Inhoud blog
  • ZALMHAASJE MET FORELBOLLETJES EN BALSAMICODRESSING
  • chocoladecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ohja, chocola

    Koken is voor mij een uitlaatklep en pure ontspanning. Ik ben 19 jaar, maar al geobsedeerd door eten en alles wat er mee te maken heeft. Hier kan je mijn vorderingen volgen op 'culinair' vlak.
    31-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZALMHAASJE MET FORELBOLLETJES EN BALSAMICODRESSING
    De chocoladecake van gisteren is heerlijk, maar wel heel zwaar. De nootjes passen er heel goed bij. 
    Vandaag maakte ik zalmhaasje met forelbolletjes en balsamicodressing. Ik haalde dit recept van de site van vt4 van 'komen eten'. Op komen eten waren de commentaren over dit gerecht heel positief. Dus ik dacht: dat kan niet slecht zijn... 
     

    Zalmhaasje met forelbolletjes en balsamicodressing

    Aantal personen

    4

    Bereidingsduur

    Minder dan 2 uur

    Budget

    Duurder

    Moeilijkheidsgraad

    Gemakkelijk

    Oorsprong

    Europees

    Soort

    Voorgerechten

    U eet

    Vis

    Ingrediënten

    - 200 gr gerookt zalmhaasje
    - 150 gr gerookte forel
    - 1 sjalot
    - een halve krop groene eikenbladsla
    - 150 gr ricotta
    - 1 tl mierikswortel
    - 1 dl balsamicoazijn
    - 2 el honing
    - 12 sprietjes vers bieslook
    - peper en zout

    Bereiding

    Snijd het zalmhaasje in 12 reepjes. Snijd de sla in fijne reepjes en versnipper de sjalot.
    Doe de fijngesnipperde sjalot en de balsamicoazijn in een steelpannetje en laat voor de helft inkoken.
    Voeg de honing en de olijfolie toe en kruid af met peper en zout. Zet dan opzij en laat afkoelen. (dit sausje is super lekker. De sjalot erin maakt de saus zalig qua textuur in je mond)
    Mix de gerookte forel met de ricotta en de mierikswortel en kruid met peper en zout.
    Leg 3 sneetjes zalm naast elkaar op een bord. Schik op elk sneetje een bolletje vismengeling en versier elk bolletje met een sprietje bieslook. Leg de sla bovenaan op het bord en lepel de balsamicosaus er rond. Serveer eventueel met een stukje stokbrood.

    Een lekker voorgerecht , maar ik zou er volgende keer een toastje aan toevoegen. Er ontbrak iets krokant in het gerechtje.

    Ik dacht dat de mierikswortel de mix van gerookte forel en ricotta zou verpesten, maar dat was helemaal niet zo. In tegendeel het gaf het gerecht een pittige toets.
    deze keer was de keuken geen puinhoop . Ik maak al vorderingen ;) !

    31-10-2010 om 19:16 geschreven door Ohja, chocola  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladecake

    Vandaag heb ik een chocoladecake gemaakt aan de hand van een recept van Jeroen Meus: > http://www.jeroenmeus.be/sitepages/#/doen/
    Ik koos voor zijn recept, omdat het duidelijk en simpel uitgelegd was. Ik ben fan van J. Meus, omdat hij zo creatief met eten omspringt. Daardoor ben ik een trouwe kijker van zijn pogramma op één: Dagelijkse Kost.

    Benodigdheden

    300gr pure chocolade fijngehakt (ik heb melkchocolade gebruikt, omdat ik dat lekkerder vind :)  )
    250gr boter
    5 eieren
    4 eetlepels suiker (ik kan het niet laten om er altijd ietsje meer in te doen)
    1/2 kop gemalen amandelen ( heb ik vervangen door ministukjes hazelnoot, die ook in de chocola zaten)
    1 kop zelfrijzende bloem gezeefd

    Voor de glazuur (Heb ik er niet bij gemaakt, omdat de chocolade op was)
    1,5dl room
    125gr fijngehakte chocolade
     

    Bereiding

    Smelt de chocolade op een zacht vuur met boter. ( Heb voor het grootste deel chocolade van Côte d'Or (melkchocolade) gebruikt en voor de rest Côte d'Or melk hazelnoten. Natuurlijk zitten er in die tweede grote stukken hazelnoot. Met als gevolg dat ik zo'n pak helemaal heb geraspt. Dat was meer werk dan ik verwacht had, achja.. )
    Klop de suiker en de eieren tot een luchtig mengsel. ( Toen begon de keuken er al uit te zien als een slagveld)
    Spatel er de bloem( Tip: draag een schort en geen zwart kleedje...), de amandelen en het chocolademengsel door.
    Vet een cakevorm in en giet het mengsel erin.
    Bak de cake 45 minuten op 160° C.(Dit was een beetje te weinig, want de binnenkant was nog vloeibaar. Ik test dit altijd door er met een vork in te prikken. Als er resten aan blijven hangen is de cake nog niet klaar, anders wel. Ik heb de cake er nog ongeveer 5 minuten in gezet) Laat de cake afkoelen.
    Breng room bijna aan de kook en giet die op de chocolade. Roer tot een glad mengsel. Zet de cake op een rooster en giet het glazuur over de cake. ( Heb ik dus ook niet kunnen doen)

    De keuken is weer een puinhoop. Ordelijk koken is nog niet m'n sterkste kant.
    Na veel kuis- en opruimwerk haal ik eindelijk m'n cake uit de oven. Hij is gebarsten (ligt dat aan mij of aan de oven!?). In kookboeken of tijdschriften zie je dat trouwens nooit... Hoe doen ze dat toch?

    Hoe de cake gesmaakt heeft, vertel ik later!

    30-10-2010 om 23:03 geschreven door Ohja, chocola  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)


    Archief per week
  • 25/10-31/10 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs