n'Abelenoare
Inhoud blog
  • Zonsondergang
  • Gierrecept
  • Verslag 12 december 2011
  • Verslag 17 november 2011

    Feestkalender 2013


    Categorieën
  • Abelenoars (4)
  • BELANGRIJK !!!!! (3)
  • Bewonersplatform Abele (38)
  • Dag op Dag (2)
  • Gouden raad van nonkel Paat (1)
  • Mijn Hobby: Fotografie (11)

  • Wegwijs in Poperinge
  • Stad Poperinge
  • Lokale Politie Poperinge
  • Brandweer Poperinge
  • Brandweer Watou
  • Bibliotheek poperinge
  • Container park Poperinge
  • De Post Poperinge
  • Zwembad Poperinge
  • Stadsdiensten Poperinge
  • OLV Kerk Van Abele


    Archief per jaar
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Abele, die schone
    Een blog voor mensen die Abele een warm hart toedragen.
    14-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Verheyde is beste sommelier van België

    Pieter Verheyde is beste sommelier van België - 14/10/2011

    POPERINGE - Pieter Verheyde uit Abele (Poperinge) is de beste sommelier van België. Pieter werkt in het driesterrenrestaurant 'Hof van Cleve' in Kruishoutem. Hij won de prestigieuze wedstrijd, nadat hij al drie keer tweede werd.

    In 2013 neemt Pieter Verheyde deel aan het Europees en het wereldkampioenschap. 'Daarvoor zal ik serieus moeten blokken,' lacht Pieter, die vorig jaar ook al de Prosper Montagnéprijs won. Hij heeft nu de twee belangrijkste onderscheidingen voor sommeliers in ons land in de wacht gesleept. In de jury zaten professionals met onder meer Anne Gros (Vosne Romanée), Louis Havaux (Revue Belges des Vins) en Fiona Morrison.

    Pieter Verheyde had tijdens zijn collegetijd in Poperinge moeite om te studeren. 'Pas in de hotelschool Ter Duinen in Koksijde ben ik helemaal opengebloeid. Daarna heb ik gewerkt in Monaco, Parijs, Brussel, New-York en Californië. Ik ben nu bijna drie jaar bij topchef Peter Goossens aan de slag.'

    In Californië heeft hij zelf ook wijn gemaakt, al zegt hij zelf dat de job van sommelier totaal iets anders is dan die van wijnboer. 'Een goede sommelier moet natuurlijk zijn vak kennen, maar ook kunnen luisteren naar de klanten en inspelen op hun smaken en wensen. Je mag jezelf niet opdringen. Vandaar dat ik een zeer breed gamma samenstel, voor diverse smaken,' aldus Pieter. Hij heeft een voorkeur voor ambachtelijke wijnen. Vandaar dat hij ook Entre-deux-Monts van Martin Bacquaert uit Westouter op de kaart heeft staan.

    Piet Lesage



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto



    Dorps Sites
  • Abele Het Grensdorp
  • De Abelenaar
  • VZW Het Pensionaat
  • Lagere school
  • De Oldtimervrienden
  • Feestcomité Abele
  • Chiro Abele
  • Bewonersplatform Abele
  • Het Nieuws Uit Poperinge
  • Het Weer In Poperinge

    Horeca in Abele Part I
  • Restaurant Terminus
  • Restaurant Callecanes
  • Taverne De Hanekamp
  • Landelijke herberg De Boshoeve
  • Café - Restaurant - Hotel 't Kommiezenkot
  • Restaurant Het Lindenhof
  • Bruine Kroeg Au Nouveau St-Eloi
  • Themacafé Wally's Farm

    Horeca in Abele Part II
  • Café Den Nieuwen Appel

  • Verblijven in Abele
  • Hotel Callecannes
  • Domein "Den Bogaerde"
  • Vakantiehuis Efkes Weg
  • Vakantiehuis Het Oogblad
  • Vakantiewoning Ten Grenze
  • Hotel Het Kommiezenkot
  • Vakantiewoning Ten Uytkante

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs