PAELLA
¨
INGREDIENTEN
200 g gekookte mosselen
200 g inktvisringen
2 kippenborsten
1 ui
1 rode paprika
150 g diepvries erwtjes
350 g rijst
900 cl kippenbouillon
15 roze garnalen
3 dopjes saffraan
kerriepoeder
paprikapoeder
peper en zout
cayennepeper
olijfolie
¨
BEREIDING
De ui snipperen. De schoongemaakte paprika in reepjes verdelen, de kip in blokjes versnijden.
4 eetlepels olijfolie in een grote platte pan verhitten, de ui en paprikareepjes lichtjes laten kleuren. De kippenblokjes toevoegen en laten bruinen.
Daarna de inktvisringen, de rijst en de erwtjes toevoegen. Even laten meebakken en dan de warme kippenbouillon bijgieten. 10 minuten zachtjes laten sudderen onder deksel.
Kruiden met peper, zout, saffraan en goed omroeren. Kerrie en paprikapoeder toevoegen en nog 5 minuten laten doorstoven zonder deksel. De mosselen onderroeren en nog 5 min. warmen. Garneren met de roze garnalen.
06-11-2005, 17:59 geschreven door Nancy 
|