ontdek vlaanderen
Inhoud blog
  • Goed nationaal feestdag allemaal
  • dank u wel Meneer Peumans
  • inleiding van mijn nerderlands blog
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    een reis in de vlaamse cultuur
    21-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nationaal feestdag allemaal
    Ter gelegenheid van ons nationaal feestdag zal ik hier de worden van onze nationale volkslied schrijven.Maar eerste wou ik  een paar inlichtingen over dit lied geven.
           De brabançonne werd geschreven door Jenneval wiens echt naam Louis Alexandre Dechet was.Hij was toneelspeler in de Brusselse Muntschouwburg waar in Augustus 1830 de belgische omwenteling begon.
       Volgens overlevering stelde hij de tekst samen tijdens een samenkomst in het café "l'aigle d'or".In de strijd voor belgische onafhankelijkheid werd Jenneval gedood.
        De bijbehorende muziek is gecomponneerd door François Van Campehout.Jenneval wilde de grieven van de belgen in enkele coupletten samenvatten en koning Willem I herinneren aan de verwachtigen van het volk.
       In 1860 werd de tekst door de toenmalige belgische eerste minister Charles Rogier aangepast waardoor de heftige uitvallen op de nederlandse Prins van Oranje werden afgezwakt.
    In 1926 preciseerde een rondschrijven van het ministerie van binnenlandse zaken dat enkel de laatste strofe van de tekste van Rogier als de officieel versie van de hymne beschouwd moest worden.De huidige nederlandsetalige werd pas in 1938 officieel goedgekeurd.
       De tekst zal worden aangepast als prinses Elisabeth de troon zal bestijgen als koningin der belgen."Vorst" wordt dan automatisch "vorstin" zoals het god save the queen/king in het verenigd koninkrijk.
       In brussel staat er ook een monument dat de brabançonne heet.Op dit monument staat voor een stuk de nederlandse en frans tekst van het belgisch volkslied gebeiteld.In tijden van rouw,bij voorbeeld na het overlijden van de vorst wordt de brabançonne ook wel als treurmars gespeeld.

               O Dierbaar Belgie
               O heilig land  der vaad'ren 
               Onze ziel en ons hart zijn U gewijd
              Aanvaard ons kracht en het bloed van onze adren.
              Wees ons doel in arbeid en in strijd.
               Bloie, o land in eendracht niet te breken.
               Wees immer U zelf en ongeknecht
               Het woord getrouw
               dat ge onbevreesd moogt spreken
               Voor vorst, voor vrijheid en voor recht.


              Leve de koning.

      

    21-07-2012, 14:35 Geschreven door geoffroy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dank u wel Meneer Peumans
    Enkele dagen geleden was ik heel blij van het bekendmaken van dit blog.Maar dit vreugde heeft niet lang geduurd.Toen ik een stap in de goede richting maakte,het voorzitter van de vlaams parlement heeft mij met zijn ironie een betje verdriet gedaan, ten gelegenheid van zijn toespraak.Ter plaats van de walen had ik niet gewaardeerd voor idioten worden genomen.
    Dit man probeert het aandacht van de franstalige politici in slaap te doen vallen .Ik vind het stotend.Met dit blog beoog ik iets anders.mijn bedoeling is het tegenovergesteld.Ik zal Vlaanderen bezoeken en als ik zie goede dingen zal ik het zeggen zonder probleem.Maar als ik iets anders zie ,als ik het ervaring van dingen die niet goed werken,zal ik het hier schrijven zonder valse inschikkelijkheid ten bestemming van mijn vlaamse vrienden.Tot Binnenkort.

    15-07-2012, 15:49 Geschreven door geoffroy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inleiding van mijn nerderlands blog
    Ik heet u welkom op mijn web pagina.Als gezegd in de beschrijving van dit blog.ik zal proberen tijdens een jaar door onderwerpen in verband met de vlaamse cultuur bonden op te voeren tussen alle belgen.Het is absoluut geen toeval dat ik de volgende dag van de vlaamse feest gekozen heb.ik weet dat de guldensporenslag vond plaats op het groeningheslaveld te Kortrijk op 11 juli 1302 maar het is alles misschien wilt u ook meer van het zuiden van het land kennen dus aarzelen niet te vragen!Als ik zal mijn meningen en mijn indrukken over bepaalde vlaamse thema, ik hoop dat u zal uw mening terug geven! Op het personneel plan het schrijving van dit blog is een van de talrijke manieren die ik heb gevonden om mijn nerderlandse speling en mijn maniere van het te spreken te verbeteren dus voelen u vrij mijn zinnen te verbeteren, suggereren mij uitdrukkingen als u zin heeft om het te doen. Onderwerpen mij zoveel commentaren mogelijk. Alvast veel Bedankt en ik wenst u veel plezier met lezen van dit blog.

    12-07-2012, 12:21 Geschreven door geoffroy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/ontdekvlaanderen

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    12-07-2012, 10:31 Geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Archief per week
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs