Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum
Mijn lekkerste receptjes en ideeën
25-03-2009
Welkom!
Hallo iedereen, en welkom om mijn blog!
ik ben dus Nieknijmtje, 22jaar en mama van een super enthousiaste dochter van 2jaar. Veel tijd voor hobby's heb ik eigenlijk niet, omdat ik een full-time job heb en het huishouden natuurlijk ook veel tijd vraagt. Maar er is 1 iets waar ik altijd tijd voor maak en dat is koken.
Hier zal ik proberen om wat leuke receptjes en culinaire ideeën met jullie uit te wisselen. Mijn grote passie is koken, alles wat met voeding te maken heeft vind ik gewoon SUPER!
Dus ik denk dat er wel zielen zoals ikke zijn, met wie ik deze hobby kan delen. Ik zal proberen op regelmatige basis een nieuw receptje toe te voegen, maar jullie recepten en ideeën zij natuurlijk ook welkom. Je hoeft je recept maar achter te laten als reactie en dan zet ik deze wel op de blog, met jullie naam er natuurlijk onder hé
Dit is een overheerlijk chocolade dessertje, alhoewel, is wel tamelijk zwaar omp nog als dessert te eten. Maar is echt wel superlekker....
Voor 6 pers.
1 kop bloem 1/2 kop suiker 1 kop melk 90gr zachte, ongezouten boter snuifje zout 3 theelepels bakpoeder 4 eetlepels cacaopoeder beetje vanille extract 2 losgeklopte eieren
- - - -
1 kop zachte bruine suiker 1 kop kokend water 2 eetlepels cacao
Verwarm de oven voor op 175°
Zeef alle droge ingrediënten en meng ze Gevolgd door de melk, boter, eieren en vanille extract. Meng dit goed en giet dit in 6 ingevette soufflé vormpjes. Voor de helft vol!!!!!( anders loopt alles over in je oven, nie zo plezant dus )
Strooi nu op de halfvolle vormpjes de bruine suiker met de cacao, giet er nu voorzichtjes kokend water op.
Hier enkele aperitiefhapjes die bliksemsnel kunnen klaar gemaakt worden
Gevulde cocktailtomaatjes
de cocktailtomaatjes uithollen en dit opvullen met grijze garnaaltjes of wat krabsalade
Gevulde champignons
de champignons van hun steeltjes ontdoen en opvullen met wat gemalen kaas eventjes on de grill de kaas laten smelten en klaar
Tomatenspiesjes
Kerstomaatjes doormidden snijden fetakaas in blokjes snijden op een tandenprikker schuif je het bovenste helftje van het tomaatje, gevolgd door een blokje feta, het onderste helftje van het tomaatjes en eindigen met een blaadje basilicum.
Toastje Pesto
Gewone harde toatjes met rode of groene pesto besmeren, De groene pesto afwerken met een fijngesneden stukje parmezaanse kaas de rode toastjes afwerken met enkele fijngesneden ringetjes zwarte olijf.
Witloof met grijze garnaal
Enkele blaadjes witloof wassenh en drogen ( liefst niet te groot) deze blaadjes gebrijk je als een schuitje of bordje om wat garnalen op te scheppen Gebruik bij voorkeur grijze garnalen, al dan niet wat gemend met mayonaise
Mozzarellahapjes
enkele boterhammen besmeren met wat margarine en beleggen met sneetjes mozzarella. Bestrooien met wat basilicum en oregano ( eventueel wat peper) Bedekken met een 2de sneetje brood De boterhammen zeer goed aandrukken en in droiehoekjes snijden 5 minuutjes frituren op een 160°C eventje laten uitlekken en besprenkelen met wat ( gearomatiseerde) olijfolie
1 kg bloemige aardappelen 4 stalen prei 1 snede schouderham van ongeveer 1cm dik 1 pakje fetakaas lookpoeder parmezaanse kaas paneermeel
* Was de aardappelen en snijd ze ij gelijke stukken Kook ze gaar en maak er een puree van met wat bakboter en melk.
* Was de prei en snij deze in ringen, Gaar stoven en toevoegen aan de puree samen goed door elkaar scheppen
* Snijd de ham en de fetakaas in kleine blokjes Roer deze door de stamppot en voeg wat lookpoeder en eventueel wat zout en peper toe.
* Vermeng wat paneermeel onder de parmezaanse kaas, doe de puree in een ovenschotel en strooi het kaasmengsel erover Zet evenltjes onder de grill in de oven
Deze appeltaart is iedere keer opnieuw een echte voltreffer maar eigenlijk heel simpel te maken.
voor 1 taart
1x kant en klaar bladerdeeg (rond) 1 vanillestokje 5 golden appels 175 gr kristalsuiker 3 eieren 100gr boter 35 gr maizena
Oven voorverwarmen op 180°C
*Bakvorm invetten en de bladerdeeg schikken in de bakvorm. Met een vork gaatjes in de bodem prikken
*Appels schillen en in blokjes snijden, de appelblokjes in de bakvorm storten
*De boter smelten op een zacht vuurtje of in de microgolfoven.
*De gesmolten boter mengen met de eieren, suiker, binnenste van vanillestokje en de maïzena Goed roeren zodat er geen klonters in komen.
*Dit mengsel over da appels gieten en 45min in de voorverwarmde oven bakken.
Deze taart is zowel koud als lauw-warm lekker. Wanneer je de taart lauw-warm op tafel zet, doe je dit best samen met een bolletje vanille ijs. Heerlijk gewoon.
De kippefilet in blokjes snijden, enkele koffielepeltjes pesto mengen met wat olijfolie, een scheutje balsamico en de teentjes look (enkel breken onder het lemmet van mes is ok). Dit mengsel over de kipfilet gieten, afdekken en in de koelkast plaatsen ( minstens voor 1uur)
de penne gaar koken,
uien fijnsnipperen en samen met kipfilet bakken
naar smaak wat krijden met peper, zout of nog wat pesto toevoegen en opdienen met de pasta.