Inhoud blog
  • Gestoomde vis
  • Kippetje uit de oven.
  • Pasta Carbonara!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over voeten

    07-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta Carbonara!
    Allereerst:

    Sinds ik op uw kosten een opleiding volg, geregeld door ons nimmer stroeve vadertje staat, rest mij niets anders dan u bedanken.
    Uit de grond van mijn hart: dank u.

    Eén kleine opmerking...
    Sinds u toch mijn opleiding betaald zou ik u willen vragen of u ook voor echte lesgevers zou kunnen zorgen.
    Mensen die de Nederlandse taal machtig zijn, die enige didactische vaardigheid aan de dag leggen en die liefst van al ook niet stinken.
    Ik weet dat het veel gevraagd is.
    Zoals Pieter Loridon het zo prachtig zei in de laatste aflevering van ''Wie kiest Pieter":
    "Ik geloof enorm in de dinges van de Dalai Lama."
    Ik probeer dus de kalmte te bewaren bij het foutief gebruik van het aanwijzende "die" en "dat".
    Bij het onverklaarbare gebruik van iets wat voor een woord moet doorgaan(taupen, topen,...?!!) in de plaats van "samen".
    Bij het moedwillig wisselen van de medeklinkers G en H...
    De levensles ontgaat mij zeker ook niet wanneer de lesgever een halve morgen spendeert aan een ongelooflijk verhaal over een goed paar schoenen.
    En ook monniken die meerdere jaren in transcendente sferen verkeren kunnen zich onmogelijk wassen.
    Of doen hun collega's dat dan voor hen? Moet ik eens nagaan...
    Maar zelfs ongewassen durf ik te wedden dat de geur die deze verlichte geesten na jaren verspreiden niet geproefd kan worden op het puntje van de tong.

    De pasta carbonara zal voor morgen zijn.
    Zet u alvast volgende ingrediënten klaar: spaghetti, pancetta, 2 eierdooiers, look, witte wijn, olijfolie, peper, zout, pecorino en peterselie.

    En nogmaals: bedankt.

    Schaafsel

    07-03-2011 om 00:00 geschreven door Schaafsel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Pasta carbonara, vdab, schaafsel, dalai lama,
    09-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippetje uit de oven.
    Ik weet dat u nog altijd aan het wachten bent op mijn speciale versie van die pasta carbonara.
    Weet u, ik heb daar niet veel zin meer in.
     
    Elke keer wanneer ik een ei zie moet ik de laatste tijd altijd denken aan de arme kip die dat geval door haar cloaca heeft geperst.
    Wat vragen wij eigenlijk van die beesten? Ga de verhouding tussen kip en ei maar eens na.
    En heb je de eieren van tegenwoordig al eens goed bekeken!
    Je kan kiezen tussen small, medium, large en extra large... Je moet een onvervalste sadist zijn om voor de XL te kiezen!
    Ik heb nog op zo'n kippenboerderij gewerkt. Jaren geleden in een warm land ver van hier.
    Het is de enige slechte herinnering die ik aan die periode overhoud.
    In de hangar zaten duizenden kippen op elkaar gepakt.
    Witte kippen.
    Als bleke afgeleefde krijgsgevangenen in één of andere goelag.
    De kampleider vertelde me dat het een soort was die enkel witte veren had.
    Ik geloof er geen cloaca van.
    Het was een uniform, punt.
    Daar was geen sprake van van het individu, van waardigheid.
    Over de exacte omstandigheden wil ik het niet hebben.
    Laat ik zeggen dat ik een probleem zou hebben met volgende levensstijl: 
    Om aan een uitgebalanceerd dieet te geraken moet je heel de dag aandachtig rondkijken of die pipo's, in hun blauwe overals en met hun stofmaskers op, geen ei laten vallen.
    Om het vervolgens aan te vallen als een bezetene, in het proces een oog kwijtrakend door een overenthousiaste medegevangene.
    Kwalijk kun je het die ander ook niet nemen:
    "Lack of protien can drive a brother insane".
    Vervolgens komen de blauwe overals je betasten.
    De hand glijdt, in een geoefende beweging, razendsnel vanaf je borst naar beneden en grist je ei vanonder je warme kont vandaan nog voordat het je lijf volledig verlaten heeft.
    Rest je enkel nog wat verdwaasd voor je uit te staren want uiteraard is er geen douche waar je onder kan kruipen om in een bolletje stilletjes wat te huilen.
    Dat kan toch nooit wennen...


    Vanavond dus kip uit de  oven. Dan is er tenminste eentje die dat nooit meer hoeft mee te maken...

    Ga maar naar Youtube en duw met uw poezelige vingertjes maar eens "kippetje uit de oven" in. Klik het eerste wat verschijnt aan. Daar wordt u weer vrolijk van. Wat een blij bakkes! Bedankt man!


    Smakelijk!!!

     Schaafsel
     

    09-03-2011 om 00:00 geschreven door Schaafsel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde vis
    Hopelijk heeft u allemaal genoten van die overheerlijke kip uit de oven!
    Ik in ieder geval wel.
    Bent u ook zo gebiologeerd geraakt door de intense figuur van "captainvontrapp"?
    Ik in ieder geval wel.
    De flair en levensvreugde die die man ten toon spreidt zijn ongezien voor iemand die kip uit de oven maakt!!!
    De combinatie van dat opgewekte nummer en de uitdrukking op zijn gezicht zijn niets anders dan goud waard.
    Na uitgebreid onderzoek blijkt "captainvontrapp" een buitenlander te zijn.
    Ik hoor u denken en ik volg uw redenering: natuurlijk is "captainvontrapp" buitenlander!
    Geen enkel mens ten noorden van Parijs kan met zoveel opgewektheid kip uit de oven maken. Laat staan een Belg.
    Daarover ben ik het volledig met u eens.
    Terug naar het onderzoek: Om te beginnen worden de filmpjes opgenomen in Nederland. En, het gaat verder.
    "Captainvontrapp" heet Moshe.
    Moshe blijkt een Hebreeuwse jongensnaam te zijn. Het betekent "zoon brengen" en wordt voornamelijk gebruikt in de Joodse gebieden.
    Na het overdenken van de resultaten van mijn onderzoek voelde ik me net overreden door een truck.
    Zo'n grote met twee opleggers wel te verstaan.
    Wat heeft een jood nu om zo blij over te zijn?
    Diaspora, opgejaagd wild, geschiedenis bijna verzopen in het eigen bloed, land gekregen ter compensatie en nu gehaat met passie door de onteigende buren.
    Kort door de bocht? Oké.
    In ieder geval: triestig.
    Als wij naar het buitenland gaan houd iedereen van ons.
    We zijn klein, schattig, maken lekker bier en chocolade en spreken veel talen zonder een hinderlijk accent.
    We behoren nog steeds tot de beste landen om in te wonen.
    Ons land werkt zelfs zonder regering. We denderen maar voort.
    10 miljoen zagende mensen in een trein met te weinig wagons.
    Heeft een mens dan echt ECHTE miserie en opgeblazen familieleden nodig om alles te plaatsen?
    Als er nog één bomma begint te zagen over een verkeerd geparkeerde auto volgt er een bloedbad!

    En Moshe? Moshe die glundert maar door en maakt gestoomde vis.

    In YouTube: "How to make STEAMED FISH" door captainvontrapp

    Moshe, je leert ons niet enkel koken... Held!

    Schaafsel



    10-03-2011 om 13:13 geschreven door Schaafsel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 07/03-13/03 2011

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs