Bereiding:
1. Hak de ui en wortel fijn.
2. Meng wat zout en peper door de bloem. Haal de kalfslapjes er doorheen.
3. Verhit de Bertolli Extra Vergine olijfolie in de pan en bak de ui en wortel totdat ze glazig zijn.
4. Voeg er de kalfslapjes aan toe en braadt 2 minuten aan elke zijde.
5. Overgiet met witte wijn en strooi er wat zout over.
6. Pel en snij de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Zet een deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen.
7. Intussen maakt je de gremolata klaar: hak de peterselie fijn en snij fijne stukjes van de citroen- en de sinaasappelschil. Goed mengen.
8. Schik de kalfslapjes op een bord, overgiet met de saus en strooi er de gremolata over. 9. Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Tip van de chef:
Wordt de saus te droog tijdens het koken, voeg er dan wat warme bouillon aan toe. In plaats van kalfsvlees kan je ook varkensvlees gebruiken. De basisgremolata bestaat enkel uit peterselie, citroenschil en ui.