Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • etentje september
  • Etentje september 2011.
  • 20 jaar pallieter
  • Kookles 30.03.2011( Thema Lente)
  • Kooklessen Februari
    Passie voor eten

    17-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.etentje september

    Smaakmakers

    Gegrilde courgette met buffelmozarella en copa

    Espuma van ganzenlever en mango

    Quinoa met tartaar van rivierkreeftjes

    Voorgerecht

    Pompoen-venkel soep met binkbier, gerookte kip en venkelroom

    Hoofdgerecht

    Zeebaars met risotto van boschampignons en sausje van tomaat - citroengras

    Dessert

    Chocolade moelleux , sausje van bosvruchten en vanille ijs.

    17-09-2011 om 14:59 geschreven door fre  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etentje september 2011.

    Smaakmakers

    Sushi assortiment

    Gele paprikasoep met rode pesto en gin

    Creme brullee van ganzelever

    gebakken Coquille met wakame en zalfje van jonge wortel

    Voorgerecht

    Op velkant gebakken roodbaars met risotto van schaaldieren en salsa van zuiderse groenten

    Hoofdgerecht

    Gegrilde entrecote met zomerse groente, pommes pont neuf en een sausje van zwarte peper

    Kaas

    Assortimentje van drie belgische kazen met een compote van appel

    Dessert

    Panna cotta van aardbei

    Cuberdons ijs

    Schuim van kokos en bosbes.

    17-09-2011 om 14:55 geschreven door fre  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 jaar pallieter

    Receptie naar aanleiding 20 jaar Pallieter op 09.09.2011( Bekkevoort)


    Tonijn- wasabi - kroepoek
    Eend - pompoen - wortel
    Mosselen - groene appel - curry
    Kalfs - Tonijn
    Scampi - kokos - mango
    Bloemkool - chorizo
    Gele paprika - pesto - gin
    Zalm - rijst - sesam
    Speenvarken - oesterzwam

    17-09-2011 om 14:50 geschreven door fre  


    27-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookles 30.03.2011( Thema Lente)

    Smaakmaker
    Gebakken scampi met sausje van groene asperges

    Soep
    Eringi in een licht romig soepje van wortel, bieslook en kervelpluksels

    Hoofdgerecht
    Brandade van schelvis, grijze garnalen en bloemkool

    Dessert
    Panna Cotta met Amarena kersen

    27-03-2011 om 18:17 geschreven door fre  


    24-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kooklessen Februari

    Kookles Februari ( Thema vegetarisch)

    Smaakmaker:

    Roerei van rivierkreeft - geitenkaas op een toast van meergranenbrood.

    Soepje:

     Cappuccino van broccoli met geroosterde amandel en limoen.

    Hoofdgerecht:

    Ravioli met ricotta, pijnboompit en groene kruiden.

    Dessert:

     Roomrijst met kokos - citroengras en pistache.


    24-01-2011 om 17:03 geschreven door fre  


    13-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessertjes voor demonstratie juwelen




    13-11-2010 om 10:21 geschreven door fre  


    19-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-10-2010 om 23:17 geschreven door fre  


    10-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Introductie:

    Welkom

    Mensen ontvangen graag familie,
    vrienden of zakenrelaties voor een gezellig etentje
    in een ontspannen, rustige en persoonlijke sfeer.
    Waar kan dat beter dan in uw eigen
    huiskamer met een chef kok die al
    uw taken in de keuken overneemt en
    voor u en uw gezelschap culinaire
    hoogstandjes serveert. U hoeft dan enkel
    mee te genieten van deze onvergetelijke belevenis.

    Gedaan met koude borden, flarden van gesprekken opvangen,......

    Een nieuwe trend die steeds populairder
    wordt "feesten in uw eigen huiskamer"
    Kleine kinderen, die het soms moeilijk maken
    om op restaurant te gaan, kunnen thuis spelen
    en rustig gaan slapen terwijl U verder kan genieten
    van dit moment.
    "Uw chef aan huis" uiteraard ook mogelijk
    op een door uzelf gekozen locatie.


    Werkwijze:

    Algemeen:

    - U neemt contact op met ons en maakt een afspraak om alles te bespreken
    - U stelt met fre het menu samen volgens uw wensen en budget
    - U bevestigt het voorstel en we komen een kijkje nemen in uw keuken
    - Wij zorgen voor specifiek kookgerei ( oa messen,....)
    - U zorgt voor de basisuitrusting zoals fornuis, oven
    - Wij doen de inkopen en zorgen voor DAGVERSE etenswaren

    De dag zelf:

    - U bepaalt zelf het ritme
    -  De wijnen komen uit uw wijnkelder of we bespreken zelf een selectie wijnen
    -  Wij zorgen voor de bediening
    -  Terwijl u de gasten ontvangt en geniet van het aperitief met hapjes, begint de chef aan de bereiding van het door u gekozen menu
    -  Na een gezellig diner zorgen wij ervoor dat U niet eens merkt dat er iemand in uw keuken geweest is.
    -  De chef komt nog even het gezelschap groeten en U kan rustig verder genieten met uw gasten


    Wat kan:

    - Koken aan huis vanaf 6 personen
    - Bbq
    - Afhaal
    - kooklessen
    - feesten allerlei ( communie, doop, trouw,..)
    - recepties
    - fuiven
    - Tapas avond
    - Pasta buffet
    - .....

    Er zal steeds een PERSOONLIJK voorstel uitgewerkt worden.


    Kostprijs:

    De totale kostprijs van uw feest is afhankelijk van verschillende factoren

    - De keuze van het menu
    - Het aantal genodigden
    - Kinderen krijgen korting en eventueel een aangepaste menu
    - Het al dan niet huren van materiaal
    - Wijnen en andere dranken inbegrepen
    - Bediening
    - Eventuele reisonkosten


    Contact:

    Voor verdere vragen of afspraken ben ik steeds bereikbaar

    - Gsm : 0496.47.97.98
    - Mail : freevrindts@gmail.com
    - Adres : Halensebaan 6 a te 3470 Kortenaken.


    Realisatie:


    Aangezien wij niet met standaard menu's werken en altijd een persoonlijk
    voorstel uitwerken heb ik me beperkt tot twee voorbeelden van realisaties:

    Voorbeeld 1 ( koken aan huis, herfst)

    Ontvangst met hapjes


    ° Schuim van bloemkool met brunoise van gerookte forel
    ° Toastje van peperkoek met luikse worst en chutney van peer
    ° Erwtensoepje met kroepoek
    ° Limburgse aardappel met grijze garnalen en mousseline van Hoegaarden

    Voorgerecht

    ° Gebakken Sint-jacobsvruchten met een pompoen risotto

    Hoofdgerecht

    ° Hertenkalf met winterse groenten, gratin en sausje van bessenjenever

    Dessert

    ° Huisgemaakt ijs van babelutte, panna cotta van speculaas, mousse van witte chocolade en limoen.



    Voorbeeld 2 ( communiefeest)

    Bbq met tapasgerechten

    ° gegrilde asperges à la flamande met serranoham

    ° Sint jacobsvruchten met courgette en isigny sausje

    ° Mosseltjes in pikante tomatensaus

    ° Spiesje van saliegarnalen en pancetta

    ° Wok van ananas, witloof met breydelspek

    ° Bruscetta's met tomaat en rode ui

    ° Kalfsribeye en speenvarken met mosterdsausje, lente groenten en aardappeltjes met tuinkruiden

    ° Ossehaas met rozemarijnsausje

    ° Ijs van nougat, panna cotta van violetsnoepjes, mousse van zwarte chocolade


    Tot slot nog dit :

    DAGVERS - PERSOONLIJK - PROFESSIONEEL - LEKKER.

    Dit is waar wij voor staan.








    10-10-2010 om 00:00 geschreven door fre  




    Archief per week
  • 12/09-18/09 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs