Inhoud blog
  • week 10 new lifestyle
  • week 9 new lifestyle
  • week 8 new lifestyle
  • week 7 new lifesyle
  • week 6 new lifestyle
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    MissVitalité
    eerlijk over gezondheid
    09-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.superfood ontbijt: havermout met appel en kaneel

    Voor mijn havermoutpap recept heb je het volgende nodig:

    * 180ml sojamelk

    * 36g havermout

    * 1 appel

    * kaneel

    Je kan ook gewone melk gebruiken, maar mijn lichaam reageert slecht op koemelk dus ik gebruik melkvervangers. Je kan ook amandel of rijstmelk gebruiken.

    Superfoods!

    Sojamelk: Kies voor sojamelk zonder toegevoegde suikers. Sojamelk zit vol met goede eiwitten, vezels, isoflavonen en B-vitamines. Ook is het vetarm en er zit geen cholesterol in.

    Havermout: Er zit veel vitamine B1, magnesium, fosfor en vezels in. Allemaal goed voor je lichaam. Havermout is ook vullend en zorgt ervoor dat je heel lang een vol gevoel hebt. Dit komt doordat havermout een lage GI waarde heeft ( dat betekent dat het weinig effect heeft op je bloedsuikerspiegel.) Daarnaast bevat havermout maar weinig calorieen en maar 1 gram suiker per 100gram. Veel eiwitten en vezels. Very nice dus!

    Appel: Appelen zijn overal te koop en makkelijk te eten en ontzettend gezond.

    Kaneel: Ken je natuurlijk wel als smaakmaker in taarten en cakes, maar wist je ook dat het heel goed voor je is. Het Is onder andere antiseptisch, verwarmend en werkt krampwerend , je kan het dus gebruiken voor een hele resem aan aandoeningen. Zo heeft kaneel onder andere een gunstige werking op je darmen, bij verkoudheden, bij vermoeidheid en tegen kouwelijkheid.

    Hoe maak je dit superfood ontbijt?

    Doe de sojamelk in een steelpannetje en breng dit zachtjes aan de kook.

    Snijd de appel in stukjes.

    Weeg de havermout af.

    Voeg de havermout en appel bij de melk als het kookt.

    Laat dit mengsel zachtjes pruttelen tot het de gewenste dikte heeft. Ik laat het ongeveer 5 minuten koken.

    Werk af met een beetje kaneel.

    Klaar! Je kan het nog even laten staan zodat het nog wat dikker wordt, maar ik laat het zelf altijd in mijn kom afkoelen, het is toch nog veel te heet om te eten.

    Xxx Melissa




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Hallo, Welkom op MissVitalité. De leukste persoonlijke lifestyle blog. Je vind hier alles over eten, sport, vitaliteit en reizen. Veel plezier! Liefs Melissa

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs