Het
Mentale Dieetplan is over komen waaien uit Amerika, waar veel mensen
succesvol gewicht verloren met dit plan. Over Het Mentale Dieetplan is
al veel geschreven, maar wat zijn de ervaringen? Waarom is men
enthousiast over dit dieet en hoe werkt het?
Het Mentale Dieetplanwerd in Amerika ontworpen
onder de naam Fat Loss For Idiots. Waarom men koos voor de benaming
idiots is me een raadsel, want het zijn zeker geen dwazen die voor dit
dieetplan kiezen. Mensen proberen af te vallen op veel manieren.
afvallen door hardlopen
afvallen door kcal te tellen
afvallen met pillen
afvallen door te hongeren
enzovoorts
Op het afvallen door te hongeren na, kunnen lijnpogingen succesvol
uitvallen. Helaas is het effect meestal maar tijdelijk. Maar al te vaak
komen mensen weer net zo snel aan als dat ze afvielen en ook is het de
meesten wel bekend dat er vaak een paar kilo extra bij terug komen.
Diëten zijn mede daardoor frustrerend, moeilijk vol te houden, en ook
maar al te vaak eenzijdig en saai. Dat kunt u van Het Mentale Dieetplanniet zeggen. Het is ronduit het beste dieet wat ik ken.
Koolhydraten
Al geruime tijd is het bekend dat koolhydraten snel dik kunnen maken.
Koolhydraten zitten in enorm veel producten. Koolhydraten worden ook
wel trage suikers genoemd. In feite zijn het suikers maar in de vorm van
bijvoorbeeld meelproducten zoals witbrood, pasta, aardappel, sausjes,
enzovoorts. Suiker geeft ons veel energie, maar alles wat we niet
verbranden wordt door ons lichaam netjes omgezet in vet, als voorraadje
voor schaarse tijden. In onze rijke maatschappij waar voldoende voedsel
is en we ook niet meer in beweging hoeven te komen om voedsel te
verzamelen, krijgen we al heel snel meer koolhydraten binnen dan we
dagelijks verbranden. Het resultaat is vetopslag op ons lichaam, dus
dikker worden. Daarom worden we steeds dikker. De helft van de
Nederlanders heeft overgewicht. Steeds meer mensen hebben te kampen met
ernstig overgewicht. Proteïne diëten sluiten koolhydraten zo goed als
uit maar op den duur is dat te eenzijdig om vol te houden. Het Mentale
Dieetplan is een goed uitgebalanceerd dieet waarbij wel de goede
koolhydraten gegeten worden. Een gevarieerd heerlijk dieetplan is het
resultaat. Makkelijk vol te houden? Ja. Lekker eten? Ja!
Het Mentale dieet, wat mag je eten?
Dit beroemde dieetplan is een bestseller. Het werd in het Nederlands
geschreven door K. Callens. Het dieetplan is als pdf te downloaden op uw
computer, en er zit een heel lekker receptenboek bij, waarin eenvoudige
maar heel lekkere gerechten staan. U mag veel eten, zoals;
kip
rundvlees
broodbeleg
groentes
vis
zuivelproducten + kaassoorten
eieren
bepaalde groentes
soms fruit
en nog veel meer
Het dieetplan bevat verschillende fases, die allemaal makkelijk
zijn uit te voeren en vol te houden. U moet wel houden van vlees en vis
en kaas en dergelijke. Het afvallen gaat snel. In de eerste week heel
snel, en men garandeert 11 tot 17 kilo in relatief korte tijd.
Mentaal, wat bedoelen ze daarmee?
Mentaal staat voor geestelijk. Het Mentale Dieetplan biedt dan ook
een unieke mentale ondersteuningen. Er wordt gebruik gemakt van NLP
methodes om op een heel andere manier over uzelf en over afvallen te
denken. Het is niet goed uit te leggen maar de mentale oefeningen zijn
eenvoudig, goed te onthouden en zetten heel gemakkelijk de knop om naar
het maken van de juiste keuzes die leiden tot een slank lichaam. Dit
dieetplan is een echte aanrader.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!