Inhoud blog
  • Aanrader : seminarie van Angst naar Vertrouwen! 21/9/2014
  • Depressie is geen chemische onbalans in uw hersenen!
  • Gratis maandelijkse loslaatbehandeling
  • gratis kaartjes National Achievers Congress
  • 5 praktische tips tegen faalangst
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Voel je weer mooi, aantrekkelijk en goed in je vel
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    xmellx
    www.bloggen.be/xmellx
    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    liefdenetwerk
    www.bloggen.be/liefden
    Categorieën
    Zoeken in blog

    Geniet terug van het leven met NLP
    Tips voor een beter leven !
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRATIS : Help Mij-foon!!!
    Beste bloglezer,

    Ben je bij mij in coaching geweest of ken je me goed dan weet je dat ik de 'vzw Help Mij' een warm hart toedraag.
    Deze 'vzw help mij' bestaat nu 3 jaar en heeft gedurende die drie jaar voorzichtig afgetast naar de noden van de maatschappij op emotioneel vlak. Zij zetten zich in om de taboe rond depressie te doorbreken. Dit proberen zij te doen door lezingen en creatieve workshops te organiseren waar mensen elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer, maar waar er ook ruimte is voor een gesprek, een luisterend oor. Het verleden leert ons dat dit werkt en daarom hebben zij besloten om verder uit te breiden in hun project!

    En 1 van hun nieuwe fantastische projecten is een 'Help Mij-foon'. Met deze foon willen ze een luisterend oor bieden aan iedereen die vragen heeft of gewoon zin in een babbel heeft. Let wel op : dit is geen therapie!
    Voor alle duidelijkheid : ik zit niet aan de andere kant van de lijn.

    Het Help Mij-foonnummer is : 0487 18 97 35.  Dit is gewoon een gsmnummer, dus kost is hetzelfde zoals je naar een gewone gsm belt. Voorlopig is dat maandagmorgen tss 10.00u en 12.00u en dinsdagavond tss 19.00u en 20.30u. Misschien gaan ze dit in de toekomst nog uitbreiden.

    Meer informatie over deze fantastische vzw vind je op de volgende link :

    http://vzwhelpmij.be/

    In de hoop jullie hiermee verder te kunnen helpen,

    Liefs,
    Marijke De Rijcke

    03-10-2013 om 23:10 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:depressie, help mij, vzw, gratis foon, help-mij foon,
    14-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 gratis tips over het genot van GEVEN!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ga je beter voelen door te GEVEN

    Je beter voelen niet in de zin van je beter voelen dan iemand anders maar in de oprechte betekenis van een beter mens, die handelt vanuit zijn hart, belangeloos.
    Onze maatschappij is zo georiënteerd op het : hebben, hebben, hebben. De hele media en marketing is daarop gebaseerd en proberen je een illusie te verkopen door te zeggen : 'Als je dit merk of dat product koopt ... dan ga je gelukkig zijn'. Wat tot gevolg heeft dat veel mensen gefrusteerd achterblijven want na de climax van het aankopen van dat 'meest gegeerde product' blijkt dat het geluksgevoel al even snel is vervlogen als sneeuw voor de zon waardoor ze in de kringloop terechtkomen om het geluksgevoel te kunnen hervinden in alweer de volgende 'geliefde' aankoop.

    Hoe kan je dan een werkelijk geluksgevoel creëeren, een geluksgevoel dat van diep vanbinnen naar buiten uitstraalt en je verwarmt als de zaligste zonnestralen?
    Door het hele plaatje om te draaien. Het is niet door te krijgen, hebben of kopen dat je een diep geluksgevoel ontvangt. Maar door juist het tegenovergestelde te betrachten. Geef in plaats van krijg en ontvang hierdoor een diep warm geluksgevoel dat vanuit je hart komt en je een diepe bevrediging schenkt.
    En het mooie is : het 'kost' je helemaal niets en is volledig gratis! Er is wel 1 voorwaarde aan verbonden en dat is de volgende : geef zonder iets terug te verwachten, geef gewoon om het genot zelf van het geven. Zoals Mahatma Gandi al pleegde te zeggen : 'Geluk hangt af van wat men kan geven, niet van wat men kan krijgen'.

    8 gratis tips om te geven (zelfs als je niets meer bezit)

    Tip 1
    Geef je prachtigste, welgemeende glimlach aan iedereen die je omringt en dus ook mensen die je toevallig op straat of in de supermarkt tegenkomt, mensen op het werk, patiënten, klanten, collega's... Zelfs die norskijkende man/vrouw aan de kassa, ja juist en vooral die want die kan jouw glimlach nog meer gebruiken dan iemand anders. Misschien verandert zijn hele dag wel juist door jouw glimlach. Want wees je bewust dat je niet weet waarom iemand nors of slecht gezind is, hij kan misschien juist slecht nieuws gehoord hebben of een slapeloze nacht met een ziek kindje, of... En juist jouw glimlach kan het verschil maken voor mensen.

    Tip 2
    Geef oprechte complimenten. Heeft je vriendin een prachtig nieuw kapsel, kleedje, juwelen,... vertel het haar. Ga je naar een lezing, een seminarie of workshop en was je onder de indruk over het onderwerp, de manier waarop het gebracht werd, de trainer... zoek het mailadres op en verstuur je complimenten zo vlug mogelijk na het evenement. Als er iets fout loopt zijn mensen er als de pinken bij om hun beklag te doen, draai ook dit gegeven om en bedank mensen voor wat ze precies voor je betekend hebben.

    Tip 3
    Hoe vaak gebeurt het niet dat je cake, taart, soep,... teveel hebt gemaakt en dat dit dan op de composthoop belandt? Bedenk volgende keer wie je hier allemaal een plezier mee zou kunnen doen. Misschien kan je je eenzame buur zijn dag er mee opvrolijken of familie en vrienden verwarmen met een heerlijke tas zelfgemaakte soep. Is er iemand ziek in je buurt? Ga even langs en breng een gezonde smoothie boordevol vitamen mee. Wedden dat de zieke zich meteen al beter voelt zonder nog maar geproefd te hebben?

    Tip 4
    Wanneer je in een opruimwoede terechtkomt, vraag je af wie je blij kan maken met al je spullen die je zelf niet meer wilt. Of steek alles in een zak en telkens wanneer je bezoek hebt vraag je of iemand er iets uit wil hebben. Vooral kinderen zijn hier gek op. Maak ze blij en voel wat dit met je zelf doet.

    Tip5
    Niets zo frusterend als ongeduldige mensen op de weg die aan je bumper kleven, doe een kleine moeite, ga even aan de kant en laat ze gewoon door en in plaats van verwensingen naar hun hoofd te slingeren (want de enige die daar zijn dag door laat verpesten ben je uiteindelijk zelf) en wens je hen in stilte iets liefs toe zoals in dit geval bijvoorbeeld : 'Ik wens je een veilige reis en hoop dat je rust in je hoofd vindt'. Geef sowieso waar mogelijk is altijd voorrang. Vertrek eens vroeger naar je werk zodat je in alle rust mensen kunt laten voorgaan en merk hoe fijn je dag begint omdat zoveel 'vreemde' mensen je al bedankt hebben door hun hand op te steken en te glimlachen.

    Tip 6
    Geef je liefde, warmte, vriendelijkheid aan iedereen rondom jou en behandel iedereen zoals je zelf behandelt wil worden. Realiseer je hoe mooi de wereld rondom jou dan wordt want het gezegde : 'verander de wereld, verander eerst jezelf' is meer dan alleen maar een gezegde.

    Tip 7
    Tijd is het kostbaarste wat we hebben. Geef daarom je tijd met gerichte aandacht aan iedereen waar je mee in contact komt. En je zal merken hoe intenser en écht luisterend je met mensen omgaat hoe waardevoller je eigen tijd wordt want je vult hem nu met echte kwaliteitstijd.

    Tip 8
    Last but not least : geef mensen een 2de kans. Heeft iemand jou pijn gedaan, op het hart getrapt? ... Iedereen verdient een tweede kans om te laten zien dat ze geleerd hebben uit hun fouten, dat ze je de moeite waard vinden om te willen veranderen als dat nodig is. Luister daarom ook heel goed waarom iemand iets gedaan heeft, wat de redenering er achter is en ga samen rond de tafel zitten om erover te praten om dit in de toekomst niet meer te herhalen.

    Geef je creativiteit de vrije teugels, ik weet zeker dat je zelf nog meer en betere tips kunt bedenken.
    Om af te sluiten een wijze spreuk die alles omvat van Sir Winston Churchill : 'We make a living by what we get, but we make a life by what we give'!!!

    Geniet met volle teugen van je vrijgevigheid,
    Marijke De Rijcke
    Mental- en NLP-coach

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:goed voelen, geven, vrijgevigheid, geluk, NLP, Sir Winston Churchill, Mahatma Gandhi
    02-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom weten wat je wil zo belangrijk is!

    Waarom weten wat je wil zo belangrijk is!

    Misschien ken je het gevoel wel eens dat je het leven gewoon ondergaat, zoals zoveel mensen. Zo worden ze 'slachtoffer' van de omstandigheden. En natuurlijk zullen er altijd wel omstandigheden zijn waar je zelf weinig aan kan doen. Maar waar je wel iets aan kan doen is hoe je ermee omgaat op de best mogelijke manier.
    Je hebt zoveel kans om steeds weer tegen dezelfde problemen aan te lopen wanneer je op dezelfde manier blijft reageren en je gedachten steeds weer dezelfde kant opstuurt. Dat is een onomkeerbare wet.
    Je onderbewustzijn stuurt je in de richting van je wensen en dromen. Maar omdat dit bij de meeste mensen niet duidelijk is of vooral geconcentreerd op wat ze niet (meer) willen, weet je brein niet beter en zal er alles aan doen om je steeds weer hetzelfde te geven want dat is wat je onderbewustzijn denkt dat het naartoe moet. Het woordje niet verstaat het niet. En dus krijg je steeds weer hetzelfde op je bord geschoteld. Zolang je beelden, gedachten of negatieve gevoelens blijft uitzenden zal je aandacht en je focus dus ook steeds weer hetzelfde aantrekken. Dit werkt als een ijzersterk magneetje.

    Gelukkig is daar iets aan te doen! En dat kan je zelf doen!

    Belangrijk is om deze oefening te doen wanneer je je goed en ontspannen voelt (zie eerder bij gevoelsomdraaitechniek deel II van 20/06/2010). Want alleen dan kan je je dromen vanuit je hart waarmaken met de juiste intentie.

    Dus wat wel te doen?

    Het beste wat je kan doen is om te beginnen met een beeld van jezelf in de toekomst te maken (liefst op elk mogelijk levensgebied zoals relaties, gezondheid, carrière, spiritueel, ....). Stel jezelf de volgende vragen en beantwoord ze zo gedetailleerd mogelijk :

    - Wat wil je precies zien?
    - Met wie wil je daar zijn?
    - Waar ben je precies?
    - Wat doe je met wie, waarom en hoe?
    - Hoe voel je je hierbij?
    - Wat ruik je? (Staat er bijvoorbeeld een heerlijk geurende appelcake in de oven van je droomkeuken? Met wie ga je die
      cake delen?...)
    - Welke zalige liefdevolle gedachten komen er bij je op?

    Maak dit plaatje zo mooi, liefdevol en vreugdevol als maar mogelijk is. Want realiseer je dat niemand in de toekomst kan kijken en de kans dat dit ook allemaal werkelijk juist zo uitkomt minimaal is maar juist daarom kan je maar beter de best mogelijke omstandigheden creeëren zodat je brein weet waar het naartoe moet.
    Zorg er daarom ook voor dat de beelden en gedachten die je dan hebt je vervullen met een heerlijk warm gevoel of eender welk gevoel jij zelf het allerfijnst vindt.
    Ga helemaal op in dit beeld en schrijf jezelf al de kwaliteiten toe die je dan zeker wilt verwezenlijkt hebben (dit is vooral handig als je beelden in de verre toekomst maakt).
    Blijf nu zolang je het zelf prettig vindt in dit beeld hangen en VOEL het helemaal!
    Wanneer je dit een aantal keer gedaan hebt en je voelt dat het helemaal juist zit wat je echt diep vanbinnen wil : 'Laat het dan los'.
    Ondertussen is het voor je onderbewuste duidelijk waar je écht naartoe wil en zal je voortaan duidelijke signalen geven als je de verkeerde weg op gaat.
    Wanneer je een beslissing moet nemen dan ga je je ofwel erg prettig voelen, mooie beelden en aangename gedachten krijgen als dit bij je toekomstdroom hoort.
    Wanneer je juist een slecht gevoel of nare gedachten en beelden erbij opduiken, wil dit vooral zeggen dat die beslissing niet helemaal juist zit en dat je aan die beslissing zal moeten sleutelen tot het juist voelt. (Let wel op : laat je niet leiden door angstgevoelens want die zijn een slechte raadgever daarom dus altijd eerst zorgen dat je je prima in je vel voelt).

    Nu je voor jezelf heel duidelijk weet wat je wil is het dan ook belangrijk dat je dit duidelijk en helder naar je omgeving communiceert. Zo kan ook iedereen in je omgeving rekening houden met je wensen én dromen (ook als ze het er niet mee eens zijn). Zo geef je ook iedereen de kans om met je mee te groeien of zich er bij neer te leggen als ze het niet met je eens zijn en daar dan hun conclusies uit te kunnen trekken.

    Door niet te weten wat je wil misloop je zoveel mooie nieuwe kansen en dat zou toch ontzettend zonde zijn, niet?

    Tip : Als je het moeilijk vind om te weten wat je echt wilt kan je vertrekken van wat je allemaal niet wilt. Want ook weten wat je niet wilt is belangrijk om te komen tot wat je wel wilt zodat je je focus kan verleggen van niet willen naar wel willen. En dat is precies waar alles om draait, toch?

    Op jouw toekomstdromen,

    Marijke De Rijcke
    NLP- en mentalcoach



    02-05-2012 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:weten wat je wil, onderbewustzijn, toekomst, NLP, Marijke De Rijcke
    01-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triootje voor het slapengaan !

    Bekijk de afbeelding op ware grootte
    Triootje voor het slapengaan


    En neen, ik ga het niet hebben over het soort triootjes waar je van wakker ligt ;-).
    Deze keer mijn geheim triootje waar ik onmiddellijk door in slaap val. Het proberen waard!
    Er zijn zo van die nachten waarin je de slaap niet kan vatten door te veel te piekeren, zorgen die je uit je broodnodige slaap houden of omdat de adrenaline nog door je lichaam giert door juist super leuke opwindende gedachten aan die dingen die je te wachten staan of juist gebeurd zijn.
    Probeer daarom dit onschuldig triootje eens uit en merk dat je na enige oefening binnen de paar minuten heerlijk in die welverdiende slaap valt.

    Solo

    Ga rustig in bed liggen en zoek een comfortabele, gemakkelijke houding. Lig je éénmaal goed, sluit dan je ogen en voel waar er nog spanning in je lichaam is. Tip : je kan het beste van je hoofd naar de voeten werken of andersom. Zelf begin ik bij het hoofd met speciale aandacht voor het gezicht. Dan pas realiseer je hoe gespannen je gelaat nog is. Maar door er met je aandacht bij stil te staan, ga je vanzelf ontspannen. Goed, wanneer je hoofd totaal ontspannen is, werk je nu deeltje na deeltje je hele lichaam af om te ontspannen tot aan je kleinste teentjes.

    Duo

    Wanneer je lichaam nu totaal ontspannen is, ga je op je ademhaling letten. Misschien merk je dat je nog vlug en oppervlakkig ademt maar terwijl je je aandacht nu naar je ademhaling brengt ga je bewust heel traag ademen. Niet overdreven diep, gewoon rustig en ontspannen. En wanneer je het geluk hebt dat er iemand naast je al in een diepe slaap ligt, probeer dan eens om hetzelfde ademhalingspatroon van de slapende te krijgen. Of anders denk je aan een moment waarop je heel rustig en slaperig was, zo slaperig dat je je ogen nog nauwelijks kon openhouden en dan ga je nu dus heel ontspannen en heel rustig ademen.
    Klopt je hart nog onrustig ? Geen nood, dit kan je zelf niet bewust trager laten kloppen maar doordat je rustig en relaxed gaat ademen zal je hart vanzelf volgen.
    Dit brengt ons vanzelf bij het befaamde :

    Trio

    Terwijl je nu dus totaal ontspannen bent en heel rustig ademt ga je deze keer je aandacht brengen naar je derde oog. Dit is het plekje tussen je wenkbrauwen. En je kijkt nu als het ware vanuit jezelf naar deze plek. Zonder gedachten, ga je rustig kijken alsof je vanuit zo'n luie zachte filmstoel naar een filmdoek kijkt. De beelden die je te zien krijgt kunnen vanalles zijn maar altijd zonder emotionele lading, zonder dat je er zelf in meespeelt. Wat kan het dan wel zijn ? Het kan gaan van prachtige mandala's, bloemen, symmetrische of onsymmetrische figuren tot gewoon niets, helemaal niets, een groot zwart beeld. En ook dit is prima, en je kijkt zonder gedachten naar de plek waar die beelden verschijnen of het grote niets. En voor je het weet lig je zalig in dromenland.

    Ik wens je zalige zoete dromen en een deugddoende nachtrust,

    Marijke De Rijcke
    Mental- en NLP-coach

    01-11-2011 om 21:45 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:slaapproblemen, ontspannen, ontspanning, slapen, triootje, piekeren,slapen
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat je verleiden door de herfstgeuren en -kleuren!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Laat je verleiden door de geuren en kleuren van de herfst

    Met het vallen van de bladeren en het korten van de dagen hebben veel mensen het moeilijk om zich geestelijk en lichamelijk in te stellen op de aantocht van Koning Winter.
    Daarom 5 geurige tips om de winterblues zo ver mogelijk weg te houden en te genieten van al dat heerlijks dat dit jaargetijde ons te bieden heeft. Versla die herfstdip met zijn eigen wapens : de heerlijkste geuren en kleuren van de Indian Summer.

    Tip 1

    Duffel je goed in en maak gebruik van die koude maar heerlijk zonnige dagen en trek er op uit in de natuur, het bos of het stadspark. Haal heel bewust diep adem en ruik die heerlijke herfstgeur van bladeren en vochtige aarde. Kijk goed rondom jou terwijl je diep inademt en zie die bonte mengeling van kleuren van nog steeds groene bladeren tot het diep warme bordeauxrood. Sluit je ogen bij het uitademen en maak een plaatje van wat je zojuist gezien hebt. Doe dit tot 5x toe en maak het beeldje steeds completer met zoveel mogelijk details : de kleuren van de lucht, de bomen, planten en struiken, de structuur van die oude verweerde muur waar de klimop zijn karmozijnrode bladeren aanhecht,.. Bij elke inademing breng je je aandacht naar de subtiele geuren die je neus prikkelen en je longen vullen met zuurstof.
    En sla deze geur- en kleursensatie nu heel bewust op alsof je een foto met geurdetector neemt zodat je het later wanneer je je binnen opgesloten voelt door de striemende regen, gure wind of priemende koude, dit beeld weer heel duidelijk kan terug oproepen met al zijn geuren en kleuren. En voel je weer net zo zalig warm vanbinnen.

    Tip 2

    Wat hoort er beter bij de herfst dan heerlijke pompoensoep? Ze voorziet je van je extra nodige vitamines en is een lust voor het oog, de neus en de mond! Daarom ditmaal mijn 'eigen' receptje :

    Ingrediënten : 1 grote ajuin, 1 rode paprika, een zakje verse juliennegroentjes en 2 kleine stevige pompoenen. Handige tip om pompoen heel makkelijk te schillen is om ze even in kokend water te leggen. Nadien komt de schil zo vanzelf los en kan je ze heel makkelijk schillen zonder gevaar om je vingers kwijt te raken.
    Stoof de groentjes in boter of olie en doe er als laatste de pompoenblokjes bij. Laat alles eventjes stoven zodat ze hun geur en smaakaroma's volop kunnen afgeven aan de soep. Nadien zet je alles onder water en doe je er de nodige (kip- of vlees)bouillonblokjes bij. Bijkruiden met sterk paprikapoeder, beetje cayennepeper en p & z. Alles mixen en voor de liefhebbers kan je de soep afwerken met (verse) balletjes en/of rijstvermicceli. Dien dampend op met een vleugje room en verse peterselie. Met een stukje vers knappend stokbrood erbij tover je zo een heerlijke lunch op tafel!

    Tip 3

    Nog een heerlijk familiereceptje dat me zelf naar mijn zalige kinderjaren terug katapulteert : 'rappe appeltaart' omdat ze in een mum van tijd gemaakt is en je huis met heerlijke geuren vult. Daarom mijn bijkomende tip : gebruik geen dampkap zo geeft de geur van lang vervlogen tijden je huis die geur van typische gezelligheid.

    Ingrediënten : 20 lepels bloem, 20 lepels suiker, 1 grote klont boter, 2 eieren, beetje melk (ongeveer 6 lepels) en 5 appels, in dunne schijfjes gesneden.

    Alles onder elkaar mengen tot een homogene massa en in een beboterde taartvorm gieten. 40 min bakken op 180°, regelmatig kijken en wanneer het geheel lichtjes bruin wordt, maak je een mengeling van 1 eigeel, 1 lepel suiker en 1 lepel boter en strijk je de taart hiermee in en laat nog eventjes verder bakken. Warm opgediend met eventueel een bolletje vanille-ijs en niet alleen jijzelf maar ook je tafelgenoten zullen er een goed gevoel aan overhouden!

    Tip 4

    Niet alleen herfstreceptjes kunnen je die typische herfsgeur geven maar denk ook eens aan geurige versiering. Je kan met geurstokjes of -kaarsjes werken maar om nog meer authentieke geuren van je huis een thuis te laten maken kan je zelf aan de slag gaan. Zoek een mooie schaal uit en vul deze met kruidnagels gevulde appelsienen.

    Tip 5

    Vindt je het leuk om samen met de kinderen te knutselen? Of om samen met je vriendinnen een gezellige bijeenkomst te organiseren? Dan kan je appelsienen in schijfjes snijden en zelf drogen op de chauffage of in de oven. Eénmaal goed droog kan je hier prachtige guirlandes mee maken en je creativiteit de vrije loop laten terwijl je lekker bijkletst bij een goed glas gluhwein!

    Blaas nu die herfst- en winterblues maar goed ver weg want je bent gewapend met de beste middelen die moeder natuur je te bieden heeft!

    Hiermee hoop ik je een paar handvaten aangereikt te hebben om met een super goed gevoel van die prachtige herfst te kunnen genieten. Indien je zelf nog suggesties hebt kan je die hier altijd achterlaten.

    Marijke De Rijcke
    Mental- en NLP-coach











    24-10-2011 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:herfsttips, pompoensoep, appeltaart, knutselen, goed voelen
    06-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarde van een schatkistje !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De waarde van een Schatkistje van goede gevoelens.
     
    Een paar jaar geleden vertelde een vriendin over haar grootmoeder. En deze wijze oma zei als iemand iets leuks meemaakte : 'Stop dit maar in je schatkistje met een mooie grote strik eromheen en als het nodig is dan haal je deze herinnering er weer uit!'
    Dit vond ik zo een prachtige metafoor dat het steeds is blijven hangen.
    Want voor veel mensen is het moeilijk om zomaar lukraak aan mooie herinneringen te denken en zeker als ze zich niet lekker in hun vel voelen, in een dipje zitten of zich depressief voelen. 
    En omdat het belang van zich zoveel mogelijk goed voelen zelfs wetenschappelijk bewezen is, ben ik dit beeld verder gaan uitwerken.
    Als je het moeilijk vindt om zomaar goede gevoelens, beelden of gedachten te hebben is dit een praktische tip om daar veel beter in te worden :
     
    Zoek een mooie doos uit en versier deze met mooie foto's of quotes die je enorm aanspreken, met tekeningen van je kinderen, jezelf of van iemand die je dierbaar is, of beplak hem met een aangenaam zacht stukje stof. Alles wat jou alleen al door het zien van die doos een goed gevoel geeft is hiervoor geschikt. Of je kan op zolder of op rommelmarkten op zoek gaan naar nog zo'n echt schatkistje van vroeger als dit voor jou nog een beter gevoel geeft. Mogelijkheden genoeg om je eigen persoonlijke goed gevoel schatkistje uit te kiezen.

    En vanaf nu ga je elke keer wanneer je iets leuks meemaakt hier heel bewust even bij stilstaan en op je harde schijf vastzetten. Gebruik hiervoor al je zintuigen en druk als het ware op de playknop van je recorder zodat je vanaf nu weer lekker kan verder genieten terwijl alles onbewust wordt opgeslagen in je brein. Nadien kan je wanneer je een rustig moment hebt je recorder weer afspelen en ondertussen schrijf je alles op van dit heerlijke moment. Wat zag je ? Met wie was je ? Wat voelde je ? Wat waren de woorden of muziek die je hoorde ? Hoe meer details, hoe beter. En geef dit moment een titel die er voor jou bijhoort. Wanneer je alles hebt opgeschreven steek je dit stukje papier in je prachtige schatkist zodat wanneer het nodig is, je maar aan je schatkistje hoeft te denken of de titel van dit mooie moment schiet al meteen door je hoofd en als het goed is weet je ook weer meteen wat je juist smaakte, rook, voelde, hoorde en/of zag.
    Ook kan je er mooie foto's insteken of knip uit magazines elk plaatje uit dat je een goed gevoel geeft, dit kan vanalles zijn van een passioneel kussend koppeltje, schaterlachende kinderen, prachtige huizen, exotische plekken tot een slapend hondje of poesje,... Ook hier geldt weer alles wat jou persoonlijk een fijn, warm, goed gevoel geeft, knip je uit en steek je in je kistje.
    Vind je het moeilijk om complimentjes te krijgen ? Schrijf deze ook op : wie het zei, hoe die het zei, waarom die het zei,... en voel hoe warm je het toen kreeg en ook nu weer... en geniet ervan zonder vragen stellen en steek dit ook alweer in je schatkistje.
    Tickets van dat spetterende concert, toegangsticketjes van een pretpark, leuke uitstap of museum, ... allemaal even heel aandachtig vastnemen, alle details ervan opnemen en hup in je kistje steken.
    Prullaria, die misschien voor andere mensen van geen belang zijn maar waar er voor jou een emotionele waarde aan vasthangt horen hier allemaal in terecht te komen.
    Zoals je ziet is de lijst eindeloos en kan je er zelf vast en zeker nog wel meer bedenken.
     
    Vanaf nu hoef je nog maar aan je schatkistje te denken met of zonder strik en weet je meteen heel veel dingen om je goed over te voelen. Begin hiermee te oefenen op gewone momenten wanneer je je niet speciaal slecht of goed voelt. Denk aan je schatkistje en de onbetaalbare, waardevolle schatten die zich erin bevinden en laat de beelden, gevoelens, gedachten aan die heerlijke momenten de vrije loop, ga er helemaal in en versterk dit gevoel zoveel en intens als je kan. Ook hier geldt : oefening baart kunst. Probeer nu tevergeefs om je nog zo gewoon als daarjuist te voelen... Inderdaad onmogelijk.

    In de hoop je hiermee verder te helpen om je zoveel mogelijk goed te voelen,

    Marijke De Rijcke
    Mental- en NLP-coach

     


                                                                                               

    06-10-2011 om 17:40 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:depressie, NLP, Marijke De Rijcke, goed voelen, slecht voelen, dipje
    14-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is NLP-coaching ?

    Wat is NLP-coaching ?

    Wil je weer van het leven genieten ? Zit je vast en loop je in cirkeltjes zonder een uitweg te vinden, of zit je gewoon vast in je comfortzone en durf je er niet uit ? Dan kan NLP-coaching misschien een uitkomst voor je betekenen. NLP staat van Neuro Linguistisch Programmeren. Een moeilijke term voor eigenlijk heel simpele, leuke technieken die door jong en oud aangeleerd kunnen worden om van je leven (terug) een mooi fantastisch leven te maken. Het leven dat je jezelf altijd gewenst hebt.

    Soms blijven mensen wel eens in het verleden steken door nare soms traumatische ervaringen en het beperkt hun in het leven zelf, het beperkt hun toekomst. Wat een verschil zou dit niet geven als je die ervaringen als het ware zou kunnen uitwissen. Ze zijn er nog wel maar er hangt geen emotionele waarde meer aan vast waardoor ze als het ware met een nieuwe propere lei kunnen beginnen. Daar bestaat een heel leuke NLP-techniek voor : de zwart-wit terugspoeltechniek.

    Een beetje in dezelfde richting maar dan ‘forward’ is dan weer een techniek voor als je enorm opziet tegen iets in de toekomst. Dat kan vanalles zijn : een belangrijke meeting, een vliegreis terwijl je eigenlijk vliegangst hebt, een blind date terwijl je eigenlijk veel te weinig zelfvertrouwen hebt, noem maar op,…

    En wanneer je dikwijls geplaagd wordt door acuut negatieve gevoelens door bv. stress, paniek, een naar gevoel dat plots opkomt zonder dat je weet waar het vandaan komt dan kan je dit makkelijk oplossen door de gevoelsomdraaitechniek.

    Al deze technieken leren je om het negatieve gevoel te neutraliseren waarna je het best een goed gevoel techniek toepast zodat je dus eerst van negatief naar neutraal gaat om dan naar een goed gevoel over te schakelen.

    Niet iedereen kan deze technieken leren toepassen, soms lukt het niet, maar gelukkig werkt het prima bij de meeste mensen zodat ze in 3 sessies tools leren om de rest van hun leven te kunnen genieten van dit mooie prachtige leven mét een goed gevoel zoveel en zolang ze zelf willen.

    Marijke De Rijcke

    14-05-2011 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:NLP, Marijke De Rijcke, goed voelen,
    11-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je dagelijks geluk vergroten ?

    8 tips om je dagelijks geluk te vergroten

    Tip 1
    Wanneer je 's morgens je ogen opent begin de dag dan met dankbaar zijn. Dankbaar voor deze nieuwe fantastische dag. Je kan dankbaar zijn voor zoveel dingen ongeacht je situatie. Dankbaar voor de grote en kleine dingen die je hebt en die je al verwezelijkt hebt, dankbaar voor de mensen die je omringen. Dat kan gaan van dankbaar zijn voor het bed waar je zojuist in geslapen hebt, het huis waar je in woont, je lief, man, vrouw waar je naast wakker wordt, je kinderen, ... Alles is goed wat jou een goed gevoel geeft.

    Tip 2
    Denk even met liefde aan de mensen die je dierbaar zijn, zie ze voor je en voel de liefde door je lichaam stromen.

    Tip 3
    Geef jezelf een stralende glimlach in de spiegel en bedenk hoeveel mensen, bekenden en onbekenden, je vandaag blij gaat maken met diezelfde glimlach.

    Tip 4
    Spreid je armen helemaal open en verwelkom alle mooie momenten die je dag gaan vullen.

    Tip 5
    Heb je nog even tijd ga dan onder de douche of even in bad liggen en maak het even stil in jezelf door alleen maar op je ademhaling te concentreren. Vind je dit moeilijk omdat er nog teveel door je hoofd spookt zeg dan zoals in een mantra steeds opnieuw en opnieuw : 'stilte in mijn hoofd, stilte in mijn hoofd, ....'. Na een tijdje hiermee geoefend te hebben zal je merken dat dit steeds beter gaat lukken om je hoofd en gedachten even vrij te maken wat een ontzettende rust gaat creeëren en waardoor je nieuwe inzichten kan krijgen.
    Je kan beginnen met 5 min. per dag, dit werpt al zijn vruchten af maar eens je je realiseert wat een effect dit op je heeft zal je waarschijnlijk vanzelf deze goede gewoonte meer en langer willen beoefenen.

    Tip 6
    Voel je de adrenaline al door je aderen stromen, of gewoon een zweempje van goedgezindheid in de maak ? Ga dan even huppelen, ter plaatse of op weg naar je volgende activiteit.
    Probeer maar eens te huppelen en je tevergeefs slecht te voelen, dat lukt gewoon niet samen. Je gaat vanzelf je nog beter voelen dan je al deed omdat je hart mee een sprongetje maakt van vreugde. Levensvreugde!!!

    Tip 7
    Onderweg naar school of werk of gewoon thuis : 'zoek en kijk heel bewust naar de mooie omgeving waar je je door beweegt'. En dat kan vanalles zijn bijvoorbeeld over een brug rijden en de mist zien opstijgen boven het water, door groene weiden met prachtige bloemen, langs mooie gebouwen, alles kan waar jij een goed gevoel door krijgt. Kijk nu heel bewust naar het prachtige uitzicht en vul tegelijkertijd je longen en je lichaam met dit heerlijke beeld zodat het voor de hele dag bij je blijft.

    Tip 8
    Laat je geluk niet door anderen bepalen maar zorg er zelf voor en je zal merken dat mensen je ook anders, beter zullen benaderen wanneer je zelf voor je geluk zorgt. Je gaat het uitstralen waardoor mensen je vanzelf met een glimlach zullen benaderen want het is wetenschappelijk bewezen dat een (glim)lach aanstekelijk werkt en onbewust bij de andere hetzelfde teweegbrengt.
    Zo laat die glimlach van jou de wereld veranderen!

    Veel succes met jouw 'geluksdag'

    Marijke De Rijcke
    Mental- en NLP-coach

    11-05-2011 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:geluk, liefde
    29-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Change the world ! Change your world !!!



    Vaagt de wereld te vaak jouw glimlach weg ? Realiseer je dan dat je dit kan veranderen en ook jouw wereld verandert !
    Je kan dit zelf of met hulp van een coach. Laat je begeleiden naar een mooiere wereld voor jezelf en je omgeving.

    Marijke De Rijcke
    Mental en NLP-Coach

    29-09-2010 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:Mental coach, NLP-coach, Marijke De Rijcke
    19-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enneagram
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Vraag je je wel eens af waarom je communicatie zo moeilijk verloopt met anderen ? Waarom het net lijkt of ze een andere taal spreken ? Of het wel eens lijkt alsof ze niet begrepen hebben wat je zegt terwijl het voor jou toch heel duidelijk was ? Of begrijp je soms absoluut niet waarom iemand volledig anders handelt dan hoe jij de zaken zou aanpakken ? Waarom jij van iets laaiend enthousiast kan raken terwijl het de ander zijn koude kleren niet raakt ?

    Dan heb ik goed nieuws voor jou want je kan via het enneagram te weten komen waarom jij praat, voelt, denkt zoals het bij je past en iemand anders soms helemaal anders praat, voelt, denkt over dezelfde dingen.

    Het enneagram bestaat uit 9 persoonlijkheidstypen. En elk type heeft zijn eigen waarden, voorkeuren, stress- en relaxatiemomenten, zijn eigen valkuilen, zonden en deugden. En het is niet zo dat het ene type beter is dan het andere. Maar ze hebben wel vaak communicatiemisverstanden. Je kan het zien alsof elk type een eigen taal heeft. Daarom dat je soms met mensen meteen een klik kan maken en je begrijpt meteen waarover ze het hebben ook al ken je ze nog maar net. En dan kan je mensen in je onmiddellijke omgeving hebben die je al jaren of zelfs levenslang kent en waarmee je toch steeds weer dezelfde misverstanden mee blijft hebben door miscommunicatie.
    Het mooie is dat je beter kan leren omgaan met de andere types, alsook jezelf beter begrijpen en jezelf begeleiden naar meer persoonlijke ontwikkeling wanneer je weet welke type je bent.  
    Sommige mensen leven jarenlang, zonder dat ze het weten, vooral uit gewoonte, in hun stresspunt. Maar wanneer je weet welke type je bent, dan kan je je daar bewust van worden. Elk type heeft een ander stresspunt en voor de ene zijn stresspunt is het de ander zijn relaxpunt.
    Bijv. Ikzelf ben type 9 (de bemiddelaar), en mijn stresspunt is de twijfel van 'wat moet ik doen, wat ga ik doen', en daar kan ik eindeloos in blijven hangen, ook wel omdat mijn zonde (bij type 9 : luiheid) hierbij meespeelt. Maar nu weet ik als ik in die negatieve spiraal terechtkom, hoe ik dit meteen kan rechttreken door naar mijn ontspanningspunt te gaan : nieuwe dingen organiseren, vooral gaan doen en niet beginnen denken. Gewoon gaan doen. Niet meer uitstellen tot het allerlaatste moment (en het dan weliswaar op tijd afkrijgen) want dit is ook heel typisch voor type 9.
    Wanneer je zo inzicht hebt in jezelf en de anderen, dan komt er meer begrip, en ga je de anderen ook beter begrijpen.

    Je kan via internet testen vinden om je type te bepalen maar dat zou ik je toch ten stelligste willen afraden omdat het juist super belangrijk is om de test face-to-face te maken omdat je bij een schriftelijke test heel makkelijk in een verkeerd type terecht kan komen omdat de vragen vooral ja en nee vragen zijn. En de interviewer bepaalt aan de hand van jouw : zwakjes ja, super krachtige JA, twijfel mmjaa, of vroeger wel ja,... tot welk type je behoort. Maar het belangrijkste is dat jij naderhand zelf zegt van : ja dit is mijn type, hier herken ik mijzelf in. En dat is het begin van een nieuwe, betere jij, want nu kan jij gaan zorgen dat je je steeds beter en gelukkiger voelt bij jezelf maar ook naar anderen toe. En dat willen we allemaal toch heel graag, niet ?

    Op jouw persoonlijkheidstype !

    Marijke De Rijcke
    Mental Coach

    19-09-2010 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:enneagram, type 9, persoonlijkheidstype, communicatie, stress, ontspanning
    30-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inspirerende quote !
    Vandaag een inspirerende quote van Voltaire :

    J'ai décidé d'être heureux parce que c'est bon pour la santé ! 
                             Voltaire 1767

    I decided to be happy because it's good for my health !

    Ik heb besloten om gelukkig te zijn want het is goed voor mijn gezondheid !

    Op jouw geluk, gezondheid en succes !

    Marijke De Rijcke
    Mental Coach


    30-08-2010 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:happy, heureux, Voltaire, geluk, gezondheid, Marijke De Rijcke, Mental Coach
    26-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regel nummer 6 !


                                                            




    Deze keer een doordenkertje, een grapje van de geboren verteller en dirigent Benjamin Zander :

    Twee eerste ministers zitten te vergaderen en terwijl ze in gesprek zijn, komt er ineens een man binnengestormd in apocalyptische furie, ongelofelijk boos, hij zwaait met zijn vuisten, luid schreeuwend waardoor hij de conversatie onderbreekt. De eerste minister van zijn land tikt hem spreekwoordelijk op de vingers met de woorden : 'Peter, alsjeblief ! Denk aan regel nummer zes !'. Onmiddellijk kalmeert Peter, hij buigt en verontschuldigt zich en loopt de kamer weer uit. De eerste ministers gaan verder met hun verhaal. 
    20 minuten later vliegt de deur weer open en komt er een vrouw binnengelopen, helemaal buiten zichzelf van woede, haar haren volledig in de war, haar mascara uitgelopen. Tot de eerste minister weer tussenkomt en zegt : 'Alsjeblief Maria, denk aan regel nummer 6 !'. En ook zij wordt meteen kalm, buigt en verontschuldigt zich waarna ze doodkalm de kamer weer uitloopt.
    En dan na 20 minuten alweer hetzelfde liedje.
    De 3de keer zegt de bezoekende eerste minister tegen zijn collega : 'Dit is ongelofelijk, 3 mensen volledig buiten zichzelf van kwaadheid en je zegt alleen maar : 'Regel nummer 6', waarop ze onmiddelijk kalmeren. Wil je me alsjeblief vertellen wat regel nummer 6 is ?'.
    'Oh ja, natuurlijk, het is heel gemakkelijk : regel nummer 6 : neem jezelf toch niet zo verdomd serieus !!!'
    'Mmmh, dat is een heel mooie regel, mag ik je vragen wat de andere regels dan zijn ?'
    'De andere regels ? Die zijn er niet !!!'.

    Je kan dit en nog veel meer van deze meesterverteller beluisteren op deze youtubesite : http://www.youtube.com/watch?v=-EYm1yoOhbQ

    Als we met zijn allen nu eens af en toe wat meer stilstaan wanneer we weer eens volledig uit de bol gaan, dan zou de wereld er al veel beter uitzien. Voor iedereen maar vooral voor jezelf.
    Ga even na waarom precies je zo door het lint gaat. Is het echt zo belangrijk ? Wat win je erbij ? Dat de mensen in je omgeving zich ook gaan opjagen, je meteen negatief tegemoet gaan treden ? Of ga je met jezelf eens goed lachen ? Waardoor je meteen veel sympathieker overkomt en mensen je meteen een warm hart toedragen.

    Ik wens je veel plezier met jezelf zodat je nog meer van het leven kan genieten !

    Marijke De Rijcke
    Mental Coach

    P.S. Don't forget : rule number six !!!

    Bijlagen:
    http://http://www.youtube.com/watch?v=-EYm1yoOhbQ   

    26-08-2010 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:lachen, genieten, Benjamin Zander, coach
    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer goede beslissingen nemen !
    Hoe vaak neem je niet een beslissing waarvan je achteraf zegt : 'ik wist dat ik het niet moest doen of juist wel moest doen' maar waarom heb ik het dan niet gedaan ?
    Dat is het grote probleem meestal : je voelt dat je het weet en toch doe je het tegenovergestelde.
    Zou het niet ongelofelijk fijn zijn om dan een techniekje te leren waardoor je de juiste beslissingen automatisch gaat maken. Zonder lijstjes met voor en tegen te maken. Vanuit je onderbewustzijn omdat je onderbewustzijn met zoveel meer rekeninghoudt dan wanneer je heel bewust gaat nadenken en de voor en tegens gaat afwegen.

    Zo is er een heel simpele NLP-techniek die je hierbij kan helpen.


    Stap 1 : denk aan een slechte koop die je ooit hebt gedaan. Dat kan vanalles zijn : van het verkeerde jurkje, tot de
                 verkeerde zetel,... Iets waarvan je 100% zeker weet : 'dit had ik niet moeten kopen'.

    Stap 2 : Zie de aankoop voor je, maak er een beeld van in je gedachten, een visualisatie.

    Stap 3 : En bekijk nu waar dit beeld terechtkomt voor je. Staat het links van je ? Rechts van je ? Iets naar achter ? ...
                 En onthou deze plaats.

    Stap 4 : Nu doe je hetzelfde voor een aankoop waar je zeer tevreden van was : het perfecte kleedje, de racefiets
                 waar je altijd al van droomde,...

    Stap 5 : En bekijk nu waar dit beeld ergens voor je verschijnt. Links, rechts, ... ?

    Stap 6 : Als het goed is, zal dit beeld op een andere plaats staan dan je 'slechte aankoop'. Soms is het heel duidelijk :
                 slecht : links, goed : rechts
    of andersom. Soms is het minder duidelijk maar meestal zal het toch op een
                 waarneembare andere plaats staan.

    Stap 7 : Bedenk nu een beslissing die je binnenkort moet nemen (neem wel een kleine onbelangrijke beslissing om te
                 oefenen). En bekijk waar 
    je het beeld van je beslissing ziet : op de plaats waar voor je de slechte beslissing 
                 van daarnet stond ? Of op de plaats van je goede beslissing ?

    Stap 8 : Wel dan weet je nu wat je te doen staat. Bij de slechte beslissing : niet doen. Bij de goede beslissing : wel
                 doen !!! 
                 Dit is je onderbewustzijn die weet wat je te doen staat en die met zoveel meer rekeninghoudt dan je ooit voor
                 mogelijk kan houden.

    Op jouw 'goede' beslissingen !

    Warme groetjes,

    Marijke De Rijcke

    P.S. Maar denk eraan eerst met kleine dingetjes oefenen dus zet nog niet meteen je lief aan de deur als die op de verkeerde plaats staat ;-) !

    11-08-2010 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:beslissingen, onderbewustzijn, nlp, goed gevoel
    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga jij uitdagingen uit de weg ?

    Ga jij uitdagingen uit de weg?

    Je bent niet alleen. De meeste mensen maken zich zorgen over nieuwe of moeilijke taken maar het hoeft niet zo te zijn. Uitdagingen kunnen ook erg leuk zijn.Wat is een uitdaging?Het is iets wat je moeilijk vindt om te doen. Veel taken/dingen komen langs en deze uitdagingen vervullen je met angst en vaak is het omdat je het nog nooit hebt gedaan. Een uitdaging is een kans om vooruit te komen, een kans voor je om een nieuwe vaardigheid te leren.Uitdagingen kunnen je gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde verhogen, omdat je iets doet wat “spannend” is. Als je de uitdaging bent aangegaan en hebt bereikt wat je wilde dan groei je als persoon en dit geef je meer zelfvertrouwen.In eerste instantie lijken uitdagingen eng omdat het iets onbekends is en omdat je niet weet wat er zal gebeuren en dit voelt ongemakkelijk. Elke keer als je een uitdaging overwint groei je als persoon maar zal je ook steeds meer positief worden. Je hebt iets volbracht.Wees niet bang voor uitdagingen. Ga ze aan en streep ze van je lijstje af als je ze bent aangegaan en vergeet niet jezelf te belonen!Als je steeds positiever wilt worden, verander dan eerst je gedachten zodat deze je verder helpen en ga dan de uitdagingen aan en ga door je angst heen. Positiviteit wordt het resultaat!
    Bron: http://artikelplaats.nl/persoonlijke-groei/doelen/ga-jij-uitdagingen-uit-de-weg

    Dit is geschreven door Marian Palsgraaf en heb ik overgenomen omdat ik er mij helemaal in kan vinden. Omdat uit je comfortzone komen zo moeilijk is maar ook zo belangrijk voor je zelfvertrouwen én voor je zelfontplooiing.
    Dit is de website van Marian :

    http://justbeyou.nl/

    Op jouw uitdaging en uittreden uit je comfortzone,

    Marijke

    06-07-2010 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:uitdagingen, persoonlijke groei, doelen
    20-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevoelsomdraaitechniek deel II
    Hallo,

    Wanneer je de oefening van vorige keer geoefend hebt, zul je merken dat je negatieve gevoel of emotie (zoals bv. stress, angst, naar en slecht gevoel,...) geneutraliseerd is. Dit is al heel wat voor veel mensen. Maar het is vooral belangrijk om dan een goed gevoel in de plaats te zetten want ons brein heeft wel 1001 manieren om zich slecht te voelen maar kent er maar een paar om zich weer goed te voelen. Het is zo dat als je je negatieve gevoel geneutraliseerd hebt en je doet voor de rest niets dan zal er zeer vlug weer een andere negatieve gedachte of emotie in de plaats komen omdat je dat zo gewoon bent.
    Daarom is het zo belangrijk om op dit ogenblik je weer goed en ontspannen te voelen. Ik leg even uit hoe je dat juist kan doen :

    Denk aan een mooi, goed en/of ontspannen moment in je leven. Het moet niet het allermooiste moment zijn gewoon een moment dat heel goed voelde. Dat kan op vakantie zijn, spelend met je kinderen of de hond, een intiem moment met je partner,... alles waar jij je goed bij voelt.
    Goed, heb je er zo één ? Kan je jezelf als in een film bekijken ? Heel goed, en probeer dan nu eens in jezelf te gaan en alles vanuit je eigen ogen te bekijken, de omgeving waar je bent (in dat goede moment), wie er nog bij je is, wat er gezegd wordt, of de geluiden die je hoort, misschien muziek die erbij hoort, ... En ga nu eens na waar je dit juist in je lichaam voelt,... voel dit en versterk dit nu door dit warme goede gevoel door heel je lichaam te verspreiden, steeds verder en verder. En hou dit gevoel minstens 5 minuten vast zodat je er helemaal van doordrongen bent. Hoe meer je deze oefening doet, hoe beter en vlotter dit steeds zal lukken. Breng de discipline op om dit elke dag een paar maal te doen totdat het een automatisme wordt. De bedoeling is dat je brein bij toekomstig piekeren of bij negatieve gevoelens meteen stop zal roepen en automatisch je goed gevoel techniekje in werking stellen. Zo daal je niet af langs een negatieve spiraal maar ga je juist omhoog in een positieve spiraal.

    Hierdoor zal je steeds meer gaan stralen en je goed in je vel voelen en is dat nu niet juist wat een mens het meest aantrekkelijk maakt ?

    Bedenk wel dat deze oefening nog makkelijker en beter te leren is met een coach, wanneer je nog vragen hebt of meer info wenst, kan je me altijd contacteren via dit e-mailadres :
    marijke.derijcke@gmail.com

    Veel succes en een ontzettend goed gevoel dat je doet stralen van binnenuit !

    Marijke

    20-06-2010 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:goed gevoel, coach, aantrekkelijk, stralen, gevoelsomdraaitechniek
    06-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevoelsomdraaitechniek deel I
    Het wordt wel eens de ziekte van deze tijd genoemd : stress !

    Gebruik jij dikwijls dit woord ? Zoals : 'Mijn  baas bezorgt me stress, mijn partner, mijn kinderen, het werk,...'
    Er wordt zoveel van ons verlangd of we stellen zelf zo hoge eisen aan onszelf op zoveel gebieden in ons leven en doordat we alles zo goed mogelijk willen combineren krijgen we last van stress en burnout en kunnen we (enorme) spanning in ons lichaam voelen. Het is de buitenwereld die onze innerlijke wereld op zijn kop zet of alleszins onze natuurlijke rust verstoort. In het begin kan dit zich uiten doordat je je opgejaagd voelt, er komen al eens hartkloppingen bij omdat je van hot naar her de hele dag moet hollen. Je krijgt last van reflux, een branderige slokdarm en/of maag,... en dit zijn nog maar de beginproblemen. Als je dit allemaal te lang laat aanslepen zijn de gevolgen niet te overzien.
    Veel mensen zijn zich daar al bewust van en gaan regelmatig naar de sauna of een welnesshotel om even te herbronnen. Misschien ben jij wel 1 van hen die kan genieten van deze weldaad. Maar éénmaal buiten het complex duurt het niet lang of je wordt door je gsm alweer naar het jachtige leven van iedere dag gekatapulteerd.
    Zou het dan niet fijn zijn als je geleerd had om via eenvoudige technieken dit gevoel van totale ontspanning, rust en vrede op elk moment van de dag weer te kunnen oproepen en voelen ? Vooral op een moment dat je voelt dat de stress weer in alle hevigheid opzet.
    Wel dit kan je op een eenvoudige manier leren.
    Het is 1 van de basistechnieken van NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). Het dient om van een acuut negatief gevoel zoals stress af te komen en werkt als volgt : 

    Stap 1 : Voel in je lichaam waar je de stress voelt opkomen. Ga op zoek naar het beginpunt want elk gevoel heeft een begin- en eindpunt. Wanneer je dit gevonden hebt, voel je waar het vervolgens naartoe gaat. 
    Stap 2 : Geef een kleur aan dit gevoel, deze emotie, het heeft geen belang welke kleur, en je hoeft de kleur ook niet echt te zien. Neem een kleur waarvan je aanvoelt dat die wel bij dit negatieve gevoel past en volg het patroon van het begin tot het eindpunt.
    Stap 3 : Stel je vervolgens een groot wit tekenblad  voor je op zo'n 0,5 m van je gezicht of waar het goed voor je voelt en projecteer vervolgens het patroon in kleur op het tekenblad.
    Stap 4 : Draai nu de richting volledig om van het traject en geef het nu een nieuwe kleur, een kleur die je blij en vrolijk maakt. Beeldt je in dat je lekker met dikke vingerverf de vorige kleur volledig overschildert.
    Stap 5 : Duw nu dit nieuwe patroon terug in je lichaam en begin dit omgedraaide patroon door je lichaam te bewegen dus nu in tegenovergestelde richting als bij het eerste negatieve gevoel van stress.
    Stap 6 : Ga dit steeds sneller en sneller doen en je merkt meteen dat je stress verdwijnt.

    Met deze oefening ga je het gevoel neutraliseren. Wat voor veel mensen al heel veel zal betekenen maar volgende keer leg ik uit hoe je dan ook nog een goed en beter gevoel in de plaats kan krijgen want tenslotte is het toch de bedoeling om ons zoveel en zo vaak mogelijk goed te voelen om te kunnen genieten van dit prachtige leven.

    Let op : realiseer je wel dat deze techniek zeer moeilijk van papier te leren is. Het gaat immers om gevoel en emoties. Als dit voor jou al voldoende is, dan ben ik zeer gelukkig voor jou maar bedenk wel dat deze en andere technieken veel makkelijker te leren zijn onder leiding van een coach om dit uiteindelijk goed te leren en zo in je leven te integreren. 

    Wil je graag ervaren hoe een stressloos leven eruitziet, contacteer me dan op volgend e-mailadres. Ik leer je met veel plezier deze techniek en zoveel meer. 


    marijke.derijcke@gmail.com



     

    06-06-2010 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:stress, burnout, goed gevoel, NLP, gevoelsomdraaitechniek, Marijke De Rijcke, slecht voelen, angst, stress
    30-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn (en jouw ?) kennismaking met NLP !




    Heerlijk en spannend tegelijk, mijn eerste blog !

    Een nieuw gevoel om in 'mijn schatkistje' van goede gevoelens te steken. Want dat is de bedoeling van NLP  (Neuro Linguistisch Programmeren) om via simpele, makkelijke technieken je zo veel en zo lang mogelijk goed te voelen. Zodat goed voelen iets vanzelfsprekend wordt, iets waar je niet over na hoeft te denken.Want de meeste mensen zijn zo gewoon om te piekeren en negatieve gedachten vast te houden zodat hun brein dat als vanzelfsprekend aanvaardt. Er wordt letterlijk een paadje gemaakt in je hersenen. En telkens als je een gedachte lang genoeg vasthoudt dan krijg je vanzelf daar bijhorende gedachten gratis bij. En zo wordt dat paadje steeds breder en breder. En gaat je brein uit gemakszucht steeds vlugger dat paadje nemen want het ligt er al en is al lekker breed.
    Maar gelukkig kan je daar via NLP op een heel snelle manier iets aan veranderen.
    Jarenlang heb ik mij verdiept in 'spirituele' boeken en boeken over persoonlijk groei maar geen enkele gaf zo'n vlugge definitieve antwoorden op de vraag : 'hoe kan je jezelf naar een hoger energieveld brengen om zo de dingen te verwezenlijken waar je altijd al van droomde ?'.
    1 van de gekendste boeken is 'the secret' die zegt dat je alles kan bereiken wat je maar wil als je maar op de juiste golflengte gaat zitten met je gedachten en gevoelens (wat volgens mij ook klopt). Maar hoe doe je dit precies ? En daar heeft NLP heel eenvoudige antwoorden op want sommige mensen voelen zich soms zo ellendig en naar dat ze gewoon niet weten hoe ze daar moeten komen. Pas op, er staan heel nuttige zaken in dit boek. Er zijn er verschillende die ik er nog steeds dagelijks van toepas.
    Ik ben nog maar een maandje afgestudeerd als NLP-practitioner coach in Amsterdam bij Joost van der Leij en in die maand heb ik al dingen bereikt waarvan ik dacht dat ik nog jaren zou nodig hebben.
    Maar het mooiste eraan is dat ik mijn zoontje van 9 jaar er al dikwijls heel vlug heb mee kunnen helpen. Vanavond nog had hij een 'kleine' nare gebeurtenis in zijn hoofd en hij kreeg het er niet meer uit waardoor hij steeds paniekeriger werd. Toen stelde ik voor om hem met NLP te helpen en zijn gezichtje klaarde meteen op want we hebben dit al meermaals succesvol samen gedaan. Na 10 minuutjes samen oefenen zei hij : 'Dank je mama, en je moet altijd NLP blijven leren en altijd blijven doen'. Een mooier compliment dan zijn stralende gezichtje kon hij mij niet geven !

    Wil je zelf ook aan de slag met NLP om je leven beter te maken contacteer mij dan :
    marijke.derijcke@gmail.com

    Marijke De Rijcke

    30-05-2010 om 00:00 geschreven door Marijke De Rijcke  


    Tags:NLP, the secret, beter voelen


    Archief per week
  • 08/09-14/09 2014
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Over mijzelf
    Ik ben Marijke De Rijcke
    Ik ben een vrouw en woon in Tremelo - 0473/43 91 82 () en mijn beroep is Mental Coach.
    Ik ben geboren op 27/10/1969 en ben nu dus 54 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: NLP, Law Of Attraction, the secret, spiritualiteit, en zoveel meer,....
    When you change the way you look at things, the things you look at change ! http://www.coachinfo.be/zoek-een-coach/

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs