red velvet cake met chocoladecheese en frambozen


Nodig voor de cake:
·
250 g
bloem
·
1
theelepel bakpoeder
·
een
half theelepeltje zout
·
2
eetlepels cacaopoeder
·
115 g
boter op kamertemperatuur
·
300 g
fijne suiker
·
2
grote eieren
·
1
theelepel vanille extract
·
240
ml karnemelk
·
2
eetlepels rode vloeibare kleurstof
·
1
theelepel appel azijn
·
1
theelepel baking soda

De cake:
·
Verwarm
de oven voor op 175 graden.
·
Zeef
in een kom de bloem, cacao, 1 theelepel bakpoeder en het zout.
·
Aan
de kant zetten om straks te gebruiken.
·
Klop
de boter zacht, doe er de suiker bij en klop tot de suiker is opgenomen.
·
De
eitjes 1 per 1 erbij doen en telkens nadat je er 1 bij gedaan hebt, verder
kloppen.
Af en toe langs de wanden schrapen zodat alles goed gemengd is.
Doe er de vanille extract bij en meng verder.
·
Meng
in een bekertje de botermelk met de rode kleurstof.
·
Zet
de mixer op een lage snelheid en voeg toe: 1/3 bloem, ½ karnemelk, 1/3 bloem, ½
karnemelk en als laatste de rest van de bloem.
·
In
een klein potje de azijn en de bakpoeder mengen en bij het taart mengsel doen.
·
Het
mengsel in de taartpan doen en 25 tot 30 minuutjes in de oven. Ofwel in 1 keer
bakken en dan de cake halveren ofwel de cake in 2 vormen bakken






Nodig voor de vulling en topping:
·
500g
mascarpone
·
250cc
slagroom 35 of 40%
·
150g
bloemsuiker
·
300g
witte chocolade

·
Slagroom
opkloppen
·
Mascarpone
en suiker goed ondermengen
·
Chocolade
smelten au bain-marie en wat laten afkoelen en dan door het kaasmengsel mengen Afwerking:
·
In
een taartring eerst een laag cake, dan een laag kaasmengsel , terug cake en
eindigen met het kaasmengsel
·
Laten
opstijven in de koelkast
·
De
taart ontvormen en afwerken naar keuze met fruit, chocolade enz
Laat het smaken!!!!
10-05-2014, 00:00 geschreven door nide 
|