GENK EN HALLE MET DE LAATSTE CENTEN LOPENShownieuws
Donderdag 1 April 2010 16:35:17
Twee restaurants moesten hun nieuwe naam nog prijsgeven. In Mechelen kan je binnenkort gaan eten in 'Kom'Af', terwijl de zaak in Genk onder de naam 'Terrae' door het leven zal gaan. Toevallig waren dit net de restaurants die ook de grootste nood hadden aan vers budget. De jury deelde voor de laatste keer geld uit: 20.000 euro. De kandidaten werden beoordeeld op hun interieur en hun personeel.
Verdacht personeel In Mechelen wilden Jeroen en Isaura een nieuwe start nemen. Een extreem vriendelijke Jeroen toonde dit keer zelfs veel respect voor Peter Goossens en de rest van jury. Maar toch liep het al snel weer mis. De nieuwe sous-chef had zich overslapen en daar heeft een topchef als Peter Goossens het natuurlijk moeilijk mee. Ook de rest van het personeel kon de jury echter niet overtuigen.
Vandaag raakte bekend dat drie redacteurs van clint.be undercover zijn gegaan in de Mechelse zaak. Het nut van hun actie zal niet iedereen meteen duidelijk zijn, maar helaas trapten Jeroen en Isaura wel in de val. Isaura had de referenties van haar personeel niet gecontroleerd. Nochtans deed dat personeel het helemaal niet goed.
De jury herkende de infiltranten dan wel niet, Christel Cabanier was wel op haar hoede. Ze raadde Isaura dan ook aan de achtergrond van haar personeel nog eens goed te controleren.
Ook Jeroen faalde opnieuw. De kandidaten moesten de jury een hapje voorschotelen en Jeroen had de lokale bakker in zijn keuken uitgenodigd. Met drie zondagse taartjes lokte hij weer bakken kritiek uit bij Peter Goossens. Alweer een kans verkeken om zich te bewijzen...
Jeroen en Isaura beschikken nu meer dan ooit over een prachtig pand, maar het wordt dringend tijd dat ze zich gaan bewijzen. Met drie extra clowns erbij begint de Mechelse zaak steeds meer op een circus te gelijken. Jeroen beloofde nog maar eens dat hij zich zou herpakken. Hopelijk meent hij het deze keer, want tegenslag hebben ze wel. Op enkele dagen van de opening van hun zaak zullen ze nog nieuw personeel moeten vinden.
Wakker worden Twee weken geleden had de jury niets dan lof voor de culinaire capaciteiten van Kristof. Maar de kok van de zaak uit Nieuwpoort is duidelijk iets te veel gaan zweven. Peter Goossens vond zijn hapjes helemaal niet lekker. "Net het omgekeerde van de vorige keer", klonk de harde kritiek. Kristof gooide allerlei ingrediënten bij elkaar en overdaad is nooit goed.
Christel kon nauwelijks geloven dat Silke nog zaalpersoneel moet zoeken, terwijl de opening al zo dichtbij komt. De twee kandidaten met de meeste referenties in de restaurantsector hebben de grootste moeite om geschikt personeel te vinden. Plots hebben Kristof en Silke een grote achterstand op de andere zaken en ze zullen hoe dan ook snel een tandje moeten bijsteken.
Een mascotte hebben ze wel al gevonden. Ronny is de man die alles doet wat de andere personeelsleden liever niet doen. Bovendien is hij een echte PR-man. Zelfs Peter Goossens kon er geen woord tussen krijgen, terwijl hij net kritiek kwam leveren op de hapjes van Kristof. 'De Ronny' lijkt zo de attractie van Nieuwpoort te zullen worden. En dat zal nodig zijn, want voor Dirk De Prins is La Muse voorlopig een restaurant voor "gepensioneerden".
Kabouter Plop De prijzenpot werd verdeeld onder Halle en Genk. Voor hun geleverd werk kregen de duo's elk 10.000 euro. Vooral in Genk zal dat geld welkom zijn. Ondanks hun beperkte budget (zelfs de toog is gehuurd) wisten Lucie en Jimmy hun zaak wel mooi in te richten. De jury voelde zich er thuis en ook het personeel gaf een goede indruk.
Enig minpuntje: schrijffouten blijven een probleem bij het Limburgse koppel. Kwartjeseitjes en risoto (met slechts één t in plaats van twee) zijn de nieuwste taalkundige innovaties van Jimmy. Toch moeten we opnieuw toegeven dat hij opmerkelijk veel vooruitgang boekt. Zo begint hij steeds beter te passen in zijn rol in de zaal.
Iets minder was de muts die het keukenpersoneel van Terrae droeg. Voor Peter Goossens hadden ze daardoor veel weg van kabouter Plop. "Ik hou van pannenkoeken, maar niet als ze op het hoofd van het keukenpersoneel vallen", zei Dirk De Prins.
Vijzeke los Voor Halle is geldwinst al lang geen verrassing meer. Met hun budget leverden ze mooi werk. "Ongelooflijk hoe hier gewerkt is", oordeelde Christel. Ook culinair heeft Halle bijzonder veel vooruitgang geboekt. "Een vijzeke een klein beetje los, is geen slechte zaak", aldus Dirk. Over alle proeven heen wisten Jurgen en Ludovic hoe dan ook de beste indruk na te laten.
Bron: www.hln.be
Mijn Restaurant! Iedere Dinsdag&Donderdag 20.40u bij vtm