Inhoud blog
  • De start!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn keuken
    Volg hier wat er allemaal gebeurt in mijn keuken...
    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De start!
    Ik dacht er al een tijdje over om er terug mee te beginnen, maar vond nooit een echte reden. De juiste aanzet ontbrak, maar ik denk dat ik hem nu gevonden heb.

    Ik kijk er nu al enkele jaren naar uit, om samen met mijn vrouw, onze intrek te nemen in ons gerenoveerde huisje. En eindelijk is de finish in zicht. De eindspurt is ingezet en hier en daar word al een kast in elkaar gestoken of al opgevuld. De lampen worden in de fitting gedraaid, terwijl de verwarming de laatste restjes vocht uit de bepleistering jaagt.

    De enige plek die nu al sinds vorig jaar in orde is, en sinds vorige week volledig op punt is gezet, is mijn keuken. En ok, het is onze keuken, maar we hebben ze laten maken zoals ik ze wou, en eerlijk gezegd, ik zal meer in de keuken staan, dan mijn vrouw. Niet omdat ze niet kan koken hé, ze kan dat zelfs heel goed, maar omdat ik gewoon liever kook. En zij eet het liever op, dus we vullen elkaar goed aan!
    Vorige week zijn we dus begonnen met het uitpakken van alle potten en pannen, borden, glazen, bestek,... Noem maar op. En dit was een hele onderneming, want je moet weten: we hadden allebei al wat bij elkaar gespaard. Voor onzen uitzet, zoals ze dat hier zeggen. Gelukkig hebben we grote schuiven en kasten en raakten we alles kwijt. Al heeft natuurlijk niet alles een plek gekregen. Hier en daar moet nog een selectie gebeuren, want zeg nu zelf: wat doe je met zes kloppers? Ik kan er 2 tegelijk hanteren, maar zes? Het bleek ook dat we maar liefst 6 silicone bakvormen in onze kast liggen hadden. In alle vormen en maten. Natuurlijk is het altijd beter eentje teveel dan te weinig, maar je zal er dan ook niet van schrikken dat, na het uitpakken van onze borden en ons bestek bleek, dat we een heel regiment konden uitnodigen om te dineren. En ik heb zelfs genoeg kookpotten om dit diner klaar te maken.

    Wat me nu nog rest is de grote vuurdoop. De eerste keer koken in "mijn keuken".
    En volgend weekend zal het waarschijnlijk gebeuren. Ik ga mijn oven direct aan het werken zetten en de vlammetjes van mijn fornuis zien opflakkeren. De oven vul ik met een mooie lamsbout en een schotel gratin dauphinois, en op het vuur ga ik mijn groentjes licht blancheren en dan eventjes bakken in de pan met wat goeie boter en wat sjalotsnippers.

    Moest mijn oven alles in de war sturen (als ik de handleiding niet goed begrepen heb), of moest mijn dampkap het begeven en op mijn gasfornuis terechtkomen, dan zal ik het hier zeker laten weten. En als het heel lekker was, ... , ja, dan nemen we de complimenten met plezier in ontvangst!

    C.R.
     

     

    25-02-2010 om 00:12 geschreven door C.R.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 22/02-28/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs