Inhoud blog
  • Tomatensoep
  • 77,4
  • 78,2 (2)
  • 78,2
  • Leve Nigella en Jamie!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn laatste dieet!

    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep
    Ik heb overheerlijke tomatensoep gemaakt, ze lijkt wel uit een brik van Déli-soup te komen ofzo =).
    Dit recept komt uit het boek Jamie's Kookrevolutie - Tomatensoep .

    2 wortels / 2 stengels bleekselderij / 2 middelgrote uien / 1 tl olijfolie /
    2 blokjes vetarme kippenbouillon / 2 blikken gepelde tomatenblokjes van 400g / 
    6 rijpe tomaten (met het steeltje, niet de hele tak) / bosje basilicum / peper en zeezout

    Snij de wortels en bleekselderij in blokjes. Hak de uien grof.
    Doe de olijfolie in een grote kookpot en verhit totdat de olijfolie 
    de bodem volledig bedekt. Doe de gasneden groenten erin en 
    roer met een houten lepel.  Zet het vuur wat lager en leg het deksel
    schuin op de pot en laat 10min staan. Kook ondertussen 1,8l water
    in een andere pot en voeg daarbij de kippenbouillon die je verkruimelt.
    Snij de verse tomaten in 4. Giet het vocht in de pan samen met
    de blikken tomaat en de verse tomaten bij de gestoofde groenten. 
    Roer en wacht tot het kookt, zet het vuur wat lager en laat 10minuten
    zachtjes pruttelen.  Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes.
    Haal de pot van het vuur, doe er peper en zout en de basilicum in.
    Mix de soep met een staafmixer. Laat de soep wat afkoelen en
    zeef die dan. Giet een beetje soep in de zeef en roer met een lepel
    tot er geen vocht meer uitkomt, schraap de rest uit de zeef en doe dit weg.
    Het is wel wat werk maar de soep is overheerlijk! Lekker met wat krokante bolletjes.

     Smakelijk!

    07-05-2009 om 11:34 geschreven door Aline  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    06-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.77,4
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    (foto diner)

    ontbijt:
    - 30g volkoren cornflakes met chocoladeschilfers
                - 150ml magere melk
                - 1 kiwi
                - 1 magere yoghurt Activia met aspartaam

    lunch: Stroganoff van kip en prei uit Jamie's kookrevolutie
               Ik bespaar jullie een foto want het was niet bepaald goed gelukt
               en de voornaamste reden is omdat ik extra magere room (3% vet) heb gebruikt
               en het resultaat daarvan is dat het zo ongeveer in water veranderd.

    snack: stukje brandnetelkaas

    diner: Croque Monsieur uit de oven uit Nigella Express
               Het was geen vruchtbare dag, ik had 0,8l in plaats van 0,8 dl gelezen,
               en u begrijpt dan ook dat dat nogal gevolgen had.
               Het was echt niet lekker, daarom zet ik het recept ook niet op de site.
               Dat zal ik wel doen als ik het nog eens juist bereid heb =).

    snack: - 1 peer
               - 2 gedroogde pruimen

    Vandaag had ik weer krachtbaltraining, goed gesport dus!

    06-05-2009 om 00:00 geschreven door Aline  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    05-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.78,2 (2)
    ontbijt: -1 snee volkoren brood
                 - magere abrikozenconfituur
                 - 1 kiwi
                 - 1 magere yoghurt van Activia met aspartaam


     lunch: Engels-Aziatische rundssalade uit Nigella Express (oorspronkelijk lamssalade) voor 3 personen
               1 tl sesamolie / +/- 300g rundstournedos / notensla en gemengde sla / komkommer / munt / kerstomaat
               120g mini vlinderpasta / DRESSING: 2 el vissaus / 1 el rode bessengelei / 2 el rijstazijn / 1 tl sojasaus / 
               1/4 rode peper fijngehakt / 1 lente-ui
     
               Breng een pot water aan de kook en kook de pasta.
               Doe sesamolie in een pan en bak het vlees 5 min aan de ene kant en 2 1/2 minuut aan de andere kant.
               Snij ondertussen de komkommer in schijfjes, de kerstomaatjes in 2, schik de sla op het bord.
               Wikkel het vlees losjes in folie. Doe de ingrediënten van de dressing in een oude confituurpot
               en schud goed door elkaar. Voeg op het laatste nog het vleesnat erbij.
               Giet de pasta af en schik op de salade. Snij het vlees in fijne sneetjes en leg op de salade,
               overgiet met de dressing en werk af met munt.
     
               Smakelijk!

    snack: fruityoghurt 0% Vitalinea


     

    diner: 1 kom tomatensoep 
               Fishsticks met yoghurtsaus met dille uit Nigella Express (oorspronkelijk Goujons van tong met mayonaise met dille) voor 3 personen
               2 pladijsfilets (of gelijk welke vis) / 3el maïzena / 100g broodkruim of panko / 1 ei / maïsolie / zout en peper /
               wortel / kerstomaat / komkommer / sla / feta / SAUS: 1 potje (125g) magere yoghurt / 1à2 el mayonaise / 1tl limoensap /
               peper en zout / bosje dille

               Snijd de dille fijn en doe alle ingrediënten van de saus samen en roer goed.
               Snijd de vis in reepjes (zorg dat er geen graten inzitten). haal die door de maïzena (zorg dat alles bedekt is) ,
               het ei (laat afdruipen) en dan door de panko. Werk van links naar rechts, houd altijd 1 hand droog,
               haal met je linkerhand de reepjes vis door de maïzen en leg ze in het schaaltje met ei, haal ze er met je andere
               hand uit en doe ze in de panko. Zorg dat er zo weinig mogelijk 'los ei' in de panko valt,
               anders wordt het een smerige boel. Maïzena is als een dubbelzijdige tape, 
               het plakt aan de vis en het zorgt ervoor dat het ei aan de vis blijft plakken.
               Leg de stukjes vis op een rooster en snij de groenten, schik ze op het bord en garneer met 3 blokjes feta.
               Verwarm de oven voor op de laagst mogelijke temperatuur (50 à 70°C).
               Neem een niet al te grote pan en vul met maïsolie, zo'n 2cm hoog. Verwarm tot het pruttelt, probeer dan
               eerst 1 stukje te frituren. Frituur daarna de volgende stukjes, geef ze de ruimte in de pan.
               Bekleed een ovenschaal met keukenpapier en lag de gefrituurde fishsticks erin, besprenkel met peper en zout,
               zet ze in de oven, zo ga je door tot alles gefrituurd is.
               Frituren is allesbehalve mager, maar door ze in de oven te zetten drogen ze wat uit.
               Schik op het bord en werk af met de saus.
     
               Smakelijk!


    snack: -1 verse pruim
               - 2 gedroogde pruimen 

    !!! Vele mensen 'lusten' geen yoghurt, maar het is een goede variant bij vele gerechten voor mayonaise.
    Meng het met wat kruiden en een klein beetje mayonaise zodat het niet zo duur meer smaakt.

    05-05-2009 om 00:00 geschreven door Aline  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.78,2
    Aiaiai, mijn gewicht is weer omhoog, dat komt omdat ik de laatste tijd niet zelf heb kunnen koken.
    Daardoor eet ik niet evenwichtig en blijf ik maar hier en daar iets snacken.
    Maar daar komt nu verandering in!
    Ik wil wel graag snel vermageren, maar ik merk dat mijn lichaam af en toe
    wat tijd nodig heeft om zich te acclimatiseren aan het nieuwe gewicht.
    Nu voel ik dat ik er weer klaar voor ben om er voor 100% weer in te vliegen!

    05-05-2009 om 00:00 geschreven door Aline  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve Nigella en Jamie!
    Deze week probeer ik allerlei recepten uit, uit de boeken:
    Nigella Express van Nigella Lawson en Jamie's Kookrevolutie van Jamie Oliver.
    Ik ben verzot op kookprogramma's en daardoor ben ik ook gaan experimenteren in de keuken.
    Ik hou er nogal van om 'keukenregels' niet te volgen, ik vind die vaak verouderd
    en het is o zo leuk om niet te weten wat het resultaat zal zijn =).

    05-05-2009 om 00:00 geschreven door Aline  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*olijfolie

    Als ik ergens schrijf olijfolie* bedoel ik daarmee olijfolie die in een verstuiver zit.
    Zo kan je je oliegebruik meer controleren.
    Soms lijkt het alsof je niet genoeg olijfolie in de pan hebt om de hele bodem mee te bedekken.
    Maar als je olijfolie heel warm laat worden wordt het heel vloeibaar, dus zo lukt het wel.

    ALLE RECEPTEN ZIJN VOOR 1 PERSOON.

    24-04-2009 om 14:18 geschreven door Aline  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.76,6 kg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    (foto lunch)


    Ontbijt:
    - 4el muesli met magere melk
                 - 1 magere yoghurt Activia met 1tl aspartaam
                 - 1 kiwi

    Lunch: 1 kom seldersoep
                lamsepigrammen met bloemkool en wedges
                2 lamsepigrammen (lamsburgertjes in koteletvorm) / 1 bloemig kokende aardappel / 1/3 bloemkool /
                1/2 bruine boterham / boerenboter / broodkruim (panko in Aziatische winkels) / paprikapoeder / peper /
                zeezout / selderiezout / cayennepeper / rozemarijn / lijnzaad / pompoenpitten / zonnebloempitten / olijfolie

                Verwarm de oven voor op 200°C . Was de aardappel met schil en droog hem af.
                Snij hem vervolgens in 8 (halvemaanvormen, wedges). Doe in een kom en voeg daarbij: snuifje peper,
                zeezout, selderiezout, mespunt cayennepeper, paprikapoeder, rozemarijn, 1tl broodkruim, lijnzaad,
                pompoenpitten, zonnebloempitten, klein beetje olijfolie en roer om of schud op indien je dat kan.
                Zet de wedges in een ovenschaal en laat 40 minuten bakken in de oven.
                Was de bloemkool, snij hem in stukken en kook totdat je er gemakkelijk in kan prikken met een vork.
                Snij de boterham in stukjes en bak in boter met een beetje peper en zout.
                Voeg daarbij de gekookte bloemkool en roer om, laat even staan op laag vuur.
                Bak ondertussen de lamsepigrammen in een pan met (2 verstuivingen) olijfolie*.
                Opdienen en klaar is kees!

                Smakelijk!

    Tussendoor: 1 klein chocolade eitje

    Diner: -1 kom seldersoep
               - rauwkostbordje met 1 wortel, 1/4 komkommer, 10 kerstomaatjes met mozzarella, olijfolie (2 verstuivingen) en basilicum
               - 1/2 volkoren pittabroodje (1/4e) met kruidenkaas en rauwkost en (1/4e) met chocopasta en 1 speculoosje
               - 1 sneetje salamiworst
               - 1 stukje Gouda

    Tussendoor: 2 gedroogde pruimen

    23-04-2009 om 00:00 geschreven door Aline  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke laxativa
    Als je last hebt van constipatie en laxativa in pilvorm gebruikt heb je erna weer last van constipatie
    omdat pillen zoals dulcolax maar een heel korte periode helpen.
    Het is beter om natuurlijke laxativa te gebruiken.
    En daaronder versta ik vooral komkommer en gedroogde pruimen (ook veel water drinken).
    Gedroogde pruimen bevatten veel vezels die je darmen aan het werk zetten.
    Komkommer bevat veel water (94 van de 100gr) dat onder andere goed is om alle 'gifstoffen'
    uit je lichaam af te drijven. Vezels absorberen ook veel vocht waardoor je je stoelgang
    meer volume geeft en zachter maakt.
    Een vriendin had ook veel last van constipatie, ze kon soms een week lang niet gaan.
    Ik raadde haar de gedroogde pruimen en komkommer aan en sindsdien gaat het veel beter.
    Ze nam namelijk al dulcolax maar dat had blijkbaar niet veel effect meer op haar.
    Ik ga nu ook niet beweren dat dit een wondermiddeltje is maar het is zeker het proberen waard
    en de resultaten zijn bovendien wetenschappelijk bewezen.

    22-04-2009 om 23:03 geschreven door Aline  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.77,1 kg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen                                      











    (foto lunch)



    Ontbijt: -1 snee volkoren brood met 1 tl light abrikozenconfituur
                - 1 potje yoghurt (Activia mager) met 1tl aspartaam
                - 1 kiwi

    Tussendoor: 2 verse kaasjes Paturain Provencaals

    Lunch: 1 kom seldersoep
                1 vokoren pittabroodje / 1 tomaat / 1 wortel / klein beetje sla / 1/4 komkommer /
                3 blokjes feta / 2 zwarte olijven / 2 gedroogde tomaten / 1el pompoepitten /
                1tl sesamzaad / 1tl lijnzaad / 1el zonnebloempitten / 100g rundsvlees (biefstuk) /
                olijfolie / pittakruid / cayennepeper / gedroogde basilicum / peper / zeezout /
                paprikapoeder / grillkruiden / 1appel / 1 ui

                Snij de biefstuk in reepjes (tegen de draad in) en leg in een schaaltje,
                meng in een potje: 1el basilicum, 1tl pittakruid, 1tl grillkruiden,
                1 mespunt cayennepeper, 1 mespunt zeezout, 4 keer draaien met de pepermolen 
                eventjes mengen en dan over het vlees strooien, besprenkel het vlees met olijfolie*
                en meng het vlees.
                Zet de oven op 180°C bekleed de bakplaat met bakpapier en bestrooi met de zaden.
                Laat 10 minuten bakken in de oven, zeker niet langer!!!
                Doe de zaden in een potje en bestrooi met paprikapoeder, een mespunt cayennepeper
                en een snuifje zeezout, meng goed.
                Snij ondertussen de helft van de komkommer in schijfjes en de andere helft in blokjes.
                Snij 2 schijfjes van de tomaat en de rest in partjes.
                Snij de wortel in 2 en dan in fijne reepjes. Was de sla en snij in stukken.
                Leg de blokjes komkommer en de partjes tomaat op een bord, voeg daarbij 2 zwarte olijven
                die in 4 gesneden zijn, 2 gedroogde tomaten in reepjes en 3 blokjes feta in brokjes.
                Leg het broodje in de oven.
                Snij 1 ui in ringen. Zet een pan op met een klein beetje olijfolie, bak de ui met een beetje
                peper en zeezout. Snij ondertussen de appel in fijne partjes.
                Zet de ui op een laag vuur en bak de sneetjes biefstuk heel kort, 1 à anderhalve minuut per kant.
                Garneer je broodje met sla, schijfjes tomaat, schijfjes komkommer, wortelen, ui, zaden en vlees.
          
                Smakelijk!

    Tussendoor: 1 potje Vitalinea 0% yoghurt met bosbessen

    Diner: 1 snee pompoenpitbrood met (de helft met) boursin (andere helft met) speculoospasta
               bordje rauwkost: wortel, 5 kerstomaatjes en 1/5 komkommer in schijfjes met kruidenkaas
               1 mespunt chocopasta
    (normaal zou ik 2 sneden eten maar aangezien ik vanmorgen en anmiddag al brood heb gegeten heb ik dat beperkt)

    Tussendoor: 1 (verse) pruim en 2 gedroogde pruimen

    Ik heb vandaag 1u30 krachtbal gespeeld en nu voel ik me zoveel fitter! Sport is een echte aanrader =).

               
               

    22-04-2009 om 22:45 geschreven door Aline  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier ben ik opnieuw!
    Hallo iedereen,

    wegens inlogproblemen kon ik lange tijd niet meer op mijn blog,
    en dan ben ik hem ook een beetje uit het oog verloren.
    Maar hier ben ik opnieuw!
    Ik verwijderde alle voorgaande berichten zodat ik met een schone lei kan beginnen.
    Het gaat bovendien goed met mijn gewicht,
    mijn startgewicht was 83,2 en nu weeg ik nog 77,1 ===> 6,1kg afgevalen!
    Het heeft enkele maanden geduurd voor mijn lichaam 'in gang schoot' maar nu val ik redelijk vlot af.
    En al wat ik bijkom (na een avondje uitgebreid eten) gaat er ook gemakkelijk weer af.
    Zo zie je maar, nooit opgeven als het niet goed vlot!

    Tot vanavond!

    22-04-2009 om 10:54 geschreven door Aline  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)


    Archief per week
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs