Inhoud blog
  • Brief aan mezelf
  • Vakantiebestemming
  • Dorpsgeschiedenis
  • Anekdote
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De wereld door de ogen van Maria

    23-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familierecept

    Hallo vrienden,

    ik heb een gerecht van mijn man zijn familie genomen omdat dit gerecht met Nieuwjaar tradicioneel werd klaargemaakt door twee  gezusters die kokkinen waren.
    Het waren zusters van zijn grootmoeder en het was ieder jaar dat mijn schoonmoeder later toen ze nog leefde dit gerecht ook klaar maakte voor de hele familie.
    Nu ben ik het die dat ook ieder jaar in ere houd.
    En dat is kipkap ,super lekker en is ook speciaal van smaak.
    Het is een gerecht van einde 1800.

    Kipkap


    De ingredienten zijn: 
    1 hammeke  ,1pond soepvlees, 1pond spek ,1pond stoofvlees, 400 gram  gehakt, 2 doosjes tomatenpuree, peper ,zout, muskaatnoot, 2 laurierbladeren ,2 of 3 ajuinen ,ei en paneermeel.
              
     Het hammeke , soepvlees, spek en stoofvlees opzetten in water, peper en zout toevoegen en laten gaar koken .
    Als alles gaar is maalt men het door molen en men maalt er ook de ajuinen door, men doet dit alles in een ketel en doet er het volgende bij  :
     peper, zout, muskaatnoot, wat nat van het vlees en de tomatenpuree, zodat het een moesachtig geheel word .
    Wel oppassen met het vocht want anders word het te plat .
    Men laat dit een 20 tal minuten op een zacht vuurtje sudderen maar ondertussen goed roeren anders kan het aan bakken .
    Als dit klaar is maakt men van het gehakt , ei en paneermeel soepballetjes en laat die afkoken in het overige vocht van je vlees.
    Als ze gaar zijn haal ze eruit het en meng ze onder het vlees   .
    Zorgen dat het niet te droog word anders doe je er nog wat vocht bij.
    Ge doet het in kommen en laat het een nacht rusten.

    Smakelijk
                               



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    23-03-2015
    recept kip-kap

    Dag Maria

    Het water komt mij al in de mond.

    Kip-kap is iets dat ik heel graag lust, alleen spijtig dat er veel werk aan is om het klaar te maken, anders probeerde ik het recept eens uit.

    Groetjes

    Marina

    23-03-2015 om 20:38 geschreven door Marina



    Archief per week
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs