Jullie weten waarschijnlijk al dat ik heel graag chocolade lust hier is nog een receptje met C_H_O_C_O_L_A_D_E_
Berijdingstijd: minder dan 30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren
100 gr.Tiense bloemsuiker
100 gr. zwarte chocolade
een nootje boter
Bereidingswijze
Vetstof met chocolade smelten. Wit van eieren met suiker tot stevige massa kloppen. Dooiers in de gesmolten chocolade mengen. Eiwit met chocolade mengen. Tip!!.In schaajtjes scheppen en minstens 4 uur laten opstijven in koelkast. Een scheutje Grand Marneir er boven op is overheerlijk.!
een receptje!!!!!!!!!!! mmmmmmmmmmm lekker smullen
Ingrediënten
-250 g boter - 250 g zwarte chocolade - 8 eieren - 40 g bloem - 150 g suiker
Bereiding
Smelt de zwarte chocolade samen met de boter in een warm waterbad. Klop 8 eiwitten tot schuim met de suiker. Spatel het eigeel erbij. Voeg voorzichtig de bloem, chocolade en boter toe en roer. Bak de taartjes gedurende 6 min in een oven van ongeveer 175°C.
een paar weetjes over chocolade Wat is pure-, melk- en witte chocolade?
Pure chocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker en smaakstoffen. Melkchocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker, melk en smaakstoffen. Witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, suiker, melk en smaakstoffen zoals vanille. Witte chocolade wordt niet altijd als chocolade gezien omdat het geen cacaopoeder bevat.
Verhoogt chocolade de cholesterol?
Nee! Cacaoboter bevat veel oliezuur en deze werkt cholesterolverlagend. Het heeft een verlagende werking op de slechte LDL cholesterol en een verhogend effect op de goede HDL cholesterol.
Word je dik van chocolade?
Nee! Zolang je niet te veel chocolade eet, zal je zeker niet dik worden. Zelfs mensen die een caloriearm dieet volgen, kunnen af en toe wat chocolade eten. Het is zelfs zo dat pure chocolade zeer weinig koolhydraten bevat en goed is voor mensen die willen vermageren!.
Krijg je van chocolade acné?
Nee! Van chocolade krijg je geen puistjes. Er zijn verschillende oorzaken voor acné, zoals verschillende psychische factoren zoals stress. Alleen totaal vasten vermindert de talgafscheiding met ongeveer 30%.
zo, ik hoop dat jullie een beetje hebben bijgeleerd over CHOCOLADE!!!!!
1. Snij de boter in stukjes en laat ze zacht worden in de microgolfoven. 2. Mix alle ingrediënten tot het deeg niet meer aan je vingers kleeft. 3. Bebloem het werkoppervlak en leg het deeg erop. Voeg nog wat bloem toe als het deeg nog te vochtig is. Indien te droog, voeg dan wat water toe. 4. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte. Bebloem eerst de deegrol zodat het deeg er zeker niet aankleeft. 5. Neem je kerstvormpjes en druk figuren uit het deeg. 6. Leg bakpapier op de bakplaat. 7. Zet de koekjes 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.