photography
Inhoud blog
  • portretten
  • belichting
  • het doel van deze blog
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    tips en foto's
    02-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het doel van deze blog
    Dag allemaal, 
    Waarom ik deze blog schrijf? En waarom over foto's maken? 
    Laten we zeggen dat het niet zo simpel is om foto's te maken, échte mooie foto's. En ik wou enkele tips geven. 
    Om te beginnen ben ik zelf zestien, volg geen cursussen of andere lessen, maar loop al van mijn drie jaar met een camera rond. Niet zo'n klein camera'tje. Nope, een grote Nikeon, die van mijn vader was. Hij is zelf fotograaf en alles wat ik weet, weet ik van hem. Om te zorgen dat jullie niet zomaar twijfelen, hij had zijn eerste 'grote' camera van een leeftijd van viertien. Ik had dezelfde leeftijd toen ik eindelijk mijn eerste professionele camera kocht. 
    Zo ik hoop dat jullie mijn tips serieus opnemen, en het zijn waarschijnlijk tips die je een paar keer al hebt gehoord, maar het zijn echte belangrijke om mooie foto's te kunnen trekken. 
    Zelf leer ik elke dag nog steeds, met vallen en opstaan. Dus als jullie vragen hebben, of als er iets onduidelijk is, ik zal niet oordelen ;)
    Oké, genoeg gepraat. Ik ga al mijn gouden tip meegeven. Iets wat bijna niemand doet, en soms erger ik me eraan. Zeker in musea. 
    Geen flits
    Omdat als je flits gebruikt de warme kleuren weggaan, schaduws gaan weg. Ik vind het dan leuk om te zeggen dat de ziel van de foto's weg gaat. En als er niet genoeg licht is, ga naar buiten, doe kaarsen aan, of gebruik een reflector screen (Ik weet niet hoe je het in het Nederlands zegt, waarschijnlijk reflector scherm, maar in het Engels klinkt het cooler) gebruik zoveel mogelijk natuurlijk licht. Dan zal je zien dat de foto's tot leven komen. 

    02-10-2015, 00:00 Geschreven door Milly C.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.portretten
    Ik zal wat meer vertellen over het trekken van mensen. Eigenlijk over portret foto's
    De eerste regel is om de foto te trekken van ongeveer het sleutelbeen tot vijf à tien centimeter boven het hoofd. Je kan ook vanaf de borstkast doen, maar het belangrijkste is het gezicht van die persoon, vooral zijn ogen. Hoe scherper de foto hoe beter. Mensen willen wat ze zien precies zo bewaren, tot in de detail, zoals de dingen echt zijn. Dus zijn ze bijna automatisch aangetrokken voor scherpe foto's, omdat het zo in detail is, omdat het zo echt lijkt. 
    Het is heel belangrijk dat je de emoties van het gezicht kan aflezen. Emotie is iets dat zo belangrijk is, het mag zeker niet misschien, want emotie is de ziel van een persoon, zoals karaktertrekjes. Als je emotie mist in een menselijk gezicht, dan kan je het net zo goed onmenselijk noemen. Want emoties, dat is nou juist wat ons menselijk maakt. 
    Je kan bijvoorbeeld een foto trekken van een koppig kind, of van een pasgeborenen die tegen de borst van de moeder leunt. Of het geluk van iemand terwijl ze iets willen. 
    dat zijn voorbeelden van pure emotie, en dat is mijn voornaamste doel als fotograaf. Zoveel mogelijk emoties fotograferen. 
    Zelf dieren hebben emotie, als je maar goed kijkt en wacht. Het goede komt voor die die wachten en geduld hebben. Een klein voorbeeld, ga
     in het bos zitten, op een boomstam, ergens waar er niet veel mensen komen. En wacht. Je zal zien, als je stil bent dan zal er opeens een diertje passeren, zoals een eekhoorntje. Het zal opkijken dat je daar zit, en ergens geloof ik dat het dan verbaast is. 

    12-10-2015, 20:26 Geschreven door Milly C.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.belichting
    Mijn gouden tip over geen flits geld nog steeds, maar ik wou wat meer over belichting praten (of typen). 
    Naar mijn mening kan je de mooiste foto's trekken bij zonsondergang en zonsopgang. Persoonlijk kies ik liever zonsondergang omdat ik geen morgenmens ben, maar een zonsopgang is zeker ook de moeite waard en duurt soms (meestal) ook langer. 
    Het licht bij een zonsopgang/zonsondergang, is gewoonweg prachtig. Het lijkt alles tot leven te wekken en alles extra kleur te geven. De hemel, gebouwen, landschappen en natuurlijk ook mensen. Het licht is warm en zacht. Het is altijd leuk om een foto te trekken waar de helft van iemands gezicht gehuld is in zonlicht en de andere helft in schaduw, maar ik raad het niet aan. Ik vind het zelf dan heel moeilijk om het evenwicht te vinden tussen overbelicht en onderbelicht. 
    De zonsondergangen aan het strand zijn clichés aan het worden, maar het blijft prachtig. Vooral wanneer je de reflectie van de zon op het water hebt. 
    Zoals je ziet kan je al veel kon met gewoon de warme kleuren van de zon, maar (hier komt nog een gouden tip) fotografeer NIET pal op de middag of met vlakke zon, dan krijg veel te lichte en vage kleuren, dan kan je verwachten dat je foto overbelicht kan zijn. Dus regenachtige dagen zijn soms perfect om foto's te gaan nemen. De kleuren zijn dan wel grijs en somber, maar je kan die kleuren gebruiken voor een bepaald thema die je in je foto's wilt verwerken, dan heb je geen fotoshop niet meer nodig. ;) 
    Op het blauwe uur kan je ook prachtige foto's trekken, dat is het moment juist voordat de avond valt en wanneer de zon al onder is. Zelf heb ik het nog niet uitgeprobeerd, ik weet dat je de IOS-waarde handmatig moet instellen, maar ik ga daar nog op experimenteren. ;) Dus ik zal wat later schrijven over het blauwe uur en over foto's trekken in het donker. 
    Tenslotte heb je nog belichting die je zelf aanbrengt. 
    Kaarslicht heb ik al gemeld en is echt de moeite waard. Je steekt gewoon een heleboel kaarsen aan en zet ze op een tafel en in de rest van de ruimte, zet je model achter het kaarslicht, terwijl je van de andere kant van de tafel foto's trekt. Al het ander licht doe je uit en je begint. De foto's zullen hier ook tot leven komen, je zal een warme en zachte gloed bekomen. Je hoeft de kaarsen zelf niet in het beeld te hebben. Kaarslicht is een goed idee voor sfeerfoto's en kerstmisfoto's. De foto's zullen wel wat minder scherp zijn, want er is minder licht, maar de kleuren zeggen eigenlijk al genoeg. 
    Maar ik denk dat veel mensen graag haarscherpe foto's verkiezen, dan kan je reflectie schermen gebruiken. In tegenstelling tot een flits, zal het model geen grimassen trekken, de pupillen zullen niet plots vernauwen of rood worden. En het model ziet er niet uit als een spook. (Ik vind als iemand te veel licht gebruikt dat de personen eruit beginnen te zien als spoken, mijn menen.) Je bekomt al die 'neveneffecten' omdat het licht rechtstreeks van de camera naar het model gaat en weer terug. Als je een reflectie scherm gebruikt dan kan je allereerst zonlicht gebruiken, wat veel natuurlijk overkomt of je kan een gewone spot of ander licht reflecteren. Het licht zal maar een deel gereflecteerd worden en een deel zal geabsorbeerd worden. Waardoor het ook minder fel zal zijn. 

    Zo dat waren mijn eerste tips, ik hoop dat ze handig kunnen zijn. 

    04-10-2015, 23:59 Geschreven door Milly C.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 12/10-18/10 2015
  • 28/09-04/10 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs