Slank en fit door de overgang, dat wil jij toch ook
15-08-2017
Eieren, zijn ze veilig?
De laatste tijd zijn de eieren vaak in het nieuws. Eieren zouden besmet kunnen zijn. En hierdoor mogelijk schadelijk voor onze gezondheid. Maar is dit ook echt zo schadelijk als men doet overkomen? Ik denk het niet. Eieren zijn al sinds 2016 besmet met een anti luizenmiddel. Tot nu toe is er nog niemand ziek geworden van een zogenaamd gif ei. Daarom ben ik van mening dat wij ze gerust kunnen blijven eten. Eventuele gifstoffen worden door de lever en de nieren van de kippen eruit gefilterd, zodat de eieren vrij zijn van stoffen die er niet in thuis horen.
Eieren zijn gewoon gezond. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen. En weinig vet.
Eieren zijn ook geschikt voor vegetariƫrs. Het zijn goede vleesvervangers voor eens een dagje zonder vlees.
Dat eieren niet goed zouden zijn voor het cholesterol is gelukkig een fabeltje. Het klopt dat er cholesterol zit in eieren. Het menselijk lichaam kan niet zonder. Als je te weinig cholesterol binnenkrijgt via je voeding, dan wordt dit tekort eenvoudig door je lever aangemaakt zodat er wel weer voldoende cholesterol aanwezig is.
Als je wel eieren wilt eten maar je twijfelt nog, zou je kunnen kiezen voor biologische eieren.
Dagplanners om eenvoudig en snel af te vallen. Speciaal voor dames in de overgang. Met de garantie dat u geen trek hoeft te hebben. Eet zoveel je wil, en word slanker. U hoeft alleen maar uw e-mail adres achter te laten.
2 eieren 100 gram gerapte kaas naar keuze 50 gram salami in blokjes 1 grote rode ui in stukjes 1 teen knoflook geperst 1 middelgrote prei in ringetjes, de hele prei en niet alleen het witte gedeelte 2 lepels olijf of arachide-olie 2 draaien peper uit de molen 2 bosuitjes in ringetjes snijden
materiaal:
oven ovenschaal garde
zo maak je het:
Oven voorverwarmen op 180 graden
prei in ringen snijden en goed wassen ui pellen en in stukken snijden
olie verhitten in een wok of koekenpan prei en ui bakken peper meebakken salami meebakken knoflook meebakken
in de ovenschaal de eieren breken de helft van de geraspte kaas er met de garde doorheen roeren
als de groente gaar is, bij de eieren doen en goed doorroeren
de ringetjes bosui er overheen strooien
afdekken met de rest van de kaas
en drie kwartier in de voorverwarmde oven plaatsen
serveren met een gemengde salade met gele en rode paprika's in reepjes en plakjes tomaat en komkommer zelfgemaakte dressing
Variatietips:
In plaats van salami, blokjes chorizo gebruiken In plaats van salami, blokjes temphe meebakken voor een vegetarische maaltijd In plaats van salami, plakjes champignons meebakken Overgebleven restje groente van de vorige dag meebakken met de prei en ui, zoals broccoli, sperziebonen of bloemkool
Een dubbele portie maken, dan een portie invriezen voor een andere dag
Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Over mijzelf
Ik ben Nancy
Ik ben een vrouw en woon in Noord Holland (Nederland ) en mijn beroep is Gewichtsconsulente.
Ik ben geboren op 25/07/1972 en ben nu dus 52 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Gezondheid en voeding. Fit en energiek. Lekker eten en slank blijven..
Als gewichtsconsulente heb ik door de jaren heen een uniek afslanksysteem kunnen ontwikkelen om snel en blijvend af te k