heb jij ook lekkere recepten zonder of weinig punten vertel het ons!!!
Inhoud blog
  • kip met mosterd en tomaten
  • knolselder met witloof
  • een lekkere chinese soep
  • "Toast champignons" ( 2 personen)

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Over mijzelf
    Ik ben Marc , en gebruik soms ook wel de schuilnaam het mvoteam.
    Ik ben een man en woon in Everberg (belgie) en mijn beroep is lijn chauffeur.
    Ik ben geboren op 18/06/1967 en ben nu dus 57 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken lopen wandelen .
    Als je er voor gaat, kun je alles bereiken wat je wilt!!! hallo ik ben marc van ooyen ik ben al een aantal bij ww ik

    20-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip met mosterd en tomaten

    Een eenvoudig en eerlijk gerecht met amper drie ingrediƫnten, ideaal al je weinig tijd hebt.

    kip met mosterd en tomaten

    voor 4 personen
    4 kippen borsten ontveld
    6 tomaten
    6 lepels mosterd
    4 lepels olijfolie

    weer en lekker gerecht zeer eenvoudig maar zoo lekker.

    hoe beginnen we er aan

    we nemen 6 tomaten
     2 ervan gaan we ontvellen we hoe doen we dat we maken een kruis aan de bovenkant van de tomaat en dompelen die onder kokende water en als het vel las komt( 1 a 2 min )neem je ze er uit dan kan je ze ontvellen we zijden die in kwarten we doen de zaadjes er uit doen we alleen het vlees over houden.

    de rest van de tomaten snijden we in stukjes en die houden we apart.
    we gaan dan het mosterd sausje klaar maken

    we nemen
    6 lepels mosterd
    4 lepels olijfolie

    we mengen dat goed tot het sausje gebonden is

    dat smeren we op onze kippen borst zonder vel en daarop legen we onze ontvelde tomaten we leggen de kippen borst in een vuur vaste schotel en andere tomaten snijden we in stukken we doen dat in een kom doen er ook wat mosterd en een wat olijfolie

    een beetje peper en zout dat legen we bij onze kip er naast het is heel belangrijk dat je de ontvelde tomaten op de kip leegt wand we gaan de kip in de oven steken en als de tomaten niet ontveld zijn gaan kunnen ze verbranden.

    we gaan nu de kip in de oven steken 30 tot 40 min op 180 gr zeker nier hoger wand we willen niet dat de kip te rap gaart anders word onze ik te droog word.
    je zult zien dat dit grachtje heel lekker en heel eenvoudig is en zeeeer lekker met de knol selder en witloof .

    groeten van
    Pascale Naessens!

    20-02-2012, 12:33 geschreven door het mvoteam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolselder met witloof

    veel mensen vragen zich af wat je kan doen met knol selder?
    wel ik ga jullie een lekker receptie geven dat heel gemakkelijk is (knol selder met witloof)

    hoe begin je daar nu aan.
    we gaan eerst de knol selder proper maken knol selder we gaan alleen de knol gebruiken we pakken een groot mes en maken de knol selder proper (snij altijd van je weg of snij de knol in ringen en schil het dan zoo)

    we gaan de knol selder in blokjes snijden en stoffen die aan in olijfolie rustig laten stoven af en toe eens roeren onder tussen snijden we ons witloof en kleine ringetjes het harde deel moet je er af snijden is bitter als je dat graag hebt mag je dat er bij doen.

    we doen nu het witloof bij de knol selder je laat dat mee stoven tot het witloof gesloken is voor de smaak doe je er nog wat peper en fleur de sel bij;

    zo dat is het de combinatie van knol selder met witloof is zoo lekker je moet het gewoon geproefd hebben je kan dat eten bij gegrild vlees of bij vis !!!!

    smakelijk



    Marc Van Ooyen



     

    20-02-2012, 11:29 geschreven door het mvoteam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een lekkere chinese soep
    een lekkere chinese soep
    * Voor 2 personen:
    Snij 1 lente-ui, 1 teentje knoflook en 1 wortel in reepjes en 100 g champignons in plakjes.
    Laat met 100 g sojascheuten, 100 g bamboescheuten en 1 el soyasaus in 250 ml groentebouillon garen.
    Breng (naar wens) op smaak met chilipoeder en verse gember.
    Smakelijk !
    Veel afslanksucces en groetjes,
    Gerda

    20-02-2012, 10:25 geschreven door het mvoteam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Toast champignons" ( 2 personen)
    Om deze week eens een veggie dag in te voeren hier een zeer lekker receptje:
    "Toast champignons" ( 2 personen)
    - 4 sneetje bruin brood (100 gr) ( 6PP)
    - 1/2 rode ui
    - 1 t knoflook
    - 250 gr bruine (of shitake) champignons
    - 2 kl olijfolie (2PP)
    - 2 kl fijngehakte tijmblaadjes
    - 2 kl fijngehakte rozemarijn blaadjes
    - 2 kl citroensap
    - 2 kl fijngehakte peterselie
    - 20 gr grofgehakte walnoten. (4 PP)
    Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui fijn en de knoflook in plakjes.
    Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
    Verhit de olijfolie en roerbak de ui, de knoflook, de rozemarijn en de tijm kort.
    Voeg de champignons en het citroensap toe en roerbak 5 minuten.
    Meng er de peterselie onder.
    Rooster het brood en schep er de warme champignons over. Werk af met de walnoten.
    Serveer met een gemengde salade en een fetadressing.
    - 60 gr fetakaas (4 PP)
    - 2 el water
    - 2 kl citroensap
    - 1 kl honing
    - versgemalen peper
    Snijd de fetakaas in stukjes. Meng met het water, het citroensap en de honing.
    Mix met een staafmixer tot een homogene massa.
    Totaal PP per persoon 8.
    Smakelijk !
    Groetjes,
    Gerda

    20-02-2012, 10:23 geschreven door het mvoteam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (15 Stemmen)
    Archief per week
  • 20/02-26/02 2012

    heb jij ook lekkere recepten zonder of weinig punten vertel het ons!!!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    heb jij lekkere recepten voor met weinig punten vertel het ons op de forum zeker doen!!!!



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs