Hallo, Dit is mijn eerste blogbericht en dat gaan we beginnen met een leuk recept voor Pink Dolly's Pasta Een beetje meer informatie over deze pasta:
Deze pastasaus dankt haar mooie roze kleur aan de reepjes gerookte zalm die erin zitten. Als je houdt van een sterkere smaak, kan je wat verse gesnipperde bieslook of dille toevoegen.
4 personen
Ingrediënten
150 g gerookte zalm of gerookte forel 4 eetlepels crême fraîche of room 300 g fettuccine zwarte peper een klein bosje bieslook of enkele takjes dille
hoe maak je het in 5 stappen?
1. Snij de gerookte zalm in fijne reepjes en doe ze in een kleine staalpan. Doe de room erbij en breng op smaak met 3 draaien van de pepermolen.
2. VRAAG HULP AAN EEN VOLWASSENE om de pan op het vuur te zetten en warm de ingrediënten op een zo laag mogelijk vuurtje op tot de zalm licht roze wordt. Zet het vuur uit.
3. Kook de pasta in kokend water met een snufje zout, zoals in het vorig recept. Laat 4 tot 6 minuten koken, of volg de instucties op het pakje.
4. Controleer of de pasta beetgaar is en mag woren afgegoten. VRAAG HULP AAN EEN VOLWASSENE om ongeveer een halve soeplepel (zo'n 50 ml) kookvocht uit de pan te scheppen en bij de saus te doen. Giet de pasta in een vergiet zodat hij goed kan uitlekken.
5. Doe de pasta in een grote kom en overgiet met de saus. Neem in een elk hand vork, schep voorzichtig onder de pasta en schud hem enkele keren zachtjes op zodat hij volledig met de saus vermengd is. Knip de bieslook of de dille met een keukenschaar rechtstreeks over de pasta. Dien op met sla of een andere bladgroente.
een ander ideetje - Doe 125g diepgevroren erwtjes of maïs bij de saus voor je ze op smaak brengt met peper.
foto's komen nog
te danken aan het boek koken met kinderen van Linda Collister
nog veel kookplezier en tot de volgende groetjes Naomi Heuzel