Nieuwsbrief Bertrand Demiddeleer
Foto

Bertrand op het net
  • blog
  • web
  • sp.a Halle

  • contact

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    03-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari 5

    Heraanleg ringweg Halle

    De gemeenteraad van Halle heeft zijn goedkeuring gegeven aan de plannen voor de herinrichting van de N203/E429.   De ringweg rond Halle die de snelweg naar Parijs met die naar Doornik verbindt.

    In afwachting van het voltooien van de studie van de Administratie Wegen en Verkeer voor de totale hervorming van de N203a tot hoofdweg, werd een project opgestart voor het wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken. Het project had aanvankelijk enkel betrekking op het kruispunt Rodenemweg, maar de stad heeft nu geopteerd ook de kruispunten Nijvelsesteenweg en Halleweg in de studie te betrekken, teneinde tot een geïntegreerd en volwaardig project te komen.

    Niet iedereen tevreden

    Met de voorgestelde plannen is echter niet iedereen tevreden. Buurtbewoners van de Nijvelsesteenweg vrezen immers dat met de heraanleg zij de dupe gaan worden van de hele zaak, doordat er heel wat meer verkeer te slikken zal zijn en de verkeersonveiligheid  zal toenemen.

    Hun vrees is dat de chauffeurs die naar Brussel moeten de Nijvelsesteenweg gaan kiezen in plaats van de landingsbaan. Wat zij willen is dat de landingsbaan doorgetrokken wordt, zodat er geen lus meer moet gemaakt worden om op de autosnelweg te komen.

    Weer een sp.a-amendement goedgekeurd

    Zowat alle politieke fracties konden zich vinden in het protest van de inwoners van de Nijvelsesteenweg. Echter alleen sp.a diende bij monde van Marc Snoeck een amendement in dat voorziet dat men bij de herinrichting van de Nijvelsesteenweg snelheidswerende middelen plaatst.  Voor de tweede keer reeds werd in deze legislatuur een amendement van de oppositie goedgekeurd.  Niet toevallig twee keer van de sp.a.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari 4

    Prijsstijgingen stoppen

    Voedingsmiddelen worden steeds duurder. Vele gezinnen kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen. sp.a wil deze abnormale prijsstijgingen van levensnoodzakelijke producten een halt toeroepen.

    Voor sp.a-fractieleider Peter Vanvelthoven kan het niet langer dat stijgende grondstofprijzen onevenredig aan de consument worden doorgerekend. Daarom hebben Peter Vanvelthoven en Dalila Douifi een wetsvoorstel ingediend.
    Het sp.a-wetsvoorstel voert een mechanisme in dat ervoor zorgt dat een breed gamma aan producten, en zeker de voedingsproducten, worden gecontroleerd op abnormale prijsstijgingen. De prijzencommissie moet vervolgens zeggen hoe de onredelijke prijsstijgingen moeten worden gecorrigeerd. Hoog tijd, volgens Peter Vanvelthoven, want bijna alle levensmiddelen zijn het voorbije jaar een pak duurder geworden. Dat blijkt ook uit een rapport van Test-Aankoop. Op één jaar tijd werd brood 7 procent duurder en margarine 10 procent. En volgens de supermarktketens zullen de prijsstijgingen alleen maar groter worden.

     Peter Vanvelthoven: “Niet enkel gezinnen met een laag inkomen of alleenstaande ouders worden hierdoor getroffen. Doordat het leven zo duur is geworden, is voor veel gezinnen besparen een dagelijkse bezigheid geworden. Er moet dus dringend iets gedaan worden om de koopkracht van de mensen te herstellen. Machteloos toekijken is voor sp.a geen optie. Ook voor premier Verhofstadt is het verhogen van de koopkracht één van de dringende dossiers die moeten worden opgelost.”
    De prijsstijgingen versnellen eerder dan dat ze vertragen. Ook steeds méér levensnoodzakelijke producten worden duurder. Uit recente studies blijkt bovendien dat de prijsstijgingen van de producten veel groter zijn dan de prijsstijging van de grondstoffen. De gestegen grondstofprijzen worden onevenredig doorgerekend aan de consument. Dat bleek uit een recent Vlerick-onderzoek. Deze oneerlijke praktijken wil sp.a-stoppen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari 3

    De ‘hangar’. Het probleem blijft bestaan

    Weldra stampt  carnaval  de lente weer uit de grond.

    Ieder jaar weer slagen de Hallenaren erin er een spetterend en oogstrelend feest van te maken.  Hopelijk mag dat altijd zo blijven, want het dossier van de hangar en de nood eraan blijft als een spook  boven de carnavalwereld hangen.  Het is echter vechten tegen de bierkaai, want bij de stad, noch bij Halattraction, vindt men een luisterend oor.  Toch zal ik blijven pleiten voor de realisatie ervan.  De druppel in de steen zal na lange tijd effect hebben.    Ik zal die druppel zijn!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari 2

    Nieuwjaarsdrink Devlemincklaan

    Samen met de buren van de Devlemincklaan organiseerde ik een nieuwjaarsdrink op het nieuwe jaar.
    Gewoon
    gezellig samen  babbelen en elkaar een beetje beter leren kennen. 
    Het zou in meer straten en wijken moeten gebeuren.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari 1

    Hoe zit het met het zwembad?
    Op gebied van patrimonium leert de strategische meerjarenplanning die Halle goedkeurde dat men heel wat wil investeren in het zwembad dat er op Nederhem moet komen. Er zijn echter nog wat problemen.  De grond is nog geen eigendom van de stad en er zijn nog tegenslagen op juridisch vlak. Financieel zijn er waarschijnlijk wel al voldoende reserves aangelegd.Toch is het vreemd dat voor de realisatie van het zwembad het eerste bedrag slechts ingeschreven staat voor 2012. Men kan zich ook afvragen waarom er niet verder gewerkt wordt aan de spaarpot waarmee men begonnen was.. Er moet ook geld voorzien worden voor de exploitatie. Een berekening leert ons dat men hiervoor ongeveer 200.000 euro per jaar zou moet voorzien.


    30-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.november-december 4

    Plannen tegen wateroverlast.

    Een slag in het water?

     

    Begin oktober stelde de gemeente de plannen voor tegen de wateroverlast die Halle regelmatig teistert.  Plannen die eigenlijk niet nodig zouden moeten zijn omdat de burgemeester, wanneer de stad te maken heeft met overstromingen, reageerde dat er eigenlijk niets aan de hand is, want dat het telkens ging om uitzonderlijke stortregens. Als het echter zo vaak gebeurt als in Halle, kan men bezwaarlijk spreken over uitzonderlijk en dus moest er iets gebeuren.

    De gemeente stelde dus zijn plannen voor.  Voor zowel Halle Centrum, Lembeek als Buizingen.

    Men wil het water rond het centrum centraliseren aan de Groebegracht.  Daar had men eerder moeten aan denken, want vroeger was dit een natuurlijk wachtbekken.  Nu volgebouwd met parking en grote handelszaken.

    De deelgemeenten

    In Lembeek wil men een collector van Aquafin bouwen, maar daar moet de Vlaamse overheid een Milieu-effectenrapport afleveren.  Dit is weer een handelswijze die de burger de indruk wil wekken dat de gemeente, net zoals bij het leemontginningsdossier, er wel iets aan wil doen, maar eigenlijk door hogerhand wordt tegengewerkt. De realiteit is dat dit geen oplossing is.

    In Buizingen wil men via de Groenstraat en Eizingendorp het water in een wachtbekken kanaliseren in de wei naast het park en men wil een overtromingsgebied langs de beek die er loopt.  Dat lijkt eenvoudig. In het verleden werden er echter al aanpassingswerken uitgevoerd in Buizingen en sindsdien zijn de problemen alleen maar toegenomen. 

    sp.a Halle afwachtend

    Andere oplossingen worden gewoon genegeerd.

    Het is een noodzakelijk feit dat men iets aan de problemen doet en het wordt hoog tijd, maar men kan zich dus terecht vragen stellen bij de oplossingen die vooropgesteld worden.

    Sp.a Halle neemt een afwachtende houding in betreffende dit dossier, want de uitleg is nu wel verschaft, maar we hebben nog niets op papier zien staan.  Ondertussen zullen we dit dossier met de huidige kennis van zaken alvast aan een kritisch onderzoek onderwerpen.  Het laatste woord is hierover nog niet gesproken.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.november-december 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nationale, provinciale en Halse voorzitterswissels
    foto: Danny Leemans; voorzitter sp.a Halle

    Met het oog op de toekomst zijn er binnnen de sp.a een aantal nieuwe voorzitters verkozen.  De slagkracht zal vergroot worden en de toekomst sociaal aangepakt.  Op nationaal vlak heeft Caroline Gennez de fakkel overgenomen van Johan Vandelanotte.  Wie haar kent weet dat het een slagkrachtige dame is.  Een poesje om niet zomaar zonder handschoenen aan te pakken.  De ondervoorzitter is de alomgeprezen Dirk Vandermaelen.  Bruno Tobback is verkozen tot nieuwe voorzitter van sp.a Vlaams-Brabant. De lokale afdelingen schaarden zich met grote meerderheid achter hem.  Een krachtdadig man die weet wat hij wil en waar het met de sp.a naartoe moet. Hij wordt in zijn taken bijgestaan door de nieuwe ondervoorzitster Else De Wachter, Vlaams Volksvertegenwoordiger uit Kapelle-op-den-Bos.
    Op lokaal vlak tenslotte verkoos sp.a Halle al een paar maanden geleden Danny Leemans als nieuwe voorzitter.  Een man met een groot politiek potentieel en inzicht, die weet wat er leeft, want hij is ook fractieleider in het OCMW.  Als ondervoorzitster werd An Vanzeebroeck verkozen.



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.november-december 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    sp.a Halle-Vilvoorde vraagt oprichting nieuw crematorium


    foto: internet, site sp.a

    De lokale sp.a-mandatarissen van het arrondissement Halle-Vilvoorde hebben overlegd over de toekomst van Havicrem, de intercommunale die instaat voor het beheer van het crematorium in Vilvoorde. De voornaamste bezorgdheid van de mandatarissen is en blijft dat de uitvaartplechtigheden in een intergemeentelijk crematorium gebeuren op een respectvolle en ethisch verantwoorde manier en tegen een betaalbare prijs.
    Het dispuut tussen de intercommunale en de eigenaar van de installaties (de DELA-groep) bevordert de goede werking van het crematorium zeker niet.  Niet minder dan 87 % van de inkomsten moeten ingevolge de bedongen huurovereenkomst doorgestort worden aan de Nederlandse holding DELA.
    Naar het voorbeeld en de goede werking van openbare crematoria zoals b.v. in Lochristi, Wilrijk en Turnhout pleit sp.a ervoor dat Havicrem resoluut werk maakt van een nieuw crematorium in Halle-Vilvoorde. Dit nieuwe crematorium moet beheerd worden door een zuiver intergemeentelijke structuur, weliswaar zonder privé-partner die onredelijke eisen stelt.

    De sp.a-mandatarissen zijn er zich van bewust dat de concrete realisatie van een nieuw crematorium de nodige tijd zal vergen, o.m. wat betreft het verkrijgen van de nodige vergunningen. Ze zijn er eveneens van overtuigd dat die stap nu moet gezet worden om ten laatste na afloop van de huidige overeenkomst met DELA over een degelijk en goed uitgerust crematorium te kunnen beschikken voor de regio.
    In het op te maken bedrijfsplan moet, gezien de mobiliteitsproblematiek, tevens rekening gehouden worden met de mogelijkheid om in het zuiden van het arrondissement de nodige voorzieningen op te richten (plechtighedencentrum of beperkt crematorium).
    Ondertussen pleit de sp.a er voor dat Havicrem en de DELA-groep een evenwichtige samenwerking nastreven. Gelijktijdig moet er absolute duidelijkheid worden gecreëerd omtrent de recente kritiek inzake het beheer van de intercommunale en moet de garantie worden geboden dat Havicrem als een goed huisvader wordt beheerd.



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.november-december 2

    Belgische gezondheidszorg verzwakt.


    Een van de aspecten uit de analyse van de terugval van de sp.a is dat de socialisten eigenlijk de dupe zijn van hun goede werk, van hun eigen succes.


     De socialisten zorgden ervoor dat de Belgen het momenteel op sociaal vlak goed hebben en daardoor verleggen de mensen hun belangen naar meer individualistische en liberale factoren.

    Men mag inderdaad niet ontkennen dat de werkloosheidsuitkeringen goed zitten, er zijn vele mogelijkheden om op een of andere manier een financiële of andere ruggesteun te verkrijgen, wanneer men zijn werk verliest of wanneer men tijdelijk uit de job stapt, de gezondheidszorg is zeer goed geregeld. 


    De Belgische gezondheidszorg is dit jaar gezakt naar de tiende plaats in de Euro Health Consumer Index, een Europese rangschikking die de gezondheidszorg van de landen beoordeelt vanuit het oogpunt van de patiënt.   De EHC-Index wordt opgemaakt door Health Consumer Powerhouse, een van oorsprong Zweedse organisatie die consumenten informatie verstrekt over gezondheidszorg. De rangschikking houdt rekening met 27 indicatoren, gegroepeerd in vijf grote categorieën.

    België gaat achteruit

    Met 701 punten tuimelt België dit jaar van de zevende naar de tiende plaats. Ons land scoort de beste punten van de klas inzake de wachttijden voor patiënten, maar de organisatie stoort zich vooral aan de trage goedkeuringsprocedures voor de terugbetaling van nieuwe medicijnen.

    "Om de consumenten van de gezondheidszorg beter te dienen, moet België de termijn voor de invoering van nieuwe medicijnen in het systeem van terugbetalingen radicaal verkleinen", meent voorzitter Johan Hjertqvist van Health Consumer Powerhouse.

    Een taak voor de sp.a

    Geen enkele centrum- of rechtse partij vindt dit belangrijk genoeg om aandacht aan te besteden, nochtans staat onze toekomst op het spel. Er is dus voor de linkse partijen in het algemeen en de sp.a in het bijzonder nog veel werk in het verschiet; want wat goed is kan zeer snel weer vernield worden. 

    Met de huidige  herstructurering van de partij mag men hopen dat er zeer sterk zal gewaakt worden over het behoud en de verbetering van onze gezondheidszorg. 

    Onze sociale zekerheid mag in geen geval zwaarder

    tot dragen worden.

    Daar kan en moet de sp.a voor zorgen!


    01-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september oktober 2
    Te veel druk in het onderwijs
    Te veel druk in het onderwijs

    Veel te veel dingen worden bedisseld boven de hoofden van de leerkrachten en de directies.  Vaak door mensen die geeneens pedagogische ervaring hebben. De inspectie vraagt niet naar leerstof, maar naar eindtermen.  De dingen die de kinderen moeten kunnen op het einde van een cyclus.  Als die dan van tevoren op papier staan is dat administratief in orde en of er in de praktijk iets mee gebeurt vraagt niemand zich af.

    De leerkrachten weten ook niet meer hoe het officieel moet. Plots komen er nieuwe inzichten en regels die van bovenaf worden opgelegd.  Pedagogische begeleiders en inspectie geven tegenstrijdige richtlijnen.  Pedagogische begeleiders en pedagogische begeleiders geven tegenstrijdige informatie.

    De balans is doorgeslagen.  Leerkrachten moeten zich voortdurend verantwoorden.  Ik ben in principe niet tegen verantwoording, maar het is geen garantie voor kwaliteit.  Op papier bewijs je wat je wil. Nochtans krijgen we steeds van overal de boodschap dat leerkrachten dénken dat deze administratie nodig is.

    Nutteloze administratie

    Veel van die zaken zijn nutteloze administratie om “in orde te zijn”.  Meestal dragen ze echter niet bij tot de hoofdtaak van het onderwijs, laat staan aan de kwaliteit ervan.

    Eigenlijk evolueren we zo, dat goed onderwijs in de illegaliteit gebeurt.  Er zijn zoveel regels en betuttelingen dat je ze wel moet ontwijken indien je een kind echt wil helpen.

    Vaak kunnen we onvoldoende flexibel aan de problemen werken.

    Al deze regels en eisen werken als een domper op het enthousiasme en het idealisme van de leerkrachten.  Je moet een beetje buiten de lijntjes kunnen en durven kleuren in het belang van de leerling.  Een school is immers geen perfect gestroomlijnd klassiek orkest, maar een rockband waar leraren ook in zachte anarchie kunnen werken en resultaten bereiken.

    Een goede school is immers een school waar je kind zich in de eerste plaats goed voelt.

    Daar gaat het uiteindelijk om.

    Elk kind heeft zijn talenten. Een les moet  in de eerste plaats interessant zijn en de kinderen boeien.  Op het einde van de rit moeten de leerlingen veel opgestoken hebben, door zelfstudie, maar ook door overdracht.

    Alles moet ‘leuk’ zijn

    Tegenwoordig echter mag alles enkel maar “leuk” zijn.  Geschiedenis moet thematisch gebracht worden, zoals over kleding of vervoer, liefst met debatten in alle talen.  Voor mij is geschiedenis, en niet alleen geschiedenis maar ook taal bijvoorbeeld, een maatschappelijk gegeven dat je moet kunnen plaatsen in een sociale en historische context.  Pas dan kan je begrijpen waarover het gaat.  Maar alles wordt versnipperd en er moet variatie zijn.  Je kan met kinderen echter pas thematisch werken als ze een basiskennis hebben.  Leerkrachten zouden hun cursus moeten kunnen ontwikkelen op basis van hun eigen persoonlijkheid, niet op basis van dat ene handboek dat de inspectie vraagt.  Hetzelfde handboek, hetzelfde examen voor iedereen, zo werkt het niet.  In de praktijk wordt de vrijheid van de leerkracht erg beknot.  Men weigert te zien dat eenzelfde doel bereikbaar is via verschillende wegen.  Net dat wat de leerlingen moet bijgebracht worden.

    Het lijkt wel of van leerlingen geen inspanningen meer mogen worden verwacht.  We mogen ze zeker niet bruuskeren.

    Lichtje aan het eind van de tunnel is dat minister Vandenbroucke van sp.a werkt met zogehete proeftuinen.  Via deze weg wordt er wel geluisterd naar de basis. Zo blijkt dat sommige vernieuwingen in de praktijk niet te realiseren zijn.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september oktober 3

     

    sp.a wil uitleg over leemontginning Lembeek want
    "Geen voorbeeld van goed bestuur"

    sp.a Halle wil uitleg over leemontginning Lembeek

    Het Halse schepencollege deelde  mee dat de minister van ruimtelijke ordening het beroep van de stad Halle tegen de milieuvergunning voor een leemontginning in Lembeek onontvankelijk verklaarde.   Onbegrijpelijk toch dat het stadsbestuur in zo een belangrijk dossier er niet in slaagt een ontvankelijk beroep in te dienen. sp.a-gemeenteraadslid Marc Snoeck wil van het schepencollege, en meer in het bijzonder van de bevoegde schepen Mark Demesmaeker (N-VA), zo snel mogelijk te weten komen hoe dit is kunnen gebeuren.

    Dit is zeker geen voorbeeld van goed

    bestuur.
    “Gelukkig zijn er een aantal milieuverenigingen die wél een ontvankelijk beroep indienden. Wij vinden dat het stadsbestuur deze verenigingen alle mogelijke steun moet verlenen indien dit nodig zou blijken”, aldus Marc Snoeck.

    sp.a schreef hierover een brief naar het schepencollege en kaart deze zaak ook aan  op de gemeenteraad van september.

    De inwoners van Lembeek mogen niet in de kou blijven staan.  Van het schepencollege verwachten we dat ze open kaart spelen en uitkomen over wat ze echt willen met de toekomst van de leemgroeve.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september oktober 4

    School wordt betaalbaarder dankzij sp.a
    School wordt betaalbaarder dankzij sp.a

    Frank Vandenbroucke wil dit jaar alle kinderen en jongeren écht gelijke kansen geven op uitstekend onderwijs. Massa’s maatregelen rond vier grote thema’s helpen hem daarbij. Een eerste bundel maatregelen werkt o.a.  financiële drempels weg, zodat het essentiële onderwijsmateriaal kosteloos is in de basisscholen. De scholen krijgen er extra geld voor. En er is vooral duidelijkheid over welke kosten het gaat. Ook komen er meer en grotere studietoelagen in het secundair onderwijs, zodat nu een kwart van de leerlingen in aanmerking komt.  

    Maar ook  andere drempels wil de minister aanpakken.

    De drempel om naar de kleuterklas te gaan bvb. Daarom roept hij dit schooljaar uit tot Jaar van de Kleuter. Extra middelen en personeel zorgen ervoor dat het in de kleuterklas plezanter wordt dan ooit.
    De minister zorgt met nog een bundel maatregelen voor kwaliteit en vernieuwing in het onderwijs. Het gaat dan om extra aandacht voor talenbeleid. Maar ook over nieuwe eindtermen voor ICT, een samenhangend gezondheidsbeleid en de verdere hervorming van het volwassenenonderwijs.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september oktober 1

    Werken aan atletiekpiste Huizingen

    Martine Lemonnier spoorde provincie aan tot actie
    Werken aan atletiekpiste Huizingen, Martine Lemonnier spoorde provincie aan tot actie

    Begin september had het BK atletiek voor junioren en beloften plaats op de piste in het domein van Huizingen.

    Deze piste lag in het begin van het seizoen er nog erbarmelijk bij.

    Martine Lemonnier betreurt dat door het getalm van de provincie inzake onderhoudswerken het provinciaal kampioenschap van 30 juni 2007, voor pupillen en miniemen, plaatsvond  op een niet onderhouden en een niet ontmoste piste, met alle gevaren hieraan verbonden voor de kinderen.

    Provincieraadslid Martine Lemonnier vraagt dan ook dat er een onderhoud zou plaatsgrijpen met het bestuur van Olympic Essenbeek Halle om na te gaan wat er nog broodnodig is. En dat is wel wat.

     Uit het antwoord van de gedeputeerde bleek achteraf dat voor de aanvraag van een afrastering van de piste rechtover de staanplaatsen, een onderhoud aan de werpkooi voor het discuswerpen, het voorzien van toiletten voor de toeschouwers en zo meer, er nog geen planning of budgetten voorzien werden.

    Vroeger reeds aangedrongen

    Eind juni reeds  drong sp.a-provincieraadslid Martine Lemonnier aan bij gedeputeerde Dekeyser dat de onderhoudswerken dringend zouden plaatsvinden en zeker voor het BK.

    Begin juli werd de atletiekpiste dan toch gereinigd en ontmost.  Het herschilderen van de belijning werd gegund voor een totaal geraamd bedrag van 17.000 euro. De werken zelf echter werden maar uitgevoerd na het bouwverlof.  In augustus dus. Augustus 2006 indachtig was dat een groot risico.

    OEH mocht het Belgisch Kampioenschap organiseren en dat is een hele eer. Een dergelijk kampioenschap is trouwens niet alleen een uitdaging voor de inrichtende club, maar zorgt tevens voor nationale uitstraling van het provinciedomein en de provinciale atletiekpiste.

    Een goede infrastructuur en een goed verloop van een dergelijk belangrijk kampioenschap moet voor de provincie Vlaams-Brabant en haar beleidsvoerders dan ook opgevat worden als een

    visitekaartje naar de buitenwereld toe.


    Archief
  • Nieuwsbrief 31 oktober 2013
  • Nieuwsbrief januari-februari 2013
  • Rare klas
  • Nieuwsbrief november - december 2012
  • Nieuwsbrief 29 september - oktober 2012
  • Nieuwsbrief 24 september - oktober 2011
  • Nieuwsbrief 27 maart - april 2012
  • Nieuwsbrief 26 januari - februari 2012
  • Nieuwsbrief 25 november - december 2011
  • Nieuwsbrief 24 september - oktober 2011
  • Nieuwsbrief 23 mei - juni 2011
  • Nieuwsbrief 22 maart - april 2011
  • Nieuwsbrief 21 januari - februari 2011
  • Nieuwsbrief 20 september - oktober 2010
  • juni 2010
  • april - mei 2010 2
  • april - mei 2010 1
  • januari - februari 2010 1
  • januari - februari 2010 2
  • januari - februari 2010 3
  • januari - februari 2010 4
  • januari - februari 2010 5
  • januari - februari 2010 6
  • januri - februari 2010 7
  • september-oktober '09 1
  • september-oktober '09 2
  • september-oktober '09 3
  • september-oktober '09 4
  • september-oktober '09 5
  • september-oktober '09 6
  • mei - juni '09 1
  • mei - juni '09 2
  • mei - juni '09 3
  • mei - juni '09 4
  • mei - juni '09 5
  • mei - juni '09 6
  • mei-juni 09 7
  • maart -april '09 1
  • maart -april '09 2
  • maart -april '09 3
  • maart -april '09 4
  • maart -april '09 5
  • januari - februari '09 1
  • januari - februari '09 2
  • januari - februari '09 3
  • januari - februari '09 4
  • januari - februari '09 5
  • januari - februari '09 6
  • november - december '08 2
  • november - december '08 3
  • november - december '08 4
  • november - december '08 5
  • november - december '08 6
  • september - oktober 08 1
  • september - oktober 08 2
  • september - oktober 08 3
  • september - oktober 08 4
  • september - oktober 08 5
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 1
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 2
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 3
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 4
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 5
  • maart - april 1
  • maart - april 2
  • maart - april 3
  • maart - april 4
  • maart - april 5
  • maart - april 2008 artikel 6
  • januari - februari 6
  • januari - februari 5
  • januari - februari 4
  • januari - februari 3
  • januari - februari 2
  • januari - februari 1
  • november-december 4
  • november-december 1
  • november-december 3
  • november-december 2
  • september oktober 2
  • september oktober 3
  • september oktober 4
  • september oktober 1


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs