ‘onze’ Vlaamse pers ooit eens lezen over het Sultanaat van Pattani?

  (Peter Logghe)eraren en leraressen capituleren en vertrekken of geven hun ontslag. Dat is uiteindelijk wat de bedoeling is van deze islamitische terreurgroep: schrik aanjagen zodat boeddhistische monniken uit de streek vertrekken, het onderwijzend personeel dusdanig terroriseren dat dit het gebied verlaat, en het ondertussen op een geleidelijke manier veroveren. De organisatie eist de invoering van de sharia in Zuid-Thailand. Boeddhistische kloosters liggen ook steeds vaker onder vuur.

  De aanslagen op boeddhistische monniken en op leraren en leraressen zorgen voor véél slachtoffers: in Pattani, Yala, en Narathiwat zijn er dagelijks gemiddeld 3 tot 4 aanslagen. Meer dan 11.000 sinds 2004. Meer dan 5.000 mensen kwamen hierbij om, en 9.000 werden gewond. Zelfs in de ‘hoofdstad’ Hat Yai – een stad met ongeveer 200.000 inwoners, waarvan ‘slechts’ 30% moslims – voelt men de spanning. Zeker na de aanslag op het Lee Gardens Plaza Hotel begin april 2012, waarbij 400 mensen werden gewond.

  Wat ooit begonnen is als een nationalistische bevrijdingsoorlog is verworden tot een religieuze – en dus totale – oorlog. Misschien wel nuttige achtergrondinformatie mocht u in ‘onze’ Vlaamse pers ooit eens lezen over het Sultanaat van Pattani?

  (Peter Logghe)

  21-01-2013 om 12:11 geschreven door Patrick De Roo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Volksbeweging vraagt duidelijkheid over confederalisme


  De Vlaamse Volksbeweging vraagt duidelijkheid van de CD&V, Open Vld en N-VA over hun invulling van het begrip confederalisme. In zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de VVB in Gent verwees voorzitter Guido Moons ook naar andere regio’s in Europa die net als Vlaanderen streven naar onafhankelijkheid.
  Professor en grondwetspecialist Hendrik Vuye van de Universiteit Namen kwam in Gent als gastspreker aan het woord. Hij had het onder meer over de grondwet die de voorbije eeuw meermaals met de voeten werd getreden zonder dat daar controverse over ontstond.

  Volgens Guido Moons zouden we wel eens op weg kunnen zijn naar drie verschillende invullingen van het begrip confederalisme: 'Ik heb tot nu toe nog maar weinig gehoord over de concrete invulling en definiëring van dat confederale model. Wanneer dat effectief gebeurt, zou het wel eens best mogelijk kunnen zijn dat we drie totaal verschillende confederale modellen krijgen, waarbij bepaalde modellen een totale aanfluiting zijn van wat confederalisme werkelijk is.'
  Hoe dan ook wordt 2013 een belangrijk jaar voor de VVB. De voorzitter ziet een grote rol weggelegd als Vlaams-nationale drukkingsgroep, ook al zal niet iedereen dat naar waarde kunnen schatten: 'Wanneer we eerlijk en consequent met steekhoudende argumenten en een glashelder betoog zullen stellen waar het op aankomt, dan nog zullen we voor de ene goedkope extremisten zijn en voor de andere een stelletje watjes.'

  Andere punten hoog op de VVB-agenda zijn een internationale petitieactie samen met Catalonië, Schotland en Baskenland. En voor 16 maart kondigde Moons een symposium aan onder de titel ‘De knoop doorgehakt?!’. In het Vlaams Parlement gaat het die dag over confederalisme, separatisme en onafhankelijkheid met sprekers als Bart Maddens, Jean-Pierre Rondas, Rik Van Cauwelaert, Dave Sinardet, Fernand Keuleneer en politiek secretaris van de VVB Peter De Roover.

  Gastspreker in Gent was Hendrik Vuye van de Universiteit Namen. De professor staatsrecht stelde dat de sleutelmomenten in het ontstaan van het democratische België zijn gerealiseerd buiten de grondwet en later gelegaliseerd. Volgens Vuye was 2011 het jaar van de 'ultieme vergrendeling'. 'Vergrendeling wil zeggen dat je een norm juridisch gezien kan wijzigen, maar politiek ligt de lat zo hoog dat we weten dat het nooit zal veranderen want de vereiste meerderheid is onhaalbaar.' De conclusie daarvan is dat België nu al een confederatie is want je moet met twee zijn om iets te veranderen.
  Vuye noemde de hedendaags geldende interpretatie van de staatshervormingen als een compromis tussen territorialiteit en personaliteit ‘een prachtige leugen’. Franstaligen denken territoriaal over Wallonië en Brussel, en in personeel als het over Vlaanderen gaat. Alle compromissen tussen die twee principes zijn te vinden op het Vlaamse grondgebied. Dat is eenzijdig, onevenwichtig en oneerlijk.’

  Bovenstaande tekst werd verspreid als persmededeling. Meer informatie over deze activiteit is te vinden in de bijlagen van dit bericht, op de webstek www.vvb.org en in de folder Taal en territorialiteit van professor Vuye
  (http://issuu.com/vlaamse_volksbeweging/docs/taal_en_territorialiteit)

  21-01-2013 om 09:59 geschreven door Patrick De Roo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  10-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang wil Eeklo 266.952 euro besparen

   

   Klik hier om de foto in zijn origineel formaat weer te geven.   Omdat we nu een stad zijn van 20.000 inwoners, krijgt Eeklo een extra schepen toegewezen.

  Voor het Vlaams Belang mag dit schepenmandaat echter terug geschrapt worden.

  Meteen een besparing van 266.955 euro over een periode van zes jaar. Een extra schepen kost immers 44.492,51 euro per jaar.

  Als het totale takenpakket van het stadsbestuur in 2012 over vijf schepenen kon verdeeld worden, dan zijn daar in 2013 niet plots zes schepenen voor nodig.In deze economisch onzekere tijden moeten politici immers zélf het goede voorbeeld geven als het over besparingen op personeel gaat.

  De extra schepen gaat nu toch maar als troostprijs naar de Open VLD die in ruil het linkse bestuursakkoord ondertekende.

  Cijfermatig is de Open VLD (2 zetels) ook helemaal niet nodig om een meerderheid te vormen.

  De liberalen dienen enkel als schaamlapje om te verhullen dat Eeklo eigenlijk bestuurd wordt door een links front van ACW’ers, socialisten en groenen.

  Deze besparing kan deel zijn van een algehele bezuiniging op feestjes en recepties op het stadhuis.

  Een spaarzamer, soberder beleid kan immers een hoop schulden voorkomen.  Peter Pauwels

  Voorzitter Vlaams Belang Eeklo

  www.peterpauwels.be

  10-01-2013 om 19:38 geschreven door Patrick De Roo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Welkom op mijn blog!
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  joggingmario
  www.bloggen.be/jogging
  Foto


  Foto

  Archief per week
 • 15/07-21/07 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!