weet je hoeveel lawaai er is als je thuis met 6 bent? Zeker als je een broertje en zusje hebt die 1 jaar verschillen, nog heel jong zijn en veel ruzie maken! veel geroep en gehuil de hele dag door, tandjes die hard doorbijten, een kruiper die overal aankomt waar hij niet moet aankomen... ik kan blijven opnoemen. het leuke is wel dat naast al dat lawaai en de lastigheden, ze ook super schattig en lief kunnen zijn. ze geven dan knuffels, kusjes en lachen zo mooi dat je meteen smelt! soms kan het wat lastig zijn, maar uiteindelijk ben je blij dat je ze je broertje en zusje mag noemen. (:
vele ouders snappen niets van die sms-jes die ze krijgen van hun tienerdochters of -zonen. Wat bedoelen ze bijv. met: kzn just mn boek gn hale en kom trug nr uis? of: twas wr vn da ze id klas! die lrkrgt d8 wr da zij t was? we, hier staan al wat sms-woorden vertaald:
k = ik gn = gaan/geen wr = waar/weer d8 = dacht (het woord 'acht' zat in het woord en is vervangen door het cijfer) 2 = ook ('too' in het Engels) kem = ik heb (= keb. kem is dialect) gwst = geweest ( als je de letters apart leest, lees je de 'g' als 'ge' en de 'w' als 'wee') ily = I love you ilyt = I love you too wdj = wat doe je en nog vele meer. Vragen over iets dat je niet begrijpt? Laat het me weten en ik probeer het te ontcijferen. een snel antwoord is niet gegarandeerd!!!!
ik wil al beginnen met te zeggen: ik heb geen hobby. Waarom ik er geen heb? Simpel; ik vind gewoon niet het juiste om te doen. Iets wat me echt interessert of dat ik leuk vind om te doen, kan ik dan niet doen, omdat dat met gescheiden ouders niet zo simpel is. Zeker niet als je dan minstens een half uur onderweg bent om iets te kunnen doen en wanneer je meteen superveel stress krijgt als je niet weet waar je bent. Kortom, een hobby zoeken is daardoor voor mij al redelijk moeilijk. Maar, ik zal blijven zoeken tot ik iets vind wat ik graag doe en kan blijven doen. Ondertussen houd ik me bezig met andere zaken, bijv. samen met mijn oudste zusje (6 jaar) foto's trekken of filmpjes maken. wij zijn nu een filmpje aan het maken voor one direction. wij zijn namelijk grote fans (directioners!! ). Met mijn jongste zusje (2.5 jaar) lees ik boekjes, kleur ik, leer ik haar tegen elke duif Kevin zeggen... (directioner-ding) en dan schieten nog mijn 2 broertjes over met wie ik met de jongste (1 jaar) met de blokjes speel en hem overal afhaal waar hij niet op mag. Met mijn oudste broer ( 12.5 jaar) speel ik dan mee met zijn auto's of met de lego of help ik hem met opruimen, want zijn kamer is een regelrechte ramp! overlaatst was ik hem aan het helpen opruimen. we waren in speedtempo bezig en waren pas na een uur klaar. Allez, wat je klaar kan noemen. er lag nog vanalles op de grond, maar dat hebben we zo gelaten, want we waren bekaf. ach ja, (sorry voor de mannen) mannen hé! Ze zijn misschien handig, maar vooral een warboel. En toch zien we ze graag! Oei, het begint al. Ik dwaal weer af van waar ik begon. Weet je dat heb ik nou altijd voor hé en.. sorry oké terug naar de hobby. ik wil alleen maar zeggen dat je je tijd moet nemen om een goede hobby te zoeken. Iets wat je graag doet en iets wat je zeker wilt blijven doen. Doe dus niets wat je niet graag doet en kap er gewoon mee als het je niet aanstaat. Ik bedoel, je wilt toch niet eeuwig blijven zwemmen als je niet van water houd of niet eeuwig blijven hockeyen als je liever zingt?! Ik zeg, doe wat je graag doet. Doe waar je van droomt en wat je wilt koesteren. en als anderen dat niet goed vinden, daan hebben ze pech, want jij bent teminste gelukkig en dat is wat telt!
you can change dreams, you can change thoughts, but you can't make up the past. you can pretend you're happy and put feelings away, but after a while you can't hold in no way.sometimes it's better to let someone know, or else life will let you go.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!