ALBERT VERDEYEN VERVANGT PIET HUYSENTRUYT IN NIEUW KOOK PROGRAMMA
Albert Verdeyen vervangt Piet Huysentruyt in nieuw kookprogramma
donderdag 26 februari 2009
Topkok Albert Verdeyen in 'Start to Cook' (foto: vtm) Vorig jaar introduceerde Piet Huysentruyt in 'De Perfecte Keuken' op vrijdag 'Start To Cook', de rubriek waarin hij gedurende vijf weken een bekende landgenoot onder zijn culinaire vleugels neemt. Een bekende Vlaming die interesse heeft voor koken, maar die de technieken nooit deftig heeft geleerd. Onder meer Dany Verstraeten, Lien Van de Kelder, Antony Arandia, Werner De Smedt, Johan Terryn en Kürt Rogiers volgden het stappenplan van 'Start To Cook' en hadden na vijf weken een basis om zelf aan de slag te gaan in de keuken.
stuur dit artikel door discussieer mee
in het forum
Vanaf 8 maart 2009 wordt 'Start To Cook' in het weekend om 13.40 uur uitgezonden en geeft Piet Huysentruyt de pollepel door aan zijn goede vriend en collega-chef Albert Verdeyen. Deze topchef met aanstekelijke Brusselse tongval zal vanaf dan onze bekende landgenoten wegwijs maken in de wondere wereld van het koken. Met veel enthousiasme. En met veel kennis van zaken.
Albert Verdeyen is vanaf zijn dertiende vertrouwd met het restaurantbedrijf en met de wereld van de gastronomie. Als jonge Brusselse ket ging hij in de leer bij restaurant François in Brussel. Later werkte hij voor verschillende vermaarde restaurants, liep hij stages in Frankrijk en boekte hij succes met zijn eigen zaak. Tegenwoordig maakt Albert naam als privékok en kookadviseur. Zijn activiteiten zijn zeer gevarieerd: chef bij Kookeiland, gastkok in De Perfecte Keuken, gast bij Leen Demaré op de radio, auteur van kookboeken, organisator van kooklessen en culinaire reizen en chef-kok tijdens de Ronde van Frankrijk voor de Lotto-Silence ploeg.
Piet Huysentruyt blijft ook nog dagelijks om 12.45 en 17.25 uur op post met zijn portie 'De Perfecte Keuken'. Binnenkort start ook een nieuwe reeks 'SOS Piet'.
'Start To Cook', vanaf 8 maart 2009 elke zaterdag en zondag om 13.40 uur.