de zoete zonde
Inhoud blog
  • Peren amandelgebak
  • Red velvet cake
  • Chocolade cheese taart
  • Over mezelf.
  • Appeltaartje gevuld met mascarpone
  • Chocolade angelfood cake met mascarpone frosting
  • piet piraat voor de verjaardag van Brent
  • geboortetaart voor César
  • ploptaarten voor verjaardag Owen
  • verjaardagstaart Tatyana & Nastya
  • cupcakes met vlindertjes
  • bubble guppies taart
  • cupcakes lente
  • ploptaart
  • koekjes kleurrijke visjes
  • koekjes voor valentijn
  • taart voor onze huwelijksverjaardag
  • nieuwjaarsgebak 2014
  • verjaardagstaart voor mijn pa
  • taart voor kerstdag 2013
  • kersttaart 2013
  • kerstkoekjes
  • sinterklaastaarten 2013
  • Plop taart 1 puzzeltaartje

    Categorieën
  • cupcakes (2)
  • koekjes (3)
  • taarten allerlei (6)
  • taarten met suikerpasta (11)

  • Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    03-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over mezelf.
    Ik ben een bijna 50 jarige moeder van 2 zonen en een dochter, ondertussen ook al mamie van 2 schatten van kleinkinderen, Brent 2 jaar en César 1 maand. Mijn man en ik staan graag in de keuken om allerlei gerechtjes uit te proberen. sedert enkele maanden heb ik er een nieuwe hobby bij en dat is bakken, van verjaardagstaarten versiert in allerlei thema's tot een doodgewone 4/4 cake. Ik kan mij er echt in uitleven. Op deze blog wil ik jullie laten genieten van mijn creatie's en baksels.

    03-05-2014, 10:01 geschreven door nide  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren amandelgebak






    13-05-2014, 00:00 geschreven door nide  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:taarten allerlei
    10-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red velvet cake
    red velvet cake met chocoladecheese en frambozen





    Nodig voor de cake:

    ·         250 g bloem

    ·         1 theelepel bakpoeder

    ·         een half theelepeltje zout

    ·         2 eetlepels cacaopoeder

    ·         115 g boter op kamertemperatuur

    ·         300 g fijne suiker

    ·         2 grote eieren

    ·         1 theelepel vanille extract

    ·         240 ml karnemelk

    ·         2 eetlepels rode vloeibare kleurstof

    ·         1 theelepel appel azijn

    ·         1 theelepel baking soda




    De cake:

    ·         Verwarm de oven voor op 175 graden.

    ·         Zeef in een kom de bloem, cacao, 1 theelepel bakpoeder en het zout.

    ·         Aan de kant zetten om straks te gebruiken.

    ·         Klop de boter zacht, doe er de suiker bij en klop tot de suiker is opgenomen.

    ·         De eitjes 1 per 1 erbij doen en telkens nadat je er 1 bij gedaan hebt, verder kloppen.
    Af en toe langs de wanden schrapen zodat alles goed gemengd is.
    Doe er de vanille extract bij en meng verder.

    ·         Meng in een bekertje de botermelk met de rode kleurstof.

    ·         Zet de mixer op een lage snelheid en voeg toe: 1/3 bloem, ½ karnemelk, 1/3 bloem, ½ karnemelk en als laatste de rest van de bloem.

    ·         In een klein potje de azijn en de bakpoeder mengen en bij het taart mengsel doen.

    ·         Het mengsel in de taartpan doen en 25 tot 30 minuutjes in de oven. Ofwel in 1 keer bakken en dan de cake halveren ofwel de cake in 2 vormen bakken














    Nodig voor de vulling en topping:

    ·         500g mascarpone

    ·         250cc slagroom 35 of 40%

    ·         150g bloemsuiker

    ·         300g witte chocolade




    ·         Slagroom opkloppen

    ·         Mascarpone en suiker goed ondermengen

    ·         Chocolade smelten au bain-marie en wat laten afkoelen en dan door het kaasmengsel mengen
    Afwerking:

    ·         In een taartring eerst een laag cake, dan een laag kaasmengsel , terug cake en eindigen met het kaasmengsel

    ·         Laten opstijven in de koelkast

    ·         De taart ontvormen en afwerken naar keuze met fruit, chocolade enz…

    Laat het smaken!!!!

    10-05-2014, 00:00 geschreven door nide  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:taarten allerlei
    07-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade cheese taart
    chocolade cheese taart op een bodem van oreo koekjes:



    07-05-2014, 00:00 geschreven door nide  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:taarten allerlei
    03-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaartje gevuld met mascarpone




    Benodigdheden:

    Deeg:

    250 g zelfrijzend bakmeel

    80 g suiker

    150 g boter

    1 ei

    Enkele druppels vanille extract

    1 mespuntje zout



    Vulling:

    Enkele druppels vanille extact

    100 g bloemsuiker

    325 g mascarpone

    2 eieren

    100 g bloem



    Voor de afwerking

    5 appels

    75 g kaneelsuiker

    100 g abrikozenjam

    3 el water

    Werkwijze:

    Deeg:

    Maak een kuiltje in het zelfrijzend bakmeel en meng daarin suiker, boter, ei, vanille extract en zout. Meng beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor. Duw het deeg plat, verpak het in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast.
    Vet een taartvorm in met boter. Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork.









    Vulling:
    Verwarm de oven voor op 170 °C.
    Meng suiker door de mascarpone. Roer er een voor een de eieren en als laatste de bloem door.
    Schenk de mascarponevulling tot net onder de rand op het deeg.
    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Zet de plakjes dakpansgewijs op de mascarponevulling en bestrooi ze met kaneelsuiker.












    Bak de taart in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar en laat hem afkoelen.
    Verwarm abrikozenjam met het water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.Bovenkant formulier





    Smakelijk!!!!

    03-05-2014, 00:00 geschreven door nide  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:taarten allerlei
    01-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade angelfood cake met mascarpone frosting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Chocolade angel food cake met mascarpone frosting

     

    Benodigheden:

     

    Cake:

    90 g bloem

    50 g cacaopoeder

    1 mespuntje zout

    300 g suiker

    8 eiwitten

     

    Frosting:

    500 g mascarpone

    150 g poedersuiker

     

    Extra:

    Aardbeien

    Pure chocolade

     

    Werkwijze:

     

    Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, zout en de helft van de suiker. Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot zachte pieken. Spatel het bloemmengsel door de eiwitten. Vet de vorm in en bestuif met bloem. Bak de cake in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake na het bakken in de vorm op zijn kop op een rekje afkoelen. Maak odertussen de frosting: 500g mascarpone goed mengen met 150g bloemsuiker. Als de cake afgekoeld is in 2 plakken snijden en vullen met een laagje mascarpone en aardbeien. De ganse cake besmeren met de mascarpone frosting en versieren met aardbeien. 50g chocolade au bain-marie smelten, wat laten afkoelen en met behulp van een klein spuitzakje streepjes over de taart aanbrengen. Smakelijk!

    01-05-2014, 00:00 geschreven door nide  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:taarten allerlei
    05-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.piet piraat voor de verjaardag van Brent
    biscuitgebak met chocomouse en frambozenmouse
    slagroom merinque met vers fruit
    chocolade cheescake met slagroom en vers fruit




    05-04-2014, 00:00 geschreven door nide  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:taarten met suikerpasta
    02-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geboortetaart voor César
    amandelbiscuitgebak gevuld met frambozenmouse en verse frambozen



    02-04-2014, 00:00 geschreven door nide  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:taarten met suikerpasta
    22-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ploptaarten voor verjaardag Owen
    biscuitgebak gevuld met chocomouse wit en bruin
    slagroom merinquetaart met aardbeien



    22-03-2014, 00:00 geschreven door nide  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:taarten met suikerpasta
    15-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verjaardagstaart Tatyana & Nastya
    Klik op de afbeelding om de link te volgen slagroom merinque taart gevuld met vers fruit

    15-03-2014, 00:00 geschreven door nide  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs