Paasstage FIRST 2015
Inhoud blog
 • Paasstage - Dag 5
 • Paasstage - Dag 4
 • Paasstage - Dag 3
 • Paasstage - Dag 2
 • Paasstage - Dag 1

  Archief per dag
 • 10-04-2015
 • 09-04-2015
 • 08-04-2015
 • 07-04-2015
 • 02-04-2015

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
     10-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasstage - Dag 5
  Zo, het zit er weer eens op. En we mogen terugblikken op een schitterend weekje vol spel, plezier, goed weer en zwemgenot.
  Deze ochtend mochten we wat langer slapen. Na het ontbijt moesten alle kamers opgeruimd worden en valiezen gemaakt worden. Bij de ene kamer ging dat al wat vlotter dan bij de ander. Maar met de hulp van de begeleiders ging alles vlot vooruit zodat we op tijd konden aanzetten voor een laatste rit richting zwembad. De kinderen zwommen enkele aflossingswedstrijdjes waarna we nog ruim de tijd hadden om ons ook in het andere deel van het zwembad te amuseren. Glijden, duiken, in de stroomversnelling, een plonsje in het koude buitenbad of gewoon lekker even opwarmen in het kleuterbadje: voor elk wat wils.
  Daarna mochten we een laatste keer aanschuiven voor het middagmaal. Na het uitdelen van alle vergeten en verloren voorwerpen konden de kinderen eindelijk terug bij hun ouders. Als afsluiter hadden we nog enkele dansjes voorzien.
  Een uitgebreid fotoverslag zal binnenkort te vinden zijn op de website van jullie afdeling. Aangezien we hééééél veel foto's hebben getrokken, zullen we een selectie maken van de mooiste foto's. Dit kan evenwel eventjes duren.

  Hopelijk heeft iedereen zich heel erg geamuseerd en mogen we velen van jullie volgend jaar opnieuw begroeten op het middenpleintje van jeugdherberg 't Schipken! Afspraak tijdens de eerste week van de paasvakantie ;)

  10-04-2015, 15:53 geschreven door begeleiders zwemstage  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
  09-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasstage - Dag 4
  Zo, de laatste volle dag zit er al weer op. Wat vliegt de tijd!
  Na de zwemtraining van deze morgen speelden we race tegen de tijd. De kinderen moesten in groepjes een 25-tal opdrachten vervullen binnen een tijdspanne van 1 uur. Lukte dit, dan mochten de winnaars een tegenprestatie eisen van de begeleiders. En die kwam er. Herinneren jullie zich nog de Ice Bucket Challenge? Welja... . Iedere begeleider mocht 'genieten' van een frisse douche.
  Deze middag kregen we appelmoes met worst en aardappelen. Mmmm!
  Na de middag mochten de kinderen eerst wat uitrusten, daarna was er een knutselactiviteit of konden ze gezelschapsspelletjes spelen. Zwemmen, droogtrainen of een paasspel was de laatste intensieve activiteit van de dag. Hoewel, de bonte avond en de disco-avond waren best intensief voor wie graag eens een danspasje zette.
  Morgen staat er nog een zwem- en speltraining op het programma. De kamers opruimen, valiezen maken en afscheid nemen van oude en nieuwe vriendjes zal wel minder leuk zijn.
  We zien jullie graag terug om 13u30 op het middenplein van de jeugdherberg. Tot morgen!

  09-04-2015, 00:00 geschreven door begeleiders zwemstage  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  08-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasstage - Dag 3
  Wederom een zonnige dag vandaag. Na de ochtendtraining speelden we opnieuw een spel. Het domein werd overspoeld door dalmatiërs (en 1 kieken). Zij gingen op zoek naar de ontvoerder van de kuikens. Na cluedo aten we ons buikje vol met frietjes, stoverij en salade/tomaat. Een korte middagpauze laadde onze batterijen terug op. Na de rustpauze maakten de kinderen een knutselwerkje. Vrijdag zien jullie hiervan het resultaat. Na de zwem-, droog- en speltraining kregen we lekkere spaghetti voorgeschoteld. Als afsluiter organiseerden we een bingo-avond. Yesyesyes galmde regelmatig door de ruimte wanneer opnieuw een nummertje werd afgeroepen door spelleiders Helga en Lutgart.
  Deze keer was het wat moeilijker om de kinderen stil te krijgen op de kamers en ze tot slapen aan te sporen.
  Net zoals voorgaande avonden genieten we bij een glaasje en een gezelschapsspelletje (times-up) van een klein beetje rust en ontspanning.
  Tot morgen!

  08-04-2015, 23:18 geschreven door begeleiders zwemstage  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  07-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasstage - Dag 2
  Deze morgen stonden we op met een dichte mist rond ons heen. Al snel brak de zon door en zouden we genieten van een prachtige, zonnige dag. Om 8u30 lagen we in het bad voor een anderhalf uur durende zwemtraining. Na een klein tussendoortje begonnen we aan ons eerste spel: mastermind. Een spel waar tactisch moest gespeeld worden maar vooral veel gelopen moest worden.
  Na het middageten knutselden en dansten we er op los. Vooral de dansjes van Inge waren populair (en niet allen bij onze kinderen).
  Daarna trok een grote groep naar het zwembad voor een zwem- en droogtraining. De jongsten speelden 'thuis' een groot en spannend paasspel. Na het avondeten stond er nog een quiz op het programma. 2 Groepen mochten zich tot winnaar kronen.
  Om 21u15 lag iedereen in z'n bed en bereidden de trainers en begeleiders de volgende dag voor. Nu is het tijd om wat te relaxen en even na te genieten van een prachtige maar vermoeiende dag.
  Tot morgen!

  07-04-2015, 22:17 geschreven door begeleiders zwemstage  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasstage - Dag 1
  Een beetje later dan voorzien maar hier zijn we met een eerste update.
  Nadat we 's middags al mochten genieten van lekkere hotdogs, trokken we meteen onze sportieve schoenen aan. We zwommen, werkten aan de conditie en speelden een conditiespel. Daarna kregen de kinderen de tijd om hun valies uit te pakken en hun kamer wat in te richten.
  s' Avonds kregen we rijst met kip en currysaus met een lekkere chocomousse als dessert. Om de avond af te sluiten amuseerden we ons te pletters in ons zelf opgebouwde swingpaleis. Daar mochten we onder andere genieten van de zangkwaliteiten van Lutgart en Jeannine. Onze oren trillen er nog van!
  Het slapengaan ging nog nooit zo vlot. Voor de begeleiding kwam dit goed uit want de spelletjes voor de volgende dag moesten nog eens overlopen worden en enkele aanpassingen dienden gedaan te worden in functie van het voorspelde goede weer. Vandaar dat de blog gisterenavond niet meer ingevuld raakte.
  Foto's hebben we met hopen, we proberen er deze avond enkele online te zetten. Nu duimen we verder voor lekker weer!

  07-04-2015, 13:58 geschreven door begeleiders zwemstage  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
  02-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
  Dag iedereen

  Net zoals vorig jaar kan u hier de belevenissen van je sportieveling volgen. Wij hebben ons voorgenomen om iedere avond een kort verslagje te posten en indien mogelijk enkele sfeerbeelden weer te geven die onze dag perfect schetsen. De kinderen zullen tijdens deze stage naast zwemmen nog een hele boel andere activiteiten doen. Omdat de dag voor de begeleiders tot minstens 21u30 duurt, kunnen we pas vanaf dan beginnen aan onze blog. U bent volledig vrij om reacties te plaatsen of om iets te posten in ons gastenboek. Helaas kunnen we jullie berichten niet aan de kinderen laten zien wegens het overvolle dagprogramma.

  Wij zijn er volledig klaar voor, hopelijk jullie ook?

  Groetjes en tot maandag!

  Team FIRST

  02-04-2015, 17:20 geschreven door begeleiders zwemstage  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Rondvraag / Poll
  Wat vond je van deze zwemstage?
  Heel leuk
  Leuk maar ik had er meer van verwacht
  Het viel tegen
  Bekijk resultaat  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!