Alles over natuur, tuin, kruiden, wandelen, fietsen en zeker ook computer en internet
27-09-2005
En hier ben ik dan
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.
Hallo hier ben ik dan weer, ik had gezegd dat ik ook nog compostmeester ben, ik geef er ook les in, vooral aan kinderen want vergeet niet: jong geleerd is oud gedaan, hier dan een klas die een les volgt over composteren.
Het klaslokaal is in orde Even wachten
Ze luisteren heel aandachtig Nog wat uitleg van mij
Het snoeien van druivelaars Bij druiven wordt er zowel in de winter (wintersnoei) als in de zomer (zomersnoei) gesnoeid. In de winter wanneer de druivelaar in rust is snoeien wij houtachtige takken. In de zomer wanneer hij in volle groei is, zijn het de jonge okselscheuten (ranken) die we insnoeien. Beide snoeien zijn even belangrijk om zowel hetzelfde jaar maar ook de toekomstige vruchtzetting te verzekeren. De snoei die ik hier wil bespreken geldt hier vooral voor druiven die in openlucht gekweekt worden maar kunnen eveneens van toepassing zijn voor kasdruiven zij het dat deze eerder(december) gesnoeid worden. Het is vooral de snoei van het vruchthout die ik hier nader wil toelichten.
Wintersnoei van druiven De wintersnoei van de druivelaar gebeurt het best in januari - februari. Te vroege snoei geeft een voortijdig uitlopen van de knoppen die bij vroege nachtvorst de jonge scheuten of botten fataal kunnen zijn, dus geen aanrader. Te late snoei heeft doodbloeden van de druif tot gevolg. Wintersnoei is vooral nodig om de plant een vorm te geven (vormsnoei), maar ook om een rijke oogst aan vruchten te bekomen. Wat vooral belangrijk is, is de jaarlijkse onderhoudsnoei, hier wil ik uitleg geven om een optimale opbrengst te bekomen. De twee mogelijke snoeivormen in de winter zijn:
Ik moet normaal nu leren voor de exames aanstaande maandag, maar mijn kop zit vol geloof ik en ik zou liever wat in de tuin werken. Maar zal toch maar weer proberen te leren. Maar na de exames zet ik enkele foto's van de tuin op mijn blog want ik heb er hard in gewerkt. Tot dan en groetjes.
Dit weekend hebben we weer plantjes verkocht voor: KOM OP TEGEN KANKER En we hebben goed verkocht, die van de radio hebben onze voorzitter zelfs een geinterviewd, maar dat mag dan ook wel. We hebben de meeste plantjes verkocht van heel de gemeenten van Limburg.
Hallo zijn jullie de winter ook zo moe? Mooi om te zien maar niet als je buiten moet. Wat is de zomer toch mooi, s'avonds laat nog gaan wandelen en een terrasje doen, ganse dagen buiten wandelen of in de tuin werken. Ik beloof dat ik niet meer zal klagen over het onkruid dat in mijn tuin zo welig groeit.
Het is herfst, niks aan te doen, verleden week was het weer nog goed maar deze week is het huilen met de pet op. Maar ik probeer er toch het beste van te maken, met een regenjas aan dan toch.
Wat was de winter lang, maar nu is de lente in aantocht, denk ik, want het onkruid begint al te groeien. Och ja nu noem ik dat wilde planten en kruiden, ziet hetzelfde uit maar klinkt mooier.
Hier zijn we met de wijnclub, ja ben ook lid van de wijnclub en persen onze eigen wijn, lekker! En we gingen op bezoek bij een andere wijnboer in Clos Opleeuw.