Geen droge kippenballetjes! Het toevoegen van spek geeft een heerlijke rooksmaak en maakt super-sappige balletjes.
De lente-ui en salie geven een smaakvol en frisse toets aan deze balletjes.
Recept voor 16 stuks
Ingrediënten
115 gram spek
450 gram kippengehakt
35 gram gehakte lente-ui
2 gram gemalen salie
½ tl knoflookpoeder
Bereiding
Doe het spek in een keukenmachine en verwerk tot het lijkt op gehakt. Niet te lang zodat het spek geen pasta wordt. Voeg het kippengehakt, lente-ui, salie en knoflookpoeder toe aan de keukenmachine. (Zout zit al in het spek en dien je niet meer toe te voegen.) Pulseer totdat het mengsel goed gemengd is en de lente-ui en salie gelijkmatig onder het vlees verdeeld is.
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik 2 eetlepels om 16 gelijke porties van het vleesmengsel af te meten. Gebruik je handen om er een ronde mini-gehaktbal van te rollen en leg op de bakplaat.
Bak deze balletjes 20 minuten in de oven en laat ze 5 minuten rusten voor het opdienen.