Inhoud blog
 • Nieuwe massage
 • Nieuwsbrief
 • De Basische Kruidenstempel Massage
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mayrkuur = Unieke gezondheidsschool
  Aan zee
  27-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  LANG EN GEZOND LEVEN, HOE DOE JE DAT?

   

   

   

  Een boek dat op eenvoudige, voor iedereen toegankelijke manier, uitlegt wat de belangrijkste voorwaarden zijn voor een lang en gezond leven.

  Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Heel veel aanbevelingen worden na enkele jaren weer in vraag gesteld. Veel boeken over anti-aging benadrukken veel te veel één aspect.

  Daarom: terug naar de essentie, terug naar die elementen die in de loop van zeer vele jaren, ja eeuwen, hun blijvende waarde bewezen hebben.

  Een aantal adviezen die snel onze gezondheidstoestand verbeteren en waarmee we zeer veel geld aan onderzoeken en behandelingen kunnen uitsparen.

  Geen adviezen die je leven en leefwijze op zijn kop zetten, wel deze die makkelijk toepasbaar zijn. Elk toegepast advies brengt op zich al snel veel winst.

  Het is telkens opnieuw verbazend vast te stellen hoeveel lichamelijke kwalen kunnen verbeteren, ja zelfs verdwijnen, door de toepassing van eenvoudige, eeuwenoude principes.

   

  Geschreven door een arts met een zeer open geest en ruim dertig jaar ervaring.

   

  Het boek wordt als e-boek aangeboden voor €15.90


  Surf snel naar www.langengezondleven.be


  27-11-2008 om 10:18 geschreven door mayrkuur  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  07-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe massage


  Beste mensen,

  Saskia Van DeVelde onze duizendpoot van de kuren is terug een overheerlijk massage aan het leren.

  Hou onze website www.anodos.be in de gaten en u zult binnenkort alle informatie omtrent haar nieuwe massagetechniek terugvinden.

  Tot gauw

  Kelly

  07-10-2008 om 11:29 geschreven door mayrkuur  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  22-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Beste kuurder,

  Vorig jaar hebben we beslist om één aspect van onze Mayrkuren te herstructureren.Voortaan willen we elk voorjaar de kuurlocatie vastleggen voor het volgende jaar, om de samenwerking met het hotel te optimaliseren. Dit heeft als voordeel dat we elk jaar een nieuwe boost kunnen geven aan de kuren.
  Wij zullen ervoor zorgen dat we jullie steeds in dezelfde aangename sfeer kunnen begroeten.

  Voor het najaar 2008 blijven wijonze intrek nemen in het charmante hotel CHALET TINEL in het prestigieuze Knokke. Dit hotel leent zich uitstekend voor onze Mayrkuren, de goede infrastructuur, de vriendelijke gastheer, de ligging, de charme die dit hotel uitstraalt.
  Ook is erterug roomservice, handdoeken en draadloos internet. Het hotel biedt geen sauna noch zwembad, maar in de nabije omgeving kunt u na reservatie terecht in een uiterst verzorgd saunacenter.

  Voor 2009 nemen wij terug onze intrek in het viersterren badhotel 'DE SCHELDE" in Cadzand nabij het strand. Dit hotel leent zich uitstekend tot onze kuren dank zij de ligging aan het strand, de prima infrastructuur, de sauna's en het zwembad in huis. Cadzand is een kleine badplaats vlakbij Knokke aan de Nederlandse kant van het Zwin waar het buiten het zomerseizoen bijzonder rustig is met prachtige natuurwandelingen in het Zwin en in de Polders en een uniek zicht op de Schelde monding.

  Een verhoging van de kuurbijdrage konden we na 3 jaar niet meer tegenhouden. De hotels moeten in 2009 hun sterk gestegen energiekosten ook doorrekenen.
  Omdat het hotel De Schelde 5 mooie kamers heeft met zeezicht wordt er voor deze kamers een extra bijdrage van € 100 gevraagd waarbij hier ook als enige regel geldt: "wie eerst inschrijft ………" (keuze te vermelden bij uw inschrijving).

  Zoals u waarschijnlijk weet, maken wij elk jaar een balans op aan de hand van de evaluaties, zodat wij u een steeds betere gezondheidskuur kunnen aanbieden.
  Onze medewerkers zijn ongewijzigd. Wij kunnen steeds beroep doen op deze uitzonderlijk bereidwillige en ambitieuze therapeuten. Alle mogelijke behandelingen kan u terugvinden op onze website enook op de formulieren van de behandelingskeuze. Voor de oud-kuurders hebben we het goede nieuws dat Annemie Mermuys ondertussen volledig geïntegreerd is in de kuren en dat Siskaeen actievere rol zal spelen in de begeleiding.

  Ook blijft het onze ambitie om van de kuur voor alle deelnemers een echte gezondheidsschool te maken enom het lichaam en haar interactiesbeter te leren kennen aan de hand van de juiste voedings- , eet -, denk- en leefgewoontes. Voor 2009 zalhet thema zijn:"gewicht gezond houden, een revolutionaire visie".

  Zoals u merkt zetten wij onze goede voornemens van 2008 verder.
  Dit geldt dus ook wat betreft de inschrijvingen. Wij wensen de gezelligheid van de Mayrkuren te behouden door het aantal deelnemers te beperken. Daarom vragen wij u ook om voor 2009 voldoende op voorhand uw inschrijving te bevestigen.
  Wij hopen dan ook om u, uw vrienden en kennissen dit jaar van harte te mogen verwelkomen op één van onze kuren.

  Inschrijven:

  U kan zich inschrijven door het storten van € 665 per persoon op rekeningnummer 475-2115041-69 van anodos
  B-8310 Brugge 3
  met vermelding: kuur (maand) 2009

  In 2008 blijft de kuurbijdrage 565€.

  Daar de hotels een beperkt aantal kamers hebben vragen wij u tijdig in te schrijven.

  Voor de mooiere kamers wordt een extra bijdrage van 100€ gevraagd waarbij als enige regel geldt: “wie eerst inschrijft…”. Keuze te vermelden bij inschrijving.

  Voor kuurders die storten vanuit het buitenland gelden volgende bankgegevens:

  KBC Moerkerksesteenweg 245,
  B-8310 Brugge 3
  IBAN= BE 71-475-211-504-169
  BIC= KREDBEBB

  In de prijs zijn inbegrepen:
  kamer, alle hotelfaciliteiten, alle voedsel en drank, algemene begeleiding, dagelijkse voordracht, documentatie, oefeningen.

  Niet inbegrepen in de prijs:
  de medische begeleiding (daarvoor is er terugbetaling) en de vrij gekozen ondersteunende behandelingen.

  Voor meer inlichtingen over deze behandelingen:

  www.anodos.be

  Na inschrijving ontvangt u een medische vragenlijst die u invult en terugstuurt.

  Op basis van deze gegevens kan de begeleidende arts C.V. beslissen of er voor u een voorconsultatie nodig is. Mocht de arts u, om een of andere reden, niet geschikt achten om op dit moment de kuur te volgen, wordt uw storting onmiddellijk volledig terugbetaald.

  U ontvangt alle nodige informatie per post of per e-mail om uw kuur optimaal te kunnen voorbereiden.

  Let op: om met deze kuur het meest optimale resultaat te bekomen wordt er sterk aangeraden om thuis 1 week voor te kuren en achteraf nog minstens 1 week na te kuren.

  Wenst u meer inlichting:

  0032 50 37 19 29
  Tussen 08h30 en 12h30

  mayrkuur@anodos.be

  Data 2008 – 2009

  De kuur start vrijdagavond om 18u en eindigt op vrijdagmiddag 14u.

  2008 Chalet Tinel KNOKKE

  Vrijdag 26-09-08 – 03-10-08

  Vrijdag 07-11-08 – 14-11-08

  2009 De Schelde CADZAND

  Vrijdag 06-02-09 – 13-02-09

  Vrijdag 06-03-09 – 13-03-09

  Vrijdag 20-03-09 – 27-03-09

  Vrijdag 27-03-09 – 03-04-09

  Vrijdag 08-05-09 – 15-05-09*

  Vrijdag 09-10-09 – 16-10-09

  Vrijdag 13-11-09 – 20-11-09

  Vrijdag 20-11-09 – 27-11-09

  *Alle kuren van 2009 gaan door in Hotel De Schelde in Cadzand met uitzondering van de kuur van
  08-05-2009: deze gaat door in Chalet Tinel te Knokke

  22-08-2008 om 08:52 geschreven door mayrkuur  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  17-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief

  Beste kuurder


  Hier zijn we dan met uitstekend nieuws!!!!!


  Vorig jaarhebben we beslist om één aspect van onze Mayrkuren te herstructureren.Voortaan willen we elk voorjaar de kuurlocatie vastleggen voor volgend jaar. Dit om de samenwerking met het hotel te optimaliseren. Dit heeft als voordeel dat we elk jaar een nieuwe boost kunnen geven aan de kuren.
  Wij zullen ervoor zorgen dat we jullie steeds in dezelfde en aangename sfeer kunnen begroeten.

  Voor het najaar 2008 blijven wijonze intrek nemen in het uiterst charmante hotel Chalet Tinel in het prestigieuze Knokke. Dit hotel leent zich uitstekend voor onze Mayrkuren, de goede infrastructuur, de uiterst vriendelijke gastheer, de ligging, de charme die dit hotel uitstraalt.
  Ook is erterug roomservice, handdoeken en draadloos internet. Het hotel biedt wel geen sauna noch zwembad maar in de nabije omgeving kunt u na reservatie terecht in een uiterst verzorgd saunacenter.

  Voor 2009 nemen wij terug onze intrek in het viersterren bad hotel 'DE SCHELDE" in Cadzand nabij het strand. Dit hotel leent zich uitstekend tot onze kuren dank zij de ligging aan het strand, de prima infrastructuur, de sauna's en het zwembad in huis. Cadzand is een kleine badplaats vlakbij Knokke aan de Nederlandse kant van het Zwin waar het buiten het zomer seizoen bijzonder rustig is met prachtige natuurwandelingen in het Zwin en in de Polders en een uniek zicht op de Schelde monding.

  Een verhoging van de kuurbijdrage konden we na 3 jaar niet meer tegenhouden. De hotels moeten hun sterk gestegen energiekosten ook doorrekenen.
  Omdat het hotel 5 mooie kamers heeft met zeezicht wordt voor deze kamers een extra bijdrage van € 100 gevraagd waarbij hier ook als enige regel geldt: "wie eerst inschrijft ………" (keuze te vermelden bij uw inschrijving).

  Zoals u waarschijnlijk weet, maken wij elk jaar een balans op aan de hand van de evaluaties, zodat wij u een steeds betere gezondheidskuur kunnen aanbieden.
  Onze medewerkers zijn ongewijzigd. Wij kunnen steeds beroep doen op deze uitzonderlijk bereidwillige en ambitieuze therapeuten. Alle mogelijke behandelingen kan u terugvinden op onze website enook op de formulieren van de behandelingskeuze. Voor de oud-kuurders hebben we het goede nieuws dat Annemie Mermuys ondertussen al volledig geïntegreerd is in de kuren en dat Siskaeen actievere rol kan spelen in de begeleiding.

  Ook blijft het onze ambitie om van de kuur voor alle deelnemers een echte gezondheidsschool te maken enom het lichaam en haar interactiesbeter te leren kennen aan de hand van de juiste voeding, eet -, denk- en leefgewoontes. Voor 2009 zalhet thema "gewicht gezond houden, een revolutionaire visie" zijn.


  Zoals u merkt zetten wij onze goede voornemens van 2008 verder.
  Dit geldt dus ook wat betreft de inschrijvingen. Wij wensen de gezelligheid van de Mayrkuren te behouden door het aantal deelnemers te beperken. Daarom vragen wij u ook om voor 2009 voldoende op voorhand uw inschrijving te bevestigen.

  Wij hopen dan ook om u, uw vrienden en kennissen dit jaar van harte te mogen verwelkomen op één van onze kuren.

  De data zijn terug te vinden op: klik hier

  Het Anodos Mayrteam

  17-07-2008 om 08:52 geschreven door mayrkuur  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Basische Kruidenstempel Massage

  ·          Massage met een échte dieptewerking

  Voel jij je gespannen en moe? Opgebrand en lusteloos? De oudste en ook makkelijkste methode om geest en lichaam te verwennen is een massage. Als aan een massage nog kruiden en aromaten samen met de weldoende warmte aan toegevoegd worden , is het gegarandeerd genieten. Spanningen lossen en de huid krijgt een zuiveringsbehandeling. Dit kan Kruidenstempelmassage allemaal voor jou betekenen.

  De heerlijke geur, de warmte in samenspel met de rustgevende klanken van natuurmuziek begeleiden jou in een droomwereld van geborgenheid.

  Kruiden zijn gezond, zij toveren heerlijke smaken in onze gerechten en activeren onze stofwisseling. Onze huid is ons grootste orgaan,  Wat met de juiste temperatuur, in de juiste vloeibaarheid en de juiste druk in deze huid ingemasseerd word, gaat héél diep in het onderliggende weefsel en zelfs tot in de organen. Elke graad meer dan onze lichaamstemperatuur, verhoogt de stofwisseling met 15 %. De warmte van kruidenstempelmassage activeert de doorbloeding. De bloedvaten verwijden zich, de huid wordt intensiever doorbloed. Gespannen spieren produceren vaak schadelijke eindproducten van de stofwisseling die met deze warmte sneller afgevoerd worden..

   

   

  ·          Op de juiste plaats en juist gedoseerd werkt deze gebalde kracht van de natuur als een bron van vitaliteit. Blokkades worden via de energiepunten opgelost en nieuwe vitale energie vloeit door het lichaam. Uren na deze massage tintelt jouw lichaam nog steeds. Nooit heeft een massage zo diep doorgewerkt.

  Een Kruidenstempelmassage dient niet alleen voor ontspanning, maar ook als hulp voor stressvolle momenten. Deze massage geeft de nodige energie om de problemen aan te pakken. Kruidenstempelmassage neemt de zorgen weg van de ziel, helpt tegen stress en wijst de weg naar innerlijke balans. Kruidenstempelmassage geeft schoonheid en genot. De huid ervaart een mechanische impuls en neemt  boven op de warmteoverdracht de werkstoffen van uitgezochte kruidencomposities op. Het kruidige aroma begeleid met zachte muziek, is een geschenk aan uw geest en lichaam. Tijd om weg te dromen, ontspannen en tanken van nieuwe energie

   

   

  ·          De kruiden zijn net voor bloeitijd geoogst, zodat zij beschikken over hun volle aroma. Het drogen gebeurd op artisanale wijze. De kruiden worden in natuurlinnen verpakt en luchtdicht naar de klant verstuurd, zodat zij bij de behandeling hun volle aroma kunnen afgeven. Kruidenstempels zijn verkrijgbaar in een standaard relaxatie kruidenvulling maar ook zullen in de toekomst voor therapeuten vullingen voor bepaalde pathologieën verkrijgbaar zijn. Deze  therapeuten krijgen naast de kruidenstempelmassage een extra opleiding.

   

   

   

  Duur en kostprijs

   

   

  De behandeling duurt ongeveer 1 uur en kost 50 euro.

   

   

   

  De Basische Kruidenmassage is steeds op afspraak.

   

   

  Een afspraak kan u telefonisch vastleggen op het nummer:

   

  050/37 19 29 elke werkdag tussen 8h30 en 12h30.

    

   

  De therapeute in ons centrum voor deze behandeling is:

   

   

  Saskia Van De Velde

   

  Zij zal u graag te woord staan voor eventuele bijkomende informatie.

   

   

   

      

  30-06-2008 om 12:24 geschreven door mayrkuur  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  10-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayrkuur = Unieke gezondheidsschool

  Een unieke gezondheidsschool

  Op deze plaats bieden wij een unieke combinatie van Mayrkuur + dagelijks zeer aktuele gezondheidsinformatie op hoog niveau zodat we mogen spreken van een echte gezondheidsschool waar informatie en praktijk hand in hand gaan.

  De darmreinigingskuur volgens F.X. Mayr

  Deze kuur bestaat al ruim 90 jaar, op zich al een bevestiging van de grote waarde ervan. Ze kende een intense verspreiding over Oostenrijk en Duitsland, maar intussen ook al in een 30 tal andere landen over alle werelddelen. In Vlaanderen werd ze geïntroduceerd in het jaar 1978 door Dr. C.V. en zo hebben reeds duizenden Vlamingen de weldaden van deze kuur mogen ervaren. Er zijn nu verschillende artsen die deze kuur hier toepassen.

  In de Mayr kuur wordt zeer sterk gewezen op de noodzaak van de optimale werking van de dunne darm om een goede gezondheid in stand te houden. Om de aanwezige afvalstoffen te kunnen verwijderen en de darmfunctie zo volledig mogelijk te herstellen wordt een strikt maag- en darmsparend dieet voorgesteld dat minstens 3 weken duurt. Door de verbeterde darmwerking na de kuur worden de voedingsstoffen efficiënter opgenomen en de afvalstoffen veel makkelijker uit het lichaam verwijderd. Want het verouderingsproces wordt duidelijk in de hand gewerkt door onvoldoende opname van opbouw- en beschermingsstoffen enerzijds en door onvoldoende verwijdering van afvalstoffen uit de cellen en weefsels anderzijds. Daardoor ontstaat een toenemende beschadiging van de cellen en krijgen we overal cel- en bindweefsel-degeneratie. Dank zij een goed uitgevoerde kuur kunnen we dit proces een flink stuk afremmen.

  Als we dit dan ook nog kunnen doen in een aangepast kader zijn de kansen op een goed resultaat maximaal. Door het kuren worden we ons ook veel meer bewust van de grote wisselwerking tussen voedsel, eetpatronen en onze psyche. Een thema waaraan in deze kuur extra aandacht wordt besteed.
  (extra informatie over de Mayr kuur principes zie: basisprincipes van de darmreinigingskuur).
  Tijdens de kuur wordt iedere avond een voordracht gehouden met informatie over hoe het lichaam optimaal reinigen en ook na de kuur optimaal terug op te bouwen en vooral hoe de goede resultaten te behouden. Ook zeer actuele gezondheidsonderwerpen komen aan bod. En elk jaar staat in het teken van een specifiek onderwerp.

  Thema's 2008

  vrijdagavond: inleiding

  zaterdagavond: mayrkuur

  zondagavond: gewrichten

  maandagavond: osteopathie door Delphine

  dinsdagavond: rugschool door Saskia

  woensdagavond: gewrichten gezond houden

  donderdagavond. mayr kuur nakuurprogramma en gezond leven na de kuur

  10-04-2008 om 15:47 geschreven door mayrkuur  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Over anti-aging bestaan heel wat misverstanden. Maar essentiëel is te begrijpen dat het verouderingsproces dank zij heel veel wetenschappelijk onderzoek ongetwijfeld duidelijk vertraagd kan worden. Het verouderingsproces expliciet omkeren is enkel schijnbaar mogelijk door plastische chirurgie en daar zijn er heel wat mogelijkheden om huidcorrecties aan te brengen.
  Daarnaast is het afremmen van dit proces niet alleen belangrijk thv de huid maar ook en vooral thv de gewrichten, hart, bloedvaten en zenuwstelsel. Zoniet krijgen we mensen die er 40 jaar uitzien maar met heupartrose en een beroerte of stervend aan een hartinfarkt omdat ze nooit hebben gewerkt aan het tegengaan van de veroudering van de inwendige mens wat toch het meest invloed heeft op onze levenskwaliteit en onze levensverwachting.

  Deze algemene benadering die geldig is voor alle organen en systemen in ons lichaam steunt op 5 peilers :

  1. BEWEGING waarbij elke vorm van niet-geforceerde maar langer durende beweging zijn nut heeft bewezen.

  2. VOEDING gesteund op 3 grondprincipes :

  1. minimale kwantiteit, maximale kwaliteit
  2. optimale verteerbaarheid
  3. af en toe vastenperiodes inbouwen.

  3. ORTHOMOLECULAIRE ONDERSTEUNING gebaseerd op de talrijke studies die aantonen dat men de verouderingsprocessen kan afremmen door aangepaste voedingssupplementen.

  4. CHELATIE-THERAPIE om de reeds opgelopen schade te verminderen.

  5. HORMONEN THERAPIE waarbij het gebruik van natuurlijke hormonen beoogd wordt.

  Beweging

  In de jaren 60 was al overtuigend aangetoond dat langdurige beweging regelmatig toegepast zonder forceren - de zogenaamde aërobe training - zeer gunstig is voor hart en bloedvaten. Zeer zware inspanningen zijn goed voor spieropbouw maar een regelmatige, langer volgehouden, matige inspanning is veel belangrijker voor de instandhouding van een goed bloedvatenstelsel.

  Voeding

  1. minimale kwantiteit, maximale kwaliteit : is een aanpak die op alle mogelijke dierenproeven zeer uitvoerig is uitgetest sinds de jaren 1930 en duidelijk aantoont dat dit momenteel nog altijd een van de beste methoden is om het verouderingsproces af te remmen.

  2. optimale verteerbaarheid : voedsel dat moeilijk verteert bevordert gisting en rotting in de darmen, en veroorzaakt daardoor veel oxiderende reacties die het organisme permanent belasten en ondermijnen.

  3. af en toe vastenperiodes inbouwen : de eeuwenoude techniek van de vasten blijft nog altijd het nummer één als instrument om het door afvalstoffen belaste organisme te zuiveren en te " verjongen ".

  Orthomoleculaire ondersteuning

  Sinds ongeveer 1950 zijn de eerste studies verschenen die aantoonden dat bepaalde voedingssupplementen klassieke verouderingsprocessen konden afremmen. De verdere inzichten ivm oxidatieve stress hebben ertoe bijgedragen het grote nut te leren inzien van vele klassieke vitamines en voedingselementen, die in voldoende hoge dosering ook een echte preventieve en therapeutische waarde hebben.
  Voedingssupplementen zijn lichaamseigen stoffen die we in optimale vorm en hoeveelheid kunnen toedienen in tablet of capsulevorm of zelfs intraveneus waar nodig of nuttig. Daarbij zijn heel wat bouwstoffen bekend die gunstig inwerken op speciefieke organen of systemen.

  Chelatie-therapie

  Is een methode die in de jaren 50 uitvoerig werd uitgewerkt en op punt gesteld in de U.S.A., maar nadien, ondanks de zeer overtuigende resultaten bij ziekten van hart- en bloedvaten, sterke tegenwind ontving omdat het niet meer patenteerbaar was. Deze methode bestaat erin om via infusen een stof toe te dienen die de overtollige kalk in de cellen en de bloedvaten verwijdert.

  Eén van de grote kenmerken in het verouderingsproces is namelijk dat men niet alleen kalk verliest thv de beenderen, maar ook kalk opstapelt in de cellen en de bloedvaten. Daardoor geraken de bloedvaten geleidelijk verstopt en verliezen de cellen hun vermogen om vlot energie te produceren en gaan de zo belangrijke enzymactiviteiten in de cellen achteruit met uiteindelijk celbeschadiging als gevolg.

  Daarnaast is er toenemende behoefte om ons te ontlasten van zware metalen die door de milieuvervuiling in ons lichaam opgenomen worden en onze enzymsystemen blokkeren en zo chronische ziekte en veroudering sterk in de hand werken. Daarvoor kunnen nauwkeurige analyses uitgevoerd worden en aangepaste chelatie infusen aangeboden worden.

  Hormonen therapie

  Hoewel het overduidelijk is dat het verminderen van de hormoonproductie een zeer belangrijke rol speelt in het verouderingsproces, blijven er rond het gebruik van hormonen zeer veel misverstanden en afwijzing bestaan. Ongetwijfeld is dit deels te verklaren door het grote misbruik dat er in de loop der jaren werd gemaakt van allerlei niet-natuurlijke producten die toch de naam "hormonen" kregen. Daardoor wordt het woord "hormonen" gebruikt voor allerlei produkten met een zeer verschillende betekenis en werking (en veel nevenwerkingen!). Het moge duidelijk zijn dat wijzelf uitsluitend spreken over de natuurlijke, lichaamseigen hormonen die we op jeugdige leeftijd in overvloed produceren maar vanaf 30 jarige leeftijd zeer geleidelijk progressief minder zelf kunnen aanmaken. Ongetwijfeld is dit verlies van natuurlijke, eigen hormonen een zeer belangrijk element in het toenemen van de slijtage in ons lichaam.

  Maar een goed en zorgvuldig gebruik van natuurlijke hormonen, voorgeschreven door een daartoe bevoegde arts, op basis van een nauwkeurig biologisch bilan en een volledige klinische evaluatie, kan zeer veel bijdragen tot het afremmen van veel verouderingsverschijnselen.

  Concreet

  Kunnen wij binnen het Kuurcentrum de Chelatietherapie aanbieden bestaande uit een reeks van 10 of 20 infusen, 1 tot 2 maal per week, in permanent overleg met een daartoe bevoegde arts. Een infuus duurt telkens minstens 3 u.
  Kostprijs: € 62 tot 82 per behandeling afhankelijk van het soort chelator (de consultaties bij de arts zijn apart te verrekenen). Daarnaast kunnen een aantal voedingssupplementen standaard aanbevolen worden en kunnen in overleg met een daartoe bevoegde arts meer specifieke adviezen gegeven worden.
  PRAKTISCH:

  Het meest praktisch voor onze anti-aging benadering is een afspraak maken voor een eerste consult. Daarbij brengt U zoveel mogelijk informatie mee ivm uw gezondheid, vroegere onderzoeken, foto's, labo's, behandelingen en verslagen van specialisten. Dan kan na een eerste consult in onderling overleg afgesproken worden wat de meest voor de hand liggende instrumenten zijn om in uw persoonlijk geval het anti-aging proces op gang te zetten.
  Voor afspraken: tel. 050.37.19.29 elke voormiddag van 08.30 u tot 12.30 u.

  Bijkomende mogelijkheden

  Endermologie

  Om het bindweefsel van de huid en de onderliggende weefsels te herstellen waardoor chronisch ontstekingsweefsel, oedeemvorming en cellulitis sterk verminderd kunnen worden, met een vlottere afvoer van afvalstoffen en een veel betere doorbloeding. Dit zijn behandelingen van ruim 1/2 u, reeksen van 10 of 20 beurten afhankelijk van de indicatie. Nadien is een onderhoudsbehandeling van 1 maal per maand zeker voldoende om verdere verbetering te bereiken.

  Praktisch

  Kostprijs 38 euro per behandeling
  Duur maximum 3/4 uur per behandeling
  Aantal minimum 15 behandelingen
  Frequentie 1 tot 3 maal per week

  De therapeut van ons centrum is Saskia Van De Velde

  Zij zal u graag te woord staan voor bijkomende informatie,
  en ook meer inlichtingen kunnen geven over het totaalpakket dat wij aanbevelen voor endermologie.

  Lokale hyperthermie

  Om chronische ontstekingen, beschadigde weefsels en gewrichtsschade te herstellen en afvalstoffen versneld af te voeren. Dit zijn behandelingen van1/2 u, reeksen van 5 of 10 beurten, afhankelijk van de indicatie en het behaalde resultaat. ( is gepland )
  Voor concrete inlichtingen

  vraag meer info aan bij ons secretariaat 050/37.19.29 (8.30u tot 12.30u)

  10-04-2008 om 15:45 geschreven door mayrkuur  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/mayrkuur

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  10-04-2008 om 15:35 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


  Archief per week
 • 24/11-30/11 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 07/04-13/04 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!