Meng de eierdooiers, de suiker, de vanillesuiker, de olie en de melk. Voeg daarna de gezeefde bloem toe. Eiwitten stijf kloppen en eronder mengen. Springvorm invetten, niet bloemen. Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm en leg ze in de springvorm. Strooi er een beetje suiker over. Overgiet de rabarberstukjes met de eiermassa. Laat de taart 40 min. bakken op 180°. Laat een beetje afkoelen. Neem vervolgens de taart uit de springvorm en draai ze om, zodat de stukjes rabarber aan de bovenzijde liggen. Strooi er een beetje suiker over. Even onder de grill plaatsen om te carameliseren. !!!! opgepast voor aanbranden, blijf erbij!!!!!
Zoeken met Google
Zoeken in blog
POMPOENSOEP
2 kg pompoenbrokjes
2 uien
2 liter bouillon
Muskaatnoot
Broodkorstjes
Kristof De Bisschop
TOMATENSOEP
1 liter gepureerde verse tomaten
1 kleine selder
3 wortels
2 aardappelen
1 kleine courgette
2 uien
3 preien
40 gr vetstof
3 liter bouillon
peper - zout
vermicelle
Was, reinig, spoel de groenten en snijd ze in stukjes. Laat de groenten stoven in de vetstof. Voeg de bouillon, en de gepureerde tomaten + aardappelen toe. Laat alles gaarkoken gedurende een 1/2 uur tot 3/4 uur. Maak de soep fijn en kruid met peper en zout. Laat ze nog eens flink doorkoken en voeg er de vermicelle aan toe. Dien warm op.
alles goed mixen ik doe geen zout in de soep (ieder kiest zelf hoeveel zout men wil ) Katrien
Tomaten - groentensoep van mama Dee
Ui, prei, wortel, aardappel even aanstoven in wat boter. (verhoudingen volgens smaak !) Runderbouillon toevoegen en breng aan de kook. Voeg ook nog laurier, peper, groen van selder en gepelde tomaten toe.
Als de groenten gaar zijn, laurier uithalen en alles zeer goed mixen. Naar smaak nog wat peper en selderijzout toevoegen ...
Ook
met jouw klas kan je heel wat doen voor onze natuur! Zo kan je een
schooltuin aanplanten, speciale lespakketten over vlinders, natuur, weer
en klimaat aanvragen en veel meer!
Vandaag kwamen dé kampioenen alle Materse KBO-leerlingen vergezellen tijdens
'Dikke Truiendag 2016'.
Bij Marc'ske werd er lekkere chocomelk gemaakt, Maurice verraste de
leerlingen met een natuurquiz, Bieke danste er op los, Fernand maakte
bijenhotelletjes, Boma liet snoezelen toe, Doortje zong MOSliedjes, Carmen
zorgde ervoor dat haar Nero'ke een wollig jasje kreeg, Billieke vond
aankleden leuk, Pascal'eke zat in een massagesalon, Ronaldino voetbalde er
op los én nog veel meer...
Een leerrijke 'warme' dag met verrassend veel kampioengehalte!
De KBO Mater leerlingen gingen op vrijdag 10 oktober 2014 aan de slag met lokale
lekkernijtjes.
De kookworkshops hadden trek. Daarna werd geproefd à volonté.
Mmmmmmmmmmmmmm.....lekker!
Er werd gedanst en gezongen. De workshops waren verrassend:
* LED us go (op zoek naar zonnepanelen in de buurt),
* WATTblief (interview met grootouders over vroeger en nu,
* IK BEN KOEL (proefjes warm/koud) en KLOPPERDEKLOP (koken zonder elektrisch gereedschap)
De uitdaging van de dag: hoeveel truien kan directrice mevr. Katrien aantrekken?
Op naar de volgende editie!
Dankjewel muzikanten en bereidwillige (groot)ouders en helpers!
1 kg rabarber 6 blaadjes gelatine van 3g 2 eieren 1/4 l room 3 dl water 150g suiker
Spoel de rabarberstelen en snijd ze in stukken. Kook de rabarber, samen met het water, gedurende 15 minuten. Giet vervolgens door een zift en laat uitlekken. Houd het kookvocht apart. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng het kookvocht van de rabarber aan de kook. Roer in een kookpot de eierdooiers en de suiker. Voeg het kokende sap toe en laat even doorkoken. Neem van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatine onder. Laat afkoelen. Klop de eiwitten en de room afzonderlijk stijf. Spatel ze voorzichtig onder de bavarois. Doe het mengsel in een kom of in individuele schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
SMAKELIJK
Week van het bos: 11/10/2008: 5de en 6de leerjaar van Mater naar het bos 15/10/2008: kleuters van Mater op zoetiefroetie fruitpad jummie