Een heerlijke salade die je kan serveren met kip maar is ook lekker met een omelet erbij.
Ingrediënten voor 4 personen.
2 kipfillets (gebakken, gestoomd)
1 courgette
1 paprika geel /rood
1 aubergine
1 ajuin
2 teentjes look
kersttomaatjes (10)
champignons ( een bakje)
liefst verse tijm en rozemarijn.
peper en zout
olijfolie
balsamicoazijn 1 eetlepel
Indien je geen verse kruiden hebt, gebruik je gedroogde tijm en rozemarijn.
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 °C
Was de paprika, courgette, aubergine en de tomaatjes.
Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten en spoel de pitjes die nog achterblijven weg.
Snijd de paprika in reepjes en doe ze in de ovenschotel. Snij de ui ook in dunne reepjes.
Snijd de courgette in schijven en snijd de schijven doormidden en doe ze in de ovenschotel. Doe dit ook met de aubergine.
Snijd de kersttomaatjes in tweeën.
Pel de teentjes look met een aardappelmesje. Doe het in een knoflookpers en pers het uit boven de ovenschotel. Als je er geen hebt, snidj je de knoflook heel fijn.
Giet de olijfolie over de groenten.
Doe de kruiden erbij en pezo.
Meng al de groenten met je handen zodat ze allemaal bedekt zijn met olijfolie en kruiden.
Leg de tomaatjes erbovenop.
Zet de ovenschotel 15' in de oven. Kijk even of de groenten niet aanbranden; ovenschotel mag niet te groot zijn. Meng de groenten eventueel voorzichtig met een lepel.
Zet de ovenschotel nog 10' in de oven.
Neem de ovenschotel uit de oven en giet er balsamicoazijn over. Meng de groenten met een lepel en schep ze op een bord.
Leg de kippenreepjes boven op de salade.
Je kan de kip ook vervangen door een omelet.
Ook heel lekker is wat fetakaas (blokjes) onder de groenten mengen nadat de groenten uit de oven zijn!
Smakelijk eten!
Je mag altijd reageren via mijn blog.
Ben je op zoek naar een recept laat het mij weten!
|