Inhoud blog
 • PRIL
 • PLANNEN
 • IRONMAN BARCELONA
 • BARCELONA .... Llevamos
 • BARCELONA ... twordt krap ...
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Blog als favoriet !
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Christophe Scheire
 • Wilfried
 • Marc De Ren
 • vorige blog norbert ironman
 • ironman lanzarote
 • Kris Duhayon
 • Karl Vannieuwkerke
 • Tom
 • Norbert Ironman
  KONA FINISHER 2014
  03-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OEPS ....70-74 age groep !
  tWas eventjes schrikken maar ik ben er inderdaad gekomen ...in 2018 ben ik dus een 70plusser in mn age-group, en dus ook de jongste van deze bende ! Moeilijk te geloven toen ik zéér vroeg moest ophouden met mn eerste sportliefde - basketball - stop te zetten wegens voortdurende achillespees problemen. De medische zorgen waren misschien nog niet wat ze nu zijn ....in elk geval na veel dingen te hebben geprobeerd, steunzooltjes vanaf de jaren 90 en een operatietje in 2005 aan die pees, ben ik nu toch al paar jaartjes kwetsuurvrij (niet-te-luid roepen) en kan ik nog ieder jaar mn dingen doen. Dit jaar Lanza/Barca achter de rug en tussendoor een halvetje in Gravelines en véél stratenloopjes .... dus nu bij de 70 plussers ... k zou het idereen aanraden .... Geef er in elk geval een deftige lap op en aan iedereen een gelukkig en veel-sporten 2018 !

  03-01-2018 om 11:16 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEINIG TRIATLEET
  De twee zwembaden waarin ik normaal kan gaan zwemmen - Oostende/Wenduine - zijn deze week dicht, dus mn zwembroek/pallets en andere tools die pannenkoek-zwemmers als ik weleens gebruiken, blijven in een van de vele Ironman rugzakken (toekomend jaar er weer drie bij )  dus zero-meters deze week, het weer is weinig Hawaiaans, ook de fiets blijft op stal ... om "beetje" veel gek van te worden - het rollengedoe is niet aan mij besteed (kblijf een moeilijke mens) dus ben ik deze week eigenlijk een loper ... op tstrand een "zandloper" ( 1 euro voor de Warmste week) .. en het schijnt ook toekomende week niet veel beter te worden, alleen is het Wielingenbad wel geopend dus zal er kunnen gezwommen worden zij  het in een 25m badje ! Hetlopen dan maar wat optrekken zeker ? Zondag dan een droge dag maar ... kmoet "optreden" er is namelijk de jaarlijkse kerstborrel hier in de straat en samen met mn gitaarmaat en een goeie - een hele goeie - sax speler moet ik dus "optreden" als ritme gitaar en er zit best pit in !

  15-12-2017 om 10:22 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omgekeerde triathlon
  Vanmorgen een omgekeerde gedaan ... allez met wat fantasie ... begonnen met een 6.5km "VET" loopje - er blijven nog wat kilo's teveel hangen - daarna mn jaarlijkse passage bij de cardioloog, nog alles ok zelfde wattage als vorig jaar dus voortdoen was de opdracht ... daarna 2km gaan zwemmen dus ... een omgekeerde ! Al bij al loop het toch opnieuw een "beetje " .. enkel het zwemmen moet omhoog ... zaterdag een pittige strand/duinenloop in het vooruitzicht ...dus tkomt allemaal in orde. Voor de rest veel repeteren - zo noemen muzikanten dit - voor onze straatfeest op 12 december !

  06-12-2017 om 18:04 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AMIGOS PARA SIEMPRE
  Gisteren "overkomste" gehad van mn binnenlandse Ironman-amigos. Wat toevallig begon in 2009 tijdens de Ironman van Lanzarote is inmiddels uitgegroeid tot een "echte/hechte" band. Vele veldslagen te zee-en-land intussen meegemaakt ...vooral op Lanzarote maar ook in Klagenfurt/Almere ... de nodige Cava's op onze finishes gedronken ... geniet steeds van hun bezoeken en gisteren was het weer in orde met spijs en wat drank, we blijven tenslotte fanatiek bezig met onze sport ... spijtig dat dit niet met de locals kan !!! Het komende seizoen zal ons spijtig genoeg niet vaak samenbrengen wegens verschillende kalenders - ik MOET Nice nog eens doen en Barcelona was al langer gepland -  maar wie weet ... een bezoekje aan Maastricht is rap geregeld tijdens hun Ironman... en de halve van NICE wenkt ook want in ...2019 zou aldaar misschien/wellicht een nieuw volgende reunie kunnen plaats vinden ! Intussen nog een mooie locale 111 gepland, namelijk deze van Jabbeke op 4 augustus ... tleven kan schoon zijn !!!

  26-11-2017 om 22:09 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOEILIJKE PERIODE
  De restart blijft een moeilijke periode. Ik heb na mn laatste van het seizoen - dit jaar 1 oktober - steeds een periode nodig dat ik "er effetjes uit" moet ... Motivatie terugwinnen is dan altijd moeilijk. Dit jaar viel het extra moeilijk wegens mn rugklachten. Het zwemmen en lopen werd wat uitgesteld, het fietsen viel best mee, door zacht weer. Intussen zwemmen hernomen, maar ook daar steeds : bij aankomst zwembad hopen dat er  een vrij baantje is. Vorige week viel dit nog mee, woensdag in het 25m badje vanWenduine met 2 man, en vrijdag in 50m Oostende eigenlijk een vrije baan, enkel met mn 2 gebuurs erin, maar dit zijn dan ook ECHTE zwemmers, dus heb ik daardoor geen last. Het lopen ook herstart, en dit is nog steeds mn beste onderdeel, pols onmiddellijk op quasi normale hoogte enz ... dus enkel voortdoen. Resultaat afwachten van mn MNR onderzoek is ook "moeilijk" want stel je voor ...mn Sportdokter is serieus ziek ...en niet meer beschikbaar voor nieuw jaar ... zal met mn kiné moeten uitslag bekijken ... totaal iets anders, wel niet moeilijk maar ... ook hard aan het "repeteren" (zo noemen muzikanten dit) met de gitaar voor het lokale Kerstfeest op 17 december ... moet zeggen tvalt wel mee met 2 rasartiesten, kvoel me er wel wat "kleintjes" bij maar ...zij kunnen ook niet zwemmen dus ...

  21-11-2017 om 17:21 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WE ZIJN VERTROKKEN ...
  Maar tis nog op t' gemaksje. Vorige week driemaal bike en run. Deze week ook het zwemmen hervat. Viel al-bij-al nog mee maar tis nog peanuts in vergelijking met onze sessies deze zomer in de pit. Dat was nog eens zwemmen ... maar het meest positieve is dat hartslag deftig naar beneden gaat en het lopen al op "iets" trektVery Happy . Een eerste testje zal op 9 december zijn hier met de Duinenloop 11k met serieuze zand/helling stroken. Maar tis toch nog pril en de big shots komen er veel later nog aan ... maar tis goed voor tkopje ... zondag eerst nog MNR laten nemen want "rug" moet vast worden nagezien ... en tegen dan weet ik of mn sponsor het "echt" ziet zitten voor ...KONA !

  16-11-2017 om 15:06 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  01-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MN RESTART ...

  valt niet mee. Junkfood fretten, rug/bekken die vastzit en moet worden verzorgd, en vooral ... teveel junkfood en niks-doen ... dat was de maand oktober ... en dus valt mn restart inderdaad niet mee. Pols veels te hoog, zeker 10 slagen meer dan normaal op trainings niveau ! Gewicht kleine 2 kilootjes meer dan na Barcelona ... maar de ervaring zegt me dat dit een steeds jaarlijks wederkerend fenomeen is, MOET zijn ! we zijn tenslotte geen profs, sorry voor wie hier niet meer akkoord is !

  Nu dus, vandaag 1 november ... time to wake up ! Het weer laat biken toe en ook het lopen wordt heropgenomen, met wat straat/duinenloopjes in tprogram de komende maanden. Het zwxemmen nog niet voor deze week wegens teveel "binnenlanders" in het zwxembad. Maar vanaf toekomende wee ...En toekomend jaar, mn program intussen gekend, ook de RONDE wil ik nog eens rijden ... en mn sponsor gesproken, hij meent het écht, hij wil naar Hawaii, dus I'll give it a try in NICE or Barcelona !

  01-11-2017 om 18:02 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FAREWELL TOUR

  Al mijn favoriete zangers/groepen doen wel eens een FAREWELL TOUR, of houden er nooit mee op - Rolling Stones -  Bob Dylan is dan weer bezig aan een "Never Ending Tour" , toekomend jaar ga ik naar de founding father van Pink Floyd (Roger Waters) kijken ...enz ... ben wel geen muziekant van dat caliber (help) maar ik speel "wa" gitaar en ... doe toekomend jaar mijn FAREWELL TOUR.

  Inderdaad gisteren de grote Marino VH ontmoet en een leuke babbel mee gehad. Op zijn vraag wat ik nog eens wil doen was mijn antwoord .... NICE ... en snel was zn antwoord "dan moet je da dan doen " !!! Terug thuis voorgelegd aan de chef/sponsor ... en tot besluit gekomen dat ik toekomend jaar voor de ALLERlaatste keer NICE doe en als afsluiter (ergens nr 35 ..) BARCELONA !!! en daarna niks meer van die 140.6 dingen !!!

  ps - mn coach/mentor begeleider in Barcelona wordt mn vriend sedert Lanza 2009 .... Wilfried C. als mooi afscheid van onze samenwerking !!!

  27-10-2017 om 14:56 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEWE AGE-GROUPER

  Sorry volgers/sters ... teveel moeten trainen ... geen tijd voor up-dates ...

  Intussen Ironman Barcelona achter de rug ... een prachtwedstrijd ... mooie lokatie ... zacht weer ... zacht lopend fiets/loopparcours ... helaas zwemmen waar ik zoveel aan heb gewerkt was NADIEN wel teleurstellend, nooit indruk gehad dat ik slecht bezig te zijn, het water was écht vlak, maar met deining waardoor ik me zeer moeilijk kon orienteren en vast teveel heb gezwommen - kan echt niet anders - op een zeker moment lag ik bijna OP het strand, en de gasten in de kano's hebben me veels telaat verwittigd om de juiste richting aan te geven ... helaas ... het fietsen liep als een trein, tijdens de twee ronden van 75k  met een super 30k erachter ! Voedingsplan werkte schitterend (na 20k zoetekoeke/na 30k 1 gel ) na 50k idem en na 60k nog een gel - daarna na 75k eigen ravito genomen met een extra coca cola bus en opnieuw de 20k/30k schema aangehouden ... tijd inclusief stop om zak aan te nemen 6.10 ... voor mij great ! en zonder stayeren want er vlogen nogal wat pelotons rond daar ... het lopen ...echt zeer lang gelden dat ik zooo heb gelopen tot ... ja tot ... ergens 29k de pijn in lies/bekken niet meer te harden was (twas al begonnen aan het 21km punt) net of er' een elektrische draad was gespannen ...  dus helaas ...GAME OVER en mn eerste DNF ... spijtig/shit/noem het ... mn dokter gezien en blijkt dat mn bekken volledig vast zit ... wat wil je dan ...

  Intussen bezig met "kraker" alles terug op plaats te krijgen ... plannen te maken ... kas op te vreten ...

  En de plannen zijn niet min ... te beginnen op 26 april de 70.3 Ironman in Marbella, vandaag als verjaardagsgeschenk ingeschreven voor halve van Gravelines en dan mn Ironman ... daar ben ik nog niet uit ... begin November ligt da vast ... tzal gan tussen Maastricht en Barcelona ...indien Maastricht komt er nog 70.3 Lanzarote achter ...Barcelona zou wel eens de wipplank kunnen worden voor ...KONA 2019 !!!!

  23-10-2017 om 18:12 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BARCELONA ....

  weer een aanslag door die "Fucking Arabs" ... nu in Barcelona ... tis precies of ze het nu ook op ONZE sport hebben begrepen. Na NICE vorig jaar nu Barcelona ...en de volgende keer ...KONA ? Who knows ...

  Maar ook ik zat bijna met een (iets kleinere) catastrofe in Barcelona ... nadat de oorspronkelijke datum zondag 1 oktober niet haalbaar meer was voor de organizatie wegens Catalaanse verkiezingen, werd het nu dus zaterdag 30 september, een dagje vroeger. Nog steeds geen probleem wij zouden op vrijdag rond 10uur in Barcelona toekomen, ni ideaal, kort voor race ...maar gisteren (gelukkig bestaat FB) op de Ironman Barcelona Journey een onrustwekkend bericht " tot einde dit jaar tientallen stakingsdagen op Spaanse luchthavens" ...ook op 29 september ...help help ... wat nu, doortrainen en het risico lopen totaal telaat in Barcelona aan te komen ...gelukkig hebben wij thuis nog een reisagente - dochtertje - en gisterenavond DE oplossing gevonden ... kunnen vlucht omboeken naar woensdag én er is plaats in ons voorziene hotel ... eind goed al goed ...nu nog enkel de finish halen !!

  19-08-2017 om 11:21 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RUSTIGE WEEK ....
  zei de coach ... maar denk dat ik aan toch 13uur zal komen, maar heb toch kunnen genieten van  twee ZEROdagen  ...12km gezwommen dank aan maat Benny - van zwemhater tot zwemfreak - deze week viermaal de "pit" in telkens voor 3km (hijzelf doet er dan nog 300 of zoiets bij) rustiger gedaan met lopen slechts driemaal, maar was in orde, met het fietsen zit ik aan de 3uur grens, vanaf toekomende week op naar de 4uur. Morgen nog een brick op het program, uur zwem/  2uur bike en 6km run ... wordt je gi da nooit moe vraagt madam soms .. tja wa zeg je dan, Clapton speelt ook nog iedere dag op zn gitaar zekers ... allez nog 7 weken tot Barcelona .... by the way racenummer is 4 9 9 ... enne eerste voor 2018 ligt al vast ...kick off in Marbella voor de 70.3 op 29 ....april ... en einde wordt Lanza eerste weekend september voor mn kwalificatie WK 70.3 in NICE ....september .....2019  !!! see you there

  12-08-2017 om 16:51 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORTDOEN ZEKER ....
  Veel "nieuw" nieuws is er niet tenzij ... alles best ok, ni meer ni minder, goed dus. Niet juichen want vorige week wat rugpijn, nu terug normaal. Zwemmen in de "pit" opperbest, met fana's als Benny - tot paar jaar terug zwemhater - en een "binnenlander" Patrick, maar ene met wel al wat Ironmans op palmares.  Steeds aangenaam als je gezelschap heb in die open water plas. Vorige weel en ook deze toch 9000m gezwommen, vanmorgen was het wel eventjes dobberen. Biken voor tmoment tot sessies van 3uur, kheb nog augustus en september voor "ietsje" langere dingen, maar het bolt goed. Lopen iets minder door rugblokkade, maar ik doe vanavond toch de 10miles in Wenduine, moet kunnen ... en toekomende week ? ... verder doen zekers ?

  28-07-2017 om 11:20 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRAVELINES
  Voila, de tweede van dit jaar zit erop. tWas dit "maar" een halvetje maar toch ... die telt mee op het palmares. Gravelines, ieder jaar synoniem met regen, dit jaar ... bij vertrek thuis weer van dat, en bij aankomst ook weer serieuse regen ! Allez tis weer vandat, maar gelukkig voor niet lang en eindelijk konden wij zwemmen bij droog weer maar frisjes ... een goeie zwem gedaan, goed gevoel maar toch 40 minuten onder weg, bij thuiskomst onmiddellijk mn nieuw "speeltje" gecheckt en blijkt dat ik 2400m heb gezwommen, kdacht het al dat ik uiterst rechts aan zwemmen was ... maar geen probleem voor mij ...na een trage switch direkt in goe ritme met rugwind tot klim bij de Moulin van Watten, daarna kopwind tot finish en dit tweemaal, de 90k netjes in 3uur afgewerkt, flink voor mij ... dan nog de halve maraton in 1.55 uitgelopen , niet-meer-niks-minder ! Dat heet dan content zijn ... nooit in problemen, geen kwetsuren ... niks ... weer naast gasten gelopen jonger dan mn dochter ... Keep on !

  03-07-2017 om 15:09 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAMPIOEN

  Vrijdag ben ik ook in de galerij der kampioenen beland. Niet zomaar een kampioentje van één dag genre Benoni B / Preben vh / Jurgen R en anderen, neen een échten kampioen, namelik deze van West Vlaanderen op de halve maraton. Na nazien van de uitsdlag stond inderdaad 1/65+ naast mn naam dus ... en omhet met Boma te zeggen "kampioen zijn is plezant " !

  ps - dat kwartje zaterdag in Brugge zal ik - zelfs als kampioen - aan me laten voorbij gaan, liever deze week nog een deftige 15uurs naar Gravelines toe (en dit is niet voe te lachen !!)

  21-06-2017 om 11:57 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRAVELINES J'ARRIVE

  Eerst wat woordjes over mn weekje ANNECY waar de ALPMAN doorging. Was dus gevraagd door "vriend" uit Arlon - een waal dus - om hem te helpen. Deze triathlon noem ik eerder een survival, om 5.15 moesten de deelnemers ( een 250tal, vorig jaar oktober slechts 100 ) van een boot het wqater in en om 5.30 werd de 3800m gezwommen (enige normale) daarna dus 180k fietsen op een Tour etappe parcours. Tweemaal de col de Semnoz 2de categorie en nog een andere nog zwaardere de col des Pres, mn maat doet in NICE ergens 5.30 op het fietsen nu ... 9uur ... zn maraton dan in 6.30 uur ... ikl vous faut encore du sable/moet er nog zand zijn ! eindtijd ...16.30 ... ikke bij dit alles om 3uur opstaan en een maraton meegereden op een VTT !

  Maar ... van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook te trainen, tweemaal 2000 gezwommen in het prachtige meer van Annecy met zacht water en viermaal 3uur de bike op, 2.30 op een zéér mooi fietsparcours - verkeers vrij - langs lac gevolgd door 30' klimmen tot halfweg col de Leschaut ! goed getraind ... want het zal nodig zijn met alles dat ik weer nog moet, te beginnen met de halve marathon van Vlaanderen morgenavond in Torhout, gevolgd door .... het kwartje van Brugge  toekomende zaterdag ! Een kwartje ??? ja tis inderdaad al geleden van in de jaren negentig - we betaalden nog in Belgische franken ergens 1000 - maar mn vriend is gekwetst en ik zal in zn naam dit nog eens ... "proberen uit te doen ! "  en de week erna dan de halve van Gravelines !!

  15-06-2017 om 12:17 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADIOS IRONMAN LANZAROTE

  Vorige zaterdag afscheid genomen van de Ironman Lanzarote ...(de 70.3 bestaat wél nog ...) Ondanks de vele aanmoedigingen en tekenen van respect denk ik niet hier nog te starten ... het begon al vorige donderdag bij het zwemmen ... NOOIT meegemaakt zulken wind, geraakte met moeite aan de eerste zwemboei en had er na 20 minuten al genoeg van, en trok met de gedachte van "wat wordt dat hier zaterdag" terug naar mn hotel. Daarna nog bike ritje gepland. Waar ik normaal 40k ga rijden ook na 30minuten terug ! Rukwinden en gevaarlijk langs de baan ... Donderdagavond zat "het" echt niet goed ... vrijdag gans de dag over niks anders dan vento/wind geklapt met iedereen die ik tegenkwam van onderhoudsman zwembad hotel tot receptie mensen en iedereen beloofde ... meno vento sabado ! maar was dat maar zo ...

  Zaterdagmorgen natuurlijk eerste werk vanuit kamer bomen in oog nemen, en ...waarempel er stond GEEN wind om 4.45 !! maar eens aan de startzonde met de gekende chaos bleek de wind toch ook opgestaan ... bij het zwemmen had ik een goed gevoel maar was erg verbaast toen ik na lap 1 mn tijd zag ... 42' che ??? normaal is dat 38' ... en vanaf lap 2 begon ik meer en meer een stroming te voelen ook mn eindctijd van 1.25 was véél langer dan anders  .. en dan moest het "beste" nog komen ... de wind was intussen beginnen aantrekken tot 5Beaufort en kon het afzien beginnen.... waar normaal rugwind(je) staat stond nu een kopwind enz enz ... de rugwind vanaf Mirador was nu ...inderdaad ook kopwind ... in Tahiche zag ik het bepaald niet meer zitten .. reed nog aan 7 per/uur tegen een wind die aan 50 per uur blies ... eens te meer de schandalige rotstreek in Nazareth verwenst ...hoe is het toch mogelijk dat we daarover moeten rijden ... precies of hier tanks manoeuvers hebben gedaan ... SCHANDE Ironman !!! het lopen ... man oh man ... warm hot ... en ook nu was het mentaal tot op de bodem gaan, met het nieuw loopparcours - ni/te/doen - lopen tot aan Arechife was niet de beste keus ... langs het vliegveld kerosine opsnuiven en geen kat langs de kant ... een eerste ronde van 30km ook niet ok ... maar ik had het mooie finishers T-shirt gezien en wilde deze écht hebben ... na veel afzien lukte het me dan toch ... who dares wins !

  Nogmaals veel respekt gekregen van vele deelnemers ... maar aan alles komt een einde ... ook mn Ironman Lanzarote palmares ... een negende komt er niet !!!

  25-05-2017 om 19:08 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LANZA here I come !

  tIs zaterdag were van dadde ...Ironman Lanzarote ... voor de ACHTSTE keer ... hoeveel keer heb ik dit kelere-eiland al verwenst tijdens deze race ... maar ik kom steeds terug, en met graagte  ! Aan mn voorbereiding zal het niet liggen, perfekt gedaan wat gedaan moest worden, misschien ietsje minder gezwommen, alhoewel laatste week toch tweemaal de "pit" in, donderdag nog koudjes, vanmorgen was het al vele beter ... no worries. kZie het beslist zitten, dus tkomt in orde !

  Zondag een basket-reunie meegemaakt met de ploegmaats waarmee ik 40jaar terug het Kampioenschap won, best aangenaam, alleen ... da basket dat ik vroeger heb gegeten en gedrtonken , is mijn wereld niet meer ! en die gasten weten écht niet wat wij triathleten moeten doen - het ganse jaar door - aan training en opoffering ... het resultaat is dan ook zichtbaar ... twee super-fitte gasten (maat Benny was er ook als former shooting forward ook) de rest ... dik- buikige bierslurpers/BBQ worsten vreters (sorry) maar ietsje meer genieters (?) ook onze Yank - thans Canadian - pAUL Sir was er ook .. tof van die gast deze reis te maken ...

  Allez ... follow me on Ironman livestream zaterdag ... racenummer 4 2 0  16-05-2017 om 18:14 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERKOUDEN ...
  en da valt niet mee. Reeds vorige week vrijdag na mn laatste Ardennenrit voelde ik me niet 100%, was het de regen en wind op mn kop misschien, in elk geval zaterdag netjes huistoe gekomen, geen Rosier+Maquisard meer op-gereden. Zondag nog wel winderigr 60k en maandag RUST. Dinsdag prima koppel 70K/ 35' run erachter maar s avonds beslist om dokter op te zoeken wegens teveel hoeste, direkt ..Antbiotica gekregen en RUST ... zeker niet ideaal met Lanza zo kortbij, vooral niet voor het kopje .. vandaag al wat beter maar ga niks forceren, morgen "zou" warmer worden ... wil toch nog een ultra lange bike doen, dus we zien wel ... het zwemmen is intussen ook teruggevallen .. en in de pit ?? tzal voor achter Lanza worden vrees ik, temperatuur veels te laag ...

  05-05-2017 om 14:59 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BATTLE OF THE ARDENS

  Trainingsstaagetje in de Ardennen achter de rug. Waarom de Ardennen ? en waarom die Battle of ? Wel hierom. Wat vele Vlamingen/Belgen niet weten of vaagjes, is dat in dit deel van de Ardennen waar ik dus graag vertoef om te trainen, een van meest gruwelijke gruwelijke slagen uit WOII zich heeft afgespeeld. Op 16 december 44 had Dolf immers het startschot gegeven voor een ultieme poging de geallieerden te stoppen,de haven van Antwerpen te bereiken en aldus hun toevoerlijn af te snijden en finaal om een vrede af te spreken ! De Amerikanen in de Ardennen waren nieuwe rekruten zonder ervaring, de Mof had jongetjes van 16 en ouderen van 50 in de strijd gegooid samen met fanatieke SS-ers ... aanvankelijk leek het plan te lukken wegens onderschatting door de Yanks .. en weldra stonden de moffen terug in Stavelot/Bastogne ... slechts met inzet van hun elite parachutisten van 82nd en 101st Divisie en véél tanks/vliegtuigen werd het offensief finaal na ...één maand finaal gestopt. Vele slachtoffers langs beide zijden en ook vele burgerslachtoffers door bommen en represailles van krapuul van de SS ... in Stavelot/Wanne/Bande ... en na een slachtpartij in Baugnez op krijgsgevangen !

  In dit deel van de Ardennen ga ik graag trainen en de boys groeten langs de vele herinnenrings plaatsen. Deze week dus ook ... woensdag begonnen in Coo naar Werbomont ( startplaats van de 82nd Para) via Les Forges naar Wanne en terug naar Stavelot. Donderdag naar Baugnez - gestopt/gegroet ongelukkigen - en via Vielsalm naar hotel goed voor 4 uur. Gisteren, koud en regen, naar Manhay via de Col des Vilettes (436m !!) 2.30 uurtjes later moe terug ... en vanmorgen met keel/koppijn en hoestend opgestaan ... klein fiaskootje ? zal zo erg niet zijn maar toch, op dit moment liever geen risico's nemen ... toekomende week nog een zware want binnen drie weken ...

  29-04-2017 om 16:52 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOG 30 DAGJES !!!
  Inderdaad nog 30 dagjes en "the heat is on " ! Ironman Lanzarote ... kdenk dat ik op dit uur 16.20 - wel al aan de maraton zal bezig zijn ... t MOET gvd !!! Serieus, dus nog 30 dagjes en tkomt in orde, ben ik zeker van !!! trainingen verlopen 100% goed, geen kwetsuurtjes, zaterdag een pittige straatloop 9.6k in 45', vanmorgen een 5 uur bike na een serieus koppeltje gister, en zondag een halve maraton in Damme, volgende week op klimstage in de Ardennen, enkel spijtig dat het nog vééls te koud is voor Pit-zwemmen .... en, na mn nieuwe wetsuit ook een nieuw speeltje extra gekregen : een bescheiden Polartje M4OO, had dit al vééél langer moeten aanschaffen, wist echt niet dat je er zoveel mogelijkheden mee kunt doen, echt stimulerend ! En om mn dag volledig goed te maken = lees zonet dat vanaf toekomend jaar september er in NICE ook een 70.3 wordt georganiseerd, en in ...2019 daar ook het WK 70.3 zal doorgaan ... doelen genoeg om eens op een WK te starten, dan zal ik intussen bij de ...70age group zitten !!! Dus ook voor 2018 zijn de plannen al gekend, Ironman NICE (laatste keer) en ofwel NICE/LANZA 70.3 kwestie van me te qualificeren... tleven kan mooi zijn !!!

  20-04-2017 om 16:34 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 05/11-11/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 10/07-16/07 1978
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Over mijzelf
  Ik ben NORBERT HALLEMEESCH
  Ik ben een man en woon in 8450 BREDENE (BELGIE) en mijn beroep is Ex-transportplanner nu ....full time triathlete zonder sponsor !.
  Ik ben geboren op 23/10/1948 en ben nu dus 70 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Gitaar spelen, muziek, sporten......
  Ex basketter werd in 1984 triatleet ! Na 10x Almere en 14 IRONMANS nu tijd vr KONA via IRONMAN KOPENHAGEN in 2014 !

  Inhoud blog
 • PRIL
 • PLANNEN
 • IRONMAN BARCELONA
 • BARCELONA .... Llevamos
 • BARCELONA ... twordt krap ...

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!