Beringen :Ik heb gisteren een artikel gelezen over een school in Bocholt die aan de kinderen uit het derde leerjaar kennis laten maken met de historie van hun dorp. Ze laten kennis maken met het reilen en zeilen van hun dorp vind ik een prima idee. Hier in Beringen zouden ze goed aan hun trekken kunnen komen want ook wij hebben een rijke geschiedenis . Er zullen zeker nog vele mensen zijn die de historie van onze stad kennen en zouden heel veel kunnen vertellen aan de kinderen . Die zijn heel erg geinterreseerd in het leven van hun stad. Het moet natuurlijk gebracht worden in hun woorden . .Ook onze kerk heeft heel wat schatten en de tijd van de Breugel stoet in de jaren zestig was ook bijzonder plus , niet vergeten onze Mijnen. Wij hebben samen met mijn familie een bezoek gebracht aan de mijn en geloof me , de kinderen zijn heel nieuwsgierig en luisteren heel goed , dat heb ik gemerkt . Wij vertellen veel aan onze kinderen en vooral mijn man want dat is een echte Beringenaar en die weet nog heel veel van Beringen. Ge ziet , we kunnen veel informatie doorgeven aan onze kinderen.
In 2013 waren wij samen met onze 3 kleinkinderen op vakantie op een boerderij in de voerstreek. Dit doen we jaarlijks .We vertrekken op de laatste schooldag en zijn dan voor 10 dagen weg met de kinderen. We doen verschillende uitstappen en op een dag gingen we een forellen kwekerij bezoeken. Onze kleinste was toen 8 jaar en hevig om de visjes te gaan bekijken. We hadden juist betaald en ze vertrekt vol entoesiasme naar de eerste vijver om de hele kleintjes te bekijken maar had niet gezien dat de vijver begon en voor ze het wist viel ze erin . Gelukkig kon ze vlug op haar beentjes staan maar hing vol van de smurrie en begon heel hevig te wenen . Maar dat duurde niet lang omdat wij met zen allen niet bijkwamen van het lachen,en toen was de schrik ervan af, want toen lachte ze zo hard als wij. We zijn dan maar weer terug naar de boerderij gegaan om te gaan douchen en een zuiver kleedje aan te doen . Gelukkig was het niet ver van onze boerderij. We zijn dan terug gegaan en hebben onze uitstap heel plezierig verder gedaan.En gelukkig zonder verdere incidenten.Dat doet, dat het nog altijd opgehaald word en dan vertellen ze er nog over en hebben er plezier van. Hier dan een foto na het gebeuren. Groetjes Maria Ps : Ik krijg de foto er niet op.De foto is te groot volgens het blog .Wil graag meer uitleg hoe ik dit kan verkleinen.
Beste ict vrienden, graag had ik wat meer geweten over thuisbankieren . Ook deze blog vind ik interresant,wel wat moelijk maar het begint te gaan . Wat facebook betreft is er ook nog wat te leren.De skype lukt me al goed. Maar het bijzonderste vind ik hoe ik mijn cp veilig kan houden ,hoe ik mijn avira moet opladen en dergelijke. Daar moet ik nog veel van leren .
Het was vanavond een zware bevalling, met mijn kids te baren had ik het zo moelijk niet als vandaag.Haha Daarom probeer ik het nu even ,nu dat het nog in mij hoofd zit .
Vele groetjes van mij en met dank aan Rien voor het geduld, Maria
ik heb een gerecht van mijn man zijn familie genomen omdat dit gerecht met Nieuwjaar tradicioneel werd klaargemaakt door twee gezusters die kokkinen waren. Het waren zusters van zijn grootmoeder en het was ieder jaar dat mijn schoonmoeder later toen ze nog leefde dit gerecht ook klaar maakte voor de hele familie. Nu ben ik het die dat ook ieder jaar in ere houd. En dat is kipkap ,super lekker en is ook speciaal van smaak. Het is een gerecht van einde 1800.
Kipkap
De ingredienten zijn: 1 hammeke ,1pond soepvlees, 1pond spek ,1pond stoofvlees, 400 gram gehakt, 2 doosjes tomatenpuree, peper ,zout, muskaatnoot, 2 laurierbladeren ,2 of 3 ajuinen ,ei en paneermeel.
Het hammeke , soepvlees, spek en stoofvlees opzetten in water, peper en zout toevoegen en laten gaar koken . Als alles gaar is maalt men het door molen en men maalt er ook de ajuinen door, men doet dit alles in een ketel en doet er het volgende bij : peper, zout, muskaatnoot, wat nat van het vlees en de tomatenpuree, zodat het een moesachtig geheel word . Wel oppassen met het vocht want anders word het te plat . Men laat dit een 20 tal minuten op een zacht vuurtje sudderen maar ondertussen goed roeren anders kan het aan bakken . Als dit klaar is maakt men van het gehakt , ei en paneermeel soepballetjes en laat die afkoken in het overige vocht van je vlees. Als ze gaar zijn haal ze eruit het en meng ze onder het vlees . Zorgen dat het niet te droog word anders doe je er nog wat vocht bij. Ge doet het in kommen en laat het een nacht rusten.