Cyberpesten is in opmars, zo blijkt uit een nieuw onderzoek dat de Universiteit van Antwerpen heeft uitgevoerd in opdracht van de Vlaamse overheid. Tweeduizend leerlingen uit de laatste graad van het basisonderwijs en uit het secundair onderwijs werkten eraan mee. Stilaan wordt duidelijk dat cyberpesten dezelfde proporties aanneemt als het klassieke pesten.

Meestal gaat het om scheldpartijen via mail of sms, gehackte computers of foto's die bewerkt worden en op het internet gedropt. Vlaams parlementslid Jan Roegiers (Spirit) vraagt de bevoegde ministers om de problematiek bespreekbaarder te maken. Daarbij stelt hij voor om zowel ouders als leerkrachten meer en beter te informeren over de gevaren van het internet.

De pesters komen vaak uit het technisch of beroepssecundair onderwijs en zijn gemiddeld 15 jaar oud. Jongens maken zich er vaker schuldig aan dan meisjes. Zo'n 52,5 procent van de ondervraagden geeft toe ooit al iemand misleid of bedrogen te hebben via sms of internet. Niet minder dan 62 procent zegt ooit slachtoffer van pesterijen geweest te zijn.

63,8 procent noemt deze nieuwe vorm van pesten een tamelijk groot tot enorm probleem, maar 55 procent durft er niet over te praten.

Bron :
Nieuwsblad


Eigen mening :
Ik vind deze artikels nieuws omdat het  zeer belangerijk is.Mensen denken veel dat internet zonder gevaar is terwijl het eigenlijk nu echt gevaarlijk wordt.Adolescenten worden meer en meer geconfronteerd met zo'n soorten zaken.Volwassenen moeten meer belang geven met wat de adolscenten met het internet doen.Vele mensen worden gepest en dat moet stoppen.