Foto
Categorieën
  • aperitiefhapjes (5)
  • dessert (5)
  • nieuw bij tupperware (2)
  • pastagerechten (1)
  • ultra pro recepten (9)
  • visgerechten (2)
  • Over mijzelf
    Ik ben Moerman Marjoke
    Ik ben een vrouw en woon in Kruishoutem (Belgie) en mijn beroep is zorgkundige / zelfstandige tupperware verkoopster.
    Ik ben geboren op 28/12/1988 en ben nu dus 36 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Zoeken in blog

    tupperware consulente Moerman Marjoke

    01-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijsttaartjes in de tartelettevorm


    Rijsttaartjes in de tartelettevorm

     Recept :

     Heel simpel receptje in een mum van tijd klaar en geliefd door groot en klein. Kan zoals in een grote bakvorm als in kleine naar eigen keuze.

     

     Nodig :

     

     - 1/2 l melk (halfvolle of volle naar keuze)

     - 125 gr zelfrijzende bloem

     - 100 gr suiker

     - 1 doos bostorijst (uit blik)

     - 3 eigelen

     - 3 eiwitten met 2 pakjes vanillesuiker tot sneeuw kloppen

     

     Werkwijze :

     

     Beginnen met de eigelen samen met de suiker te mixen tot een lichtgele massa.

    Daarna al de rest van de benodigdheden toe te voegen behalve de geklopte eiwitten. Deze als allerlaatste eronder mengen.

    1 uur laten bakken op 180°C en nog 10 minuten laten rusten in de oven. Eruit halen en omkeren op een taartrooster voor de afdruk van de roostertje te krijgen.

     kleine rijsttaartjes afbakken op 180° ong. 3 kwartier.


    01-03-2015 om 10:58 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:dessert
    24-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.





    24-12-2014 om 14:35 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nieuw bij tupperware
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissantparty


    Ingrediënten :

    4 à 5 sneetjes gekookte ham, 100 g emmenthaler

    1 velletje bladerdeeg

    1 eitje, bloem

    ( andere vullingen : fetta met oregano en (rozijntjes), zwanworstjes, chocoladestaafjes, frangipannevulling, fagotinkaas met honing, banaan met chocolade, kruidenkaas met gerookte zalm, speculoospasta, vegetarische préparé, mozarella met zongedroogde tomaatjes )

     

    Producten :

    croissantparty, deegrol, kaasmolen

    patisserieborsteltje, deegblad multiflex

    tang soft grip, ruimtespaarder  of patisseriestrooier

     

    Bereidingswijze :

     

    • ontrol het velletje bladerdeeg en strooi er wat bloem over
    • kies de juiste kant van de croissantparty en leg daar bovenop de bebloemde kant van het velletje bladerdeeg en verwijder het papier.
    • beleg met ham
    • maal de kaas met de kaasmolen
    • strooi de gemalen kaas over de ham
    • leg er het papier terug op en rol erover tot de lijntjes zichtbaar zijn, zo bekom je spietjes.
    • laat de oven voorverwarmen op 200 ° C
    • leg het deegblad op de rooster van de oven
    • rol de croissantjes op van groot naar klein
    • smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze gedurende ongeveer 15 à 20 min

     

     

     

     

     


    24-12-2014 om 14:30 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met prei , zalm en geitenkaas


    Ingredienten

    1 rol kruimeldeeg

    2 preiwitten

    150gr gerookte zalm

    150 gr geitenkaas

    200ml lightroom

    3 eieren

    Boter

    P&z

     

    Bereiding

    • Snij de prei fijn, doe ze in de microcook schenkkan en zet 10 min op 800Watt in de microgolf

    • Verwarm de oen op 180°c

    • Steek met de tartelette snijder de vormpjes uit de kruimeldeeg en leg die op de multiflex

    • Verdeel de prei over de vormpjes

    • Doe de zalm in de turbochef en trek hem fijn

    • Verdeel terug over de verschillende vormen

    • Doe de eieren  en room in de turbomax (menger) en kruid met p&z, trek het mengsel door elkaar

    • Verdeel het eiermengsel over de verschillende vormen

    • Verkruimel als laatst de geitenkaas over de vormen en plaats de quicke een 20 tal min in de oven

    smakelijk


    24-12-2014 om 14:29 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:visgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloofschelpjes

    Krab-, zalm- of tonijnsalade in witloofschelpjes

     

    Ingrediënten:

    1 zure appel

    2 eetlepels mayonaise

    2 eetlepels zure room

    een klein beetje verse peterselie

    blikje krab, zalm of tonijn

    peper en zout

    dille  

    witloof

     

    Benodigdheden:

    Quick Chef

    Universele Fijnschiller of Groentenmes

    Blikopener

    Siliconen Spatel Small

    Squeeze it

     

    Bereidingswijze:

    In de Quick Chef de geschilde appel fijnmaken.

    Alle andere ingrediënten toevoegen en mengen.

     

     

    De witloofschelpjes opvullen.

     


    24-12-2014 om 14:28 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.courgetteschotel

    Courgetteschotel

    Benodigdheden:

    1 courgette

    1 blik tomatenblokjes

    250g hamblokjes

    Spaghettiekruiden

    400 gr gehakt

     

    Bereiding:

    . schil de courgette , ontpit en snijd ze in kleine stukken

    Stoof de courgette in de schenkkan op 800Watt een 10 tal min

    Voeg de tomatenblokjes + hamblokjes eraan toe

    Zet alles terug in de microgolf op 800 Watt een 2 tal min

    Bak je gehakt af en voeg spaghettiekruiden toe

    Breng alles samen in de ultra pro

    Breng bovenop uw schotel aardappelpuree en werk af met gruyere kaas

    Plaats alles nog een 20 min in oven

     

    Smakelijk!!


    24-12-2014 om 14:27 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje met bladerdeeg en gerookte zalm


     

    Ingrediënten:

    Bladerdeeg

    Gerookte zalm

    Kaas

     

     

    Benodigdheden:

    Croissant party

    Kaasmolen

    Keukenmes en Kaasmes

     

    Bereidingswijze:

    Ontrol het bladerdeeg.

    Plaats het bladerdeeg op de croissantparty en wrijf er goed over zodanig de groeven zichtbaar zijn

    Maal de kaas met de kaasmolen.

    Snijd de zalm in fijne stukken.

    Leg er een kleine hoeveelheid gerookte zalm op en wat gemalen kaas.

    Rol uw stukjes mooi op.

    Leg op het MultiFlex Deegblad en bak voor 15 min. in de oven op 180 °C.


    24-12-2014 om 14:26 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    20-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.duivelse scampi's

    Duivelse scampi’s

     

    Ingrediënten:

    Klontje boter

    1 sjalot

    1 teentje look

    2 dl room

    3 soeplepels ketchup

    1 koffielepel currypoeder

    verse peterselie

    scampi’s

     

    Benodigdheden:

    Hak-M-Snel

    Quick Chef

    Lookpers

    UltraPlus of MicroPlus Ovaal

    Quick Shaker

     

     

    Bereidingswijze:

    Snij het sjalotje fijn met de Quick Chef of de Hak-M-Snel.

    Pers het teentje look met de knoflookpers en doe ze samen met de boter in de UltraPlus 2 liter en zet dit gedurende 2 min op 400 Watt.

    Ondertussen pel je de scampi’s.

    Doe de gepelde scampi’s bij de look en het sjalotje en zet terug in de microgolf voor 3 min op 750 Watt.

    Doe de room, de ketchup en de currypoeder in de Quick Shaker en goed schudden.

    Voeg dit bij de scampi’s en zet terug 3 min op 750 Watt.

    Leg op kleine schaaltjes en versier met peterselie en eventueel nog wat groentjes zoals sla, tomaat, worteltjes, …


    20-10-2014 om 15:19 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:visgerechten
    15-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelli met broccoli en gerookte zalm

    Tagliatelli met broccoli en gerookte zalm

    Ingredienten:

    Pasta

    Bouillonblokje

    200gr gerookte zalm

    200gr gemalen kaas

    2 doosjes room

    2 eieren

    1 broccoli

     

    Bereiding:

     

    Doe de pasta in de ultra pro

    Verkruimel erover je bouillonblokje

    Giet er kokend water over en zet 4 min in microgolf op 800Watt (ofwel lauw water, 6 min in de microgolf)

    Maak de broccoli fijn in de turbochef

    Leg deze in de andere ultrapro en zet gedurend 5 min in de microgolf

    Maak de kaas fijn met de kaamolen

    Doe in je shaker de room, eieren en ev. Kruiden en shaken maar

    Giet uw pasta af

    Giet uw mengsel van uit de shaker over uw broccoli

    Vervolgens de pasta toevoegen aan uw mengsel en goed omroeren

    Voeg als laatst uw kaas toe

    Zet gedurende 5 min in microgolf

     

    smakelijk


    15-10-2014 om 20:24 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    10-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vogelnestjes op provencaalse wijze

    Vogelnestjes met Provençaalse saus

     

    Benodigdheden: (voor 4 personen) voor het kookatelier is mssn een half vogelnestje wel voldoende. -

     

    ½ courgette - ½ aubergine - ½ rode ajuin - 

    2 blikken tomaten blokjes met basilicum (aldi) - 

    1kg gehakt - 

    4 hard gekookte eieren - 

    Peper/zout - 

    Provençaalse kruiden 

     

    Benodigdheden materiaal: - ultra pro - Groente mes - Mando chef 

     

    De 4 eieren hard koken, pellen vervolgens na afkoelen ommantelen met gehakt. 

    De courgette, aubergine in blokjes snijden. 

    De rode ajuin fijn snijden. 

    Dit alles in de ultra pro en overgieten met de 2 blikken tomaten blokjes. 

    Kruiden naar smaak. In micro golf op 750watt gedurende 15min, gaartijd eventueel aanpassen.


    10-10-2014 om 08:47 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs