Inhoud blog
  • hoe maak je Pink Dolly's Pasta
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    koken en nog veel meer

    04-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoe maak je Pink Dolly's Pasta

    Hallo,
    Dit is mijn eerste blogbericht en dat gaan we beginnen met een leuk recept voor

    Pink Dolly's Pasta
    Een beetje meer informatie over deze pasta:

    Deze pastasaus dankt haar mooie roze kleur aan de reepjes gerookte zalm die erin zitten. Als je houdt van een sterkere smaak, kan je wat verse gesnipperde bieslook of dille toevoegen.

    4 personen

    Ingrediënten

    150 g gerookte zalm of gerookte forel
    4 eetlepels crême fraîche of room
    300 g fettuccine
    zwarte peper
    een klein bosje bieslook of enkele takjes dille

    hoe maak je het in 5 stappen?

    1.
    Snij de gerookte zalm in fijne reepjes en doe ze in een kleine staalpan. Doe de room erbij en breng op smaak met 3 draaien van de pepermolen.

    2. VRAAG HULP AAN EEN VOLWASSENE om de pan op het vuur te zetten en warm de ingrediënten op een zo laag mogelijk vuurtje op tot de zalm licht roze wordt. Zet het vuur uit.

    3. Kook de pasta in kokend water met een snufje zout, zoals in het vorig recept. Laat 4 tot 6 minuten koken, of volg de instucties op het pakje.

    4. Controleer of de pasta beetgaar is en mag woren afgegoten. VRAAG HULP AAN EEN VOLWASSENE om ongeveer een halve soeplepel (zo'n 50 ml) kookvocht uit de pan te scheppen en bij de saus te doen. Giet de pasta in een vergiet zodat hij goed kan uitlekken.

    5. Doe de pasta in een grote kom en overgiet met de saus. Neem in een elk hand vork, schep voorzichtig onder de pasta en schud hem enkele keren zachtjes op zodat hij volledig met de saus vermengd is. Knip de bieslook of de dille met een keukenschaar rechtstreeks over de pasta. Dien op met sla of een andere bladgroente.

    een ander ideetje
    - Doe 125g diepgevroren erwtjes of maïs bij de saus voor je ze op smaak brengt met peper.


    foto's komen nog


    te danken aan het boek koken met kinderen van Linda Collister

    nog veel kookplezier
    en tot de volgende
    groetjes
    Naomi Heuzel






    04-09-2010 om 00:00 geschreven door Naomi Heuzel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:koken


    Archief per week
  • 30/08-05/09 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs