Inhoud blog
  • oeps effen vergeten
  • Chocolademousse
  • Hallo
  • tijd voor chocoladetaart
  • weetjes over chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    WELKOM

    14-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oeps effen vergeten
    beste lezers van mijn blog
    (en dat zijn er niet veel haha)

    sorry dat er geen nieuwe berichtje meer binnenkomen
    maar ik was vergeten dat ik een blog had


    groetjes

    14-05-2009 om 20:03 geschreven door Marie x.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse

    hallo

    Jullie weten waarschijnlijk al dat ik heel graag chocolade lust
    hier is nog een receptje met C_H_O_C_O_L_A_D_E_



      Berijdingstijd:       minder dan 30 minuten
        

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 4 eieren
    • 100 gr.Tiense bloemsuiker
    • 100 gr. zwarte chocolade
    • een nootje boter

    Bereidingswijze

    Vetstof met chocolade smelten.
    Wit van eieren met suiker tot stevige massa kloppen.
    Dooiers in de gesmolten chocolade mengen.
    Eiwit met chocolade mengen.
    Tip!!.In schaajtjes scheppen en minstens 4 uur laten opstijven in koelkast.
    Een scheutje Grand Marneir er boven op is overheerlijk.!

     

    29-11-2008 om 20:29 geschreven door Marie x.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo
    Hallo,
    welkom op mijn blog
    er staan nu nog niet veel op maar dat zal gauw veranderen!!!
    ik hoop dat je vlug nog eens komt kijken

    heel veel groetjes van marie.

    29-11-2008 om 17:39 geschreven door Marie x.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tijd voor chocoladetaart
    een receptje!!!!!!!!!!!
    mmmmmmmmmmm lekker smullen

    Ingrediënten

    -250 g boter
    - 250 g zwarte chocolade
    - 8 eieren
    - 40 g bloem
    - 150 g suiker

    Bereiding

    Smelt de zwarte chocolade samen met de boter in een warm waterbad.
    Klop 8 eiwitten tot schuim met de suiker.
    Spatel het eigeel erbij.
    Voeg voorzichtig de bloem, chocolade en boter toe en roer.
    Bak de taartjes gedurende 6 min in een oven van ongeveer 175°C.
     
     

    29-11-2008 om 17:38 geschreven door Marie x.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weetjes over chocolade

    een paar weetjes over chocolade
    Wat is pure-, melk- en witte chocolade?

    Pure chocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker en smaakstoffen.
    Melkchocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker, melk en smaakstoffen.
    Witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, suiker, melk en smaakstoffen zoals vanille. Witte chocolade wordt niet altijd als chocolade gezien omdat het geen cacaopoeder bevat.


    Verhoogt chocolade de cholesterol?

    Nee! Cacaoboter bevat veel oliezuur en deze werkt cholesterolverlagend. Het heeft een verlagende werking op de slechte LDL cholesterol en een verhogend effect op de goede HDL cholesterol.

    Word je dik van chocolade?

    Nee! Zolang je niet te veel chocolade eet, zal je zeker niet dik worden. Zelfs mensen die een caloriearm dieet volgen, kunnen af en toe wat chocolade eten. Het is zelfs zo dat pure chocolade zeer weinig koolhydraten bevat en goed is voor mensen die willen vermageren!.

    Krijg je van chocolade acné?

    Nee! Van chocolade krijg je geen puistjes. Er zijn verschillende oorzaken voor acné, zoals verschillende psychische factoren zoals stress. Alleen totaal vasten vermindert de talgafscheiding met ongeveer 30%.

    zo, ik hoop dat jullie een beetje hebben bijgeleerd over CHOCOLADE!!!!!


    veel liefs marie xxx.

    29-11-2008 om 11:56 geschreven door Marie x.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik kan maar niet van de chocolade blijven :)
    NOG EEN RECEPTJE

    Bereidingstijd:
    minder dan 30minuten
     

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 3 glazen bloem
    • 1 glas Tiense Fijne Korrelsuiker
    • 2 eetlepels kaneelpoeder
    • 1 ei
    • 125g boter
    • 1/2 glas amandelpoeder
    • Sinterklaasvormpjes

    Bereidingswijze

    1. Snij de boter in stukjes en laat ze zacht worden in de microgolfoven.
    2. Mix alle ingrediënten tot het deeg niet meer aan je vingers kleeft.
    3. Bebloem het werkoppervlak en leg het deeg erop. Voeg nog wat bloem toe als het deeg nog te vochtig is. Indien te droog, voeg dan wat water toe.
    4. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte. Bebloem eerst de deegrol zodat het deeg er zeker niet aankleeft.
    5. Neem je kerstvormpjes en druk figuren uit het deeg.
    6. Leg bakpapier op de bakplaat.
    7. Zet de koekjes 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.

     

    29-11-2008 om 00:00 geschreven door Marie x.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 11/05-17/05 2009
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Inhoud blog
  • oeps effen vergeten
  • Chocolademousse
  • Hallo
  • tijd voor chocoladetaart
  • weetjes over chocolade


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!