Foto
Inhoud blog
 • KLEINE VERANDERING !!!!!
 • Restaurant 't Convent Reninge
 • Restaurant Cromwell, Oostende
 • Restaurant Break-Out, Diegem
 • Restaurant - Brasserie Pascal, Oostende
 • Restaurant DE SLOEP in Oostende
 • Restaurant EL GRECO
 • Restaurant TWINZ Oosende
 • Restaurant HOF VAN CLEVE Kruishoutem
 • RESTAURANT BELUGA OOSTENDE
 • Restaurant 'T VISTRAPJE OOSTENDE
 • EXAMENDINER IN HOTEL-en BAKKERIJSCHOOL GENT
 • Restaurant CELESTE Praag
 • RESTAURANT HOF VAN LAARNE in Laarne
 • RESTAURANT RIGOLETTO Knokke
 • BAKWIJZEN VAN VLEES
 • STORIES TV over DESSERTWIJNEN
 • GASTRONOMIE-TIP op STORIES TV (Telenet Digitaal kanaal 40)
 • RESTAURANT LA TOISON D'OR Knokke
 • RESTAURANT ROYAL Blankenberge
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Over mijzelf
  Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
  Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
  Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 64 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
  La Dolce Vita !!!!!
  Foto
  Patricks Gastronomische blog
  kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw
  Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
  14-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLEINE VERANDERING !!!!!
  Voortaan zullen de bezochte restaurants waar we een negatieve indruk hadden niet meer gepubliceerd worden, tenzij het echt overdreven slecht is. Ik doe dit vooral omdat ik niet de indruk wil wekken dat er meer slechte dan goeie restaurants zijn. Het is ook voor ons positiever om over goeie dingen te schrijven, dan over slechte.
  Toch is mijn ervaring dat er vaak toch al te slordig wordt omgesprongen met het restaurant-gebeuren. Vaak krijg je de indruk dat het meer een kwestie is van restaurant spelen. 
  De bediening is soms echt onvoldoende. Ik weet natuurlijk dat dit ook niet altijd de schuld is van de uitbaters, maar toch moet getracht worden om het personeel regelmatig opleidingen te laten volgen. Het onthaal (bij het binnenkomen) is hier zeer belangrijk. Het bepaalt direct de sfeer voor de hele avond.

  14-04-2012 om 12:03 geschreven door Patrick De Bouw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant 't Convent Reninge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag, 19 maart 2012
  Op deze prachtige maandag waren wij uitgenodigd door goeie vrienden in restaurant 't Convent in Reninge bij Ieper. 
  Een mooie zaak, in de volle natuur, maar wel erg afgelegen. Toch de moeite waard.
  Het aperitief namen we op het terras. Een fles Champagne om te starten bepaald onmiddellijk de sfeer.
  Hierbij werden ook enkele exquise hapjes geserveerd, gaande van kreeft, tot preskop en van makreel tot rode poon.
  Dit was een belevenis. De hapjes waren prachtig gepresenteerd en werden per twee aangebracht.
  Dit restaurant heeft dan ook één Michelinster. Dus zijn de verwachtingen natuurlijk wat hoger.
  Voor het diner gingen we naar binnen, waar we aan een ronde tafel zaten. Het restaurant zat helemaal vol. Het was per slot van rekening maandagmiddag, een dag waar toch weinig restaurants volzitten.
  Het menu was prachtig, gaande van Zeebaars met noordzeegarnalen en rode uit tot zeetongfilet met langoustine en als hoofdgerecht kalfslende met courgette en polderaardappelen.
  Wij bestelden een fles rode Bordeauxwijn (Saint Estephe) omdat we geen al te goeie ervaring hebben met aangepaste wijnen. Bij het dessert (chocolade met appel en appelsien) bestelden we een fles Sauterne (Chateau Suduiraut van 1984). Deze harmonieerde perfect bij de zware chocoladesmaak.
  Aangezien wij uitgenodigd waren kregen we de rekening niet te zien, maar ik veronderstelde dat dit rond de 120 euro per persoon koste. Helemaal correct. Deze zaak is zeker een aanrader en je kan er eveneens blijven overnachten. Ideaal wanneer je iets te veel gedronken hebt. Een weekendje waard!
  Kijk ook eens op de site:  www.tconvent.be


  14-04-2012 om 11:54 geschreven door Patrick De Bouw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  16-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant Cromwell, Oostende
  Donderdag 15 december 2011.
  Wat een gezellig etentje moest worden, eindigde in een ware nachtmerrie.
  Met 4 personen gaan we binnen in het restaurant op het Wapenplein in Oostende, Cromwell. Een mooie zaak, met een mooie veranda volledig in kwaliteitsvol wit hout. Het personeel was zeer vriendelijk, alhoewel een beetje gemaakt vriendelijk, maar liever zo dan omgekeerd.
  We bestellen daar eerst een aperitiefje, Sherry, Picon Vin Blanc, Martini. Een lekker bordje met brood en rillette, was het hapje.
  Twee van de vier gasten kozen voor het menu, de andere twee kozen à la carte, en dat was geen probleem.
  Het eten was lekker, niks op aan te merken. We waren hier al eerder geweest en hadden eveneens een zeer positieve ervaring.
  Toen het hoofdgerecht werd afgeruimd gingen twee van onze tafelgasten buiten een sigaret roken.  Een arbeider van een bouwfirma veronderstel ik, kwam binnen met een tube silicone. De ober vroeg ons om op te staan en even ergens anders te gaan zitten omdat men het raam waar we  voor zaten moest dicht spuiten. Ik vroeg om daar even mee te wachten tot we klaar waren met het menu. Er zat ook een kaasbordje bij, dat we nog moesten krijgen. We zijn toen aan de tafel ernaast gaan zitten, maar dat was blijkbaar ook niet volgens de zin van de ober, want deze was nog helemaal ingedekt voor 4 personen. Het was zeer vreemd dat er onderhoudswerken werden uitgevoerd in een restaurant, waar gasten zitten te eten.  Toen ik daar iets van zei werd dat weggewuifd met de vreemde uitleg, dat die firma niet op een ander moment kon komen. Toch wel bizar, midden in een diner, eigenlijk tussen de soep en de patatten. 
  De sfeer was ondertussen volledig verziekt, en ik heb de rest van mijn menu niet meer opgegeten. We betaalden de rekening, en zelfs toen kon er geen verontschuldiging af.
  Toch was de rekening vrij pittig. 256,60 euro voor 4 personen. Voor deze prijs verwacht je wel wat meer respect.
  Als je, zoals wij, elke dag bezig bent met gasten te verwennen, verwacht je van een collega toch een beetje het zelfde. Er kan iets mis gaan, maar dat moet dan professioneel worden opgelost. Ik voelde mij echt vernederd en onze hele avond was geflopt.  
  Dit restaurant laten wij voorlopig maar wat links liggen, want de gast wordt daar niet respectvol behandeld.


  16-12-2011 om 11:31 geschreven door Patrick De Bouw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant Break-Out, Diegem
  Woensdag 14 december 2011
  Op familiebezoek in Diegem, bij Zaventem en mijn broer en ik gingen iets eten naast de kerk van Diegem. De Break-Out. Deze zaak is ondergebracht in het oude parocohie of gemeenschapsgebouw. 
  Ik schrok wel toen ik binnenkwam, want wat er langs de buitenzijde een ouder gebouw uitziet, was langs de binnenkant een hyper moderne Lounge. Mooi strak interieur met rood en zwart als basiskleuren. Smaakvol ingericht.
  Een jong meisje zei ons dat we een tafeltje van twee mochten kiezen. De tafeltjes aan de buitenkant waren allemaal ingenomen. Enkel nog een paar tafeltjes in het midden waren vrij. We kiezen een tafeltje en krijgen de kaarten. Redelijk veel kaarten. Drankenkaart, eetkaart, suggestiekaart, etc. Maar wel origineel gebracht.
  Wij kiezen beide voor een vissoepje als voorgerecht. Als hoofdgerecht kiest mijn broer voor een "Salade Folle" en ikzelf voor de scampi's in een pitige tomatensaus.  Om te drinken kiezen we een Chianti.  De wijn was lekker, niets verkeerd mee. En de prijs was ook zeer gunstig, namelijk 35 euro.
  Het voorgerecht was netjes gepresenteerd. Niet te groot, maar wel op een onderbord, met een potje kaas, een potje rouille en twee toastjes bij. De vissoep was zeer lekker. Het was een romige soep, met heel veel stukjes vis. Perfect.
  Het hoofdgerecht werd gebracht en de scampi's waren iets minder. De presentatie was niet zo mooi en de (lekkere) pasta werd zo een beetje op de tafel gegooid.  Het waren geen tijgersacmpi's en het darmkanaal was niet verwijderd. Dat zie je aan de ronde vorm. Toch was de saus lekker en de kaas die ik gevraagd had, maar vergeten werd, maakte het gerechtje af. De "salade folle" van mijn broer zag er zeer lekker uit. Een mooi slabordje met een lekkere vinaigrette en daarop de gerookte eendenborst, de zalm, de foie, etc. Kortom een geslaagde maaltijd.
  Wij mogen terugkijken op een geslaagde avond. En de rekening, viel ook reuze-mee. 86,70 euro voor voorgerecht, hoofdgerecht, wijn en koffie. Een echte aanrader.

  16-12-2011 om 10:40 geschreven door Patrick De Bouw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant - Brasserie Pascal, Oostende
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag 10 september 2011
  We willen iets lekker gaan eten maar niet te sjiek of te stijf. Het was nog redelijk mooi weer dus het liefste op het terras.
  We komen aan bij Brasserie Pascal aan de Visserskaai in Oostende en het hele terras zat vol. De ober kwam naar ons toe en zei ons vriendelijk dat er weldra enkele tafeltjes vrij zouden komen. Een koppeltje dat nog juist diende af te rekenen deed ons teken dat zij zouden weggaan.
  We zitten goed (zeer goeie en mooie terrasstoelen) en krijgen de kaart. We bestellen een aperitiefje, een witte Martini en een Campari Orange. De Martini was prima geserveerd en de Campari was gemaakt met vers fruitsap. Jammer dat hij al aan de bar gemaakt was, want een klant ziet wel graag het verse fruitsap appart. Hierbij kregen wij een mooi hapjesbord met olijven, balletjes in tomatensaus, etc. Prachtig gewoon!
  Mijn vrouw Vera neemt als voorgerecht een tomaat garnaalslaatje (12.50€) en ikzelf scampi's in curry (14.50€).
  Beide gerechten waren mooi gedresseerd, zonder overdaad, maar correct.
  Als hoofdgerecht neemt Vera een met de hand gesneden steak tartaar die nog zelf geprepareerd moest worden. (19.00€) en ik nam de mosselen in witte wijn, want daar is op de Visserskaai heel wat om te doen. Sommige restaurants proberen hun gasten te lokken met mosselen aan ongeloofijke prijzen. 16 euro en zelfs nog minder voor een portie. Ze vertellen er dan wel niet bij dat dit kleinere mosselen zijn. De mosselen bij Brasserie Pascal waren echte "Jumbo's" en dat is een reuze verschil. De prijs was dan ook navenant (21.50€). Ik prefereer toch een beetje meer te betalen en goeie kwaliteit te krijgen, dan een minderwaardige mossel te krijgen omdat je zo nodig de goedkoopte wil zijn. Restaurants die een portie mosselen van 1.3 kilo verkopen aan 15.90 € moeten wel eerst eens leren rekenen !!!
  Indien je de BTW eruit aftrekt blijft er nog 14 euro over of 10 euro per kilo. Voor die prijs wordt de mossel bereid, opgediend, bestek en porcelein afgewassen, huur of aflossing betaald, energie betaald, publiciteit betaald en alle andere kosten betaald. Hoeveel heb je dan nog over om een kilo mosselen in te kopen? Het lijkt mij onmogelijk tenzij ze de mosselen gratis krijgen of niet alles officiëel aangeven ?????
  In ieder geval waren de mosselen bij Brasserie Pascal zeer lekker, vers en groot. Ook mijn vrouw Vera was aangenaam verrast. De bediening was nagenoeg perfect te noemen, zeker voor een toeristische plek als de Visserskaai. We hebben daar wel al wat anders meegemaakt (zie Restaurant De Sloep)

  Als wijn lieten wij ons een zuid-afrikaans wijntje aanraden door de ober, en die was perfect en niet zo duur (32€). Toch denk ik dat een iets grotere wijnkaart een goed idee zou zijn. Je hebt toch altijd gasten die een iets betere wijn durven nemen en er dan ook nog graag voor betalen. De wijnen die op de kaart staan zijn perfect, ook qua prijs, maar er mogen enkele klassiekers bij zoals bvb Chateau La Commanderie, Chablis, Sancerre, etc. En deze mogen in een hogere prjsklasse zitten. 50 of 60 euro voor een fles wijn wordt nog als acceptabel beschouwd en je verhoogt natuurlijk het rendement van de zaak. 
  De rekening zag er ook goed uit: 121.30 euro voor aperitief, voor- en hoofdgerecht, wijn en koffie. Zeer redelijk.
  Wij gaan hier zeker terug en ik kan het restaurant aan iedereen aanraden.
  De vader staat met de zoon in de keuken, de andere zoon leidt de bediening. Je merkt dat de zaak nog ambitie heeft en dat het familale karakter aanspreekt. Proficiat !!
  Een website konden we niet terugvinden. Dat is wel jammer, maar hier zal waarschijnlijk wel dringend aan ge werkt worden.
  Patrick De Bouw

  12-09-2011 om 15:17 geschreven door Patrick De Bouw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (30 Stemmen)
  22-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant DE SLOEP in Oostende
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag 20 augustus 2011
  Na een dag hard werken in onze eigen zaak, willen we 's avonds iets lekker gaan eten. We kiezen voor een mooie zaak aan de Visserskaai in Oostende, "De Sloep" . Mooie ronde gedekte tafels met witte tafelkleden en een gouden lopertje voorspelden zeer veel goeds.
  We kenden het restaurant van vroeger. We hadden er vorige winter eens gegeten, en zaten er toen helemaal alleen. Toch hadden we een goeie herinnering overgehouden.
  De zaak zat nu half vol (20 personen zonder wij twee) Er waren trouwens nog verschillende tafels vrij.
  Het onthaal verliep vreemd. De vrouw des huizes, was net een tafel aan het afruimen bij de ingang toen wij binnen stapten.
  De dame liep weg alsof we haar op iets betrapten. Na wat wachten kwam een jong meisje (ik schat haar 16 jaar) ons verwelkomen. Wij kregen een tafel aangewezen naast het homarium met "VERSE" kreeften. Als het meisje komt opnemen doet ze dat op een zeer amateuristische wijze en zeer bedeesd. Je kan natuurlijk van zo'n meisje niets anders verwachten. Regel is dat de dame des huizes de verwelkoming doet of tenminste het eten opneemt.
  Na onze bestelling (plateau de fruits de mer voor 2 personen, waar buiten een zeer groot bord naar verwees) vragen we de wijnkaart.  We kijken in de kaart en kiezen een Chateau Carbonnieux.  Deze lekkere wijn (85€) werd gebracht door de gastvrouw, maar met meer interesse voor andere tafels dan voor ons. Zeer eigenaardige madam!
  Ze opent de wijn (die te koud stond) en laat mij proeven. Ik proef geen kurk, maar ook weinig smaak, omdat hij te koud stond.
  We wachten even en proeven beiden nog eens. Mijn vrouw zei dat hij niet goed was. Bij het opnieuw proeven leek de wijn door oxydatie slecht geworden. Wij riepen de dame, maar het was weer het meisje dat kwam. We leggen het probleem uit. Toen kwam mevrouw weer opdgagen en maakte een grove opmerking (... u heeft hem toch geproefd... ). Ze toonde mij de fles opnieuw en ik zag dat de wijn van 2001 was, dus 10 jaar oud. Dat is veel te oud voor een witte wijn. Na 2 à 3 jaar is hij perfect op dronk. Veel langer mag je deze wijn ook niet serveren.  De vrouw zei dat we dan maar een andere moesten kiezen, want ze zijn allemaal zo oud. Waarschijnlijk was er maar één fles meer. We kozen voor een andere wijn: Pouilly Fuissé van Cordier uit 2008. Zeer lekker en slechts 75€.
  Aan een tafel verderop zaten 4 personen van gevorde leeftijd. Daar kreeg één mevrouw als eerste haar zeetong en zeker tien minuten later kwamen er nog twee borden. Het laatste bord werd nog eens enkele minuten later ingezet. Ook aan deze tafel had men kritiek en werd er een bord weer terug naar de keuken gebracht omwille van een klacht.
  Het liep er allemaal stroef en moeilijk. Nochthans 22 gasten doe je toch makkelijk met twee mensen in de zaal en twee in de keuken. Hier blijkbaar niet.
  Toen wij uiteindelijk na zeeeeer lang wachten onze "fruits de mers" kregen hadden we nog grote verwachtingen. Toch werden deze zeer snel gesmoord. De zeevruchten waren er letterlijk op gegooid. De schelpjes waren de kleinste in hun soort. De mosseltjes waren met een mens doormidden gesneden, zodat je twee helften had. De oesters en scheermesjes waren goed. De ongepelde garnalen waren van de allerkleinste soort. Voor een plateau die naam waardig geef je toch beter wat minder maar toch van de beste kwaliteit. De kreeft was het ergst. Die was zeker 2 of 3 dagen eerder gekookt. Keihard vlees, volledig uitgegroogd en bijna niet uit de schil te halen. De smaak zat ook niet meer lekker. We hebben het meeste laten staan.
  SCHANDALIG !!! Voor 45 euro per persoon geef je toch een kwalitatieve zeevruchtenschotel.  We besloten om dan zo snel mogelijk de rekening te vragen en om weg te gaan. Ik voelde me koken. Het respect voor de producten en de klanten waar wij hele dagen over waken in onze zaak was hier totaal weg.  Noteer dit: ga hier niet eten! Het is een waardeloze boel. Amateurisme en onkunde. Maar vooral waarschijnlijk heel veel eigendunk. Bedankt ik PAS!

  De rekening bedroeg 183,5 euro. Afzetters !
  Bij het buitengaan stonden twee koppeltjes voor het raam te kijken. Ik heb hen aangesproken en gezegd dat ze hier zeker NIET mochten binnengaan want dat het ronduit SLECHT was. Ze hebben mijn raad wijselijk opgevolgd.

  Kijk ook eens op de wesite:  http://www.restaurantdesloep.be/
  Het restaurant heeft een zeer mooie website. Evenals de aankleding. Maar dat staat in schril kontrast met de slechte kwaliteit die je hier krijgt.

  22-08-2011 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  15-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant EL GRECO
  Zondag 14 augustus 2011
  Wij eten allebei heel graag Grieks. En in Oostende heb je enkele goeie griekse restaurants. Eén hiervan is "EL GRECO" in de Langestraat 55.
  Het is al redelijk laat en we bestellen een Ouzo als aperitief. De bediening is op dat moment zeer vlot. Hapjes volgen onmiddellijk en een mandje lekker brood wordt aan tafel gebracht. Dat kan tellen.
  Dan bestellen we als voorgerecht allebei "Scampi's van het huis".
  Als hoofdgerecht bestelt Vera een grieks stoofpotje (Youvetsi) en ikzelf de klassieke medaillon.
  We vragen daarbij dan een lekkere fles rode wijn. De beste en duurste die op de kaart stond (56€). Een griekse Cuvée.
  Hij was zeer lekker, beetje commerciële wijn, maar paste perfect bij onze gerechten. De ober vroeg of wij ons hoofdgerecht met pasta, gebakken aardappeltjes of rijst wensten. Wij vroegen pasta. Uiteindelijk kregen we gebakken aardappeltjes. Toen ik zei dat wij wel degelijk pasta hadden gevraagd, zei de ober dat de pasta op was (dus moest het maar gebakken aardappeltjes).
  Op het eten was niets aan te merken. Lekker,  en verzorgd. De bediening echter, die zo goed begon, was niet goed.
  Personeel is een groot probleem in de Horeca. Het valt me op dat de restaurants aan de kust, maar ook op andere toeristische plekken, beneden alle maat is. Toch bestaan er zeer goeie ééndagsopleidingen van allerlei genre die het personeel kunnen helpen  (kijk eens op de site van Horecaopleidingen:   http://www.horecavorming.be/
  Omdat wij graag een grieks likeurtje lusten (Liqeur de rose) wilden wij er twee bestellen. Maar toen herinnerdenwij ons dat iedere tafel een drankje kreeg aangeboden van het huis. Dus vroegen wij de rekening. De rekening kwam, wij betaalden maar er kwam geen tractatie zoals anders en bij anderen. Waarschijnlijk gaat het hier om een vergetelheid, maar de vlotte bediening bij het binnenkomen verviel in het niets met het geklungel bij het buitengaan. Mijn vrouw Vera vroeg nog hoe het kwam dat sommigen wel een digestiefje kregen en wij niet. Dat had de ober niet begrepen. 
  Het is een zeer gevaarlijke gewoonte. Want niemand wordt graag vergeten. Natuurlijk niet. Wij dus ook niet. Ik zou veel liever van de gewoonte uitgaan om een glaasje na de maaltijd te vragen en te betalen dan het te krijgen (te pas en te onpas). Dat moet dan de griekse gastvrijheid zijn, maar als je dan onderscheid maakt is het wel doodjammer.  
  Wij blijven er even weg. Jammer.
  Een website heeft het restaurant niet. Ook dat is onbegrijpelijk.

  15-08-2011 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
  30-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant TWINZ Oosende

  Het is een tijdje geleden dat ik nog een kritiekje schreef, maar onze verhuis naar Oostende zit hier voor veel tussen.
  Dinsdag 19 juli 2011
  Ik ontdekte een leuk en mooi restaurantje nabij de oude Vismijn en wilde dat echt eens proberen. Het was een lief klein huisje waarvan twee verdiepen gebruikt werden. De kleine tafeltjes waren sober gedekt, maar sympathiek. Later zei de uitbaatster dat het en echt oud visserhuisje was. Het ademde in elk geval charme uit.
  Wij namen een apertiefje (Vera een witte Martini en ikzelf een droge Sherry). Hierbij kregen we een bordje met 3 mooie hapjes.
  Wij kozen voor het maandmenu. Netjes verzorgd en lekker voorgerecht en het hoofdgerecht waren Spare-ribs.
  Als dessert een chocoladetaartje. Ikzelf nam een Irish Coffee.
  De prijs was zeer positief: 65 euro voor twee personen, huiswijn inbegrepen.
  Over het eten kan ik zeer positief zijn. Jammer dat we e hele avond helemaal aleen zaten en dat in het volle hoogseizoen aan de kust. Misschien konden we het kwakkelweer als excuus voorhouden. Toch denk ik dat deze uitbaters enele fundamentelen fouten maken. Bevoorbeeld de naam TWINZ is een mooie naam doch heeft geen enkel verband met Oostende of de vismijn. Ik zou dat gezellige restaurantje misschien "in het oude vissershuisje" noemen. Ook troffen wij later geen website aan. Dan geloof ik tijdens het seizoen meer in een publiciteitssysteem met flyers, en een groot bord of aanhangwagen met bord aan de grote straten.
  Jammer maar ik geloof niet dat deze zaak een lang leven beschoren is.

  Patrick De Bouw

  30-07-2011 om 18:03 geschreven door Patrick De Bouw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  01-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant HOF VAN CLEVE Kruishoutem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dinsdag 12 april 2011

   

  Mijn zoon en ik hadden afgesproken om eens te gaan dineren bij het Hof van Cleve van Peter Goossens. Via enkele telefoontjes naar studievrienden van Frederick konden wij een tafeltje bemachtigen op dinsdagavond. Normaliter is er een wachttijd van enkele maanden.

  Wij werden onthaald door de dame des huizes en door een vriendelijke maitre die ons tafeltje aanwees.  Allemaal mooie ruime ronde tafels die of voor 4 personen of voor 2 personen werden ingedekt.
  Het is een mooi en strak en klein restaurant, met een wit - zwarte aankleding en slechts enkele  blikvangers aan de muur. Onder andere een mooi schilderij van Roger Raveel.

  De tafeltjes, allemaal ronde, van 2 en 4 personen waren sober ingedekt bij het binnekomen. De stoelen zijn zwartlederen stoel-zeteltjes die erg smal zijn. Het stoorde mij reeds aan de zijkant van mijn benen. Ik zat echt niet lekker, dus ik vraag me wat de reactie zou zijn van een heel zwaar iemand.

  Als aperitief nemen we een coupe Champagne Ruinart Rosé (30 euro per glas) en een droge Sherry (25 euro per glas).

  Hierbij krijgen we een hele resem lekkere hapjes. Speciaal, lekker van smaak en zeer mooi gepresenteerd. Ik schat een tiental hapjes per persoon. Dit was prima. We zaten wel in een 3 sterrenrestaurant hé.

  Wij nemen geen aangepaste wijnen, wegens een vroegere ontgoocheling in Oud Sluis, bij Sergio, waar we ronduit slechte wijnen kregen voor heel veel geld. Wij kiezen voor een Chassagne Montrachet (150 euro) en een Brunello van 2003 (160 euro). Die prijzen vielen nogal mee in een dergelijke zaak.

  We kozen voor het menu “Frisheid van de natuur”, prijs: 215 euro pp zonder wijnen.   Noordzeekrab, komkommer, erwten en kerrie bombay. Inktvis, paprika, pickles en venkel. Rode Poon, bellota, kokkels, groene selder. Ossenstaart, langoustines, wintertruffel en aardpeer. Melklam “Axuria-Pyreneeën, kerrie colombo, artisjok en rozemarijn. Als dessert vragen wij een kaasplankje en dat wordt met de “charriot” aangevoerd. Zeer lekkere kazen.

  Na de maaltijd kwam de Chef himself een verplicht nummertje maken en iedereen een handje schudden. Het viel ons wel op dat hij een glaasje te veel ophad en een beetje met een dubbele tong sprak. Een klassieke Horecakwaal?

  Mijn algemene indruk : prima lekker eten. Zeer vergezocht, maar fijn klaargemaakt, en echt een belevenis voor één keer.  De inrichting is zeer strak en niet gezellig. De stoelen zijn mijn inziens niet goed om een relaxe avond door te brengen.  Het personeel is redelijk stijf. Ik hou persoonlijk van iets meer lossere sfeer.

  Tot slot de prijs: 892 euro voor twee personen !

  Kijk ook eens op de mooie site van Hof Van Cleve:    http://www.hofvancleve.com/

   

  01-05-2011 om 13:48 geschreven door Patrick De Bouw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (8 Stemmen)
  06-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT BELUGA OOSTENDE
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Maandag 28 maart 2011

  Na een flinke wandeling bij een mooi lentezonnetje langs de zeedijk in Oostende kwamen wij een zaak tegen die ons direct aansprak. De stoelen op het terras waren overtrokken met hoezen, de tafeltjes netjes en de gasten dronken een coupe Champagne of een glaasje “net iets betere” witte wijn.  Wij hadden echter geen geluk want alle tafeltjes waren bezet.  Bij het terugkeren was er wel een tafeltje vrijgekomen en wij maakten van de gelegenheid gebruik om daar een aperitiefje te nemen.  Door de charmante uitstraling besloten wij om daar dan te reserveren voor deze avond.

  Om 19u30 kwamen wij aan en werden vlot onthaald door de heer des huizes Dirk. Een vriendelijke professionele begroeting en een mooi tafeltje bij het raam deden ons al vermoeden dat die avond wel goed zou worden.

  Wij bestelden zoals steeds een coupe Champagne en een droge Sherry als starter.

  Als voorgerecht bestelden wij tweemaal Oostendse vissoep. Als hoofdgerecht nam Vera de gestoomde kabeljauw met een spiegelei en knolselderstoemp. Ikzelf wou de Bouillabaise wel eens proberen. En als wijn kozen we voor een Chateau de Croix de Gay van 2001. Dit is werkelijk een topwijn.

  De ober bracht ons de fles wijn, maar het was er eentje van het jaar 2006. Toen ik dat opmerkte zei hij dat hij onmiddellijk naar de kelder ging kijken en inderdaad hij had nog een fles van 2001.

  De vissoep was voortreffelijk, netjes geserveerd en met heel veel vis en schaaldieren.  We hadden het wel eens anders gehad aan de kust.

  De hoofdgerechten waren ook prima verzorgd en hun geld waard.  Het was werkelijk een zeer leuke ervaring. Vriendelijke professionele bediening en gezellige sfeer.

  De rekening viel ook reuze mee. Weliswaar iets duurder dan de gewone toeristische restaurants op de zeedijk, maar toch de moeite waard. Dat is een zaak naar onze zin.

  Kijk ook eens op de mooie website:  http://www.belugaoostende.be/index.cfm?langue=nl

   

  06-04-2011 om 19:46 geschreven door Patrick De Bouw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)


  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 09/04-15/04 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  liefdenetwerk
  www.bloggen.be/liefden

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!