Redactie
Medjugorje België en Nederland
Chris De Bodt
(1958 - 2012)

medjugorjebn@gmail.com

Patty De Vos
Kasteelstraat 81
9180 Temse
België
patty.de.vos@hotmail.com

Dr. Guy Claes
Platanendreef 40
8790 Waregem
België
gclaes@scarlet.be

Henk
Twan Vereecken
Geertrui Schonken
Veerle De Caluwé
Anne Van Der Sloten
p. Alfons J. Smet
Broeder Joseph
Zoeken in blog

Medjugorje 2015 Medjugorje 2014 Medjugorje 2013 Medjugorje 2012 Medjugorje 2011 Medjugorje 2010

 

Voorlopig worden enkel de boodschappen gepubliceerd.
26-05-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medjugorje voorbodes: Mate Sego

Medjugorje voorbodes: Mate Sego

Lang geleden was er Mate Sego, een man die tijdens het communistische regime in het gebied leefde van de huidige verschijningen te Medjugorje, Herzegovina. Hij werd geboren in 1901 en groeide op in het gehucht Bijakovici, nabij de Berg der Verschijningen en waar later de zieners zouden worden geboren. Zuster Emmanuel Maillard was heel geïnteresseerd in zijn levensherhaal en ging op onderzoek.

Mate's huis was een model van eenvoud, naar het voorbeeld van Maria's boodschappen te Medjugorje. Heel bijzonder was dat hij jaren op voorhand bepaalde zaken voorspelde die te Medjugorje zouden plaatsvinden. Hij leefde zonder water en electriciteit in zijn nietig huisje.

Zuster Emmanuel Maillard schrijft in haar boek 'Het verborgen kind': Niemand wist of er de volgende dag brood op de tafel zou komen en iedereen sliep naast elkaar op de vloer. Over bedden had men nog niet gehoord. Het was onder deze omstandigheden dat Mate aanleg vertoonde om zaken uit de toekomst te ontvangen. Hij doorkruiste de vallei en verspreidde allerlei 'nonsens' in de vier windrichtingen, op een wijze dat vele hem uitlachten en zich zelfs afvroegen of Mate, die wijn maakte, niet te veel van zijn eigen wijn dronk.

Maar het is geweten dat Mate aan iedereen die wou luisteren zei dat er op een dag 'een trap tot boven de berg zou leiden' en iedereen er wou van overtuigen dat Medjugorje op een dag een heel belangrijke plaats zou worden. 'Jullie zullen zwarte, gele en blanke mensen zien en ze zullen hierheen komen om te bidden. Deze kerk zal niet langer de kleine kerk zijn van mijn tijd. Er zal een nieuwe en veel grotere kerk komen, die elke dag vol met mensen zal zijn. Op een bepaalde dag zullen ze de oude kerk opblazen.'

Dit geschiedde in 1978, zegt Zuster Emmanuel. Eerder had een aardbeving de oude Kerk sterk beschadigd. Toen werd wat er van overbleef opgeblazen en werd de kerk vervangen door een onverwacht grotere kerk. Mate overleed op de dag dat de kerk werd opgeblazen.

De Maagd, 'mijn Gospa', zal komen, vertelde hij aan iedereen die er wou naar luisteren.

Dronk hij te veel Rajka? Zag hij dingen als een metafoor, zoals zovelen?

Mate zei, volgens zijn zus, dat er vele hotels zouden komen in dit gebied. Hij trok zich niets aan van wat men van hem dacht.

'Hoe dan ook', schrijft zuster Emmanuel, 'zijn sommige van Mate's woorden nog onduidelijk'. Zo zei hij ooit: 'Luister naar mij, mijn kinderen, ooit zal er hier een bron komen, een bron met veel water. Zo veel water dat het een meer zal vormen en dat de inwoners hun boot zullen vastmaken aan een grote rots.' Een andere metafoor, of een beschrijving van het grote teken dat deel uitmaakt van de geheimen van Medjugorje, de meest vermaarde voorspellingen sinds het derde geheim van Fatima?

'Zagen de inwoners van Lourdes geen bron van stromend water met hun eigen ogen toen de kleine Bernadette Soubirous in de grond woelde nabij de grot, op aanwijzen van Onze-Lieve-Vrouw?', schrijft de zuster, of 'kan een natuurlijk verschijnsel zoals een aardbeving een bron aan de oppervlakte brengen?'

Vertaling: Chris de Bodt25-05-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medjugorje voorbodes: De twee Rozenkransen
Medjugorje voorbodes

De twee Rozenkransen

Amper een tweetal maanden voor 24 juni 1981, gebeurde er een ander vreemd verhaal. De jongere broer van Vicka Ivankovic vond op de tractor van de familieboerderij twee Rozenkransen. Op een ervan bevond zich een heel mooi, in ivoor uitgesneden kruisbeeld en alle veertien staties van de kruisweg.
De twee Rozenkransen, gevonden in de oplegger door Franjo Ivankovic, Vicka's jongste broer


Franjo, de jongste van Vicka’s vier zussen en drie broers, herinnert zich dat hij om zes uur 's morgens in april 1981 klaar was om te vertrekken met hun kleine trekker en oplegger om wat hout te verzamelen: "terwijl ik alle benodigdheden die we nodig hadden in de aanhangwagen lag, zag ik twee Rozenkransen. Ik nam de rozenkransen en bracht ze naar mijn moeder en grootmoeder. Terwijl ik hen de kralen gaf, maakte ik een grapje door te zeggen dat dit de Gospa moest zijn die vroeg om meer te bidden. We gingen bij al de buren, maar niemand eiste de Rozenkransen op. Enkele weken nadat de verschijningen begon, vroeg Zlata, onze moeder, aan Vicka om de Gospa een vraag te stellen over de oorsprong van de rozenkransen. Vicka vroeg dit aan de Gospa en Haar antwoord was dat de rozenkransen een bijzonder geschenk waren van Haar voor de familie."

Vertaling: Chris De Bodt

24-05-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medjugorje voorbodes: Vr. Emiliano Tardif
Medjugorje Voorbodes

Vr. Emiliano Tardif


Begin juni 1981 werd er in Rome een conferentie van charismatische priesters gehouden. Deze werd bijgewoond door ongeveer zeven honderd deelnemers uit de hele wereld. Vr. Tomislav Vlasic, die onderpastoor was op dat moment in het nabij gelegen Capljina, bevond zich toen onder de aanwezigen. Vr. Emiliano Tardif MSC, een priester uit Santo Domingo, Dominicaanse Republiek, die befaamd was vanwege zijn helend charisma, bad toen over pater Tomislav en gaf hem het volgende bericht door: "Wees niet bang, ik zend u mijn moeder."


Vr. Emilano Tardif

Vertaling: Chris De Bodt

23-05-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medjugorje Voorbodes: Sr. Briege McKenna
Medjugorje voorbodes

Sr. Briege McKenna
Ook ontmoette Fr. Tomislav op de conferentie de in Ierland geboren Sr. Briege McKenna, een Arme Klarenzuster, die verbleef in de Verenigde Staten. Aan Sister Briege McKenna werden eveneens bijzondere charismatische gaven toegeschreven.


Sr. Briege McKenna


Ze bad met pater Tomislav en vertrouwde hem toe dat ze tijdens haar gebed een visoen had gehad van een kerk met twee torens grote hoog in de bergen. Ze zag Fr Tomislav aan het altaar en in de stoel als celebrant. Een bron water gutste van achter hem en stroomde door de kerk. Duizenden kwamen naar voren om van het water te drinken.

Enkele maanden later Fr Tomislav omstandigheden geleid te komen werken in Medjugorje, Na het drama van het begin van de verschijningen en de arrestatie, op 17 augustus 1981 van de pastoor, pater Jozo Zovko, kwam Vr. Tomislav, door omstandigheden, in Medjugorje terecht. Toen hij de twee torens van de kerk van de Heilige Jacobus zag, begreep hij onmiddellijk de betekenis van de ontmoeting met Zuster Briege McKenna in Rome. Hij bleef ginds aanwezig tot 1984.

Van dan af ging het bergafwaarts met Vr. Tomislav en werd hij, na het opzetten van een soort commune in Italië, in maart 2009, tot de lekentoestand gesanctioneerd. Niettemin speelde hij tot 1984 een belangrijke rol in de verschijningen te Medjugorje en kan men hem niet wissen uit het verhaal.

Vertaling: Chris De Bodt

22-05-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medjugorje voorbodes: Vlado Falak
Medjugorje voorbodes

Vlado Falak


Nog een vreemde gebeurtenis is een schilderij die in de loft hing van het kerkkoor. Het werd in 1974 geschilderd door een hobbyschilder, Vlado Falak uit Surmanci. Het is een afbeelding van Onze Lieve Vrouw in de hemel die de Krizevac en de nieuwe kerk met haar mantel
beschermt.


Schilderij van Vlado Falak


Vertaling: Chris De Bodt


21-05-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medjugorje voorbodes: Vader Zdenko
Medjugorje voorbodes

Vader Zdenko

Vader Zdenko was een heilige Franciscaanse priester die leefde in Siroki Brijeg, nabij Medjugorje. Hij sliep op de vloer en vaste regelmatig. Door zijn ascetische levenswijze en zijn oneindige liefde voor God, bekwam hij vele gunsten van God. Hij bezat niet alleen de gave om te genezen, maar kon ook de zielen van de mensen lezen. Ondanks zijn ongewone levensstijl, werd hij immens populair en sprak hij de mensen toe uit geheel ex-Joegoslavië die naar hem kwamen om hem te bezoeken. Bij een probleem had men enkel zijn zegen nodig om zich beter te voelen en soms volledig te genezen. Hij was zo geliefd dat er duizenden mensen aanwezig waren op zijn begrafenis.

Op een dag sprak de Heer tot deze nederige priester en vroeg: "Zdenko, zou je aanvaarden om gedurende zeven jaren op water en brood te vasten?" Hij antwoordde: "Ja." Hierop vaste hij voor zeven jaren en op de laatste dag van zijn vasten sprak de Heer opnieuw tot hem: "Zdenko, zou je aanvaarden om er een achtste jaar aan toe te voegen?" Opnieuw zei hij: "Ja."

Raad nu wat de datum was van de laatste dag van zijn vasten? 24 juni 1981, de dag van de eerste verschijning te Medjugorje! Verder uitleg is hierbij niet nodig. Wie weet hoe de grote werken van God in elkaar zitten? Enkel in de Hemel zullen wij deze geheimen kennen.

Wat was er zo speciaal aan deze man? Hij bad en vaste met geheel zijn hart. Hij luisterde naar Gods noden en werkte samen met Hem. En zie hoevele levens er werden gespaard! Ook wij kunnen dit bereiken door gebed en vasten! Onze Moeder waarschuwt ons steeds dat de vrede bedreigd wordt en Zij vraagt van ons om het gebed en het vasten steeds weer op te nemen. Wat er gebeurt hangt af van de kwaliteit ervan. Door ons te leren vasten geeft Onze Moeder ons de sleutel tot Gods genade en hart. Deze daad van barmhartigheid vergroot onze harten. Niet alleen zullen we willen vasten voor onze kinderen, onze man of vrouw, onze parochiepriester maar wij zullen ook wensen om onze harten te vergroten tot de afmetingen die Gods hart benaderen. Vasten spoort ons aan om te groeien in nederigheid en anderen te vergeven. Door het gebed en het vasten versterkt de Heer Zijn Goddelijke aanwezigheid in ons en reikt Zijn krachtige Geest tot alle mensen die in nood zijn in deze wereld. Vasten haalt de mensen uit de duisternis en brengt hen licht en vreugde. Het helpt hen te knielen en te zeggen: "Vader, ik dank U omdat ik de gave en de vreugde van het leven opnieuw heb gevonden". Wij zullen Gods uitgestrekte handen worden voor de ongelovigen die ronddolen in de duisternis."

Vertaling: Chris De Bodt20-05-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medjugorje voorbodes: Zr. Lucia Dos Santos
Medjugorje voorbodes: Zr. Lucia Dos Santos

Terwijl in het Vaticaan de Internationale Commissie de verschijningen te Medjugorje, onder het voorzitterschap van Kardinaal Camillo Ruini en de Congregatie voor de Geloofsleer verder onderzoekt, mag de Heilie Stoel een belangrijk, maar weinig gekend feit over de verschijningen niet over het hoofd zien: de verschijningen zijn als onvervalst bevestigd door de hoofdzienster van Fatima, Zr. Lucia Dos Santos. Naast haar bevestigingen, verklaarde Zr. Lucia eveneens dat ze verschijningen van Onze Lieve Vrouw van Medjugorje heeft ervaren in het klooster.

Volgens Zr. Lucia's eigen neef, Vr. Salinho, een Salesiaanse priester die in Portugal woont, verklaart dat zij verschijningen bleef krijgen van de Maagd Maria en dit tot lang na 1917 en dat sommige van deze verschijningen van Maria handelden over het verdere werk van de Madonna te Medjugorje. Deze verklaring van Vr. Salinho staat vermeld in het boek van Zr. Emmanuel Maillard over Medjugorje, "Triomf van het Hart", een herziene versie van haar eerdere bestseller "Medjugorje, de jaren 90." Paus Johannes Paulus II had een ontmoeting met Zuster Emmanuel Maillard en kreeg hierbij een exemplaar van het boek overhandigd, een reden waarom deze kennis tussen Fatima's hoofdzienster en de verschijningen te Medjugorje, niet onbekend zijn voor het Vaticaan.

Dit is een heel belangrijke onthulling, omdat een van de dingen waar de Kerk bovenal rekening mee houdt in het evalueren van verschijningen, de samenhang is tussen verschillende Mariaverschijningen. Fatima en Medjugorje hebben een groot aantal dingen gemeen: van het zonnemirakel, dat op beide plaatsen werd waargenomen, éénmaal te Fatima [hoewel spectaculairder dan te Medjugorje] tot ontelbare keren te Medjugorje [in Medjugorje blijft het eerder beperkt tot het pulseren van de zon], van het spirituele programma met het dagelijks gebed [vooral de Rozenkrans], de eucharistievieringen, het vasten en de boetedoening voor de redding van de zondaars, de ongelofelijke gelijkaardige beschrijvingen van het leven na de dood, in het bijzonder van de hel, die zowel aan de zieners te Fatima en de zieners te Medjugorje werden onthuld bij hun verschijningen. De samenhang is duidelijk.

En aldus is er thans de verklaring van een katholieke priester en familielid van de hoofdzienster te Fatima, dat Zr. Lucia zelf verschijningen heeft ervaren van Onze Lieve Vrouw die sprak over haar werk te Medjugorje, de reden waarom Zr. Lucia, naar verluidt, de verschijningen te Medjugorje heeft bevestigd, door persoonlijke onthullingen door de Maagd aan haar hoogsteigen persoon.

Deze onthulling trekt meteen ook vele theorieën in twijfel, die zijn geuit door Medjugorje sceptici, misschien nog het meeste deze van de bekende Donald Anthony Foley, de Britse schrijver die, in zijn boek "Understanding Medjugorje," de verschijningen te Fatima op een voetstuk plaatst terwijl hij nogal letterlijk de verschijningen van Medjugorje demoniseert en er bovendien de nadruk op legt dat beide verschijningsplaatsen niets met elkaar gemeen hebben. Als Foley en gelijkgezinde sceptici geloven in de authenciteit van de visioenen van Zr. Lucia, dan wordt het inderdaad moelijk om nog langer te beweren dat de Madonna niet verschijnt in Medjugorje, omdat de verschijningen door Zr. Lucia zelf zijn bevestigd, nadat ze hierover werd ingelicht door haar verschijningservaringen van de Maagd Maria. Dit verslag van de neef van Zr. Lucia is ongelukkiglijk nooit wijd verspreid geweest, maar het toont aan dat Paus Johannes Paulus II niet alleen stond in zijn overtuiging dat Medjugorje de voltooiing is van Fatima en dat de twee plaatsen dezelfde spirituele bron delen: de Moeder Gods.

Interessant is, dat we uit Mgr. Sladomir Oder's nieuwste boek over Paus Johannes Paulus II, "Why He is a Saint," de bevestiging hebben gekregen dat de Paus Medjugorje beschouwde als de voltooing van Fatima, met zijn uitspraak van 1984: "Medjugorje is het vervolg van Fatima, de voltooing van Fatima." Nu zien we dat deze overtuiging van de Paus niet eenvoudigweg een persoonlijke mening was, omdat zelfs de zienster uit Fatima, Lucia Dos Santos, hetzelfde verkondigde, met name dat dezelfde Maagd die aan aan haar verscheen in Fatima verder bleef verschijnen aan haar in het klooster waar ze verbleef en haar bovendien vertelde over haar werk dat ze vervolgt te Medjugorje.

Ook is het waard om te noteren, bij het beklemtonen van dit verband, dat Zr. Lucia en Paus Johannes Paulus II een levenlange vriendschap hadden. Men kan zich dus afvragen of ze samen de aanwezigheid van Onze Lieve Vrouw hebben besproken, omdat beide de overtuiging handhaafden dat de Maagd van Fatima haar werk voortzette in het Bosnische dorp. Hoewel dit nooit met de nodige zekerheid zal kunnen worden bevestigd, omdat beide partijen zijn overleden, maar het is absoluut geen onmogelijkheid omdat Johannes Paulus II in 1984 heeft verkondigd dat Medjugorje het vervolg en de voltooing van Fatima is, terwijl hij Zr. Lucia amper twee jaar eerder heeft ontmoet, toen hij in Fatima was op 13 mei 1982 om er zijn dank te betuigen aan de Heilige Maagd voor het redden van zijn leven door een aanslag op hem.

Ook op die dag deelde Onze Lieve Vrouw aan de zieners in Joegoslavië mede: "Zijn vijanden hebben gepoogd om hem te doden, maar Ik heb hem beschermt." De Boodschap van de Gospa aan Marija Pavlovic van 25 augustus 1991 neemt elke twijfel weg: "Lieve kinderen! Vandaag nodig Ik u uit om te bidden, nu zoals nooit hiervoor, nu Mijn plan zich begint te verwezenlijken. satan is sterk en wenst Mijn plannen van vrede en vreugde weg te wissen door u te laten denken dat Mijn Zoon niet standvastig is in Zijn beslissingen. Daarom roep Ik u op, lieve kinderen, om nog beter te bidden en te vasten. Ik roep u op tot negen dagen van zelfverzaking, zodat met uw hulp, alles wat Ik wens te verwezenlijken door de geheimen, die Ik begonnen ben in Fatima, volbracht kan worden. Ik vraag u om nu, lieve kinderen, het belang van Mijn komst en de ernst van de situatie te willen begrijpen. Ik wens alle zielen te redden en ze aan God voor te stellen. Laat ons daarom bidden opdat alles wat Ik begonnen ben zich volledig zou volbrengen. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

Wat zo boeiend is aan Zr. Lucia's ervaringen in verband met haar visioenen van de Madonna, is het feit dat deze niet eindigden met de verschijningen te Fatima, toen ze nog een kind was. Het is inderdaad zo dat, tijdens de laatste verschijing in de Cova da Iria velden nabij Fatima, het mirakel van de dansende zon heeft plaatsgevonden, waarbij naar schatting zo'n 70.000 aanwezig medegetuigen waren, plaatsvond op 13 oktober 1917. In werkelijkheid bleef Zuster Lucia, na het stoppen van deze openbare verschijningen, private onthulligen krijgne van de Maagd Maria, in haar cel in het klooster. Het was dezelfde Maagd die tot haar kwam als een klein meisje in Fatima, die nu aan haar bleef verder verschijnen als een volwassen vrouw in het klooster. Bovendien bleven deze verschijningen noch tot een heel eind in Zuster Lucia's leven op aarde duren, zelfs nadat de Madonna Haar verschijningen begon te Medjugorje aan zes Kroatische jongelingen, in 1981.

Lucia dos Santos was de enig overblijvende zienster uit Fatima die de twintigste eeuw overleefde en pas overleed in de éénentwintigste eeuw, op 13 februari 2005. Twee van de drie kinderen, Francisco en Jacinta Marto [broer en zus], die Maria te Fatima hebben gezien, stierven al vlug na de verschijningen. Francisco stierf aan een longontsteking in 1919, terwijl Jacinta overleed aan een borstvliesontsteking en een jaar later overleed in een hospitaal te Lissabon. Francisco was bijna elf jaar en Jacinta bijna tien jaar, toen ze kwamen te overlijden. Het was enkel Lucia die, zoals door Onze Lieve Vrouw voorspeld, hoogbejaard zou worden en dit "om verder te getuigen van de verschijningen en de boodschappen voor de hele wereld."

Zij werd een kloosterzuster die haar eeuwige geloften deed op 3 oktober 1934, onder de naam Zr. Maria das Dores [Maria der Smarten], in de instelling van de Zusters van de heilige Dorothea in het klooster van Tui in het Spaanse Galicië. Later zou ze terugkeren naar Portugal als karmelietes in het klooster van de Heilige Theresa, op 31 mei 1949, onder de naam "Zuster Maria Lucia van Jezus en het Onbevlekte Hart." Ze verbleef daar tot haar dood, op 97-jarige leeftijd, op 13 februari 2005.

19-05-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegverbeteringen vergemakkelijken toegang tot Medjugorje
Wegverbeteringen vergemakkelijken toegang tot Medjugorje

1. 1350 meter nieuwe weg in Medjugorje

Om de verkeersdrukte rond Medjugorje te verlichten, is gestart met de aanleg van een 2200m lange nieuwe verbindingsweg tussen Medjugorje en Citluk. De bouw van de eerste 1350m daarvan is bijna klaar. Het tweede en laatste traject van 850m volgt daarna.

Het belang van de nieuwe weg is beperkt voor pelgrims. De weg loopt van Medjugorje landinwaarts, terwijl de meeste pelgrims net vanuit de andere kant [vanaf de Kroatische kust en dito snelweg] naar Medjugorje komen. Toch heeft de nieuwe hoofdweg gevolgen voor de meerderheid van alle verkeer dat naar Medjugorje komt. Het oude hoofdkruispunt aan de weg tussen Ljubuski en Citluk, waar men rechtsaf slaat naar Medjugorje, zal naar verwachting drastisch ontlast worden. Aan dit kruispunt kon het bijzonder druk en gevaarlijk zijn.

U ziet de nieuwe situatie aangeduid op de foto hieronder: in het rood de route die de meeste pelgrims afleggen naar Medjugorje. In het blauw de nieuwe weg in aanleg. Groen omcirkeld het drukke hoofdkruispunt dat weldra wat kalmer zal worden. U kan het kruispunt ook kennen van de vele dagloners die er staan te wachten. Men ziet er de ganse dag bouwvakkers wachten op een opdrachtgever die hen wilt oppikken en aanwerven voor één dag.
Werkzaamheden aan de nieuwe weg
De nieuwe weg, gezien vanaf de Kruisberg

De nieuwe weg zal 7 meter breed worden, met ruimte voor een breed voetpad, een fietspad, een persleiding voor het toekomstig rioleringsstelsel in Medjugorje, en een parkeerstrook voor autocars. Ook wordt reeds ruimte voorbehouden voor de bouw van een nieuwe lagere school in vervanging van het huidige schoolgebouw achter het rondpunt bij de kerk.

De aanleg wordt gefinancierd door de gemeente Citluk, het ministerie van Verkeer en Communicatie en met geld dat afkomstig is uit de verkoop van licenties voor mobiel telefoonverkeer.

Met dank aan Gert van www.bedevaart.net


30-04-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garabandal voorspeld
Garabandal voorspeld

De volgende informatie staat vermeld in het boek "Os Espisodios Maravilhosos de Fatima" van Eerwaarde dr. Manuel Formigão, die de drie herderskinderen bij diverse gelegeneden heeft geïnterviewd. Het boek is voor de eerste maal uitgegeven in 1921 en daar staat letterlijk in vermeld: "Ik zie jullie opnieuw in Garabandal." Deze belofte van Maria om opnieuw te komen in San Sebastian de Garabandal staat eveneens vermeld in de annalen van 1937 van de Zusters Karmelietessen, waarvan een kopij bewaard is in het Karmelietessenklooster in Coimbra Portugal, waar Zr. Lucia overleed op 13 februari 2005. Een verwijzing naar Eerwaarde Manuel Formigão’s boek uit 1921 is ook te vinden in "The Lady More Brilliant than the Sun," door Eerwaarde John de Marchi.......

Neemt men hierbij nog de maandelijkse boodschap van de Heilige Maagd Maria aan Marija Pavlovic van 25 augustus 1991: ""Lieve kinderen! Vandaag nodig Ik u uit om te bidden, nu zoals nooit hiervoor, nu Mijn plan zich begint te verwezenlijken. satan is sterk en wenst Mijn plannen van vrede en vreugde weg te wissen door u te laten denken dat Mijn Zoon niet standvastig is in Zijn beslissingen. Daarom roep Ik u op, lieve kinderen, om nog beter te bidden en te vasten. Ik roep u op tot negen dagen van zelfverzaking, zodat met uw hulp, alles wat Ik wens te verwezenlijken door de geheimen, die Ik begonnen ben in Fatima, volbracht kan worden. Ik vraag u om nu, lieve kinderen, het belang van Mijn komst en de ernst van de situatie te willen begrijpen. Ik wens alle zielen te redden en ze aan God voor te stellen. Laat ons daarom bidden opdat alles wat Ik begonnen ben zich volledig zou volbrengen. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

Dan komt men tot de vaststelling dat het verband tussen Fatima, Garabandal en Medjugorje absoluut is.


29-04-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegverbeteringen naar Garabandal
Wegverbeteringen naar Garabandal

Garabandal was in de jaren zestig een klein bergdorpje, in het noorden van Spanje, in de buurt van Santander. Het was een moeilijk te bereiken dorp. Ondertussen is dat veranderd en zijn er goede wegen aangelegd naar het dorp, waar in het begin van de jaren zestig grote gebeurtenissen plaatsvonden.

Recentelijk zijn de wegen naar Garabandal namelijk verbreed. De wegen tussen Bilbao en Garabandal zijn sterk verbeterd en bestaat nu voor het grootste gedeelte uit een hoofdweg met meerdere rijvakken. Aan het laatste stuk van 56 kilometer is er ook gewerkt, maar hier bestaat de weg uit vele bochten. De autobestuurder moet hier voorzichter rijden en vooral veel aandacht besteden aan het tegenverkeer.

De totale afstand tussen Bilbao en San Sebastian de Garabandal bedraagt ongeveer 145 kilometer en vraagt zowat twee uur rijden.

De huidige Bisschop van Santander Vincente Zamora is de verschijningen zeer genegen en zegt dat "Onze Lieve Vrouw de wegen voorbereidt voor het Grote Wonder." Ook Aartsbisschop Carlos Sierra van Oviedo, Asturië, is de verschijningen zeer genegen.

Neem de A8 richting Santander, blijf deze verder tot u een verkeersbord zal zien voor de A67. Neem de A67 richting Torrelavega en Cabezon de la Sal. Omdat de A67 eindigt nabij Cabezon, moet u weg 634 volgen naar Cabezon.

Na ongeveer 20 minuten bent u in Cabezon de la Sal. Draai linksop de weg 625 naar Reinosa. Volg deze weg gedurende een twintigtal minuten of tot u een teken ziet, richting rechts naar Carmona.

Volg de weg naar Carmona en ga door tot Puentenansa. In Puentenansa slaat u linksaf bij de wegwijzer naar Cosio. Ook hier is met een wegwijzer aangegeven hoe u rechtsaf in San Sebastian de Garabandal komt. Alle wegverbeteringen zijn beëindigd in mei 2012.


15-04-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [1]
Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [1]

Voorwoord

In de laatste decennia heeft Maria vanuit Hongarije drie boodschappen voor de laatste tijden gegeven. Het merkwaardige aan het ontstaan van deze boodschappen is dat de drie begenadigden elkaar niet kenden. Ook werden de boodschappen op verschillende tijdstippen gegeven. Ze werden alle drie bekend gemaakt door de geestelijke leiders van de begenadigden.
 • In de boodschap "De Liefdesvlam" schenkt de Allerheiligste Drievuldigheid het grootste dat Ze de mensheid ooit gegeven heeft : haar goddelijke liefde verenigd met de moederlijke liefde van het Onbevlekt Hart van Maria. De begenadigde van deze boodschap bleef haar leven lang onbekend. Het was een arme, eenvoudige huismoeder, weduwe, moeder van 6 kinderen, mevrouw Elisabeth Kindelmann, geboren Szantó, die op 11.04.1985 stierf.
 • In de boodschap "Het offer der Liefde" worden wij opgeroepen tot medewerking aan de goddelijke genade. Deze boodschap werd vanaf 1954 gegeven aan een kloosterlinge die volgens de wens van de Heilige Maagd in het verborgene moet leven. Zolang ze leeft moeten we dus over haar persoon terughoudend zijn.
 • De derde boodschap "De zegepralende koningin van de Wereld" werd gegeven aan Zuster Nathalie Kovascics. Ze stierf in 1992 in haar 92ste levensjaar. In deze boodschap komt de vrucht van onze medewerking met de genade tot uitdrukking.

Deze drie boodschappen werden aan de Heilige Vader overhandigd. Maar nog vooraleer ze aan de Paus overgemaakt werden, bevestigde Jezus de innerlijke samenhang ervan aan zuster Agnes : "Dit drievoudige werk is één enkele bloesem, die Ik door jou samenvat. Deze drie werken zijn als de drie goddelijke Personen van de Allerheiligste Drievuldigheid die toch één zijn." [16.04.1988]

Deze drie boodschappen, die ieder op zichzelf staan en afgerond zijn, vertonen een innerlijke samenhang, omdat ze ons op de eindtijd voorbereiden.

Sedert 1988 geven Jezus, Maria en de heilige aartsengel Michaël boodschappen aan de jonge zuster Agnes. Dit is een zuster uit het klooster van Zuster Nathalie. Ze bekomt ze in de kerk van de Eeuwigdurende Aanbidding in Boedapest. Ze brengt ze elke week naar haar geestelijke leider, die ze verder doorstuurt.

Deze boodschappen worden speciaal gericht tot de gebedsgroepen die ontstaan zijn door de personen die zich als offerziel aangeboden hebben volgens de wens van de Heilige Maagd, uitgedrukt in haar boodschap: "Het offer der liefde."

In deze boodschappen bereidt de Heilige Maagd haar bevoorrechte kinderen, dus de kinderen die zich aan haar hebben toegewijd en haar eerherstellend leger vormen, op het Einde der Tijden voor. Deze boodschappen zijn dus niet een vervolg van de voorgaande, maar eerder de verdieping en de actualisering ervan.

Uit deze boodschappen werden alle teksten verzameld nopens "De Grote Waarschuwing" die de Heilige Maagd voor het eerst in Garabandal heeft geopenbaard en die daarom courant "de waarschuwing van Garabandal" wordt genoemd.

Deze boodschappen zijn uiterst ernstig en belangrijk. Ze zijn daarenboven heel dringend. Want zowel uit de toon als uit de frequentie ervan voelt men aan dat de tijd van dit goddelijk ingrijpen zeer nabij is.

De Heilige Maagd vraagt dat haar boodschappen over de hele wereld verspreid zouden worden. Door deze wens bewogen publiceren wij ze in het Nederlands.

Boodschappen

06.12.1990 De Heilige Maagd.

Mijn lieve kinderen, Ik deel jullie de gebeurtenissen die op je toekomen niet mee opdat je angst zou krijgen. Ik wil enkel bereiken dat ze jullie niet onverwacht aantreffen en dat jullie je op die zware proef goed zou kunnen voorbereiden. De grote waarschuwing komt van God. Ik heb dit reeds op verscheidene plaatsen aan de mensheid voorspeld.

Die grote waarschuwing zal door ieder mens op de hele wereld gevoeld en ervaren worden. Ieder mens zal zijn zielstoestand [met Gods ogen beschouwd] helder en klaar kunnen waarnemen. Deze waarschuwing zal voor de mensheid een laatste waarschuwing, een laatste oproep tot ommekeer zijn.

Ieder mens, zonder uitzondering, zal het bestaan van God ervaren en waarnemen dat Hij de enige Heer en God van de ganse schepping, van hemel en aarde is.

Deze angstwekkende, vreselijke tijd zal spoedig bij jullie intreden, daar de mens de zonde niet meer als zonde erkent. Daardoor begaat de mens de grootste misdaad!

Doch Gods oneindige liefde en barmhartigheid toont zich, zoals altijd, ook ditmaal. Hij geeft de mensheid de grote waarschuwing eveneens vanuit zijn barmhartige liefde opdat ieder mens vrij voor God of tegen Hem zou kunnen beslissen.

Gedurende deze waarschuwing zal de mens zo'n lijden moeten doorstaan, dat hem in de loop van de geschiedenis nog niet deelachtig werd. Velen zullen geloven dat het einde van de wereld aangebroken is.

Zij echter die in Jezus Christus geloven zullen deze uren veel lichter verdragen.

Na de grote waarschuwing zullen er geen onverschillige mensen meer leven, enkel nog goede en kwade, die ofwel voor God ofwel voor het kwaad gekozen hebben.

De tijd van genade en barmhartigheid houdt nu nog aan, maar je dagen, die God de mensheid tot bekering gegeven heeft, zijn reeds geteld.

De boosheid heeft een geweldige maat aangenomen, ze bedekt bijna de hele aarde. De kelk der barmhartigheid is bijna vol, daar de mens zich niet wil bekeren. God daarentegen kan niet toezien dat zijn schepselen Hem uur na uur door de zwaarste zonden beledigen. Veel en groot lijden wacht de mensheid op, maar ook de heilige Kerk. Doch op het einde van deze zware beproevingen zal het vuur van de liefde het vuur van de haat uitdoven. Zo zal de heerschappij van het kwaad op aarde haar einde vinden.

Het vuur van de Heilige Geest en van de liefde van mijn Onbevlekt Hart zal het kwaad, de zonde verteren en zij, die God toebehoren, heel rein maken, omdat ze voor Hem gekozen hebben. Word niet moedeloos, mijn kinderen! Bid, vast, bied eerherstel aan, lees in de Heilige Schrift, draag je gewijde sacramentaliën. Roept tot Jezus en tot Mij om hulp. Onze Namen zullen voor jullie ook sterkte en bescherming zijn. Bid de Heilige aartsengel Michaël, de engelen en de heiligen om hulp, om bemoediging en troost. Wees niet bang, bemin enkel, want de liefde verdrijft de angst. Vertrouw op mijn Onbevlekt, moederlijk Hart! Ik, de zegepralende Koningin van de wereld, zal met jullie hulp satan en heel zijn aanhang overwinnen.

Bid de heilige rozenkrans met grote liefde. Ook in de vreselijke tijd van de beproevingen moeten jullie bidden. Door het gebed zal je kracht scheppen en hulp ondervinden.

10.04.1991 De Heilige aartsengel Michaël

God zal in zijn barmhartigheid de mensheid spoedig een grote waarschuwing geven. Het doel van deze waarschuwing zal erin bestaan dat ieder mens zal erkennen: God is alleen de ware God. Iedereen zal de fouten, zonden en verzuimen van zijn leven waarnemen en ook dat hij door deze zonden tegen God in opstand komt en Hem beledigd heeft.

Ieder mens zal geschrokken zijn, omdat hij zal weten dat deze waarschuwing van God komt.

God wil daardoor bereiken dat de goeden nog beter, nog heiliger worden, om dichter bij God en zijn Onbevlekte Moeder te kunnen komen. De zondaars daarentegen zullen moeten erkennen dat er een God bestaat, die de onbeperkte Heer van de wereld is, die de wereld in stand houdt, beheert en gebiedt.

Hij is dus de ware God.

11.04.1991 De Heilige aartsengel Michaël

De grote waarschuwing zal voor ieder mens een vreselijke gebeurtenis zijn, ook voor jullie. Zonder deze grote waarschuwing zou Gods oneindige gerechtigheid niet tot haar recht komen. Het is daarom nodig dat God de mens zijn macht toont. Het is Gods barmhartigheid en liefde die deze waarschuwing aan de ganse wereld zal geven.

Het besef dat God de oneindige en almachtige Heer is, zal voor ongelovigen en andersgelovigen vreselijk zijn.

Het grootste deel van de mensheid denkt ook heden nog volgens de materiële wereld en het lichamelijk welzijn. Veel gelovigen en eerherstellende zielen zijn jammerlijk ook materialistisch ingesteld. De duivels van de stoffelijke wereld, de materie, beheersen de hele wereld. De meeste mensen denken alleen op het vlak van het geld. Wat ze zich voor geld kunnen kopen waarderen ze, wat daarbuiten in vraag komt is voor hen waardeloos, ja zinloos.

Door de waarschuwing schudt God de mens wakker, opdat hij de werkelijkheid en de waarheid klaar zou onderscheiden: "Er bestaat een God en de mensen moeten zijn geboden onderhouden." Deze door God gezonden "Grote Waarschuwing" is zeer, zeer nabij!

Daarom bid en bespoedig de Moeder Gods jullie bekering, opdat je boete zoudt doen en een rouwmoedige heilige biecht afleggen.

12.04.1991 De Heilige aartsengel Michaël

Door de grote waarschuwing roept God de opmerkzaamheid van de hele mensheid op Zich, op Zijn bestaan.

Onder degenen die nu de valse weg bewandelen zullen er velen van schrik sterven, daar ze Gods grootheid en macht zullen inzien. Voor hen die God en zijn geboden afgewezen hebben zal die tijd van inzicht vreselijk zijn, als ze tegenover de werkelijkheid zullen moeten staan.

Bid, opdat je geloof groeit, je hoop zich bevestigt en je liefde zich vervolmaakt. Wil steeds beter worden en de geboden van God evenals de beden van de Moeder Gods steeds volmaakter vervullen.

Het zal van je huidige leven afhangen in welke toestand de waarschuwing van God jullie zal aantreffen. Open je harten voor de genade en bied biddend eerherstel opdat ook je medemensen zich voor de genade mogen openen.

14.04.1991 De Heilige aartsengel Michaël

De mensheid zal van God spoedig een grote waarschuwing bekomen. Eenieder zal inzien dat ze door God gezonden wordt en dat God daardoor op zijn bestaan wil wijzen.

Alle mensen op de wereld zullen dit ervaren, want God wil hen op die manier in het bewustzijn prenten dat Hij bestaat en dat zijn geboden heilig zijn.

Gedurende de tijd van de grote waarschuwing zal ieder mens zijn zonden kunnen waarnemen en de vreselijke gevolgen ervan. Iedere zware zonde immers beledigt God, doorboort het allerheiligste Hart van Jezus.

Wees niet bezorgd wegens jullie toekomst! Stel je vertrouwen op het Onbevlekte Hart van je Hemelse Moeder. Haar moederlijk Hart bemint grenzeloos en wil alle mensen redden.

Beproevingen, lijden en offers zullen je aandeel zijn. Enigen zullen ten offer vallen en sterven. Geloof echter in God en vertrouw onwankelbaar op de Moeder Gods.

Bid ook voor de ongelovigen. De vorst der boosheid wil de zielen in het fundament aan het wankelen brengen. Pas op! Als je geloof afzwakt zegepraalt de boze vijand des te gemakkelijker over jullie.

Bid ook in geloof voor je geliefden. Je bent immers voor mekaar verantwoordelijk. God brengt de grote waarschuwing niet tot stand als een dreiging, maar vanuit zijn barmhartige liefde.

God wil de eeuwige dood van de zondaar niet [thans stevenen er velen naar het verderf toe] maar dat de mens Zijn bestaan erkent, want zonder de grote waarschuwing zou dit niet mogelijk zijn, daar satan de mensen in beslag neemt. satan heeft over deze generatie vrije hand bekomen, die haast alle vernieling doorvoert, doch door Gods toelating.

De Moeder Gods zal daarentegen in de kracht van de Allerheiligste Drievuldigheid, in de nederigheid van haar Onbevlekt Hart en door de gebeden en de offers van haar trouwe kinderen, over de boosheid zegepralen.

De Hemelse Vader schiep de wereld uit liefde. Jezus verloste de mensen eveneens uit liefde. Het gemeenschappelijk werk van de Heilige Geest en de Moeder Gods: het werk van de heiliging der wereld, wordt eveneens uit liefde verwezenlijkt. De mensheid moet gezuiverd worden, opdat ze geheiligd zou worden en het gelukkige tijdperk van de nieuwe wereld: de vernieuwde hemel en aarde zou binnentreden.

Het wezen van God is Liefde. Daarom kan alles door de liefde, in de liefde verwezenlijkt worden.

God laat echter ook de boosheid, haar aanvallen en kwellingen, ja haar vernielingswoede toe, omdat Hij weet dat dit in zijn eindresultaat zijn heilige verlangens zal dienen.

Dat is voor jullie natuurlijk vreemd en moeilijk te verstaan, maar toch is het zo! Daar het wezen van God Liefde is, kan Hij zonder liefde niet handelen. Dit is nochtans geen gebrek in God maar een volmaaktheid! De Onbevlekte Moeder van God schenkt jullie in de liefdesvlam deze drievoudige, unieke liefde van God en haar moederlijke Liefde, opdat ook jullie deel zouden hebben aan deze liefde, die de wereld overwint en al het kwade erin.

Christus overwon door zijn dood de vijand van de dood: de eeuwige dood, en de liefde gaf Hem kracht de verlossing te volbrengen. De Moeder Gods wil eveneens door de liefde, verenigd met jullie en met de heilige engelen, de boosheid en satan samen met heel zijn aanhang overwinnen.

Gebed en liefde schenken jullie de nodige kracht om de eenheid te bewaren, en zodoende zal je sterker dan de boosheid zijn. Voor de zege zijn alle drie elementen noodzakelijk: gebed, liefde en eenheid. Laat niet toe dat de boze geest verdeeldheid onder jullie veroorzaakt. Leef overigens in de ware liefde, zo vormt die jullie tot eendracht.

God is in zijn drievuldigheid één, daarom kan de mens enkel door Hem en met Hem de eenheid onder jullie oprecht behouden.

In de heilige communie worden jullie op sacramentele wijze één met Jezus Christus, ja zelfs in Hem, één met elkaar, omdat diezelfde liefde jullie vervult.

De Moeder Gods wil door haar liefdesvlam in jullie deze eenheid van liefde verwezenlijken, zowel tegenover God als onder elkaar. Alleen de liefde maakt jullie in staat tot samenwerking, om je zonder verdeeldheid te bekommeren om de verspreiding van het liefdeswerk.

26.04.1991 De Heilige aartsengel Michaël

God wil door de grote waarschuwing niet straffen. Hij is toch de Liefde zelf. Gods barmhartige liefde wil de ganse mensheid vermanen, opdat ze eindelijk tot bezinning zou komen en ieder mens klaar en duidelijk de waarheid zou inzien: God is de Heer van de schepping en ieder mens is Hem gehoorzaamheid verschuldigd.

Gods barmhartig en liefdevol Hart geeft de mensheid de grote gebeurtenis van de wereldgeschiedenis: "de grote waarschuwing". Ze zal voor alle mensen vreselijk zijn, daar ze allen hun zonden zullen moeten zien, waardoor ze tegen God gehandeld hebben en het kruis van Jezus verzwaarden... ook de zonden die de mensen in de heilige biecht verzwegen hebben.

29.04.1991 De Heer Jezus

Ik heb jullie beloofd dat de poorten van de hel mijn Kerk, die op de rots is gebouwd, niet zullen kunnen overweldigen.

Vandaag de dag schijnt het echter dat in de mensen, zelfs in zeer veel geestelijken en godgewijden, het geloof verloren is gegaan. De mens is tot het stoffelijke vervallen en denkt nauwelijks aan het bestaan van de bovennatuurlijke wereld. God en de mens hebben toch een onsterfelijke ziel. Daarom is het nodig dat Ik de wereld een algemene grote "waarschuwing" geef, opdat de mensen daardoor de waarheid inzien en die waarheid ben Ik! Deze grote waarschuwing zal mijn heilige Kerk redden, vooraleer de krachten van het kwaad de bovenhand krijgen. Zo red Ik jullie voor de rampzalige vernieling van het ongeloof, opdat de ganse mensheid wegens haar ongeloof en de duivelse aanvallen niet verloren zou gaan.

06.09.1991: De Heilige Maagd

Volgens de boodschap op deze dag door de Moeder Gods gegeven zullen de gebeurtenissen die voor ons staan in deze volgorde verlopen:
  1. De waarschuwing.
  2. Het grote wonder in Garabandal.
  3. De wereldheerschappij van de antichrist. De drieënhalf jaar kunnen door gebed, offer en eerherstel ingekort resp. gemilderd worden.
  4. De zege van de Moeder Gods, door de Liefdevlam van haar Onbevlekt Hart, over satan en zijn aanhangers, die in de eeuwige afgrond gestort worden.
  5. De tweede komst van Jezus op wolken van de hemel zal eerst intreden als de aarde van alle boosheid gereinigd is. Met de wederkomst van Jezus begint tegelijk de nieuwe wereld, het tijdperk van de Heilige Geest, dat gekenmerkt zal zijn door liefde en vrede.

03.10.1991 De Heilige Maagd:

Mijn kinderen, jullie kunnen zich niet voorstellen hoe kort de tijd is. Deze grote gebeurtenis zal spoedig tot een eenmalige gebeurtenis worden.

Jullie zult allen bij de grote waarschuwing je zielstoestand met het oog van de goddelijke gerechtigheid zien.

Gelukkig zullen degenen zijn die zich in de heilige biecht van alle zonden van hun leven bevrijd hebben. Versluier je zonden niet voor de biechtvader, want in de persoon van de priester zou je ze eigenlijk voor Jezus zelf willen verzwijgen.

Wil jullie toch van je zonden bevrijden, opdat je de zware tijd van de waarschuwing met het daaraan verbonden lijden, gemakkelijker zoudt kunnen doorstaan.

06.10.1991 De Heilige aartsengel Michaël

God wil door de grote waarschuwing het geweten van iedere mens afzonderlijk wakker schudden. De mens moet zijn leven klaar en reëel kunnen beschouwen, de zin en het doel ervan kunnen doorschouwen, het karakter van de heiligheid der goddelijke wetten kunnen vaststellen, de zonde met haar gevolgen kunnen meten en tot kennis komen welke weg hem daaruit wegleidt. Wat hij moet overwinnen. Dit onthult zich voor ieder mens persoonlijk in een gemeenschappelijk beeld. Ieder mens zal dit op dezelfde tijd waarnemen. Niet weinig mensen zullen sterven van schrik.

Stel jullie vertrouwen op God en bid de Moeder Gods om bescherming en hulp. De tijd van de waarschuwing zal voor alle mensen lastig zijn om te verdragen, maar wie zich echter van zijn zonden bevrijdde zal die wezenlijk gemakkelijker doorstaan.

06.10.1991 De Heilige aartsengel Michaël

God wil door de grote waarschuwing het geweten van iedere mens afzonderlijk wakker schudden. De mens moet zijn leven klaar en reëel kunnen beschouwen, de zin en het doel ervan kunnen doorschouwen, het karakter van de heiligheid der goddelijke wetten kunnen vaststellen, de zonde met haar gevolgen kunnen meten en tot kennis komen welke weg hem daaruit wegleidt. Wat hij moet overwinnen. Dit onthult zich voor ieder mens persoonlijk in een gemeenschappelijk beeld. Ieder mens zal dit op dezelfde tijd waarnemen. Niet weinig mensen zullen sterven van schrik.

Stel jullie vertrouwen op God en bid tot de Moeder Gods om bescherming en hulp. De tijd van de waarschuwing zal voor alle mensen lastig zijn om te verdragen, maar wie zich echter van zijn zonden bevrijdde zal die wezenlijk gemakkelijker doorstaan.

Daar satan op ontelbare plaatsen van de wereld woedt en raast, en onzinnige vijandelijkheden aanstookt, is God gedwongen om machtig in te grijpen.

09.10.1991 De Heilige aartsengel Michaël

De oneindige goede en barmhartige God wil de dood van de zondaar niet. In de wereld leven echter nog vele zondaars en de zonde breidt zich steeds verder uit.

God is de Heer en Schepper van de wereld en de mens wil dit in zijn hoogmoed niet eens ter kennis nemen. Hij treedt zijn wetten met de voeten. God wil daarentegen in zijn barmhartige liefde [door de grote waarschuwing] de ganse mensheid laten aanvoelen wat de nuchtere waarheid is. Velen zullen denken dat de gebeurtenissen reeds de straf van God zijn, maar toch is het niet zo. De waarschuwing moet ertoe dienen dat iedere mens de absoluut existerende God en zijn heerschappij, van wie alles afhankelijk is, erkent. Dit inzicht zal veel mensen tot ommekeer bewegen.

De waarschuwing komt direct van God. Ze zal door de mensen als een geweldige genade te erkennen zijn, want ze brengt voor jullie allen een innerlijke verlichting. In dit innerlijk licht zal iedere mens zijn zonden als een opstand tegen God ondervinden.

Ieder mens zal de gevolgen, de uitwerking van zijn zonde erkennen en tegelijk de weg waarnemen die uit de zonde voert. De rechtvaardige en barmhartige God wil door middel van deze waarschuwing bereiken dat de mensen zijn bestaan als een waarheid, als een feit erkennen, en beseffen dat zijn geboden heilig zijn. Wil de mens gelukkig zijn dan moet hij die onderhouden.

29.10.1991 De Heilige aartsengel Michaël

De diepe zin van de waarschuwing bestaat erin dat God daardoor iedere mens op de waarheid opmerkzaam wil maken: dat hij zijn schuld en verzuimen tegenover God toegeeft en bekent. Het licht van de barmhartige liefde van God zal het door de zonde verduisterde verstand van de mens verlichten.

God bekommert zich om de mens. Hij wil dat hij zijn heil, het eeuwige leven, bereikt. Dit, zijn bijzondere genade, moet de mens helpen de goddelijke waarheid van de valse of duivelse halfwaarheid klaar te kunnen onderscheiden.

07.11.1991 De Heilige aartsengel Michaël

De grote waarschuwing is zeer nabij. Ze zal als een innerlijk vuur zijn. Dit veroorzaakt lijden, pijn, maar brandt niet fysisch. De werking van dit innerlijk vuur zal in een innerlijke verlichting bestaan.

Het licht van de goddelijke Gerechtigheid verlicht het innerlijke van de mens, die het maar moeilijk verdraagt. God wil op deze wijze de mensheid de rechte weg tonen, ledere mens, gelovig of ongelovig, zal dit op dezelfde manier ervaren.

De grote waarschuwing komt direct van God. Na de waarschuwing zal de verwarring groot zijn. Iedereen zal Gods ware bestaan erkennen.

Gedurende de tijd van de waarschuwing wordt satan lam gelegd. Doch nadien zal hij opnieuw vrije hand krijgen. Zijn aanvallen zullen steeds sterker worden. Hij wil alle mensen op de verkeerde weg leiden.

09.11.1991 De Heilige aartsengel Michaël

Tengevolge van de waarschuwing zullen vele mensen zich bekeren. De meerderheid ervan zullen echter later opnieuw hun vorig, zondig leven zonder God verder leiden. satan zal alle mensen hevig bekoren en op de goddeloze dwaalweg lokken.

Maar God wil niet dat de meerderheid van de mensen de weg naar de hel bewandelt. Hij heeft de mens immers uit liefde geschapen en voor zijn getrouwen de eeuwige gelukzaligheid bereid. God wil alle mensen voor eeuwig gelukkig maken.

Daarom volgt na de grote waarschuwing het grote wonder, binnen het jaar. Ook door het grote wonder wil God bewijzen dat Hij bestaat en dat Hij de absolute Heer is. Het wonder zal erin bestaan dat er aan de hemel een groot teken zal verschijnen. Het grote wonder dat op een donderdag zal plaats vinden, zal de mens, precies zoals de grote waarschuwing, op dezelfde tijd waarnemen.

Als de mensheid zich ook na het grote wonder niet bekeert in de mate dat de Allerheiligste Drievuldigheid het mag verwachten, dan moet de grote straf intreden. Op de straf zal de tijd van de rechtspraak volgen, in zover de mensheid zich niet bekeren wil.

De straf kan volgens de maat van onze gebeden, boete en eerherstel ingekort of gemilderd worden.

Het lot van de mensheid wordt dus in jullie handen gelegd, terwijl jullie toekomst afhankelijk is van je verhouding tot God.

14.11.1991 De Heilige Maagd

Mijn lieve kinderen, voor de grote waarschuwing moeten jullie allen verscheidene proeven doorstaan: de proef van het geloof, van het vertrouwen, van het geduld, van de gehoorzaamheid, enz.

Het is de liefde van God die jullie op de proef stelt, opdat je zielen sterk worden in het goede, zodat je met de Wil van God instemt en je uit het gebed moed en kracht put.

Verlaat jullie op het vaderlijk Hart van God en op mijn Onbevlekt, moederlijk Hart, als een klein kind dat zich geheel aan zijn ouders toevertrouwt.

Deze proeven zullen jullie op de waarschuwing voorbereiden. Zeker, in de tijd van grote en zware proeven valt het bidden jullie zwaar. Maar toch zeg Ik jullie, houd vol in gebed. Biddend zal je de moeilijkheden gemakkelijker kunnen dragen, want de genade helpt je daarbij.

24.11.1991 De Heilige aartsengel Michaël

De barmhartige liefde van God en de voorspraak van de barmhartige liefde van de Moeder Gods verlengen steeds weer de tijd van genade, de tijd van geduld. Gedurende die tijd zullen jullie aan zware proeven blootgesteld zijn. De liefde van God en de zorgende liefde van de Moeder Gods laten dit toe en helpen je ook bij het dragen ervan. Op die manier winnen jullie aan zielssterkte, aan de reiniging van je harten, opdat je de grote waarschuwing gemakkelijker zoudt kunnen verdragen, want ze zal niemand licht vallen.

Niemand moet echter menen, indien God jullie tot ommekeer, boete en eerherstel nog tijd verleent, dat daarom de grote waarschuwing zou kunnen uitblijven. Wat God beloofd heeft zal werkelijkheid worden!

Om deze reden vermaant Hij de mensen door de grote waarschuwing en schenkt jullie het beloofde, tot hiertoe het grootste wonder, opdat iedere mens zou kunnen geloven en eindelijk de waarheid inzien.

De mens is alleen in het licht van God in staat om de waarheid in te zien. Daarom geeft God aan de hele mensheid de grote waarschuwing en het grote wonder.

10.01.1992 De Maagd Maria

Mijn lieve kinderen, Gods grote barmhartigheid betoont zich in het feit dat Hij door de grote waarschuwing de hele mensheid wakker wil schudden.

God wil de mens de werkelijkheid demonstreren.

Daarin zal voor jullie het wonder van de barmhartige God bestaan. Van degenen die deze waarschuwing zullen overleven, zullen velen deze tijd van verschrikking, waarin ze Gods bestaan erkenden, jammer genoeg spoedig vergeten.

satan zal gedurende de tijd van de waarschuwing hulpeloos zijn, daarna zal hij jullie echter des te sterker aanvallen en bekoren.

De oneindige barmhartige God zal na de waarschuwing aan de ganse mensheid nog een teken geven, en dat zal het "grote wonder" zijn.

Het grote wonder zal de oneindige barmhartige God als een laatste mogelijkheid tot bekering aan de mens aanbieden, en Hij wil dat de mens Hem als zijn God, als de enige Heer, hoogacht en erkent.

God wil niet straffen. Als de mensheid zich echter noch door de waarschuwing, noch door het wonder wil bekeren, dan voelt de rechtvaardige God zich als gedwongen de grote straf toe te laten. Dat zal echter een vreselijke en schrikwekkende tijd zijn!

15.01.1992 De Heilige aartsengel Michaël

De zonde grijpt op de hele wereld om zich heen en maakt het geweten van de mens onontvankelijk. De verlokkingen van satan en van de wereld hebben de goddelijke stem in zijn binnenste stom gemaakt, zodat hij de zonde vrij en ongebreideld bedrijft.

De ware Mariaverering begint bij de verheerlijking van de Allerheiligste Drievuldigheid en eindigt er ook mee.

Want Maria is en blijft steeds de nederige Maagd des Heren, de lieve Dochter van God de Vader, de Moeder van Gods Zoon, en de Bruid van de Heilige Geest.

God wil dat de mensen Hem zouden benaderen door Maria, want zij is de Moeder van de Heilige Kerk, die zich door Maria zal vernieuwen, om de reine en onbevlekte bruid van Christus te worden.

01.01.1992 De Heilige aartsengel Michaël:

Gods Barmhartigheid zal de mensen door de grote waarschuwing doen opschrikken en wijzen op de enige waar­heid, dat zijn barmhartige liefde aan de mens de eeuwige gelukzaligheid wil schenken. Hij is de liefdevolle Vader, die zijn schepselen het eeuwige leven, hun genezing wenst.

De zonde heeft zich op aarde echter oppermachtig ge­maakt, daarom zal God Zichzelf door de grote waarschuwing in de geschiedenis mengen, want Hij wil niet dat het grootste deel van de mensen als buit van satan in de hel stort.

06.02.1992 De Heilige Maagd

Mijn kinderen, onophoudelijk smeek Ik jullie: reinig je harten, opdat je gebeden en je eerherstel door God welgevallig aangenomen zouden worden.

Steeds meer nader je de tijd van de grote waarschuwing, waarin ieder mens de toestand van zijn ziel zal waarnemen, zoals God die ziet.

Het zal jullie klaar voor ogen gehouden worden wat God in je leven voor goed en voor kwaad houdt. Volgens de maat van je zonden zal voor jullie de tijd van de grote waarschuwing pijnlijk, ja, vreselijk zijn.

Mijn lieve kinderen, in jullie belang smeek ik je, doe boete, houdt dagelijks gewetensonderzoek, opdat je je leven volgens Gods zou inrichten.

08.02.1992 De Heilige aartsengel Michaël

Bij de ontmoeting van God wordt de mens overstroomd van genade, waarin hij zijn leven in het licht van God, met de ogen van God kan beschouwen. Zo'n ontmoeting met God is een grote genade, en dat geschiedt ook op het ogenblik van de dood.

Bij de grote waarschuwing geschiedt hetzelfde. De hele mensheid zal God opeens ontmoeten, maar dan nog zal ieder afzonderlijk dit persoonlijk mogen beleven.

18.02.1992 De Heilige Maagd

Mijn kinderen, God is de zorgvolle Vader van de mensen. Daarom wil Hij dat zijn kinderen tot het eeuwig leven komen. De eeuwige gelukzaligheid is echter alleen bij God en enkel met Hem te bereiken.

De mens daarentegen wil liever in de wereld goed leven, volgens zijn verlangens en wensen handelen, dan naar de stem van God te luisteren, zijn geboden te onderhouden, en zich om de liefde te bekommeren.

Daarom is de barmhartige liefde van God vaak gedwongen lijden toe te laten voor de mens, opdat hij gedurende deze tijd van lijden nadenkt en zijn leven volgens Gods wil inricht. Zeer dikwijls is het lijden Gods waarschuwingsteken voor de mens.

Bij de grote waarschuwing zal God de hele mensheid een teken geven, dat door de mens zwaar te verdragen zal zijn. God zal de mensen, allen afzonderlijk, direct waarschuwen. Alle mensen zullen het bestaan van God waarnemen, alsook de heiligheid van zijn geboden. Wie zijn geboden overtreden heeft, zal in zijn innerlijke branden. Daarom smeek Ik jullie, doe oprecht boete en bekeer je van ganser harte. Hoe meer zonden de ziel van een mens belasten, des te smartelijker zal bij de grote waarschuwing de ontmoeting met Gods gerechtigheid zijn.

God geeft de mens vooreerst kleinere waarschuwingen, maar weinigen willen ze echter erkennen.

De tijd van de grote waarschuwing is heel nabij en de vaderlijke liefde van God wil alle mensen ten leven redden. Hij wil natuurlijk de instemming van de mens.

Daarom schudt Hij het ingeslapen geweten van de mensheid bij de grote waarschuwing wakker.

19.02.1992 De Heilige aartsengel Michaël

Voor de grote waarschuwing geeft God aan de mensen kleinere waarschuwingstekens.

Enigen nemen ze waar door de gebeurtenissen die zich in hun geweten melden, anderen daarentegen door uiterlijke fysische voorvallen of gebeurtenissen. Deze kleinere waarschuwingen hebben de door God gewilde zin dat de mensen zich over de fundamentele en belangrijke vragen van het menselijk leven bezinnen.

Op die wijze bereidt God deze mensen op de grote waarschuwing voor, waarbij Hij iedere mens afzonderlijk opeens en dan nog heel persoonlijk zal waarschuwen.

De grote waarschuwing zal voor de bekering van de mensen van groot nut zijn.

25.02.1992 De Heilige aartsengel Michaël

Zonde betekent geen vrijheid, ofschoon satan zich inspant dat het kwaad voor de mens de schijn van de waarheid vertoont.' God is de Heer van de Schepping en Hij heeft het voor het zeggen wat goed en wat kwaad is.

God heeft alles goed geschapen. Kwaad is, als iemand Gods wetten niet aanneemt, de goddelijke ordening af­wijst en zichzelf vergoddelijkt.

De zonde is geen vrijheid maar knechtschap. Hij dient dan het schijnbare goede, dat in werkelijkheid slecht is. De mens is tot vrijheid geschapen en de Schepper bepaalt wat goed en wat kwaad is.

Bij de grote waarschuwing zal dit voor ieder mens afzonderlijk duidelijk worden. Daarna kan hij vrij kiezen.

Gods bestaan zal voor geen enkele mens meer twijfelachtig zijn. Na de waarschuwing zal satan opnieuw met grote kracht werken, vernielen, om steeds meer mensen door zijn leugens op de dwaalweg te voeren.

Waarom smeekt de Onbevlekte Maagd jullie: bid om versterking van het geloof, want enkel door een in God verankerd, vast geloof en het onwankelbaar vertrouwen zullen jullie je op de weg tot God staande kunnen houden.14-04-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [2]
Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [2]

Boodschappen [vervolg]

24.03.1992 De Heilige aartsengel Michaël

Ieder mens die de liefde van God niet aanneemt, lijdt door van de armoede van God verwijderd zijn.

Hij leidt zijn opmerkzaamheid dermate af en leeft enkel nog in deze wereld, om zijn innerlijke leegte niet ter kennis te moeten nemen. Wie de liefde van God ontbreekt, is liefdeloos, en in zijn hart zal het vuur van de haat branden.

Het vuur van Gods liefde daarentegen verteert de zonde, doet de ziel opleven en sterkt het lichaam. In jullie dagen bemiddelt de Moeder Gods je Gods liefde het doeltreffendste in haar liefdesvlam. Wie echter de liefde van God en van de Onbevlekte Maagd afwijst, wordt een offer van het helse vuur der boosheid.

De barmhartige God veroorlooft nog een tijd lang deze huidige tweeslachtigheid, dat de mens tegelijk God en ook de satan dient, maar het zal niet steeds zo blijven. Ja, zelfs niet lang meer! God wil niet dat de meerderheid van de mensen als een buit van satan in de hel komen.

God heeft de mens voor het eeuwig leven geschapen. Satan kan door zijn vernielingswoede het plan van God niet vernietigen. Hij [God] zal in de geschiedenis direct ingrijpen en de hele mensheid door een grote waarschuwing wakker schudden, opdat ze Hem zou leren kennen. God alleen is de waarheid.

Na de grote waarschuwing en het wonder zal de mensheid haar opmerkzaamheid op God richten. Iedere mens zal zich bewust worden van de waarheid. Daarna zal hij vrij kunnen kiezen tussen de waarheid van God en de duivelse leugen, het egoïsme.

26.03.1992 De Heilige Maagd

Jullie nemen je fouten eerst waar als je vooreerst naar God opkijkt en daarna op jullie.

Het is nodig dat je eerst toegeeft waarmee je God beledigd hebt, opdat je erover ook berouw zou kunnen hebben.

In de heilige biecht ontvang je de vergeving, het herstel is echter volstrekt nodig. Nadat je de door de biechtvader opgelegde boete verricht hebt, moet je ook de begane beledigingen herstellen. Door gebed, eerherstel, zelfverloochening en liefdewerken kun je de begane en in de heilige biecht beleden zonden herstellen.

Volgens de gerechtigheid van God volgt op de zonde de straf, als de mens ze niet op een of andere manier herstelt.

God bemint de mens oneindig, daarom wil Hij hem in zijn oneindige barmhartigheid van deze waarheid bewust maken. De barmhartige God zal degene die door verstoktheid van hart en hoogmoed Gods toorn uitlokt, niet redden.

Ik ben de Moeder van barmhartigheid en allen die in oprechte liefde, in vertrouwen tot Mij komen, wijs Ik niet af, maar beveel ze aan de barmhartigheid van God.

Met de grote waarschuwing beginnen de voorspelde, ernstige en zware gebeurtenissen. Veel lijden en beproevingen wachten op de mensen. Wie tot Mij vlucht, geef Ik, door de genade van God, de genade om in het goede en de waarheid te volharden.

Jullie zullen een sterk geloof zeer nodig hebben. satan en zijn aanhangers zullen een grote geestelijke en psychische verwarring onder de mensen aanstoken, zelfs in de Heilige Kerk.

28.03.1992 De H. Aartsengel Michaël

Bij de waarschuwing zal de mens niet enkel zijn begane zonden waarnemen, waardoor hij het lijden van Jezus veroorzaakte, maar ook de weg die uit de zonde leidt. Deze weg luidt: boete.

Het is echter nodig dat ook de andersgelovigen en de ongelovigen Gods oneindige grootheid en de unieke zending van de Moeder Gods in het werk van de verlossing en de heiliging van de zielen erkennen.

31.03.1992 De Heilige aartsengel Michaël

Voor de grote waarschuwing geeft God jullie allen kleinere waarschuwingen en beproevingen. God stelt het geloof, het vertrouwen, de trouw en de gehoorzaamheid, evenals de liefde van de mens op de proef. Deze proeven moet iedere mens [zonder uitzondering] doormaken. Degenen die stand houden in de proef zullen zegepralend uit deze lijdenstijd komen. Ze worden in de geest gesterkt en winnen ook aan ervaringen.

04.07.1992 De Heilige aartsengel Michaël

De grote waarschuwing zal de laatste vermaning van God voor de hele mensheid zijn. Kort daarop zal nog een grote genade volgen: het grote wonder. God wil dat de mens zijn genadeaanbod zou aannemen, dat Hij de hele mensheid en iedere mens afzonderlijk speciaal schenkt.

De grote waarschuwing evenals het grote wonder, als bijzondere grote genaden, komen rechtstreeks van God, als de laatste mogelijkheid tot bekering en terugkeer naar God. Zowel de grote waarschuwing als het geweldige wonder zijn de laatste genadeakte van de barmhartige God. Nadien zal God zijn gerechtigheid laten heersen, daar Hij de mensheid dan reeds aan zijn grootste genade deelachtig liet worden.

Wie echter tot de Onbevlekte Maagd vlucht, zal door de Moeder van Barmhartigheid geleid worden, ook in de grootste beproevingen en vervolgingen. Het hart van degenen die ook na het grote wonder God en zijn liefde zullen afwijzen, geen boete doen en zijn geboden niet opvolgen, zal door de zonde verhard worden. Ofschoon ze in het licht der genade hun slechte, zondige toestand zullen erkennen, zullen ze niet in staat zijn zich door eigen kracht te beteren. Ze willen zich niet naar God toewenden uit trots, daarom zullen ze beheerst worden door een onherroepelijke hopeloosheid.

Niet Jezus is het die zich van de zondaar verwijdert, maar de zondaar zelf verhindert God naderbij te komen door zijn eigen zondige zielstoestand. Na het grote wonder zal voor de zondaar de toewending tot God nog moeilijker zijn.

De waarschuwing en daarna het grote wonder zullen een geweldig werk van de liefde en barmhartigheid van God zijn. Daarop volgt de tijd van de goddelijke gerechtigheid. En als de mensheid zich niet bekeert, geen boete doet, dan treedt logisch de straf van God als straf voor de zonde in. De ongehoord vele zonden van de mensheid kunnen alleen hersteld worden door oprechte boete, bekering en eerherstel.

05.07.1992 De Heilige aartsengel Michaël

In de tijd van de grote waarschuwing en het grote wonder zal Gods liefde en barmhartigheid zich openbaren. Wil de mensheid echter de barmhartige liefde van God niet aannemen, zal bij God de gerechtigheid de overhand krijgen.

Het gevolg van de zonde is de straf. Daar de mens zijn zonden niet wil herstellen, staat hij tegenover de gerechtigheid van God.

God straft niet, maar Hij staat wel de heerschappij van satan toe, als gevolg van de zonde. Bij de straf zal Gods gerechtigheid zich openbaren. De goeden zullen met de kwaden lijden, sterven en ten offer vallen, opdat de toorn van God, die door de vele zonden opgewekt werd, zich met de mensheid verzoent.

Heb in God en in de Onbevlekte Maagd een onwankelbaar vertrouwen! Vlucht in Haar Onbevlekt Hart, dan zal jullie geen leed geschieden. Ook als jullie vervolgingen en [als in een serie] beproevingen van alle soort treffen, het Onbevlekt Hart zal je toevlucht zijn. De Boze kan enkel door toelating van God aanvallen en je zult de nodige kracht en genade tot het dragen bekomen. God heeft deze eindtijd toevertrouwd aan de Moeder Gods, opdat Zij gedurende de grote geestelijke strijd haar kinderen in moederlijke liefde zou leiden.

06.07.1992 De Heilige aartsengel Michaël

De huidige Paus is de Moeder Gods zeer lief. De Heilige Vader lijdt zeer veel. Na zijn martelaarschap begint de eindtijd, waarvan de Moeder Gods zo vaak op vele plaatsen sprak. Grote beproevingen, zwaar lijden, wachten op de mensheid en op alle mensen afzonderlijk. De Heilige Kerk moet zware vervolgingen en kwellingen doormaken. Overal zal de karakteristieke verwarring heersen. Velen zullen ook hun geloof verliezen. Bid daarom om de genade van het geloof en de standvastigheid. Alleen het geloof zal jullie kracht verlenen te midden van de uitzichtloze problemen en verwarringen. Wees niet vertwijfeld, wees niet bang! Heb enkel vertrouwen!

Stel jullie vertrouwen in je Onbevlekte Hemelse Moeder! Zij leidt haar Godgetrouwe kinderen in deze zware en donkere tijd der wereldgeschiedenis. Ja, de Moeder Gods voert al degenen die in het licht van God willen wandelen, op de weg van het geloof, van de boete en van de liefde. En de Moeder Gods leidt degenen, die zich aan haar toevertrouwen, met moederlijke tederheid.

De lichtstraal die uit het Onbevlekte Hart stroomt: de Liefdesvlam, verlicht jullie de weg waarop je wandelen moet als je God wil trouw blijven. Ontelbare dwaalwegen en doodlopende straten willen jullie afleiden van de rechte weg, die naar God leidt. Doch de Onbevlekte Maagd voert jullie uit deze donkere tijd weg. Met haar [van God verkregen] macht en jullie medewerking, zal Zij de vorst van het kwaad definitief overwinnen.

De Onbevlekte Maagd leidt de schare van hen die God trouw zijn gebleven, om met haar, en onder elkaar verenigd, Gods plan samen te verwezenlijken. De Onbevlekte zal de aartsvijand overwinnen, doch in Gods plan zijn ook jullie gebeden en offers begrepen. Daarmee verwezenlijken jullie samen de triomf van het Onbevlekt Hart. Wees dankbaar en verheug je, dat je aan de zijde van God in strijd en zege tegen satan deel moogt hebben.

De Boze strijdt steeds gemener voor de verspreiding van zijn leugens. Jullie moeten enkel trouw blijven aan God en aan de Moeder Gods. Het Allerheiligste Sacrament des Altaars en de Liefdevlam zullen jullie kracht en genade verlenen, om ook de zwaarste moeilijkheden te kunnen bestrijden.

08.07.1992 De Heilige aartsengel Michaël

Na de grote waarschuwing en het wonder zal ieder mens Gods waarheid, de heiligheid van zijn geboden kennen, maar niet ieder mens zal zijn kennis ten goede gebruiken, daar de zonde zijn hart in bezit neemt en hij zich van zijn zondig leven niet wil scheiden. Voor hen zal de genade van God in de waarschuwing en ook in het grote wonder tevergeefs zijn.

Indien de mensheid zich niet bekeert in de mate dat de gerechtigheid van God dit mag verwachten [waardoor de mens de vele zonden zou kunnen herstellen] dan zal de straf volgen. Gods toorn zal satan de toelating geven tot de grote vernieling.

Indien noch de waarschuwende stem van de Moeder Gods, noch de waarschuwing en het wonder van enig nut zijn en de mens niet bereid is zich te bekeren, zich te beteren, de weg van de zonde te verlaten, dan moet de heerschappij van satan op aarde volledig in vervulling gaan.

Bid, bied eerherstel, breng offers, want zo kunnen jullie de vreselijke tijd van de beproevingen nog verminderen.

De verwarring in de wereld zal steeds groter worden, ook onder de mensen. De vorst der boosheid stookt overal vijandelijkheden aan, hitst de mensen tegen elkaar op, opdat de vlam van de haat: toorn, wraak, vijandschap en onvrede, zich steeds meer zouden verspreiden.

De uit het Onbevlekte Hart stromende liefdevlam is in staat het vuur van de haat in het hart van de mensen te doven.

satan weet dit, maar hij gelooft er echter niet in. Daarom stelt hij alles in beweging opdat hij de heer van de aarde zou worden en allen hem zouden dienen. Waar hij kan verhindert hij Gods verlangens. Ofschoon God hem veel toestaat, zal na veel lijden en beproevingen God de zege behalen, die de Onbevlekte Maagd, de Medeverlosseres en Koningin op aarde zal verwezenlijken, met de kleine schare van haar getrouwen.

08.07.1992 De Heilige Maagd

Mijn kinderen, God zal na de grote waarschuwing en het grote wonder rechtvaardig handelen omdat Hij zijn allergrootste liefde en barmhartigheid aan de mens heeft aangeboden. Wie zich niet tot de liefde en barmhartigheid van God wil wenden zal dan enkel nog staan tegenover de gerechtigheid van God.

God is oneindig heilig. Wie dus ook zijn grootste genade afwijst beledigt Gods heiligheid en moet als gevolg daarvan zijn rechtvaardige straf ondergaan.

Mijn kinderen, kom tot Mij! Ik ben jullie Moeder met een liefdevol en barmhartig Hart. In de tijd van de vreselijke gruwel zal mijn Onbevlekt Hart jullie zekere toekomst zijn. Ik wil jullie redden! Vervul mijn beden, leef volgens Gods geboden, dan kan Ik jullie door mijn heilige engelen voor alle duivelse boosheid beschermen. Ieder mens moet weliswaar lijden, maar de boze zal jullie niet kunnen overwinnen als je trouw blijft aan God en mijn beden opvolgt.

10.07.1992 De Heilige Maagd:

Mijn kinderen, moest je weten hoezeer de Hemelse Vader jullie bemint, dan zou je anders leven. Ja, je zou je van ganser harte inspannen om Hem je wederliefde te schenken. Een innerlijke hernieuwingis noodzakelijk. Die kan enkel ontspringen uit de waardige verering van het Allerheiligste Sacrament des Altaars en uit liefde tot mijn Onbevlekt Hart.

De wereld, de mensheid en de Heilige Kerk zijn enkel in staat zich te vernieuwen als de mensen zich innerlijk vernieuwen, in de liefde opnieuw geboren worden. Dat is echter eerst mogelijk na de grote goddelijke waarschuwing en rechtspraak. De mens moet het goede, ook de liefde, alles wat God als goed beschouwt, vrij kiezen.

Mijn kinderen, zoek en vervul steeds meer Gods heilige Wil, dan wandel je op de rechte weg.

De opgave en de zending van je aardse leven is het eeuwig leven daardoor te verdienen.

Onderhoud Gods geboden, het gebod van de liefde, daar God immers de liefde is. Wil Jezus in het Allerheiligste Sacrament des Altaars beminnen, eren en aanbidden.

Zijn allerheiligste Lichaam, zijn kostbaar Bloed, mogen je voedsel en sterkte zijn. Het kostbaar Bloed van Jezus weze in de grootste noden en gevaren je bescherming. Wend je met groot vertrouwen tot Jezus die in het Allerheiligste Sacrament des Altaars woont, opdat Hij jullie en je geliefden helpen kan.

18.07.1992 De Heilige aartsengel Michaël

Als de tijd van de waarschuwing intreedt, zal een vreemd rood licht aan de hemel verschijnen. Bij de waarschuwing zal ieder mens de grote genade van God, als zijn algemene grote waarschuwing, ondervinden en persoonlijk waarnemen. Door de uitwerking van de genadevloed zullen velen de verwarringen van hun leven inzien, want de enige weg waarop men kan wandelen is de weg tot God.

God wil dat jullie [onder de leiding van de Moeder Gods] Jezus Christus met boetvaardig hart gehoorzaam navolgt. God wil dat de mens uit vrije beslissing met bewaring van zijn vrije wil, zich berouwvol voor Hem neerwerpt.

Gedurende de waarschuwing zullen satan en zijn aanhangers niet in staat zijn de mensen aan te vallen, want hun krachten zullen worden lam gelegd. De geweldige genade van God zal de mensheid, ja, ieder mens afzonderlijk overstromen. Velen zullen God berouwvol huldigen en Hem om erbarmen smeken.

Na afloop van de waarschuwing zullen de aanvallen en bekoringen van satan nog intensiever, sluwer en gemener de bekeerden evenals de Godgetrouwen bestoken.

Bid daarom om de genade van een onwankelbaar geloof en om de standvastigheid in het goede.

God wil jullie deze genade verlenen, maar je moet er om bidden.

19.07.1992 De Heilige aartsengel Michaël

De vorst van het kwaad oogst het grootste gevolg doordat hij ook het begrip "zonde" uit het bewustzijn van de mens verbannen heeft. Dientengevolge wordt hun verhouding ten opzichte van goed en kwaad niet bepaald door God en zijn geboden, maar ze nemen zichzelf tot maatstaf, terwijl ze hun gemak, hun eigenliefde, hun materiële en persoonlijke voordelen in aanmerking nemen.

Heel de mensheid staat in verband daarmee voor het bankroet en is niet meer instaat een nieuw begin en een verbetering te voltrekken. satan en zijn manschappen arbeiden onder de mensen en in de mensen zeer doeltreffend. Mensen kunnen zulke onmenselijke daden veroorzaken, waartoe ze uit zichzelf niet bekwaam zijn, maar de boze beweegt ze daartoe.

God laat de mensheid die in haar eigen verderf loopt, in weerwil daarvan toch niet in de steek. Daarom geeft Hij zijn grote genade door de waarschuwing en daarna door het grote wonder. Door het wonder zal Hij bewijzen dat die grote waarschuwing direct van Hem uitging.

Zeer velen zullen deze goddelijke rechtspraak niet kunnen verdragen, ofschoon de waarschuwing en het wonder eerst de inleiding zijn en dat de grote straf in vervulling zal gaan, als de mensheid zich niet in behoorlijke mate bekeert.

21.07.1992 De Heilige aartsengel Michaël

De grote waarschuwing en het grote wonder zullen die geweldige genadevloed zijn, waardoor God de werkelijkheid aan de mens bekend maakt. Iedereen zal de goddelijke waarheid persoonlijk ervaren.

Jezus zei: "Ik heb nog andere schapen, die niet tot deze schaapskooi behoren. Ook die moet Ik hoeden" [Joh. 10,16].

En dat begint bij de grote waarschuwing. God wil de religieus ingestelden, maar ook de in dwaling levende mensen liefdevol tot zich trekken. Zeer velen, bijna allen van hen, willen volgens eigen voorstellingen tot God naderen. De volmaakte weg, waarop je God zou moeten bereiken is echter de weg van de Moeder Gods. Ja, het is Gods Wil dat de Moeder Gods jullie de rechte weg, die ten leven leidt, aantoont. Voor al degenen die de Moeder Gods aanhankelijk zijn en door Haar God toebehoren, is het nodig Haar als Medeverlosseres te erkennen en aan te nemen.

16.07.1992 De Heilige aartsengel Michaël

De grote waarschuwing zal door de genade Gods de mensen "het schouwen in het geloof' verlenen. Jullie allen neemt dan de goddelijke waarheid onvervalst waar. En daarmee verbonden stroomt ook de goddelijke barm­hartigheid op jullie toe. Allen die zich naar God wenden en om zijn erbarmen smeken zullen ook mogen ondervinden hoezeer God de mensen bemint. In de tijd van de waarschuwing verleent God de mensen genaden, die ze op doorslaggevende wijze tot het goede verhelpen, om de goddelijke waarheid aan te nemen. De menselijke vrijheid wordt daarbij echter niet opgeheven.

De grote waarschuwing is een werk van menselijke en goddelijke vereniging. Het zal voor allen duidelijk zijn dat zij van de scheppende God uitgaat, die de mensen bemint en ze wil redden.

De mensheid gelooft nl. enkel het zichtbare en het tastbare. Ongehoord groot is onder jullie het materialisme ontwikkeld. God wil de mens uit deze ellende omhoogtillen en uit deze verwarring de enig juiste weg tonen.

Bij de waarschuwing toont God de mensen de werkelijkheid van de onzichtbare wereld. Alles wat voor de mens onzichtbaar is, bestaat nl. veel wezenlijker dan wat hij door de ogen of andere zintuigen kan waarnemen. De goddelijke zaken zijn veel reëler tegenwoordig dan de fysische zaken, omdat de laatste van God afhankelijk zijn.

Vele mensen onder hen die sedert decennia of altijd het bestaan van God geloochend hebben, zullen zich bij de grote waarschuwing bekeren. God onthult zijn mysteries voor iedere mens afzonderlijk zo, dat Hij tegelijk ook de genade tot het aannemen ervan verleent. De mens is nl. enkel door middel van een grote genade in staat de erkende waarheid aan te nemen en op te volgen. In het licht van deze liefde en barmhartigheid zal de mens zijn leven overschouwen, welke waarde het eigenlijk voor de rechtvaardige God heeft. Jezus Christus zelf zal zich vertonen, om de goddelijke geheimen te onthullen.

Thans leven jullie uit het geloof. Gedurende de tijd van de waarschuwing houdt het geloof op, want het gaat over in de ervaring. Na deze grote waarschuwing zal de vorst der boosheid met zijn aanhang het geloof van de mensen nog heviger, nog krachtiger aanvallen. Bid daarom om de genade van het geloof.

Het verdragen van de waarschuwing, die op jullie wacht zal voor niemand licht zijn. God sterkt echter allen die op Hem vertrouwen.

16.07.1992 Jezus

Deze wereld en daarin de mensen zijn zo treurig. Ze worden door hun onverschilligheid, verveling, en de steeds groter wordende benauwdheid, treurigheid en interesseloosheid gedreven. Alleen de materiële zaken binden ze. De reden van jullie treurigheid bestaat erin dat je overdreven rationalisten bent. Je wilt alles met het verstand oplossen en dat is onmogelijk. Het hart onder­vindt vaak veel sneller het wezen van de dingen dan het scherpe verstand. In bovennatuurlijke zaken verleent het geloof jullie de oriëntering.

05.08.1992 De Heilige Maagd

Mijn kinderen, dag na dag merken jullie het vele lijden en de problemen die zich steeds meer versterken. De wereld, de mensheid is in een crisis geraakt. Voor de grote waarschuwing geeft of veroorlooft de liefde van God iedere mens iets dat hij als een kleine waarschuwing beschouwt, dat hem tot nadenken moet bewegen. God wil dat de mens zich steeds meer tot Hem wendt en met rouwmoedig hart om zijn barmhartigheid smeekt.

06.08.1992 Jezus

In de tijd van de grote waarschuwing zal Ik mij voor alle mensen in werkelijkheid vertonen, opdat iedere mens God zou leren kennen, zijn bestaan aannemen, en zijn geboden onderhoudend, zich tot Zijn navolging zou besluiten. Aan iedere mens afzonderlijk zal de reusachtige mogelijkheid tot bekering, tot betering gegeven worden.

Na de waarschuwing en het wonder ligt het voortaan aan de vrije wil van de mens, of hij bereid is, Mij, als zijn God aan te nemen ofwel of hij zijn eigen wil zal doen gelden en daardoor satan [de weg naar de hel] zal kiezen.

Door de waarschuwing en het wonder zullen alle mensen een grote genade deelachtig worden. Allen die Mij tot het einde willen navolgen, zullen onder de leiding van de Moeder Gods leven.

Zo vertrouw Ik de mijnen aan de zorgvolle liefde van mijn Onbevlekte Moeder. Zij worden door de grote genade en de overstromende Liefde van het Onbevlekt Hart gedragen, als de vreselijke zware tijd aanbreken zal die op de mensheid wacht.

13.08.1992 De Heilige aartsengel Michaël

God bemint alle mensen, daarom wil Hij zich met zijn liefde en barmhartigheid aan alle mensen openbaren. God verleent de mensheid een geweldige genade, als Hij door de grote waarschuwing voor alle mensen zijn werkelijk bestaan openbaart.

God is liefde en barmhartigheid en in deze eigenschap wil Hij tot de mens naderen. Door middel van de grote waarschuwing en het grote wonder zal Hij zijn goddelijke liefde en barmhartigheid bekend maken, zelfs voor iedere mens afzonderlijk.

Wil de mensheid zich echter toch niet bekeren, dan moet God zijn gerechtigheid tegenover hem in werking laten treden. Gedurende de grote, goddelijke rechtspraak zal God zijn barmhartigheid in Maria in stand houden voor allen die, door boete vervuld, om Gods barmhartigheid smeken en hun toevlucht en bescherming bij Maria zoeken.

In de tijd van de goddelijke rechtspraak zal de mens zijn vele zonden en de goddeloosheid, waarmee hij de gerechtigheid van God beledigde, moeten herstellen.

Allen die God en zijn Moeder tot het einde trouw willen blijven, zullen de tijd van de goddelijke rechtspraak veel gemakkelijker kunnen verdragen. Veel lijden en moeilijkheden wachten op de mensen, ook op jullie. Wees echter niet bang!

18.08.1992 De Heilige aartsengel Michaël

Gedurende de grote waarschuwing onthult God voor de mensen zijn goddelijke waarheid, die altijd en eeuwig blijft bestaan.

De mens zal deze enige waarheid onvervalst kunnen waarnemen.

Op deze wijze wil God de mensheid redden, want nu leven de meeste mensen in een door de boze vijand veroorzaakte duisternis en in de schaduw van de dood.

Bij de waarschuwing zal dan het licht van de goddelijke waarheid opstralen, en ieder mens heeft de mogelijkheid vrij te kiezen : of hij volgens de erkende waarheid wil leven of zijn vroeger leven wil voortzetten.

De boze geesten zullen de mensen na de waarschuwing verbolgen en hoogst verergerd aanvallen en tot zonde willen bekoren. De duivelse methode van de boze zal daarin duidelijk worden, dat zij het tere, jonge geloof van de mens in vraag zullen stellen, terwijl men alles met argumenten van het verstand wil bewijzen. In het begin wordt de mens onzeker, dan wankelt hij in het geloof, tot men hem tot vertwijfeling, tot ongeloof brengt.

satan zal het geloof van hen die zich bij de waarschuwing bekeerd hebben, bijzonder aanvallen. Zo wil hij nog meer zielen van God, die de volmaakte Waarheid en de oneindige Liefde is, wegtrekken en afscheiden.

Enkel de verering van het Allerheiligste Sacrament des Altaars en van de Moeder Gods zullen jullie op de rechte weg behouden.

De Heer Jezus en de Moeder Gods zullen jullie te midden van de zwaarste beproevingen beschermen. Ze beschermen jullie door hun liefde en genade, opdat je in staat zou zijn, ook in de tijd van de grootste vervolgingen en noden standvastig te kunnen volhouden.

satan en zijn aanhangers zullen het leven van de mensen die God trouw blijven onrechtstreeks kwellen, en de boze geesten zullen dit door bekoringen en verlokkingen nog vermeerderen. Vrees echter niet voor de uiterlijke en innerlijke kwellingen, ga veeleer daardoor in geloof gesterkt uit.

Wees niet moedeloos als je voor God, voor zijn verlangens, offers moet brengen. Ieder offer dat noch het lichaam noch de ziel bevalt, wordt door God gewenst. Vele, vele offers zullen nodig zijn tot de Moeder Gods het plan van God, met jullie medehulp, kan verwezenlijken.

Gedurende de waarschuwing zullen vele mensen zich bekeren. Veel van hen zullen echter uit vrees voor God hun zonden berouwen en zich tot Hem bekeren. Wie zich dan door de liefde niet laat beroeren, zal het later zeer moeilijk hebben, want alleen de liefde stelt de mens in staat tot het brengen van offers.

Wie in zijn hart geen zuivere liefde tot God bezit, kan ook geen offer brengen. Veel van hen zullen dan zelf ten offer vallen.

Gods barmhartige liefde heeft ze daarentegen zo gered, en na de delging van hun zonden zullen ze het eeuwig heil bekomen.

God wil dat, hoe meer mensen zalig worden, des te minder er het lot van de gevallen engelen in de eeuwige verdoemenis moeten delen.

Na de grote waarschuwing en het daaropvolgende wonder zal God zijn eeuwig plan verwezenlijken: Hij openbaart zich voor alle mensen en het ware karakter daarvan bewijst Hij dan door het grote wonder.

Indien de mensheid zich ook daarna niet wil bekeren in de mate dat God het mag verwachten, dan moet de straf volgen.

Bij de grote straf kan niemand zich meer verontschuldigen dat hij de waarheid niet kende en wegens zijn onwetendheid in zonde leefde en daardoor God afwees.

Deze grote rechtspraak van God zal voor alle mensen vreselijk en de verwoesting enorm groot zijn.

De rechtvaardige God zal de zielen die Hem trouw gebleven zijn, aan de Moeder Gods, de Moeder van barmhartigheid toevertrouwen.

En de Moeder Gods zal de haren voor de kwellingen en de afschuwelijke vernieling van de grote straf beschermen, maar niet zonder lijden.

20.08.1992 De Heilige aartsengel Michaël

Bij de waarschuwing mengt God zich in de geschiedenis van de mensheid. Hij onthult zijn liefde en zijn erbarmen voor de mens, opdat ieder de God van liefde steeds meer zou mogen leren kennen.

Enkel de liefde maakt de mens bekwaam om God te erkennen. Als de bekering van de mens ook na de waarschuwing niet uit zijn liefde ontspringt, dan blijft zijn geloof zeer ongewis, en daardoor is hij van de weg, die tot God voert, gemakkelijk af te leiden. Velen zullen zich uit vrees voor God bekeren. Bid, opdat naast het geloof ook de liefde zich in jullie steeds meer zou versterken.

Alleen het in God verankerde geloof en de liefde tot Hem, maken jullie zich bekwaam om te midden van zwaar lijden en harde beproevingen, God en de Onbevlekte Moeder trouw te blijven.

21.08.1992 De Heilige aartsengel Michaël

De barmhartige God wil dat een groot aantal mensen zich bekeert. Zij die in de slavernij van de zonde leven, willen ook gedurende de grote waarschuwing zich niet tot God om erbarmen wenden.

Ieder mens zal een bewustzijn van de zonde bekomen. Tengevolge daarvan zal hij als zonde aanzien wat God als zonde beschouwt.

Bekeren zullen zich echter alleen degenen die gelijktijdig boete doen. Door de boete bewogen, neemt de zondaar Gods barmhartigheid aan en wendt hij zich vol vertrouwen tot zijn Schepper.

Het bewustzijn van de zonde is niet voldoende voor een bekering. Daarvoor is ook een berouw nodig, dat zich deemoedig tot de barmhartigheid van God wendt.

23.08.1992 De Heilige aartsengel Michaël

God zelf wil dat de mens de goddelijke waarheid erkent. Dit wordt bij de grote waarschuwing tot werkelijkheid, als God, die Liefde en Barmhartigheid is, die zich voor alle mensen van de wereld openbaart.

In de tijd van de waarschuwing en het wonder tracht God de zondige mensheid tot het echte bewustzijn van de zonde, tot boete en bekering te leiden. Hij geeft de mensen de grootste mogelijkheid voor hun bekering. God neemt echter de vrijheid van de mensen steeds in acht. Hij dwingt niemand tot het goede, maar schenkt alle gena­den in het belang van zijn bekering, alle lichamelijke en geestelijke krachten daartoe. God wil zich over deze zondige mensheid erbarmen, maar daartoe is evenwel een toewending tot God nodig.

ledere mens zal de rechte weg erkennen, maar niet iedereen zal zich inspannen en tot God terugkeren. Zij die reeds nu hun zonden inzien, berouwen en zich in de heilige biecht van de last van hun zonden bevrijden, zullen het gemakkelijker hebben.

24.08.1992 De Heilige aartsengel Michaël

God verwacht in zijn gerechtigheid dat de mens zijn liefde en barmhartigheid zou aannemen. Dit, zijn verlangen, zal Hij bij de waarschuwing voor iedere levende mens afzonderlijk onthullen. Allen die op de liefde van God in liefde antwoorden en om zijn erbarming smeken, zullen de genade van de boete en de ommekeer bekomen.

God wil dat jullie de zonden en verzuimen van je leven uit liefde berouwt.

Het geloof dat uit de liefde ontspringt, is in staat jullie op de rechte weg te houden, ook te midden van de grootste beproevingen.

27.08.1992 De Heilige aartsengel Michaël

Men kan God echt erkennen uit zijn openbaring, waarin Hij zijn goddelijk bestaan openbaart.

Deze goddelijke openbaring wordt echter verkeerd uitgelegd of al te menselijk verklaard. Veel mensen geloven zelfs niet aan God en aan geen bovennatuurlijke gebeurtenissen. Daarom is de waarschuwing een enorm grote genade is van God, want alle mensen zullen de goddelijke waarheid kunnen waarnemen.

De meerderheid van de mensen denkt vandaag de dag [jammer genoeg] volgens de menselijke wereldorde, ze handelt en leeft ernaar, terwijl op de eerste plaats haar eigen voordelen, haar eigen nut staan.

De barmhartige God wil daarom de mensheid voor de ondergang, voor het eeuwige verderf redden.

De Heilige aartsengel Michaël

In de tijd van de grote waarschuwing zullen vele mensen erkennen dat hun leven zonder de liefde tot God zinloos en waardeloos is en deze liefde zal ze tot boete en bekering bewegen.

God zal voor de mensen openbaren dat Hij in dit donkere tijdperk van de geschiedenis de mensheid door Maria laat leiden.

Einde

20-01-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maansverduistering op 28 november 2012
Maansverduistering op 28 november 2012

Gedeeltelijke Maansverduistering in de bijschaduw

In de middag van woensdag 28 november 2012 vindt een gedeeltelijke maansverduistering in de bijschaduw plaats plaats. In onze streken is alleen het einde van de eclips zichtbaar. De verduistering heeft een grootte van 0.92 in de bijschaduw. Een gedeeltelijke maansverduistering in de bijschaduw is de minst indrukwekkende variant, omdat de Maan de kernschaduw niet raakt en zich zelfs maar gedeeltelijk in de bijschaduw bevindt. Hierdoor valt op de gehele Maan nog een deel van het normale zonlicht en op een deel van de Maan is de Zon helemaal zichtbaar.


Het maximum van de eclips gebeurt om 14'33," maar te Ukkel komt de Maan pas om 15'45" op, en op dat moment is nog slechts 63% van de maanschijf in de bijschaduw gedompeld. Om 16'00, met de Maan nog zeer laag boven de noordoostelijke horizon, is dit nog maar 51%. Het is te betwijfelen of dan nog iets van de verduistering te zien is. Toch maar eens proberen. Vindt u de bovenste maanrand iets minder helder dan het overige deel van de maanschijf? De laatste aanraking van de Maan met de bijschaduw heeft plaats om 16'51," maar dit is uiteraard niet waarneembaar: de buitenste delen van de bijschaduw zijn veel te bleek.

19-01-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interview van Jelena en Marijana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [1]
Interview van Jelena en Marijana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [1]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!

Naast de zes zien[st]ers zijn er 2 waarnemers van stemmen [locutionisten: mensen waartegen God innerlijk spreekt] die bijzondere gaven ontvingen in Medjugorje. In december 1982 begon de kleine Jelena Vasilj met Onze Lieve Vrouw te horen spreken tegen haar. Dit fenomeen is bekend als een “innerlijke locutie]. Dezelfde gave viel te beurt aan Marijana Vasilj [geen familieband met Jelena] in maart 1983. Deze jonge mensen hebben een andere vorm van verschijning, een “innerlijke” waarin ze zien met het hart.” Onze Lieve Vrouw, leert hen op deze manier de schatten van het spirituele leven zodat hun leven een middel en een voorbeeld mag zijn tot bekering van anderen.

In mei 1983 vroeg Onze Lieve Vrouw aan Jelena om een priester, waarnaar haar voorkeur uitging, aan te raden een gebedsgroep voor de jeugd op te richten in de parochie van Sint-Jacobus. Ongeveer 56 jongens en meisjes beantwoordden aan de uitnodiging van de Gezegende Moeder. Onze Lieve Vrouw vroeg dat zij dagelijks drie uur zouden bidden. Ze zei:” Wees niet verrast dat Ik dit vraag. Jullie zijn niet bekwaam om jullie plicht te vervullen omdat jullie te weinig bidden.”

De locutionisten zien zowel Jezus als de engelen als de Gezegende Maagd Maria inwendig. Het dient gezegd dat ontelbare anderen die van over de ganse wereld naar Medjugorje kwamen of die beantwoord hebben aan de boodschappen van Medjugorje ook gelijkaardige genaden hebben ontvangen.

De Gezegende Maagd zei: “Ik wens hier een gebedsgroep. Ik zal de groep leiden en de regels tot heiliging geven. Door deze regels kan iedereen van over de gehele wereld zich daaraan wijden. Ik zal jullie een maand geven om de leden van de groep te kiezen, maar vertel hen de voorwaarden die Ik zal opleggen. Vooreerst moeten zij zich alles ontzeggen en zich volledig ter beschikking stellen van God. Alle angst opzij zetten omdat, als ze overgegeven zijn aan God, er geen plaats is voor angst. Alle moeilijkheden die zij zullen tegenkomen, zal voor hun geestelijke groei en tot glorie van God zijn.”

Jelena, die de eerste van deze locutionisten was, is slank, sterk, intelligent en gevat. Ze heeft een natuurlijke zin voor humor. Ze werd geboren op 14 mei 1972 als de tweede van zes kinderen. Ze groeide met haar familie op in een huis dat zich op de weg bevond tussen de berg Krizevac en de St-Jacobskerk. Haar familie werd beschouwd als godsdienstig. Haar vader bouwde een kapel achteraan in de hof vooraleer de verschijningen begonnen. Er zijn twee houten banken in deze kapel, een standbeeld van de Gezegende Maagd, een groot afbeelding van het Heilig Hart van Jezus, en enkele kleine kandelaars die daarrond zijn verspreid. Hier verzamelde de familie dagelijks voor het familiegebed, geleid door Jelena’s vader. Bovendien vergadert Jelena’s gebedsgroep hier twee maal per week, op verzoek van de Gezegende Maagd. Verscheidene mirakels hebben zich in deze kapel voorgedaan.

Experten, die Jelena hebben geinterviewd en met haar hebben gebeden en haar zodus kennen, verwijzen naar haar als “een profetes in lijn van de profeten en profetessen van het Nieuwe Testament.”

Tijdens de samenkomsten van haar gebedsgroep heeft ze van tijd tot tijd visioenen van Jezus en Maria en ook op andere momenten. Zij “hoort” Jezus en Maria, die via haar boodschappen geven aan de gebedsgroep. Zij heeft ook de stem van satan gehoord. Haar voormalige geestelijke begeleider, de overleden pater Slavko Barbaric, die ook de spirituele begeleider was van de zes zien[st]ers, vroeg haar of ze een onderscheid kon maken tussen de stemmen. Ze antwoordde: "Zeer gemakkelijk. Als de Gezegende Moeder van de Heer Jezus spreekt, is er een verademing in, geen druk van de tijd. Ik ben vrij en volledig in vrede. Als satan echter spreekt, word ik nerveus, gejaagd en opgewonden. Ik voel druk en dringendheid. Ik voel alsof ik geen tijd heb en onmiddellijk moet reageren.”

Op een dag vroeg Jelena de Gezegende Moeder of ook zij de tien geheimen mocht weten. De Gezegende Moeder antwoordde: "Ik verscheen niet aan jou zoals aan de andere zes zien[st]ers omdat mijn plan verschillend is. Aan hen vertrouwde ik boodschappen en geheimen toe. Vergeef me als ik jou de geheimen niet kan vertellen die ik aan hen toevertrouwde. Het betreft een genade die voor hen bestemd is maar niet voor jou. Ik verscheen aan jou met de bedoeling om jou te helpen om vooruitgang te boeken in jouw geestelijk leven en door jouw tussenkomst wil Ik mensen leiden naar de heiligheid."

Experten kwamen tot het besluit dat Jelena’s geestelijke reis de geestelijke mogelijkheden van alle mensen op aarde belichaamt in hun zoektocht naar God. Zij hoorde van de verschijningen in haar dorp en ze reageerde royaal op de verzoeken van de Gezegende Moeder. Ze is één jaar jonger dan de ziener Jacov, en gedurende de vroegere jaren van haar merkwaardige spirituele gave, liep ze dezelfde school als Jacov, alhoewel ze in verschillende delen van het dorp leefden en verschillende vrienden hadden en een totaal verschillend familieleven leidden. Jelena hoorde uit de eigen mond van de zien[st]ers wat de Gezegende Moeder had verteld. Ze reageerde met een ijverig hart van een liefhebbend verlangend kind.

Jelena studeerde af aan de Franciscaanse universiteit van Steubenville, Ohio. Dan studeerde ze theologie in een post-universitair programma in Rome. Ze huwde op 26 april 2002 met één van haar klasgenoten die ook doctoreerde, Massimiliano Valente. Foto’s van Jelena en haar echtgenoot kan men vinden op www.childrenofmedjugorje.com.

Jelena’s verbazingwekkende geschiedenis wordt in het volgende interview ontvouwd, bewerkt uit een reeks van interviews gedaan in de maand augustus 1990 in Medjugorje.

Janice: Jelena, hoe oud bent u?
Jelena: Achttien.

Janice: Spreekt u Engels?
Jelena: Een beetje.

Janice: Hebt u dat op school geleerd?
Jelena: Neen.

Janice: Hebt u uw school al afgemaakt?
Jelena: Ongelukkiglijk nog niet.

Janice: Hoelang moet u nog naar school?
Jelena: Als alles volgens plan verloopt, nog een jaar.

Janice: Als u afgestudeerd bent, wat zult u dan doen?
Jelena: Daar heb ik momenteel nog geen gedacht van.

Janice: Bent u en Marijana de enigen uit Medjugorje die deze ongewone verhouding met Onze Lieve Vrouw hebben?
Jelena: Voor zover ik weet, ja. Op deze manier.

Janice: Eerwaarde Heer Slavko is uw speciale begeleider, nietwaar?
Jelena: Ja, samen met Eerwaarde Heer Tomislav Vlasic.

Janice: In 1985 deed hij een analyse van de ervaringen die u en Marijana delen. Wat zijn de boodschappen die de Gezegende Moeder aan u en de gebedsgroep geeft?
Jelena: Dat zijn er verschillende. Ze gaan over het gebed, vasten en bekering. Onze Lieve Vrouw wil dat we Mattheüs 6:24-34 elke donderdag voor het Heilig Sacrament lezen.

Mattheus 6:24-34

Niemand kan twee heren dienen. Want hij zal de een verfoeien en van de ander houden, of zich hechten aan de eerste en de ander verachten. Je kunt God en de geldduivel niet tegelijk dienen. Daarom zeg Ik jullie: maak je niet bezorgd over wat je zult eten of drinken om in leven te blijven, en ook niet over de kleding voor je lichaam. Is het leven niet meer dan het eten, en het lichaam niet meer dan de kleding? Kijk naar de vogels van de hemel: ze zaaien niet en maaien niet en oogsten niet, je hemelse Vader voedt ze. Zijn jullie niet meer waard dan vogels? Wie van jullie kan met al zijn zorgen een el toevoegen aan zijn leven? En wat maak je je bezorgd over je kleren? Leer van de lelies op het veld hoe ze groeien. Ze werken niet, ze spinnen niet. Maar ik zeg jullie: zelfs Salomo met al zijn pracht en praal ging niet gekleed als een van hen. Als God nu het gras op het veld, dat er vandaag staat en morgen in de oven wordt gegooid, zo kleedt, hoeveel te meer kleedt Hij dan jullie, kleingelovigen? Vraag je dus niet bezorgd af: Wat zullen we eten? Wat zullen we drinken? Wat zullen we aantrekken? Want naar dat alles zijn de heidenen op zoek. Jullie hemelseVader weet wel dat je dat allemaal nodig hebt. Zoek eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan krijg je dat alles erbij. Maak je dus niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal zich wel bezorgd maken over zichzelf. Iedere dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad.

Janice: Leest u altijd Mattheüs 6:24-34 op donderdag voor het Heilig Sacrament zoals de Gezegende Moeder u heeft gevraagd?
Jelena: Als we niet naar de kerk kunnen gaan lezen we de passage op donderdag thuis in familiekring.

Janice: Spreekt de Gezegende Moeder u over de kerk?
Jelena: Ze wil dat de H. Mis het belangrijkste geschenk is van onze dag. Ze heeft ons geleerd dat Jezus Zichzelf aan ons geeft gedurende de eucharistieviering. Ze zegt dat als we naar de H. Mis gaan met lauwheid, we terug keren met een leeg hart.

Janice: Hoe ontvangt u Jezus?
Jelena: Door diep gebed dat een immens verlangen naar Zijn aanwezigheid opwekt.

Janice: Als uw gebedsleven verslapt, verhindert uw verlangen naar God?
Jelena: Ja.

Janice: Waarom wil de Gezegende Moeder dat het leren van haar Zoon, Jezus, zo veel van u in beslag neemt?
Jelena: Het helpt om één van de grootste leugens van satan te ontmaskeren.

Janice: Welke leugen, Jelena?
Jelena: Morgen.

Janice: Sinds het begin is het altijd geweest dat door het geloof in Gods woord het mensdom bevrijd is van de tirannie van het kwade.
Jelana: Ja. Het geloof is een deel van het leven hier in Medjugorje. Wat een pijn die mensen moeten doorstaan die zonder geloof leven!

Janice: Jelena, zonder het geloof in Gods woord heeft het grootste deel van het leven geen zin. Wat gebeurt er met mensen die het te druk hebben in uw familie om te bidden?
Jelana: We ondervonden dat de dingen niet goed voor ons gingen. We werden moe of geïrriteerd. We verloren onze energie. We verknoeiden onze tijd. Als deze dingen gebeurden, wisten we dat we niet genoeg baden.

Janice: Slorpt het gebed veel tijd op?
Jelana: Het is enkel als we niet bidden dat we geen tijd hebben.

Janice: Betekent dat als u als een familie bidt uw activiteiten beschermd zijn door Gods genade en dat het daarom is dat de dingen zo gemakkelijk verlopen?
Jelana: Dat zou kunnen. Ik weet dat niet.

Janice: Jelena, vandaag [5 augustus] is het de verjaardag van Onze Lieve Vrouw. Doet u daar iets speciaals voor?
Jelana: Onze Lieve Vrouw heeft ons gevraagd om haar drie feestdagen te geven. Ze vroeg ons om op deze dagen niet te werken maar te bidden en te vasten als een geschenk voor haar.

Geloof

Janice: Doet u dat?
Jelena: Natuurlijk. Het is een grote vreugde om zo iets kleins te doen voor onze Gezegende Moeder, iets waarvan we weten dat ze dat wil.

Janice: U houdt heel veel van haar, nietwaar?
Jelena: Oh, ja! [Jelena heeft een twinkel in haar ogen. Vreugde welt uit haar op].

Janice: Onze Lieve Vrouw zei: ”Als u uzelf zou overgeven aan mij, dan zou u de overgang van dit leven naar het volgend leven zelfs niet voelen. U zult het leven beginnen te leiden dat een hemels leven op aarde is.” Ervaart u ooit de hemel op aarde, Jelena?
Jelena: [Kijkt verrassend op] Ik ben niet bekwaam om daarop te antwoorden, maar ik ben gelukkig. Ik voel grote vreugde. Hoe meer ik mijn eigen doelstellingen en verlangens voor Gods verlaat, hoe meer ik vervuld word van vrede.

Janice: Hoe houdt u deze gemoedstoestand?
Jelena: Ik denk niet dat dit een gemoedstoestand is.

Janice: Wat is het dan wel?
Jelena: Het is de vrucht van het gebed. Het belangt mijn volledige persoon aan. Als ik door het gebed naar God gekeerd ben, vergeet ik alles rondom mij heen. Ik focus mij op Gods immense liefde in de onmiddellijke nabijheid.

Janice: Hebt u uw leven veranderd?
Jelena: Elke dag. Ik tracht mijn hart te veranderen zodat ik niets doe dat tegen de wil van God in gaat.

Janice: Hoe doet u dat?
Jelena: Ik denk veel na over Jezus. Ik vraag Hem om mij te helpen.

Janice: Hoe kent u Jezus?
Jelena: Door Zijn woorden. Hij is mijn schaapherder.

Janice: Hoe kunt u de parabel van de Goede Herder toepassen in deze moderne wereld?
Jelena: Ik tracht om een goed schaap te zijn dat mijn herder volgt. Onze Lieve Vrouw heeft gezegd dat we onophoudelijk tot Jezus moeten bidden om onze harten met liefde te vullen.

Janice: U hebt verschillende schapen hier in het dorp, dus u verstaat deze parabel van de Goede Herder?
Jelena: [Glimlacht] Als een schaap probeert de herder te zijn, zou het niet ver geraken.

Janice: Zou het een avondmaal worden?
Jelena: [Lachend] Misschien.

De eerste dagen van de locuties

Janice: Jelena, kunt u zich de eerste tijd herinneren toen u een inwendige stem hoorde?
Jelena: Ja. Ik kan deze eerste dag nooit vergeten. Het was op 15 december 1982.

Janice: Waar was u?
Jelena: Ik was op school. Ik verveelde me en vroeg me af hoe laat het was. Ik hoorde iemand zeggen “twintig minuten over tien.”

Janice: Waarom was deze stem ongewoon?
Jelena: Omdat het van vanbinnen kwam. Het beantwoordde een vraag die ik mezelf stelde en niemand wist iets van die vraag af tenzij ikzelf.

Janice: Was dit vroeger nog gebeurd?
Jelena: Neen. Maar ik realiseerde mij op dat moment niet dat het iets bovennatuurlijks was.

Janice: Was u verward?
Jelena: Ik ben niet zeker van het woord verward. Ik hoorde de stem terug. Deze keer, als ik mijn hand opstak om een vraag van de leraar te beantwoorden, zegde dezelfde stem: “Steek uw hand niet op. Je zult niet worden aangeduid.” Dan begon ik te lachen. Het was toen dat ik me realiseerde dat er iets speciaals of uitzonderlijks gebeurde. Ik vertelde ervan tegen een aantal van mijn vrienden.

Janice: Wat was hun reactie?
Jelena: Ze dachten dat ik geschift was.

Janice: Had u schrik?
Jelena: Misschien.

Janice: Wat deed u?
Jelena: Ik vertelde erover aan mijn vader. Hij zei dat God soms een genade schenkt aan mensen om stemmen te horen. Dat maakte me gelukkig en dankbaar.

Janice: Hoorde u de stem terug?
Jelena: Ja. Ik werkte op het veld om tabak te plukken. Ik bad in mijn hart toen ik hoorde van Marija [de zienster]. Hoe dieper ik bad, des te meer ik een echt gevoel van vreugde over mij kreeg. Daar zei dezelfde stem tot mij: “Bent u gelukkig?” Deze keer was mijn hart gevuld van zo ’n vreugde dat ik zei, “Oh, ja!” En ik bedankte God heel veel.

Janice: Vastte u op dat moment?
Jelena: Ja. Ik was echt bezig met te doen wat de Gezegende Moeder van ons vroeg. Mijn volledige familie deed dat ook.

Janice: Hoe vastte u?
Jelena: Op enkel water en brood ’s woensdag en ’s vrijdags.

Janice: Hebt u ooit de stem terug gehoord?
Jelena:Ja. Gedurende dagen luisterde ik naar de stem.Ze trok mij altijd dieper in gebed.

Janice: Kon u toen met uw familie goed communiceren?
Jelena: Ja, zeker. En ik vertelde dat ook aan mijn vrienden. We deelden wat ik hoorde. We leerden allemaal hoe we God moesten vinden door het gebed.

Janice: Wat deed u?
Jelena: We gingen te biechten.

Janice: Waarom?
Jelena: Mijn vader telefoneerde naar E.H. Slavko. Hij praatte met ons. Hij legde ons uit wat er met mij gebeurde. Hij stelde verschillende dingen voor, de biecht inbegrepen.

Janice: Hoe oud was u toen?
Jelena: Tien.

Janice: Gebeurde er anders nog iets dat u zich kunt herinneren?
Jelena: Ja. Ik zal de datum nooit vergeten. Het was 13 december 1982. Het was toen de advent. Mijn moeder en ik baden. We overwogen hoe Maria en Jozef naar Bethlehem reisden om zich te registreren voor de volkstelling. We dachten aan de Gezegende Moeder, die het kindje Jezus in haar baarmoeder droeg, die in realiteit God is, die echt de Tweede Persoon van de Heilige Drievuldigheid is. De engelen wisten wie Maria droeg en opeens zag ik een engel!

Janice: Sprak de engel?
Jelena: Ja. Hij vertelde mij dat God hem gezonden had om tot mij te spreken. Hij vroeg ons om frequenter te bidden. Hij vroeg ons om royaler te vasten. Hij zegde ons om nooit angstig te zijn.

Janice: Hoe reageerde u daarop?
Jelena: Ik was in heel mijn leven nog nooit zo gelukkig geweest. Het geluk was zeer diep, doordringend.

Janice: Waarop geleek de engel?
Jelena: Hij was kleiner dan mij. Hij zag eruit alsof hij zes jaar oud was. Hij had kort, gekruld, goud gekleurd haar. Hij had reusachtige vleugels. Hij was blootsvoets en zijn handen waren in gebed gevouwd. Hij was volledig omringd van een intens gouden licht.

Janice: Hoe lang zag u de engel?
Jelena: Verscheidene minuten.

Janice: Zag uw moeder ook de engel?
Jelena: Neen, alleen ik. Maar ze wist dat iets van God aan het gebeuren was.

Janice: Hoe weet u dat?
Jelena: Ze zegde mij dat. Ze zegde dat terwijl ik de engel zag, zij Gods nabijheid ervaarde.

Janice: Hebt u ooit die engel nog terug gezien?
Jelena: Ja, op 29 december [1982]. Ik was de rozenkrans aan het bidden. Ik voelde zijn aanwezigheid. Toen sprak ik met hem en zei,”Kan ik ooit de Gezegende Moeder zien?” Hij communieerde met mij dat ik dicht bij de Gezegende Moeder zou zijn. Op dat moment begreep ik niet dat ik echt in contact zou komen met haar, maar opeens was zij waarachtig bij mij. Zij is zo mooi dat je alle andere dingen vergeet en je blijft staren.

Janice: Sprak je met haar?
Jelena: Stomverbaasd en verwonderd keek ik naar haar. Ik was te gelukkig. Ik kon nauwelijks geloven dat ze daar was, maar ik kon niet nadenken. Ik staarde haar alleen maar aan en staarde en staarde en staarde.

Janice: Waarop gelijkt de Gezegende Moeder?
Jelena: Haar gezicht schittert van liefde. Haar glimlach is liefde. Haar ogen zijn vervuld van liefde. Ze is volledig gekleed in het wit. Haar handen zijn gevouwd in gebed. Ze draagt een bruine rozenkrans.

Janice: U spreekt in de tegenwoordige tijd. Ziet u haar altijd op deze manier?
Jelena: De herinnering aan deze dag staat in mijn hart gegrift. Ik vergeet dat nooit. Dat is altijd aanwezig.

Janice: Sprak Onze Lieve Vrouw met u?
Jelena: Ja. Ik herkende het gevoel van haar aanwezigheid, niet precies haar stem. Het was de stem van de engel die ik sinds de 15de december op school had gehoord, maar op de één of andere manier kan ik de stem van de Gezegende Moeder onderscheiden van de stem van de engel.

Janice: Weet u waarom de Gezegende Moeder aan u is verschenen?
Jelena: Dat vroeg ik haar nooit. Ze gaf mij dit geschenk.

Janice: Wat was dat geschenk?
Jelena: Zij gaf me de rozenkrans.

Janice: Hebt u de rozenkrans?
Jelena: Ja.

Janice: Kunnen de anderen die zien?
Jelena: Neen. Ik wist dat niet aanvankelijk. Als ik de rozenkrans aan mijn moeder en mijn vrienden toonde, zeiden ze dat ze hem niet konden zien. Dan besefte ik dat de rozenkrans een geschenk alleen voor mij is dat van de Gezegende Moeder komt.

Janice: Hoe vaak ziet u de Gezegende Moeder?
Jelena: Als ik in diep gebed ben.

Janice: Ziet u ook anderen?
Jelena: De Gezegende Moeder schenkt mij verschillende gaven. In diep gebed heb ik diverse ervaringen met haar. Ik heb Jezus, de engelen en de H. Jozef gezien.

De Paus

Janice: Hebt u de H. Vader, de paus, gezien?
Jelena: Ja. Maar ik was niet in gebed als ik de H. Vader zag. Ik ging naar Rome om hem in persoon te zien.

Janice: Kunt u uw bezoek beschrijven?
Jelena: Ik was met een priester, en nog enkele andere.

Janice: Was het een persoonlijk interview?
Jelena: De H. Vader sprak met mij persoonlijk. Hij zei dat hij voor Medjugorje zou bidden.

Janice: Wanneer was uw bezoek bij de H. Vader?
Jelena: In de zomer van 1987.

Janice: Zegde de Gezegende Moeder u iets over de paus?
Jelena: Ja. Ze vertelde mij om veel voor hem te bidden.

Bidden met de oren en de ogen van het geloof

Janice: U vermeldde dat u de Gezegende Moeder ziet als u in een diep gebed bent. Vicka heeft verklaard dat de Gezegende Moeder haar heeft geleerd om te bidden met de oren en de ogen van het geloof. Op die manier kan ook zij de Gezegende Moeder zien en horen gedurende die periodes als de verschijningen voor haar met korte intervallen ophouden. Is uw ervaring gelijkaardig aan die van Vicka?
Jelena: Ik zie de Gezegende Moeder en Jezus met de ogen van het hart.

Janice: Kunt u dit visioen met de ogen van het hart beschrijven?
Jelena: In het eerste begin kon ik de Gezegende Moeder zien, zij was volledig wit gekleed met een bruine rozenkrans in haar linkerhand en een kroon van twaalf sterren. Ze staat op een wolk. Op deze manier zag ik haar heel frequent in de laatste dagen van 1982 en in 1983.

Janice: En nu?
Jelena: Nu hoor ik haar stem inwendig en ik zie haar in de zin dat ik haar aanwezigheid ervaar.

Janice: Hebt u deze visioenen en locuties van de Gezegende Moeder enkel gedurende uw gebedsgroep?
Jelena: Ik hoor haar en ervaar haar aanwezigheid gedurende de gebedsgroep en als ik persoonlijk bid.

Janice: Heeft de Gezegende Moeder u ooit uit uw slaap wakker gemaakt om de bidden voor dingen van de wereld?
Jelena: Ik slaap zo grondig dat het moeilijk zou zijn om mij te wekken.

Janice: Is het altijd gedurende het gebed dat u de Gezegende Moeder hoort?
Jelena: Ja.

Janice: Hoe kunt u een onderscheid maken tussen de stem van de duivel en de stem van de Gezegende Moeder?
Jelena: Het significantste verschil is de vrede. In de aanwezigheid van de Gezegende Moeder is er enkel vrede. Alles wat met haar aanwezigheid verbonden is, is totale vrede.
Als satan erbij betrokken is, of als hij spreekt dan is het volledig tegenovergesteld. Ik word nerveus als hij spreekt. Ik voel mij opgewonden. Ik voel mij ontdaan.

Janice: Waarop gelijkt zijn stem?
Jelena: Een inwendige locutie betekent niet dat ik een werkelijke stem hoor. Ik ervaar de aanwezigheid van satan. Ik voel dat ik in de aanwezigheid ben van een vijand.

Janice: Valt satan u soms lastig, Jelena?
Jelena: Ik word door satan verleid, zoals iedereen.

Janice: Kunt u satans aanwezigheid voelen als u omringd bent van mensen die van een mogelijk kwaad of van ongezonde aanleg zijn?
Jelena: Op dat vlak is mijn situatie identiek als bij andere mensen.

Janice: Wat is de invloed van uw verbintenis tot gebed, tot uw gebedsgroep, en de tijd dat dat in beslag neemt, op uw leven op school en op uw sociaal leven?
Jelena: Ik begrijp uw vraag niet.

Janice: Hoe integreert u een normaal studentenleven met zo ’n diep gebedsleven?
Jelena: Ik tracht mijn zaken in orde te houden. Ik maak prioriteiten bij mijn tijdsgebruik. Thuis, op school, op het werk, maar ik moet toegeven dat het soms moeilijk is om alles in de passende orde te houden zoals ik het zou willen. Maar we slagen er behoorlijk in totnogtoe.

Janice: Geeft de Gezegende Moeder u raad op dat vlak?
Jelena: Dat is juist hetgeen ze doet.

Janice: Zo, dan is het werkelijk onder de leiding van de Gezegende Moeder dat u erin slaagt om een normaal aards tienerleven met een diep contemplatief gebedsleven te leiden?
Jelena: De Gezegende Moeder weet wat het beste is voor haar kinderen. Ze is de moeder van ons eeuwig leven. Niet alleen van mijn eeuwig leven, maar ook van het eeuwig leven van alle mensen op aarde. Ze behoedt ons van het kwade, zodat we een leven van groot geluk kunnen leiden.

Janice: Kunt u enkele praktische raadgevingen met ons delen die de Gezegende Moeder u geeft? Hoe leidt u het leven dat de Gezegende Moeder wil dat haar gelovige kinderen leiden?
Jelena: Eerst en vooral zegt de Gezegende Moeder dat jonge mensen onervaren zijn. Kleine dingen kunnen ze gemakkelijk storen en hen wegleiden van het pad naar de hemel. Dus zouden ze de boodschappen die de Gezegende Moeder geeft moeten aanvaarden op hun werkelijke waarde.

Janice: Wat betekent dat?
Jelena: Het betekent dat als ze zegt om ’s woensdags en ’s vrijdags op water en brood te vasten, dat we dat moeten doen omdat de Gezegende Moeder beter weet dan ons wat goed voor ons is. Als ze ons zegt om de rozenkrans te bidden dan weet ze hoe waardevol dat gebed is voor ons eeuwig leven.

Janice: Waarom?
Jelena: Zekere dingen, zoals een gedisciplineerde wil, en vertrouwen in God zijn noodzakelijk. Het belangrijkste is om Gods wil als nummer één in ons leven te maken en op God te vertrouwen wat er ook gebeurt.

Janice: Is het dat wat de Gezegende Moeder echt wil?
Jelena: Ze leert ons altijd om Gods wil genadevol te aanvaarden.

Janice: Jelena, hebt u een sociaal leven? Gaat u uit met jongens?
Jelena: Ja, natuurlijk. Ik heb geen schrik van jongens.

Janice: Spreekt de Gezegende Moeder tegen u over afspraakjes met jongens?
Jelena: Dat is de eerste keer dat deze vraag ooit aan mij gesteld wordt!

Janice: Mensen zouden geïnteresseerd kunnen zijn in de opinie van de Gezegende Moeder over de “sociale scene,” als ze ooit haar opinie over dit onderwerp heeft verkondigd.
Jelena: De Gezegende Moeder kent zeker kinderen van mijn leeftijd die uitgaan. Ze weet dat en ze vraagt altijd dat we ons goed zouden gedragen.

Janice: Staat de Gezegende Moeder toe dat u danst?
Jelena: (lachend) We dansen hier in Medjugorje, maar het sociaal leven hier is geheel verschillend van West-Europa en de VS. Een “afspraak” hier in Medjugorje is iets anders dan een “afspraakje” in de VS.

Janice: Op welke manier?
Jelena: Hier is er geen mogelijkheid om elke nacht uit te gaan. En er is altijd werk dat moet gedaan worden. Hier werkt iedereen, zelfs de kleine kinderen en de oudere mensen. Iedereen is bezig, iedereen heeft verantwoordelijkheden.

Janice: Gaat u ooit uit enkel om te ontspannen, om plezier te maken?
Jelena: Natuurlijk.

Janice: Bidt u inwendig in uw hart als u weg gaat?
Jelena: Soms. Wel, misschien wel altijd. Maar we zjn normaal. Een date is een date!

Janice: Hoe bidt u terwijl u uitgaat?
Jelena: (beschaamde lach). Het is moeilijk om God te vergeten!

Janice: Wilt u zeggen dat de Gezegende Moeder uw gedachten beïnvloedt zodat u zich altijd van God bewust bent?
Jelena: Begrijp me niet verkeerd. Ik ben niet geobsedeerd door God. Ik zou eerder zeggen dat ik mij in gedachten verbonden voel met God. Ik ervaar God op een normale vredevolle manier.

Janice: Dus is uw leven in het geheel niet hetzelfde als het leven van een contemplatieve non. U leeft echt in de reële wereld, nietwaar?
Jelena: Ik ben een dochter. Ik ben een student. De Gezegende Moeder heeft het met ons niet gehad over een kloosterleven. Mijn eigen mening is dat als je in een klooster binnentreedt en je bent niet verrijkt met een diep inzicht, dan ben je niet tevreden met het leven in een klooster en is het geen echt leven.

Janice: Wat bedoelt u: "het is geen echt leven?”
Jelena: God wil dat zijn kinderen gelukkig zijn. Het is daarom dat de Gezegende Moeder ons leert om te bidden, God te ervaren in de wereld, Zijn liefde, Zijn wegen en Zijn plan voor ons leven te ervaren.

Janice: Heeft God een plan voor elke persoon op aarde?
Jelena: Oh, ja! Elke mens op aarde is een diep bemind kind van God. Zij die Gods wil kennen, weten dat. Degenen die volgens Gods wil leven, zijn gelukkig.

Janice: Hebt u beslist wat u met uw leven wilt doen?
Jelena: Ik denk er nog steeds aan.

Janice: Denkt u dat u naar de universiteit zult gaan?
Jelena: Alles hangt af van volgend jaar [Jelena studeerde af aan de Fransciscaanse universiteit in Steubenville, Ohio, in 1995 en haalde een diploma theologie aan het Angelicum in Rome].

Janice: Bent u een goede student?
Jelena: Mijn professoren zijn enthousiast over mij.

Janice: Moedigt de Gezegende Moeder u aan om hard te studeren?
Jelena: De Gezegende Moeder vermeldt nooit iets over de studies op school.

Janice: Is uw gebedsgroep plezierig of is ze heel ernstig?
Jelena: Er is voor alles tijd. Soms lachen we en maken we plezier met de gebedsgroep.

Janice: Sommige mensen denken dat een gebedsgroep een tijd is van lange gezichten en een soort van aangetaste vroomheid.
Jelena: Zij hebben een verkeerd beeld van het gebed en vroomheid.

Janice: Wat beeld zouden ze dan moeten hebben?
Jelena: God is onze liefde. God is niet hier voor priesters of nonnen of vrome mensen. God is hier voor ons allemaal. We aanvaarden God als ons leven, onze reden van bestaan.

Janice: Is het echt belangrijk om te vasten op enkel water en brood?
Jelena: De Gezegende Moeder zegt dat dat de beste weg is. Maar we moeten het doen uit liefde of anders is het waardeloos.

Janice: Dit is een interessant punt. God wil geen wereld van hongerige mopperaars, nietwaar?
Jelena: [Gelach] Onze Gezegende Moeder vertelt ons dat alles van ons hart moet komen uit liefde. Maar we moeten dat niet gebruiken als excuus om niet te vasten [meer gelach].

Janice: Als u niet bidt noch vast, ziet en hoort u de Gezegende Moeder nog?
Jelena: Neen.

Janice: Dat is interessant. Zijn het gebed en het vasten er de oorzaak/reden van dat u de Gezegende Moeder hoort en ziet?
Jelena: Dat is niet de oorzaak/reden. Het gebed en het vasten zijn eerder de middelen die een persoon toelaten om zich bewust te worden van de hemelse realiteit die zich rondom ons bevindt.

Janice: Als een persoon echt bidt en ernstig vast zal deze persoon Jezus zien, de Gezegende Moeder, en de engelen zoals u, en ze horen?
Jelena: De bijbel zegt dat, wie God zoekt, Hem vindt.

Janice: Is uw antwoord ja?
Jelena: Ja.

Janice: Zondigt u ooit?
Jelena: Ja.

Janice: Wat doet u daaraan?
Jelena: Vertrouwen op Gods genade.

Janice: Hebt u ooit meningsverschillen in uw familie?
Jelena: We vechten niet.

Janice: Dan bent u niet normaal!
Jelena: [lacht] Mijn broers en zusters zijn nog altijd jong. Als er ruzie over speelgoed is of over een karwei die moet worden gedaan, zijn we terug vrienden na 10 minuten.

Janice: En wat met de kleren? Spreekt de Gezegende Moeder u over de mode?
Jelena: Voor zover ik me kan herinneren vertelde Mirjana [de zienster] dat ze een nachtjapon droeg, tijdens een verschijning. Ze zei dat de Gezegende Moeder haar vroeg om altijd netjes gekleed te zijn als Zij aan haar verschijnt.

Janice: Weet u waarom?
Jelena: Het bezorgt een groot plezier aan het engelenhof als we de Koningin van de Engelen eren. Het is een teken van liefde en affectie. De Gezegende Moeder en haar Zoon waarderen al onze inspanningen om hen te verwelkomen. Gans het paradijs verheugt zich als we de Moeder van God eren door onze keuzes.

Janice: Heeft de Gezegende Moeder of Jezus u ooit over uw kleren of uw haar gesproken?
Jelena: Lang geleden zei ze ons dat we voor bepaalde gelegenheden fatsoenlijk moesten gekleed zijn.

Janice: Wat betekent dat?
Jelena: Wel ze wil dat we gepast gekleed zijn als we naar de kerk gaan. We zouden de aandacht niet mogen trekken op ons, maar moeten altijd respectvol gekleed zijn.

Janice: Jelena, is er iets specifieks dat de Gezegende Moeder benadrukt?
Jelena: Ja. De Gezegende Moeder vraagt aan de jeugd om te studeren. Ze zegt om de nog blijvende jaren goed te benutten. Ieder van ons moet zich bewust zijn van de verhoudingen op school en aan de universiteit. Ze wil dat we ons bewust zijn van wat mag en wat niet mag. Ze wil dat we het evangelie leren. Dan zullen we altijd weten wat we moeten doen.

Janice: Bereidt de Gezegende Moeder u voor op iets speciaals in Medjugorje voor de resterende jaren?
Jelena: Iets buitengewoons gebeurt hier al.

Janice: Zal er nog meer gebeuren?
Jelena: We zullen zien.

Janice: Weet u iets over het permanent teken?
Jelena: Alleen wat de zieners zeggen: dat het hier op de Verschijningsberg zal zijn, dat het iets permanent zal zijn [en u weet dat niets op aarde permanent is], dat het onvernietigbaar zal zijn [en u weet dat niets op aarde onvernietigbaars is] en het zal iets mooi zijn.

Janice: Betekent dat dat het permanent teken iets uit de hemel zal zijn?
Jelena: Ik weet dat niet.

Janice: Weet u iets over de straffen waarover de zieners spreken?
Jelena: De Gezegende Moeder vermeldt niets over de toekomst aan ons.

Janice: Weet u iets over de Tweede Komst van Christus?
Jelena: Neen.

Janice: Hebben de uitzonderlijke gaven die u ontvangen hebt iets te maken met de gaven van de zieners?
Jelena: Alle boodschappen van de Gezegende Moeder zijn bedoeld voor alle mensen op aarde omdat ze de moeder is van alle mensen op aarde en ze brengt deze gaven voor iedereen. Ze houdt niet van één persoon meer dan een andere.

Janice: Weet u iets over het permanente teken?
Jelena: Alleen wat de zieners zeggen: dat het hier op de Verschijningsberg zal zijn, dat het iets permanent zal zijn [en u weet dat niets op aarde permanent is], dat het onvernietigbaar zal zijn [en uw weet dat niets op aarde onvernietigbaars is] en dat het zal iets mooi zijn.

Janice: Betekent dat dat het permanent teken iets uit de hemel zal zijn?
Jelena: Ik weet dat niet.

Janice: Weet u iets over de kastijdingen waarover de zieners spreken?
Jelena: De Gezegende Moeder vermeldt niets over de toekomst aan ons.

Janice: Weet u iets over de Tweede Komst van Christus?
Jelena: Neen.

Janice: Hebben de uitzonderlijke gaven die u ontvangen hebt iets te maken met de gaven van de zieners?
Jelena: Alle boodschappen van de Gezegende Moeder zijn bedoeld voor alle mensen op aarde omdat ze de moeder is van alle mensen op aarde en ze brengt deze gaven voor iedereen. Ze houdt niet van één persoon meer dan een andere.

Einde deel 1

Vertaling
: Henk


18-01-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interview van Jelena en Marijana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [2]
Interview van Jelena en Marijana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [2]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!

Tekenen en kastijdingen

Janice: Jelena, weet u waarom de Gezegende Moeder hier naar Medjugorje gekomen is?
Jelena: Ze is hier als de moeder van alle mensen op aarde. Ze zegt:"Vrede zal niet regeren in de wereld tenzij de mensen Jezus aanvaarden, tenzij ze leven volgens Zijn woorden, het evangelie." Ze zegt:" Lieve kinderen, dit is de reden voor mijn aanwezigheid tussen u gedurende deze lange periode, om u te leiden naar het pad van Jezus. Ik wil dat u gered wordt, en dat door u de ganse wereld wordt gered."

Janice: Veel mensen leven nu zonder geloof. Sommigen willen zelfs Jezus’ woorden niet horen, maar ze willen wel vrede en voldoening.
Jelena: Het gebed en het vasten zijn de enige weg naar de vrede.

Janice: Jelena, elk schepsel eert God. Alleen de mensen tussen Zijn schepselen hebben de vrijheid om voor God te kiezen of hem te ontkennen. Spreekt Onze Lieve Vrouw hierover?
Jelena: Ja. De enige manier om God in de wereld te erkennen is door het hart. Een hart gevuld met liefde erkent God in alles. Het is daarom dat de Gezegende Moeder ons vraagt om te bidden, te vasten en boete te doen. Op die manier kunnen we God kennen. Als we God kennen dan hebben we het leven en zijn we met zijn allen één met alle leven.

Janice: Jelena, wat doet u tijdens de ontmoetingen met uw gebedsgroep?
Jelena: We zingen psalmen, we bidden. Marijana [Jelena’s vriendin] en ik hebben dikwijls locuties, die we met de groep delen.

Janice: Wat is het verschil tussen deze inwendige locuties die u hoort en profetieën?
Jelena: Ik ontvang deze locuties omdat Jezus de gebedsgroepen gidst door deze locuties. Ik ben enkel een boodschapper.

Janice: Hoe doet de Gezegende Moeder hieraan mee?
Jelena: Waar Jezus ook is, daar is Zijn moeder ook. Ze is onze moeder, de moeder van ons eeuwig leven. Ze leert ons deze dingen die wij nodig hebben om op Jezus te gelijken.

Janice: Vroeg de Gezegende Moeder u om met deze gebedsgroepen te starten?
Jelena: Ja. Ze wil dat iedereen op aarde in een gebedsgroep is.

Janice: Waarom?
Jelena: Dit zijn moeilijke tijden. Er is zoveel kwaad in de wereld. Het is door de gebedsgroepen dat mensen veilig zijn en zullen zijn.

Janice:Is dit alleen voor christenen?
Jelena: Neen. De gebedsgroepen zijn voor alle mensen op aarde.

Janice: Wat hebben mensen nodig om een gebedsgroep te vormen?
Jelena: Onze Gezegende Moeder heeft terdege gezegd dat de eerste voorwaarde voor om het even welke gebedsgroep is om alle angst voor altijd uit uw hart te bannen.

Janice: Dat is moeilijk om te realiseren. Er bestaat momenteel zoveel angst in de wereld.
Jelena: Angst komt niet van God. God is liefde.

Janice: En wat over de genade van de Heilige Geest, die vrees is voor God. En ook, is “angst niet het begin van de wijsheid?"
Jelena: Vrees voor God is de bewondering van een schepsel voor zijn Schepper. Het schiet wortel in liefde. God ondersteunt en voedt Zijn kinderen als ze Hem dat toestaan.

Janice: Hoe beletten we dat God ons steunt en voedt?
Jelena: Door af te dwalen van Zijn wil voor ons.

Janice: Jelena, op 25 mei 1983 vertelde de Gezegende Moeder u over haar hevig verlangen om een gebedsgroep op te richten die zich volledig verlaat op Jezus. Is het echt waar dat Zijzelf de regels voor deze groep heeft gedicteerd?
Jelena: De Gezegende Moeder heeft een sterk verlangen opdat al haar kinderen op aarde richtlijnen voor een gelukkig en succesvol leven hier op aarde en voor altijd in de hemel zouden waarnemen en ernaar zouden leven.

Janice: Kunt u deze richtlijnen beschrijven?
Jelena: Ja. De leider van de gebedsgroep is belangrijk, maar niet op de wijze van de wereld.

Janice: Jelena, vertel ons over de kwaliteiten die u helpen om een effectieve leider van uw gebedsgroep te zijn.
Jelena: Een leider van een gebedsgroep heeft niet noodzakelijk dezelfde eigenschappen als een leider in de wereld. Voor de leider van de gebedsgroep is het noodzakelijk om te bidden en Gods keuze te onderkennen. Die persoon zou nederig moeten zijn, en zich volledig verlaten op de geest van God. Momenteel is het de Heer zelf die de ware leider is, dus degene die de boodschapper zal zijn moet zo transparant mogelijk zijn zodat de geest van God door die persoon kan vloeien.

Janice: En wat met de niet-christenen, Jelena?
Jelena: De Gezegende Moeder heeft gezegd: Vertel aan iedereen dat het jullie zijn die over de aarde verdeeld zijn. De moslims en de orthodoxen en de katholieken zijn gelijkwaardig voor mijn Zoon en Mij. Jullie zijn allemaal mijn kinderen. Vanzelfsprekend zijn niet alle godsdiensten gelijk: iedereen is gelijk voor God. Het volstaat niet om tot de katholieke kerk te behoren om gered te worden. Het is noodzakelijk om de geboden van God te respecteren en deze na te leven volgens ieders geweten. Zij die niet katholiek zijn, zijn geen minderwaardige schepselen, gemaakt volgens het beeld van God en zijn uiteindelijk voorbestemd om in het huis van God, onze Vader te leven. De redding is zonder uitzondering voor iedereen beschikbaar. Mijn zoon Jezus koopt iedereen op aarde vrij. Alleen degene die vrijwillig God weigeren zijn veroordeeld door hun eigen keuze. Aan degene aan wie weinig gegeven wordt, zal weinig gevraagd worden. Van degene aan wie veel werd gegeven [katholieken, christenen, die weten] zal veel vereist worden. Het is God alleen in zijn oneindige Rechtvaardigheid, die de graad van verantwoordelijkheid bepaalt en het gepaste oordeel velt.

Bijgewerkt tot en met 10 oktober 2012

Vertaling: Henk


16-01-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindheiligen: Eerbiedwaardige Anne de Guigné
Kindheiligen: Eerbiedwaardige Anne de Guigné


Anne de Guigné 1911-1922

In de levens van menig heilige kan men zien dat hun kinderjaren onderscheiden werden door duidelijke aanduidingen van toekomstige heiligheid, maar dat kan men niet zeggen over Anne de Guigné. Ze was ontstuimig, moest steeds haar eigen wil doordrijven zelfs bij oudere speelkameraadjes, was bazig naar haar jongere broer en twee zustjes toe, en was heel jaloers wanneer haar moeder aandacht schonk aan haar broertje, die net na haar was geboren. Een bepaalde biograaf noemt Anne zelfs een tiran.

Anne was een bevoorrecht kind. Haar vader Jacques was Graaf de Guigné, die zich inzette voor vele liefdadigheidswerken in de streek en haar moeder was Antionette de Charette, een dame met aanzien. Anne werd geboren in het statige Chateau de la Cour, dat een uitzicht biedt op het Meer van Annecy. Na Anne kwam Jacques, die men soms Jojo noemde; een zusje Madeleine die men Leleine noemde, en Maria Antoinette wiens naam werd afgekort tot Marinette. Het ontbrak hen aan niets en genoten van alles wat hun status in het leven te bieden had waardoor ze een gelukkige thuis hadden, behalve wanneer Anne humeur hen parten speelde!


Anna [achteraan rechts, maar haar broertje en haar zusjes]

Toen bleek dat Frankrijk in een oorlog zou betrokken worden, vervoegde Jacques de Guigné zijn oude regiment en werd hij gewond. Terwijl hij thuis herstelde, nam Anne de taak op zich om voor haar vader te zorgen wanneer haar moeder of de verpleegsters er niet waren. Ze bracht hem boeken, bracht hem wat hij wilde, en speelde verpleegstertje. Toen hij de tweede keer gewond werd werd hij naar een ziekenhuis gebracht, waar Mevrouw de Guigné en Anne bij hem op bezoek kwamen. Bij het zien van die rijen, vol bedden met arme mannen die voor hun land leden, maakte dit een grote indruk op Anne.

De derde wonde van vader Jacques zou zijn laatste worden. Toen het gezin vernam dat hij was overleden, was Mevrouw de Guigné kapot van verdriet. Na de ervaring van het zien van de zieke mannen in het ziekenhuis, en het verdriet van haar moeder om haar verlies, was de bijna vijfjarige Anne niet meer dezelfde. Ze besefte dat geluk in dit leven vluchtig is en dat zorgen en lijden vaak op bezoek komen, en dus besloot ze dat de hemel en de gelukzaligheid de ultieme bestemming was van de goedhartigen en eugdzamen.

Ze wist dat men goed moest zijn om in de hemel te komen, dus besloot ze dat zij goed kon zijn door haar moeder te gehoorzamen en vriendelijk te zijn tegen allen met wie ze in contact kwam. Vermits zij de oudste was, deed Anne er na haar vaders dood alles aan om de andere kinderen rustig te houden zodat hun moeder kon rusten, en ze hielp haar moeder om haar verdriet te verzachten.

De nieuwe gouvernante, die in 1916 arriveerde, was verbaasd toen ze vernam dat Anne, die nu zo lief en zachtaardig was, amper vijf maanden voordien een probleemkind was geweest. De gouvernante schreeft ooit: "Ik was heel gecharmeerd door haar elegante manieren. Men kon niet anders dan van haar houden. Hoewel ze nog zo klein was, had ze iets dat zelfs toen al respect afdwingde. Ze was ook heel gevoelig en ze had zo'n lief, klein hartje. Ik was nog maar pas aangekomen en ze leidde me al rond in de tuin en zei: Pluk alle bloemen die je mooi vindt en stuur ze naar je moeder om haar te troosten. De volgende morgen hoorde ik een zachte klop op mijn deur. Het lieve kind kwam kijken of ik goed had geslapen..."

Bijna een jaar eerder was Anne beginnen spreken over haar eerste Heilige Communie, hoewel ze nog helemaal niet de juiste leeftijd had hiervoor. Maar toch werd ze ingeschreven in de Catechese. Haar lerares, Moeder St. Raymond schreef over haar: "Ik merkte al gauw dat Anne een zeer begaafd kind was, maar wat me het meest opviel was dit: de anderen waren nooit jaloers op haar, hoewel ze de jongste en de verstandigste was van allemaal.. Iedereen hield van haar en bewonderde haar. Ik denk dat de reden hierachter is dat ze nooit probeerde om op te scheppen of beter te zijn dan iemand anders. Ze was even vriendelijk met nogal verwende kinderen als met diegene die zich goed gedroegen. Ik denk niet dat ik haar ooit slecht gehumeurd of kwaad heb gezien ... ze plaagde de andere kinderen zelfs nooit en daarvoor moet ze heel wat zelfbeheersing gehad hebben vermits ze van nature zo rad van tong was."

Hoewel ze het moeilijk had om lessen te onthouden, kon ze in verbazend heldere en precieze woorden de betekenis van elke les uitleggen. Toen Moeder St. Raymond aan de bisschop toelating vroeg om Anne het Sacrament op zo'n jonge leeftijd te laten ontvangen, stelde de bisschop de overste van de Jezuïeten aan om haar geschiktheid in vraag te stellen. In het begin dreef de priester er de spot mee dat dit kleine meisje klaar zou zijn, en stelde haar tal van vragen in andere bewoordingen dan wat ze in de Catechismus had geleerd. Tot verbazing van de priester wist Anne op alle vragen te antwoorden. Toen hij vond dat Anne voldoende voorbereid was verliet hij de kamer en zei tegen Moeder St. Raymond: "Ik had gewenst dat u en ik net zo goed voorbereid waren om Onze Heer te ontvangen als dit kleine meisje."

Bij de eerste retraite voor de Eerste Communie, volgde Anne haar motto: Gehoorzaamheid is de heiligheid van kinderen. Na de ontvangst van het Sacrament hoorde men Anne zeggen: "Oh, nu ben ik heel, heel gelukkig. Vanaf nu draag ik mijn offers op aan Maria zodat ze ze aan Jezus kan geven."

Toen men haar vroeg wat ze tijdens het gebed tegen Jezus zei, antwoordde Anne: "Ik zeg Hem dat ik van Hem houd."

Diegenen die Anne de Heilige Communie hadden zien ontvangen zullen nooit vergeten wat ze zagen. Eén persoon zei: "Ze zag eruit als een levend ostensorium. Haar gezicht straalde."

Zelfs op haar jonge leeftijd schreef ze eenvoudige, korte gedichten en lofliederen die ze tijdens de Heilige Communie opzegde. Met betrekking tot de ontvangst van het boetescrament, vroeg een vrouw op een keer aan de priester de identiteit van het kleine meisje die net de biechtstoel had verlaten. Toen de priester vroeg waarom ze dat wilde weten, antwoordde ze: "Wel, eerwaarde, omdat ze op positieve wijze getransfigureerd was toen ze buitenkwam."

Zelfs haar gouvernante zei: "Ik heb nooit geweten dat Anne een offer weigerde. Slechts een aantal keren twijfelde ze over een daad van gehoorzaamheid of een offer, maar soms was er een subtiel teken van de harde strijd die ze doorstond."

Tijdens een koortsaanval, toen mosterdverbanden op haar borst moesten gelegd worden, doorstond ze het vervelende proces zonder klagen, en zei constant: "Jezus, ik draag het op aan U."

Toen ze paratyfus kreeg moest ze maanden in bed blijven. Het gewoonlijke eten dat een patiënt tijdens zijn ziekte kreeg was flauwe soep. Anne toonde haar liefde voor God en bereidheid om zichzelf te offeren, door alles te eten wat men haar gaf, zonder een woord te klagen.

Naarmate ze ouder werd zorgde ze niet alleen voor de anderen, maar gunde ze hen ook pleziertjes door hen haar desserts en snoepjes te geven. Ze was zo succesvol in het verbergen van wat ze graag en niet graag had, dat de ouderen compleet vergaten dat die er waren. Als de andere kinderen spelletjes wilden spelen die ze niet leuk vond, deed ze toch mee. Als ze iets van haar speelgoed wilden [een bepaald kruiwagentje bijvoorbeeld] stond ze het met plezier af en zei: “Het is ok, ik vind het niet erg dat ze het willen”. Met de glimlach liet ze geen enkele kans op zelfverloochening voorbij gaan, en men hoorde haar ooit zeggen: “Ja, is het mooiste woord dat we tegen Jezus kunnen zeggen.”

Anne hoorde ooit vertellen dat een brand in het dorp het huis van een arme weduwe met vier kinderen had vernield. Ze was hier zo van aangedaan dat ze een manier vond om te helpen: zij en de andere kinderen zouden een rommelmarkt houden. Anne kon natuurlijk haar moeder om geld gevraagd hebben, maar de kinderen wilden dit op eigen houtje doen. Ze spaarden hun dessertjes en snoepjes, en verzamelden allerlei bessen en noten in het bos. Alles werd keurig uitgestald in versierde kraampjes. Ze plukten bloemen uit de tuin en verkochten ze; alsook handgemaakte spullen waaronder piepkleine kribben gemaakt uit eikels, mandjes gemaakt uit wilde kastanjes, rieten mandjes, en andere kleine hebbedingetjes. De mensen uit het dorp stroomden toe, en er werd een aanzienlijke som geld vergaard door deze achtjarige, die ze met plezier aan de arme weduwe schonk.

Anne, die omringd was met comfort en rijkdom, had opmerkelijk genoeg een groot respect en grote bezorgdheid voor de armen. Ze vroeg ooit aan haar moeder hoe de armen zich in de winter warm hielden. Toen ze hoorde dat velen het zelfs niet warm hadden was Anne overstuur. Haar moeder stelde voor dat ze leerde naaien zodat ze warme kledij voor hen kon maken. Anne begon onmiddellijk met eenvoudige naailessen en maakte sjaals en andere kleinde dingen voor de armen.

Anne voerde dan het gebruik in van het bidden voor zondaars en vroeg aan de nonnen op school voor wie ze konden bidden. Ze was nooit tevreden tenzij ze voor een speciale ziel kon bidden. Toen Anne tien jaar oud was, maakte ze deze geloften na een retraite:

Mijn ziel is bestemd voor de Hemel. We maken ons zorgen over het kleden van onze lichamen, maar denken weinig na over onze zielen…. Er zou moeten zijn: Ten eerste, zuiverheid (van ziel), wat betekent het vermijden van zonde. Ten tweede, gepast schutsel, dat betekent onze plicht doen. Ten derde, versiering, dit zijn de goede daden die we uit vrije wil doen… Het hangt van mij af. Moeder kan het werk niet in mijn plaats doen.

Ze schreef ook: "Dit zijn mijn tekortkomingen: Ik ben geneigd trots en lui te zijn, daarom is een dagelijkse strijd noodzakelijk voor mij." Het kind was vastberaden om te evolueren op het pad naar de perfectie.

Anne voerde dan het gebruik in van het bidden voor zondaars en vroeg aan de nonnen op school voor wie ze konden bidden. Ze was nooit tevreden tenzij ze voor een speciale ziel kon bidden. Toen Anne tien jaar oud was, maakte ze deze geloften na een retraite: "Mijn ziel is bestemd voor de Hemel. We maken ons zorgen over het kleden van onze lichamen, maar denken weinig na over onze zielen…. Er zou moeten zijn: Ten eerste, zuiverheid (van ziel), wat betekent het vermijden van zonde. Ten tweede, gepast schutsel, dat betekent onze plicht doen. Ten derde, versiering, dit zijn de goede daden die we uit vrije wil doen… Het hangt van mij af. Moeder kan het werk niet in mijn plaats doen."

Ze schreef ook: “Dit zijn mijn tekortkomingen: Ik ben geneigd trots en lui te zijn, daarom is een dagelijkse strijd noodzakelijk voor mij.” Het kind was vastberaden om te evolueren op het pad naar de perfectie.

Het leek wel dat Anne een voorgevoel had van haar eigen dood toen ze haar elfde verjaardag naderde. Ze begon over de hemel te praten alsof het een plaats was die ze spoedig zou bezoeken, en ze leek uit te kijken naar de dag dat ze er zou zijn. Jaren voordien had ze haar moeder tijdens het gebed verteld: "Ik zeg tegen Jezus dat ik van Hem houd, en dan praat ik over jou en vraag ik Hem om de anderen goedaardig te maken. Ik vraag Hem vele dingen en ik bid voor de zondaars ook ... en Ik zeg Hem dat Ik Hem wil zien." Toen Moeder St. Jozef, de biologische zus van Madame de Guigne, gevraagd werd om Anne te leren bidden, zei ze: "Wat voor goeds kan ik doen? Ik zou enkel haar eenvoudigheid bederven. God is de leraar van dat kind." En God zou haar spoedig tot Hem roepen.

Hoewel Anne hoofdzakelijk een gezond kind was, kreeg ze twee pijnlijke ziekten te verduren en leed ze aan hevige hoofdpijnen. Na één van die hoofdpijnen zei Anne: "We hebben hier op aarde heel wat vreugde, maar het blijft niet duren. De enige vreugde die blijft duren is het maken van een offer."

Toen ze op school betrapt werd op pijnlijke grimassen, gehoorzaamde Moeder St. Raymond het bevel van de dokter door Anne plat op een plank te doen liggen. Anne deed het zonder aarzeling. Moeder St. Raymond noteerde later: "Ik heb me al dikwijls vragen gesteld over haar geduld. Heel weinig kinderen zouden zo op een plank gelegen hebben zonder te klagen, en voor zo’n lange tijd. Haar wilskracht heerste over al haar handelingen zodat er een perfecte balans was in haar leven. Het was heel treffend zo’n moedige wilskracht in zo’n fragiel, klein lichaam te zien."

Toen Anne op een avond naar beneden ging voor het avondeten, werd de pijn in haar hoofd zo ernstig dat het arme kind terug naar bed moest. Drie dagen later, toen de dokter kwam, dacht haar moeder dat Anne sliep, maar de dokter stelde vast dat ze in coma lag. De diagnose was hersenvliesontsteking. Een tijdje later was ze bij bewustzijn, maar haar gezicht verraadde de pijn die ze doorstond, zodat het pijnlijk was om haar aan te kijken.

Op de vraag of ze de H. Communie wilde ontvangen van een bezoekende priester zei ze, met zo’n enthousiasme "ja," dat de priester later noteerde: "Ik zal dat woord nooit vergeten. Heel het verlangen van haar ziel lag erin."

Twee dagen later ontving ze het Ziekensacrament, terwijl ze heel goed besefte wat het inhield. Dan werden haar borstspieren verlamd, waardoor ze pijnlijke aanvallen van verstikking kreeg die urenlang konden aanhouden; Anne doorstond ze met bewonderenswaardig geduld.

Na één van haar afschuwelijke aanvallen fluisterde Madame de Guigne tot haar dochter: "Je bent moedig geweest lieveling. Dit zal het Hart van Onze Heer vertroosten en een paar van je zondaars redden."

Anne riep het uit van vreugde: "O moeder, ik ben zo tevreden. Als dat gebeurt, zal ik veel meer doorstaan."

Ook al leed ze enorm, ze klaagde nooit. Haar gezicht was vaak verwrongen van pijn. Op een keer, na een korte betere periode, kreeg Anne bezoek van één van de zusters. De non verliet de kamer in tranen, en zei: "Ik dank God dat Hij mij dit kind heeft laten zien. Ze is waarlijk een heilige. Haar gezicht lijkt gewoon engelachtig."

Anne’s geboorte in de hemel was op 14 januari 1922. Ze staarde naar een afbeelding van de Heilige Moeder en bad woord voor woord het "Hail Holy Queen." Dan, na een laatste keer naar haar aardse moeder gekeken te hebben, overleed ze.

Een paar dagen later werd haar lichaam naar Annecy-le-Vieux gebracht en bijgezet in de familiekelder. Toen heel wat genezingen en gunsten aan het kleine slachtoffer van de liefde werden toegewezen, opende de bisschop van Annecy, Mgr. Du Bois de la Villerabel, in 1932 het Kerkelijk onderzoek naar Anne’s leven en deugden. Haar lichaam werd opgegraven onder aanwezigheid van de bisschop, dokters, priesters, haar moeder, en andere familieleden. Toen de kist geopend werd zag men dat het lichaam perfect bewaard was gebleven. Zij die Anne hadden gekend zagen haar zoals ze tijdens haar leven was geweest. Meer dan 300 mensen kwamen langs de kist na lang wachten in de koude regen en ijselijke wind.

Op 3 maart 1990 keurde Paus Johannes Paulus II een decreet goed waarbij hij de heldhaftige deugden van dit elfjarig kind erkende, door haar de titel te verlenen van Eerbiedwaardige. Voor kleine Anne wachten nu nog de zalig- en heiligverklaring.Vertaling: Mario Lossie


15-01-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maagd Maria is zich bewust van de economische crisis in Europa
Marija Pavlovic uit Medjugorje zegt dat de Maagd Maria zich bewust is van de economische crisis in Europa

Sterrett, Alabama,VS. Marija Pavlovic-Lunetti, een van zes kinderen die Maria zien sinds de verschijningen in Medjugorje, vooormalig Joegoslavië begonnen in 1981, zegt dat de Moeder van Jezus zich bewust is van de economische crisis in Europa.

"Zij is zich meer dan anderen bewust van spirituele dingen,” zegt Lunetti. “Waar er een spirituele crisis heerst, is er eveneens een economische crisis.”

Lunetti sprak in een kort interview over de economische crisis in Europa, maar ook over de ondraaglijke warmte, alvorens ze haar dagelijkse verschijning had op zondagavond 1 juli 2012 bij de gemeenschap van Caritas in Shelby County. Tijdens de verschijning verscheen Maria aan haar en bad Zij voor de bedevaarders, ook al kunnen deze het visioen niet waarnemen.

Vorige week verbleef ze in het huis van Terry Colafrancesco, de stichter van Caritas of Birmingham, een gemeenschap die veel publiciteit maakt en Medjugorje promoot met vele uitgaven. Colafrancesco keerde net terug met een groep uit Medjugorje, wat nu gelegen is in Bosnië-Herzegovina. Maria Pavlovic kwam aterdagavond, 30 juni 2012, aan in Alabama. Zij is gehuwd, heeft vijf kinderen en verblijft de meeste tijd van het jaar in de streek rond Milaan, in Noord-Italië.

Haar verschijning zou normaal plaatsgevonden hebben op haar vliegtuigreis naar Alabama, maar in plaats daarvan kreeg Maria haar verschijning op vrijdagavond, na acht uur, eenmaal ze aangekomen was in het huis van Terry Colafrancesco.

Bij haar eerste bezoek aan Alabama, in 1988, toen Lunetti kwam om er een nier af te staan aan haar broer, Andrija Pavlovic, in het UAB Hospital, kreeg zijn verschijningen in de hospitaalkamer. Soms kreeg ze verschijningen op vliegtuigen, maar de tijdslijn verandert dikwijls als ze naar Alabama reist, aldus Colafrancesco.

Zij kreeg vrijdag en zaterdag haar verschijningen, respectievelijk om 20.00 uur en om 18.40 uur in Colafrancesco’s huis. Een andere verschijning wordt vanavond, 1 juli 2012, verwacht op hetzelfde uur.

“Wij beschouwen dit als een bijzondere zegen voor ons,” zegt Colafrancesco. “Bij vorige verschijningen tijdens de week van 4 juli, de onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten, kreeg Lunetti haar verschijningen op 3 en 4 juli op 22 uur en 22.30 uur, met een massa volk die buiten samenkwam rond het beeld van de Maagd Maria. Caritas versiert het beeld met witte, blauwe en rode kaarsen er rond.

Terwijl de economische en politieke toestand in de wereld meer en meer dreigend wordt, nemen de mensen de visioenen van Medjugorje en de oproepen tot berouw, steeds ernstiger,” zegt Colafrancesco. “De belangrijkheid ervan wordt steeds groter en groter,” zegt hij.

Lunetti zegt dat de oplossingen voor de wereldwijde economische crisis spiritueel en niet politiek van aard zijn. In Haar verschijningen roept de Maagd Maria de mensen op om de weg van de zonde te verlaten en Haar Zoon Jezus te volgen.

“God kent heel goed onze noden,” zegt Lunetti, 47 jaar, die dagelijkse verschijningen krijgt sedert haar zestiende.

Duizenden mensen waren bijeengekomen om in het veld, onder een pijnboom van de gemeenschap van Caritas of Birmingham, Shelby County, nabij Chelsea, rond 18 uur de Rozenkrans te bidden in de aanloop naar de verschijningen.

Lange rijen auto’s met nummerplaten uit Louisiana,Texas, Californië, Florida en andere staten, stonden langs beide zijden van de weg.

Het Vaticaan heeft een Commissie opgericht die de geldigheid van de visioenen te Medjugorje onderzoekt. Tot dusver heeft de Rooms-Katholieke Kerk de verschijningen noch veroordeeld, noch aanvaard. In andere gevallen van Mariaverschijningen, zoals in 1858 te Lourdes, Frankrijk en in 1917 in Fatima, Portugal, heeft de Kerk steeds gewacht tot de verschijningen waren beëindigd, om ze als geldig te verklaren.

Een officiële aanvaarding van het Vaticaan wordt niet direct verwacht en dit tot zolang de visioenen blijven plaatsvinden. Deze terughoudendheid is normaal, omwille van het risico op dubieuze uitspraken. De meeste van de boodschappen zijn eenvoudige oproepen tot gebed en bekering. Colafrancesco verwacht dat de visioenen te Medjugorje op een dag als “echt” zullen worden verklaard. “Het Vaticaan zal alle terughoudendheid laten vallen en de verschijningen laten bloeien,” voorspelt hij.

Bron: Spirit Daily

Vertaling: Chris De Bodt


14-01-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen vinden 3.000 jaar oud zegel in Bethlehem
Archeologen vinden 3.000 jaar oud zegel in Bethlehem


Israëlische archeologen hebben een bijna 3.000 jaar oud zegel met het woord 'Bethlehem' erop uitgegraven. Dat is het oudst bekende bewijs buiten de Bijbel voor het bestaan van de latere geboortestad van Jezus, zei archeoloog Eli Shukron. Het zegel is gemaakt uit klei en heeft een doorsnee van 1,5 centimeter. Het dateert uit de zevende of achtste eeuw van voor onze tijdrekening en daarmee uit de periode van de eerste joodse tempels in Jeruzalem.Het zegel werd gevonden tijdens opgravingen op een belangrijke archeologische site net buiten de oude stadswallen van Jeruzalem. Aangenomen wordt dat koning David er zijn paleis bouwde en zijn hoofdstad er vestigde. Vermoedelijk werd het zegel, een zogenaamde "bulla", gebruikt om voorwerpen of documenten te verzegelen.Vermoedelijk verzegelde het een koffer belastingen die vanuit Bethlehem naar de koning in Jeruzalem werd gestuurd. Bij dit soort taksen kon het gaan om zilver of ook natuurproducten zoals wijn of graan. Een deel van de inscriptie verwijst naar het zevende jaar van een regentschap. Het is evenwel niet duidelijk om welke joodse koning het gaat.


13-01-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venusovergang op 6 juni 2012
Venusovergang op 6 juni 2012

Voor 6 juni van dit jaar staat een bijzonder hemelverschijnsel op het programma: vanaf de aarde gezien zal de planeet Venus dan precies voor de zon langs bewegen. We noemen dit een Venusovergang. Venus steekt dan als een zwart schijfje af tegen de heldere zonneschijf. Vanuit België en Nederland is alleen het eind van deze "minizonsverduistering" te zien. Het schijfje van Venus is groot genoeg om met het blote oog zichtbaar te zijn, maar daarvoor moet je wel een zogeheten eclipsbrilletje opzetten.

Zeldzaam

Venusovergangen zijn zeldzaam en vertonen een merkwaardige regelmaat. De vorige Venusovergangen die door mensen zijn waargenomen, vonden plaats in december 1639, juni 1761, juni 1769, december 1874, december 1882 en juni 2004. Ze treden altijd op in juni of december, omdat alleen dan de aarde het baanvlak van Venus kruist. Bovendien moet Venus zich op de juiste plek in haar baan bevinden.

Doorgaans treden Venusovergangen op in paren die acht jaar uiteen liggen. Ook nu is dat het geval: de vorige overgang was op 8 juni 2004. Na de komende Venusovergang van 6 juni duurt het 105,5 jaar tot het eerstvolgende decemberpaar zich aandient (2117 en 2125). Het volgende junipaar volgt nog eens 121,5 jaar later (2247 en 2255). Dat de periode tussen de paren niet even lang is, komt doordat de baan van Venus geen exacte cirkel is maar een ellips. Veel minder zeldzaam zijn overgangen van Mercurius. Deze treden ongeveer eens in de zeven jaar op.

Tijdschema

Voor een waarnemer in Nederland of België begint de komende Venusovergang eigenlijk pas wanneer de zon opkomt. Maar ruim vóór die tijd, om 0.10 uur, raakt Venus al de buitenrand van de zon. Om 0.28 uur bevindt het Venusschijfje zich helemaal binnen de zonneschijf, en om 3.30 uur is de planeet halverwege haar overgang. Als je dit allemaal wilt zien, zul je wel op reis moeten naar een plek waar de zon al veel eerder is opgekomen. Alleen in grote delen van Azië en de Stille Oceaan is de hele Venusovergang te volgen. Waarnemers in Noord- en Midden-Amerika zien alleen het begin, omdat de zon daar ondergaat voordat de overgang voorbij is.

Wat kun je zien?

Op de zon zijn vaak donkere vlekken te zien. Het Venusschijfje lijkt wel wat op zo'n zonnevlek, maar het verplaatst zich veel sneller, is volmaakt rond en bovendien pikzwart. Echte zonnevlekken zijn lang zo zwart niet.Vooral rond het moment dat Venus de zonneschijf verlaat kunnen er enkele opmerkelijke verschijnselen optreden. Door afbuiging van het zonlicht ontstaat een heldere aureool rond de donkere planeetschijf. Ook als Venus zich geheel voor de zon bevindt, kan die aureool, die iets helderder is dan het zonsoppervlak zelf, te zien zijn. Tijdens de uittrede van Venus is de aureool duidelijk waarneembaar als een heldere cirkel om het deel van de planeet dat al buiten de zonneschijf steekt.

Kort voordat de zwarte stip van Venus de zonsrand nadert, is mogelijk ook het zogeheten "zwarte druppeleffect" te zien: een donkere uitstulping tussen het Venusschijfje en de zonsrand. Gebruik hiervoor een telescoop met redelijke vergroting. Vroeger werd wel gedacht dat dit verschijnsel wordt veroorzaakt door de atmosfeer van Venus, maar ook bij overgangen van Mercurius, die geen atmosfeer heeft, is het waargenomen. Het effect wordt primair veroorzaakt door afbuiging van licht in de aardatmosfeer. Maar ook de waarneemomstandigheden en de kwaliteit van de gebruikte telescoop spelen een rol.

Bron: Sterren en planeten 2012


12-01-1981
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon vormt Ring van vuur op 20/21 mei 2012
Zon vormt "Ring van Vuur" op 20/21 mei 2012


Gisteren en vandaag, op 20/21 mei 2012, is er een ringvormige zonsverduistering te zien vanuit China, Japan, de Stille Oceaan, en het westen van de Verenigde Staten. Bij een ringvormige zonsverduistering blijft er rond de maan nog een smalle ring van de zon te zien, waardoor de indrukwekkende corona niet zichtbaar wordt. Maar zo'n dunne ring aan de hemel is ook een opmerkelijk gezicht.


Om 21 mei, 1.47 uur onze tijd, is het Nieuwe Maan. De maan gaat bijna door de dalende knoop van haar baan. Dat betekent dat er een zonsverduistering zal plaatsvinden. Omdat de maan nabij het apogeum van haar baan staat, of zich op haar verste punt bevindt ten overstaan van de aarde, zal deze zonsverduistering ringvormig zijn. De eclips is vanuit Europa overigens niet te zien. In de westen van de Verenigde Staten, waar de eclips wel te zien is, is het dan nog 20 mei.

De centrale lijn begint tijdens zonsopkomst [20 mei, 22.09 uur UT] nabij de Chinese stad Beihai, op 109° oosterlengte en 21° noorderbreedte. De lijn loopt over het zuiden van China en van Japan, het noorden van de Stille Oceaan en over de Verenigde Staten. De centrale lijn eindigt om 1.36 uur UT in Texas, op 101° westerlengte en 33° noorderbreedte. Op de centrale lijn is de langste duur van de ringvormige fase 5 minuten en 46 seconden.

De breedte van de strook van de ringvormige fase is aan het begin 325 km, bereikt nabij de datumgrens (lengte 180°) een minimum van 236 km, en neemt naar het einde weer toe tot 323 km.


De figuur hierboven toont het zichtbaarheidsgebied van de verduistering. De lange, smalle strook in het midden is het gebied waarin de eclips ringvormig is. Aan weerszijden ligt een veel breder gebied waar een gedeeltelijke verduistering te zien is. De streepjeslijnen verbinden de punten waar de grootte van de eclips respectievelijk tachtig, zestig, veertig en twintig procent bedraagt [vertrekkend van de centrale lijn, noordwaarts en zuidwaarts ervan]. Bijvoorbeeld, op de streepjeslijn die over Korea loopt, is de grootte 80%.

In het gebied dat eruit ziet als een vervormd cijfer 8 is slechts een deel van de zonsverduistering te zien. In het linkerdeel van deze "8" ziet men het einde van de eclips maar niet het begin: de zon komt er pas op als de zonsverduistering al is begonnen. In het rechterdeel van de "8" is wel het begin te zien maar niet het einde. Hier gaat de zon tijdens de verduistering onder. De lijn die het linkerdeel van de "8" in twee vrijwel gelijke helften verdeelt, is de curve "maximum bij zonsopkomst": op die lijn gebeurt het maximum van de verduistering precies op het moment waarop de zon opkomt. De lijn die het rechterdeel van de "8" in twee vrijwel gelijke helften verdeelt, is de curve "maximum bij zonsondergang".

De meridianen en de breedtecirkels zijn op de kaart om de tien graden getekend. De equator en de meridiaan met lengte 180° zijn als dikkere lijnen getekend.
Ringvormige zonsverduistering 20/21 mei 2012


Bron: Sterrengids 2012Foto
Weetjes over Medjugorje

Geografie

Kroatië

Bosnië en Herzegovina

Godsdienst

Wetenschap

Portret van de zieners

Maria's uiterlijk

De 5 pijlers van het geloof

Vragen en antwoorden

Standpunt van het Vaticaan

Ratzinger bezocht ooit Medjugorje "incognito"

1e onderzoekscommissie

2e onderzoekscommissie

3e onderzoekscommissie

4e onderzoekscommissie

De kwestie Herzegovina 1

De kwestie Herzegovina 2

De kwestie Herzegovina 3

Profetieën nemen hun tijd

Mirjana meer en meer op de voorgrond

Bestemming van de ziel

De Podbrdo [Verschijningsberg]

De Krizevac [Kruisberg]

Het Votiefkruis

Parochiekerk Jacobus de Meerdere

Uitbreiding biechtgelegenheid

Kapel der Twee Harten

Oasi delle Pace

Verrezen Christus

Cumunità Cenacolo

Mother's Village

Vr. Slavko Barbaric

Vr. Jozo Zovko

Vr. Pétar Ljubicic

Ratko Perics toorn

Heeft Zanic Medjugorje verraden?

Vr. Amorthe betreurt apathie

Siroki Brijeg

Retraîtekasteel

Zr. Emmanuel Maillard

Ivans gebedsgroep

Nedjo Brecic

Christoph Schönborn

St. Stephansdom, Wenen 2012

Scalambra & Casale Monferetto

Madonna van Civitavecchia

Little Audrey Santo

Maria's verjaardag

Medjugorje en Moederdag

De IIPG [1]

De IIPG [2]

De IIPG [3]

De IIPG [4]

De IIPG [5]

De weide van Gumno

De priester die verdween

Nieuwe taksen op logies

Mirakel van de Maan

Documentaire 1983

BBC Documentaire 2010

Documentaire Mary TV

The Miracle of Medjugorje


Interviews Medjugorje

Mirjana Dragicevic [2008]

Mirjana Dragicevic [1998]

Mirjana Dragicevic [1983]

Mirjana Dragicevic [1989]

Mirjana Dragicevic [1]

Mirjana Dragicevic [2]

Mirjana Dragicevic [2009]

Vicka Ivankovic [2008]

Vicka Ivankovic [1983]

Vicka Ivankovic [2007]

Vicka Ivankovic [1988]

Vicka Ivankovic

Ivan Dragicevic [2003]

Ivan Dragicevic [2004]

Ivan Dragicevic

Ivanka Ivankovic [1983]

Ivanka Ivankovic [1989]

Ivanka Ivankovic

Pétar Ljubicic [2004]

Pétar Ljubicic [2006]

Pétar Ljubicic [2008]

Slavko Barbaric [1987]

Gabriele Amorth [2002]

Jakov Colo

Jakov Colo

Jakov Colo [2007]

Marija Pavlovic [2008]

Marija Pavlovic [1989]

Marinko en Dragico Ivankovic [1983]

Damir Coric [1983]

Marica Kvesic [1983]

John en Andja Setka [1983]

Jelena Vasilj [2002]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Zlatko Zudac [1999]

Bisschop Hnilica [2004]

Overige Weetjes

Bestemming van de Ziel

Theresia van Lisieux
over het Vagevuur

Maria Simma

De invloedrijkste vrouw

Engelen

Twaalf stappen voor een gelukkig heengaan

Twaalf fabels over het Katholieke geloof

Pater Pio en Karol Woijtyla

San Nicolàs de los Arroyos

La Madonna del Ghisallo

O.L.V. Van den Oudenberg

Fatima:
Reeds eeuwen Mirakels

Jacinto Marto uit Fatima
door Fr. Robert J. Fox

Profetieën nemen hun tijd

Jacinto Marto uit Fatima
door Zr. Lucia Dos Santos

Ingrid Betancourt

Dikwijls gewichtige feiten
nà verschijningen

satans opzet

De Graal van Valencia

Notre-Dâme du Laus

Kibeho, Rwanda

Esther en Mordechai

Monte Cassino

Gods adres

Jezus' geboortekerk [1]

Jezus' geboortekerk [2]

De Komeet Lulin

De Komeet Elenin

De Komeet Honda

Samuel Alexander Armas

De Geur van Regen

Jaar van de Priesters

Dr. Gloria Polo's terugkeer

Ian McCormack: Een blik
in de eeuwigheid

Middel tegen komende pandemie

Kim Phuc

Michael Anderson

Zeven kenmerken
van een goede vader

O.L.V. van Las Lajas

Vaders Liefdesbrief

O.L.V. van Ocatlàn

Elena Desserich

Rom Houben

Overlijden Mari-Loli Mazon

Advent

Gered door een engel?

Kerst in de loopgraven

Mgr. Peter Savelbergh

Ontdekking v/d sarcofaag v/d H. Philomena

De Heilige Mis

Petrus Lombardus

Oscar, de kat

Tieners, geef hen nooit op!

Ontdekking te Nazareth

Efeze: Maria's Huis

Wonderdadige Medaille

De rivier Kwai

De Exodus

Valentino Mora

Het vijfde Maria Dogma

Elizabeth Kindelmann

H. Louis de Montfort

H. Clelia Barbieri's
miraculeuze stem

Steven en Djaingo

Het wonder van San José

Aalst, België's 9/11

Het getal 11

Maria en het getal 101

Sterven op 33

Is dit St. Jozef's graf?

Het Kerstverhaal
en Koning Herodes

De Kardinale Climax

Winterzonnewende 2010

En de maan werd rood

Schoonheid van Wijwater

De dag die ontbrak

Het celibaat

De vierde ruiter van de Apocalyps

De maagdelijke geboorte

Jordanië claimt oudste christelijke vondst

Colton Burpo versus Stephen Hawking

H. Gelaat van Manoppello

Padre Pio: under investigation

Grace

Michael Browns retreat

7 niveau's van het liegen

De dood van Sint Jozef

De dood van Maria

Betekenis van Maria's naam

Het Aramees in opmars

De Bosnische pyramiden

Brugge, het Jeruzalem van het Noorden

Wonder te Skopje


Diverse Profetieën
Miscellanous Prophecies

Profetieën nemen hun tijd

Is dit de tijd waarover ze spraken?

Garabandal [1961-65]

Israël en Bijbelse Profetie

Pinksterprofetieën 1975

Quito [17de eeuw]

Kenmerken v/d antichrist

A.C. Emmerich [1]

A.C. Emmerich [2]

De Kremna Profetieën

Hildegard van Bingen

Belpasso [1986-88]

2 Noorse profetieën

La Salette [1846]

Anna Maria Taigi

Diversen

Heilige Mechtildis

Non van Tours

Heilige Nilus

Bernardine Von Busto

Non van Bellay

Kloosterling Hilarion

Don Giovanni Bosco

Elizabeth Canori Mora

Judah Ben Samuel

Jeanne Le Royer

Giacchino di Fiore

Bartholomeüs Holzhauser

Madeleine Porsat

De profeet Daniël

Kibeho, Rwanda

Ida Peerdeman

H. Ireneüs van Lyon

Methodius van Olympus

H. Hippolytus van Rome

Firmanus Lactantius

De Berkenboomprofetieën

Dr. Arnold Fruchtenbaum

H. Ephraïm de Syriër

H. Cesarius van Arles

Columba van Ierland

Elena Aiello

Beda, de eerbiedwaardige

Odilia van de Elzas

Johannes Damascenus

Adso, de Monnik

Anselmus van Canterbury

H. Vincent Ferrer

Joachim van Fiore

Johannes Friede

Thomas van Aquino

John of the Cleft Rock

Franciscus van Paola

H. Birgitta van Zweden

Robertus Ballarminus

Dionysus van Luxemburg
Het Laatste Geheim

1. Een enorm mysterie

2. Sterk en zedig

3. Dagen van duisternis

4. Moeder van de Heer

5. Boven de zon

6. Gog en Magog?

7. Door de straten van de stad

8. Vanop de hoogste bergen

9. Kleine geheimen

10. Klokslag twaalf

11. Lichten, geluiden, graven

12. De klokken luiden

13. Donderslag in de verte

14. Geheime aanwezigheid

15. Vuurzuil

16. Geheimen van de Rozenkrans

17. Het voorteken

18. De zeven

19. Het voorgevoel

20. Signalen en vloeken

21. Afschuwelijke wonderen

22. De kastijding

23. Naschok

24. Waar duivels beefden

25. Geheime Martelaren

26. Geheim van de gehoorzaamheid

27. Geheim van het vertrouwen

28. Ik wacht op u

29. De geest van opstand

30. Genade en rechtvaardigheid

31. De Profetie

32. Voorbij de grenzen
van de kennis

33. Geheimen in
Amerika en Europa

34. Geboren in de hel

35. Cathérina's geheim

36. Geleende tijd

37. Ik zal uw Moeder zijn

38. Het grote Teken

39. Koningin van de EeuwigheidThomas à Kempis
De navolging van Christus

Boek 1.1

Boek 1.2

Boek 2

Boek 3.1

Boek 3.2

Boek 3.3

Boek 4.1

Boek 4.2Novenen

Maria Onbevlekte Ontvangenis

OLV van Lourdes

OLV Van Fatima

OLV Van Banneux

OLV van de Berg Carmel

OLV Hemelvaart

H. Maagd van de Wonderdadige Medaille

Maria Lichtmis

Don Bosco

Maria Boodschap

Sint Jozef

Heilige Familie

Goddelijke Barmhartigheid

Heilige Geest

Kindje Jezus

Engelbewaarder

Aartsengel Michaël

Aartsengel Gabriël

Franciscus van Assisi

Antonius van Padua

Pater Pio

Heilige Benedictus

Heilig Hart van Jezus

Heilige Rita

Sint Valentijn

OLV van Altijddurende Bijstand

Jean Marie Vianney

Theresia van Lisieux

Maria, die de knopen ontwart

OLV van de Bezoeking

Zielen in het Vagevuur

Kracht van het Kruis
tegen het kwade

H. Gelaat van Jezus

Hart van Jezus en Maria

Kindje Jezus van Praag

OLV van Genezing

Miraculeuze Maagd

Pater Damiaan

Heilige Anna

H. Maria Goretti

Heilige Peregrinus

Heilige Expeditus

Sint Joris

H. Margareta van CordobaFilms

Padre Pio

The Miracle of Our Lady of Fatima

The 13th Day

Het Lied van Bernadette

One Night with the King

Faustina

Docu: Faustina Kowalska

Docu: Mariaverschijningen

Docu: OLV van Guadalupe

Vincentius a Paolo

Sint Paulus

Sint Petrus

Docu: Pater Damiaan

Passion de Jeanne d'Arc

Story of Father Damien

Docu: Garabandal

Exorcism of Emily Rose

The Nativity Story

Don Johannes Bosco

The Passion of The Christ

King David

Romero

Jean de Florette

Manon des Sources

Abraham

Mozes

Solomon

Jacob

Francesco

A man for all seasons

The Apocalypse

Docu: H. Maria Goretti

Docu: The birth of Israël

Docu: The six-day war

Docu: Ghosts of Rwanda

Becket

Gospel of Luke

Gospel of Matthew

Gospel of John

Acts

Unsolved mysteries

Joseph

Samson and Delilah

H. Rita van Cascia

Thérèse de Lisieux

Isaak, Jacob & Esau

Fray Martin de Porres

Lourdes [2000]

Clara & Francisco

Maria Goretti

Mother Theresa
Astronomische verschijnselen

28/11/2011Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!

 

Real Time Web Analytics

Page Content

Page Content