Categorieën
Inhoud blog
  • Ingezakte soufflé :-?
  • Chocolade dessert....
  • Enkele aperitiefhapjes
  • Griekse stamppot
  • bretoense appeltaart
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Mijn lekkerste receptjes en ideeën

    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom!
    Hallo iedereen,
    en welkom om mijn blog!

    ik ben dus Nieknijmtje, 22jaar en mama van een super enthousiaste dochter van 2jaar.
    Veel tijd voor hobby's heb ik eigenlijk niet, omdat ik een full-time job heb en het huishouden natuurlijk ook veel tijd vraagt.
    Maar er is 1 iets waar ik altijd tijd voor maak en dat is koken.

    Hier zal ik proberen om wat leuke receptjes en culinaire ideeën met jullie uit te wisselen.
    Mijn grote passie is koken, alles wat met voeding te maken heeft vind ik gewoon SUPER!

    Dus ik denk dat er wel zielen zoals ikke zijn, met wie ik deze hobby kan delen.
    Ik zal proberen op regelmatige basis een nieuw receptje toe te voegen, maar jullie recepten en ideeën zij natuurlijk ook welkom.
    Je hoeft je recept maar achter te laten als reactie en dan zet ik deze wel op de blog, met jullie naam er natuurlijk onder hé

    Ik zou zeggen,

    tot de volgende keer en Smakelijk!!!

    25-03-2009 om 15:39 geschreven door Nieknijmtje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingezakte soufflé :-?

    Gisteren naar een etentje gegaan.
    De gastvrouw had een poging ondernomen om soufflé als dessert te serveren....

    Met alle gevolgen van dien... volledig ingezakt.

    Maar bij deze kan ik het natuurlijk niet laten zelf eens een poging te wagen om soufflé te maken.

    Dus deze namiddag ben ik op een missie... het geheime recept voor de perfecte soufflé vinden!
    Als ik deze heb gevonden laat ik het jullie zeker weten.

    En moesten jullie zelf al in het bezit zij van een goed receptje hiervoor, laat het me zeker weten hé!!

    gtrzz

    17-04-2009 om 13:25 geschreven door Nieknijmtje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade dessert....
    Dit is een overheerlijk chocolade dessertje, alhoewel, is wel tamelijk zwaar omp nog als dessert te eten.
    Maar is echt wel superlekker....

    Voor 6 pers.

    1 kop bloem
    1/2 kop suiker
    1 kop melk
    90gr zachte, ongezouten boter
    snuifje zout
    3 theelepels bakpoeder
    4 eetlepels cacaopoeder
    beetje vanille extract
    2 losgeklopte eieren

              - - - -

    1 kop zachte bruine suiker
    1 kop kokend water
    2 eetlepels cacao


    Verwarm de oven voor op 175°

    Zeef alle droge ingrediënten en meng ze
    Gevolgd door de melk, boter, eieren en vanille extract.
    Meng dit goed en giet dit in 6 ingevette soufflé vormpjes.
    Voor de helft vol!!!!!( anders loopt alles over in je oven, nie zo plezant dus )

    Strooi nu op de halfvolle vormpjes de bruine suiker met de cacao,
    giet er nu voorzichtjes kokend water op.

    En zet voor een 20 à 25 minuutjes in de oven...

    De oven niet openen tijdens de baktijd

    Warm serveren, met slagroom!

    Smakelijk!

    17-04-2009 om 13:22 geschreven door Nieknijmtje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele aperitiefhapjes
    Hier enkele aperitiefhapjes die bliksemsnel kunnen klaar gemaakt worden

    Gevulde cocktailtomaatjes

    de cocktailtomaatjes uithollen en dit opvullen met grijze garnaaltjes of wat krabsalade

    Gevulde champignons

    de champignons van hun steeltjes ontdoen en opvullen met wat gemalen kaas
    eventjes on de grill de kaas laten smelten en klaar

    Tomatenspiesjes

    Kerstomaatjes doormidden snijden
    fetakaas in blokjes snijden
    op een tandenprikker schuif je het bovenste helftje van het tomaatje, gevolgd door een blokje feta, het onderste helftje van het tomaatjes en eindigen met een blaadje basilicum.

    Toastje Pesto

    Gewone harde toatjes met rode of groene pesto besmeren,
    De groene pesto afwerken met een fijngesneden stukje parmezaanse kaas
    de rode toastjes afwerken met enkele fijngesneden ringetjes zwarte olijf.

    Witloof met grijze garnaal

    Enkele blaadjes witloof wassenh en drogen ( liefst niet te groot)
    deze blaadjes gebrijk je als een schuitje of bordje om wat garnalen op te scheppen
    Gebruik bij voorkeur grijze garnalen, al dan niet wat gemend met mayonaise

    Mozzarellahapjes

    enkele boterhammen besmeren met wat margarine en beleggen met sneetjes mozzarella.
    Bestrooien met wat basilicum en oregano ( eventueel wat peper)
    Bedekken met een 2de sneetje brood
    De boterhammen zeer goed aandrukken en in droiehoekjes snijden
    5 minuutjes frituren op een 160°C eventje laten uitlekken en besprenkelen met wat ( gearomatiseerde) olijfolie

     Voila, dit is het voorlopig

    Smakelijk!!




    25-03-2009 om 22:49 geschreven door Nieknijmtje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse stamppot

    Dit is een lekker gerechtje en heel speciaal.

    Voor 4 personen:

    1 kg bloemige aardappelen
    4 stalen prei
    1 snede schouderham van ongeveer 1cm dik
    1 pakje fetakaas
    lookpoeder
    parmezaanse kaas
    paneermeel

    * Was de aardappelen en snijd ze ij gelijke stukken
        Kook ze gaar en maak er een puree van met wat bakboter en melk.

    * Was de prei en snij deze in ringen,
        Gaar stoven en toevoegen aan de puree
        samen goed door elkaar scheppen

    * Snijd de ham en de fetakaas in kleine blokjes
       Roer deze door de stamppot en voeg wat lookpoeder en eventueel wat zout en peper toe.

    * Vermeng wat paneermeel onder de parmezaanse kaas,
        doe de puree in een ovenschotel en strooi het kaasmengsel erover
        Zet evenltjes onder de grill in de oven

                     
                        Smakelijk!!

    25-03-2009 om 22:33 geschreven door Nieknijmtje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bretoense appeltaart
    Deze appeltaart is iedere keer opnieuw een echte voltreffer
    maar eigenlijk heel simpel te maken.

    voor 1 taart

    1x kant en klaar bladerdeeg  (rond)
    1 vanillestokje
    5 golden appels
    175 gr kristalsuiker
    3 eieren
    100gr boter
    35 gr maizena

    Oven voorverwarmen op 180°C

    *Bakvorm invetten en de bladerdeeg schikken in de bakvorm.
      Met een vork gaatjes in de bodem prikken

    *Appels schillen en in blokjes snijden, 
      de appelblokjes in de bakvorm storten

    *De boter smelten op een zacht vuurtje of in de microgolfoven.

    *De gesmolten boter mengen met de eieren, suiker, binnenste van vanillestokje en de maïzena
      Goed roeren zodat er geen klonters in komen.

    *Dit mengsel over da appels gieten en 45min in de voorverwarmde oven bakken.

    Deze taart is zowel koud als lauw-warm lekker.
    Wanneer je de taart lauw-warm op tafel zet, doe je dit best samen met een bolletje vanille ijs.
    Heerlijk gewoon.


    25-03-2009 om 16:21 geschreven door Nieknijmtje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jachtschotel
    Lekkere schotel die bij kinderen in de smaak valt.

    voor 4 personen

    1 bundel prei
    750gr gemengd gehakt
    500gr bloemige aardappelen
    25cl light room
    1 ei
    bakboter
    paneermeel
    melk
    muskaatnoot
    peper en zout


    *Schil de aardappelen en kook ze gaar

    *Prei schoonmaken, in ringen snijden en deze klaarstoven in wat room
      kruiden met muskaatnoot.

    *Het vlees bakken

    *De aardappelen tot puree verwerken met het ei, wat bakboter, melk en room
      kruiden met peper, zout en muskaatnoot

    *In een ovenschotel het vlees scheppen, daarbovenop de prei, en eindigen met de puree.

    *Bestrooien met paneermeel en laten bruinen in een oven op de grillstand.

    25-03-2009 om 16:01 geschreven door Nieknijmtje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip gemarineerd in pesto
    Dit is een zeer lekker gerechtje!!

    voor 4 personen:

    groene pesto
    6oo gr kippefilet
    balsamicoazijn
    olijfolie
    3 teentjes look
    2x rode ui
    penne


    De kippefilet in blokjes snijden,
    enkele koffielepeltjes pesto mengen met wat olijfolie, een scheutje balsamico en de teentjes look (enkel breken onder het lemmet van mes is ok).
    Dit mengsel over de kipfilet gieten, afdekken en in de koelkast plaatsen ( minstens voor 1uur)

    de penne gaar koken,

    uien fijnsnipperen en samen met kipfilet bakken

    naar smaak wat krijden met peper, zout of nog wat pesto toevoegen
    en opdienen met de pasta.

    Smakelijk

    25-03-2009 om 15:54 geschreven door Nieknijmtje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)


    Foto

    Rondvraag / Poll
    Wat is uw favoriete stijl in de keuken?
    Frans
    Italiaans
    Spaans
    Belgisch
    Moleculair koken
    Op grootmoeder's wijze
    Anders
    Bekijk resultaat


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 13/04-19/04 2009
  • 23/03-29/03 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs