Inhoud blog
  • Uitwerking van mijn sport: voetbal.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Maxim Patyn

    28-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitwerking van mijn sport: voetbal.
    Ik speel voetbal bij Velm VV in Velm. We trainen 2x per week en op zondag spelen we een wedstrijd.
    Ik ben begonnen met voetballen in het zesde leerjaar. Ik wou al altijd voetballen maar ik mocht dat niet van mijn ouders, maar uiteindelijk mocht ik wel omdat ik mijn vorige sport niet meer graag deed.
    Voetbal speel je vanaf de miniemen op een groot veld, als je jonger bent speel je op een kleiner veld en ook op kleinere doelen. Je speelt voetbal 11 tegen 11, 10 spelers op het veld en 1 doelman per team. Je hebt ook de scheidrechters, als je in een hoge klasse speelt heb je 4 scheidsrechters, 2 lijnrechters en  scheidsrechter op het veld en dan nog 1 aan de kant tussen de 2 banken in. Deze moet de coaches rustig houden en als er een scheidrechter is gebleseerd dan kan deze gewisseld worden met de man aan de kant, hij zorgt ook voor de wissels en de extra minuten die er soms bij geteld moeten worden. Tegenwoordig heb je zelfs nog 2 extra scheidsrechters, deze staan aan de doelen, zo kan men goed zien of er een penalty of niet moet worden gefloten.
    Als je gewoon speelt bijvoorbeeld gewestelijk dan heb je maar in scheidsrechter die alles in het oog moet houden.
     

    De regels:

    Er zijn heel veel regels bij het voetballen bijvoorbeeld:
    - Buitenspel: Een speler staat buitenspel als deze zich dichter bij de doellijn van de tegenstander bevindt dan de bal en de voorlaatste tegenstander (inclusief de doelman). Dit geldt niet wanneer de speler zich op zijn eigen speelveldhelft bevindt.

    -Rode kaart: Een rode kaart kan je krijgen als je een heel grove fout maakt op een speler bv. met een gestrekt been tackelen, een elleboogstoot uitdelen .... Als je een rode kaart krijgt moet je van het veld en gaan douche je mag dus ook niet op de bank gaan zitten en je wordt dan ook niet gewisseld dus je ploeg speelt met 10 man verder. Je wordt dan zeker 1 speeldag geschorst maar als het een zware tackel of zo was kan je langer geschorst worden.
                                       
    -Gele kaart: Een gele kaart kan je krijgen met een tackel waarbij je de speler raakt wel maar lichtjes, als je begint ruzie te maken met een tegenspeler of als je protesteerd tegen de beslissingen van de scheidsrechter. als je een tweede gele kaart krijgt op 1 wedstrijd, krijg je na de tweede gele kaart direct ook een rode kaart en moet je dus van het veld en gaan douche.

    -Coaches weggestuurd: De coaches kunnen weggestuurd worden als ze tegen de scheidsrechter langs de lijn beginnen discussieren. Dan moet deze dat aangeven aan de scheidrechter op het veld en deze gaat hem naar de tribunes laten gaan.


    -Strafschop: Een strafschop wordt gefloten als een aanvaller naar het doel loopt of een pas krijgt en de tegenstander tackelt hem in het srafsopgebied dan kan er een penalty gefloten worden. Maar sommige aanvallers laten hun ook gewoon vallen als de tegenstander heel dicht komt en hem misschien een heel klein tikje geeft, dan zijn er 3 mogelijkheden: ofwel wordt er een strafschop gefloten, ofwel moet er gewoon doorgespeeld worden en als laatste kan de scheidsrechter een gele kaart geven aan de aanvaller omdat hij zich liet vallen.
                                       

    Hoe lang duurt een voetbalwedstrijd?

    Een voetbalwedstrijd duurt niet altijd even lang bv: als je miniem bent dan speel je in totaal 60 minuten, 30 per helft. Als je kaddet bent dan speel je er 35 minuten per helft dus 70 in totaal. En als je bij de eerste ploeg speelt of reserven of de B-kern dan speel je in totaal 90 minuten.
    Maar als je europees of voor de beker speelt dan kan het zijn dat je ook verlengingen hebt als je gelijk speelt of als je in de thuiswedstrijd 1-0 gewonnen hebt maar in de uit 1-0 verloren hebt worden er ook verlengingen gespeelt omdat de stand dan in totaal 1-1 is, maar als je thuis met 0-1 verliest  en je speelt uit 1-2 dan worden er geen verlengingen gespeelt omdat je uit meer doelpunten hebt gescoord dan de andere ploeg. Dit geld alleen maar als de totale stand gelijk is, een verlenging duurt 15 minuten dus dan is een wedstrijd 120 minuten lang. Als er in de verlengingen nog niks is beslist dan krijg je strafschoppen. Meestal is dit een reeks van 5 strapschoppen per ploeg maar als er dan nog niks is beslist dan blijft het doorgaan.
    Als je internationaal speelt dan speel je met je land mee, deze ploeg bestaat uit spelers van de nationaliteit van je land die ook gewoon voor kampioenschappen spelen. Het kan dus zijn dat je in de jupiler pro league speelt maar toch bij Spanje ook mag meespelen.


    Het WK en het EK:

    Er is om de 4 jaar een WK voetbal dat word niet elke keer in het zelfde land gespeeld.
    Het EK wordt ook om de 4 jaar gespeeld dat komt altijd 2 jaar na het WK voetbal.


    Europees voetbal:

    Als je in BelgiĆ« kampioen speelt of tweede wordt dan mag je het volgende seizoen europees spelen, meer bepaald de Champions league. Dit een soort kampioenschap. Je hebt ook de Europacup de ploegen die daar in mogen spelen van BelgiĆ« de derde en de bekerwinnaar. Maa hoe hoger je land staat in de FIFA rangschikking hoe meer ploegen er Europees mogen gaan spelen, in Engenland mogen de eerste 3 Champions league spelen en de vierde en vijfde de Europa League.

                                                                                       


    Zo dit is mijn sport!

                                       




                                                                                         






    28-02-2011 om 00:00 geschreven door MaximPatyn3S  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)

    Archief per week
  • 28/02-06/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs