Docteronline heeft de op deze blog aangeboden extra coupon korting van 10 euro naar 8.25 euro veranderd het is deze blog niet mogelijk om alle posten aan te passen. daar waar u leest 10 e korting moet dus 8.25 euro zijn. Wij proberen zsm alle berichten aan te passen naar de nieuwe coupon korting van 8.25 euro
Freelance.nl deze blog is de marktplaats van Nederland! Met meer dan 235.000 gebruikers en 17.000 (en groeiend aantal) bezoeken per dag de grootste website voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden.. Plaats Uw Profiel /bedrijf>>
Freelance Markt
Alles op het gebied van zelfstandig ondernemen, zzp freelance nieuws jobs
Our laboratory has worked with a UK-based animation company to produce a full-length animation representing the key stages of E. coli O157:H7 interaction within the gastrointestinal tract
In Noord-Duitsland, vooral in en rond Hamburg, is een grote uitbraak van ziektegevallen gemeld, veroorzaakt door een EHEC-bacterie (type O104). Dit is een variant van de darmbacterie E. coli die darmbloedingen en ernstige nierklachten veroorzaakt. Er zijn honderden ernstige ziektegevallen gemeld waarvan velen met ernstige nierklachten (HUS). Zoals het er nu uitziet zijn rauwe groenten de mogelijke oorzaak.
Wat is er over de EHEC-bacterie type O104 bekend?
Uit onderzoek naar de bacterie is duidelijk geworden dat het om een variant gaat die niet eerder werd gevonden. Het type lijkt kenmerken te hebben van verschillende typen ziektemakende E. coli- bacteriën.
Ik ben in Duitsland geweest en heb diarree, wat moet ik doen?
Raadpleeg de huisarts wanneer er bloed bij de diarree zit of als u ernstig ziek bent. De ziekte wordt vastgesteld door onderzoek van de ontlasting. De huisarts kan bepalen of de ontlasting onderzocht moet worden.
EHEC Bacterie
Is er in Nederland ook risico op de Duitse bacterie?
In Nederland is het type bacterie dat in Duitsland de ziekte veroorzaakt bij controles van de VWA niet aangetroffen in vlees of groenten in Nederlandse winkels of van Nederlandse.
Zijn er ook Nederlanders ziek? Bij het RIVM is een aantal ziektegevallen gemeld die zeer waarschijnlijk in Duitsland de besmettelijke bacterie EHEC hebben opgelopen. Een overzicht van het aantal ziektegevallen in Nederland is te zien op http://rivm.nl/Onderwerpen/Onderwerpen/E/EHEC_bacterie.
Kan ik nog op reis naar Duitsland?
In Noord-Duitsland, vooral in en rond Hamburg, is een grote uitbraak van darminfecties veroorzaakt door een EHEC-bacterie. Er is geen negatief reisadvies voor Duitsland. Voor de actuele stand van zaken en lokale voedingsadviezen zie de website van het Duitse Robert Koch Instituut.
Ik doe boodschappen in Duitsland kan ik daar nog groenten kopen?
Kijk voor het meest actuele advies over de consumptie van Duitse groenten op de website van het Duitse Robert Koch Instituut. De in Nederland aangeboden groenten zijn veilig omdat het type bacterie dat in Duitsland de ziekte veroorzaakt bij controles van de VWA niet is aangetroffen in groenten in Nederlandse winkels en van Nederlandse producenten. Zijn Nederlandse komkommers, tomaten en sla veilig? Ja, de Nederlandse producten zijn veilig. In Nederland is het type bacterie dat in Duitsland de ziekte veroorzaakt bij controles van de VWA niet aangetroffen in vlees of groenten in Nederlandse winkels. Uit voorzorg adviseert het ministerie van VWS goede hygiëne. Het goed verhitten van vlees en het wassen van groenten helpt om het besmettingsrisico met bacteriën te beperken, maar kan besmetting nooit helemaal uitsluiten.
Vragen E. coli en EHEC-infecties
Wat zijn E. coli-infecties?
De E. colibacterie is meestal een onschuldige darmbewoner bij de mens. Er zijn echter ook E. colibacteriën waarvan je ziek kunt worden. De zogenaamde enterohemorragische E.coli (EHEC, ook wel STEC genoemd) kan een besmettelijke dikkedarmontsteking veroorzaken met bloederige diarree. Als complicatie kan nierbeschadiging (HUS) optreden. De aandoening komt in Nederland zelden voor.
Wat is EHEC?
EHEC is een afkorting van de medische term enterohemorragische E. coli en is een variant van de E. colibacterie (ook wel STEC genoemd). Na besmetting met deze bacterie kan de patiënt last krijgen van heftige bloedingen (hemorragie) in de darmen. Dat bloed komt met de diarree naar buiten. De infectie kan bovendien gepaard gaan met braken, misselijkheid en buikkrampen en kan ernstige schade aan de nieren veroorzaken.
Wat is HUS?
HUS is een afkorting van hemolytisch-uremisch syndroom, een medische term voor ernstige nierklachten die het gevolg kunnen zijn van een besmetting met een EHEC-bacterie. Dit gaat samen met beschadiging van rode bloedcellen en een gestoorde bloedstolling.
Waar en hoe kan je E. coli-infecties oplopen?
De bacterie komt bij koeien en schapen voor in de darmen. Besmetting vindt meestal plaats door het eten van onvoldoende verhit rundvlees of schapenvlees (barbecue, hamburgers), het drinken van rauwe melk of het eten van besmette rauwe groenten. Besmetting kan ook plaatsvinden door contact met (mest van) besmet vee en door zwemmen in besmet water in de natuur. Besmetting van mens op mens kan voorkomen. De bacterie is aanwezig in de ontlasting van mensen die besmet zijn. Bij toiletgebruik kunnen de toiletbril, de spoelknop en andere voorwerpen besmet raken. Door contact met deze voorwerpen kan de bacterie via de handen in de mond van anderen terechtkomen. Zo kan besmetting optreden.
Ziekteverschijnselen
Diarree is het belangrijkste verschijnsel. De ernst van de klachten kan variëren van milde diarree tot diarree met heftige buikkrampen. Bij een ernstig verloop krijgt de patiënt last van bloedingen (hemorragie) in de darmen. Dat bloed komt via diarree naar buiten.
De infectie kan bovendien gepaard gaan met braken, misselijkheid en buikkrampen en kan ernstige schade aan de nieren veroorzaken.
Er is meestal geen koorts. Na 1-2 dagen kan de diarree bloederig worden.
Hoe lang ben je ziek van een E. coli-infectie?
Niet altijd treden ziekteverschijnselen op. Als er ziekteverschijnselen optreden, gebeurt dat meestal 3-4 dagen na de besmetting. De klachten duren gemiddeld 2-9 dagen.
Kun je immuun worden voor een E. coli-infectie?
Er ontstaat geen immuniteit tegen de ziekte. Mensen kunnen de ziekte meerdere keren doormaken.
Welke mensen lopen (extra) risico op een E. coli-infectie?
Mensen die onvoldoende verhit vlees eten (barbecue!) of rauwe melk drinken lopen meer risico om de infectie op te lopen. Kinderen onder de 5 jaar en ouderen boven de 60 jaar hebben een verhoogde kans op complicaties. Ook mensen die contact hebben met mest lopen extra risico om besmet te raken.
Als je een E. coli-infectie hebt, is die besmettelijk voor anderen?
Mensen kunnen elkaar besmetten. Zolang de bacterie in de ontlasting aanwezig is ben je besmettelijk. Voor zover bekend duurt de besmettelijkheid vanaf het begin van de klachten enkele dagen tot weken.
Wat kun je doen om een E. coli-infectie te voorkomen?
Er bestaat geen vaccinatie tegen de ziekte en er zijn geen medicijnen om de ziekte te voorkomen. Gebruik indien mogelijk een apart toilet wanneer iemand diarree heeft. Indien dit niet mogelijk is reinig dan het toilet na ieder gebruik. Gebruik in ieder geval zolang je diarree hebt een eigen handdoek en verschoon die elke dag. Goede hygiëne is heel belangrijk om verspreiding/besmetting te voorkomen. Het goed verhitten van vlees en het wassen van groenten helpt om het besmettingsrisico te beperken, maar kan besmetting nooit helemaal uitsluiten.Goed verhitten van levensmiddelen (enkele minuten boven 70°C) doodt alle E. colibacteriën.
Ik heb diarree, wat moet ik doen?
Diaree kan vele oorzaken hebben. Raadpleeg de huisarts wanneer er bloed bij de diarree zit. De huisarts kan bepalen of de ontlasting onderzocht moet worden.
Is er een behandeling voor een E. coli-infectie?
Bij mild verlopende infecties is een behandeling meestal niet nodig. Extra drinken in de vorm van zoete dranken en dranken met zout (bouillon) is belangrijk. Hiervoor zijn zakjes bij de drogist of apotheek te koop (ORS). In het algemeen zijn antibiotica niet effetief bij de behandeling van een E. coli-infectie.
Hygiënemaatregelen ter preventie van E. coli en EHEC-infecties
Goede hygiëne is heel belangrijk bij het voorkomen van verspreiding van veel maagdarminfecties. Een aantal adviezen:
Handen wassen; was de handen in de volgende situaties:
na gebruik van het toilet
na het verschonen van een kind
voor het bereiden van voedsel
voor het eten
Was de handen tenminste 15 seconden met water en zeep en droog ze daarna goed af met een schone, droge doek, een papieren handdoekje of keukenrol.
Toiletgebruik / reinigen toilet
Gebruik indien mogelijk een apart toilet voor de patiënt. Indien dit niet mogelijk is reinig dan het toilet na ieder gebruik
Werk bij het reinigen van het toilet van schoon naar minder schoon. Reinig eerst de deurklink, kraan, trekker of drukknop. Reinig daarna de toiletbril en toiletpot
Gebruik schoonmaakdoekjes die voor het toilet gebruikt zijn niet voor andere schoonmaakwerkzaamheden. Was de schoonmaakdoekjes op 90 graden of gebruik wegwerpdoekjes
Na reiniging met schone, droge doek droogmaken. Doek daarna in de was.
Douchen / afdrogen
Droog van boven naar beneden af. Zorg dat de handdoek die voor het onderlichaam gebruikt is daarna niet voor het bovenlichaam gebruikt wordt of gebruik aparte handdoeken voor onder en bovenlichaam. Voor washandjes geldt hetzelfde advies
Hang washandjes en handdoeken na gebruik goed uit zodat ze kunnen drogen
Verschoon handdoeken en washandjes regelmatig, voor de patiënt dagelijks
Bereiden van voedsel
Was eerst de handen
Gebruik schone materialen
Was groenten die rauw worden gegeten grondig onder stromend water voor consumptie
Houd rauwe etenswaren gescheiden van klaargemaakt voedsel
Was de snijplank en het mes waarmee rauw vlees gesneden is met heet water af en droog ze goed af. Leg geen etenswaren op de snijplank waarop rauw vlees heeft gelegen
Was de handen na aanraken van rauw vlees
Verhit het eten door en door
Gebruik bij voorkeur een keukenrol, verschoon vaatdoekjes regelmatig
In Duitsland hebben honderden patiënten zich in mei 2011 gemeld met een EHEC-infectie. Een aantal patiënten is overleden. EHEC (ook enterohemorragische E. coli of STEC genoemd) is een darmbacterie die een besmettelijke dikkedarmontsteking kan veroorzaken met bloederige diarree.
Door de infectie kunnen nierklachten optreden. Deze klachten worden ook het hemolytisch-uremisch syndroom (HUS) genoemd. De meeste patiënten (in dit geval veelal vrouwen) wonen in Noord-Duitsland.
De ziekte is waarschijnlijk veroorzaakt door besmette komkommers uit Spanje. Kinderen onder de 5 jaar en mensen boven de 60 jaar hebben een verhoogde kans op complicaties.
EHEC in Nederland
In Nederland is tot nu toe bij 5 patiënten een EHEC-infectie vastgesteld. Alle patiënten hebben Duitsland bezocht. Daarnaast worden nog enkele zieken onderzocht op een infectie met de EHEC-bacterie.
Het Rijksinstituut voor Volksgezond en Milieu (RIVM) houdt de uitbraak van de EHEC-bacterie in de gaten en gaat zo nodig over tot bestrijding. Huisartsen en medisch specialisten zijn verplicht om ziektegevallen te melden bij de GGD.
De minister van VWS informeert de Kamer met deze brief over de laatste stand van zaken rond de uitbraak van ziektegevallen als ...
EHEC-bacterie
In Duitsland zijn veel mensen ziek geworden door besmetting met de EHEC-bacterie. Veel mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen en sommigen zijn overleden. In Nederland zijn enkele mensen ziek door deze bacterie. De besmetting hebben zij hoogstwaarschijnlijk in Duitsland opgelopen.
Gaat u binnenkort naar Duitsland? Bekijk dan de website van het Robert Koch Instituut voor een actuele stand van zaken en lokale voedingsadviezen.
De nieuwe Voedsel en Warenautoriteit (nVWA) controleert of voedingsmiddelen in Nederland veilig zijn.
DokterDokter.nl Ben je zwanger en wil je een verre vliegreis maken, neem dan geen onnodige risicoâs.
DokterDokter.nl Nieuws Updates
Ben je zwanger en wil je een verre vliegreis maken, neem dan geen onnodige risicos. Ben je zwanger en van plan om een weekje naar de zon te gaan? Geen probleem. Terwijl je in verwachting bent, kun je over het algemeen prima reizen.
Het is wel verstandig om te weten wat de risicos zijn, zodat je thuis - na afloop van je verre reis - zonder problemen kunt bevallen van je kindje. Per vliegtuig Het tweede trimester van je zwangerschap is de veiligste periode voor een vliegreis. De kans op een spontane abortus of vroeggeboorte is dan namelijk heel klein.
Bij de meeste vliegmaatschappijen kun je vliegen tot de 31e week van je zwangerschap. Houd in je planning rekening met de datum van de terugreis.
Eigen regels Elke maatschappij houdt er eigen regels op na. Bij KLM bijvoorbeeld mag je vliegen tot de 36e week, mits zich tijdens de zwangerschap of eerdere zwangerschappen geen complicaties hebben voorgedaan.
Als je een tweeling verwacht, mag je vliegen tot de 34e week.
Zwangerschapsverklaring
De meeste vliegtuigmaatschappijen vragen om een zwangerschapsverklaring, waarin je arts of verloskundige aangeeft hoever je zwangerschap gevorderd is. Vraag voor je reis altijd advies aan je arts of je verloskundige. Gangpad In het vliegtuig is een zitplaats aan het gangpad voor jou het handigst. Het levert je iets meer beenruimte op en je kunt zo nu en dan een stukje lopen om trombosevorming in de bloedvaten te voorkomen.
Dit wordt diep-veneuze trombose genoemd. Zwangere vrouwen lopen hierbij een iets verhoogd risico. Je kunt ook kleine oefeningen doen in je stoel. Kosmische straling Tijdens een vliegreis sta je bloot aan sterkere kosmische straling dan op de grond.
Langdurig verhoogde kosmische straling kan de kans op een miskraam iets vergroten. Voor een zwangere stewardess bijvoorbeeld gelden daarom speciale regels. Behoor je niet tot het vliegend personeel, dan hoef je je geen zorgen te maken. Onderzoek wijst uit dat er geen aanwijzingen zijn dat enkele verre reizen tijdens je zwangerschap de kans op afwijkingen aan de ongeboren vrucht verhoogt.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:DokterDokter.nl Tags:dokterdokter.nl, doktersnieuws,Ben je zwanger en wil je een verre vliegreis maken, neem dan geen onnodige risico’s.
Ongeval? Agressie? Één oproepnummer in heel Europa
101
Federale politie - Voor DRINGENDE politiehulp
070 245 245
Antigifcentrum
071 448 000
Brandwondencentra
105
Rode Kruis-Vlaanderen - Dringende hulpverlening bij onheil of rampen
Kinderen
116000
Childfocus - Child Focus, het Europees Centrum voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, is een stichting naar Belgisch recht erkend als instelling van openbaar nut. Sinds 7 jaar stelt het Centrum 7 dagen per week en 24 uren per dag alles in het werk, zowel nationaal als internationaal, om verdwenen kinderen terug te vinden en hun seksuele uitbuiting te bestrijden. Het noodnummer 110 is permanent bereikbaar voor de melding van een verdwijning, een ontvoering of een geval van seksueel misbruik.
103
Kindertelefoon
Permanentiedienst
1307
Médecins de garde
0900 10 500
Wachtdiensten apothekers
Psychologische hulp
106
Tele-onthaal
Wie zijn we? Tele-Onthaal is een telefonische hulpdienst die je bijstaat als je het op een bepaald moment moeilijk hebt in je leven. Je kan er steeds je verhaal kwijt aan één van onze deskundige vrijwilligers. Anoniem en in vertrouwen.
Wanneer? Je kan ons op het telefoonnummer 106 bereiken, dag en nacht, 7 dagen op 7.
Waarover kan je ons bellen? Je kan ons bellen over de meest uiteenlopende onderwerpen, van de a van alcohol over de r van relatie tot de z van zelfdoding, en alles wat daartussen zit! Dus ook wanneer je je eenzaam voelt, omdat je boos of verdrietig bent, onmacht ervaart, of omdat je stoom wil afblazen.
Hoe helpen we je? Door je de nodige tijd en aandacht te geven, door te luisteren en mee te leven. Om zo samen alles eens op een rijtje te zetten. Of indien nodig, je door te verwijzen naar de meest geschikte vorm van professionele hulpverlening. Niet door je kant-en-klare oplossingen aan te bieden, want die hebben we niet.
Online Omdat online-contact voor sommige mensen makkelijker lukt dan praten, kan je ons ook via het internet bereiken. Via Tele-onthaal bieden we je de kans om op geregelde tijdstippen in de week, een hulpverlenend gesprek te voeren met één van onze vrijwilligers.
0800 32 123
Zelfmoordpreventie - Dit nummer staat ter beschikking van zowel de personen welke een zelfmoordcrisis doormaken als van hun omgeving. Personen staan ter uwer beschikking om te luisteren en te spreken met u over zelfmoord, u te ondersteunen , het punt te maken , en dit 24u/24u.
02 513 23 36
Anonieme Alcoholisten - 24u/24u, alle dagen met volledige privacy
078 15 15 15
Aids- en Soatelefoon - Hulp en informatie over AIDS. Van maandag tot vrijdag, van 18u tot 21u
078 15 10 20
De DrugLijn
0800 15 800
Kankerfoon
Diversen
070 344 344
Card Stop - In geval van verlies, diefstal, voorval met bankkaart, dienst beschikbaar 24u/24u, 7d / 7.
Reuters: Health News Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.
VSM noemt het zelfgenezend vermogen van de mens Pure Lijfkracht. Soms kan je zelfherstellend vermogen wel wat ondersteuning gebruiken. VSM heeft producten die je dan helpen om weer in balans te komen.
De kracht van je lichaam om zichzelf te genezen. VSM zorgt ervoor dat die lijfkracht met natuurlijke (pure) producten gestimuleerd kan worden. En lijfkracht omvat niet alleen de kracht van het lichaam, maar ook van de geest. Lichaam en geest zijn immers één geheel. Alleen als lichaam en geest in balans zijn, ben je gezond en is je lijfkracht op volle sterkte.
Als je je niet helemaal lekker voelt kan je zelfherstellend vermogen wel wat ondersteuning gebruiken. VSM heeft producten die je dan kunnen helpen om weer in balans te komen.
Dokter on line
· Snel · Voordelig · Discrete verzending . Erkende Artsen · Authentieke medicijnen · De grootste online -apotheek · Geen afspraak nodig · Vertrouwelijk en veilig · Geen wachtkamer · Bestel thuis of op het werk · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!
Freelance.nl deze blog is de marktplaats van Nederland! Met meer dan 235.000 gebruikers en 17.000 (en groeiend aantal) bezoeken per dag de grootste website voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden.. Plaats Uw Profiel /bedrijf>>