|
Voor mijn havermoutpap recept heb je het volgende nodig:
* 180ml sojamelk
* 36g havermout
* 1 appel
* kaneel
Je kan ook gewone melk gebruiken, maar mijn lichaam reageert slecht op
koemelk dus ik gebruik melkvervangers. Je kan ook amandel of rijstmelk
gebruiken.
Superfoods!
Sojamelk: Kies voor sojamelk zonder toegevoegde suikers. Sojamelk zit
vol met goede eiwitten, vezels, isoflavonen en B-vitamines. Ook is het vetarm
en er zit geen cholesterol in.
Havermout: Er zit veel vitamine B1, magnesium, fosfor en vezels in.
Allemaal goed voor je lichaam. Havermout is ook vullend en zorgt ervoor dat je
heel lang een vol gevoel hebt. Dit komt doordat havermout een lage GI waarde
heeft ( dat betekent dat het weinig effect heeft op je bloedsuikerspiegel.)
Daarnaast bevat havermout maar weinig calorieen en maar 1 gram suiker per 100gram.
Veel eiwitten en vezels. Very nice dus!
Appel: Appelen zijn overal te koop en makkelijk te eten en ontzettend
gezond.
Kaneel: Ken je natuurlijk wel als smaakmaker in taarten en cakes, maar
wist je ook dat het heel goed voor je is. Het Is onder andere antiseptisch, verwarmend en werkt
krampwerend , je kan het dus gebruiken voor een hele resem aan aandoeningen. Zo
heeft kaneel onder andere een gunstige werking op je darmen, bij verkoudheden,
bij vermoeidheid en tegen kouwelijkheid.
Hoe maak je dit superfood ontbijt?
Doe de sojamelk in een steelpannetje en breng dit zachtjes aan de kook.
Snijd de appel in stukjes.
Weeg de havermout af.
Voeg de havermout en appel bij de melk als het kookt.
Laat dit mengsel zachtjes pruttelen tot het de gewenste dikte heeft. Ik
laat het ongeveer 5 minuten koken.
Werk af met een beetje kaneel.
Klaar! Je kan het nog even laten staan zodat het nog wat dikker wordt,
maar ik laat het zelf altijd in mijn kom afkoelen, het is toch nog veel te heet
om te eten.
Xxx Melissa
|