Om deze week eens een veggie dag in te
voeren hier een zeer lekker receptje:
"Toast champignons" ( 2
personen)
- 4 sneetje bruin brood (100 gr) ( 6PP)
- 1/2 rode ui
- 1 t knoflook
- 250 gr bruine (of shitake)
champignons
- 2 kl olijfolie
(2PP)
- 2 kl fijngehakte tijmblaadjes
- 2 kl fijngehakte rozemarijn blaadjes
- 2 kl citroensap
- 2 kl fijngehakte peterselie
- 20 gr grofgehakte walnoten. (4 PP)
Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui fijn en de
knoflook in plakjes.
Maak de champignons schoon en snijd in
plakjes.
Verhit de olijfolie en roerbak de ui, de knoflook, de
rozemarijn en de tijm kort.
Voeg de champignons en het citroensap toe en roerbak 5
minuten.
Meng er de peterselie onder.
Rooster het brood en schep er de warme champignons
over. Werk af met de walnoten.
Serveer met een gemengde salade en een
fetadressing.
- 60 gr fetakaas (4 PP)
- 2 el water
- 2 kl citroensap
- 1 kl honing
- versgemalen peper
Snijd de fetakaas in stukjes. Meng met het water, het
citroensap en de honing.
Mix met een staafmixer tot een homogene
massa.
Totaal PP per persoon 8.
Smakelijk !
Groetjes,
Gerda
20-02-2012, 10:23 geschreven door het mvoteam 
|