Muriel's tales
Over schijnbare eenvoud die iets teweegbrengt
Inhoud blog
 • Goede voornemens
 • Valentijn
 • Eurostar
 • Lopen, lopen ,lopen
 • 2010
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • cultuurweb
 • Canvas
 • www.cyclo-cross.info
 • www.youtube.com
 • Joggings
 • Val
 • start to run
 • uit in brussel
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  sport3000
  www.bloggen.be/sport30
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  liefdenetwerk
  www.bloggen.be/liefden
  26-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede voornemens
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Corrida de la Warme Kriek

  Als ik ergens een absolute hekel aan heb dan is dat wel "koud hebben". Hoe graag ik in de zomer mijn loopkledij aantrek, zo moeilijk vind ik het om mij er in de winter toe te dwingen om s'avonds in de ijzige kou nog te gaan lopen.

  Zoals elke zondagmiddag, na de cyclocross natuurlijk, ga ik samen met Dimitri een duurloop van zo'n 30 minuten doen. Vandaag dus niets anders. Enige verschil met andere weken is dat wij vandaag een ander parcours gaan nemen, namelijk het joggingpad rond de Donkvijver in Oudenaarde.

  Geen van beiden was er al gaan lopen, maar we hadden er wel al heel veel positieve uitlatingen over gehoord. Wij dus met de wagen tot aan de camping in Bevere . En ja hoor het was even goed en plezant als ze ons hadden verteld.

  Het pad zelf lag er ondanks de dikke sneeuwlaag zeer goed bij en het zicht en de afwisseling was enorm plezant.

  Voor we het beseften hadden we onze training erop zitten.
  Dinsdag nog een training van 6 km en donderdag voor echt, dan lopen we samen de Corrida van de warme kriek in Brussel. Een parcours van 7km doorheen de kerstmarkt in Brussel en na afloop een "heerlijke warme kriek", al weet ik niet goed wat je je daar moet bij voorstellen.


  14-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Liefde

  14 februari, een hoogdag voor sommigen maar voor ons een dag zoals de andere. Toen we net samen waren trapten we daar wel eens in door zotte kosten te maken en zaken voor elkaar te kopen waar we eigenlijk absoluut niets konden mee doen. Ondertussen zijn we een pak realistischer geworden en het is niet die gedwongen sfeer en die domme kaartjes en cadeaus die bijdragen tot je relatie.

  Vandaag verliep dus super rustig, Killian en Luna gingen zwemmen, s'namiddags zochten we in de reisbrochures onze zomerbestemming en in de late namiddag gingen we  een eindje lopen op de finse piste.
  Geen romantiek dus met de grote R maar gewoon een alledaagse zondag.
  02-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurostar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Londen

  Toen er enkele maanden geleden een promotie was om tegen een mooie prijs heen en terug naar Londen te gaan , waren mijn vriendin A en ik er als de kippen bij om een ticketje te reserveren en vandaag was het dus zover.
  Met het slechte weer van afgelopen week hadden we tot vandaag zo'n beetje schrik dat de Eurostar niet zou rijden zoals een maand geleden, maar deze morgen is er niets van sneeuw meer te bespeuren en niets staat onze trip nog in de weg.

  A en ik hadden afgesproken in de midi, zoals gewoonlijk. Het inchecken en de reis richting Londen verliep super vlot en zo'n twee uur later ( 1 uur Engelse tijd ) stonden we hartje Londen.

  We zochten ons een plek om te ontbijten en kwamen uiteindelijk terecht in de studentenbuurt in een bistro uitgebaat door Pakistani, typisch Londen dus. 't was tof en zeer schappelijk van prijs en we stonden er vanaf dan heel wat kloeker op om onze wandeling tot Piccadilly circus te voet verder te zetten.

  We passeerden het londense "China town " en de theaterbuurt en kwamen uiteindelijk bij Eros aan.
  Daar mijn vriendin nooit echt eerder Londen had bezocht besloten we om ons een ticket aan te schaffen voor een bus sighseeing tour. Niet echt goedkoop en ook niet echt mijn ding maar met het slechte weer wel de ideale manier om een totaalbeeld te krijgen van de Londense bezienswaardigheden.

  Het verkeer was verschrikkelijk druk en de toer duurde zowat zo'n 2.00 uur. Ondertussen hadden we terug serieuze honger gekregen en we besloten dus om iets te gaan eten in "Covent Garden". Zo'n 3 jaar geleden was ik daar ook met Dimitri geweest en ik herinnerde me dat er daar een tof Italiaans restaurant was, wij dus daarheen en t'was gezellig.

  t'was ondertussen al voorbij 3 uur en besloten toen om af te zakken naar het "British Museum". Om alle zalen te doorlopen hadden we toch te weinig tijd en we besloten om te selecteren op schilders die ons aanspraken. De Impressionisten, De Vlaamse primitieven, Rubens, Iconoklasten en nog een tijdelijke installatie genaamd de "Hoerengracht"???

  5 uur en tijdom terug naar het station af te zakken en huiswaarts te keren.Alles verliep vlot tot in  Brussel. Je gelooft het nooit maar na een hele dag die op de minuut volgens schema verliep was het toch de trein Brussel Poperinge die weer eens vertraging had en zelfs niet zo'n klein beetje.
  31-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lopen, lopen ,lopen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Inschrijving Loch Ness marathon

  Na de Gaston Roelantsloop in Brussel had ik vrij veel pijn in mijn knie. Mijn eigen schuld eigenlijk want we hadden ook nooit getraind op dergelijke ondergrond. De training volgend op de wedstrijd was nogal een ramp, ik kon het nauwelijks houden van de pijn en dus was het beter om een tijdje mijn knie te laten rusten en de trainingen een tijdje uit te stellen. Niet zo erg met al die feestdagen en drinks en zo....

  Afgelopen week had ik al vrij vaak de intentie gehad maar vandaag is het er dus uiteindelijk toch van gekomen, ik heb mijn loopoutfit aangetrokken, mijn loopschema aangepast en ben op de finse piste mijn vooropgestelde training aan afwerken.

  Vooraf had ik geen enkel gedacht of het nog zou lukken. Het lukte maar ik heb dus wel afgezien, en ook bij Dimitri liep het niet zo vlot.

  Volgende training is voorzien voor woensdag en wat wel goed is, ik heb er terug ongelofelijk veel zin in.
  Zoveel zin zelfs dat ik mij dezen avond heb ingeschreven voor de Loch Ness Marathon in inverness op 3 oktober (voor de 10km weliswaar en niet de complete marathon) maar k'denk er toch serieus over na om dit jaar nog een halve marathon uit te lopen.
  29-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2010
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Januari 2010

  De laatste maand en dus eigenlijk het hele nieuwe jaar al zit het niet in mij om veel neer te schrijven.
  Het jaar begon met een dipje , heel rustig, zonder uitspattingen en met het gevoel dat het dit jaar wel niet eens zo'n denderend jaar zou worden.

  Onze geplande reis naar Schotland werd echter wel een voltreffer.
  Enkele maanden geleden hadden we nogal impulsief tickets gereserveerd via Ryan Air  voor een city trip richting Edinburgh. De vlucht zelf kostte 2 keer niets. Maar de hele trip was fantastisch.

  Ondanks onze bedenkingen vooraf hebben we eigenlijk nooit een vlucht gehad die zo goed en stipt verliep als deze.
  Alles was gewoonweg perfect. En ook Edinburgh zelf was een droom.

  Een hele tijd vooraf had ik dag voor dag onze programma vastgelegd en de eerste dag zou de beklimming van Arthur's seat worden. Bij deze planning had ik er echter absoluut geen rekening mee gehouden dat het wel eens zou kunnen gesneeuwd hebben.
  D- Day , woendag 13 januari vertrokken we dus voor de beklimming van de rustende vulkaan die Edinburgh overheerst. Klimmen op zich was niets maar de afdaling achteraf was andere koek. De normaal gangbare paden waren immers spekglad en bij wijlen zat er niets anders op dan op je achterste de berg af te glijden. Een tof zicht, zo'n bijna 40 jarige die op haar achterwerk een berg afglijdt.(niemand zou het geloven ware het niet dat mijn geliefde wederhelft de behoefte had om er foto's van te nemen).

  t'was niet alles maar we hebben gelachen en op het eind van de dag, na oneindig veel geklungel waren we allebei ongelofelijk ontspannen, klaar om de rest van de reis aan te vatten.

  De volgende dagen bezochten we de binnenstad, alle mogelijke musea '( die daar trouwens allemaal gratis zijn) , en trokken we ook met de bus richting Rosslyn Chapel, bekend van de  Da Vinci Code.

  Of de tempeliers en " the Holy Grail" nu effectief  in deze kapel begraven liggen weet ik niet maar de kapel op zich was werkelijk fantastisch om zien. Vol symboliek, vakmanschap en werkelijk super mysterieus. We hadden trouwens ook het geluk om een gids te hebben die met de nodige humor  een rondleiding gaf gespijsd met de nodige anekdotes. Op dit moment ondergaat de kapel trouwens enige restauratiewerken en wij konden via een externe stelling de dakwerken nader bekijken.

  Een ander hoogtepunt van onze trip was de voetbalmatch "Hearts of Midlothian versus Saint Merrin".
  Ik ben niet echt een voetballiefhebber, Dimitri echter des te meer, maar ik kan me wel interesseren voor de architectuur van het stadion en dit was er eentje wat wel de moeite waard was, daterend uit het einde van de 19 e eeuw en dus een sterk staaltje van metaalbouw. t'was tof om een zo'n match mee te maken al kan je het niveau bezwaarlijk vergelijken met de rest van Engeland, deze match oversteeg het niveau van derde nationale bij ons niet., maar de sfeer was wel goud waard en ik kan sindsdien vloeken in een schots dialect waar ik zelfs de origine niet van weet.

  Na afloop van de match gingen we trouwens nog eten. Dimitri opteerde voor een traditionele "Haggis", niet slecht volgens hem maar ik besloot het toch maar iets veilger te houden en een Griekse salade te nemen.

  Ander hoogtepunt van onze trip was ons bezoek (beter gezegd "mijn bezoek") aan de Karen Millen boutique. Reeds geruime tijd ben ik werkelijk fan van deze Britse ontwerpster en ik was eigenlijk super ongeduldig om aan mijn verzameling een mooi stuk toe te voegen. Toen ik echter in haar shop kwam waren alle items die ik op internet had gespot, uitverkocht.Toch vond ik nog een supermooi kleedje, niet echt voor alle dagen maar het zit me als gegoten en ik zal het zeker niet nalaten om het deze zomer te dragen.

  Veel te snel was het tijd om terug richting huis te keren en daar stonden ons veel minder plezante zaken te wachten.
  Mijn schoonmoeder had ons niet willen alarmeren maar het ging absoluut niet goed met mijn schoonvader.

  De dag van onze terugkomst werd hij immers op de spoed opgenomen.

  Erg eigenlijk hoe extreem geluk en verdriet elkaar zo kunnen opvolgen. Ik had het al gezegd 2010 zou geen hoogtepunt worden en dat is dus nu meer dan duidelijk, het overlijden van iemand waar je het grootste respect voor hebt laat alles wat normaalgezien super belangrijk lijkt op slag in het niet  vallen.
  20-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaston Roelants
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gaston Roelants in de sneeuw

  Normaal gezien zie je op ons afdak een uitzettingslat, zo'n 10 cm hoger dan het eigenlijke dak. Deze morgen was die lat verdwenen, of liever gezegd ze werd bedekt door zo'n 11 cm verse sneeuw.

  Langs de ene kant is dit supertof want wie weet wordt het nog een nieuwe kerst langs de andere kant iets minder tof want normaalgezien zouden we deze morgen gaan lopen in Brussel en met dit weer en de toestand van de wegen ziet het er niet naar uit dat we er zullen geraken.

  Dit was echter buiten Dimitri gerekend die het absoluut wel zag zitten om naar Brussel te rijden en meet te doen aan de 5km Gaston Roelants.
  We nemen vlug onze loopspullen, de inschrijvingsdocumenten bijeen, zetten Luna af bij mijn ouders en vertrekken dus richting hoofdstad.

  De wegen zijn er echter slechter aan toe dan we hadden verwacht, de N60 is spiegelglad en nergens werd er klaarblijkelijk gestrooid. Na zo'n 45 minuten staan we amper in De Pinte.

  Eenmaal op de E 40 rijdt het echter iets vlotter en het lijkt erop dat we tot nog tijdig in Brussel zullen geraken. Kwart voor aanvang van de wedstrijd staan we aan de voet van het Atomium om onze borstnummers op te halen. Er waren oorspronkelijk zo'n 3000 deelnemers verwacht maar het zijn er dus duidelijk een pak minder en anderzijds nog veel meer dan ik ooit had verwacht.

  Gaston Roelants himself gaf het startschot ( niet dat ik hem heb gezien) en de ruim 660 deelnemers vertrokken aan hun helse tocht. De eerste 100 meter was de sneeuw verwijderd maar eensdaarna moest je in een laag sneeuw van 15 cm dik lopen. Je moest eigenlijk constant op je hoede zijn om niet te vallen en niet te struikelen over obstakels, zoals borduren enzo die door de sneeuw niet meer zichtbaar waren.

  Na zo'n 2 km zat ik er al goed door, door een teveel aan kledij zweette ik me kapot en het leek erop dat ik het niet zou uitlopen.Killian en Dimitri volgden op nauwelijks enkele meters.

  Al bij al was het unieke ervaring en best wel mooi om te zien ook, al die lopers in hun fel gekleurde pakjes contrasterend aan de witte sneeuw. Het parcours in het park van Laken was echter niet te onderschatten want er zaten een paar serieuze hellingen in die door de sneeuw nog eens super zo moeilijk waren.

  Bij aankomst bleek ik tweede vrouw te zijn en mocht dus het podium op en k'heb er een super mooie trofee aan over gehouden.

  De dag erop was echter stukken minder want doordat we niet echt gewoon zijn om in deze omstandigheden te lopen deden er spieren pijn waarvan ik niets eens wist dat ik ze had.

  Blijven oefenen dus.

  Bijlagen:
  http://www.chronorace.be/web2/Classements/StandardSearchEngine.aspx?eventId=343597383725&env=2009&lng=NL   
  13-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adventure Run
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Ameland Adventure Run, niet voor watjes

  Dit week end zouden we erop uittrekken met zijn tweetjes. Ik had ons reeds enkele maanden geleden ingeschreven voor de "Ameland Adventure run" voor de 10 km en tevens een hotel geboekt in Leeuwarden.

  Deze morgen, na de kinderen aan school te hebben afgezet, vertrokken we dus richting"Friesland".
  Een lange trip, 364km, maar het verkeer reed vlot en iets na twaalven stonden we al aan de ingang van ons hotel in Leeuwarden.

  Ik had dit hotel , het "Oranje Eden Hotel" via internet geboekt en bij aankomst bleek dat we er eigenlijk al eerder waren geweest. Een nieuwe  naam en een nieuw interieur maakten dat ik het niet onmiddellijk had gezien.vroeger heete het immers het Bilderberg hotel of zoiets.

  We checkten in in begaven ons toen onmiddellijk richting" Winkelstraat" en centrum Leeuwarden. Noch Dimitri, noch ik herinnerden ons dat we dit bij ons vorig bezoek, zo'n 10 jaar geleden, ook hadden gedaan en waarschijnlijk hadden we dat ook niet want met 2 baby's is het gewoon minder evident om te gaan shoppen.

  Deze middag waren we dus wel alleen en stapten van den ene naar de andere shop en boekenzaak, waar in Leeuwarden zeker geen gebrek aan is. De supergezellige namiddag eindigde in een restaurantje waar we aanvankelijk Friese hutsepot zouden eten maar bij gebrek aan iets anders even lekker aten. De overheerlijke maaltijd werd afgerond met MEEKMA, 'it goud fan fryslan". Een in Leeuwarden gedistilleerde jenever, klaarblijkelijk de friese volksdrank bij uitstek maar niet te onderschatten straf. Niet ideaal dus voor iemand die de daaropvolgende dag 10 km moet lopen en dus besloten we reeds de avond voordien om gebruik te maken van ons mutatieformuliertje en over te stappen op de 5km.

  De volgende morgen, na een heerlijk ontbijtje, vertrokken we dus richting "Holwerd" waar we de overzetboot zouden nemen.

  't was prachtig, al die mensen die gewoonweg de boot nemen om samen een eindje te gaan lopen.
  De overzet zelf duurde zo'n 45 minuten en op de boot heerste een supergezellige sfeer. Dimitri en ik zaten als enige Belgen een beetje afgezonderd en keken onze ogen uit. Mensen van wie het absoluut niet verwachtten en die de hele overtocht continu aten bleken bij het opspelden van hun borstnummer gewoonweg de halve marathon te lopen. Niet te geloven eigenlijk als je weet dat wij voor 5km al vier uur op voorhand niets meer eten om zeker te zijn dat we niet ongemakkelijk zouden worden.
  Hoe kan je in godsnaam 21 km uitlopen als je net een copieuze maaltijd van boterkoeken, lievevrouwkes en ander lekkers naar binnen hebt gespeeld.

  We meerden uiteindelijk aan op Ameland en de massa begaf zich richting centrum "Nes"; Na ons mutatieformuliertje te hebben ingevuld kregen we dus nieuwe nummers op de 5km.

  We trokken onze loopoutfit aan en begaven ons richting start. De 21 en 10 km waren ondertussen al vertrokken. De Burgemeester loste het startschot en de massa begon aan de spurt. Ik had van het begin af het gevoel dat ik vrij goed zat, ondanks de uitspatting van de vorige avond. Zoals gewoonlijk had ik wel zo'n moment van, dit is de laatste keer dat ik aan zoiets meedoe, maar dat heb ik iedere keer dus niets nieuws onder de zon.

  Het Parcours zelf was adembenemend, we liepen door weides, klei, duinen, in de regen met een straffe zijwind , op straffe hellingen en op trappen,kortom alle mogelijk extremen, maar het was wel superplezant.

  Ik bereikte vrij vlot de aankomst maar al bij al kon ik maar moeilijk inschatten hoe goed of hoe slecht ik het gedaan had want de deelnemers op de verschillende afstanden kwamen allemaal gelijktijdig aan bij de aankomst.

  Na de aankomst kon je nog gezellig een soepje drinken op het gemeenteplein van Nes, waar even later ook de prijsuitreiking zou plaatsvinden.
  Het was echter superkoud en dus besloten we om maar eerst onze gewone kledij weer aan te trekken en later terug naar het pleintje af te zakken.

  Net toen we terug kwamen, echoede er door de boxen " de derde plaats op de vijf km gaat naar ...uit Belgie" ikke dus , ik had wel een goed gevoel maar dit had ik toch niet verwacht.

  Ik heb er in ieder geval een supermooie trofee aan over gehouden die ik met volle trots heb getoond aan iedereen die het wou zien, en zelfs aan degenen die dat niet wilden.

  En, ik heb het de Burgemeester van Ameland na de nodige formaliteiten beloofd, ik kom volgend jaar zeker terug, en deze keer zeker op de 10 km.

  This is really my cup of tea.  Bijlagen:
  http://www.adventurerun.nl/2009/uitslagen-5.html   
  06-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Memorial Valentien De Smet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Veldloop KASVO

  Het is vandaag ijzig koud en het regent cats and dogs, geen ideaal weer dus voor Killian die vandaag een veldloopwedstrijd heeft.
  Aan de "Rode los" heeft immers vandaag de "Memorial Valentien De Smet" plaats, een veldloopwedstrijd georganiseerd door Kasvo.
  Best wel plezant zo'n wedstrijd in de straat waar je woont, op zo'n 5 minuutjes stappen zijn we er.

  Killian had al snel zijn maten gevonden en ging samen met zijn trainer het parcours verkennen en opwarmen terwijl wij ons ondertussen naar de start begaven.
  Na een moment stilte ter ere van Valentien De Smet een een toespraak van haar mama werd het startschot voor de miniemen gegeven.
  Onze zoon heeft de laatste tijd heel wat aan zelfvertrouwen gewonnen en liep vandaag zijn beste wedstrijd tot nu toe.
  En als hij iets van ons heeft geleerd is het dat je je overwinning achteraf mag vieren in zijn geval dus met een frisse" ICE TEA".

  Bijlagen:
  http://www.kasvo.be/uitslagen/200912.pdf   
  05-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekkenwerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sintwedstrijd OZEKA

  Je hebt zo van die dagen waarvan je er geen tien op een rij zou kunnen verdragen en vandaag was er dus zo eentje.
  Het huis opruimen, een plafond schilderen, ondertussen de kinderen op hun activiteiten droppen, nog een beetje "trapkrabben" en uiteindelijk om kwart voor vijf fris uitgedost klaarstaan om met Killian naar de "Memorial Charly De Bleecker" te gaan, een zwemwedstrijd georganiseerd door Ozeka Oudenaarde.

  Killian traint nu iets meer dan twee maand en is sinds vorige week officieel gepromoveerd naar de "Roze badmutsen".
  Deze overgang is echter niet zonder slag of stoot verlopen. Nu hij 11 is geworden is het niet meer zo "cccccool" om als jongen met een roze badmuts rond te lopen. Afgelopen dinsdag ging zijn positieve testuitslag dus gepaard met een traantje vanwege zijn nieuwe hoofddeksel.

  Echt lang heeft dit verdriet niet geduurd want uiteindelijk was hij wel supertrots dat hij na amper twee maand al mocht overgaan naar de volgende groep, en ook wij vonden het een hele prestatie.

  Vandaag organiseert Ozeka Oudenaarde dus een heuse wedstrijd voor de zwemschool en één ding is zeker, Killian zal van de partij zijn.

  De zwemmertjes moesten er rond 17.00 uur zijn om op te warmen en we waren ruim op tijd. Dimitri, Luna en ik installeerden ons op de tribune, lang geleden trouwens nog dat ik hier nog had gezeten ( uit mijn schooltijd, wegens niet mogen meezwemmen om verschillende redenen) . Deze keer was het dus om te supporteren voor Killiantje.

  De zwemmertjes traden aan en mochten opwarmen en onze zoon was overduidelijk weer superzenuwachtig, merkbaar aan het gefrunnik met zijn zwembroek.

  De wedstrijd begon en vanuit het publiek werd er serieus gesupporterd. Onzen kleinen trad het eerst aan in de 50 meter schoolslag en bracht het er allesbehalve slecht van af. Zijn tweede wedstrijd was de 25 meter vrije slag waarin hij als tweede eindigde.

  Tijdens de pauze maakte de Goeden Sint  zijn opwachting in het zwembad en de kinderen mochten efkens uitrusten in het peuterbad. Ze waren allemaal super uitgelaten en duidelijk allesbehalve vermoeid van de inspanning.

  Na de pauze zwom Killian zijn laatste wedstrijd, de 25 meter rugslag zeker niet zijn favoriet maar al bij al bracht hij er het redelijk goed van af.

  De sfeer in het zwembad was uiterst gemoedelijk en na afloop mochten alle kinderen een medaille afhalen bij de sint en een zakje lekkers.

  Killiantje had zich met zijn nieuwe kameraad super geamuseerd en zoals ik al meerdere keren heb gezegd; meer moet dat niet zijn. Als ik mijnen kleinen zo bezig zie ben ik een super gelukkige mama.

  15-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modderbad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Grote prijs stad Deinze en Superprestige Asper Gavere

  Het regende deze morgen katten en honden, niet echt een veelbelovend uitzicht als je weet dat we vandaag de hele dag buiten zouden vertoeven.

  Tegen de middag zou Killian met KASVO immers deelnemen aan de " Grote prijs Stad Deinze" , voor zijn categorie, de miniemen 98, een 1500 meter lang parcours. Bij aankomst was er al heel wat volk aanwezig aan het tentje van Oudenaarde, en Killian werd door zijn trainer onmiddellijk meegenomen om het parcours af te stappen en op te warmen.

  Vanaf deze week loopt Killian trouwens met een doel, een missie, namelijk de "death star" bij elkaar lopen, misschien niet echt de meest pedagogische overtuigingswijze maar toch, het werkt. Nog nooit is hij zo enthousiast geweest.

                                                

  Geflankeerd door zijn ploegmaats stond hij tussen een "massa" jongens, meer dan 60 miniemen van zijn jaar namen aan de ren deel. Killiantje schoot bliksemsnel uit de startblokken en liep de volle 1500 meter uit. Dimitri en ik waren blij voor hem, niet alleen omdat hij een beter resultaat dan vorige keer had maar ook omdat hij zich vandaag voor het eerst heel goed had geamuseerd met zijn "vrienden" van de atletiek.

  Rond 14.00 was de ren voor hem afgelopen en we pakten snel ons boeltje bijeen en vertrokken onmiddellijk richting Gavere, waar we naar de superprestige Cyclocross zouden gaan kijken.

  Er was ongelofelijk veel volk op de weg en we stonden vrij ver van het parcours geparkeerd maar zo'n 2 minuten voor aanvang van de wedstrijd stonden we daadwerkelijk op het parcours.
  Het was de eerste keer dat we deze cross zouden bijwonen en eigenlijk best onder de indruk, echt een supermooi circuit.

  Door de hevige regen van deze morgen was het terrein compleet verzadigd en je zakte met je voeten zo'n 10 cm diep in de modder weg. Ook de renners hadden heel wat moeite om zich overeind te houden. Eens ze naast de rijsporen geraakten gleden ze gewoon weg, recht tegen de vlakte.  Niels Albert reeds een prachtkoers, al van quasi bij het begin reed hij op kop. Na enkele toeren werd hij echter bijgebeend door Sven Nys die een bovennatuurlijk prestatie neerzette en een achterstand van zowat 20 seconden goedmaakte.

  Twee toeren van het eind sloeg het noodlot echter toe, toen Nys met een platte band opliep en kort daarop nog een gesprongen ketting ook , te voet tot aan de materiaalpost moest lopen en zo een achterstand van 30 seconden opliep. Met dus maar twee toeren meer te gaan leek dit een onmogelijke opdracht en dat was het ook zeker toen het daarboven nog eens de hemelsluizen open gingen.

  Niels Albert werd uiteindelijk winnaar maar het was o zo spijtig dat Nys op zo'n ongelukkige manier werd uitgeschakeld want het had zo'n mooie eindstrijd kunnen worden.  Archief per week
 • 20/12-26/12 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  sport3000
  www.bloggen.be/sport30
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Laatste commentaren
 • Helaas (Han)
      op Het strijkijzer is terug
 • vrijdagse groetjes (Lydia)
      op Trap
 • dag mama (luna)
      op Tandartsbezoek
 • ik (killian)
      op Citytrip 2
 • killi (killi/luna)
      op Nero en company
 • Zoeken met Google


  Foto
  Een interessant adres?
  Zoeken in blog

  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!