Bereiding: * snij de tofu in blokjes en meng deze in een kom met sojasaus. Wok de tofu in een weinig olijfolie ongeveer 5 minuten. Hou de tofu apart in een kom.
* wok de ajuin glazig in een weinig olijfolie, voeg dan de "harde groenten" toe, na enkele minuten ook de "zachte groenten". Als de groenten beetgaar zijn voeg je de tofu toe & 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel thaise vissaus en een eetlepel water. Evt nog andere kruiden (peper,...)
Ik had zo'n zin in de frietjes, gemaakt met de Philips Airfryer... dat ik even vergeten was een foto te nemen die ik online wou plaatsen... het is dus geen foto geworden van een compleet gerechtje... maar het geeft toch een beeld ;-)
De frietjes waren héél goed gelukt met de Philips Airfryer... goed krokant en dat er bijna geen vet nodig is (1 eetlepel voor 3 porties), is een heel groot voordeel. Het zal zeker schelen in de calorietjes per maaltijd...
Hierbij dus een fotootje van frietjes met zalm en een slaatje... het was smullen! Ondertussen ken ik al goed de bereidingstijden van de frietjes en vergeet ik niet van ze af en toe eens op te gooien, zodat de lucht goed aan alle delen van de frietjes kan.
Hier ben ik alweer met een fotootje van een gerechtje dat we gemaakt hebben met de Philips Airfryer!
We hebben de aardappelbolletjes echt perfect gekregen, zoals je kan zien op de foto. Eigenlijk smaakt het net zo als uit het frietvet maar dan met een heel stuk minder vet doordat ze niet in olie zijn bereid.
Bolletjes 20 minuutjes in de airfryer, broccoli ondertussen samen met de vis gestoomd.. .een snelle en lekkere maaltijd was op tafel getoverd!
We hebben nog een kookexperimentje achter de rug... paprika aardappeltjes met boontjes en een veggieburger.
We zijn iets meer fan van de curryaardappeltjes, met de paprika aardappeltjes uit de Airfryer moeten we nog iets meer de verhoudingen leren kennen van de paprika. De aardappeltjes werden eerst vermengd met paprika poeder en olijfolie, en dan in de Airfryer 20 minuutjes gebakken. Dit is het resultaat!
Tegenwoordig eten we iets te veel aardappelen door de Airfryer, er zijn dan ook zoveel mogelijkheden om ze klaar te maken...
Eén van onze favoriete gerechtjes is gebakken zalm met een slaatje en kroketjes.
Vandaag hebben we de kroketjes gemaakt met de Philips Airfryer.
De kroketjes waren enorm lekker. Mijn vriend vindt ze nog iets lekkerder gemaakt in het frietvet, maar vond ze ook zeker geslaagd. Ze waren krokant en heel lekker. Ze smaken minder vet en dat vind ik ook een pluspunt.
Het frietjes bakken met de Philips Airfryer is een beetje een leerproces voor mij. De frietjes zijn ideaal gezien even dik gesneden en het is een beetje zoeken naar de juiste baktijd.
Gisteren had ik zin in frietjes en wegens gebrek aan tijd werden het diepvriesfrietjes met een veggieburger.
Het ideale aan deze frietjes is dat ze gelijk gesneden zijn en dus even snel allemaal gaar. Voortaan ga ik toch meer diepvriesfrieten gebruiken ;-)
Toch een handig apparaat als het snel moet gaan... snel een paar minuten laten opwarmen, de frietjes in het mandje, ondertussen mijn veggieburgertje bakken en KLAAR!!!
Ik zou de Airfryer dus al niet meer kunnen missen... laatst nog eens frietjes van de frituur gegeten and guess what... te vet bevonden voor mij
Ook het volgende receptje hebben we laatst eens uitgetest met de Garden Gourmet vleesvervangers:
Garden Gourmet Burger met Mexicaanse salsa
Ingrediënten voor 4
1 pakje Garden Gourmet Burgers
1 rode ui
100g maïs
4 tomaten
200ml tomatenpuree
een handvol versgesneden peterselie
zout
peper
4 zachte hamburgerbroodjes
sla
Bereiding
Hak de peterselie en snij de ui en de tomaten fijn. Meng ze met de maïs, tomatenpuree en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de Garden Gourmet Burgers aan.
Garneer de hamburgerbroodjes met frisse sla, leg er een burger tussen en werk af met een goede schep salsa. Voeg eventueel mayonaise toe naar eigen smaak.
Wij zijn fan! Een ideaal gerechtje voor als het 's avonds eens snel moet gaan.